-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
χωρις να λεω οτι τα παίρνουν κάποιοι από καποιους (αλλωστε δε διαβάζω κανένα απολύτως περιοδικό), απλά αναρρωτιέμαι πώς εινια δυνατόν καποιοι να ειστε τοσο σίγουροι οτι ΔΕΝ τα παίρνουν
για τιποτε δε μπορεις να εισαι σιγουρος, ειδικα στην Ελλαδα. Οποτε διαβαζεις και ξενο τυπο, ψαχνεις στο ιντερνετ, και τελος δοκιμαζεις και ο ιδιος.
Αν ολα τα παραπανω δειχνουν οτι το Χ μοντελο ειναι καλυτερο απο το Ψ, ε μαλλον τοτε ειναι.
Διαβαζεις ελληνικο Τυπο που τα παιρνει.
Τι ιδιο και ο ξενος.Διαβαζεις ελληνικα forum και βλεπεις να γραφει οτι παπαρια θελει ο καθενας διχως να ειναι κατοχος.
Το ιδιο και στα ξενα forum.Δοκιμαζεις ο ιδιος με ενα ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ....
Αν ολα τα παραπανω συμφωνουν ή δεν συμφωνουν και παλι δεν μας δειχνει το προφανες.
Το αυτοκινητο ειναι μια αγορα που σε καποιους διεγειρει τις αισθησεις. Οποτε αν η ζυγαρια μας δειχνει το προφανες, δεν ειναι σιγουρο οτι τα εγκεφαλικα κυτταρα θα το αποδεχθουν διχως αλλο.
Απο προσωπικη εμπειρια θα γραψω ενα τροπο σκεψης.
Καρδια vs Μυαλο δηλαδη Συναισθημα εναντιον λογικης.
Προτιμω να αγοραζω οτιδηποτε, να διαλεγω οτιδηποτε οταν αυτο μου κανει κλικ.
Ποτε δεν το μετανιωσα.
Αντιθετα μετανιωσα οταν προσπαθησα να ψαχνω να βρω με οποιαδηποτε κριτηρια λογικης οτι κατι ειναι καλυτερο απο κατι αλλο. Εν τελει ειχα κανει το κεφι που αρεσε σε αλλον, και εγω κατεληξα να ειμαι απογοητευμενος.Ετσι αυτοκινητα αγορασα αυτα που αρεσαν σε εμενα, ποτε δε ρωτησα κανενα και ξερω οτι αυτη η επιλογη ειναι μοναχα δικη μου.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
πιο φινετσατο (υποκειμενικο)ενω, τα αλλα που λες ειναι τερμα αντικειμενικα...
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
χωρις να λεω οτι τα παίρνουν κάποιοι από καποιους (αλλωστε δε διαβάζω κανένα απολύτως περιοδικό), απλά αναρρωτιέμαι πώς εινια δυνατόν καποιοι να ειστε τοσο σίγουροι οτι ΔΕΝ τα παίρνουν
για τιποτε δε μπορεις να εισαι σιγουρος, ειδικα στην Ελλαδα. Οποτε διαβαζεις και ξενο τυπο, ψαχνεις στο ιντερνετ, και τελος δοκιμαζεις και ο ιδιος.
Αν ολα τα παραπανω δειχνουν οτι το Χ μοντελο ειναι καλυτερο απο το Ψ, ε μαλλον τοτε ειναι.
Διαβαζεις ελληνικο Τυπο που τα παιρνει.
Τι ιδιο και ο ξενος.Διαβαζεις ελληνικα forum και βλεπεις να γραφει οτι παπαρια θελει ο καθενας διχως να ειναι κατοχος.
Το ιδιο και στα ξενα forum.Δοκιμαζεις ο ιδιος με ενα ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ....
Αν ολα τα παραπανω συμφωνουν ή δεν συμφωνουν και παλι δεν μας δειχνει το προφανες.
Το αυτοκινητο ειναι μια αγορα που σε καποιους διεγειρει τις αισθησεις. Οποτε αν η ζυγαρια μας δειχνει το προφανες, δεν ειναι σιγουρο οτι τα εγκεφαλικα κυτταρα θα το αποδεχθουν διχως αλλο.
Απο προσωπικη εμπειρια θα γραψω ενα τροπο σκεψης.
Ποτε δεν το μετανιωσα.
Αντιθετα μετανιωσα οταν προσπαθησα να ψαχνω να βρω με οποιαδηποτε κριτηρια λογικης οτι κατι ειναι καλυτερο απο κατι αλλο. Εν τελει ειχα κανει το κεφι που αρεσε σε αλλον, και εγω κατεληξα να ειμαι απογοητευμενος.Ετσι αυτοκινητα αγορασα αυτα που αρεσαν σε εμενα, ποτε δε ρωτησα κανενα και ξερω οτι αυτη η επιλογη ειναι μοναχα δικη μου.
το συναισθημα βγαινει κερδισμενο γιατι ειναι επιγη απο καρδια!
-
Ψηλέ αποφάσισες;
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
το συναισθημα βγαινει κερδισμενο γιατι ειναι επιγη απο καρδια!Καλά πες τα αυτά σε κάποιον που έχει αλλάξει 3 μοτέρ 2lt JTS σε Alfa GT
-
ξερεις ποσοι λενε για τα προβληματικα smart?
εγω εχω αλλαξει 2 και αδελφος μου αλλα 2 και δεν εχουν παθει το παραμικρο...
συναισθημα ηταν η επιλογη οχι λογικη... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ψηλέ αποφάσισες;Θέλω να κάνω άλλο ένα test drive τα αυτοκίνητα οπότε από το Σάββατο θα πάω μια βόλτα σε άλλες αντιπροσωπείες. Προς το παρόν κλίνω προς τα εκεί που κλίνουν και τα περιοδικά που τα παίρνουν Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό αν είχα ερωτευθεί κάποιο αυτοκίνητο από την παρουσία-εμφάνισή του και μόνο. Όμως, αυτό δε συμβαίνει οπότε περνάμε σε πιο απτά κριτήρια...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ψηλέ αποφάσισες;
Θέλω να κάνω άλλο ένα test drive τα αυτοκίνητα οπότε από το Σάββατο θα πάω μια βόλτα σε άλλες αντιπροσωπείες. Προς το παρόν κλίνω προς τα εκεί που κλίνουν και τα περιοδικά που τα παίρνουν Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό αν είχα ερωτευθεί κάποιο αυτοκίνητο από την παρουσία-εμφάνισή του και μόνο. Όμως, αυτό δε συμβαίνει οπότε περνάμε σε πιο απτά κριτήρια...
Bravo δηλαδή ε?
-
Θέλω να κάνω άλλο ένα test drive τα αυτοκίνητα οπότε από το Σάββατο θα πάω μια βόλτα σε άλλες αντιπροσωπείες. Προς το παρόν κλίνω προς τα εκεί που κλίνουν και τα περιοδικά που τα παίρνουν Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό αν είχα ερωτευθεί κάποιο αυτοκίνητο από την παρουσία-εμφάνισή του και μόνο. Όμως, αυτό δε συμβαίνει οπότε περνάμε σε πιο απτά κριτήρια...
τελικά κατάφερες να κάνεις τεστ στο μπραβο σπορ? εγω μόνο μια αντιπροσωπεία είχα βρεί που το είχε, όλες είχαν την 150 απλη. έχω μείνει οτι εκανες την C4 τελευταία..
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Το αυτοκινητο ειναι μια αγορα που σε καποιους διεγειρει τις αισθησεις. Οποτε αν η ζυγαρια μας δειχνει το προφανες, δεν ειναι σιγουρο οτι τα εγκεφαλικα κυτταρα θα το αποδεχθουν διχως αλλο.Απο προσωπικη εμπειρια θα γραψω ενα τροπο σκεψης.
Ποτε δεν το μετανιωσα.
Εφόσον εσύ για τον εαυτό σου επιλέγεις βάσει αυτού που σου έκανε 'κλικ' και αυτό που σου φαίνεται καλύτερο, τότε γιατί προσπαθείς να αλλάξεις την γνώμη αυτών π.χ. που επέλεξαν Golf (και γράφεις στο αντίστοιχο τοπικ) ή εδώ σ'εκείνους που τείνουν προς το Leon ή και σε άλλα θέματα για το χ,ψ,ω μοντέλο;
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
τελικά κατάφερες να κάνεις τεστ στο μπραβο σπορ? εγω μόνο μια αντιπροσωπεία είχα βρεί που το είχε, όλες είχαν την 150 απλη. έχω μείνει οτι εκανες την C4 τελευταία..
Καλά έχεις μείνει Υποτίθεται ότι θα μου τηλεφωνούσαν από τη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία Fiat αυτήν την εβδομάδα, δηλαδή μόλις θα έβγαζαν πινακίδες στο test-drive μοντέλο. Ακόμα, όμως, τίποτα. Θα γυρίσω από μια αντιπροσωπεία ακόμα κι αν το βρω έχει καλώς, διαφορετικά αυτοί θα χάσουν. Περίπτωση να μετανιώσω που πήρα το Χ αντί του Υ αυτοκινήτου δεν υπάρχει (εκτός κι αν αρχίσει να αποσυντίθεται κάποιο αλλά δε θα μπορούσα να το ξέρω εκ των προτέρων). Μέχρι τώρα είχα αυτοκίνητα τελείως διαφορετικού χαρακτήρα/καταγωγής και για κανένα δεν άλλαξα γνώμη εκ των υστέρων όταν διαπίστωσα που μειονεκτούσε.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
τότε γιατί προσπαθείς να αλλάξεις την γνώμη αυτών π.χ. που επέλεξαν Golf (και γράφεις στο αντίστοιχο τοπικ) ή εδώ σ'εκείνους που τείνουν προς το Leon ή και σε άλλα θέματα για το χ,ψ,ω μοντέλο;
γιατι αυτοι που τεινουν στο Leon εχουν προφανως λαθος και θα παρουν κι αλλους στον λαιμο τους με αυτα που προτεινουν
-
Καλά έχεις μείνει Υποτίθεται ότι θα μου τηλεφωνούσαν από τη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία Fiat αυτήν την εβδομάδα, δηλαδή μόλις θα έβγαζαν πινακίδες στο test-drive μοντέλο. Ακόμα, όμως, τίποτα. Θα γυρίσω από μια αντιπροσωπεία ακόμα κι αν το βρω έχει καλώς, διαφορετικά αυτοί θα χάσουν. Περίπτωση να μετανιώσω που πήρα το Χ αντί του Υ αυτοκινήτου δεν υπάρχει (εκτός κι αν αρχίσει να αποσυντίθεται κάποιο αλλά δε θα μπορούσα να το ξέρω εκ των προτέρων). Μέχρι τώρα είχα αυτοκίνητα τελείως διαφορετικού χαρακτήρα/καταγωγής και για κανένα δεν άλλαξα γνώμη εκ των υστέρων όταν διαπίστωσα που μειονεκτούσε.
πάντως απο την corolla θα σου φανεί μεγάλη διαφορά οτι και να πάρεις, εγω τώρα με το bravo εχω πάθει πλάκα.. εχει τύχει να οδηγήσω 2-3 διαφορετικά αμάξια τελευταία, χωρίς τουρμπο και πανω απο τα 110 νομίζω πως δεν επιταχύνουν.. το τουρμπο σε καλομαθαίνει, τέλος.
δε νομίζω οτι παίζει να το μετανιώσεις με κανένα απο τα 3 που σκέφτεσαι άλλωστε το Λεον που σ'αρεσει είναι εγγυημένη επιλογή..το συγκεκριμένο μοντέλο κράτησε την σεατ στο παιχνίδι της μεσαίας σπορ κατηγορίας σχεδόν μόνο του..
τελευταία συμβουλή απο μενα είναι να μην το ξεγράψεις το bravo sport ακόμα και αν δυσκολευεσαι να το βρεις για test drive, δείξε επιμονή, άλλωστε αμάξι αγοράζεις όχι πουκάμισο..δεν είναι τυχαίο οτι το 99% των κατόχων του είναι πολύ ευχαριστημένοι..
εγω που τα είχα οδηγήσει και τα 2 κοντά κοντά δε λέω πως το bravo sport είναι καλύτερο, πχ η θεση οδήγησης-λεβιές του leon μου άρεσε περισσότερο,ρεπριζ τα ίδια, φρένα του bravo sport μου άρεσαν πιο πολύ σαν αίσθηση κτλ κτλ απλά στην τελική στο 99% των περιπτώσεων θα πήγαινα το ίδιο και με τα δύο.. οπότε μετά μπήκαν στην μέση και άλλα κριτήρια (εμφάνιση, κυβισμός, εσωτερικό κτλ)
αντε περιμένουμε εντυπώσεις απο τα τελικά test drive!
-
Καλημέρα παιδιά μηπως ξέρει κανένας κάθε πότε χρειάζονται αλλαγή οι ιμαντες στο bravo t-jet?
Ευχαριστώ
-
Γιώργο (lokatzis), μίας και έχεις ψιλο-καταλήξει στο leon, μήπως να περιμένεις το facelift του leon? (λένε ότι θα αλλάξει και λίγο το ταμπλό ως προς τα υλικά και τη σχεδιάση στο facelift)
Ή το βιάζεσαι το αμάξι?Αν θες οποιαδήποτε πληροφορία για τον 1.8TFSI (καταναλώσεις εντός-εκτός πόλης, τιμές από service κτλ) ή βόλτα ( ), ρίξε ένα σήμα.Ξέρεις εσύ...
Δες και το sprintmonitor μου...Έχει (νομίζω) μία σχετικά κατατοπιστική εικόνα, όσο αναφορά την κατανάλωση, αν και ξέρω ότι διαφορές του 0,5 και 1lt/100km δεν θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη όσο αναφορά το ποιό αμάξι να πάρεις/επιλέξεις.ΥΓ:Διάβασα και τις 20+ σελίδες του topic και εντύπωση μου κάνει που οι (τουλάχιστον) 10 (για να μη πω 15+ και 'αφοριστώ' ) αφορούν πάλι αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε εταιρίες, σε τεχνολογίες κινητήρων κτλ, που στην τελική τον τελικό αγοραστή δεν τον ενδιαφέρουν.Τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και η αξιοπιστία.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Γιώργο (lokatzis), μίας και έχεις ψιλο-καταλήξει στο leon, μήπως να περιμένεις το facelift του leon? (λένε ότι θα αλλάξει και λίγο το ταμπλό ως προς τα υλικά και τη σχεδιάση στο facelift)
Ή το βιάζεσαι το αμάξι?Δεν το βιάζομαι και γι' αυτό αποφάσισα να αναβάλω για 3-4-... μήνες την αγορά έτσι ώστε να έχω όλα τα λεφτά στο χέρι και να μην εξαρτώμαι από την πώληση αυτού που έχω τώρα. Οπότε μπορεί να προλάβω και το facelift (αν και δεν έχω καταφέρει να βρω πότε θα έρθει στο περίπου)
Αν θες οποιαδήποτε πληροφορία για τον 1.8TFSI (καταναλώσεις εντός-εκτός πόλης, τιμές από service κτλ) ή βόλτα ( ), ρίξε ένα σήμα.Ξέρεις εσύ...
Δες και το sprintmonitor μου...Έχει (νομίζω) μία σχετικά κατατοπιστική εικόνα, όσο αναφορά την κατανάλωση, αν και ξέρω ότι διαφορές του 0,5 και 1lt/100km δεν θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη όσο αναφορά το ποιό αμάξι να πάρεις/επιλέξεις.Δε θα έλεγα όχι στο υπογραμμισμένο Τώρα που ο μικρός είναι Αθήνα μπορούμε να το κανονίσουμε κάποια στιγμή. Να δω και τι λένε κινητήρας-DSG γιατί στην προηγούμενη βόλτα ακόμα το έστρωνες.
ΥΓ:Διάβασα και τις 20+ σελίδες του topic και εντύπωση μου κάνει που οι (τουλάχιστον) 10 (για να μη πω 15+ και 'αφοριστώ' ) αφορούν πάλι αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε εταιρίες, σε τεχνολογίες κινητήρων κτλ, που στην τελική τον τελικό αγοραστή δεν τον ενδιαφέρουν.Τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και η αξιοπιστία.
Το 'περίεργο' θα ήταν να μην είχαν συμβεί τα παραπάνω.
-
αξιοπιστια...
-
Αν θες οποιαδήποτε πληροφορία για τον 1.8TFSI (καταναλώσεις εντός-εκτός πόλης, τιμές από service κτλ) ή βόλτα ( ), ρίξε ένα σήμα.Ξέρεις εσύ...
Δε θα έλεγα όχι στο υπογραμμισμένο Τώρα που ο μικρός είναι Αθήνα μπορούμε να το κανονίσουμε κάποια στιγμή. Να δω και τι λένε κινητήρας-DSG γιατί στην προηγούμενη βόλτα ακόμα το έστρωνες.
θα 'παίξει' κι αυτό κάποια στιγμή...ίσως και μέσα στο σ/κ.
Αν και δεν ξέρω τι αίσθηση μπορεί να αποκομίσει κάποιος από τη θέση του συνοδηγού...
Σίγουρα από το test drive θα σχημάτισες καλύτερη εικόνα...ΥΓ:Εγώ ψήφισα leon sport up 1.8TFSI.Προσωπικά μου φαίνεται η χρυσή τομή ανάμεσα σε όλα όσα έχεις αναφέρει.Μοναδικό μειονέκτημα ότι είναι άσχημο λίγο το ταμπλό στην κεντρική του κολόνα.Με το facelift αυτό βελτιώνεται κάπως, οπότε για μένα αφαιρέθηκε ένα (-) από το αμάξι.
-
@καβουρας
Eχεις καποια εμπειρια οδηγικη απο τον twincharger?
Ηθελα να μαθω απο καποιον που εχει 1.8 αν νιωθει
οντως πιο αμεση και με καλυτερα ποιοτικα χαρακτηριστικα αποκριση
στον κινητηρα σε σχηση με τον 1.4.
Απο καταναλωση τι σου βγαζει μικτη? -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@καβουρας
Eχεις καποια εμπειρια οδηγικη απο τον twincharger?
Ηθελα να μαθω απο καποιον που εχει 1.8 αν νιωθει
οντως πιο αμεση και με καλυτερα ποιοτικα χαρακτηριστικα αποκριση
στον κινητηρα σε σχηση με τον 1.4.Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία από twincharger 1,4.
Ίσως σήμερα που θα συναντηθώ με ένα φίλο που έχει Golf GT και αν έρθουν οι περιστάσεις έτσι, θα μπω να πάμε μια βόλτα.
Μεταφέροντας όμως την εμπειρία του φίλου μου που έχει Golf GT και που έχει μπει στο δικό μου σε γρήγορη βόλτα:
συγκρίνοντας τους 2 κινητήρες, μου έχει πει ότι το lag στον 1.4 είναι μηδενικό σχεδόν.Πρέπει πραγματικά να προσπαθήσεις για να καταλάβεις ότι υπάρχει (αν υπάρχει βέβαια και δεν είναι απλώς η ιδέα του )
Στον δικό μου κινητήρα, του φάνηκε ένα ελάχιστον-ανεπαίσθητο κλικ πιο αργό στην απόκριση, που όμως πάλι είναι ανεπαίσθητο και αν δεν το ψάχναμε-ψειρίζαμε αρκετή ώρα για να δούμε πότε 'φουσκώνει' του turbo δε θα το βρίσκαμε αυτό το (ας μου επιτραπεί η έκφραση) turbo lag.Επέμενε πάντως ότι είναι τόσο ανεπαίσθητο που ίσως να είναι και η ιδέα του, αφού κάποια στιγμή διυλίζαμε τον κώνωπα προσπαθώντας σόνι και ντε να βρούμε το μικρό turbo lag που είχαμε διαβάσει στα περιοδικά ότι υπάρχει (και ξέρεις ότι στο τέλος όποιος ψάχνει βρίσκει ακόμα κι αν δεν υπάρχει αυτό που θέλει να βρει ).
Επίσης μία άλλη διαφορά είναι ότι το 1.8 του φάνηκε ότι έβγαζε τη δύναμη πιο ομαλά και πιο άνετα από το δικό του αμάξι (Golf GT).Επιπλέον ένιωσε ότι το δικό μου αμάξι δε λαχάνιασε ψιλά ενώ το δικό του (Golf GT) λαχανιάζει (όχι έντονα αλλά λαχανιάζει).
(Τις απόψεις αυτές τις μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν είναι δικές μου.)Εγώ πάντως δεν το νιώθω καθόλου αυτή την υποψία του lag...τι να σου πω τώρα...Εμένα μου φαίνεται ότι επιταχύνει άμεσα με το 'παραμικρό' πάτημα του γκαζιού από οποιεσδήποτε στροφές με οποιαδήποτε σχέση στο σασμάν.
ΑΝ έχεις μπει ή οδηγήσει S3,απλά θα σου πω: καμία σχέση με την απόκριση του 2.0ΤFSI του S3.Εκεί το νιώθω το lag έντονο σε σχέση με το δικό μου μοτερ.
Απο καταναλωση τι σου βγαζει μικτη?
Μέση κατανάλωση 10,5lt/100km (όπως γράφει και η υπογραφή μου).
Του GT πάντως γράφει γύρω στο μισό λίτρο λιγότερο από το δικό μου.(πάντα όσο αναφορά τη δική μου μέση κατανάλωση και του φίλου μου - δυστυχώς δεν έχουμε πάει ταξίδι μπρος-πίσω ή μέσα στην πόλη έστω μπρος-πίσω να έχω ένα πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα).
Για πιο κατατοπιστικά νούμερα καταναλώσεως όσο αναφορά το δικό μου 1.8TFSI, έγραψα σήμερα το μεσημέρι στο Έρευνα κατανάλωσης. Νομίζω μάλιστα ότι είμαι και το τελευταίο post.
C4 1.6 THP ή BRAVO 1.4 T-JET 150HP ή LEON 1.8TSI