-
Εγώ έχω ένα Hypnos με ανεξάρτητα ελατήρια και καουτσούκ μαλακό επίστρωμα και είναι σούπερ, 700-800 εύρο αλλά μένω Αγγλία. Έχω δοκιμάσει πολλά Αφρού και Τempur αλλά όχι αρκετά για να κρίνω και εκ πρωτης άποψης δεν με βολεψαν.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Προσοχή στα Τεμπούρ, δεν βολεύουν όλους. Ζεσταίνουν πιο πολύ το σώμα, όποιος έχει πρόβλημα με την θερμότητα καλό είναι να τα αποφύγει σαν ο διάολος το λιβάνι. Επίσης λόγω του σχήματος που παίρνουν δεν βολεύουν ούτε αυτούς που κοιμούνται μπρούμυτα, ούτε αυτούς που στριφογυρίζουν.
Εγώ και η γυναίκα μου που κάνουμε τικ και στα 3 αυτά μειονεκτήματα, δεν θα το παίρναμε ούτε δωρεάν.Συνιστώ να περάσει κάποιος και από Λίνεα στρομ. Είναι στην πιάτσα από το 1957 και έχουν καλές τιμές.
-
Έχουμε τα τελευταία 7 χρόνια το tempur και κοιμάμαι σχεδόν πάντα μπρούμητα και σβουρίζω. Πραγματικά δεν μπορώ να ευχαριστηθώ ύπνο αλλού. Ισχύει ότι είναι πιο ζεστά αλλά με το κάλυμμα της εταιρείας που έχουμε βάλει είναι οκ.
Γενικά είναι στρώμα που είτε θα αγαπήσεις είτε θα μισήσεις. Η σύζυγος αρχικά δεν βολευόταν με τίποτα, τώρα δεν το αλλάζει για κανένα λόγο. Πολύ σημαντικό ότι ξυπνάς για τουαλέτα πχ και δεν χαμπαριάζει ο δίπλα. Έκανα παλιά και ένα πείραμα, έβαλα ένα ποτήρι με νερό στην μία άκρη και άρχισα να χοροπηδάω πιο πέρα. Το ποτήρι δεν χύθηκε! -
dstou , ακριβως γι'αυτό ειπα 'προσοχη' και οτι 'δεν ειναι για όλους'. Επίσης, η Τεμπουρ έχει 3 σειρές νομίζω με διαφορετική διαβάθμιση πυκνότητας(;) στο υλικό. Εμείς έχουμε τη πιο Light έκδοση μιας και η hardcore δε παλεύεται για εμένα προσωπικά. Ο ένας φίλος όμως απλά δε το αλλάζει. Θερμότητα, δεν έχουμε καταλάβει κάτι το φοβερό.
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Έχουμε τα τελευταία 7 χρόνια το tempur και κοιμάμαι σχεδόν πάντα μπρούμητα και σβουρίζω. Πραγματικά δεν μπορώ να ευχαριστηθώ ύπνο αλλού. Ισχύει ότι είναι πιο ζεστά αλλά με το κάλυμμα της εταιρείας που έχουμε βάλει είναι οκ.
Γενικά είναι στρώμα που είτε θα αγαπήσεις είτε θα μισήσεις. Η σύζυγος αρχικά δεν βολευόταν με τίποτα, τώρα δεν το αλλάζει για κανένα λόγο. Πολύ σημαντικό ότι ξυπνάς για τουαλέτα πχ και δεν χαμπαριάζει ο δίπλα. Έκανα παλιά και ένα πείραμα, έβαλα ένα ποτήρι με νερό στην μία άκρη και άρχισα να χοροπηδάω πιο πέρα. Το ποτήρι δεν χύθηκε!Το κάλυμα το έχουμε και εμείς. Αξίζει να το βάλεις για προστασία. Ακριβώς όπως τα λές ειναι τα χαρακτηριστικά του.
-
Συμφωνώ με Clouzo & Alejandro για τα Tempur....όποτε πάμε διακοπές (ειδικά η γυναίκα μου) έχουμε θέμα με τον ύπνο, τόσο πολύ το έχουμε βολευτεί. Κοιμάμαι πάντα μπρούμητα. Μόνο στο Duxiana έκανα καλύτερο ύπνο, αλλά (επειδή είναι και κρεβατόστρωμα, δεν πουλάνε σκέτα στρώματα) μιλάμε για 3-4 φορές μεγαλύτερη τιμή!!!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μόνο στο Duxiana έκανα καλύτερο ύπνο, αλλά (επειδή είναι και κρεβατόστρωμα, δεν πουλάνε σκέτα στρώματα) μιλάμε για 3-4 φορές μεγαλύτερη τιμή!!!Δηλαδή Φάνη τα Duxiana πάνε σε 4-5 χιλιάρικα;;; Αυτά πρέπει να τα γυρίζεις;
Το Τεμπουρ το πηραμε από Ελιτ Στρομ που είχε προσφορά 1900 και κρεβάτι/προσκέφαλο σαν δώρο. Το καλυμα +100 ευρώ. Τα πιο πυκνάΤεμπουρ αντίστοιχα θα πηγαίναν 2.500 ενδεικτικά. -
Ζαλίστηκα στο άκουσμα μόνο αυτών των τιμών!
Ρε τι χρεώνουν...
Να ρωτήσω κάτι; Τα ελατήρια των στρωμάτων είναι προοδευτικά; Από την Eibach τα προμηθεύονται; Έχει και επιλογέα sport, comfort και auto mode;
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι; Τα ελατήρια των στρωμάτων είναι προοδευτικά; Από την Eibach τα προμηθεύονται; Έχει και επιλογέα sport, comfort και auto mode;harisma23, καταπληκτική ιδέα για smart-στρώμα!
Καλά τα Duxiana που ανέφερε ο Φάνης πάνε ειδα και στα 10.000+ ! Δε τα ξέρω. Ειδα βιντεο όμως και έχουν πολύ πράγμα.
Ομως εδω ακουω διαφημίσεις από κατι ΧΧΧΧ-Στρομ (οχι τις γνωστες) που λεει προσφορά ανατομικό 2πλί 1100ε... Νομίζω για κατι ΜαρκαΜε''Καψες-Στρομ, τα 1000+ ειναι πολύ πιο 'πεταμένα' χρήματα για την αγορά ενός πολύ δύσκολου αντικειμένου που πολύ πιθανόν να βγει πατάτα.
Καταλαβαίνω βεβαια απόλυτα τι λες. Ειναι και ο κάθε ένας που 'πετάει' τα χρήματά του. Βαζεις αναδιλπούμενους καθρεφτες ή παίρνεις καλύτερο (ακριβότερο) στρώμα ή καμια ιταλική καφιετέρα πχ. -
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Δηλαδή Φάνη τα Duxiana πάνε σε 4-5 χιλιάρικα;;; Αυτά πρέπει να τα γυρίζεις;
Το Τεμπουρ το πηραμε από Ελιτ Στρομ που είχε προσφορά 1900 και κρεβάτι/προσκέφαλο σαν δώρο. Το καλυμα +100 ευρώ. Τα πιο πυκνάΤεμπουρ αντίστοιχα θα πηγαίναν 2.500 ενδεικτικά.Όχι Αλέξανδρε, με €4-5.000 ίσως να παίρνεις το μόνό!! Πάνε από €8.000 και πάνω (κομπλέ, γιατί δεν πουλάνε μόνο στρώμα) και όχι ΔΕΝ τα γυρίζεις, αφού το στρώμα είναι ενσωματωμένο στο κρεβάτι, είναι κρεβατόστρωμα.
Έχουν απίστευτη ποιότητα, 20 χρόνια εγγύηση στα ελατήρια, διαφορετικά ελατήρια για κάθε πλευρά και ανάλογα με το βάρος το καθένα κλπ. Είναι κορυφαία σε όλα τους αλλά δυστυχώς και στην τιμή. Εάν δε πας στα ηλεκτρικά (που ρυθμίζεις κλίση, ύψος κλπ) τότε ξεπερνάς άνετα τις €10.000!
-
10 χιλιάρικα;
Το αγοράζεις μόνος σου και σου παρέχουν τη γκόμενα;Έχει και συνέχεια το ανέκδοτο;
Υ.Γ.: Εννοείται ότι δεν σε ειρωνεύομαι Φάνη. Τη γελοιότητα της τιμολόγησης κάποιων στρωμάτων σχολιάζω.
-
...εχω εδω και 2 μηνες full latex της dunlopillo και θεωρω οτι για τα 1200€ ειναι πολυ καλο στρωμα...μαζι και σετ latex μαξιλαρια...Ουτε γυρισμα πανω-κατω, στο μηνα ουτε τπτ.
Προηγουμενο στρωμα Candia Orthofit,το οποιο ειχε σκληρυνει τρελα τελευταια... -
Ειμαι χρονια πολλα με media strom, πολυ ευχαριστημενος
-
Ο χρήστης vagelisb έγραψε:
...εχω εδω και 2 μηνες full latex της dunlopillo και θεωρω οτι για τα 1200€ ειναι πολυ καλο στρωμα...μαζι και σετ latex μαξιλαρια...Ουτε γυρισμα πανω-κατω, στο μηνα ουτε τπτ.
Προηγουμενο στρωμα Candia Orthofit,το οποιο ειχε σκληρυνει τρελα τελευταια...το αυτό. οταν ακουω για στρωματα με ελατηρια απλα γελάω. dunllopillo απο το 2010 εχω.το γυριζω καθε 3-4 μηνες.
-
Media strom του 1000ρικου, ειναι τωρα στην 6ετια κ κλανει σιγα σιγα. Δεν μπορω να δωσω παλι τοσα.
-
Προ αμνημονεύτων είχα πάρει ένα καλό latex, δεν θυμάμαι μάρκα, αλλά ακόμη παραμένει άριστο. Ένα με χωριστά ελατήρια της media αλλάχτηκε στην 4ετία γιατί ήταν πολύ άβολο.
Η επόμενη αγορά θα είναι είτε latex είτε αφρού. -
Αισίως 13 χρόνια με Tempur (11 πόντων)....με το καλυμματάκι του!!Δεν έχω κάποιο σχόλιο να κάνω....μιλάμε για first class!!!Ούτε γύρισμα ούτε τίποτα.....Τα 1680 ευρώ,τα έχει βγάλει και με το παραπάνω!!!Ότι άλλο και αν είχα πάρει,θα το είχα αλλάξει τόσες φορές,που θα τα είχα ξεπεράσει....
υγ.και έχω και δύο 'μαχαίρια' (δίσκο-πλατώ στον Ο4-Ο5 και Ο3-Ο4 από το 2005).... -
Mου κάνει φοβερή εντύπωση οι μικροί χρόνοι διακράτησης των συμβατικών στρωμάτων σας. Επειδή έχω ...4 σπίτια και δεκάδες κρεββάτια, έχω άποψη, και μάλιστα την εντελώς αντίθετη από αυτή που διαβάζω. Κρατάω τα στρώματά μου χαλαρά μια 15ετία, και όταν αποσύρονται πάνε συνήθως στο εξοχικό.
Παίζω κυρίως με MEDIA/CANDIA/LINEA strom, κόστους στην περιοχή των 500-750 ευραίων και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ειδικά το Λίνεα που πήρα περί τα 650-700 ευρά πριν από μια 5ετία είναι μούρλια.
Τριετία και πενταετία για στρώμα? Ούτε μία περίπτωση από περίπου 15 που έχω. -
Κοιμαται κοσμος καθημερινα σε ολα αυτα τα κρεβατια που λες;
-
Το ένα σπίτι είναι το μόνιμο, 3 κρεββάτια, κοιμούνται καθημερινά. Το δεύτερο είναι επαρχία όπου βρίσκομαι τη μισή εβδομάδα.Τρία κρεββάτια, το ένα συνέχεια, τα άλλα δύο στις διακοπές όταν έρχεται η οικογένεια. Το τρίτο είναι το εξοχικό, 4 κρεββάτια που δουλεύουν 15-20 μέρες το χρόνο. Το τέταρτο είναι το εξοχικό του πεθερού μου που πέθανε και το άφησε εξ' αδιαιρέτου στις δύο κόρες του, 6 κρεββάτια που δουλεύουν 20-30 μέρες το χρόνο.
Τα κρεββάτια των εξοχικών είναι συνήθως με στρώματα των κανονικών σπιτιών που τα αλλάξαμε γιατί π.χ. αλλάξαμε κρεββάτι στα παιδιά διότι μεγάλωσαν, ή αλλάξαμε εμείς γιατί αλλάξαμε κρεββάτι συνολικά, αλλά κάποια είναι ακόμη τα ορίτζιναλ από τα λέιτ έιτις!
Γενικώς, έχω στρώματα που πήγαν στο εξοχικό μετά από 10-12 χρόνια συνεχούς χρήσης στο βασικό σπίτι και χωρίς στο ενδιάμεσο να παρατηρήσω διαφορές στις ιδιότητές τους. Γύρισμα 3-4 φορές το χρόνο.Προς επίρρωση των ανωτέρω : κάποτε ο πεθερός μου είχε δωμάτια προς ενοικίαση, τα οποία ήτο επιπλωμένα με κρεββάτια μεσαίας σειράς αγορασμένα από την πάλαι ποτέ 'Επιπλούπολη Κουντούρη' στον Γέρακα, εν έτει 1987(?). Οι νοικιαραίοι έμεναν εκεί τους καλοκαιρινούς μήνες, κάποιοι όμως και ολοχρονίς. Τα στρώματα υπήρχαν ακόμη το 2012, την τελευταία φορά που τα είδα και κοιμήθηκα σε αυτά.
Άλλο στόρυ : Μία από τις πρώτες μικρές εργολαβίες που είχα πάρει με ένα συνάδελφο εν έτει 1996 (?), ήταν σε μια συνοικιακή στρωματοποιία στη Δάφνη. Είχε ένα εντελώς σίξτις προσωνύμιο, δεν το θυμάμαι πλέον, ήταν όμως κάτι σε Φίτσουλας-Στρομ, το λέγαμε και γελάγαμε τότε. Ο ιδιοκτήτης, μια φιγούρα εντελώς λαική, διαρήγνυε τα ιμάτιά του ότι έκανε το Νο1 στρώμα Αθηνών, Πειραιώς και πρωτευούσης. Μας έλεγε ότι έδινε στρώματα σε μαγαζιά, βιοτεχνίες, ξενοδοχεία και δωμάτια, ακόμη και σε φέρυ μπώτ στον Πειραιά.
Ο συνάδελφος άνοιγε τότε το σπιτικό του και πήρε ένα διπλό για το κρεββάτι του σε τιμή μπιρ παρά, εγώ του έλεγα να πάει να πάρει κανένα Κάντιαστρομ να έχει τη μέση του ήσυχη, αλλά αυτός είχε κολλήσει. Τυχαία μιλώντας πριν από λίγο καιρό μου έλεγε ότι θέλει πλέον να το αλλάξει, αλλά η βιοτεχνία έχει κλείσει και ο γέρος πέθανε και δεν μπορεί να ξαναβρεί το ίδιο, τόσο ευχαριστημένος ήταν!Μου κάνει τεράστια εντύπωση όταν διαβάζω για στρώματα που αλλάχθηκαν π.χ. στην 3ετία, όχι γιατί π.χ. 'φύγαμε από το νοίκι και πήγαμε στο κανονικό μας σπίτι και αυτά ήταν του 150άρικου από τα Ικέα και προτιμήσαμε να τα αφήσουμε επιτόπου', αλλά γιατί χάλασαν.
-
Όταν μετράμε χρόνια, εννοούμε με καθημερινή χρήση. Αν κάνεις περιορισμένη όπως π.χ. στο εξοχικό, φυσικά ο χρόνος ζωής γίνεται πολλαπλάσιος, όπως και σε κάθε τι άλλο (είχα ψυγείο στο εξοχικό από αμνημονεύτων, από το 1960κάτι αν θυμάμαι...). Εξάλλου όσοι έχουμε πατρικό ή εξοχικό, εκεί οδηγούμε τις παλιές συσκευές που λειτουργούν όταν πάρουμε νέες.
Προσωπικά μόνο με το τελευταίο μου φάνηκε τόσο κακό που να το αλλάξω τόσο σύντομα. Αλλιώς, και εγώ είμαι της άποψης του οτι το κρατάς όσο σε βολεύει.
ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ & ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΥΠΝΟΥ