-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ρε κοκκινο τερας, λεω οτι δε βαζουν μια αναρτηση της προκοπης για να σου βαλουν ενα σωρο αλλες παπ@ριες μες στο αυτοκινητο σου
αμφιβαλλεις?
μάθαν όλοι μια τυπολογία ανάρτησης και την κοτσάρουν όπου βρουν...
ξανά...υπάρχουν πολλοί λόγοι που χρησιμοποιείται ο ημιάκαμπτος , και δεν είναι μόνο οικονομικός
ναι υπαρχουν (να εχεις μεγαλο χωρο αποσκευων για παραδειγμα ) και δεν ειναι μονο οικονομικος, συμφωνω και ας μη τα ξερω τοσο καλα οσο εσυ
ειναι ομως πιο φθηνη λυση απο ανεξαρτητη ναι ή ου?
δεχομαι οτι ειναι αποτελεσματικοτατη, στα σπορ αυτοκινητα χανεις ομως σε ανεση ναι ή ου?
στη gilulietta δεν διατηρησαν παντως τον ημιακαμπτο του φθηνου Bravo και κατα τα λεγομενα του/της alba δεν θα το ειχαν κανει ουτε στη Δελτα, αλλα τους πιεζε ο χρονος
επισης 159, brera δεν εχουν τετοια αναρτηση
αρα τι υποθετει ο απλος ανθρωπος?
οτι ειναι φθηνη λυση που εφαρμοζεται κυριως σε μικρες/φθηνοτερες κατηγοριες και οταν εφαρμοζεται σε ακριβοτερες σε σχεση παντα με τον ανταγωνισμο θα πρεπει να το τονιζουμε και να το κατακρινουμεκαι απο τη στιγμη που σε παλιοτερα ταπεινοτερα αυτοκινητα απο την μιτο σου εβλεπες ανεξαρτητη αναρτηση μπορεις να υποθεσεις
α) οτι ο ημιακαμπτος ξαναγεννηθηκε, τελειοποιηθηκε και εφτασε σε τετοιο επιπεδο που κανει τις αλλες λυσεις περιττεςή
β) οτι για να σου βαλουν ενα σωρο μ@λακιες στον στανταρ εξοπλισμο μεσα σε ενα σουπερμινι, αλλα να συνεχισουν να στο πουλανε σε 'λογικες' τιμες αντιστοιχες του προκατοχου του ή ανταγωνιστικες σε σχεση με των υπολοιπων απο καπου μειωνουν το κοστος
και επειδη οι περισσοτεροι θελουν να ακουνε το Mp3 τους και να εχουν κλιματιστικο και μαλλον δε θα σκυψουν ποτε να δουν πώς ειναι η αναρτηση τους (το πολυ πολυ να παραπονεθουν οτι χτυπαει, ισα ισα μπορει να το θεωρησουν πιο ζμπορ μετα απο αυτο ) οι κατασκευαστες επελεξαν να μειωσουν το κοστος και απο την αναρτηση
και λεω 'και' , γιατι το κοστος μειωνεται και απο αλλα πραγματα σε πολλα αυτοκινητα, αν τα συγκρινεις με τους προκατοχους τους
αλλα οι προκατοχοι τους δεν ειχαν τον ιδιο εξοπλισμοεγω φυσικα θεωρω τον 'στανταρ πλουσιο εξοπλισμο' το τυρακι στη φακα
αλλα αν καποιος το γνωριζει και θελει αυτο το τυρακι, τοτε δικαιωμα τουκαι δεν εχω την απαιτηση αυτοκινητα μικρων κατηγοριων ειδικα να εχουν ψαγμενες αναρτησεις, αλλα πιστευω οτι για τον β) λογο γινεται η χρηση του και οχι γιατι ειναι η καλυτερη
ας πούμε οτι είναι της μόδας η ανάρτηση πολ/πλων...
περισσότερο κίνηση εντυπωσιασμού στον και καλά ψαγμένο , παρά κίνηση ουσίας -
ναι το ειπε και ο Γρηγορης πριν οτι δεν ειναι τοσο κατσικι, αλλα υπαρχουν πολλα κατσικια που ειναι ετσι λογω του ημιακαμπτου, οπως υπαρχουν και κατσικια που εχουν ανεξαρτητες για να ειμαστε δικαιοιόπου σπορ δεν σημαίνει αναγκαστικά και κοπάνημα και απουσία κοπανήματος δε σημαίνει αυξημένες κλίσεις ή βύθισμα του εμπρός μέρους.
αυτο ειναι για μενα το ζητουμενο, να μην κοπαναει αλλα να μην παιρνει κλισεις
καποιοι θεωρουν οτι αυτο δε γινεται (δεν το λεω για τον red monster που φανταζομαι οτι ξερει καλυτερα απο τους περισσοτερους απο μας) , ομως γινεται
στην τελική , άδικο δεν έχεις ...
και εγω αν μπορούσα να διαλέξω μεταξύ πολ/πλων και ημιάκαμπτου θα διάλεγα πολ/πλους εύκολα... αλλά εκεί για να κρατήσεις την τιμή χαμηλά θα έπρεπε να μην βάλεις παράθυρα χωρίς πλαίσιο, mp3 ,κλπ ...μπαίνουμε στα ύδατα του μαρκετινγκ και εκεί δεν ξέρω πως λειτουργεί... -
Αν και η άποψή μου ίσως να μην είναι αντικειμενική, (όντας κάτοχος) , θεωρώ την ανάρτηση του clio τέλεια. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό σε σχέση με αυτά που περιγράψατε, είναι οι ιδιαίτερα μεγάλες διαδρομές της και η προοδευτικότητα σε απότομες φορτίσεις. Με απλά λόγια, δεν κοπανάει, δεν είναι ξερή και απορροφά υποδειγματικά ανωμαλίες κλπ. ευτράπελα των ελληνικών δρόμων.
-
Ο χρήστης steering έγραψε:
Αν και η άποψή μου ίσως να μην είναι αντικειμενική, (όντας κάτοχος) , θεωρώ την ανάρτηση του clio τέλεια. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό σε σχέση με αυτά που περιγράψατε, είναι οι ιδιαίτερα μεγάλες διαδρομές της και η προοδευτικότητα σε απότομες φορτίσεις. Με απλά λόγια, δεν κοπανάει, δεν είναι ξερή και απορροφά υποδειγματικά ανωμαλίες κλπ. ευτράπελα των ελληνικών δρόμων.το rs έχεις??
τέλεια για σπορ οδήγηση ναι ,τέλεια για καθημερινή χρήση σίγουρα όχι -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ναι το ειπε και ο Γρηγορης πριν οτι δεν ειναι τοσο κατσικι, αλλα υπαρχουν πολλα κατσικια που ειναι ετσι λογω του ημιακαμπτου, οπως υπαρχουν και κατσικια που εχουν ανεξαρτητες για να ειμαστε δικαιοι
όπου σπορ δεν σημαίνει αναγκαστικά και κοπάνημα και απουσία κοπανήματος δε σημαίνει αυξημένες κλίσεις ή βύθισμα του εμπρός μέρους.
καποιοι θεωρουν οτι αυτο δε γινεται (δεν το λεω για τον red monster που φανταζομαι οτι ξερει καλυτερα απο τους περισσοτερους απο μας) , ομως γινεται
και εγω αν μπορούσα να διαλέξω μεταξύ πολ/πλων και ημιάκαμπτου θα διάλεγα πολ/πλους εύκολα... αλλά εκεί για να κρατήσεις την τιμή χαμηλά θα έπρεπε να μην βάλεις παράθυρα χωρίς πλαίσιο, mp3 ,κλπ ...μπαίνουμε στα ύδατα του μαρκετινγκ και εκεί δεν ξέρω πως λειτουργεί...ε τοτε τι μου λες τι σχεση εχουν?
οριστε η σχεση
καταραμενο μαρκετινγκ
-
ναι το ειπε και ο Γρηγορης πριν οτι δεν ειναι τοσο κατσικι, αλλα υπαρχουν πολλα κατσικια που ειναι ετσι λογω του ημιακαμπτου, οπως υπαρχουν και κατσικια που εχουν ανεξαρτητες για να ειμαστε δικαιοι
όπου σπορ δεν σημαίνει αναγκαστικά και κοπάνημα και απουσία κοπανήματος δε σημαίνει αυξημένες κλίσεις ή βύθισμα του εμπρός μέρους.
και εγω αν μπορούσα να διαλέξω μεταξύ πολ/πλων και ημιάκαμπτου θα διάλεγα πολ/πλους εύκολα... αλλά εκεί για να κρατήσεις την τιμή χαμηλά θα έπρεπε να μην βάλεις παράθυρα χωρίς πλαίσιο, mp3 ,κλπ ...μπαίνουμε στα ύδατα του μαρκετινγκ και εκεί δεν ξέρω πως λειτουργεί...ε τοτε τι μου λες τι σχεση εχουν?
οριστε η σχεση
καταραμενο μαρκετινγκ
αλλίως το κατάλαβα στην αρχή...
-
Αν και η άποψή μου ίσως να μην είναι αντικειμενική, (όντας κάτοχος) , θεωρώ την ανάρτηση του clio τέλεια. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό σε σχέση με αυτά που περιγράψατε, είναι οι ιδιαίτερα μεγάλες διαδρομές της και η προοδευτικότητα σε απότομες φορτίσεις. Με απλά λόγια, δεν κοπανάει, δεν είναι ξερή και απορροφά υποδειγματικά ανωμαλίες κλπ. ευτράπελα των ελληνικών δρόμων.
το rs έχεις??
τέλεια για σπορ οδήγηση ναι ,τέλεια για καθημερινή χρήση σίγουρα όχιεχω παρατηρησει (και διορθωστε με αν κανω λαθος) οτι οταν η αναρτηση ειναι προοδευτικη, σου φαινεται οτι δεν παιρνει κλισεις γιατι εδω που τα λεμε ολα παιρνουν κλισεις (λιγοτερο ή περισσοτερο φυσικα)
αλλίως το κατάλαβα στην αρχή...
φταιει που ειμαι βαγγελης
ή μηπως οτι εσυ εισαι αλφιστα? -
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
δεχομαι οτι ειναι αποτελεσματικοτατη, στα σπορ αυτοκινητα χανεις ομως σε ανεση ναι ή ου?
Δεν είναι όλα μαύρο ή άσπρο. Τίθεται και θέμα ρυθμίσεων όμως και μιας και μιλάμε και για το Clio RS, μακάρι την άνεσή του και την αποτελεσματικότητά του να την είχαν όλα τα σπορ και μη αυτοκίνητα. Είναι ο ορισμος της σπορ ανάρτησης για εμένα, όπου σπορ δεν σημαίνει αναγκαστικά και κοπάνημα και απουσία κοπανήματος δε σημαίνει αυξημένες κλίσεις ή βύθισμα του εμπρός μέρους.
δεν μπορω να πω οτι το βυθισμα του μπροστινου μερος στο φρεναρισμα ειναι κακο ,ισα ισα που βοηθαει αρκει να μην οδηγει σε υπερβολικη απωλεια του πισω μερους του αυτοκινητου .
-
το αν θα φυγει το πισω μερος δεν εχει να κανει κυριως με την κατανομη πεδησης?
βεβαια αν σκεφτω το renault 19 μου και το ποσες φορες εφευγε ή πηγαινε να φυγει το πισω μερος , οχι και τοσοαλλα αμα εχεις ενα καλο abs σου λυνει ολα τα προβληματα, κανενα συγχρονο αυτοκινητο δεν χανει το πισω μερος του οσο εντονο και να ειναι το φρεναρισμα
ακομα και αυτοκινητα που εχω δει οτι πανε να το χασουν (με τσαρουχωμα απο 150+ πχ) , στο τελος σωζονται απο τα ηλεκτρονικα τους και φρεναρουν ολοισια
-
το rs έχεις??
τέλεια για σπορ οδήγηση ναι ,τέλεια για καθημερινή χρήση σίγουρα όχιΝαι, έχω το rs. Τέλεια για καθημερινή χρήση μεσα στην πόλη, δεν είναι. Είναι όμως αποδεκτή , σαφώς καλύτερη από αυτή ενός π.χ. leon fr / cupra που τα έχω οδηγήσει.
-
το rs έχεις??
τέλεια για σπορ οδήγηση ναι ,τέλεια για καθημερινή χρήση σίγουρα όχιΝαι, έχω το rs. Τέλεια για καθημερινή χρήση μεσα στην πόλη, δεν είναι. Είναι όμως αποδεκτή , σαφώς καλύτερη από αυτή ενός π.χ. leon fr / cupra που τα έχω οδηγήσει.
Καλύτερη από FR είναι σίγουρα. Από Cupra, θα διαφωνήσω. Ωστόσο, πράγματι το RS έχει ιδανική σχέση άνεσης και 'σπορτίλας'. Στο κάθε μέρα πιο πολύ θα με κούραζε ο συμπλέκτης του, πιστεύω, παρά η ανάρτηση. Εννοείται, συγχωρητέο ΚΑΙ αυτό για ένα αμαξάκι που βγάζεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γούστα ανά πάσα στιγμή. Μόνο τα 2.000 κ.εκ. δεν του συγχωράω
-
Από του χρόνου υπάρχει πιθανότητα να καταργηθούν τα τέλη...Ίδωμεν
Έχεις οδηγήσει και τα δύο (cupra - clio)? Αν ναι, ποιες οι παρατηρήσεις σου σε ότι αφορά την οδική τους συμπεριφορά / αίσθηση ?
-
Υπο άλλες συνθήκες θα ήταν ήδη το αυτοκίνητο μου για κάθε μέρα. Εδώ που είμαι είναι κρίμα να το χαραμίζω για μερικές βόλτες στην πόλη ακόμα λιγότερες στην Εθνική και ελάχιστες σε επαρχιακό.
Από προσωπική εμπειρία θεωρώ οτι έχει το ιδανικό ισοζύγιο άνεσης-στριψίματος για τον χαρακτήρα του και όχι μονο. Αδιάφορο τι φοράει σαν πίσω ανάρτηση το αμάξι είναι εξαιρετικά στημένο όπως και ο μεγάλος αδελφός του Megane RS. Μιλάω για το προηγούμενο, με το καινούργιο δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ αλλά έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά του ρόμβου. Πάντως η άκρως πολεμική (και τοποθετημένη σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με την Μούσα) θέση οδηγήσης προδιαθέτει για -
κι εγω κατοχος του rs ειμαι οποτε δεν θα ειμαι αντικειμενικος,η αναρτηση του ειναι πολυ καλη και προοδευτικη και δεν με κουραζει αν και 40φευγα πια,ουτε ο συμπλεκτης οπως ειπωθηκε παραπανω αυτο που με ενοχλει ειναι ο θορυβος απο το κοντο 6αρι (τελειο κατα τ'αλλα) αλλα θα ηθελα μια πιο μακρια 6η η και 7η αν γινοτανε για πιο ξεκουραστο ταξιδι.
Οσον αφορα ολα τα υπολοιπα σε στροφοδιαδρομη δυσκολα χανει ακομα και απο πολυ πιο ακριβες κατασκευες με πολλαπλους κλπ...... -
Ο χρήστης spyros έγραψε:
κι εγω κατοχος του rs ειμαι οποτε δεν θα ειμαι αντικειμενικος,η αναρτηση του ειναι πολυ καλη και προοδευτικη και δεν με κουραζει αν και 40φευγα πια,ουτε ο συμπλεκτης οπως ειπωθηκε παραπανω αυτο που με ενοχλει ειναι ο θορυβος απο το κοντο 6αρι (τελειο κατα τ'αλλα) αλλα θα ηθελα μια πιο μακρια 6η η και 7η αν γινοτανε για πιο ξεκουραστο ταξιδι.
Οσον αφορα ολα τα υπολοιπα σε στροφοδιαδρομη δυσκολα χανει ακομα και απο πολυ πιο ακριβες κατασκευες με πολλαπλους κλπ......Μιας και είσαι κάτοχος...δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει αλλά στο ταξίδι δεν κάνει παντού θόρυβο. Όντως κάνει ένα συντονισμό μεταξύ 3500 - 4000σαλ (120-135km) αλλά μετά δεν ενοχλεί μέχρι τις 5000σαλ (170km). Ταξιδεύοντας δηλαδή με 150-160, δεν ενοχλούμαι από το θόρυβο. Ιδιότροποι αυτοί οι Γάλλοι..
-
Οσον αφορα ολα τα υπολοιπα σε στροφοδιαδρομη δυσκολα χανει ακομα και απο πολυ πιο ακριβες κατασκευες με πολλαπλους κλπ......Μιας και είσαι κάτοχος...δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει αλλά στο ταξίδι δεν κάνει παντού θόρυβο. Όντως κάνει ένα συντονισμό μεταξύ 3500 - 4000σαλ (120-135km) αλλά μετά δεν ενοχλεί μέχρι τις 5000σαλ (170km). Ταξιδεύοντας δηλαδή με 150-160, δεν ενοχλούμαι από το θόρυβο. Ιδιότροποι αυτοί οι Γάλλοι..
Πριν το fl (τελη 2007, αρχες 2008?) διαβασα οτι μακρυνανε λιγο την 6η , αν θυμαμαι καλα...
Εχει κανεις προσφατο RS (ή δοκιμασε) πριν το fl που να επιβεβαιωνει κατι τετοιο?
Και αν ναι, διαπιστωσε σχετικα ανετο-αθορυβο ταξιδι? -
Περι αναρτησης παντως,ο βασικος λογος του ημιακαμπτου ειναι το κοστολογιο.
Στην αγωνιστικη μορφη του Clio(εκδοση Maxi) ο πισω αξονας αλλαζει και μπαινει η κλασσικη γνωστη διαταξη με τις ραβδους στρεψης σε σπαστο αξονα.Κοινως ο ημιακαμπτος 'τελειωνει' οποτε η επομενη λυση ειναι ο προαναφερομενος.
Υ.Γ. Σε σχεση με τις ραβδους και την multilink παντως,οντως ο ημιακαμπτος κοπαναει ασχημα σε ΟΛΑ τα αυτοκινητα(ή μαλλον για να το πω σωστα,δεν εχω μπει σε ημιακαμπτο που να μην εχει ξερη αποσβεση).
-
τα renault παντως (μιας και μου χει μεινει ακομα το γαλλοφιλο ) θα ελεγα οτι εχουν καταπληκτικη συμπεριφορα ακομα και με τον ημιακαμπτο
πχ ενα clio ή ενα megane θεωρω οτι ειναι αρκετα ανετα και εχουν αρκετα καλη συμπεριφορα-κρατημα
ομως μιλαω για απλες εκδοσεις, το θεμα για μενα ειναι τι κανουν οι ζμπορ εκδοσεις και εκει εγω βλεπω το οποιο προβλημα της ανεσης
τωρα σε σπορ (αγωνιστικη δε μπορω να ξερω) συμπεριφορα με εξαιρεση καποιες αναπηδησεις θεωρω οτι μια χαρα κανει τη δουλεια του , αλλα οπως λες και συ εγκαταλειπεται
θα μου πεις βεβαια οτι σε επιπεδο αγωνων το κοστος δεν ειναι τοσο θεμα ωστε να γινονται τσιγκουνιες
-
αμαν ρε παιδια μαυτην τη καταπληκτικη συμπεριφορα των γαλλικων και την πολυ καλη ποιοτητα των γερμανικων.
εχω βαρεθει να διαβαζω και στα περιοδικα τα ιδια και τα ιδια.
τι στο διαολο ,τοσο ευκολοπιστοι ειστε ;οδηγηστε κανα ιταλικο να δειτε και μετα τα ξαναλεμε.
-
οδησε εσυ καμια μιτο , ή ενα απλο 500αρι (οχι αμπαρθ και σου φυγει καμια μασελα) πανω απο σαμαρακια και τα ξαναλεμε
Renault Clio RS η VW Scirocco 2.0 ;