-
Πάντως για το 0-1000 οι 4τροχοί δίνουν τα παρακάτω:
Clio: 28,2 δλ. και Corsa: 28,4 δλ.
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Διαβασα και τους 4Τ του προηγουμενου μηνα, να βγαζουν το Mini ετη φωτος μπροστα απο το Clio, αλλα μην τρελαθουμε τελειως. Το μεχρι χθες εξαιρετικο Clio RS εγινε τοσο ευκολο θυμα του Mini στον τομεα της οδηγικης απολαυσης; Μαλιστα τσαντιστηκα τοσο πολυ οταν διαβασα πως ακομα και το οταν πεσανε σε πετρα και εσκασε το λαστιχο εφταιγε η κακη ευελιξια του Clio,ενω το Mini θα καταφερνε να την αποφυγει. Ας ειμαστε σοβαροι. Δεν ειμαι οπαδος των γαλλων και πολλα αρθρα των 4Τ φαινονται αντικειμενικα αλλα αν διαβασατε αυτο πραγματικα θα τραβουσατε τα μαλλια σας. Ας ηρεμησουμε λοιπον και ας μην βγαζουμε το απολυτο στο οριο Mini (που παρα πολλοι απο εμας ουτε κατα διανοια δεν θα το εφταναν στο οριο του), τοσο καλυτερο απο το Clio σε ολους τους τομεις. Στις επιδοσεις το δεχομαι, αλλα σε στησιμο μην ακουω μακακιες...το evo σε ολόιδιο συγκριτικό (είχε ακριβώς ίδια αυτοκίνητα,φαινόταν από την πινακίδα), είχε βγάλει το clio 'βασιλιά' της οδηγικής απόλαυσης
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
To θεμα αν δεν απατωμαι εδω δεν ειναι αν το Mini cooper s works ειναι
καλυτερο απο το clio (που ειναι σιγουρα σε αποτελεσματικοτητα, πιο νευρικο στο οριο και πιο απολυτο βεβαια, αλλα και αξιο να περασει στο δρομο μια τρομακτικη κατα τα αλλα ισχυ για το μεγεθος του, αλλα ισως και για αυτο να κανει και σχεδον
7.000ευρω περισσοτερα!) αλλα αν το clio ειναι καλυτερο
και σε ποια σημεια απο το scirocco 2.0 Tsi...Φιλε Γρηγορη εγω το ξεκινησα το θεμα και ξερω πολυ καλα πιο ειναι το περιεχομενο του. Τη γνωμη μου την εχω πει σε προηγουμενες σελιδες. Απλα μιας που πολυαναφερθηκε το Mini ειπα να γραψω κατι και γι'αυτο.
-
Μιας που μου θυμησε ο φιλος παραπανω το κειμενο του evo με το ιδιο συγκρητικο να πω πως στη δυναμομετρηση το Clio εβγαλε 200,3 ιππους/ 6825 σ.α.λ. ( Το evo αθροιζει απευθειας τροχους+απωλειες και σου δινει ιπποδυναμη στο στροφαλο). Επισης οι επιδοσεις του Clio ειναι 0-100: 6.9 , 0-160: 16.2 , 0-402μ: 15.2 , 0-1000μ: 27.9 με το Mini να εχει 7.05 , 15.51 , 15.29 , 27.18 στις αντιστοιχες μετρησεις, βεβαια στις ρεπριζ υπαρχει μεγαλη διαφορα πραγμα αναμενομενο. Τελειωνω εδω την παρενθεση για το Mini.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
καλα και αυτοι οι αγγλοι αμεσως να βγαλουν το mini πρωτο
πιο γρηγορο με (τρομακτικη) διαφορα σε αυτη τη κατηγορια ειναι το cosra opc.το αυτοκινητο στην ευθεια δεν υπαρχει!100% δεν έχεις οδηγησει corsa opc.
To αμάξιεχει προβλημα, αν προσπαθησεις να κανεις γρηγορες αλλαγες τον ηπιες, κανεις την αλλαγη και εχει ενα λαγκ μισου ισως και ενος δευτερολεπτου μεχρι να ξαναεπιταχηνει.
-
100% δεν εχω οδηγησει και 100% τα χω στησει μαζι του!
ημουν εγω, το κορσα και φιλος μου με παλιο s3 ο οποιος δε μπορουσε να τον περασει!!!!
(οχι φαναρι,φευγοντας απο ribas στο κατηφορο προς βαρκιζα)ο τυπος ισχυριστηκε οτι ηταν 'μαμα' και τον πιστεψα,τι να πω ισως ειμαι αθωος..
τα εχω στησει και με opc με προγραμμα(ο αλλος το ομολογησε!) το οποιο το περασα με δυσκολια και γενικα οσα εχω πετυχει μου χουν δωσει την εντυπωση οτι ειναι πολυ γρηγορα.εγω συγκρινω τα αυτοκινητα εχοντας δει ανοιγματα κυριως σε συγκριση με το δικο μου αυτοκινητο.
και να τα οδηγησω δεν εχω ενσωματωμενο vbox στον οργανισμο μου για να καταλαβω ακριβως ποσο γρηγορα ειναι
οταν εισαι μεσα στο δικο μου πχ και επιταχυνεις σου φαινεται οτι εισαι μεσα σε εκκλησια ενω σε s2000(που μπορω να συγκρινω γιατι εχω μια μικρη εμπειρια) σου φαινεται οτι γινεται καποιος χαμος!! κι ομως το s2k παει σαφως πιο αργα!αν εσυ μπορεις απο τη βολτα να νιωσεις ακριβως ποσο γρηγορο ειναι κατι χωρις να υπαρχει τιποτα τριγυρω να συγκρινεις, εισαι αξιοθαυμαστος
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
100% δεν έχεις οδηγησει corsa opc.
To αμάξιεχει προβλημα, αν προσπαθησεις να κανεις γρηγορες αλλαγες τον ηπιες, κανεις την αλλαγη και εχει ενα λαγκ μισου ισως και ενος δευτερολεπτου μεχρι να ξαναεπιταχηνει.Δεν εχω λογο να διαφωνησω, αλλα δεν παρατηρησα κατι τετοιο, ειτε σαν οδηγος ειτε σα συνοδηγος.
Και μιλαμε για γκαζι στο πατωμα και αλλαγες 'στο φτερο' ... -
To θεμα αν δεν απατωμαι εδω δεν ειναι αν το Mini cooper s works ειναι
καλυτερο απο το clio (που ειναι σιγουρα σε αποτελεσματικοτητα, πιο νευρικο στο οριο και πιο απολυτο βεβαια, αλλα και αξιο να περασει στο δρομο μια τρομακτικη κατα τα αλλα ισχυ για το μεγεθος του, αλλα ισως και για αυτο να κανει και σχεδον
7.000ευρω περισσοτερα!) αλλα αν το clio ειναι καλυτερο
και σε ποια σημεια απο το scirocco 2.0 Tsi...Φιλε Γρηγορη εγω το ξεκινησα το θεμα και ξερω πολυ καλα πιο ειναι το περιεχομενο του. Τη γνωμη μου την εχω πει σε προηγουμενες σελιδες. Απλα μιας που πολυαναφερθηκε το Mini ειπα να γραψω κατι και γι'αυτο.
Καλα δεν το ειπα και με εντονο υφος...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
100% δεν έχεις οδηγησει corsa opc.
To αμάξιεχει προβλημα, αν προσπαθησεις να κανεις γρηγορες αλλαγες τον ηπιες, κανεις την αλλαγη και εχει ενα λαγκ μισου ισως και ενος δευτερολεπτου μεχρι να ξαναεπιταχηνει.Δεν εχω λογο να διαφωνησω, αλλα δεν παρατηρησα κατι τετοιο, ειτε σαν οδηγος ειτε σα συνοδηγος.
Και μιλαμε για γκαζι στο πατωμα και αλλαγες 'στο φτερο' ...καλα σε καφρικες αλλαγες τα οπελ(οπως και τα vag)καμια φορα τρωνε σκαλωματα αν τα χεις καιρο ομως και τα χεις μαθει δεν υπαρχει τετοιο θεμα..
εγω την πρωτη φορα που οδηγησα 2.0 tfsi(test drive)εγδαρα 2α και 3η στα καπακια
ειχα συνηθισει το c2 που παιρνει τις ταχυτητες με 1/4 συμπλεκτη
(βεβαια εχω αλλαξει γραναζια 2ας 3ης και διαφορικο χαρη σε κατι τετοια.... )edit:ραντανπλαν πώς ακριβως εννοεις το λαγκ??εννοεις οτι δεν κουμπωνει γρηγορα(εγω αυτο εννοω και εχω παρατηρησει) ή αφου κουμπωσει λαγκαρει???
γιατι να γινεται κατι τετοιο?? -
Μηπως με την αλλαγη,
και πεφτωντας οι στροφες
'χανεται' η γεματη περιοχη
στροφων του τουρμπο, και αμεσως
μετα την αλλαγη εχει lag?
Γιατι κατι τετοιο παρατηρησα νομιζω
σε καποιο video.
Βεβαια, ακομα και αυτο το προβλημα,
με λιγη εξασκηση στις αλλαγες και χωρις
αφημα του γκαζιου, λυνεται σε μεγαλο βαθμο...
Αυτο που πιστευω οτι θελει αρκετη βελτιωση
ειναι η εντονη υποστροφη ισχυος.
Και εκει μαλλον πρεπει να μπει το χερι
βαθια στην τσεπη (μηχανικο μπλοκε). -
ρε παιδια τι καυρη συγκριση ειναι αυτη????αλλη κατηγορια τα οχηματα εντελως ασχετα μεταξυ τους, αλλα και αν επρεπε να διαλεξω ενα απο τα δυο scirocco με κλειστα ματια, οποιος εχει αμφιβολια ας μπει να κατσει και στα 2 και μετα ας μου πει...μη ντρελαθουμε κιολας
-
Μιας που μου θυμησε ο φιλος παραπανω το κειμενο του evo με το ιδιο συγκρητικο να πω πως στη δυναμομετρηση το Clio εβγαλε 200,3 ιππους/ 6825 σ.α.λ. ( Το evo αθροιζει απευθειας τροχους+απωλειες και σου δινει ιπποδυναμη στο στροφαλο). Επισης οι επιδοσεις του Clio ειναι 0-100: 6.9 , 0-160: 16.2 , 0-402μ: 15.2 , 0-1000μ: 27.9 με το Mini να εχει 7.05 , 15.51 , 15.29 , 27.18 στις αντιστοιχες μετρησεις, βεβαια στις ρεπριζ υπαρχει μεγαλη διαφορα πραγμα αναμενομενο. Τελειωνω εδω την παρενθεση για το Mini.EVO τευχος 49 Δεκεμβριος του 2006.Ειχαν κανει αφιερωμα στις 4 γενιες clio sport και ειχαμε παει στη Παρνηθα 1 williams,1 172,2 182 cup και ειχαν οι δοκιμαστες 1 197 μαυρο.
-
100% δεν εχω οδηγησει και 100% τα χω στησει μαζι του!
ημουν εγω, το κορσα και φιλος μου με παλιο s3 ο οποιος δε μπορουσε να τον περασει!!!!
(οχι φαναρι,φευγοντας απο ribas στο κατηφορο προς βαρκιζα)ο τυπος ισχυριστηκε οτι ηταν 'μαμα' και τον πιστεψα,τι να πω ισως ειμαι αθωος..
τα εχω στησει και με opc με προγραμμα(ο αλλος το ομολογησε!) το οποιο το περασα με δυσκολια και γενικα οσα εχω πετυχει μου χουν δωσει την εντυπωση οτι ειναι πολυ γρηγορα.εγω συγκρινω τα αυτοκινητα εχοντας δει ανοιγματα κυριως σε συγκριση με το δικο μου αυτοκινητο.
και να τα οδηγησω δεν εχω ενσωματωμενο vbox στον οργανισμο μου για να καταλαβω ακριβως ποσο γρηγορα ειναι
οταν εισαι μεσα στο δικο μου πχ και επιταχυνεις σου φαινεται οτι εισαι μεσα σε εκκλησια ενω σε s2000(που μπορω να συγκρινω γιατι εχω μια μικρη εμπειρια) σου φαινεται οτι γινεται καποιος χαμος!! κι ομως το s2k παει σαφως πιο αργα!αν εσυ μπορεις απο τη βολτα να νιωσεις ακριβως ποσο γρηγορο ειναι κατι χωρις να υπαρχει τιποτα τριγυρω να συγκρινεις, εισαι αξιοθαυμαστος
Σου μιλαω για κορσακι το οποιο φοραει bsr προγραμμα, και πριν και μετα το προγραμμα το εκανε αυτο. Ο Οδηγος ειναι καφρος και χρονια κανει κοντρες, και παντα εκανε τρελες αλλαγες. Τεσπα αν και εχω driftbox, δεν του το εχω δωσει να το μετρησει, οταν γυρισει απο Αγγλια που σπουδαζει θα του το δωσω, να εχουμε μια ταξη μεγεθους.
-
ψησου!!!ποσο κανει ενα τετοιο μαραφετι απο περιεργεια??
-
το driftbox τώρα που έχει πιάσει πάτο και η λίρα γύρω στο 500άρι νομίζω!
Υπάρχουν και διάφορα άλλα στυλ driftbox αρκετά πιο φθηνά! -
ψησου!!!ποσο κανει ενα τετοιο μαραφετι απο περιεργεια??Το ειχα αγορασει πριν ενα χρονο 800 κατοσταρικα μαζι με την εξωτερικη καιρεα για καλητερο σημα.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Σωστα Γρηγορη ,οι του 'κυριλε' το Σιρροκο και οι 'ανησυχοι' το clio!
To 'κυριλε' στην προκειμενη περιπτωση ομως
μπορει να ειναι επισης το ιδιο γρηγορο και αποτελεσματικο
με το 'ανησυχοι'.200 αλλογα και 215 τελ και κοντο 6ρι,,,,,,,,,,δεν νομιζω!
Κι' ομως!
Οταν το Scirocco εχει: 0-100 6.7sec (DSG) clio 7.2sec
0-1000m
scirocco 27.1sec/195km/h clio 28.2sec/185km/h
40-60km/h με 4η
scirocco 3.5sec clio 3.7sec
80-110km/h με 4η
scirocco 2.9sec clio 5.5sec
120-140km/h με 4η
scirocco 3.1sec clio 3.9sec
Τελικη
scirocco 235km/h clio 215km/h, κατι
νομιζεις λαθος!(Πηγη: 4τροχοι Ιουνιου 2007 & Nοεμβριου 2008)
Μεσιε Γρηγορη μηπως ειναι τουρμπο το Σιρροκο?
Το κλιο μηπως ειναι ατμοσφαιρα?
Εγω τις βρισκω αμελητεες τις διαφορες!
Και απο αισθηση στο δρομο?,,Οδικη συμπεριφορα ,αναρτησεις?
Απο φιλισσοφια κατασκευης?
Μαλλον δεν ειναι ετσι! -
μηπως το σιροκκο ειναι πιο βαρυ??μηπως ειναι μικρομεσαιο και οχι σουπερμινι,δλδ μια κλαση πανω??μηπως ειναι καλυτερα εξοπλισμενο,πιο ανετο και πιο ποιοτικο???
το κλιο ειναι hardcore-ια και καλα κανει,αλλα δε παυει να ειναι ενα πολυ τσιμπημενο κλιο
πες μου τι τους εμποδιζει να του βαλουν το κινητηρα του megane???θα σου πω εγω,οτι αν εμπαινε τουρμποκινηρας ακομα και με 180 αλογα θα εκανε το megane rs σκονη!!!
αλλα βλεπεις πρεπει να προστατευτει το μεγαλυτερο αδερφακι,οπως γινεται σε ολες τις μαρκες!το μεγαλυτερο αδερφακι btw εχει τις ιδιες περιπου επδοσεις και γυρολογια με το gti.
αρα απο αποψη επιδοσεων συγκρινουμε 2 ανομοια πραγματα
-
Το RS είχε αρκετά υψηλό κόστος εξέλιξης, αλλά πέραν αυτού μερικοί από εμάς θα τα έδιναν άνετα τα 26Κ για αυτό το αυτοκίνητο, ακριβώς γιατί εκτιμούν ιδιαίτερα το πώς είναι στον δρόμο. Όσοι αγοράζουν πρώτα εξοπλιστικό πακέτο και μετά οδηγική μηχανή θα το βρουν ακριβό και καλά θα κάνουν να προτιμήσουν κάτι άλλο. Επιλογές υπάρχουν.
-
Συμφωνω οτι ειναι ανομια!
Renault Clio RS η VW Scirocco 2.0 ;