Feb 12, 2009, 5:30 PM

Ο χρήστης cosygatos έγραψε:

Αμα εσυ πιστευεις οτι η ΙΔΙΑ αναρτηση (οχι ενεργητικη) οτι μπορει να ειναι ξερη και ανετη...
παω πασοο.

Άμα δε διαβάζεις τι σου λένε τι κάθεσαι και συζητάς; Σου είπα η ίδια ανάρτηση 'σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης', αλλά βλέπω θες να πεις τα δικά σου...

Η διαφορα τιμης στις δυο σπορ εκδοσεις αν θες ειναι 21.450Leon-19.850Bravo=1.600ευρω
δηλαδη 8% της αξιας του αυτοκινητου, υπολογισιμο αλλα οχι με βαρυνουσα σημασια, ειδικα
στις μερες μας οπου τα δωρα εξοπλισμου προσφερονται με περισση ανεση!

Όντως, η διαφορά τιμής είναι μικρή. Όμως, εγώ το πήρα με ανταλλαγή με το Ecoprofit και μου έκαναν 2.500€ έκπτωση. Άρα, η διαφορά πλέον έγινε 4.100€. Αυτό κάτι ήταν, έ;

Τελος οπως βεβαια τον τελευταιο καιρο αρκετοι αγοραζουν αυτοκινητο με πρωτη προτεραιοτητα το... καλυτερο επιτοκιο ή την διαφορα στον εξοπλισμο σε επιπεδο διζωνικου ή απλου κλιματισμου για παραδειγμα, μαλλον δεν υπαρχει κανενας λογος να συνεχιζω την κουβεντα.
Αυτο παντως που δεν αλλαζει ειναι οτι το Leon συνολικα ειναι καλυτερο αυτοκινητο απο
το Bravo, μιας και η ομορφια δεν εξεταζεται οταν μιλαμε αντικειμενικα.
Αυτο που εξεταζεται ειναι η συμπεριφορα στο δρομο, η ποιοτητα συναρμογης,
οι χωροι και επιμερους το τιμονι, τα φρενα , το κιβωτιο, οι αναρτησεις και η τιμη.
Λαμβανοντας αυτα υποψιν και μετα απο τεστ περιοδικων **το Leon υπερεχει ειτε αυτο αρεσει
ειτε οχι.**Δεν μιλαμε για ασχημα ταμπλω, δεν μιλαμε για πιο ομορφα καθισματα, για μπιχλιμπιδια
και σχημα αμαξωματος.
Αυτα ειναι υποκειμενικα και δεν ειναι ειναι υπολογισιμα.

Αν νομίζεις πως τα looks ενός αυτοκινήτου είναι αδιάφορη ιστορία τότε μάλλον καλώς διαλέγεις Leon. Επειδή εγώ δεν πάω το αμάξι στα όρια, ούτε γνωρίζω να το κάνω για να είμαι ειλικρινής (σκεφτείτε πως τα 2 προηγούμενα ΙΧ που οδηγούσα ήταν...1 Lada 1200! και ένα Punto 8v 60ps ) έτσι δε με ενδιαφέρει πιο έχει το πιο αγωνιστικό στήσιμο. Κρατήματα, δύναμη, κιβώτιο, φρένα, τιμόνι, τιμή: όλα καλά μου βγήκαν με το Bravo. Μόνο παράπονο έχω από την πίσω ανάρτηση, και το είπα.
Δε λέω πως το Leon δεν είναι καλό αυτοκίνητο, γι 'αυτό και αν είδες ρώτησα τον gaitanako ποιά η εντύπωση που του άφησε. Εγώ δεν τα ξέρω όλα, αλλά εσύ έχεις βγάλει τα συμπεράσματά σου.
Να σε ρωτήσω όμως, το έχεις οδηγήσει το Bravo και το Leon και έχεις βγάλει συμπέρασμα;
Κλείνοντας, σε προηγούμενο post αναφέρθηκες στους 4Τ Φεβρουαρίου και πως βγάζουν το Leon πάνω από το Bravo. Όντως, αλλά το συμπέρασμά τους ήταν: 'Πολύ κοντά στο ισπανικό αυτοκίνητο βρίσκεται το Fiat Bravo, ενώ η όποια απόσταση μεταξύ τους οφείλεται στην ξερή ανάρτηση και στο μέτριο σε αίσθηση τιμόνι του τελευταίου'. Αν αυτό σημαίνει πως το Leon γ@μ@ει και δέρνει το Bravo, πάω εγώ πάσο...

Δεν διαβαζω αυτο που μου λενε, καταρχας κανεις δεν μου λεει τι θα διαβασω...
Ηθελα και διαβασα κατι που ομως οταν γραφει για ανετη αναρτηση, και το αμαξι ειναι
στην ουσια ενοχλητικα σκληρο το να συζητησω περαιτερω ειναι ανωφελο...
Οσο για τις συνθηκες που λες πρεπει να ειναι παντα ιδανικες εννοεις για να μην
εχεις παραπονα με το Bravo...
Tην αγωνιστικη αναρτηση αυτοκινητου σε πολυ καλο οδικο δικτυο την εχεις δει?
Λειτουργει τελεια!
Τα συμπερασματα για την σωστη αποσβεση μιας αναρτησης δεν τα βγαζουν λαμβανοντας
υποψιν μονο ενα καλο οδικο δικτυο αλλα καθε ειδους οδοστρωμα.
Εδω μιλαμε γενικα σαν αποτελεσμα ποιο αυτοκινητο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ειναι εστω λιγο, πολυ,
μετρια , ελαχιστα ή οχι καλυτερο συνολικα για τα λεφτα που δινεις απο καποιο αλλο. Τι σχεση εχει το προσωπικο σου παραδειγμα με την καλυτερη εκπτωση?
Μηπως μιλαω σε παιδι που μολις εβγαλε διπλωμα?
Τα LOOKS οπως λες ειναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ κρητηριο. Ουτε εμενα μου αρεσει το Leon και το ταμπλω του δεν βλεπεται, αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν ειναι καλυτερο αυτοκινητο
απο το Bravo στα σημεια.
Δεν χρειαζεται να παει κανεις στα ορια ενα αυτοκινητο για να διαπιστωσει αν εχει καλυτερη αισθηση το τιμονι του, αν γερνει περισσοτερο ή λιγοτερο , αν οι σχεσεις κουμπωνουν ευκολα ή δυσκολα, αν και στην ουσια και τα δυο πρεσβευουν μια πιο σπορτιφ αισθηση απο τα
απλα οικογενειακα αυτοκινητα, με την διαφορα οτι το Leon την υποστηριζει περισσοτερο
στην πραξη και λιγοτερο στην εμφανιση, ακριβως το αντιθετο δηλαδη με το Bravo.
Και εμενα μου αρεσει πιο πολυ το Bravo, το λεω ξεκαθαρα, οδηγικα ομως
και στην ουσια το Leon ειναι πιο ολοκληρωμενο.
Τελος αν εσυ μεταφραζεις το οτι 'το Leon υπερεχει στα σημεια, χωρις αυτο να σημαινει οτι το Bravo δεν ειναι αξιολογο αυτοκινητο' ως 'το Leon γ@μ@ει και δέρνει το Bravo'
ε μαλλον κινεισαι σε αλλη συχνοτητα...