-
Ο χρήστης vjshadow έγραψε:
Άρα μπορείς να κινηθείς κι εδώ σβέλτα και φυσικά μπορείς να προσπεράσεις!
Καλη τυχη αν ποτε επιχειρησεις να προσπερασεις... και ευχομαι και δυνατα φρενα για τον απεναντι σου Εδω ο κουβας μου δεν κανει για προσπεραση με ενα περιπου ιδιας αποδοσης κινητηρα πλην πολυ ελαφρυτερου αμαξωματος... Φανταζομαι στο Σιβικ μιλαμε για την προσωποιηση της τραγωδιας! (και για το καθε αμαξι αυτης της κατηγοριας με αναλογο κινητηρα).
Underpowered αμαξι εχω... και ΟΧΙ δεν προκειτε να το ξανακανω το σφαλμα. Βεβαια μπορει να μην σου φτανει ο λογος μου... ισως πρεπει και συ ο ιδιος να κανεις το λαθος για να το μαθεις απο πρωτο χερι.Και ΟΧΙ το να αναγκαζεσε να σπας τον κινητηρα για να κουνηθει... ουτε οικονομια κανεις σε καυσιμο, ουτε βοηθας την αξιοπιστια σου, ουτε την ανεση σου... ποσο δε μαλλον την ηρεμια σου. Οπως σωστα μιλησε και ο Ντινος... ειναι αλλη αισθηση να οδηγεις εχοντας περιθωρια αντιδρασης.
Απο εκει και περα... επειδη ισως εισαι σφιχτα οικονομικως... με 19κ (τελικη τιμη) καθαριζεις ενα Bravo Dynamic 120αρι με κανα 2-3 ουσιωδη εξτρα (και Xenon μεσα), καλυτερη ποιοτητα μεσα, καλυτερη ανεση-ηχομονωση, καλη εγγυηση & ποιο σωστη υποστηριξη.... ααα και εχεις ενα απειρως ποιο δυνατο και relaxing αυτοκινητο!
Ενναλακτικα, αν δεν σου αρεσουν τα ιταλικα... μπορεις να παρεις με 15500 ενα 1.6 Ceed με πολυ καλο εξοπλισμο, σαφως πολυ ποιο ζωντανο κινητηρα που θα το κινει με αξιοπρεπια και θα γλυτωσεις και μερικα χιλιαρικα.
Σε χαλαει το κορεατικο... παρε γαλλικο! Το 308 με ενα καλο κινητηρα στα 1.6 θα κινησει αρκετα καλα το οχημα, με κλασσεις ανωτερη ποιοτητα στην καμπινα απο το Civic και σαφως καλυτερους χωρους. Δεν εχει μεν τοσα πολλα μπλιμπλικια αλλα ειναι πολυ ποιο σοβαρο στα ουσιωδη... και εν τελει την ζωη σου δεν θα στην κανει καλυτερη το bluetooth αλλα μια προσπεραση trouble free, το να σε παει ταξιδι ατσαλακωτο!Βασικα... στα 19κ ΤΕΛΙΚΗ τιμη... εχεις απειρες επιλογες και ειναι ΟΛΕΣ καλυτερες... πολυ καλυτερες απο το Civic. Και μενα που λες μου αρεσουν τα μπλιμπλικια, αλλα με ΜΕΤΡΟ! Δεν θα βαλω σε κινδυνο την ασφαλεια μου/ξενοιαστη μετακινηση μου για χαρη του bluetooth! Δεν θα βγαινω απο ταξιδι με νευρα τσαταλια επειδη το ενα ειχε ενεργα προσκεφαλα... πλην ομως ειχε και 3-4db παραπανω θορυβο και κοπανημα!
Ορθολογικα οπως και να το δεις, απλα δεν διακρινετε για τιποτα απολυτως το Civic. Ακομα και τα μικροτερα τελη κυκλοφοριας που επικαλεισε θα τα πληρωνεις και με το παραπανω χαρης στα 6μηνα service του. Ανθρακες ο θησαυρος απο οπου και να το πιασεις το πραγμα.
Αν θες να μας πεις πως σου γυαλισε το design... εχει καλως και γουστα ειναι αυτα. Απο εκει και περα στηριζεσε σε καποια επιφανειακα πραγματα προκειμενου να αιτιολογησεις την επιλογη σου και να απορρψεις τα υπολοιπα. Απλα ειδες το Civic και love from the first sight... το οδηγησες και το βρηκες και ικανοποιητικο (σε σχεση με τι βεβαια?). Αν δεν οδηγησεις τον ανταγωνισμο, αν δεν δεις τι προσφερουν οι αλλοι δεν εχει νοημα...
Hint: Αν δεν πας με σοβαρο σκοπο να κλεισεις αμαξι να τους στριμωξεις και λιγο για καλυτερη τιμη... δεν θα μαθεις ποτε ποσο μπορουν να κατεβουν! Οι τιμες που εδωσες ειναι τιμες καταλογου και σιγουρα κατεβαινουν (ειδικα τωρα) αρκετα παρακατω αμα το κυνηγησεις λιγο.
-
που την εχω κρυψει την κρεμαλα???
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
που την εχω κρυψει την κρεμαλα???ελα ρε μλκ... εσυ πηρες Avensis... στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σχοινι
-
@pop . ... κάθε ποτε έχει δρομολόγια για νάξο ?
..... sorry δεν κρατήθηκα
No offence .............................................................
-
Όσο για τις τιμές συγκεκριμένων μοντέλων που παρέθεσε ο χρήστης **vjshadow **στην προηγούμενη σελίδα θεωρώ ότι ορισμένες είναι πολύ φουσκωμένες...
Οι τιμές είναι περίπου 20-25 ημερών, όταν πήγα στις εν λόγω αντιπροσωπίες. Αποκλείω να έχουν ρίξει τις τιμές τους με την είσοδο του 2009. Γιατί λες ότι είναι φουσκωμένες; Πέρασες καθόλου από καμιά αντιπροσωπεία; Να σου πω χαρακτηριστικά ότι το ποσό που έλεγα ότι θα διαθέσω κοιτώντας τις τιμές από το νετ ήταν 17000+ € και μετά την 1η βόλτα έβαλα άλλες 2000 €!
Γιατί θεωρώ ότι είναι φουσκωμένες οι τιμές που δίνεις;
Γιατί π.χ. στην SEAT που πήγα πριν τρεις βδομάδες με το ποσό που εσύ αναφέρεις για το LEON 1400 εμένα μου είπαν για το 1800άρι με τα 160 άλογα... το Stylance με δώρα αξίας 1500 euro + οδική + εγγύηση, ετοιμοπαράδοτο σε ασημί ή κόκκινο ή μαύρο. Οι άνθρωποι με πήραν και τηλέφωνο προχθές στα πλαίσια της 'Καλής Χρονιάς' για να μου πουν ότι η προσφορά ισχύει ακόμα. Και να φανταστείς ότι δεν έχω πάρει ποτέ SEAT.
Η παραπάνω προσφορά τρέχει εδώ και δύο χρόνια στο συγκεκριμένο αντιπρόσωπο.Έχω περάσει από διάφορες αντιπροσωπείες γιατί και εγώ το ψάχνω (άλλωστε έχω ανοίξει και εγώ θέματα...). Όλοι κάνουν ιδιαίτερες προσφορές/εκπτώσεις/εξυπηρετήσεις/δώρα κλπ... με την προϋπόθεση ότι ο πελάτης να το ζητά και να το απαιτεί... Διαφορετικά 'κάνουν τους κινέζους'...
Εγώ δεν θέλω να μειώσω την επιλογή σου. Θα ήταν παρανοϊκό να θέλω να σου αλλάξω άποψη. Απλά με το ποσό που δίνεις εγώ θα έπαιρνα κάτι άλλο...αφού και εφόσον κάλυπτε αυτά που ζητώ. (π.χ. εγώ ΔΕΝ θα έπαιρνα με τίποτα αυτοκίνητο χωρίς USB. Τρελό αλλά αληθινό! )...
Αν εσύ καλύπτεσαι από το Honda τότε καλοτάξιδο..
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
@storm: το ξέρουν εκείνοι που ψάχνουν...υπάρχουν και άλλα με ανάλογες τιμές.
Αυτή φυσικά δεν είναι απάντηση από κάποιον που διατυμπανίζει τα φθηνά service της Honda και ταυτόχρονα λέει στους υπολοίπους 'ψάξτε να βρείτε που είναι τα φθηνά συνεργεία'...
Εγώ πάντως αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα συνεργεία και Honda και Hyundai.
Όσο για τις τιμές συγκεκριμένων μοντέλων που παρέθεσε ο χρήστης **vjshadow **στην προηγούμενη σελίδα θεωρώ ότι ορισμένες είναι πολύ φουσκωμένες...
Προφανώς δεν κατάλαβες το ύφος του ποστ μου. Όλα όσα σου λέω βρίσκονται στο φόρουμ των φίλων του νέου σιβικ. Εκεί με ακρίβεια γράφω όλα τα στοιχεία που επικαλούμαι. Επειδή όμως δεν έχω κανένα κέρδος από κανένα συνεργείο δεν θα εστιάσω σε κανέναν δημόσια ούτε θα του κάνω διαφήμιση. Είδες ότι γνώριζα πολύ καλά (ίσως καλύτερα και από σένα) το θέμα του αντιπροσώπου της χιουντάι στο Ίλιον. 15 χρόνια είχα κορεάτικο.
-
Ρε παιδιά έλεος...κάνετε λες και είναι επικίνδυνα αργό το αυτοκίνητο. Με την δική σας λογική όσοι πήραν γκολφ μέχρι το 4 θα έπρεπε να είναι στα κυπαρίσσια από τα χαμηλών ιπποδυνάμεων μοτέρ που είχαν. Με την δική σας λογική κάποιος παίρνει ένα γκολφ 160 και εκεί που προσπερνάει αυτό μπαίνει σε safe mode (ξέρω...θα με ρωτήσετε τι εννοώ πονηρούληδες ) και σε κρεμάει...
Τότε ένα τόσο γρήγορο αυτοκίνητο θα θεωρηθεί επικίνδυνο στο να προσπεράσει ξανά! ΦΥΣΙΚΑ και δεν είναι έτσι! Φυσικά και είναι καλοδεχούμενη η ενεργητική ασφάλεια, φυσικά και μπορεί να σε γλυτώσει από κάποιες καταστάσεις στο δρόμο. Ο άνθρωπος όμως σας είπε ότι ανάλογα με το τι οδηγείς προσαρμόζεις και την οδήγηση σου. Σε τελική ανάλυση ο συγκεκριμένος πελάτης θέλει να πάρει κάτι που να του αρέσει και προφανώς το σιβικ τον ικανοποιεί. Τώρα γιατί έχετε μαζευτεί να τον φάτε τόσοι καλοθελητές αδυνατώ να το καταλάβω.@Dr Dino: Φίλε μου προφανώς και δεν θέλω να υποβαθμίσω την συζήτηση με τα γραφόμενα μου. Θεωρώ όμως υπερβολικό αυτό που μεμονωμένα γίνεται στο φόρουμ μας όπου κάθε διαφορετική άποψη αντιμετωπίζεται ως παρακατιανή και εκείνος που την διατυπώνει εξευτελίζεται ως πρακτικά ηλίθιος. Διάβασε μερικά ποστ παραπάνω και δες πόσες ειρωνείες εκτοξεύονται προς τον vjshadow επειδή έχει διαφορετική οπτική των πραγμάτων.
Έλεος παιδιά. -
αν έπαιρνε αυτό ...
Honda Insight (Hybrid) 2009
θα τον καταλάβαινα !!!!
-
καλοταξιδο το civic , το ειχα κι εγω στα υποψιν , το απερριψα λογω απαραδεκτα υψηλης τιμης και ανυπαρκτης αντιπροσωπειας στο ελλαντα
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
.... Είδες ότι γνώριζα πολύ καλά (ίσως καλύτερα και από σένα) το θέμα του αντιπροσώπου της χιουντάι στο Ίλιον. 15 χρόνια είχα κορεάτικο.Εγώ είδα;...
Mιλάς για αυτό;Επειδή την χιουνται και τον μητρόπουλο αλλά και τους γρηγόρη-αλέκο που έφυγαν από εκεί και πλεόν έχουν ο καθένας δικό του συνεργείο τους γνώρισα 17 χρόνια πριν όταν παρήγγειλα το scoupe gt turbo (το κράτησα μέχρι το 2/07 και πωλήθηκε από τον αδερφό μου πριν ένα μήνα άψογο) σε διαβεβαιώνω ότι συγκριτικά ήταν ακριβότερο σε σέρβις από το χοντα που πλέον έχω.
ok... Aν εσύ αυτό το θεωρείς γνώση και άποψη... τότε πάω πάσο...
-
... Τώρα γιατί έχετε μαζευτεί να τον φάτε τόσοι καλοθελητές αδυνατώ να το καταλάβω.
...
Έλεος παιδιά.Δεν τον τρώνε.... Ειδικά σε αυτό το θέμα...
Απλά ένας από τους σκοπούς του χώρου είναι η κατάθεση απόψεων αλλά και στοιχείων που ίσως μπορούν να βοηθήσουν έναν υποψήφιο αγοραστή ώστε να δει την αγορά που θα κάνει και από μία άλλη οπτική γωνία... που ίσως τον βοηθήσει ώστε να αποφύγει κακοτοπιές.
Αν θεωρεί ο θεματοθέτης ότι το θέμα έχει λήξει τότε μπορεί να ζητήσει κλείδωμα του θέματος...
Να λέμε και ΜΠΡΑΒΟ στο χώρο που μας δίνει την δυνατότητα να μοιραζόμαστε απόψεις και πολλά στοιχεία για τυχόν αγορά αυτοκινήτου...
-
Δηλαδή το γεγονός ότι μπορώ να συγκρίνω τις τιμές τον σέρβις από την 15χρονη εμπειρία μου με την συγκεκριμένη εταιρεία και αντιπροσωπεία με αυτές που έχω την τελευταία διετία στα χόντα δεν αποτελεί έγκυρη γνώση; Πρόσεξε τι σου έγραψα...εστιάζω σε τιμές σέρβις και βασικών ανταλλακτικών. Σου έγραψα επίσης ότι δεν χρειάστηκε (και εύχομαι να μην χρειαστεί) να προχωρήσω στην αγορά περαιτέρω ανταλλακτικών στο σιβικ μου. Αν το κάνω και...'πονέσω' φυσικά και θα το σχολιάσω....εδώ είμαστε !
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στην καυτή πατάτα τώρα: σαφέστατα και η δυνατότητα για γρήγορη προσπέραση εμπίπτει στον ορισμό της ενεργητικής ασφάλειας. Ίδιο χρόνο έκθεσης στο αντίθετο ρεύμα έχει μια 316 με μια 335; Από την άλλη, όταν είσαι σε επαρχιακό πίσω από νταλίκα και δεν έχεις την ροπή για να προσπεράσεις και αναγκάζεσαι να τρως καυσαέρια, πετραδάκια, πίεση από τους από πίσω κλπ δεν ξέρω κατά πόσο βρίσκει εφαρμογή το ρητό που αναφέρθηκε. Το να μπορείς να κάνεις άνετα την προσπέραση που θα σε βοηθήσει να έχεις ήρεμο ταξίδι δεν είναι σαφέστατη συμβολή στην συνολική ασφάλεια που σου παρέχει το αυτοκίνητοΚαι βέβαια είναι, όπως και όλα τα ηλεκτρονικά καλούδια. ΑΛΛΑ μεγαλύτερη ενεργητική ασφάλεια από τον ίδιο τον οδηγό και την αίσθηση που έχει με το αυτοκίνητο του και τις συνθήκες που επικρατούν στον δρόμο δεν υπάρχει. Αν δεν σε παίρνει δεν προσπερνάς.
Το έχω ξαναπεί και αλλού, μπορώ να δεχτώ οποιαδήποτε δικαιολογία για την επιλογή ενός αυτοκινήτου, αλλά όχι και να χρυσώνουμε το χάπι ή να διαστρεβλώνουμε (έστω και καλοπροαίρετα ) το χάπι. Πες μου αδερφέ, γουστάρω το design του σιβίκ και έτσι θα τα σκάσω τα 19 χιλιάρικα (γιατί έτσι), αλλά όχι και το ότι ένα δυνατό μοτέρ δεν κάνει ένα αμάξι ασφαλέστερο συγκριτικά με ένα αδύναμο, ή το ότι οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες.
Ότι το γουστάρω το αμάξι σαν εμφάνιση (εσωτερική-εξωτερική) το χω πει πολλές φορές παραπάνω και για αυτό θα σκάσω τα λεφτά (όπως θα κανα για οποιοδήποτε αμάξι που θα γούσταρα). Για το χρύσωμα θα διαφωνίσω κάθετα, γιατί το μελανό σημείο του αυτοκινήτου, που λέτε όλοι (και δεν θέλετε μου φαίνεται να το παραδεχτείτε) είναι ο κινητήρας του σε σχέση με τον τουρμπάτο ανταγωνισμό. Κατά τα άλλα δεν έχει κανένα μεμπτό σημείο (αυτά περί ποιότητας κύλισης και σκληρής ανάρτησης είναι και λίγο σχετικά).>vjshadow παρε αυτο που γουσταρεις!
μπες σε φορουμ για το συγκεκριμενο αυτοκινητο μαθε απο κατοχους τι παιζει και παρτο!
εμενα παντος που οδηγησα ενα 1,8 μου φανηκε αρκετα θορυβωδες τραχυ και οχι και τοσο ανετο...γουστα ειναι αυτα!
προσωπικα το προτιμω παντος απο αλλο ενα V η VI στον δρομο...Αυτό έκανα και το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα του αυτοκινήτου που εντόπισα ήταν στην πίσω ανάρτηση (μην μου πείτε πάλι ημιάκαμπτο έχει) στα μοντέλα 06-07. Στα 08 δείχνει να διορθώθηκε. Οπότε το f/l θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χει κάτι σοβαρό. Ψιλοπροβληματάκια φυσικά και υπάρχουν αλλά δεν είναι για να σε αποθαρρύνουν από την αγορά του.
Το 1,8 το οδήγησα κι εγώ αλλά δεν μου άφησε αυτή την αίσθηση που λες. Ήταν λίγο σκληρό, είχε θόρυβο μετά τα 140 χμ/ώρα (ποιό δεν έχει κατά κει πάνω στην κατηγορία αυτή;), αλλά γούστα είναι αυτά όπως είπες!Καλη τυχη αν ποτε επιχειρησεις να προσπερασεις... και ευχομαι και δυνατα φρενα για τον απεναντι σου Εδω ο κουβας μου δεν κανει για προσπεραση με ενα περιπου ιδιας αποδοσης κινητηρα πλην πολυ ελαφρυτερου αμαξωματος... Φανταζομαι στο Σιβικ μιλαμε για την προσωποιηση της τραγωδιας! (και για το καθε αμαξι αυτης της κατηγοριας με αναλογο κινητηρα).
Underpowered αμαξι εχω... και ΟΧΙ δεν προκειτε να το ξανακανω το σφαλμα. Βεβαια μπορει να μην σου φτανει ο λογος μου... ισως πρεπει και συ ο ιδιος να κανεις το λαθος για να το μαθεις απο πρωτο χερι.
Και ΟΧΙ το να αναγκαζεσε να σπας τον κινητηρα για να κουνηθει... ουτε οικονομια κανεις σε καυσιμο, ουτε βοηθας την αξιοπιστια σου, ουτε την ανεση σου... ποσο δε μαλλον την ηρεμια σου. Οπως σωστα μιλησε και ο Ντινος... ειναι αλλη αισθηση να οδηγεις εχοντας περιθωρια αντιδρασης.Αρκετά άκουσα, αλλά κάτι τέτοιο δεν το ανέχομαι... Εκτός αν είσαι κανένας πιτσιρικάς και δεν ξέρεις τι συμβαίνει γύρω σου. Αυτά τα πράγματα που αναφέρεις μόνο σοβαρά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πόσο μάλλον να σου απαντήσω κι όλας! Είναι δυνατόν να μιλάς για προσπέραση και τύχη; Τότε έχεις πλήρη άγνοια από αυτοκίνηση. Εγώ πάλι εύχομαι να μην σε συναντήσω σε κανέναν δρόμο που κινείσαι γιατί με τα λεγόμενα σου αποτελείς δημόσιο κίνδυνο. Και ελπίζω να ξανακάνεις το 'ίδιο λάθος', γιατί με πιο γρήγορο αυτοκίνητο θα αποτελείς και μεγαλύτερο κίνδυνο για τους γύρω σου!
Απο εκει και περα... επειδη ισως εισαι σφιχτα οικονομικως... με 19κ (τελικη τιμη) καθαριζεις ενα Bravo Dynamic 120αρι με κανα 2-3 ουσιωδη εξτρα (και Xenon μεσα), καλυτερη ποιοτητα μεσα, καλυτερη ανεση-ηχομονωση, καλη εγγυηση & ποιο σωστη υποστηριξη.... ααα και εχεις ενα απειρως ποιο δυνατο και relaxing αυτοκινητο!
Ενναλακτικα, αν δεν σου αρεσουν τα ιταλικα... μπορεις να παρεις με 15500 ενα 1.6 Ceed με πολυ καλο εξοπλισμο, σαφως πολυ ποιο ζωντανο κινητηρα που θα το κινει με αξιοπρεπια και θα γλυτωσεις και μερικα χιλιαρικα.
Σε χαλαει το κορεατικο... παρε γαλλικο! Το 308 με ενα καλο κινητηρα στα 1.6 θα κινησει αρκετα καλα το οχημα, με κλασσεις ανωτερη ποιοτητα στην καμπινα απο το Civic και σαφως καλυτερους χωρους. Δεν εχει μεν τοσα πολλα μπλιμπλικια αλλα ειναι πολυ ποιο σοβαρο στα ουσιωδη... και εν τελει την ζωη σου δεν θα στην κανει καλυτερη το bluetooth αλλα μια προσπεραση trouble free, το να σε παει ταξιδι ατσαλακωτο!
Βασικα... στα 19κ ΤΕΛΙΚΗ τιμη... εχεις απειρες επιλογες και ειναι ΟΛΕΣ καλυτερες... πολυ καλυτερες απο το Civic. Και μενα που λες μου αρεσουν τα μπλιμπλικια, αλλα με ΜΕΤΡΟ! Δεν θα βαλω σε κινδυνο την ασφαλεια μου/ξενοιαστη μετακινηση μου για χαρη του bluetooth! Δεν θα βγαινω απο ταξιδι με νευρα τσαταλια επειδη το ενα ειχε ενεργα προσκεφαλα... πλην ομως ειχε και 3-4db παραπανω θορυβο και κοπανημα!
Ορθολογικα οπως και να το δεις, απλα δεν διακρινετε για τιποτα απολυτως το Civic. Ακομα και τα μικροτερα τελη κυκλοφοριας που επικαλεισε θα τα πληρωνεις και με το παραπανω χαρης στα 6μηνα service του. Ανθρακες ο θησαυρος απο οπου και να το πιασεις το πραγμα.Το bravo που λες με τον ίδιο περίπου εξοπλισμό του civic έχω γράψει παραπάνω πόσο βγαίνει. Μην βλέπουμε μόνο την τιμή, αλλά και τι περιλαμβάνεται σε αυτή! Για το ceed έχω πει ξανά ότι είναι μία πολύ τίμια επιλογή, αλλά πολύ απλά δεν μου άρεσε. Όπως και το 308 δεν μου άρεσε και δεν πήγα καν στην αντιπροσωπία.
Τώρα πώς κατάφερες να πεις ότι δεν διακρίνετε για τίποτα το civic τί να πω; Ούτε καν για την εμφάνιση του; Μάλλον διακρίνω μία προκατάληψη!
Για τον θόρυβο που λες... μπορεί να είναι πιο θορυβώδες (εγώ δεν το κατάλαβα) αλλά κανένας δεν θα είναι με το όργανο στο χέρι και να μετράει τα db!Αν θες να μας πεις πως σου γυαλισε το design... εχει καλως και γουστα ειναι αυτα. Απο εκει και περα στηριζεσε σε καποια επιφανειακα πραγματα προκειμενου να αιτιολογησεις την επιλογη σου και να απορρψεις τα υπολοιπα. Απλα ειδες το Civic και love from the first sight... το οδηγησες και το βρηκες και ικανοποιητικο (σε σχεση με τι βεβαια?). Αν δεν οδηγησεις τον ανταγωνισμο, αν δεν δεις τι προσφερουν οι αλλοι δεν εχει νοημα...
To πες τώρα τουλάχιστον τώρα για την σχεδίαση...
Για να ξέρεις τι είδα... Το civic το δα τελευταίο και αφού είχα σχεδόν αποφασίσει για το focus. Όλα τα αμάξια που αναφέρω τα οδήγησα (εκτός απο i30) και μου άφησαν την ίδια άποψη για την άνεση της ανάρτησης και για τον θόρυβο. Σαν οδηγική αίσθηση μου άρεσε πιο πολύ το leon. Σαν πάτημα focus, leon, civic με μικρή διαφορά (τα οδήγησα σε ίσια κομμάτια αλλά με αρκετά χμ).Hint: Αν δεν πας με σοβαρο σκοπο να κλεισεις αμαξι να τους στριμωξεις και λιγο για καλυτερη τιμη... δεν θα μαθεις ποτε ποσο μπορουν να κατεβουν! Οι τιμες που εδωσες ειναι τιμες καταλογου και σιγουρα κατεβαινουν (ειδικα τωρα) αρκετα παρακατω αμα το κυνηγησεις λιγο.
Με συγχωρείς αλλά δεν περίμενα εσένα... Αυτό έκανα, αλλά κάποιοι ήταν ανένδοτοι με την τιμή και μόνο σε δώρα αρκέστηκαν. Οι τιμές που έδωσα ήταν τιμές καταλόγου από τις αντιπροσωπίες (όχι όλες) και ήταν οι τελικές τιμές (με το κλειδί στο χέρι και μετρητά).
Γιατί θεωρώ ότι είναι φουσκωμένες οι τιμές που δίνεις;
Γιατί π.χ. στην SEAT που πήγα πριν τρεις βδομάδες με το ποσό που εσύ αναφέρεις για το LEON 1400 εμένα μου είπαν για το 1800άρι με τα 160 άλογα... το Stylance με δώρα αξίας 1500 euro + οδική + εγγύηση, ετοιμοπαράδοτο σε ασημί ή κόκκινο ή μαύρο. Οι άνθρωποι με πήραν και τηλέφωνο προχθές στα πλαίσια της 'Καλής Χρονιάς' για να μου πουν ότι η προσφορά ισχύει ακόμα. Και να φανταστείς ότι δεν έχω πάρει ποτέ SEAT.
Η παραπάνω προσφορά τρέχει εδώ και δύο χρόνια στο συγκεκριμένο αντιπρόσωπο.
Έχω περάσει από διάφορες αντιπροσωπείες γιατί και εγώ το ψάχνω (άλλωστε έχω ανοίξει και εγώ θέματα...). Όλοι κάνουν ιδιαίτερες προσφορές/εκπτώσεις/εξυπηρετήσεις/δώρα κλπ... με την προϋπόθεση ότι ο πελάτης να το ζητά και να το απαιτεί... Διαφορετικά 'κάνουν τους κινέζους'...
Εγώ δεν θέλω να μειώσω την επιλογή σου. Θα ήταν παρανοϊκό να θέλω να σου αλλάξω άποψη. Απλά με το ποσό που δίνεις εγώ θα έπαιρνα κάτι άλλο...αφού και εφόσον κάλυπτε αυτά που ζητώ. (π.χ. εγώ ΔΕΝ θα έπαιρνα με τίποτα αυτοκίνητο χωρίς USB. Τρελό αλλά αληθινό! )...
Αν εσύ καλύπτεσαι από το Honda τότε καλοτάξιδο..Απορώ γιατί δεν το χεις κλείσει ακόμη το leon στον εν λόγω αντιπρόσωπο. Και usb θύρα μπορεί να μπει με παραγγελία οπότε καλύπτεσαι. Το λέω αυτό γιατί αν τσεκάρεις στο σάιτ της seat το δίνει στα 20550 € (+1550 € τα λοιπά - τα χω πει παραπάνω). Άρα η τιμή που δίνεις εσύ είναι τζάμπα (εκτός αν τρέχει κάποια συγκεκριμένη προσφορά που δεν ξέρω) σε σχέση με την αγορά. Αν και ψιλοαποκλείεται, γιατί πόσο είναι τελικά το περιθώριο κέρδους τους (μιλάμε για διαφορά 3000 € μαζί με τα δώρα που λες). ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΟ ΑΣΥΖΗΤΗΤΗ.
Ρε παιδιά έλεος...κάνετε λες και είναι επικίνδυνα αργό το αυτοκίνητο. Με την δική σας λογική όσοι πήραν γκολφ μέχρι το 4 θα έπρεπε να είναι στα κυπαρίσσια από τα χαμηλών ιπποδυνάμεων μοτέρ που είχαν. Με την δική σας λογική κάποιος παίρνει ένα γκολφ 160 και εκεί που προσπερνάει αυτό μπαίνει σε safe mode (ξέρω...θα με ρωτήσετε τι εννοώ πονηρούληδες ) και σε κρεμάει...
Τότε ένα τόσο γρήγορο αυτοκίνητο θα θεωρηθεί επικίνδυνο στο να προσπεράσει ξανά! ΦΥΣΙΚΑ και δεν είναι έτσι! Φυσικά και είναι καλοδεχούμενη η ενεργητική ασφάλεια, φυσικά και μπορεί να σε γλυτώσει από κάποιες καταστάσεις στο δρόμο. Ο άνθρωπος όμως σας είπε ότι ανάλογα με το τι οδηγείς προσαρμόζεις και την οδήγηση σου.Δεν ξέρω αν έχεις honda, αλλά είσαι ο μοναδικός που κατάλαβε και το παραδέχεται (δεν θέλω να πιστέψω ότι οι υπόλοιποι δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι λέω).
Sorry και για το τεράστιο ποστ και ευχαριστώ για τις ευχές σας.
Όλα όσα (σχεδόν) έχω πει τα είπα καλοπροαίρετα (όπως εσείς φαντάζομαι). -
follow your heart!
μονο σε καλο θα βγει! -
Απορώ γιατί δεν το χεις κλείσει ακόμη το leon στον εν λόγω αντιπρόσωπο. Και usb θύρα μπορεί να μπει με παραγγελία οπότε καλύπτεσαι. Το λέω αυτό γιατί αν τσεκάρεις στο σάιτ της seat το δίνει στα 20550 € (+1550 € τα λοιπά - τα χω πει παραπάνω). Άρα η τιμή που δίνεις εσύ είναι τζάμπα (εκτός αν τρέχει κάποια συγκεκριμένη προσφορά που δεν ξέρω) σε σχέση με την αγορά. Αν και ψιλοαποκλείεται, γιατί πόσο είναι τελικά το περιθώριο κέρδους τους (μιλάμε για διαφορά 3000 € μαζί με τα δώρα που λες). ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΟ ΑΣΥΖΗΤΗΤΗ.χε!χε! Μην απορείς καθόλου που δεν έχω πάει ακόμη να το κλείσω...
Απλά έχω βαρεθεί να αλλάζω αυτοκίνητα κάθε 2 χρόνια...
Από το 1991 έχω αλλάξει 8 αυτοκίνητα προσωπικά ... Την κουπεδιά που έχω τώρα την έχω μόλις 1 χρόνο...
Λέω να κρατηθώ ακόμα για ένα χρόνο ... Αμαρτία είναι να το δώσω με 10.000χιλιόμετρα...ή όχι;
α! και για να σου λύσω την απορία για τις χαμηλές τιμές ο ίδιος ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι έχει στοκάρει αρκετά LEON ΤSI και τα δίνει σε καλές τιμές.
Ήταν τόσο πειστικός που εκείνη τη στιγμή μου έφεραν ένα TSI SPORT UP ασημένιο από την αποθήκη να το δω... και αν μου άρεσε να το κλείσω...Πολλοί αντιπρόσωποι κάνουν αυτό το κολπάκι. Στοκάρουν μοντέλα. Με αυτό το τρόπο πήρα το Pinin από τον Παπρά (Honda/Mitsubishi) το 2006. Πρώτα το είδα από κοντά στην αποθήκη του στην Συγγρού και μετά το έκλεισα... Το όφελος; 4000euro έκπτωση λόγω Σαρακάκη + 700euro έκπτωση λόγω στοκ Παπρά + δωράκια ...
Οι περισσότεροι αντιπρόσωποι στην Honda δεν στοκάρουν αλλά βάζουν παραγγελίες και περιμένουν τον Σαρακάκη να το φέρει κλπ...κλπ...
-
Τώρα γιατί έχετε μαζευτεί να τον φάτε τόσοι καλοθελητές αδυνατώ να το καταλάβω.@Dr Dino: Φίλε μου προφανώς και δεν θέλω να υποβαθμίσω την συζήτηση με τα γραφόμενα μου. Θεωρώ όμως υπερβολικό αυτό που μεμονωμένα γίνεται στο φόρουμ μας όπου κάθε διαφορετική άποψη αντιμετωπίζεται ως παρακατιανή και εκείνος που την διατυπώνει εξευτελίζεται ως πρακτικά ηλίθιος. Διάβασε μερικά ποστ παραπάνω και δες πόσες ειρωνείες εκτοξεύονται προς τον vjshadow επειδή έχει διαφορετική οπτική των πραγμάτων.
Έλεος παιδιά.να τον φαμε... δε νομιζω να υπαρχουν κανιβαλλοι ακομα στην ελλαδα...
θα χεις διαπιστωσει και συ οτι σε αυτο το θρεντ εχουν γραψει παιδια-οπαδοι διαφορων εταιρειων και δεν ειναι το κλασικο θρεντ μαχης αιωνιων αντιπαλων οπως συμβαινει εδω μεσα παντα... αυτο μαλλον σημαινει κατι....προβληματισου που λεει και ο γεωργιου..
το οτι τρωει μαυρο το σιβικ 1.4 εγω το θεωρω φυσιολογικο...του λειπει ενα βασικοτατο συστατικο για τη συγχρονη εποχη! δυναμη! χωρις αυτο ουτε καν παω παρακατω να συγκρινω με αλλα μοντελα της κατηγοριας...εδω τρωει μαυρο το φοκους 1.6 που εχει καλυτερη αναρτηση και τιμονι και δε θα φαει το σιβικ 1.4?
αμα βαλω στο κλιο 1.4 με τα 98 αλογα 4 ατομα και aircondition αμεσως καταλαβαινω οτι βαραινει το αυτοκινητο και οτι καταναλωνει παραπανω...ποσο μαλλον στο κοπης 2007 σιβικ που αυτη τη στιγμη δε θυμαμαι καν τι βαρος εχει...
προσωπικα πιστευω οτι ουτε ο ιδιος ο σαρακακης δε θα παιρνε το 1.4....και οτι λενε οι υπολοιποι το λενε για το καλο του ανθρωπου για να μη δωσει τοσα λεφτα για κατι που μονο η χοντα ελλαδας ξερει γιατι το εισαγει και το πουλαει...φυσικα ειναι και το στυλ γραφης αλλα ο καθενας εχει διαφορετικη παιδεια...οπως ξαναειπα καλοταξιδο το σιβικ...αλλα αυτα 'τον φαγατε' 'καλοθελητες' μου χτυπανε πολυ ασχημα γιατι ειναι απο τις λιγες φορες που νομιζω οτι η πλειοψηφια του φορουμ συμφωνει σε κατι και αυτο κατι σημαινει...
-
H καραμέλα για τον οδηγό που κάνει την διαφορά κλπ είναι πολύ ωραία, ουτοπική κιόλας. Γιατί με τον συλλογισμό αυτό ένα Yugo 45 είναι εξίσου ασφαλές με μια 335d με 70434 κιλά ροπής. Ε δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, το ανέλυσα και στην δημοσίευσή μου παραπάνω αλλά πάλι το γυρίσαμε στην ειδοποιό διαφορά του οδηγού. Αμάξια συγκρίνουμε, αν είναι να βάλουμε και τον οδηγό μέσα τότε εγώ με το 304 και τα 50 μουλάρια μου είμαι πιο ασφαλής από την φίλη μου που πήρε ένα civic 1,8. Πάρτε 304 λοιπόν. Δεν πάει έτσι. Μιλάμε όχι απλά για ατμοσφαιρικό απέναντι σε τούρμπα (sic ) αλλά για 14αρι 100 αλόγων και πόσο, 13-14 κιλά ροπής στην καλύτερη των περιπτώσεων; Θέμα ατμόσφαιρας vs. turbo θα είχαμε αν συγκρίναμε τα καινούρια ατμοσφαιρικά 16αρια ή 18αρια (πχ 308/auris vs tsi και τα ρέστα) που και εκεί η κατάσταση ξεφεύγει.
Τωρα στα του spyros.s, ομολογώ ότι απογοητεύομαι, γιαυτό και είπα να μην ρίξουμε το επίπεδο. Αλλά δεν πειράζει, κατανοώ το αντανακλαστικό, και ίσως έχω πέσει και εγώ παλαιότερα στο σφάλμα αυτό.
-
Μάλλον φίλε adis4gr δεν καταφέρνουμε να επικοινωνήσουμε. Νομίζω ότι δεν το επιδιώκουμε όσο πρέπει ή δεν το επιδιώκουμε καθόλου...
Τι εννοώ...πράγματι σε σχέση με τις τουρμπιστές (sic αρκετά έτσι drdino; ) υλοποιήσεις το σιβικ 1.4 είναι αργό. Όμως το γκάζι δεν είναι το παν σε μία αγορά αυτοκινήτου. Αν δηλαδή κάποιος ενδιαφέρεται για χώρους, για μεγάλο χώρο αποσκευών πιο μικρομεσαίο είναι καλύτερο από το σιβικ των 485 λίτρων; Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μάλιστα είχε πετύχει την καλύτερη επίδοση στα μικρομεσαία σύμφωνα με το περιοδικό στα μέτρα φρεναρίσματος από 100-0. Γιατί λοιπόν να μην λάβει κάποιος υπόψιν όλα αυτά συν την ξεχωριστή εμφάνιση και την αξιοπιστία του brand honda, το καλό σασμαν, την οικονομία τον άρτιο εξοπλισμό σε μία ενδεχόμενη επιλογή; Πρέπει να αγοράσει μόνο κοιτώντας τα νούμερα των επιδόσεων; Γιατί αν είναι έτσι πρέπει να θεωρήσουμε όσους έπαιρναν γκολφ μέχρι πριν 3 χρόνια ως άσχετους. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι έτσι φυσικά! Ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του και τα κριτήρια που θέτει επιλέγει.
Μην ξεχνάς ότι πολλοί φοβούνται τα τούρμπο με τις συνθήκες που επικρατούν το καλοκαίρι εδώ. Εσύ όχι, εγώ που είχα τούρμπο 15 χρόνια όμως είμαι επιφυλακτικός.
Πάντα καλοπροαίρετα τουλάχιστον από την μεριά μου! -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
H καραμέλα για τον οδηγό που κάνει την διαφορά κλπ είναι πολύ ωραία, ουτοπική κιόλας. Γιατί με τον συλλογισμό αυτό ένα Yugo 45 είναι εξίσου ασφαλές με μια 335d με 70434 κιλά ροπής. Ε δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, το ανέλυσα και στην δημοσίευσή μου παραπάνω αλλά πάλι το γυρίσαμε στην ειδοποιό διαφορά του οδηγού. Αμάξια συγκρίνουμε, αν είναι να βάλουμε και τον οδηγό μέσα τότε εγώ με το 304 και τα 50 μουλάρια μου είμαι πιο ασφαλής από την φίλη μου που πήρε ένα civic 1,8. Πάρτε 304 λοιπόν. Δεν πάει έτσι. Μιλάμε όχι απλά για ατμοσφαιρικό απέναντι σε τούρμπα (sic ) αλλά για 14αρι 100 αλόγων και πόσο, 13-14 κιλά ροπής στην καλύτερη των περιπτώσεων; Θέμα ατμόσφαιρας vs. turbo θα είχαμε αν συγκρίναμε τα καινούρια ατμοσφαιρικά 16αρια ή 18αρια (πχ 308/auris vs tsi και τα ρέστα) που και εκεί η κατάσταση ξεφεύγει.Τωρα στα του spyros.s, ομολογώ ότι απογοητεύομαι, γιαυτό και είπα να μην ρίξουμε το επίπεδο. Αλλά δεν πειράζει, κατανοώ το αντανακλαστικό, και ίσως έχω πέσει και εγώ παλαιότερα στο σφάλμα αυτό.
Μα εγώ δεν μίλησα για οδηγό που εκμηδενίζει τις διαφορές επιδόσεων στα μοντέλα μέσα από τις ικανότητες του. Έγραψα ότι ο συνειδητοποιημένος με την αγορά που έκανε πελάτης κινείται μέσα στα όρια που αυτή θέτει. Με άλλα λόγια θεωρώ αδιανόητο ένας άνθρωπος με στοιχειώδη λογική να κινείται με την τελική του ταχύτητα οδηγώντας ένα ματίζ! Αντίθετα πιστεύω ότι μπορεί να ταξιδέψει με 100-110 και να φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό του!
Τώρα για το σχόλιο σου στα γραφόμενα μου ομολογώ ότι το βρίσκω διπλωματικό!
Απογοητεύεσαι με αυτό που έγραψα και κρίνεις την απάντηση μου ως ανακλαστική θεωρώντας παράλληλα ότι έχεις υποπέσει και εσύ στο ίδιο λάθος παλαιότερα.
Εγώ δεν υπερασπίζω καμία μάρκα απόλυτα αφού διακρίνω τα υπέρ και τα κατά εφόσον δεδομένα υπάρχουν! Δεν δέχομαι όμως αυτό που γίνεται εδώ με τα vag που ξαφνικά στερούνται μειονεκτημάτων και τα έχετε αναγάγει σε μονόδρομο αγοράς! Έχει διαφορά αυτή η θεώρηση και ελπίζω να την καταλάβεις. Αν δεν το κάνεις τότε η απογοήτευση θα είναι αμοιβαία -
Ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και ειδικά οι 3-4 χρήστες που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους κάθε άλλο παρά Vag-lovers είναι. Γιαυτό είπα ό,τι είπα.
Tέσπα, αν ήταν έτσι απλά τα πράγματα, όλοι θα παίρναμε αμάξια με μικρά, ακατάλληλα μοτέρ (για το σκάφος αλλά και για την χρήση του οχήματος). Αλλά δεν είναι έτσι, και ακόμα και ο καλύτερος οδηγός μπορεί να υποπέσει σε λάθος εκτίμηση μιας κατάστασης.
Αγορά νέου αυτοκινήτου (hatchback 1.4 ή 1.6)