-
ειμαι της παλιας σχολης εγω αγορι μου,δεν οδηγω συγχρονες μπακατελες.
-
σιγα ρε γερολυκε
μη μου το παιζεις εμενα παππους
-
Πραγματικα στριφτερο ιταλικο μοντελο εχω να δω απο την εποχη Punto GT και Alfa 33...
Ακομα και το πολυδιαφημισμενο 147 ηταν αηδια μπροστα στο 'λαστιχενιο' 33αρι το οποιο ομως πολυ σπανια σε αφηνε ξεκρεμαστο.
Μπορω να πω οτι ειναι ισως και το τελευταιο σπορ κατασκευασμα της ιταλικης μαρκας. -
Ο χρήστης sthom έγραψε:
Πραγματικα στριφτερο ιταλικο μοντελο εχω να δω απο την εποχη Punto GT και Alfa 33...Ακομα και το πολυδιαφημισμενο 147 ηταν αηδια μπροστα στο 'λαστιχενιο' 33αρι το οποιο ομως πολυ σπανια σε αφηνε ξεκρεμαστο.
Μπορω να πω οτι ειναι ισως και το τελευταιο σπορ κατασκευασμα της ιταλικης μαρκας.+1 για την 33
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
σιγα ρε γερολυκεμη μου το παιζεις εμενα παππους
προσεχε πως μιλας στον ΠΑΛΙΟΝΕ.
γερασα ρε γαμωτο, δεν μπορω να σηκωσω το ποδι μου απο το γκαζι.
-
Ο χρήστης sthom έγραψε:
Πραγματικα στριφτερο ιταλικο μοντελο εχω να δω απο την εποχη Punto GT και Alfa 33...Ακομα και το πολυδιαφημισμενο 147 ηταν αηδια μπροστα στο 'λαστιχενιο' 33αρι το οποιο ομως πολυ σπανια σε αφηνε ξεκρεμαστο.
Μπορω να πω οτι ειναι ισως και το τελευταιο σπορ κατασκευασμα της ιταλικης μαρκας.Ξεχνάς την 156
-
156-147 τα ιδια ηταν με λιγο καλυτερη την πρωτη σε οδικη συμπεριφορα.
ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ,μια λεξη που μου φερνει αναγουλα
-
Δεν την ξεχασα,απλα δεν μου εκανε κλικ(για να την θυμαμαι)...
Οχι τουλαχιστον τοσο οσο μου εκανε η Imola ενος φιλου. -
Ο χρήστης sthom έγραψε:
Πραγματικα στριφτερο ιταλικο μοντελο εχω να δω απο την εποχη **Punto GT **και Alfa 33...Ακομα και το πολυδιαφημισμενο 147 ηταν αηδια μπροστα στο 'λαστιχενιο' 33αρι το οποιο ομως πολυ σπανια σε αφηνε ξεκρεμαστο.
Μπορω να πω οτι ειναι ισως και το τελευταιο σπορ κατασκευασμα της ιταλικης μαρκας.Κανεις πλακα ετσι?
Να μου ελεγες για το τελευταιο Uno turbo i.e με τα 114αλογα, ναι, αλλα
το Punto GT ?Για να στριψει αυτο σωστα με φουσκωμενη τουρμπινα μεσα σε στροφη, επρεπε να οργανωσεις ολοκληρο στρατηγικο σχεδιο , με την ακριβη χρονικη στιγμη ΠΡΙΝ
ξεκινησει η στροφη, να εχεις δωσει πριν το γκαζι, ωστε να εισαι on boost απο την κορυφη και μετα, κατι που με το αρκετο lag στις χαμηλες, για να το πετυχεις σε καθημερινες
συνθηκες κινησης, αποτελουσε σπαζοκεφαλια... -
το ουνο ειχε προβληματικο κρατημα ειδικα το πισω μερος ηταν....
το πουντο ανωτερο σε κρατημα απλως ηθελε μυαλο.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
το ουνο ειχε προβληματικο κρατημα ειδικα το πισω μερος ηταν....το πουντο ανωτερο σε κρατημα απλως ηθελε μυαλο.
Eχω οδηγησει ουκ ολιγες φορες και τις τρεις γενιες Punto GT.
To Uno Turbo i.e (το μετεπειτα 1.4 με 114 - εργοστασιακο) το ειχε φιλος και το δοκιμαζαμε
σε ιδιες διαδρομες, εστριβε σε σφικτα κομματια πολυ καλυτερα, το GT ηταν ιδανικο για μικρα ταξιδια, αλλα σε στριψιμο, δυσκολευοταν πολυ να περασει την δυναμη κατω, και ειχε και εντονο lag...
Mε το Uno turbo μαθαινες να οδηγεις γρηγορα και ακομα καλυτερα.
Με το GT αν δεν ησουν εμπειρος πραγματικα οδηγος και 'ψαγμενος' δεν εστριβες
ποτε καλυτερα απο uno (στην καλυτερη περιπτωση), ή 'αγοραζες' (ευθεια οτι υπηρχε ) στην χειροτερη...
Εγω οταν καποια στιγμη βρηκα το 'κουμπι' του στο lag, μετα απο ενα σημειο με κουραζε
και βαριομουν την ολη διαδικασια. Το Uno ηταν πολυ πιο ευχαριστο. Σημαδευες απλα σωστα για την ιδανικη γραμμη, και με σωστη δοση γκαζιου, εβγαινες 'κυριος' απο στροφη και αρκετα γρηγορα.
Το GT δεν μπορουσε να το κανει αυτο το ιδιο αποτελεσματικα παρα μονο με χρηση
αριστερου φρενου ( και γκαζι για να κρατιεσαι on boost) κατι το οποιο
προσωπικα δεν μπορεσα με ασφαλεια να δοκιμαζω ωστε να το μαθω, οποτε απλα
χαιρομουν το 'κολλημα' στην πλατη μεχρι την 3η σχεση σε ευθεια...(Ωραια χρονια ηταν αυτα, ανεμελα... Φοιτητικη ζωη, γκαζια με δανεικα αυτοκινητα , νυχτερινη ζωη, γυναικες. )
-
ρε το ουνο δεν φημιζονταν για το κρατημα
το μπροστινο του συστημα δεν ελεγε τιποτα. -
ρε το ουνο δεν φημιζονταν για το κρατημα
το μπροστινο του συστημα δεν ελεγε τιποτα.Δεν ξερω τι ακουγοταν ή διαβαζες σε διαφορα περιοδικα , στην πραξη παντως
το Uno ηταν πιο ομοιογενες-φιλικο και εκμεταλευσιμο στο γκαζι του, διαπιστωσεις
προσωπικες με εργοστασιακα αυτοκινητα και οχι 'μου ειπε ο ταδε που του ειπε ο φιλος που το εχει' κτλ... -
Θα συμφωνησω απολυτα με τον ιταλο,οτι το Uno για να στριψει ηθελε ταμα στην Τηνο με το πλαισιο που ειχε...Μην ξεχναμε το πισω πατωμα που ξεκωλλουσε απο το στριψιμο και τα παθητικα 13αρια που παρακαλουσες να μην γινουν φυτιλα στην πρωτη φουρκετα.
Το GT ηταν μακραααν μπροστα και σε αισθηση αλλα και σε στριψιμο.Ναι,συμφωνω οτι ειχε ξεσπασμα,διαφωνω πληρως στο οτι δεν εστριβε.
Αμα ηθελες να κρατησεις γραμμες(και ειχες συνεση στο δεξι σου ποδι) μια χαρα εστριβε και μαλιστα στα πατημενα εστριβε πολυ καλυτερα απο 106/Saxo...Τελοσπαντων,γουστα ειναι αυτα,ο καθενας εχει την αποψη του περι διασκεδασης.
-
μαγκες ,ενα ειναι το εργαλειο,το δικο μου ,παει και τελειωσε .
-
μαγκες ,ενα ειναι το εργαλειο,το δικο μου ,παει και τελειωσε .To δικο σου ηταν ωραιο που εβγαινε σε Integrale 8V και μετα 16V με το φουσκωμενο καπω
(και τα δυο με φουσκωμενα φτερα και μαυρες ζαντες στο σχεδιο που ηταν και οι δικες σου)Edit: Δεν ξερω ο φιλος για ποια GT , Uno turbo αναφερεται, εγω μιλαω για πληρως
εργοστασιακα χωρις καμμια βελτιωση-μετατροπη.
Μονο το GT III παταγε καπως πιο γλυκα με 2α-3η και αυτο γιατι ειχε ελαφρως μειωμενη πιεση και εβγαζε 130αλογα, αντι 136.
Οσα GT ηξερα εκεινη την εποχη, το πρωτο βημα που εκαναν ηταν να βαλουν καλες 15αρες
για να στριβουν πιο σωστα, το στανταρ με τις 14αρες γλυστραγε ΠΟΛΥ περισσοτερο
απο το Uno... -
ειμαι της παλιας σχολης εγω αγορι μου,δεν οδηγω συγχρονες μπακατελες.Αρχαιολαγνος?
-
?
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
κι εγω κατοχος του rs ειμαι οποτε δεν θα ειμαι αντικειμενικος,η αναρτηση του ειναι πολυ καλη και προοδευτικη και δεν με κουραζει αν και 40φευγα πια,ουτε ο συμπλεκτης οπως ειπωθηκε παραπανω αυτο που με ενοχλει ειναι ο θορυβος απο το κοντο 6αρι (τελειο κατα τ'αλλα) αλλα θα ηθελα μια πιο μακρια 6η η και 7η αν γινοτανε για πιο ξεκουραστο ταξιδι.
Οσον αφορα ολα τα υπολοιπα σε στροφοδιαδρομη δυσκολα χανει ακομα και απο πολυ πιο ακριβες κατασκευες με πολλαπλους κλπ......Μιας και είσαι κάτοχος...δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει αλλά στο ταξίδι δεν κάνει παντού θόρυβο. Όντως κάνει ένα συντονισμό μεταξύ 3500 - 4000σαλ (120-135km) αλλά μετά δεν ενοχλεί μέχρι τις 5000σαλ (170km). Ταξιδεύοντας δηλαδή με 150-160, δεν ενοχλούμαι από το θόρυβο. Ιδιότροποι αυτοί οι Γάλλοι..
Πριν το fl (τελη 2007, αρχες 2008?) διαβασα οτι μακρυνανε λιγο την 6η , αν θυμαμαι καλα...
Εχει κανεις προσφατο RS (ή δοκιμασε) πριν το fl που να επιβεβαιωνει κατι τετοιο?
Και αν ναι, διαπιστωσε σχετικα ανετο-αθορυβο ταξιδι?Μα γι΄αυτό μιλάω. Το δικό μου είναι μοντέλο ΄09 (προ f/l). Πραγματικά, σε ταχύτητες 140-160 δεν ενοχλεί καθόλου στο ταξίδι.
-
Ο χρήστης sthom έγραψε:
Μπορω να πω οτι ειναι ισως και το τελευταιο σπορ κατασκευασμα της ιταλικης μαρκας.έχω κάνει άπειρα κμ με 33 και συμφωνό στο λαστιχένια και στο οτι δεν σε αφήνει ξεκρέμαστο, αλλά...η 147 είναι άλλο πράγμα...η 1.6 δεν έχει το γκάζι και το μπαμ της 33 αλλά πέρα από αυτό είναι έτη φωτός...
Renault Clio RS η VW Scirocco 2.0 ;