-
Προσανατολίζομαι στην αγορά νέου αυτοκινήτου. Το ποσό είναι περίπου στα 18000 € (λίγο πάνω - λίγο κάτω) και η αγορά θα γίνει μετρητοίς. Μην μου πείτε να πάρω κάποιο δάνειο για να αυξήσω το ποσό μου. Δεν θέλω και ούτε πρόκειται να μπλέξω με τράπεζες. Ακόμη το αυτοκίνητο θα το κρατήσω περί τα 7+ χρόνια και θα παίξει το ρόλο του οικογενειακού μιας και είμαι αρραβωνιασμένος ήδη.
Πήγα είδα κατά σειρά τα:- Toyota Auris 1.4 Unique/97 hp (18085 €)
- Seat Leon 1.4 tsi Elegance/125 hp (18115 + 550 € επέκταση εγγύησης +3 χρόνια)
- Ford Focus 1.6 Sport/115 hp (18680 € - υπάρχει περίπτωση να μου κάνει έκπτωση άλλα 600 €)
- Fiat Bravo 1.4 Dynamic/120 hp (18000 €)
- Kia Ceed 1.4 Vivid/109 hp (15650 €)
- Hyundai i30 1.4 Style/109 hp (16300 €)
- Subaru Impreza 1.5R SK/107 hp (17700 €)
Όλα τα παραπάνω είναι τιμές με το κλειδί στο χέρι.
Μετά από σκέψη έχω καταλήξει στα 1,2,3.
Κατά σειρά εξωτερικής εμφάνισης είναι: 2,3,1
Κατά σειρά εσωτερικής εμφάνισης είναι: 1,3,2 (διαφορά μεταξύ Auris και Focus πάρα πολύ μικρή)
Κατά σειρά οδηγική: 2,3,1 (το Leon βρίσκετε πάρα πολύ μπροστά σε σχέση με τα άλλα δύο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην διαφορά ιπποδύναμης, αλλά σε όλη την αίσθηση που αποκόμισα κατά το test drive (τιμόνι, κιβώτιο, σταθερότητα, φρένα και φυσικά δύναμη από πολύ χαμηλά).
Κατά σειρά εξοπλισμού: 3,1,2
Όπως καταλαβαίνεται είμαι σε δίλημμα και δεν μπορώ να αποφασίσω. Εσείς ποιο θα προτείνατε;
Έχω και κάποιους ενδοιασμούς για τον TSI. Ξέρουμε κάτι αρνητικό;
Και κάτι τελευταίο... Τα λεφτά θα είναι διαθέσιμα κατά τις 10 - 15 Ιανουαρίου. Να πάω και να κλείσω το αυτοκίνητο με φετινές τιμές ή να περιμένω μπας και πάρουν την κατηφόρα και γλιτώσω μερικά αλλά πολύτιμα €;;; Ή υπάρχει το ενδεχόμενο αντί να πάρουν την κατηφόρα οι τιμές να τραβήξουν προς τα πάνω;Σας ευχαριστώ πολύ για κάθε βοήθεια και φυσικά κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη...
-
Προσανατολίζομαι στην αγορά νέου αυτοκινήτου. Το ποσό είναι περίπου στα 18000 € (λίγο πάνω - λίγο κάτω) και η αγορά θα γίνει μετρητοίς. Μην μου πείτε να πάρω κάποιο δάνειο για να αυξήσω το ποσό μου. Δεν θέλω και ούτε πρόκειται να μπλέξω με τράπεζες. Ακόμη το αυτοκίνητο θα το κρατήσω περί τα 7+ χρόνια και θα παίξει το ρόλο του οικογενειακού μιας και είμαι αρραβωνιασμένος ήδη.
- Ford Focus 1.6 Sport/115 hp (18680 € - υπάρχει περίπτωση να μου κάνει έκπτωση άλλα 600 €)
Κατά σειρά εσωτερικής εμφάνισης είναι: 1,3,2 (διαφορά μεταξύ Auris και Focus πάρα πολύ μικρή)
Κατά σειρά οδηγική: 2,3,1 (το Leon βρίσκετε πάρα πολύ μπροστά σε σχέση με τα άλλα δύο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην διαφορά ιπποδύναμης, αλλά σε όλη την αίσθηση που αποκόμισα κατά το test drive (τιμόνι, κιβώτιο, σταθερότητα, φρένα και φυσικά δύναμη από πολύ χαμηλά).
Όπως καταλαβαίνεται είμαι σε δίλημμα και δεν μπορώ να αποφασίσω. Εσείς ποιο θα προτείνατε;
Και κάτι τελευταίο... Τα λεφτά θα είναι διαθέσιμα κατά τις 10 - 15 Ιανουαρίου. Να πάω και να κλείσω το αυτοκίνητο με φετινές τιμές ή να περιμένω μπας και πάρουν την κατηφόρα και γλιτώσω μερικά αλλά πολύτιμα €;;; Ή υπάρχει το ενδεχόμενο αντί να πάρουν την κατηφόρα οι τιμές να τραβήξουν προς τα πάνω;Σας ευχαριστώ πολύ για κάθε βοήθεια και φυσικά κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη...
-
-
θα επέλέγα το focus ως το πιο ισορροπημένο και με την καλύτερη οδική συμπεριφορά/ζυγισμα.
τώρα σχετικά με τις προσφορές ... νομίζω ότι καλύτερα είναι να το κλείσεις τώρα.η Autopoint έχει και 10χρόνια δωρεάν service για τα ford.
όπως ξέρουμε έχει πέσει η ζήτηση και υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα στο τελωνείο που πρέπει να φύγουν.
επίσης οι αντιπρόσωποι καίγονται να πουλήσουν περισσότερο στο τέλος του χρόνου για να πιάσουν τους στόχους του έτους, άρα μπορεί να σου κάνουν και εκπτώσεις.
μετά από λίγο καιρό, τα εργοστάσια θα έχουν κόψει την παραγωγή και οι τιμές θα επανέλθουν. -
απο αυτα που λες λεον και μπραβο...
-
Leon
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
απο αυτα που λες λεον και μπραβο...+1
Τα υπολοιπα σε συνδυασμο με οικογενειακο προφιλ... θελουν πολυ υπομονη στον δρομο... πααααρα πολυ.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Τα υπολοιπα σε συνδυασμο με οικογενειακο προφιλ... θελουν πολυ υπομονη στον δρομο... πααααρα πολυ.Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς. Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος;
Και αν μπορείτε να μου πείτε κανένα θετικό για αυτό που επιλέγεται και κανένα αρνητικό για αυτά που απορρίπτεται. -
για το λεον τα πες ολα εσυ...αν ξεπερασεις το λιτο εσωτερικο του ειναι μια χαρα επιλογη σε ολα τα υπολοιπα...ο 1.4Τ ειναι απλος turbo και οχι το twincharger...αρα παλι κανενα προβλημα αν σκεφτοσουν κατι τετοιο...
απο κοντα και το μπραβο...
τα υπολοιπα ειναι ατμοσφαιρες και τουλαχιστον εγω δε θα πηγαινα σε κατι τετοιο οταν υπαρχουν μικρες απλες τουρμπατες προτασεις...
ισως προλαβαινεις και προσφορες σε γκολφ5 122...
-
Σε αυτά τα λεφτά το Μπράβο και το Λεόν δεν δίνουν αυτόματο κλιματισμό...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ισως προλαβαινεις και προσφορες σε γκολφ5 122...Δεν μπορώ να πω ότι δεν μου αρέσει, αλλά ξεφεύγει πάνω από 20000 και θα είναι παλιό αμάξι σε ένα μήνα. Δεν θέλω να πάρω αμάξι που αποσύρεται.
Σε αυτά τα λεφτά το Μπράβο και το Λεόν δεν δίνουν αυτόματο κλιματισμό...
Το Bravo ναι όντως έχει air condition, αλλά στο Leon είναι αυτόματος διζωνικός κλιματισμός.
-
Αυτοματο κλιματισμό δίνει στο Stylance που βγαίνει 18150. Για το Elegance που είναι 1000 φθηνότερο δεν λέει κάτι τέτοιο...
-
Ο χρήστης vjshadow έγραψε:
Τα υπολοιπα σε συνδυασμο με οικογενειακο προφιλ... θελουν πολυ υπομονη στον δρομο... πααααρα πολυ.
Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς. Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος;
Και αν μπορείτε να μου πείτε κανένα θετικό για αυτό που επιλέγεται και κανένα αρνητικό για αυτά που απορρίπτεται.Να γινω... Τα υπολοιπα πανε απλως ικανοποιητικα με τον οδηγο μεσα... αν δε αρχισεις να φορτωνεις την φαμιλια, λιγοψυχουν... που σημαινει πως θα χοροπηδας πανω στο γκαζι μπας και κουνηθει σε μια ανηφορα... για μια προσπεραση θα το σκεφτεσε αρκετα.... γενικα ασε. Βρασε τους διζωνικους... και κοιτα να περνει το αμαξι τα ποδια του... θα σου κανει την ζωη σου πολυ ποιο ευκολη.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Αυτοματο κλιματισμό δίνει στο Stylance που βγαίνει 18150. Για το Elegance που είναι 1000 φθηνότερο δεν λέει κάτι τέτοιο...Για τσέκαρε εδώ:
http://www.seat.gr/models/newleon/model ... ments.html' target='_blankΤα υπολοιπα σε συνδυασμο με οικογενειακο προφιλ... θελουν πολυ υπομονη στον δρομο... πααααρα πολυ.
Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς. Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος;
Και αν μπορείτε να μου πείτε κανένα θετικό για αυτό που επιλέγεται και κανένα αρνητικό για αυτά που απορρίπτεται.Να γινω... Τα υπολοιπα πανε απλως ικανοποιητικα με τον οδηγο μεσα... αν δε αρχισεις να φορτωνεις την φαμιλια, λιγοψυχουν... που σημαινει πως θα χοροπηδας πανω στο γκαζι μπας και κουνηθει σε μια ανηφορα... για μια προσπεραση θα το σκεφτεσε αρκετα.... γενικα ασε. Βρασε τους διζωνικους... και κοιτα να περνει το αμαξι τα ποδια του... θα σου κανει την ζωη σου πολυ ποιο ευκολη.
Ευχαριστώ... Κατατοπιστικότατος...
-
τα έχεις δει απο κοντά όλα τα μοντέλα που γράφεις? εχεις κάνει test drive?
ρωτάει γιατί μου κάνει εντύπωση οτι θεωρείς πχ το λεον πιο όμορφο εσωτερικα απο bravo-ceed-i30.τελος πάντων επειδή στην διάρκεια του τελευταίου χρόνου εχοντας αγοράσει ενα cee'd και εχοντας παραγγείλει τωρα ενα bravo εχω δεί-οδηγήσει σχεδόν ολα τα μοντέλα που αναφέρεις θα σου πω μια γνώμη:
-
Toyota Auris 1.4 Unique/97 hp (18085 €)
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ... φτηνιάρικο εσωτερικό απο ανακυκλούμενο πλαστικό, τα κουμπάκια του ειναι σαν παιχνίδι του 1€ και μου φάνηκε οτι πιο ψόφιο εχω οδηγήσει εκτος απο matiz -
Seat Leon 1.4 tsi Elegance/125 hp (18115 + 550 € επέκταση εγγύησης +3 χρόνια)
+1000
πολύ ωραίο αμάξι,εξαίσια οδηγική συμπεριφορά,δύναμη απο χαμηλα.3 μόνο μειονεκτήματα που τελικά πήρα το bravo
i)κατα γενική ομολογία απαίσιο εσωτερικό
ii) οχι στανταρ ESP
iii)μέτριος χώρος αποσκευών (πατάμε και τα 30 οπότε τα σκεφτόμαστε δυστηχώς και αυτά) -
Ford Focus 1.6 Sport/115 hp (18680 € - υπάρχει περίπτωση να μου κάνει έκπτωση άλλα 600 €)
μπλιάχ.. αυτό το αμάξι δε μου κάνει με τπτ κλικ.. αδιάφορο κάργα.. το προηγούμενο μοντέλο ανώτερο.. επίσης μέτριος κινητήρας -
Fiat Bravo 1.4 Dynamic/120 hp (18000 €)
+1000
εμφανισιακά άψογο μεσα και έξω.. ειδικά η sport εκδοση.. γενικά δεν μπορώ να του βρώ κάποιο χτυπητό μειονέκτημα.. χάλια ποτηροθήκες .ενα κλικ πιο κάτω απο του leon σε συμπεριφορά και απ'οτι λέγεται λίγο πιο μεγάλη κατανάλωση -
Kia Ceed 1.4 Vivid/109 hp (15650 €)
για τα λεφτά του best buy.. 1.5 χρόνο και 25.000 χλμ μετά είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι.. απλά δεν έχει σπορ αίσθηση.. θετικό η ανώτερη αίσθηση χώρου που σου δίνει.. μαζί με focus κορυφαίο σ'αυτό.γενικά το εσωτερικό του είναι πολύ καλό.
θυμίζω 7 χρόνια εγγύηση και ισως αμα το ψάξεις τώρα με τις προσφορές μπορεί να τσιμπήσεις και δωρεαν service. -
Hyundai i30 1.4 Style/109 hp (16300 €)
προτιμώ το cee'd αδερφάκια πάντως -
Subaru Impreza 1.5R SK/107 hp (17700 €)
δε το ξέρω, δεν το σκέφτηκα καν.. αδιάφορο.
-
-
vjshadow, ευχαριστώ για το λινκ.
Να επισημάνω ότι το Λεόν σε αυτή την έκδοση δεν έχει ESP, όπως πολύ σωστά είπε κι ο stred. Επίσης απουσιάζει και το Bluetooth, που καταλαβαίνεις μετά την αξία του στο αυτοκίνητο και πόσο βολικό είναι.Φόκους και Μπράβο έχουν bluetooth + ESP
ΝΑ προσθέσω ότι το φόκους σε σπορ έκδοση είναι χαμηλωμένο από τη μάνα του και φοράει σκληρότερα ελατήρια(να προσθέσω ότι έχει κα ιφωνητικές οδηγίες=mega pull mour ανα μιλάς στο αμάξι και αυτό να εκτελεί Ο κινητήρας τίποτα σπουδαίο, απλά επαρκής, όσο και αν τα περιοδικά τον δίνουν 126 άλογα(είναι ο ιδιος του Μοντέο και του νέου Φιέστα).
Κι επειδή είχα βρεθεί κ ιεγώ στην θέση σου μεταξύ Λεόν, Μπράβο και Φόκους, με τα λεφτά του φόκους πέρνεις περισσότερα(μόνο πλην ο κινητήρας) -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Να γινω... Τα υπολοιπα πανε απλως ικανοποιητικα με τον οδηγο μεσα... αν δε αρχισεις να φορτωνεις την φαμιλια, λιγοψυχουν... που σημαινει πως θα χοροπηδας πανω στο γκαζι μπας και κουνηθει σε μια ανηφορα... για μια προσπεραση θα το σκεφτεσε αρκετα.... γενικα ασε. Βρασε τους διζωνικους... και κοιτα να περνει το αμαξι τα ποδια του... θα σου κανει την ζωη σου πολυ ποιο ευκολη.Mε την οικογενεια μεσα, ολα ειναι ικανοποιητικα σε αποδοση, απλα γιατι σε ανηφορες πας σαν την κοτα και προσπερασεις κανεις χαλαρεεεεεες σε ανοικτοοοοοο δροοοομο. Αν δεν ακολουθησεις τους παραπανω κανονες, απλα θα πρεπει να κανεις βιολογικο καθαρισμο καθε μηνα για να μαζευεις αυτα που βγαλαν τα πιτσιρικια. Επισης πρεπει να φορας και κρανος για να μην ποναει το κεφαλι σου, απο το τσοκαρο που προσγειωνεται πανω του με αφετηρια το καθισμα του συνοδηγου.
Πρωτη επιλογη μου το μπραβο και δευτερη το φοκους (λογω χωρων). Παντως, εγω θα σκεφτομουν πολυ σοβαρα και το ceed. Ειναι καλο, φτηνοτερο - αρα σε λιγα χρονια ζυγιζεις τις αναγκες σου και παιρνεις κατι πραγματικα καλο χωρις να σκεφτεσαι οτι εδωσες αρκετα λεφτα γι αυτο, εχει χωρους, καλουτσικο κινητηρα, χαμηλο κοστος χρησης, κλπ, κλπ.
-
Επισης πρεπει να φορας και κρανος για να μην ποναει το κεφαλι σου, απο το τσοκαρο που προσγειωνεται πανω του με αφετηρια το καθισμα του συνοδηγου.
ειναι κ αυτο ενας παραγοντας
Στο θεμα σου τωρα....Leon η΄Bravo.Και με τα 2 θα μεινεις ευχαριστημενος σε ολα.Στο νημα κρινεται η επιλογη αναλογα με τα θελω του καθενος.
Παντως εφ οσον πας με μετρητα χανεται το πλεονεκτημα της Φιατ με το πολυ καλο επιτοκιο οποτε παιζεις μονο με διαφορα σε εξοπλισμο και την υποκειμενικη εννοια του 'ωραιου'. -
Ο χρήστης stred έγραψε:
τα έχεις δει απο κοντά όλα τα μοντέλα που γράφεις? εχεις κάνει test drive?
ρωτάει γιατί μου κάνει εντύπωση οτι θεωρείς πχ το λεον πιο όμορφο εσωτερικα απο bravo-ceed-i30.Όλα τα αυτοκίνητα τα είδα από κοντά και τα οδήγησα (εκτός από το i30).
Δεν είπα ότι το Λεόν έχει καλύτερο εσωτερικό από τα άλλα 4. Είναι το 3ο ανάμεσα στα 3 αυτοκίνητα που 'κατέληξα'.
Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος...
Το Ιμπρέζα το απέκλεισα γιατί δεν μου άρεσε ιδιαίτερα το εσωτερικό του, πολύ μέτριο από δύναμη (οπότε τί να καταλάβω από τετρακίνηση) και ίσως να έχω πρόβλημα με ανταλλακτικά κτλ.
Το ceed και το i30 τα απέκλεισα για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Μου άρεσαν και τα δύο εξωτερικά, αλλά από μέσα φωνάζουν ότι είναι kia και hyundai. Παρόλο που είναι φουλ από εξοπλισμό. Και οδηγικά δεν μου δώσαν κάτι.
Τέλος το Bravo έχει ένα από τα καλύτερα εσωτερικά και είναι πολύ όμορφο εξωτερικά. Οδηγικά σίγουρα ήταν δυνατό (οδήγησα το 150αρι), αλλά δεν μου άφησε καμία ιδιαίτερη αίσθηση. Τιμόνι και κιβώτιο πολύ μέτρια και γενικότερα δεν μου έκανε το 'οδηγικό κλικ' του Λεόν. Ακόμη ένα μείον ήταν ότι για να έχω και κλίμα έπρεπε να πάω στην έκδοση Emotion (19000 € περίπου), γιατί δεν μπορώ να περιμένω παραγγελία 2,5+ μήνες. Υπάρχει τέλος και ένας μικρός φόβος για την αξιοπιστία του ομίλου Fiat.Οπότε έμειναν τα άουρις, φόκους, λεόν που όλα έχουν ελλείψεις, αλλά με καλύπτουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
vjshadow, ευχαριστώ για το λινκ.
Να επισημάνω ότι το Λεόν σε αυτή την έκδοση δεν έχει ESP, όπως πολύ σωστά είπε κι ο stred. Επίσης απουσιάζει και το Bluetooth, που καταλαβαίνεις μετά την αξία του στο αυτοκίνητο και πόσο βολικό είναι.Φόκους και Μπράβο έχουν bluetooth + ESP
Κι επειδή είχα βρεθεί κι εγώ στην θέση σου μεταξύ Λεόν, Μπράβο και Φόκους, με τα λεφτά του φόκους πέρνεις περισσότερα(μόνο πλην ο κινητήρας)Bluetooth έχει μόνο το φόκους από αυτά που ανέφερα και δεν πιστεύω ότι είναι κάτι που μου είναι εντελώς απαραίτητο (ότι και να προσθέσεις έχει τη χάρη του βέβαια!). Πιστεύω ότι μπορώ να κάνω τη δουλειά μου και με το Bluetooth handsfree μου.
Τελικά ποιό επέλεξες από αυτά που λες;Και κάτι τελευταίο... Κανένας δεν είπε κάτι κακό για τον tsi... Αυτό σημαίνει ότι είναι διαμάντι;
-
αφου λοιπον εχεις αποκλεισει το Bravo για τους λογους που ανεφερες τοτε πηγαινε ΑΒΛΕΠΕΙ στο Leon!!
Αντε και καλες τουρμποβολτες!!
Αγορά νέου αυτοκινήτου (hatchback 1.4 ή 1.6)