-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Δηλαδή το πρόβλημα σου είναι τα 60 περίπου ευρώ που πληρώνεις το εξάμηνο και τα 100-120 που πληρώνεις το χρόνο; Όταν σε άλλες εταιρείες το απλό σέρβις κάνει από 300 έως 450; Τα τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχου δεν είναι απαραίτητα αρνητικά. Σου θυμίζω ότι η επταετή εγγύηση συνοδεύεται και από ανάλογη κάλυψη σε οδική βοήθεια. Βέβαια χόντα είναι δεν θα σου χρειαστεί αλλά ποτέ δεν ξέρειςΆλλο να τα πληρώνεις αυτά μαζεμένα 1 φορά στα 2 χρόνια και άλλο να τα ακουμπάς κάθε εξάμηνο.
-
Δηλαδή το πρόβλημα σου είναι τα 60 περίπου ευρώ που πληρώνεις το εξάμηνο και τα 100-120 που πληρώνεις το χρόνο; Όταν σε άλλες εταιρείες το απλό σέρβις κάνει από 300 έως 450;Για ποιους κατασκευαστές αναφέρεσαι;
Γιατί όταν εγώ είχα το Mitsubishi και του έκανα service σε Honda/Mitsubishi εξουσιοδοτημένα στο μικρό service με χρέωσαν περίπου 100euro και στο μεγάλο (1ο ετήσιο) γύρω στα 300euro...
Αυτά που λες μάλλον αφορούν τα υλικά/αναλώσιμα χωρίς την εργασία...Οι τιμές που αναφέρεις είναι μάλλον από Hyundai (μαζί με εργασία) αυτό το διάστημα. Εγώ τουλάχιστον τόσα έδινα και τόσα δίνω στον Μητρόπουλο...
Παραδοσιακά η Honda εκτός από το ΧΑΛΙΑ δίκτυο υποστήριξης (αλλά και πωλήσεων) έχει ΚΑΙ ΧΑΛΙΑ τιμές γενικότερα.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο εξουσιοδοημένο Honda στο Μαρούσι μου ζητούσαν 80euro αλλαγή μόνο λάδια (χωρίς φίλτρο) με λάδια Fuchs...
Επίσης εκνευρισμό προκαλεί ότι το κάθε συνεργείο έχει ότι μάρκα από αναλώσιμα γουστάρει. Π.χ. λάδια/φίλτρα γενικά/υαλοκαθαριστήρες κλπ...κλπ...
Επίσης απαράδεκτο είναι και το δίκτυο. Μένω Μελίσια και κάθε τρεις και λίγο κατέβαινα Τέρμα Θηβών (Παπράς) ακόμα και για μία ερώτηση... Μόνο εκεί κατάφερνα τελικά και είχα σωστή υποστήριξη (σε σχέση πάντα με τους υπόλοιπους)...Άρα το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι τιμές αλλά ένα σύνολο παραμέτρων που ίσως τελικά να απομακρύνουν υποψήφιους πελάτες.
Άλλοι αυτά τα προσπερνούν και δεν δίνουν σημασία...και καλά κάνουν αν δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα...
-
Επειδή την χιουνται και τον μητρόπουλο αλλά και τους γρηγόρη-αλέκο που έφυγαν από εκεί και πλεόν έχουν ο καθένας δικό του συνεργείο τους γνώρισα 17 χρόνια πριν όταν παρήγγειλα το scoupe gt turbo (το κράτησα μέχρι το 2/07 και πωλήθηκε από τον αδερφό μου πριν ένα μήνα άψογο) σε διαβεβαιώνω ότι συγκριτικά ήταν ακριβότερο σε σέρβις από το χοντα που πλέον έχω. Για χιουντάι ήμουν και παραμένω οπαδός ακόμα και τώρα για την παροιμιώδη αξιοπιστία τους αλλά και το value for money που προσφέρουν. Δεν συγκρίνω ανταλλακτικά αφού δεν έχω αλλάξει κάτι πλην του σέρβις όμως αυτό είναι πολύ φθηνό. Ενδεικτικά αλλαγή λαδιών 60 ευρώ! Ετήσιο σερβις 130 ευρώ...όσα γράφω μπορώ να τα αποδείξω αφού κρατάω αρχείο όλα τα σέρβις του αυτοκινήτου μου. Επιμένω λοιπόν σε όσα έγραψα!
-
Τελικά το αποφάσισα... Honda civic 1.4 στα 18900 € + κάτι δωράκια. Θα πάω να το κλείσω από βδομάδα.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε κάποια γνώμη για τους αντιπροσώπους στην Θεσσαλονίκη (αντιμετώπιση, αξιοπιστία, γνώση συνεργείου, τιμές σέρβις), καθώς και από τους 2 έχω την ίδια προσφορά. Σε ποιόν από τους δύο κλείσατε ή θα κλείνατε αυτοκίνητο (οι Θεσσαλονικείς) και γιατί; Να επισημάνω ότι μένω αρκετά δυτικά και ίσως να βόλευε ο δυτικός αντιπρόσωπος (ξέρετε ποιος είναι...), αν και δεν μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ο διευθυντής (ο πωλητής ήταν άψογος). -
Πέσε κοιμήσου το βράδυ ....... και απο αυριο ......Προλαβαίνεις να αλλάξεις γνώμη .
καλορίζικο
-
Ο χρήστης vjshadow έγραψε:
Τελικά το αποφάσισα... Honda civic 1.4 στα 18900 € + κάτι δωράκια. Θα πάω να το κλείσω από βδομάδα.Χμμμ, γνωστο και ως 'φαινομενο aserf'...
τεσπα, εδω θα ειμαστε για εντυπωσεις και.... συμπαρασταση...
-
Τελικά το αποφάσισα... Honda civic 1.4 στα 18900 € + κάτι δωράκια. Θα πάω να το κλείσω από βδομάδα.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε κάποια γνώμη για τους αντιπροσώπους στην Θεσσαλονίκη (αντιμετώπιση, αξιοπιστία, γνώση συνεργείου, τιμές σέρβις), καθώς και από τους 2 έχω την ίδια προσφορά. Σε ποιόν από τους δύο κλείσατε ή θα κλείνατε αυτοκίνητο (οι Θεσσαλονικείς) και γιατί; Να επισημάνω ότι μένω αρκετά δυτικά και ίσως να βόλευε ο δυτικός αντιπρόσωπος (ξέρετε ποιος είναι...), αν και δεν μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ο διευθυντής (ο πωλητής ήταν άψογος).καλά θα ήταν να περάσεις από όλους τους αντιπροσώπους της ελλάδας .... προλαβαίνεις να αλλάξεις
γνώμη .....1000 φορές προτιμώ το jazz 1,4 Ex από ...το startrek
-
ρε μαγκες, βρέθηκε ενας ανθρωπος να πάρει κάτι οχι επειδή είναι καλύτερο αλλά επειδή το γουστάρει και αμέσως να του αλλάξετε γνώμη?
πάρτο ρε vjshadow αφου το γουστάρεις, εγω μαζί σου 1000%.. καλοτάξιδο και καλορίζικο..
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
ρε μαγκες, βρέθηκε ενας ανθρωπος να πάρει κάτι οχι επειδή είναι καλύτερο αλλά επειδή το γουστάρει και αμέσως να του αλλάξετε γνώμη?πάρτο ρε vjshadow αφου το γουστάρεις, εγω μαζί σου 1000%.. καλοτάξιδο και καλορίζικο..
Κοιτα... κανεις εδω δεν προσπαθει να αλλαξει την γνωμη κανενος. Απλα τονισαμε οτι ειναι το χειροτερο deal πολυπλευρως που υπαρχει αυτη την στιγμη στην αγορα. Ειπαμε 5-10 κουβεντες γιατι πρεπει να το αποφυγει. Απο την στιγμη που του αρεσει τοσο πολυ ας το παρει.
Εμεις εδω θα ειμαστε και οταν θα περασει ο ενθουσιασμος... και θα υπαρξει συνειδητοποιηση της πραξης. Σε αναλογες περιπτωσεις οι χρηστες εκ των υστερων θα ηθελαν να τους τονισουν περισσοτερο του τι παν να κανουν...
History repeats its self...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ρε μαγκες, βρέθηκε ενας ανθρωπος να πάρει κάτι οχι επειδή είναι καλύτερο αλλά επειδή το γουστάρει και αμέσως να του αλλάξετε γνώμη?
πάρτο ρε vjshadow αφου το γουστάρεις, εγω μαζί σου 1000%.. καλοτάξιδο και καλορίζικο..
Κοιτα... κανεις εδω δεν προσπαθει να αλλαξει την γνωμη κανενος. Απλα τονισαμε οτι ειναι το χειροτερο deal πολυπλευρως που υπαρχει αυτη την στιγμη στην αγορα. Ειπαμε 5-10 κουβεντες γιατι πρεπει να το αποφυγει. Απο την στιγμη που του αρεσει τοσο πολυ ας το παρει.
Εμεις εδω θα ειμαστε και οταν θα περασει ο ενθουσιασμος... και θα υπαρξει συνειδητοποιηση της πραξης. Σε αναλογες περιπτωσεις οι χρηστες εκ των υστερων θα ηθελαν να τους τονισουν περισσοτερο του τι παν να κανουν...
History repeats its self...
απο την πρώτη στιγμή που το παλικάρι είπε για το civic του το τονίσατε πως δεν είναι το καλύτερο deal(και γω μαζι σας και το'χω γράψει και αλλού).. ε αφου τελικά το γουστάρει τόσο ωστε να μην τ'ακουσε αυτά ώρα να πάτε πασο. αυτο είπα.no offence
Υ.Γ.
περίπτωση aserf άλλο καπέλο, άλλο μεταχειρισμένο άλλο καινούργιο, άλλο ενα μη ζημιάρικο μοντέλο άλλο ενα ζημιάρικο -
τα λεφτα ειναι παρα πολλα για αυτο το αυτοκινητο...πασο μεν αφου σαρεσει αλλα με οριζοντα τα 7 χρονια δινω πολλες πιθανοτητες να το μετανιωσεις...19 χιλιαρικα και 1.4 στα 100 αλογα την εποχη που παιρνεις μικρο τουρμπακι και ο ανταγωνισμος ειναι πλουσιος και καλυτερος...αναχρονισμος!!
λεω να το σκεφτεις λιγο παραπανω!
-
... Ενδεικτικά αλλαγή λαδιών 60 ευρώ! Ετήσιο σερβις 130 ευρώ...όσα γράφω μπορώ να τα αποδείξω αφού κρατάω αρχείο όλα τα σέρβις του αυτοκινήτου μου. Επιμένω λοιπόν σε όσα έγραψα!Επιμένεις και καλά κάνεις... Αλλά καλό θα ήταν να αναφέρεις και το εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Honda. Βλέπεις υπάρχουν και άλλοι Ιάπωνες που θα ήθελαν να πάνε στο συνεργείο που εσύ πληρώνεις 60euro και 130euro...
-
-
Πλακίτσα ε;
-
πάντα και καλοπροαίρετη!
-
Χαίρομαι που όλοι λέτε κάτι (είτε θετικό, είτε αρνητικό), ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή αυτοκινήτου. Καλό βέβαια να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί και να έχουμε επιχειρήματα.
Εγώ θα προσπαθήσω να ρωτήσω 2-3 πράγματα σε μερικούς απο σας που είσαστε πάρα πολύ αρνητικοί και αναφέρεστε σε ιστορίες άλλων ατόμων του φόρουμ που δεν έχουν σχέση με εμένα. Όλα αυτά προσπαθόντας να είμαι όσο το δυνατόν αντικειμενικός, μιας και την αποφάσισα την αγορά.
Από ότι κατάλαβα το μεγαλύτερο αγκάθι του αυτοκινήτου για σας ειναι η τιμή του. Για να δούμε τον ανταγωνισμό με καθαρά οικονομικά κριτήρια (πόσα δίνω, τί παίρνω). Οι τιμές με το κλειδί στο χέρι.- Toyota Auris 1.4 Unique/97 hp - 18785 € (μαζί με esp)
- Seat Leon 1.4 tsi Stylance/125 hp - 20365 € (μαζί με esp+επέκταση εγγύησης +3 χρόνια+επέκταση οδικής +3 χρόνια)
- Ford Focus 1.6 Sport/115 hp - 18000 € (αν ισχύει το: -2000 €)
- Fiat Bravo 1.4 Dynamic/120 hp - 20000 € (με εξοπλισμό που πλησιάζει το civic, αλλά χωρίς cruise control και παραγγελία για να ρθει). Το δε 150hp Sport πάει στα 21000 €.
- Kia Ceed 1.4 Vivid/109 hp - 15650 € (χωρίς esp, ανακλινόμενους καθρέφτες και αν ισχύει η προσφορά που υπήρχε - νομίζω 700 €)
- Hyundai i30 1.4 Style/109 hp - 16300 € (αν ισχύει και εδώ μία έκπτωση που δεν την θυμάμαι τώρα)
- Honda Civic 1.3/100 Hp - 18900 €
Όπως βλέπεται από οικονομικής απόψεως είναι ακριβότερο μόνο από τα ceed - i30, που όπως έχω πει στο 1ο μου ποστ δεν μου άρεσαν, από το focus αν ισχύει η προσφορά και στα ίδια περίπου με το auris.
Κρίνοντας βάση εμφάνισης (που είναι καθαρά υποκειμενικό), το θεωρώ το καλύτερο και στο εσωτερικό (πολύ καλό και το bravo) και στο εξωτερικό.
Κρίνοντας βάση επιδόσεων σίγουρα είναι πίσω, αλλά όχι πάρα πολύ. Εξάλλου αυτό είναι τί ζητάς από ένα αυτοκίνητο. Όπως έχω ξαναγράψει δεν είμαι συνέχεια στους κόφτες, ούτε κρατάω ένα χρονόμετρο στο χέρι μου. Άρα τα 100 άλογα σε συνδυασμό με τον 1,3 (και τα όποια πλεονεκτήματα του) με καλύπτει. Αδιαμφισβήτητα θα προτιμούσα να χει: 150... 200... 300+ άλογα.
Από ποιότητα όσο έψαξα στο νετ δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερα μεπτό, πέρα από μερικά προβλήματα που αντιμετώπισαν κάποιοι ιδιοκτήτες με την πίσω ανάρτηση, αλλά στα πρώτα μοντέλα του 2007. Στο f/l θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρχουν αυτά.
Από αξιοπιστία δεν λέω τπτ. Το όνομα πιστεύω και τα 10 χρόνια εγγύηση (αν κι όχι εργοστασιακή) μιλάνε από μόνα τους.
Από after sales... ο θεός βοηθός.
Τί έχετε να πείτε όλοι εσείς που με ¨φάγατε'; Εκτός αν κάτι το κατάλαβα εγώ εντελώς στραβά.
Ελπίζω να μην σας κούρασα με το τεράστιό μου ποστ και να μην το πάρετε στραβά...
-
Κρίνοντας βάση επιδόσεων σίγουρα είναι πίσω, αλλά όχι πάρα πολύ.
Δηλαδή πόση διαφορά πρέπει να έχουν για να πεις ότι είναι πάρα πολύ πίσω;;;
-
Εμένα δεν με χαλάει η τιμή του με απόλυτα κριτήρια. Όταν θελήσεις να πάρεις αμάξι μικρομεσαίας κατηγορίας, εκεί θα κυμανθείς. Αλλά όταν με τα ίδια χρήματα παίρνεις τόνους ενεργητικής ασφάλειας παραπάνω (τούρμπο=ροπή=εύκολες προσπεράσεις, καμία σχέση με κόφτες κτλ που λες), μιλώντας κατά βάση για οικογενειακό αμάξι, το συγκεκριμένο είναι λύση ανάγκης. Πλέον όλα τα 14αρια ατμοσφαιρικά (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, χωρίς να αλλάζει κάτι βέβαια στην ουσία) είναι μοντέλα για να έχουμε χαμηλά entry levels. Το ίδιο και για τα 16αρια ατμό. Το βάρος έχει φτάσει στον θεό και το ρητό 'χιλιοξακοσαρι μου αρκεί γιατί δεν τρέχω' ή '100 άλογα είναι αρκετά' είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου.
Σεβαστό το να πω ότι το τάδε μου αρέσει περισσότερο ή δεν έχω λεφτά για να πάρω το δυνατότερο δείνα, αλλά από κει και πέρα το χάος.
έντιτ: Τέσπα, αυτά τα λέω γιατί έχω γύρω μου πάμπολλες περιπτώσεις ανθρώπων που πήραν 'αδύναμα' σχετικά αμάξια, αλλά ωραία στο μάτι ή με ωραίο εξοπλισμό, αλλά μετά από κανένα 6μηνο που πέρασε ο ενθουσιασμός χτυπούσαν (και χτυπάνε, γιατί δεν πουλιέται το αμάξι) στον τοίχο.
-
Βravo ή Ιmpreza...
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Δηλαδή πόση διαφορά πρέπει να έχουν για να πεις ότι είναι πάρα πολύ πίσω;;;Εντάξει είναι πολύ πίσω... Αλλά έχω γράψει κάτι ακόμη για αυτό παραπάνω.
Εμένα δεν με χαλάει η τιμή του με απόλυτα κριτήρια. Όταν θελήσεις να πάρεις αμάξι μικρομεσαίας κατηγορίας, εκεί θα κυμανθείς. Αλλά όταν με τα ίδια χρήματα παίρνεις τόνους ενεργητικής ασφάλειας παραπάνω (τούρμπο=ροπή=εύκολες προσπεράσεις, καμία σχέση με κόφτες κτλ που λες), μιλώντας κατά βάση για οικογενειακό αμάξι, το συγκεκριμένο είναι λύση ανάγκης. Πλέον όλα τα 14αρια ατμοσφαιρικά (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, χωρίς να αλλάζει κάτι βέβαια στην ουσία) είναι μοντέλα για να έχουμε χαμηλά entry levels. Το ίδιο και για τα 16αρια ατμό. Το βάρος έχει φτάσει στον θεό και το ρητό 'χιλιοξακοσαρι μου αρκεί γιατί δεν τρέχω' ή '100 άλογα είναι αρκετά' είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου.
Σεβαστό το να πω ότι το τάδε μου αρέσει περισσότερο ή δεν έχω λεφτά για να πάρω το δυνατότερο δείνα, αλλά από κει και πέρα το χάος.
έντιτ: Τέσπα, αυτά τα λέω γιατί έχω γύρω μου πάμπολλες περιπτώσεις ανθρώπων που πήραν 'αδύναμα' σχετικά αμάξια, αλλά ωραία στο μάτι ή με ωραίο εξοπλισμό, αλλά μετά από κανένα 6μηνο που πέρασε ο ενθουσιασμός χτυπούσαν (και χτυπάνε, γιατί δεν πουλιέται το αμάξι) στον τοίχο.Με συγχωρείς, αλλά εδώ θα διαφωνήσω... Δεν αποτελεί επουδενεί λόγο ενεργητική ασφάλεια η δύναμη ενός κινητήρα. Ανάλογα με την δύναμη που διαθέτεις κινήσε. πχ. Αν δεν έχεις μεγάλη δύναμη δεν κάνεις τριπλή προσπέραση φορτηγών πριν από στροφή. Όλα είναι σχετικά με την δύναμη των κινητήρων, με τον τρόπο που το παρουσιάζεται εσείς. Εννοείται όλοι ότι ψάχνουν για ένα παραπάνω μουλάρι, όχι hp!!!
Αγορά νέου αυτοκινήτου (hatchback 1.4 ή 1.6)