-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
italakias και εγώ απορώ με το συμπέρασμά σου για την οδική συμπεριφορά του RX-8. Καμία σχέση.
κοιτα εγω δεν ειπα οτι το αμαξι δεν ειναι καλο αλλα αν το συγκρινουμε με αλλα της κατηγοριας δεν ειναι και τιποτα το ιδιαιτερο.
Έχεις λάθος. Είναι πολύ ιδιαίτερο και πολύ ξεχωριστό στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς.
Δεν είναι τυχαίο ότι στην πίστα του Top Gear έχει κάνει τον ίδιο ακριβώς χρόνο με την προηγούμενη BMW Μ3 και το Nissan 350Z. Στις Σέρρες αν θυμάμαι, καλά το cosmo κάνει τον ίδιο χρόνο με το challenge (περ. Drive) πράγμα που επίσης δίνει πόσο καλό είναι το στήσιμό του. Προσωπικά όταν το οδήγησα (challenge) μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Εξαιρετικό τιμόνι, κοφτερή οδική συμπεριφορά και σε περίπτωση υπερστροφής η διόρθωση ήταν πανεύκολη χωρίς το αυτοκίνητο να αντιδρά σπασμωδικά.
Δυστυχώς η κατανάλωση, η εξεζητημένη εμφάνιση (προσωπικά θα ντρεπόμουν να οδηγώ ένα τέτοιο αυτοκίνητο) και η έλλειψη δύναμης χαμηλά (δεν σε βοηθάει να πας γρήγορα σε μία κλειστή-σχετικά άγνωστη διαδρομή) δεν του έχουν δώσει την αναγνώριση που του αξίζει.Και για να δώσω απάντηση στο θέμα μας επειδή μιλάμε για καθημερινό αυτοκίνητο δαγκωτό TT και ας είναι το RX-8 καλύτερο οδηγικά. Αν μιλάμε για αυτοκίνητο του ΣΚ και των trackdays τότε RX-8.
Yπόψη βέβαια ότι μπορεί στη πίστα το RX-8 να γράφει χαλαρά καλύτερους χρόνους από το ΤΤ 225 quattro, αλλά στο δημόσιο δρόμο δεν έχει καμία ελπίδα με αντίστοιχου επιπέδου οδηγούς. -
Φίλος είχε ένα Mazda 323 και πήρε και ένα RX-8. Του καίει 13-14 λίτρα σε χαλαρή οδήγηση έξω και 16 λίτρα σε Αθήνα. Εντούτοις όπως έχει γραφτεί ξανά και ξανά, αν είναι να το πάρεις φθηνά κάνεις τα στραβά μάτια στην κατανάλωση. Είναι βέβαια ιδανικό για χώσιμο.
΄Ομως μου παραπονείται ότι το αυτοκίνητο είναι δύσκολο και κουραστικό στην Αθήνα σε καθημερινή χρήση, και η ακτίνα στροφής του είναι μεγάλη ταλαιπωρώντας τον ακόμη και στο παρκάρισμα στη στριμωγμένη πιλοτή του. -
κοιτα εγω δεν ειπα οτι το αμαξι δεν ειναι καλο αλλα αν το συγκρινουμε με αλλα της κατηγοριας δεν ειναι και τιποτα το ιδιαιτερο.
για πες μερικα της κατηγοριας
ασε που δεν υπαρχει καν 'κατηγορια' καθως δεν ξερω κανενα αλλο πισωκινητο τετραπορτο κουπε με βανκελ κινητηρα -
νομιζω οτι ασχοληθηκα αρκετα με το ιαπωνικο δημιουργημα οσο για τον κινητηρα του τι να πω ροπες μηδεν, αξιοπιστια μηδεν ,ενεργοβορος και με ημερομηνια ληξης στα 100.000χλμ . .οσο για την κατηγορια του συγκρινετο με αλλα αντιστοιχης ιπποδυναμης.
-
Το ΤΤ 225 δηλαδή καίει λιγότερο??? Δεν νομίζω κάτω από 12λ /100χλμ..εδώ το 150αρι που είχα και δεν έπεφτε κάτω απο 10
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
για πες μερικα της κατηγοριας
ασε που δεν υπαρχει καν 'κατηγορια' καθως δεν ξερω κανενα αλλο πισωκινητο τετραπορτο κουπε με βανκελ κινητηραΕτσι όπως το σκεφτομαι, 2 είναι οι πιθανοί ανταγωνιστές του RX-8...
Η ΒΜW 3 Coupe και
η Αlfa Romeo Gtαν δέ, το σκεφτούμε με τιμές μεταχειρισμένου 2ετίας-3ετίας (16-20 χιλ ευρώ), τότε η ΒΜW γίνεται Ε46 Coupe 6ετίας+ 316-318 (πάντα original) και η Αlfa GT γίνεται 2.0 jts 3ετίας επίσης..
Εσείς δηλαδή ποιο θα αγοράζατε των ανωτέρω?
Κακά τα ψέμματα...
αν κάνεις μέχρι 10-12 χιλ το χρόνο, θέλεις 4 θέσεις και πορτμπαγκαζ και σε ενδιαφέρει η οδήγηση, ενώ το πορτοφόλι φωνάζει μέχρι 20000 ευρώ, η επιλογή είναι μονόδρομος
RX-8Εναλλακτικά υπάρχουν και άλλα καλά οικογενειακά (βλ Clio RS ), αλλά ξεφεύγουν της κουπέ προυποθέσεως....
Στο ερώτημά μας
RX-8 μεταχειρισμένο
-
αν και δεν συμφωνω με τα περιοδικα http://www.drive.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=57
-
Ο χρήστης surudos έγραψε:
Το ΤΤ 225 δηλαδή καίει λιγότερο??? Δεν νομίζω κάτω από 12λ /100χλμ..εδώ το 150αρι που είχα και δεν έπεφτε κάτω απο 10το 225 καιει λιγοτερο και εχει πολυ δυνατοτερο κινητηρα.αυτο ειναι το μεγαλο μειονεκτημα του μαζντα οτι καιει πολυ για αυτα που βγαζει κατα τα αλλα ειναι εξαιρετικο αυτοκινητο και η τιμη του ,ακομα κι αν μιλαμε για καινουριο, ειναι παρα πολυ καλη!
-
Εγώ το RX8 θα διάλεγα πάντως...
Σε καθημερινή οδήγηση το ΤΤ θα σου αρέσει περισσότερο, αλλά αν έχεις την συνήθεια να... ξεδίνεις τις βραδυνές ώρες που οι δρόμοι αδειάζουν το RX θα σε ενθουσιάσει!
Υγ. Πρόσεχε όμως αν και είναι εύκολο σχετικά στην οδήγηση, αν δεν έχεις εμπειρία σε πισωκίνητο μπορεί να σε ξαφνιάσει δυσάρεστα μερικές φορές (παθών )
Αν έχεις αποκτήσει εξοικείωση προχώρα... θα σε ξαφνιάζει μόνο ευχάριστα (επίσης παθών μετά από ένα χρόνο σε... παλιο ιταλικό σχολείο! ) -
Ευχαριστώ για τις γνώμες και τις απόψεις!
Σε γενικές γραμμές όλοι ξέρουμε τα υπέρ και τα κατά και των 2.Πιστεύετε πως με μάξιμουμ 22.000 ευρώ μπορεί να βρεθεί ένα αξιοπρεπές TT 225 ή μάλλον πάω για το 180άρι;
Τα TT πώς τα πάνε από αξιοπιστία συγκριτικά με τα RX8; -
Οδηγείς και τα 2 και μετά αγοράζεις το rx-8.
Έχω δει αγγελία για 11500€ για challenge 9ος του 2005. 67500χλμ. Καθαρό από ατυχήματα και το δίνει ένας θείος λόγο ανάγκης....
Επειδή έχει βρωμίσει ο τόπος από μτχ rx-8, τα δίνουν πολύ χαμηλά. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι δεν ήξεραν τι αγόραζαν. Τώρα ζύγισε την διαφορά κατανάλωσης. Υπολόγισε τα χλμ που θα κάνεις και πρόσθεσε στην τιμή αγοράς του rx τα χρήματα για τη διαφορά της βενζίνης. Σίγουρα θα σου βγει φθηνότερο από το ΤΤ.
Και μιλάς για το ΤΤ της προηγούμενης γενιάς. Οπότε συγκρίνεις ένα αυτοκίητο που συνεχίζει να πουλιέται καινούργιο με ένα που σταμάτησε. Και που είναι φθηνότερο. Και (υποκειμενικά) καλύτερο οδηγικά. Και με φθηνότερα ανταλλακτικά και service(κάποιος που έγραψε το αντίθετο ας κάνει μια βόλτα από τις αντιπροσωπείες). Και πιο πρακτικό. Και πισωκίνητο με lsd(σε τί τιμή πωλείται το επόμενο φθηνότερο πισωκίνητο με μπλοκέ;;;).
Έχει όμως κάποιες ιδιαιτερότητες. Αν μπορείς να ζήσεις μαζί τους βρήκες το επόμενο αυτοκίνητό σου. -
νομιζω οτι ασχοληθηκα αρκετα με το ιαπωνικο δημιουργημα οσο για τον κινητηρα του τι να πω ροπες μηδεν, αξιοπιστια μηδεν ,ενεργοβορος και με ημερομηνια ληξης στα 100.000χλμ . .οσο για την κατηγορια του συγκρινετο με αλλα αντιστοιχης ιπποδυναμης.Είδες τώρα που γίνεσαι αρνητικός χωρίς λόγο? Από όλα τα παραπάνω που γράφεις μόνο το σχόλιο για τις ροπές ισχύει. Το παραπάνω post μου το διάβασες?
-
Έχω σταματήσει να ταίζω τρολ εναντίον συγκεκριμένων μοντέλων οπότε θα απευθυνθώ κατευθείαν στο φίλο μας...
Προτείνω τσάλεντζ καινούργιο. Το κόσμο σαν μοτέρ υπερέχει πολύ μα πολύ ψηλά που δύσκολα θα το πάει κανείς. Πιο ουσιαστικό μειονέκτημα για μένα είναι το μακρύ 5τάχυτο κιβώτιο του τσάλεντζ σε σχέση με το σφικτό 6άρι του κόσμο παρά το μοτέρ του που έχει και μεγαλύτερη (!) ροπή.
Εάν εξαιρέσουμε το μοτέρ του που σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι το αμάξι είναι απλά εκπληκτικό. 6 χρόνια μετά την παρουσίαση του παραμένει σχεδιαστικά επίκαιρο και έχει πρακτικότητα που δύσκολα βρίσκεις σε κουπέ (αν και για μένα είναι μάλλον σπορ σεντάν...)
Το ΤΤ πάντως έχει μοτερούκλα...
-
Δές και καινούριο RX-8.
Oι τιμές έχουν πέσει έως και 6,000 ευρώ. -
To RΧ8 υπερεχει στην οδηγικη αισθηση
και στην ακριβεια των χειρισμων του σε σχεση με το TT 225 συν
το γεγονος οτι ειναι πισωκινητο και μαλιστα
απο τα πλεον φιλικα και ευχαριστα που υπαρχουν!
Απο την αλλη η καταναλωση του ειναι σιγουρα
αυξημενη, στα επιπεδα των 17-20λιτρων/100km εφοσον
το αυτοκινητο το χαρεις και δεν το οδηγεις σαν ταξι.
Προσωπικα θα επελεγα το challenge ελαφρως μτχ.
Ειναι καλυτερη η ροπη του για καθημερινη χρηση και
η καταναλωση μειωμενη κατα 3-5λιτρα/100km σε
σχεση με το cosmo. Νομιζω και η τιμη του ως ελαφρως μτχ
θα πρεπει να βρισκεται σε λιγο χαμηλοτερα επιπεδα απο
τα 22000 ευρω που θα διαθεσεις συνολικα. -
νομιζω οτι ασχοληθηκα αρκετα με το ιαπωνικο δημιουργημα οσο για τον κινητηρα του τι να πω ροπες μηδεν, αξιοπιστια μηδεν ,ενεργοβορος και με ημερομηνια ληξης στα 100.000χλμ . .οσο για την κατηγορια του συγκρινετο με αλλα αντιστοιχης ιπποδυναμης.Θα ήταν καλύτερα να μιλάς για κάτι εφόσον το γνωρίζεις σε βάθος (και σίγουρα να αποφεύγεις αντίστοιχες χειρονομίες). Μάθε λοιπόν ότι η αξιοπιστία του συγκεκριμένου κινητήρα είναι αξιοπρεπέστατη, η Mazda δίνει όριο ζωής τα 400.000 χλμ, πολλά ελληνικά 8άρια έχουν ξεπεράσει τις 150.000 χλμ και δεν έχει σπάσει **κανένα **που δεν τουρμπίστηκε, η κατανάλωσή του δεν είναι εξωφρενική για αυτό που είναι. Μας φαίνεται μεγάλη επειδή απλώς είναι πολύ φθηνό. Στο εξωτερικό, το Cosmo κοστίζει και συγκρίνεται με 350Ζ και μικρή Cayman. Λες να έχει σημαντική διαφορά σε κατανάλωση από ένα 350Ζ; Απλώς, όποιος έχει δώσει τα 50+ για το Nissan δεν κλαίγεται για τις βενζίνες, όπως ο πρώην κάτοχος Accent που με 72 δόσεις απέκτησε 8άρι με 23 χιλιάρικα. Απλά είναι τα πράγματα. Τα άλογα θέλουν τροφή κι αυτό κοστίζει.
Άσε που η όποια διαφορά σε κατανάλωση υπερσκελίζεται και με το παραπάνω από το σημαντικά φθηνότερο κόστος συντήρησης, τα μηδενικά τέλη (γύρω στο 100άρικο μετά τις αυξήσεις) και το ότι δεν απαιτεί οπωσδήποτε 100άρα βενζίνη, όπως κάποια άλλα. -
στα παραπανω που λες εχεις γενικα δικιο ομως υπαρχει το εξης θεμα..το rx8 συναγωνιζεται σε καταναλωση το 350,ομως το δευτερο εχει πολλη δυναμη, ενω το αλλο μπροστα του φανταζει ψοφιμι..
εγω συνεχιζω να επιμενω οτι καιει πολλα για τα αλογα που δινει(κι οχι τοσο για τα λεφτα που κανει),αλλα ετσι ειναι ο κινητηρας δε μπορουν να γινουν πολλα πανω σε αυτο
στο εξωτερικο δε λεει να παρεις με τη καμια RX,θα προτιμησεις 350 δαγκωτο!!!!
στην ελλαδα ομως εχει πολλα πλεονεκτηματα λογω κυβικων. -
Καιει πάρα πολυ, επιδοσεις σε γκαζι δεν εχει αλλα σε στριψημο-παντηλικη κλπ γαμαει. Ειδικα αν καποιος εχει το 192 που ειναι πιο ροπτο χαμηλα, κανει παντες για πλακα. Ειναι γενικα πολυ ευκολο (ενταξει μην περιμενει κανεις να το δωσει στη γιαγια του και να τραβαει πλατειες) ειδικα σε στριψημο, συνχωρει παρα πολυ....μεχρι ενος ορισμενου σημειου
Τωρα τι συγκριση μπορει να γινει μεταξυ ενος 2θεσιου τετρακινητου τουρμπο, με ενα 4θεσιο πισωκινητου βανκελ.....δεν ξερω οδηγικα παντως το 8ρι κτα τη γνωμη μου υπερεχει.
Αν ηταν να το αγορασω θα το αγοραζα καινουριο (192) ή θα μαζευα μερικα € ακομα και θα αγοραζα ενα 231 μεταχειρο ΕΝΤΟΣ εγγυησης.
-
δε βρηκα πιο ταιριαστο τοπικ,οποτε θα το γραψω εδω!!
τωρα που εβρεχε εκανα βολτα με ενα φιλο μου και ειδα ενα rx8 με το ενα πισω φαναρι σβηστο.
λεω ανυποψιαστος στο φιλο μου:κοιτα αυτος εχει καμμενο φαναρι
φιλος μου(με πολυ φυσικο υφος ναι ρε συ ειναι το γνωστο προβλημα με τα RX8 και τα φαναρια γυαλες, κοιτα που εχει μπασει νερα!
(το ειχε διαβασει σε καποιο φορουμ για αυτο του φανηκε τοσο πολυ φυσικο )το παρατηρω και οντως ηταν γυαλα κανονικη με παρα πολυ νερο μεσα(οχι απλη υγρασια) και το μονο που ελειπε ηταν τα ψαρια
εντυπωσιαστηκα παρα πολυ απο αυτο το θεαμα,καθως δεν ειχα ιδεα οτι τα φαναρια των rx ειχαν προβλημα στεγανοτητας..
-
RX8 χωρίς δεύτερη σκέψη!
Είναι απίστευτο τό πόσα σου δίνει σε σχέση με την τιμή του.-
Μπλοκέ-φρένα-στημένο-τετραθέσιο κ.ο.κ!!
Καίει αρκετά αλλά, μην ξεχνάμε τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα!Σκέψου ότι στη ίδια τιμή αγοράζεις μόνο ένα πισωκίνητο καινούργιο.....την 316i
Προχώρα και δεν θα το μετανιώσεις.
Audi TT 225 vs Mazda RX-8 Cosmo