-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
...
Ποιος σου ειπε οτι ειναι πωλητης?Και ο διευθυντής 'εργάζεται' στο κατάστημα αλλά συνήθως το ρήμα 'εργάζεται' δεν το χρησιμοποιούμε για το διευθυντή. Συνήθως για το διευθυντή θα γράφαμε 'είναι διευθυντής στο...' ή 'διευθύνει το ...'.
Επίσης το 'κάτι μπορεί να γίνει' σημαίνει ότι για αυτό το 'κάτι' θα ρωτήσει κάποιον παραπάνω από αυτόν.
Τουλάχιστον εγώ έτσι κατάλαβα. Δεν είμαι εδώ όμως για να μεταφράζω γραπτά και ΞΑΝΑΛΕΩ : οι εκπτώσεις ΔΕΝ δίνονται ούτε από το ίντερνετ, ούτε από το τηλέφωνο ούτε για να κάνουμε εμείς κουβέντα. Οι εκπτώσεις δίνονται σε ΟΝΤΩΣ υποψήφιους πελάτες οι οποίοι είναι και εύκολα αναγνωρίσιμοι στις αντιπροσωπείες σε σχέση με αυτούς που πήγαν εκεί απλά για να περάσουν ένα απόγευμα κάνοντας ένα τεστ ντραίβ ή περάσανε για να πάρουνε κανα φυλλάδιο για να το ανεβάσουν στο ίντερνετ.
Εγώ τέλος. Δεν μ' αρέσει να γράφω εκτός σε συγκεκριμένο θέμα...
-
To Lexus είναι όμορφο (σπάνιο για Lexus), πισωκίνητο, πολύ καλά φτιαγμένο και νομίζω εξακύλινδρο. Και πολύ αξιόπιστο και ξεχωριστό αλλά θα δυσκολευτεί να το πουλήσει και ποτέ δεν θα είναι όσο premium είναι τα γερμανικά (στην Ελλάδα). Προσωπικά όμως θα το σκεφτόμουνα πολύ σοβαρά αν είναι οδηγικά ενδιαφέρον.
Η C-class όπως και η 3άρα υστερούν σε σχέση με άλλα σε χώρους. Από αυτά εγώ θα ήθελα BMW αλλά για κάποιον ωριμότερο ίσως θα ήταν καλύτερη η C.
Τα Saab και Volvo αν και καλά δεν είναι εξαιρετικά και πάντα θα υστερούν σε σχέση με τα γερμανικά χωρίς να είναι και Lexus. Αλήθεια S60 δεν παίζει; Γιατί μόνο για 40 και 80 μιλάτε.
Το Όπελ δύσκολα θα πείσει κάποιον που κοιτάει όλα τα άλλα.
Μένει το Audi Α4 (Α6 μάλλον δεν το βλέπω) που έχει πολύ βολικό κινητήρα και έχει μεγαλώσει αρκετά για χώρους (αν και μάλλον δεν είναι ανάλογοι του μήκους). Αν όμως συζητάει για προσθιοκίνητα γιατί να πάρει την τετρακίνητη έκδοση του Α4 και όχι την απλή (που μάλλον είναι τουλάχιστον εξίσου καλή με τα άλλα προσθιοκίνητα). Αν από την άλλη εκτιμά την τετρακίνηση τόσο ίσως πρέπει να αλλάξουμε τελείως προσανατολισμό σε πιο SUV μεριά.
Γιατί όχι το φτηνότερο Skoda Superb; Πειράζει να του περισσέψουν και λεφτά, πρέπει σώνει και καλά να τα τελειώσει;
Το CX-7 μπορεί να βολεύει λόγω ύψους (μπαίνει και βγαίνει πιο εύκολα) αλλά παραείναι δυνατό και με το βάρος του θα καίει κάπως ενώ θεωρώ ότι δεν του χρειάζεται κάτι τόσο δυνατό αλλά όχι προσανατολισμένο σε καλές ροπές στις χαμηλές στροφές. Και αν πάμε σε SUV γιατί όχι Tiguan, κάτι από Subaru και πάει λέγοντας.
Πάντως ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι πραγματικές ανάγκες και χρήση. Ίσως να οδηγήσει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος μερικά να μας πει πώς του φάνηκαν. -
οταν υπαρχει η c class με amg πακετο στην αγορα δε καταλαβαινω τον ανταγωνισμο!
c-class, 320 για υποκαταστατο και Α4 μονο αμα θες χωρους...τα υπολοιπα (λεξους δε ξερω τι κανει) ειναι για να δωρισεις τα λεφτα σου για κοινοφελεις σκοπους!
-
Η Χ type ειναι χαλια...κατα τη γνωμη μου,γεροντιστικη και δεν ειναι τιποτα ουσιαστικο εκτος αν πας για την 3λιτρη...ασε που εχει παλιωσει...απο εμενα C200...
-
Toyota από μένα και μάλιστα σε λευκό.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τα Saab και Volvo αν και καλά δεν είναι εξαιρετικά και πάντα θα υστερούν σε σχέση με τα γερμανικά χωρίς να είναι και Lexus. Αλήθεια S60 δεν παίζει; Γιατί μόνο για 40 και 80 μιλάτε.To 60άρι το έχει ήδη ο γιος αν δεν κάνω λάθος...θα έχει το ίδιο με τον πατέρα;Και εγώ προτείνω C-class αλλά σε παλιότερο ποστ είχε πει ότι το προηγούμενο μοντέλο είχε άπειρα προβλήματα και την έδιωξαν κακήν κακώς....και για το S60 δεν έχει πει τπτ μέχρι τώρα...να γιατί οι Σουηδοί μπορεί να είναι καλύτεροι κυρίως σε αυτά που δε φαίνονται
Γιατί όχι το φτηνότερο Skoda Superb; Πειράζει να του περισσέψουν και λεφτά, πρέπει σώνει και καλά να τα τελειώσει;
Πάντως ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι πραγματικές ανάγκες και χρήση. Ίσως να οδηγήσει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος μερικά να μας πει πώς του φάνηκαν.Αν είναι να κοιτάζει το Superb,χίλιες φορές το Insignia ή το Passat CC...
-
Το τοπικ τεινει προς bus class VS high class
Bγαζει και η Seat τωρα ενα Α4 -
Με αυτά τα λεφτά μόνο με μια Mercedes c-200 Kompressor θα καταλάβεις τι εστί απόλαυση να οδηγάς...
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
...
Παρόλα αυτά δυστυχώς ο [url]Πατέρας[/url] δεν θα φτάσει να καταλάβει τίποτα από αυτά.
Ασφάλεια σε συνδυασμό με άνεση είναι ζητούμενο.
...Με αφορμή αυτό και μιας και δεν κάνεις μια πιο σαφή αναφορά τι είδους οδηγός είναι ο πατέρας σου καθώς και την ηλικία του, όπως επίσης και πόσα άτομα θα πρέπει να μετακινούνται άνετα, θα προτείνω τα ακόλουθα 2. Ως άσκηση θέτω ότι ο πατέρας σου είναι στα 65+- και δεν το ενδιαφέρουν και ιδιαίτερα ροπές, τετρακινήσεις, στήσιμο και άλλα τέτοια !
-
ΒΜW 320. Με αρχική τιμή στα 37000 τότε στην περιοχή των 40 Κ θα έχεις ένα σχετικά καλο εξοπλισμένο όχημα. Ταυτόχρονα προέρχεται από ένα πρόσφατο φεισλιφτ το οποίο σημαίνει ότι για τουλάχιστον 2-3 χρόνια θα παραμένει φρέσκο στους δρόμους. Δεν έχει χιλιάδες άλογα ούτε εκατοντάδες κιλά ροπή αλλά σίγουρα είναι ένα καλοτάξιδο αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να εκτελέσει και αστικά καθήκοντα. Είναι αρκετά οδηγοκεντρικό με καλό τιμόνι, ωραίο κιβώτιο και γενικά μια ωραία αίσθηση προς τον οδηγό.
-
C 180 Blueefficiency (δεν θα του χρειαστούν πιστεύω περισσότερα από 156 άλογα). Με αρχική στα 33.5 χιλιάρικα με 40 περίπου το παίρνεις αρκετά πλούσιο. Είναι σαφώς ένα ταξιδιάρικο αυτοκίνητο με την μάρκα του να κρατάει την αίγλη της στην ελληνική αγορά πολλές δεκαετίες τώρα. Αν το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται και από σένα μπορείς να το πάρεις με την πιο μοντέρνα εμφάνιση με το αστέρι μέσα στη μάσκα. Προσωπικά θα σου πρότεινα με το αστέρι να προεξέχει. Μπορεί να δείχνει λίγο πιο συντηρητικό αλλά όταν θα το ντριφτάρεις εσύ θα σημαδεύεις καλύτερα και πιο εύκολα ! (το esp μην σε ανησυχεί! Με 1-2 ασφάλειες το στέλνεις στο διάολο !! )
Αν ο πατέρας σου θέλει απλά να κάνει άνετες μετακινήσεις τότε κοίτα Μερσεντες. Αν το λέει ακόμα η περδικούλα του στείλε τον στην μπλε έλικα. Και από τα δύο ΔΕΝ θα βγει χαμένος. Προσωπικά σε ένα 60+ υποθετικό πατέρα μου θα τον έστελνα στη Μερσ, σε έναν άλλον υποθετικό πατέρα 50- θα τον έστελνα στη BMW.
Εστιάζω σε αυτά τα δύο όχι γιατί τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν είναι πιο 'κακά' αυτοκίνητα (καλά, τα suv απορρίπτονται αυτοστιγμεί. Δεν πρόκειται να του προσφέρουν τίποτα πέρα από υψηλότερη κατανάλωση και μια υποσυνείδητη fake εικόνα ότι είναι 'δυνατότερος' από τους άλλους λόγω ύψους. Υποθέτω ότι ο πατέρας σου είναι παραπάνω από 45-50 ετών και ενδεχομένως έχει ξεφύγει από τέτοια, χρόνια τώρα) αλλά γιατί σε κάποιες ηλικίες παίζει και ρόλο η αίγλη που συνοδεύει ένα αυτοκίνητο και η προσωπική ικανοποίηση που αντλείς από αυτό πέρα από άλογα, στησίματα κλπ. Ειδικά στην ελληνική κοινωνία αυτό είναι γραμμένο στο dna μας. ΔΕΝ μιλάω για φιγούρα και άλλα τέτοια χαζά αλλά για μια ικανοποίηση ότι 'πήρα κάτι καλό'. Και κακά τα ψέμματα για 50 +- στην Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι 'καλό' πάντα η BMW και η Mercedes (και θεωρώ ότι είναι απο τα καλύτερα αυτοκίνητα σε πολλούς τομείς γενικότερα και ανεξάρτητα από την Ελλάδα). Τώρα αν οι μικρότερες ηλικίες κοιτάμε άλογα, στήσιμο, ICE, σκάστρες, ροπές κ.α. αυτό δεν είναι κακό αλλά κάποια στιγμή θα φύγει και αυτό...
-
-
Το ελληνικό λογικό μυαλό θα έλεγε αστέρι με ...μπλέ κόκκους. Τα κάνει όλα και συμφέρει μιας και δεν καίει τον άμπακο, είναι και όμορφο και μοντέρνο και έχει ένα πουλ μουρ που αντέχει δεκαετίες.
Το διεθνές λογικό μυαλό θα διάλεγε κυκλάκια μιας και έχει το καλύτερο εσωτερικό, καλύτερους χώορους όντας μη πισωκίνητο και ένα εξαιρετικό μοτέρ.
Ο στροφάκιας της παρέας θα διάλεγε την προπέλα μιας και προσφέρει την πιο ανόθευτη οδηγική αίσθηση με κόστος άνεση και επιδόσεις.
Αυτός που θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο για μερικές δεκαετίες παίρνει λέξους έτσι απλά και παίρνει μπόνους το εξκλουσίβιτι..
Όποιος έχει θείο βενζινοπώλη παίρνει το σιχι7...
Όποιος θέλει χώρους αεροδρομίου παίρνει το ες 80
Και όποιος θέλει να πετάξει τα λεφτά του παίρνει ένα μοντέο προηγούμενης γενιάς εεεε συγνώμη τζάγκκκκκκκ, τζαγκκκκκκκουυυυυυ, πάμε άλλη μία τζάγγγγγγγκκκκκκοοοοουυυυ που!! Ε δεν είναι τζάγκουαρ αυτό συγνώμη...
Προσωπικά εάν δεν είχα ανάγκες πουλ μουρ θα στρεφόμουνα στο ινσίνια και εάν έιχα έντονες ραλλυτζίδικες αναζητήσεις σε σουμπαρού wrx...
-
Mercedes η BMW απο μενα...
αν πρεπει να κανει ενα short list...
-
Ποιό του κάνει ''κλικ'' ρε παιδιά αυτό είναι το ζητούμενο.
Όλα είναι επαρκή. -
Χόρτασα διαβασμα. Tnx
- για ορισμένους ....
κάντε τον κόπο και διαβάστε τα 2 πόστ μου πάντος και εγώ βαριέμαι πολλές φορές .... - για άλλους ...
το 40άρι είναι μετρητά..... μπορεί να ανέβει αλλά δεν θέλει. - για κάποιους ...
δεν τον βλέπω για 320 ..... για 5άρα ίσως. Αλλά πρέπει να ποιάσει το κόλπο του τόσα έχω και άν σας αρέσει. επειδή στην Volvo τους ξέρω και ποιάνει έχω κατα νού την έκδοση momentum.
**@johnkyr **.
Sedan ή Τζίπ μόνο.
@Mango
κάποια δεν τα σχολιάζω μπερδεύτικες. αλλά tnx για την σκέψη ... ' τόσα έχω σας αρέσει '
όπως έχω γράψει δεν τον ενδιαφέρει ούτε και θέλει αυτόματο.
@droemmen
κοντά είμαστε σε κάποια (Α4 quattro ) και σε άλλα όχι.
ειδικά το is250 δεν το βρίσκω καθόλου άχρωμο.
@saxon_747
όχι στην Ε200 μιάς και αλλάζει άμεσα. το Α6 δεν αρέσει σε κανένα.
Πού είναι ο ξάδερφος μπας και πάω μια βόλτα .....
**@pik **
σωστός, αλλά όσο αφορά το CC μόνο σε πολύ πολυ πολυ εναλλακτική επιλογή. (δηλαδή .... δεν το βλέπω)
@Professeur
ελπίζω να εννοείς των ΝΟΤΗ ....... (για να είναι πιστευτός και ο εκβιασμός)
Ναι είναι 65 , Σε πολλά συμφωνώ. αλλά δεν είναι ιδιαίτερα πλούσιο το blue efficiency.
@scandinavian
τνχ φιλε για την εναλακτική . Ούτε το είχα σκεφτεί το Land Rover Freelander 3.2.
Οντως με την C200 του 2001 άστα να πάνε.
Το S60 πετάειιιιιιιιιιιιιι.
Ναι η XF είναι κούκλα. .......
Αραγέ απο εισαγωγή πόσο να έφτανε ???
@Νεος
Για τον πατέρα μου είναι .......αλλά και πάλι Passat (δεν διαφωνώ μηχανολογικά αλλά κάτι λείπει)
@onyx
Δεν το νοιάζει η μεταπώληση, όπως δεν με νοιάζει και εμένα πο έχω το S60.
Δυστηχώς δεν έχω αρκετές πληροφορίες για το cx-7
τα υπόλοιπα suv δεν του πολυαρέσουν.
@swift b.p.m
Ναι μου αρέσει όπως κατάλαβες αλλά αν το ξαναπείς έτσι δεν θα το πάρει....
@giannik1977
Δυστηχώς δεν θα συμφωνήσω καθόλου μαζί σου. 320 , Α4 Q , IS είναι σαφώς καλύτερα με την σειρά που τα ανέφερα.
@travelman
α)συντομη ανάλυση ...... β)τζαγκ ....κλπ...χαχαχαχα - για όλους
φυσικά , όχι επιλογές .... τύπου skoda .
Στο ψαχνό .
Πήγαμε και είδαμε την C200.
απο την οπτική προσέγγιση μου άρεσε :-ποιότητα κατασκευής -οικονομία βενζίνης -compac σχήμα - χαμηλά ασφάλιστρα και τέλη κυκλοφορίας λόγο 1,6.
Δεν μου άρεσε που για την έκδοση με τον σχετικά καλό εξοπλισμό ήθελαν 41.600 τελικής .
Με το καλημέρα βέβαια έκοψαν 2.000 (σε αναμονή το test drive). Με κλειδί στο χέρι 39600
Δεν μου πολυαρέσει το σχήμα που μου θυμίζει πισωγύρισμα στο 1995 με τα Γρί τετράγωνα Ταξι.Πήγαμε και είδαμε το IS250.
Στα θετικά : Εμφανισιακά είναι πολύ καλό . εχει χαρακτήρα και το δείχνει. καλός βασικός εξοπλισμός και καλύτερα και μαλακότερα καθίσματα - Full ηλεκτρικά, startstop buttom, 6κυλινδρο. 6 χρόνια εγγύηση. Εκοψαν 3,000 στην πρώτη κουβέντα
Με το κλειδί στο χέρι 36600.
Στα αρνητικά τα 2500cc σε σχέση με τον ανταγωνισμό .Μετριοι χώροι όπως και η Merc .Το σάββατο πάω για τεστ.
Αυτά προς το παρόν .....
- για ορισμένους ....
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
@swift b.p.m
Ναι μου αρέσει όπως κατάλαβες αλλά αν το ξαναπείς έτσι δεν θα το πάρει....Δε πιστεύω να στράβωσες για τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό.
Τώρα γιατί το είπα έτσι είναι ευκόλως εννοούμενο πιστεύω.Ας πάψουμε να εθελοτυφλούμε.
Χωρίς ψήγμα ειρωνίας είπα ειλικρινά την άποψή μου και την υποστηρίζω μέχρι τέλους: Από τα συγκεκριμένα εγώ αυτό θα έπαιρνα στα προτεινόμενα χρήματα.
Ok σαφέστατα Lexus θέλεις να το ακούς.Δε σου χαλάω το χατήρι.Αγόρασε το Lexus.
-
εξετασε τεκμηρια και ασφαλιστρα κ τελη...
η εγγυηση στα συν του Λεξους...
πηγαινε και απο BMW....
-
καλημέρα,
να σου πω ότι απλά με 40κ παίρνεις ότι θέλεις, ιδίως αν μιλάμε για μετρητά! ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΟΜΩΣ!!!
γι αυτό απλά αφιέρωσε χρόνο...
/g -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Πήγαμε και είδαμε το IS250.
Στα θετικά : Εμφανισιακά είναι πολύ καλό . εχει χαρακτήρα και το δείχνει. καλός βασικός εξοπλισμός και καλύτερα και μαλακότερα καθίσματα - Full ηλεκτρικά, startstop buttom, 6κυλινδρο. 6 χρόνια εγγύηση. Εκοψαν 3,000 στην πρώτη κουβέντα
Με το κλειδί στο χέρι 36600.Πόσο άνετα όμως θα πήγαινα για το Lexus... πόσο
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Πήγαμε και είδαμε το IS250.
Με το κλειδί στο χέρι 36600.Πόσο άνετα όμως θα πήγαινα για το Lexus... πόσο
+1 στo lexus...
αλήθεια από πότε δεν έχει όνομα η Lexus? Μια χαρά premium είναι.
-
Παντως οι αντιπροσωπειες ακομα και τωρα θελουν να πουλησουν στην υψηλοτερη δυνατη τιμη. Δηλαδη πρεπει να εχεις μια συμπεριφορα, 'αλητικη' και οχι ευγενειες και διαφορα τετοια για να κανεις το bargain.
Πρεπει να πας παντου με την ψυχολογια οτι εισαι η πιο περιζητητη γυναικα στην πιατσα και ολοι θελουν να τους κατσεις,Και να δειχνεις οτι το ξερεις και οτι θα παρεις αυτο που θελεις ! Και θα κανουν τα παντα γιαυτο ! Μιλαμε οτι ειναι με ενα 'αααχχχχχ' ολη την ωρα οι 'πωληταραδες' ιδιως στις premium αντιπροσωπειες αφου περνουν μπονους το εκ των τριων μακρυτερο και μαλιστα επι καθημερινης βασεως.Διαφορετικα κανα 2χιλιαρο εκτπωση και θα σου πουν κι ολας οτι δεν μπορουν αλλο: 'τοσο μας επιτρεπει η διευθυνση' κοινως: 'σε περναμε για μαλακα' ! Και επειδη υπαρχουν αμετρητοι ανθρωποι οι οποιοι απλα δεν μπορουν να διαπραγματευθουν, πιανει !
Επειδη το βλεπω αυτες τις μερες γιαυτο επιμενω ! Απο τη λεξους μια φορα περασα και ρωτησα και με εχουν παρει 10 τηλεφωνα απο τοτε ! Εχουν αναγκη απο τζιρους και δεν μπορουν να παρουσιασουν τπτ..
Εν τω μεταξυ
Γιατι νομιζω οτι θα παρετε Volvo στο τελος ?Εχω την αισθηση οτι αυτο θελεις πραγματικα -
τώρα ποιο Volvo έχετε ? το S60 2.0T ? τι ηλικίας ?
αν ο πατέρας σου θέλει να μείνει αυστηρά στα 40Κ, τότε το S80 μαζί ίσως με το Α4, και τελευταία την C class νομίζω ότι δίνουν τα περισσότερα. τρελά μου αρέσει η 3αρα .... αλλά όχι 320, που ειδικά στις χαμηλές στροφές είναι κουραστική στην οδήγηση.S80 .... ταξιδιάρικη μαούνα, πιο σπάνιο από τα bmw3,A4,Cclass ....
Α4 .... πιο σπορτίφ αίσθηση, ολοκληρωμένο.
C class blueff.... κύρος, κατανάλωση.
Επιλογή στα 40.000 euro.