-
Σιρόκο γιατί θα είναι πιο άνετο, με πολύ καλύτερο εσωτερικό, δεν έχει την θεόκοντη για πολιτική χρήση κλιμάκωση κιβωτίου, και επιπλέον έχω κάκιστες εμπειρίες με τιμόνια και κιβώτια της ρενώ στις πρώτες δύο γενιές μεγκάν.
Το κλειώ βέβαια είναι πιο όμορφο και πιο εξκλούσιβ, έχει βαριά αγωνιστική φανέλα, ατμοσφαιρική απόκριση και στο όριο θα είναι όνειρο. Έλα όμως που πολύ λίγοι (και σε αυτούς δεν είμαι εγώ) μπορούν να απολαύσουν το 100% των δυνατοτήτων του από πλευράς ανάρτησης ενώ η χρήση του πακέτου κιβώτιου-κινητήρα θα είναι εξίσου δύσκολη.
-
Αναμεσα σε αυτα τα δυο εννοειται σιροκο,δεν τιθεται καν θεμα,το κλιο μεσα ειναι για να το κλαινε οι ρεγγες,να χεσω τα στησιματα και τους κινητηρες το εσωτερικο τα μηδενιζει ολα,αμα ηθελα να παρω κατι σε στιλ κλιο θα επερνα με κλειστα τα ματια το μινι κουπερ ες,το σιροκο ειναι μια κατηγορια πανω σε ολα
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Αναμεσα σε αυτα τα δυο εννοειται σιροκο,δεν τιθεται καν θεμα,το κλιο μεσα ειναι για να το κλαινε οι ρεγγες,να χεσω τα στησιματα και τους κινητηρες το εσωτερικο τα μηδενιζει ολα,αμα ηθελα να παρω κατι σε στιλ κλιο θα επερνα με κλειστα τα ματια το μινι κουπερ ες,το σιροκο ειναι μια κατηγορια πανω σε ολαπέρισυ.
φετος εχουμε 2009
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
κανενα απο τα δυο.... βρες ενα πισωκινητοΕννοείται! Αν είναι να δώσω τόσα χρήματα, δεν υπάρχει περίπτωση να κοιτάξω την μπροστινή κίνηση. Αν όμως έπρεπε να διαλέξω, θα διάλεγα Clio με τα μπούνια. Μετά το Miata που κυκλοφορεί μονίμως ξεσκέπαστο με τα ημισλίκ να βουίζουν, το Clio θα μου φανεί Bentley και βάλε !
-
Είδα το Σιρόκο σήμερα από κοντά και το επεξεργάστηκα αρκετά.
Συμβατικό, μέσα απογοητευτικό, απέξω δεν μου πολυαρέσει, τελικα. σε σχέση με το Κλειώ μοιάζει με καροτσάκι λαικής....Πάντως μεταξύ των δύο η σύγκριση είναι άτοπη.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Συμβατικό, μέσα απογοητευτικό, απέξω δεν μου πολυαρέσει, τελικα. σε σχέση με το Κλειώ μοιάζει με καροτσάκι λαικής....Πάντως μεταξύ των δύο η σύγκριση είναι άτοπη.
μαρεσε η κριτικη σου,θα τα παμε καλα εμεις οι δυο.
-
Καλό το clio και εντηπωσιακό , αλλα θα επελεγα το scirocco, το οποιο επισης μου αρεσει πολύ, ετσι χαμηλο και φαρδυ που ειναι και εχει για μοτερ τον 2 λιτρο tfsi δηλαδη ευκολα, αξιοπιστα και πολιτισμενα 280+ αλογακια (αμαρτια να ειναι μαμά )
Σε θεμα στριψιματος και τα 2 ειναι κορυφαια , το clio υποθετω εχει πιο καθαροαιμο και αγωνιαρικο feeling αλλα το scirocco στην ουσια εχει την ιδια αποτελεσματικοτητα. -
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Καλό το clio και εντηπωσιακό , αλλα θα επελεγα το scirocco, το οποιο επισης μου αρεσει πολύ, ετσι χαμηλο και φαρδυ που ειναι και εχει για μοτερ τον 2 λιτρο tfsi δηλαδη ευκολα, αξιοπιστα και πολιτισμενα 280+ αλογακια (αμαρτια να ειναι μαμά )
Σε θεμα στριψιματος και τα 2 ειναι κορυφαια , το clio υποθετω εχει πιο καθαροαιμο και αγωνιαρικο feeling αλλα το scirocco στην ουσια εχει την ιδια αποτελεσματικοτητα.'Kαθαρόαιμο' και 'αγωνιάρικο' 'feeling'! Τι να την κάνεις την αποτελεσματικότητα εάν δεν είσαι 100% μέτοχος
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Σε θεμα στριψιματος και τα 2 ειναι κορυφαια , το clio υποθετω εχει πιο καθαροαιμο και αγωνιαρικο feeling αλλα το scirocco στην ουσια εχει την ιδια αποτελεσματικοτητα.'Kαθαρόαιμο' και 'αγωνιάρικο' 'feeling'! Τι να την κάνεις την αποτελεσματικότητα εάν δεν είσαι 100% μέτοχος
Δεν εχεις αδικο. Εχει μεγαλη σημασια η αισθηση που σου δινει ενα 'σπορ' αυτοκινητο αλλα και για το scirocco μονο καλα λογια διαβαζω και ακουω για το στριψιμο του.Δεν ειναι δα και κανα πλοι της αγαπης με ενα καλο μοτερ και μόνο. Απο κει και πέρα εξαρταται και τις προτεραιοτητες που εχει καποιος στο τι θέλει απο ενα αυτοκινητο. Η διαφορα στην ιπποδυναμη και στην ροπη που θα εχει το scirocco με μια βελτιωση ειναι καθοριστικος παραγοντας για μενα , οταν θα εχουν περασει οι πρωτοι μηνες του ενθουσιασμου. Στο clio δεν θα αξιζει τον κοπο να σχοληθεις με κατι τετοιο.
Αν ομως στην εξισωση ηταν και ενα ΜΧ5 διλιτρο με τα 160 αλογα και μπλοκέ. Τοτε δεν μιλαμε απλα για διαφορα στην αισθηση αλλα για εντελως αλλη φιλοσοφια και κατα την γνωμη μου τα καλυτερο ειδος σπορ οδηγησης (οπως και με οποιο αλλο καθαροαιμο πισωκινητο). Σε αυτην την περιπτωση θα επελεγα το ΜΧ χωρις δευτερη σκεψη και ας εναι μακραν τον πιο αργο της παρεας . -
Και τα δυο πιστευω οτι θα ικανοποιησουν
τα μεγιστα τους οποιους τυχερους βρεθουν
πισω απο το τιμονι τους με την οδηγικη απολαυση που παρεχουν.
Η διαφορα κατα την γνωμη μου εγκειται στο προσωπικο στυλ
οδηγησης που εχει ο καθενας.
Αν καποιος οδηγει 'επιθετικα' αρεσκεται στο να ξεκολλαει
το αυτοκινητο αρκετα, και γενικοτερα να 'παλευει' με το τιμονι
τοτε το clio θα ικανοποιησει περισσοτερο.
Αντιστοιχα καποιος που εχει πιο διακριτικο, ηρεμο αλλα ταχυτατο
και αποτελεσματικο οδηγικο προφιλ, και αρεσκεται στο να οδηγει
κυριως με σωστες γραμμες, αλλα γρηγορα και ατσαλακωτα θα προτιμησει
πιστευω το Scirocco. -
Σωστα Γρηγορη ,οι του 'κυριλε' το Σιρροκο και οι 'ανησυχοι' το clio!
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Σωστα Γρηγορη ,οι του 'κυριλε' το Σιρροκο και οι 'ανησυχοι' το clio!To 'κυριλε' στην προκειμενη περιπτωση ομως
μπορει να ειναι επισης το ιδιο γρηγορο και αποτελεσματικο
με το 'ανησυχοι'. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
To 'κυριλε' στην προκειμενη περιπτωση ομως
με το 'ανησυχοι'.200 αλλογα και 215 τελ και κοντο 6ρι,,,,,,,,,,δεν νομιζω!
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μαρεσε η κριτικη σου,θα τα παμε καλα εμεις οι δυο.
Έχω γράψει και περισσότερα και πιο περιεκτικά, αλλά τότε δεν σχολίασες.
Τεσπα, το Σιρόκο το είδα σήμερα και άσπρο. Πιο ωραίο, αλλά η γενικότερη αισθητική του δεν μου αρέσει. και μέσα πραγματικά είναι τελείως άχρωμο (και το Κλειώ βεβαίως ακόμη χειρότερο) για αυτό που θα ήθελε να είναι..
Και επαναλαμβάνω, ότι όποιος είναι σε δίλημα δεν έχει αντιληφθεί το ακριβώς πρεσβεύει το ένα και τι το άλλο,. -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
...
Και επαναλαμβάνω, ότι όποιος είναι σε δίλημα δεν έχει αντιληφθεί το ακριβώς πρεσβεύει το ένα και τι το άλλο,.Σοφόν το σαφές.
-
Κι' ομως!
Οταν το Scirocco εχει: 0-100 6.7sec (DSG) clio 7.2sec
0-1000m
scirocco 27.1sec/195km/h clio 28.2sec/185km/h
40-60km/h με 4η
scirocco 3.5sec clio 3.7sec
80-110km/h με 4η
scirocco 2.9sec clio 5.5sec
120-140km/h με 4η
scirocco 3.1sec clio 3.9sec
Τελικη
scirocco 235km/h clio 215km/h, κατι
νομιζεις λαθος!(Πηγη: 4τροχοι Ιουνιου 2007 & Nοεμβριου 2008)
-
ουγκα ουγκα
-
καλα αμα το clio εχει 200 αλογα εγω ειμαι ο μπραντ πιτ
το αυτοκινητο ειναι ξεκαθαρα πιο αργο απο το νεο cooper s με τα υποτιθεμενα 170 και απιστευτα πιο αργο απο το corsa opc με τα 192(λιγοτερα επισης! )
δε θα πρεπε να ναι τοσο ξεδιαντροποι στη ρενω και να ανακοινωσουν 200 αλογα,κοροιδευουν το κοσμο!το θεωρω παντως καταλληλη επιλογη για καποιον με πιο 'σκληροπυρηνικες' ανησυχιες,αλλα πολλα τα λεφτα..
-
από πότε ακριβως συγκρίνονται κινητήρες με σαλίγκαρο κ χωρίς?
ειδικά στις ρεπρίζ το να συγκρίνεις τον ατμοσφαιρικό με τους σύγχρονους τουρμπάτους είναι για
-
ναι εχεις δικιο ειναι αδικη η συγκριση,αλλα οταν ανακοινωνουν αυτα τα υπερβολικα νουμερα προκαλουν και θα πρεπε να απολογηθουν οταν τρωνε τσαι απο το mini το οποιο ανακοινωνει 30!!!
λιγοτερους ιππους.δλδ στη mini ειναι μακακες που ανακοινωνουν τη πραγματικη ιπποδυναμη και οχι ιστοριες για αγριους???
εμενα μου αρεσει το αυτοκινητο αυτο για να μαι ξηγημενος,αλλα δεν επρεπε να λενε τετοιες μουφες μονο και μονο για να προσελκυσουν αγοραστες!!!
Renault Clio RS η VW Scirocco 2.0 ;