-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
... γιατί εμπνέουν περισσότερη ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον μέσο οδηγό σε κάθε συνθήκη, ευθεία ή στροφή.
Επειδη δεν γεννηθηκαμε ολοι σουμαχερ το ζητουμενο τελικα αυτο δεν ειναι? Ποσο λοιπον οι κρισεις των περιοδικων ανταποκρινοντε στην 'πραγματικοτητα' (συνθηκες κινησης μεσου οδηγου σε κανονικους δρομους) ? Ποσο τελικα εχει σημασια αν το RX8 (και το καθε RX8) γυρναει πιο γρηγορα στις Σερρες στα χερια του Ιαβερη (και του καθε Ιαβερη wannabe) οταν τελικα ο μεσος οδηγος μπορει να κινειτε πιο γρηγορα με το S3 (και το καθε S3)?
Σημασία έχουν μόνο οι χρόνοι;; Γιατί για εμένα σημασία έχει αν θα βγω χαμογελώντας ή αδιάφορος από το αμάξι μου. Μια S-class είναι σαφώς γρηγορότερη από το ΜίΧο μου. Πέρα από το γεγονός ότι πήγαινα με 250 και δεν το καταλάβαινα, δεν μου αποκόμισε καμιά άλλη συγκίνιση η οδήγησή της. Και μπορεί για ένα ταξίδι άνω των 200χλμ να την προτιμούσα. Αλλά τη χαρά που μου δίνει ο ΜίΧος ή που θα μου έδινε ένα RX8, δεν μπορεί να μου τη δώσει, ότι και αν γράψει το χρονόμετρο.
Οπότε σημασία δεν έχει να μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα ο μέσος οδηγός. Σημασία έχει να μπορεί να κινηθεί διασκεδαστικά γρήγορα. Και μπορεί το ΤΤ να κινείται πιο γρήγορα, αλλα λιγότερα διασκεδαστικά. Ακόμα και η χαρά της μπάντας. Ναι, είναι ψιλοκαγκουριά. Αλλά είναι χαρά. -
καλα η s class ειναι ακραια περιπτωση.. δε μιλαμε για λιμουζινες με ξακαθαρα κανενα σπορ προσανατολισμο..
το ΤΤ οπως και να το κανουμε ειναι σπορ αυτοκινητο -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
... γιατί εμπνέουν περισσότερη ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον μέσο οδηγό σε κάθε συνθήκη, ευθεία ή στροφή.
Επειδη δεν γεννηθηκαμε ολοι σουμαχερ το ζητουμενο τελικα αυτο δεν ειναι? Ποσο λοιπον οι κρισεις των περιοδικων ανταποκρινοντε στην 'πραγματικοτητα' (συνθηκες κινησης μεσου οδηγου σε κανονικους δρομους) ? Ποσο τελικα εχει σημασια αν το RX8 (και το καθε RX8) γυρναει πιο γρηγορα στις Σερρες στα χερια του Ιαβερη (και του καθε Ιαβερη wannabe) οταν τελικα ο μεσος οδηγος μπορει να κινειτε πιο γρηγορα με το S3 (και το καθε S3)?
Σημασία έχουν μόνο οι χρόνοι;; Γιατί για εμένα σημασία έχει αν θα βγω χαμογελώντας ή αδιάφορος από το αμάξι μου. Μια S-class είναι σαφώς γρηγορότερη από το ΜίΧο μου. Πέρα από το γεγονός ότι πήγαινα με 250 και δεν το καταλάβαινα, δεν μου αποκόμισε καμιά άλλη συγκίνιση η οδήγησή της. Και μπορεί για ένα ταξίδι άνω των 200χλμ να την προτιμούσα. Αλλά τη χαρά που μου δίνει ο ΜίΧος ή που θα μου έδινε ένα RX8, δεν μπορεί να μου τη δώσει, ότι και αν γράψει το χρονόμετρο.
Οπότε σημασία δεν έχει να μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα ο μέσος οδηγός. Σημασία έχει να μπορεί να κινηθεί διασκεδαστικά γρήγορα. Και μπορεί το ΤΤ να κινείται πιο γρήγορα, αλλα λιγότερα διασκεδαστικά. Ακόμα και η χαρά της μπάντας. Ναι, είναι ψιλοκαγκουριά. Αλλά είναι χαρά.Σημασια δεν εχουν οι χρονοι...
Εχει ομως σημασια να μπορεις οπως λες να κινεισαι διασκεδαστικα γρηγορα,
χωρις να κινδυνευεις, αλλα και χωρις να χρειαζεται να εισαι πολυ εμπειρος σε γρηγορη οδηγηση, κατι που ειναι απαραιτητο στην περιπτωση του RX8 για να εκμεταλευτεις τις
extra δυνατοτητες που σου προσφερει σε σχεση με το επισης διασκεδαστικο αλλα και
πιο ευκολο και με χαμηλοτερα ορια MX5.
Ουσιαστικα, το RX8 ειναι μια πολυ πιο 'ειδικη' κατασκευη παρεξηγημενη ισως απο την σχετικα προσιτη τιμη του, αλλα με δυνατοτητες και οδηγικα χαρακτηριστικα
που ειναι 'απροσιτα' και παραμενουν 'ανεξερευνητα' στο μεγαλυτερο ποσοστο των οδηγων
που τα εχουν αποκτησει.
Με αυτο το σκεπτικο και με την γνωση οτι η τεχνολογια wankel στα υπαρχοντα μοντελα
ειναι ασυμφορη συγκριτικα με τον ανταγωνισμο, ειναι εμφανες οτι το TT 225 μπορει να
προσφερει μεγαλυτερη ευχαριστηση-αδρεναλινη και σε ενα ασφαλεστερο και καλυτερα εκμεταλλευσιμο οδηγικα πακετο απο αυτο του RX8. -
Τι ωραία θέματα υπήρχαν παλιά όταν η βενζίνη είχε 0,80 € το λίτρο .
Τώρα βέβαια δυστυχώς για το RX-8 μετά από τόσα χρόνια η ιστορία απεφάνθη ότι το μοτέρ ήταν αναξιόπιστο άλλωστε η ίδια ή mazda στο φεισ λιφτ στην ουσία το παραδέχθηκε με μηχανικές βελτιώσεις προσπάθησε να το σώσει και τα ίδια προσπαθούν τα διάφορα σχετικά συνεργεία με το πρόγραμμα 0 ,θερμοστάτες, πολλαπλασιαστές κλπ για τα πιο παλιά μοτέρ. Η υπερκατανάλωση φυσικά παραμένει και μόνο με τοποθέτηση υγραερίου κάπως το αυτοκίνητο γίνεται υποφερτό για καθημερινή χρήση .
Όχι βέβαια πως το ΤΤ τα πάει καλλίτερα οι ιδιοκτήτες του φρόντισαν διπλασιάζοντας την ιπποδύναμη να δικαιολογήσουν τον κωδικό του κινητήρα ( ΒΑΜ!!! ) , το haldex τα έφτυνε και χωρίς 'βελτιώση' και γενικά υπήρχαν παράπονα αλλά με τα 6500 € που μου είπαν τιμή αντιπροσωπεία mazda για καινούργιο μοτέρ με εργασία και ΕΓΓΥΗΣΗ σε RX-8 .... εεε κάνεις παπάδες σε ΤΤ quadtro 225 MKI .
KAI H KONTRA συνεχ'ιζεται
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/29142148-audi-tt
όπως πρέπει να είναι 450 άλογα και κάμπριο αφού στο κουπέ είναι άχρηστα τα πίσω καθίσματα
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/29564508-mazda-rx-8
φυσικά κόκκινο και φυσικά μόνο φεισ λιφτ που για μένα είναι πανέμορφο.
-
Θυμάμαι από φίλο κάτοχο ότι με 2,5 χιλιάρικα αγόραζες καινούριο κινητήρα, στην Ελλάδα. Τα 6,5 μού φαίνονται πάρα πολλά, πόσο πια να χρεώνεται η εργασία;
Επίσης, το συγκεκριμένο 8άρι πρέπει να το δίνουν εντελώς δωρεάν, καθώς τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με τους ρύπους μετά τον Νοέμβριο του 2010, οπότε από 135 ευρώ ετησίως, αυτό θα πρέπει να πληρώνει κάνα 800άρι. Πάει λοιπόν το μεγάλο του πλεονέκτημα.
Εννοείται ότι στο συγκεκριμένο δίλημμα θα ψώνιζα μόνο το 8άρι, εκτός αν ήθελα οπωσδήποτε cabrio, οπότε αναγκαστικά ΤΤ.
-
Δυστυχώς ερώτηση έκανα και μου κόπηκε η όρεξη για να έχεις εγγύηση πρέπει να καθαριστούν τα ψυγεία λαδιού Χ 2 συν καινούργιες σωληνώσεις από ψυγεία προς κινητήρα (1500€) συν πολλαπλασιαστές κλπ που πρέπει να είναι Mazda σύνολο 6500€ .
Το φθηνότερο που βρήκα είναι 2500€ μοτέρ μεταχειρισμένο απ' Ιαπωνία και εργασία κλπ έφτανε τα 4000€.
Αυτά τα είχα ρωτήσει γιατί μου είχε ανοίξει η όρεξη από κάτι αυτοκίνητα που τα πούλαγαν 2000-3000€ με πρόβλημα στο μοτέρ.
-
Σκετο μοτερ(χωρις ψυγεια κτλ) θυμαμαι εκανε καινουριο 5,000€ απο Mazda .
3,000€ εκανε το επισκευασμενο απο ανεξαρτητο συνεργειο , που ειναι 'σαν καινουριο'
-
Εγγυηση ποσο καιρο δινει η Mazda αν σκασεις τα 6,500€?
-
Το RX-8 το έχω πάντα απωθημένο μου αρέσει πολύ σαν φιλοσοφία και σχήμα πριν 2 χρόνια για μερικές ώρες έχασα ένα μαύρο facelift θυμάμαι ότι ήμουν στα διόδια Αφιδνών και με πήραν τηλ ότι το έκλεισε άλλος πελάτης.
Έχω μόνιμα αποθηκευμένη αναζήτηση στο car.... απωθημένο ...
ΥΓ ψίχουλα 2 χρόνια.ηταν η εγγύηση.
-
Καλα καποιο θα βρεις , αρκει να κοιτας καθε μερα τις καινουριες αγγελιες που μπαινουν. Οσο για το μοτερ καλυτερα να δωσεις τα 3,000€ για πλήρη επισκευή , παρα τα 6,500€ μονο και μονο για να εχεις 2 χρονια εγγυση. Και αυτος που θα το επισκευασει , δεν θα κανει το κοροιδο αν παθεις κατι σοβαρο τον 1ο χρονο, πιστευω
-
Αλλά και τα ΤΤ μου αρέσουν ιδίως κάτι τέτοια πολύ προχω για 20 χρόνια σχέδιο
-
Οι baseball ραφές ήταν απίστευτο εφέ εκείνη την εποχή. Ακόμα και σήμερα είναι πολύ εντυπωσιακές. Όμως, το συγκεκριμένο ΔΕΝ τις έχει.
-
Πεταμένα λεφτά και τα δύο.
-
παντως ψαχνωντας εδω και καιρο fd σε κατασταση που να μπορει να συνερθει απο τα χερακια μου εχω απελπιστει, οτι βλεπω ειναι ή κοπτοραπτικη ή ζητανε ενα μι χι πεντε καινουργιο απο λεφτα. οποτε ισως μπω στο διλλημα του νηματος.... αν και σκεφτομαι και το χοντέικο αναλογο
-
Οι baseball ραφές ήταν απίστευτο εφέ εκείνη την εποχή. Ακόμα και σήμερα είναι πολύ εντυπωσιακές. Όμως, το συγκεκριμένο ΔΕΝ τις έχει.
ναι στο συγκεκριμένο φαίνεται πως έχει γίνει μια αισθητική (πολύ πετυχημένη ) βελτίωση μέσα έξω , στο car που κοίταξα δεν υπάρχει σαλόνι baseball σαν μεταχειρισμένο ούτε ένα , και αυτοκίνητα με αυτό το σαλόνι υπάρχουν 5-6 μάλιστα ένα είναι μαύρο.
-
Επειδή πρόσφατα ψάχναμε για ρο χι 8 για πολύ δικό μου άνθρωπο εν τέλει αποφασίσαμε μακριά και αγαπημένοι να έχουμε κεφαλή ήσυχη. Αν θελήσει κάποιος να μπλέξει να τσεκάρει συμπίεση εξονυχιστικά. Για την ιστορία και επειδή θέλαμε αυστηρά πισωκίνητο καταλήξαμε σε 2λιτρο MX5 NC..
Audi TT 225 vs Mazda RX-8 Cosmo