-
τελικά όλα είναι θέμα γούστου.. γιατί και εμένα το εσωτερικό αυτό δεν μου αρέσει καθόλου.....
-
καλα το leon δεν ειναι και τοσο τερας που το περιγραφετε..σιγουρα δεν θα το λεγαμε ομορφο, αλλα ειναι αρκετα ποιοτικο μεσα και σχεδιαστικα ουδετερο για μενα ο εξωτερικος σχεδιασμος ειναι το θεμα..
το i30 ειναι σα να χεις ενωσει 3 ξεχωριστα αυτοκινητα μαζι και το auris μεσα ειναι πολυ αθλιο για αυτα που καλεισαι να πληρωσεις...την εχουν δει πολυ premium στη toyota...
-
Τελικά μάλλον αρχίζει να πρυτανεύει η λογική και αρχίζω να κλείνω προς το φόκους.
Φθηνότερο από όλα (18000 € το παίρνω), πιο πλούσιο σε εξοπλισμό από όλα, εσωτερικό και εξωτερικό που μου αρέσει και από ότι διάβασα και η οδηγική του συμπεριφορά είναι αρκετά καλή.
Βέβαια αν διάλεγα μόνο με την καρδιά θα πήγαινα για το λεόν.
Άντε να το σκεφτώ λίγο ακόμη και να πηγαίνω κατά τα Χριστούγεννα να το κλείνω...
Να ρωτήσω κάτι άλλο που το χα ρωτήσει και στην αρχή: Αν την κάνω την αγορά αρχές του 2009 υπάρχει περίπτωση για μείωση τιμών και να παραμείνουν κάποιες προσφορές (πχ -2000 € το φόκους με μετρητά); -
Το θέμα με τη Φορντ είναι ότι πάντα κάνει προσφορές, διαφορετικές μεν, αλλά πάντα κάτι σου δίνει.
-
Αν θες κινητήρα τότε το λεόν είναι μονόδρομος
Αν θες ομορφιά το Μράβο είναι μονόδρομος
Αν θες να δώσεις περισσότερα χρήματα για ένα μέτριο αμάξι πάρε auris:)
εάν θες μια σίγουρη λύση πάρε focus:)
αν θες μια τίμια αγορά πάρε i30-ceed:)Τα πράγματα είναι πολύ απλά....
-
Επειδή εγώ έχω το i30 1.4 109hp και ο πατέρας μου το focus sport 1.6 115hp να σου πω και το εξής σχετικά με τους κινητήρες τους.
Το i30 μου έχει βγάλει μέση κατανάλωση 7.3l/100km ενώ το focus είναι στα 9,8l/100km ανεξήγητα πολύ για το focus, δεν πρέπει να πέσει; (βέβαια το focus έχει κάνει μόνο 500km ενώ το i30 7000km). Εντωμεταξύ ο κινητήρας του i30 φαίνεται λίγο πιο ελαστικός στις χαμηλές στροφές. Κατά τα άλλα στα τραβήγματα είναι περίπου τα ίδια.
Στο leon κι εμένα μου άρεσε πολύ ο κινητήρας του αλλά το κακό του είναι ότι είναι πολύ φτωχό κατα τα άλλα...
-
Ε, άλλο να γεμίσει με μίγμα ένας κινητήρας 1,6 λίτρων κι άλλο ένας κινητήρα 1,4 λίτρων. Για το Φόκους πάντως για κίνηση μέσα στην πόλη, μιλάμε για πάνω από 9 σίγουρα. Εάν πούμε και για κίνηση με 1η 2α στο κιβώτιο τότε και 9,5 - 10 λίτρα. Πορσωπική εμπειρία με 24 χαω μ.ο.τ. και 1η 2α έχω 9,3λ.
-
Ο χρήστης planetman έγραψε:
Επειδή εγώ έχω το i30 1.4 109hp και ο πατέρας μου το focus sport 1.6 115hp να σου πω και το εξής σχετικά με τους κινητήρες τους.Το i30 μου έχει βγάλει μέση κατανάλωση 7.3l/100km ενώ το focus είναι στα 9,8l/100km ανεξήγητα πολύ για το focus, δεν πρέπει να πέσει; (βέβαια το focus έχει κάνει μόνο 500km ενώ το i30 7000km). Εντωμεταξύ ο κινητήρας του i30 φαίνεται λίγο πιο ελαστικός στις χαμηλές στροφές. Κατά τα άλλα στα τραβήγματα είναι περίπου τα ίδια.
Στο leon κι εμένα μου άρεσε πολύ ο κινητήρας του αλλά το κακό του είναι ότι είναι πολύ φτωχό κατα τα άλλα...
όσο θα ανοίγει ο κινητήρας του Focus τόσο θα πέφτει η κατανάλωση. Εγώ στο δικό μου είδα μεγάλη πτώση όταν έφτανα στα 20.000 χλμ. Είχα δει μέχρι 7,9 λίτρα. Αργότερα σταθεροποιήθηκε στα 8,2.Πίστεψέ με είναι αρκετά οικονομικό για τα κυβικά του και το είχα διαπιστώσει πριν 2 χρόνια που έκανα 150 χλμ. πήγαινε-έλα για τη δουλειά μου. Τώρα βρίσκεται στα 9,1 αλλά πλέον δεν είναι 'μαμά'. όσον αφορά την ιπποδύναμη βγάζει πάνω από 120 άλογα . Αλλά είναι φιμωμένο. Και σου το λέω γιατί με τη βελτίωση που του έκανα δεν θα μου έδειχνε με τίποτα τα νούμερα που είδα στο δυναμόμετρο αν ήταν 115 άλογα .
-
Focus κίνηση κυρίως Αττική Οδό/Εθνική Οδό περίπου 8.5.
55.000 χλμ. -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ε, άλλο να γεμίσει με μίγμα ένας κινητήρας 1,6 λίτρων κι άλλο ένας κινητήρα 1,4 λίτρων.Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Εγώ συγκρίνω καταναλώσεις από 2 αυτοκίνητα ατμοσφαιρικά με ίδιες σχεδόν ιπποδυνάμεις και βάρος. Μακάρι πάντως να πέσει η κατανάλωση στο focus διότι απέχει πολύ από το θεωρητικό. Πρέπει να πέσει τουλάχιστον στα 8l/100km.
-
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
Τώρα βρίσκεται στα 9,1 αλλά πλέον δεν είναι 'μαμά'. όσον αφορά την ιπποδύναμη βγάζει πάνω από 120 άλογα . Αλλά είναι φιμωμένο. Και σου το λέω γιατί με τη βελτίωση που του έκανα δεν θα μου έδειχνε με τίποτα τα νούμερα που είδα στο δυναμόμετρο αν ήταν 115 άλογα .Τί εννοείς ακριβώς; Ότι έχει περισσότερα ή λιγότερα άλογα από αυτά που ανακοινώνει η φορντ; Το χεις δυναμομετρήσει ε; Πόσα έβγαλε (και πού);
-
Για το Φόκους η ίδια η Φορντ δίνει 8,7 για κίνηση μέσα στην πόλη. Όπως όλοι ξέρετε οι τιμές που δίνουν οι εταιρίες είναι σχεδόν ονειρικές και πολύ δύσκολο να επιτευχθούν από ένα μέσο οδηγό...Οπότε για κίνηση μέσα στην πόλη όπως προείπα η κατανάλωση είναι πάνω από 9.
-
Για τα νούμερα που έδωσα πριν να πω πως και τα 2 τα δικά μας τα κινούμε το μεγαλύτερο ποσοστό έξω από την πόλη. 6,6 δίνει η ford για το focus για μικτό κύκλο.
-
Ο χρήστης vjshadow έγραψε:
Τί εννοείς ακριβώς; Ότι έχει περισσότερα ή λιγότερα άλογα από αυτά που ανακοινώνει η φορντ; Το χεις δυναμομετρήσει ε; Πόσα έβγαλε (και πού);
Με φίλτρο και πλήρες σύστημα εξάτμισης (χταπόδι, καταλύτης κλπ.) έβγαλε λίγο πάνω από 130 άλογα. Αν ήταν 115 δεν θα έφτανε με τίποτα αυτό το νούμερο. Επίσης και από άλλες 2μαμά δυναμομετρήσεις που έχω δει υπήρξαν πάνω από 120 άλογα. Το θέμα δεν είναι όμως τα άλογα αλλά η παρααπάνω ροπή που έχει και μου επιτρέπει να κινούμαι πιο άνετα. Άλλωστε γι' αυτό έκανα τη μετατροπή. Δεν προσδοκούσα τίποτα παραπάνω και το ήξερα. όχι ότι πριν ήταν τάφος αλλά τώρα έχει το νεύρο που θέλω. Δυστυχώς εργοστασιακά είναι πολύ φιμωμένο (αν έβλεπες την έργοστασικαή εξάτμιση την οποία έχω κρατήσει θα καταλάβαινες) και το σασμάν του έπρεπε να είνάι λίγο πιο κοντό.
Υ.Γ. Αν το δυναμόμετρο δεν ήταν κοντά στο σπίτι μου δεν υπήρχε πιθανότητα να το μετρήσω.
-
Για τα νούμερα που έδωσα πριν να πω πως και τα 2 τα δικά μας τα κινούμε το μεγαλύτερο ποσοστό έξω από την πόλη. 6,6 δίνει η ford για το focus για μικτό κύκλο.Φίλε μου , αν το Φόκους έχει κατανάλωση 9,8 λίτρα σε μικρό κύκλο, κάτι δεν πάει καλά. Μήπως ο οδηγ΄ςο αρέσκεται να το πατάει αρκετά;
-
Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Είναι που είναι πολύ συντηρητικός ο πατέρας μου, τώρα ειδικά που το στρώνει το δουλεύει στις 2000-3500 στροφές για να καταλάβεις. Υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιο πρόβλημα το αμάξι; Γιατί όντως είναι υπερβολικό. Το i30 εγώ το οδηγάω πολύ πιο ζόρικα απ' ό,τι το focus ο πατέρας μου.
-
Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Είναι που είναι πολύ συντηρητικός ο πατέρας μου, τώρα ειδικά που το στρώνει το δουλεύει στις 2000-3500 στροφές για να καταλάβεις. Υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιο πρόβλημα το αμάξι; Γιατί όντως είναι υπερβολικό. Το i30 εγώ το οδηγάω πολύ πιο ζόρικα απ' ό,τι το focus ο πατέρας μου.Εμενα λογικο μου ακουγετε να καταναλωνει το focus παραπανω αφου οδηγειτε αρκετα κατω απο την μεγιστη ροπη του (15,6/4150).
-
Τι λέτε ρε παιδιά, δηλαδή πρέπει να δουλεύω τον κινητήρα στις 4150 στροφές για ελάχιστη κατανάλωση; Θα τρελαθούμε;
-
Τι λέτε ρε παιδιά, δηλαδή πρέπει να δουλεύω τον κινητήρα στις 4150 στροφές για ελάχιστη κατανάλωση; Θα τρελαθούμε;Δεν ειπα να δουλευεις τον κινητηρα στις 4150 στροφες, ειπα οτι εφοσον δουλευει ο κινητηρας σε αρκετα χαμηλοτερο φασμα μου ακουγετε φυσιολογικη η παραπανω καταναλωση.
-
Και πάλι μου φαίνεται εντελώς παράλογο αυτό που λες. Δηλαδή πώς πρέπει να δουλεύεται ώστε να έχουμε ελάχιστη κατανάλωση;
Αγορά νέου αυτοκινήτου (hatchback 1.4 ή 1.6)