-
Συμφωνω ειναι οντως αδικη η συγκριση κινητηρων.
Αλλα αναγκαστικα επρεπε να παραθεσω
καποια ενδεικτικα στοιχεια που
επιβεβαιωνουν οτι το scirocco
κοιταει τουλαχιστον στα ισα το clio σε καθε ειδους
διαδρομη... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Σωστα Γρηγορη ,οι του 'κυριλε' το Σιρροκο και οι 'ανησυχοι' το clio!
To 'κυριλε' στην προκειμενη περιπτωση ομως
μπορει να ειναι επισης το ιδιο γρηγορο και αποτελεσματικο
με το 'ανησυχοι'.200 αλλογα και 215 τελ και κοντο 6ρι,,,,,,,,,,δεν νομιζω!
καλα αμα το clio εχει 200 αλογα εγω ειμαι ο μπραντ πιτ
το αυτοκινητο ειναι ξεκαθαρα πιο αργο απο το νεο cooper s με τα υποτιθεμενα 170 και απιστευτα πιο αργο απο το corsa opc με τα 192(λιγοτερα επισης! )
δε θα πρεπε να ναι τοσο ξεδιαντροποι στη ρενω και να ανακοινωσουν 200 αλογα,κοροιδευουν το κοσμο!το θεωρω παντως καταλληλη επιλογη για καποιον με πιο 'σκληροπυρηνικες' ανησυχιες,αλλα πολλα τα λεφτα..
197 λεει η Ρενω και ειναι τοσα.
Το βαρος του το αδικει ομως.Μην ξεχναμε οτι δεν εχει και τη ροπη των τουρμπο. -
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Σωστα Γρηγορη ,οι του 'κυριλε' το Σιρροκο και οι 'ανησυχοι' το clio!
To 'κυριλε' στην προκειμενη περιπτωση ομως
μπορει να ειναι επισης το ιδιο γρηγορο και αποτελεσματικο
με το 'ανησυχοι'.200 αλλογα και 215 τελ και κοντο 6ρι,,,,,,,,,,δεν νομιζω!
καλα αμα το clio εχει 200 αλογα εγω ειμαι ο μπραντ πιτ
το αυτοκινητο ειναι ξεκαθαρα πιο αργο απο το νεο cooper s με τα υποτιθεμενα 170 και απιστευτα πιο αργο απο το corsa opc με τα 192(λιγοτερα επισης! )
δε θα πρεπε να ναι τοσο ξεδιαντροποι στη ρενω και να ανακοινωσουν 200 αλογα,κοροιδευουν το κοσμο!το θεωρω παντως καταλληλη επιλογη για καποιον με πιο 'σκληροπυρηνικες' ανησυχιες,αλλα πολλα τα λεφτα..
197 λεει η Ρενω και ειναι τοσα.
Το βαρος του το αδικει ομως.Μην ξεχναμε οτι δεν εχει και τη ροπη των τουρμπο.Δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα...
Η πραγματικη του ισχυς ειναι 166ιπποι στους
τροχους, η οποια μαζι με τις απωλειες
φτανει στην καλυτερη περιπτωση τους
180-185ιππους.
Το βαρος του στα 1260 κιλα δεν
ειναι εξωφρενικο παντως.
Οσο για την ροπη σιγουρα
τα 22κιλα ροπη δεν μπορουν να συγκριθουν
με τα 28.5κιλα του Scirocco και ας εχει
το τελευταιο 100κιλα μεγαλυτερο βαρος... -
Oσα 197 εχουν μετρηθει παντως βγαζουν την ιπποδυναμη που ανακοινωνει ο κατασκευαστης.
Τα 182 και τα 172 ηταν μεσο ορο 10 αλογα κατω απο την ιπποδυναμη που ανακοινωνε η ρενω. -
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Oσα 197 εχουν μετρηθει παντως βγαζουν την ιπποδυναμη που ανακοινωνει ο κατασκευαστης.
Τα 182 και τα 172 ηταν μεσο ορο 10 αλογα κατω απο την ιπποδυναμη που ανακοινωνε η ρενω.Παντως ενα μαυρο που ειχαν σε δοκιμη
οι 4τροχοι Ιουλιου 2007
εβγαζε 166 στους τροχους... -
Αν και δεν ειμαι αντικειμενικος μιας και ειμαι κατοχος 1 RS ενα εχω να πω, οσα εχουν ειπωθει για το Clio ειναι αληθεια,φρενα,μοτερ,κιβωτιο κι αναρτηση ειναι αλλου.Σιγουρα το scirocco ειναι καλο ενδεχομενως και καλυτερο απο το RS αλλα η αισθηση που δεν ξερω πως μπορει να μετρηθει ειναι για μενα ο σημαντικοτερος παραγοντας και επειδη εχω την τυχη να μενω εξω απο την Αθηνα σε μια πολυ ωραια στριφτερη διαδρομη καθε μερα φθανω σπιτι με 1 χαμογελο τι να σας πω ρε παιδια.
Μετα απο 16 χρονια με RALLYE νομιζω οτι εκανα σωστη επιλογη και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.
Τελος θα ηθελα να πω οτι το RS θα το αλλαζα μονο με 1 καλο πισωκινητο οπως ειπε 1 φιλος παραπανω. -
βλεπω η σύγχυση που υπάρχει μεταξύ της ιπποδύναμης που 'φαίνεται' να βγάζει το αμάξι στους τροχούς με την πραγματική ιπποδύναμη που παράγει ο κινητήρας καλά κρατεί.
ετσι εξηγούνται πολλά πάντως..
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Τα 182 και τα 172 ηταν μεσο ορο 10 αλογα κατω απο την ιπποδυναμη που ανακοινωνε η ρενω.Παντως ενα μαυρο που ειχαν σε δοκιμη
οι 4τροχοι Ιουλιου 2007
εβγαζε 166 στους τροχους...Εγω μιλαω για στροφαλο(εκει αλλωστε ανακοινωνει την ιπποδυναμη ο κατασκευαστης) και για τα 197 που εχουν μετρηθει στο grc.
χοντρα χοντρα παντως:
166+14% απωλειες ~ 190
βαλε και το οτι θα ειχε μαλλον λιγα χλμ(αυτα τα μοτερ αργουν αρκετα να «ανοιξουν» ) κ βουαλα το αποτελεσμα. -
Σιγουρα τα λιγα χλμ σε δημοσιογραφικα
χερια δεν ειναι οτι καλυτερο
για τους κινητηρες, το ποσοστο των απωλειων
ομως που λες ειναι ανεφικτα υψηλο για
δικινητο αυτοκινητο.
Οι απωλειες σε αυτο το επιπεδο ιπποδυναμεων
συνηθως κυμαινονται
στο 7-10% στην καλυτερη περιπτωση... -
Τοσο νομιζα οτι ηταν σε μπροστοκινητα και 18% σε τετρακινητα.
Τεσπα θα ποσταρω μετρησεις στο στροφαλο εν καιρω οταν παμε για ομαδικη μετρηση στο grc.
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Τοσο νομιζα οτι ηταν σε μπροστοκινητα και 18% σε τετρακινητα.Τεσπα θα ποσταρω μετρησεις στο στροφαλο εν καιρω οταν παμε για ομαδικη μετρηση στο grc.
και τροχο να ποσταρεις!!
θελω να σε ρωτησω και απο προσωπικη σου πειρα να μου πεις πώς σου φαινεται το clio rs σε επιταχυνση κοντρα στο νεο cooper s και κοντρα στο παλιο type-r -
Τεσπα θα ποσταρω μετρησεις στο στροφαλο εν καιρω οταν παμε για ομαδικη μετρηση στο grc.
και τροχο να ποσταρεις!!
θελω να σε ρωτησω και απο προσωπικη σου πειρα να μου πεις πώς σου φαινεται το clio rs σε επιταχυνση κοντρα στο νεο cooper s και κοντρα στο παλιο type-rΔεν ξερω ειλικρινα
182 εχω.
Απο παλιο TypeR παντως,θα τρωει πολλες καροτσοκολωνες
Για το cooperS δεν εχω ιδεα,μικρες οι διαφορες τους μαλλον. -
Ενα ενδιαφερον συγκριτικο απο
το Αγγλικο Evo. (Υπαρχει και μικρο video)
Στην 3η παραγραφο απο το τελος
αναφερεται η 'πικρη αληθεια'
για το κατα τα αλλα πιο καλοστημενο
αυτοκινητο της κατηγοριας...http://www.evo.co.uk/carreviews/cargrou ... cupra.html
-
καλα και αυτοι οι αγγλοι αμεσως να βγαλουν το mini πρωτο
πιο γρηγορο με (τρομακτικη) διαφορα σε αυτη τη κατηγορια ειναι το cosra opc.το αυτοκινητο στην ευθεια δεν υπαρχει! -
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
και τροχο να ποσταρεις!!
θελω να σε ρωτησω και απο προσωπικη σου πειρα να μου πεις πώς σου φαινεται το clio rs σε επιταχυνση κοντρα στο νεο cooper s και κοντρα στο παλιο type-rΔεν ξερω ειλικρινα
182 εχω.
Απο παλιο TypeR παντως,θα τρωει πολλες καροτσοκολωνες
Για το cooperS δεν εχω ιδεα,μικρες οι διαφορες τους μαλλον.Το δικό μου ΕΡ3 TypeR μετρημένο με 100άρα βενζίνη τελείως μαμά κατά τ΄άλλα έβγαλε στο Mustang 174,8 άλογα στον τροχό (= 12.5% απώλειες αν θέλουμε να μιλάμε με ποσοστά αν και νομίζω πως δεν είναι σωστός ο υπολογισμός ως ποσοστό). Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως, αν στο ίδιο δυναμόμετρο (όπου μετράνε οι 4Τ) το RS έβγαλε 166 (δε θυμάμαι για τη βενζίνη αλλά νομίζω το Clio θέλει 100άρα), εν τέλει έχουν και τα 2 200 άλογα στο στρόφαλο. Κάποιος από τους δύο 'κλέβει' ή το Clio έχει περισσότερες απώλειες από το TypeR
Επίσης το βάρος είναι παρόμοιο (1224 κιλά το δικό μου με A/C σχεδόν άδειο από βενζίνη). -
εσυ nass τι κανεις κοντρα στο νεο cooper s και το corsa opc??
-
καλα και αυτοι οι αγγλοι αμεσως να βγαλουν το mini πρωτο
πιο γρηγορο με (τρομακτικη) διαφορα σε αυτη τη κατηγορια ειναι το cosra opc.το αυτοκινητο στην ευθεια δεν υπαρχει!Μαλλον ετσι ειναι τα πραγματα αλλα στις στροφες
δυστυχως ακομα και με 18αρες παλευει
με δυσκολια να περασει την δυναμη στο δρομο
την στιγμη που το cooper s στριβει πολυ πιο
ανετα και ευκολα, ειδικα αν εχει το ιδιαιτερα
(εξτρα με 150ευρω!) αποτελεσματικο
ηλεκτρονικο 'μπλοκε'. -
ναι δεν ειπα οτι στριβει σα το μινι σε καμια περιπτωση(ειδικα με μπλοκε),μονο στην ευθεια αναφερομουν
-
Διαβασα και τους 4Τ του προηγουμενου μηνα, να βγαζουν το Mini ετη φωτος μπροστα απο το Clio, αλλα μην τρελαθουμε τελειως. Το μεχρι χθες εξαιρετικο Clio RS εγινε τοσο ευκολο θυμα του Mini στον τομεα της οδηγικης απολαυσης; Μαλιστα τσαντιστηκα τοσο πολυ οταν διαβασα πως ακομα και το οταν πεσανε σε πετρα και εσκασε το λαστιχο εφταιγε η κακη ευελιξια του Clio,ενω το Mini θα καταφερνε να την αποφυγει. Ας ειμαστε σοβαροι. Δεν ειμαι οπαδος των γαλλων και πολλα αρθρα των 4Τ φαινονται αντικειμενικα αλλα αν διαβασατε αυτο πραγματικα θα τραβουσατε τα μαλλια σας. Ας ηρεμησουμε λοιπον και ας μην βγαζουμε το απολυτο στο οριο Mini (που παρα πολλοι απο εμας ουτε κατα διανοια δεν θα το εφταναν στο οριο του), τοσο καλυτερο απο το Clio σε ολους τους τομεις. Στις επιδοσεις το δεχομαι, αλλα σε στησιμο μην ακουω μακακιες...
-
To θεμα αν δεν απατωμαι εδω δεν ειναι αν το Mini cooper s works ειναι
καλυτερο απο το clio (που ειναι σιγουρα σε αποτελεσματικοτητα, πιο νευρικο στο οριο και πιο απολυτο βεβαια, αλλα και αξιο να περασει στο δρομο μια τρομακτικη κατα τα αλλα ισχυ για το μεγεθος του, αλλα ισως και για αυτο να κανει και σχεδον
7.000ευρω περισσοτερα!) αλλα αν το clio ειναι καλυτερο
και σε ποια σημεια απο το scirocco 2.0 Tsi...
Renault Clio RS η VW Scirocco 2.0 ;