-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
clio για 2ο (δεν ειμαι πλεον 25)
scirocco για 1ο (γιατι θελω να κανω γρηγορα ταξιδια ξεκουραστα)Συμφωνω απολυτως!
-
Εγώ ψηφίζω scirocco γιατί έχει πολύ περισσότερη ροπή και στην βασική έκδοση καλύτερο εξοπλισμό!!!
Είναι value for money σε σχέση με το Clio και λόγω μεγέθους.(άκου αιρκοντίσιον στάνταρ, θα μας κουφάνουν οι Γάλλοι)
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τι έχει (ή δέν έχει) το Clio σε σχέση με το Scirocco που το κάνει λιγότερο 'καθημερινό'?Έλα ντε?
Αυτό ακούω και γω συνέχεια από όλους και μου τη δίνει!
Πολύ έχουμε καλομάθει οι κώλοι μας μου φαίνεται, δε νομίζω να υστερεί το Clio σε καθημερινή χρήση, εδώ κάναμε ταξίδια με άλλα κι άλλα. -
δεν μπορεις να αρνηθεις σε καποιον παντως να κανει ενα ησυχο ταξιδι με οικονομια..το σιροκο θα το κανει αυτο ενω το κλιο θα ειναι πιο κουραστικο...
εαν ειναι για ενα αυτοκινητο μονο τοτε σιροπο... εκτος αμα ειναι κανεις πολυ πορωμενος...
εαν υπαρχει και 2ο τουτου γκομενας, αδελφης, γυναικας, θειας, γιαγιας τοτε κλιο κιμπαρικο...
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Τι έχει (ή δέν έχει) το Clio σε σχέση με το Scirocco που το κάνει λιγότερο 'καθημερινό'?
Έλα ντε?
Αυτό ακούω και γω συνέχεια από όλους και μου τη δίνει!
Πολύ έχουμε καλομάθει οι κώλοι μας μου φαίνεται, δε νομίζω να υστερεί το Clio σε καθημερινή χρήση, εδώ κάναμε ταξίδια με άλλα κι άλλα.Σε σχεση με παλια αυτοκινητα το Clio οχι μονο ειναι καλο στην καθημερινη χρηση αλλα υποδειγματικο, απλα σε σχεση με το Scirocco ειναι ενα κλικ πιο σκληρο, ενα κλικ πιο θορυβωδες, γενικα εχει λιγο παραπανω απολυτο χαρακτηρα και εχει λιγο λιγοτερους χωρους, αλλα οπως λετε σωστα εχει καλομαθει ο πισινος μας. Μαζι σας και εγω, γιατι αλλωστε αν ειχα τα λεφτα οπως ειπα θα επαιρνα τωρα ενα RS σε μπλε και δεν με νοιαζει που θα με ετρωγε και στις επιδοσεις το Scirocco λογω τουρμπο. Ειπαμε εξαιρετικο το Scirocco αλλα το Clio ειναι... ΕΙΝΑΙ
-
Eιναι εξαιρετικα και τα δυο με το clio να ειναι πιο 'ανωριμο', 'αλητικο'
παιχνιδιαρικο και 'τρομοκρατια' για αυτους ομως που ξερουν πραγματικα
να οδηγουν πανω απο τα ορια, με ασυνηθιστες γωνιες και κατω απο πληρη
ελεγχο σχεδονανα πασα στιγμη.
Το ερωτηματικο ομως που ευλογα προκυπτει ειναι κατα ποσο καποιος εφοσον
υποθεσουμε οτι εχει ολα τα παραπανω χαρακτηριστικα μπορει να εκμεταλλευτει
τις δυνατοτητες ενος καταπληκτικα στημενου αυτοκινητου που ουσιαστικα
'ξυπναει' με επιθετικο τροπο οδηγησης (κατι οχι οτι καλυτερο μεσα στην πολη) την στιγμη που τα αυτοκινητα ειναι καθημερινα ολο και περισσοτερα στους δρομους μας?
Προσωπικα πιστευω οτι για να υπαρχει δυνατοτητα εξερευνησης των πραγματικων
δυνατοτητων συγκεκριμενα του clio εκτος απο συχνες επισκεψεις σε πιστες
θα πρεπει να κινειται καποιος στην πολη τουλαχιστον μετα τα μεσανυχτα σε πιο
απομονωμενες περιοχες για να εχει νοημα η χρηση του συγκεκριμενου αυτοκινητου, τουλαχιστον για οσους ειναι πανω απο 25 και βλεπουν τα πραγματα κατ' αναγκη
και λογω εμπειριας πιο ρεαλιστικα... -
Πιστευω πως το scirocco κανει αυτα που κανει και το rs απλα μπορει να ειναι και καθημερινο...το rs ειναι εντελως σκληροπυρηνικο...χωρις να εννοω οτι αυτο ειναι κακο απλα ειναι και τι ψαχνει ο καθενας...για ποιοτητα κατασκευης και εσωτερικο δν μιλαω...
-
Κλειώ μεταχειρισμένο!
Φοβερό value for money!
Δεν έχω μπει καν σε Σιροκο, αλλά 1)θα το έχει και η κουτσή μαρία 2)δεν έχει φτιαχτεί για 'συγκινήσεις' 3)ας είναι πιο γρήγορο και πιο πολιτισμένο... Το Κλειώ είναι αλλού για όποιον έχει 'μούρλια' με την οδήγηση και το στρίψιμο
Έχω οδηγήσει το προηγούμενο type R -γρήγορο και αποτελεσματικό αλλά άχρωμο. Η βόλτα με το Κλειώ με έκανε και χαζογέλαγα περισσότερο από όταν οδηγούσα το type-R.
Το νέο? άγνωστη ποσότητα -
clio και μτχ .... θέλει πολύυυυ ψάξιμο ....
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Πιστευω πως το scirocco κανει αυτα που κανει και το rs απλα μπορει να ειναι και καθημερινο...το rs ειναι εντελως σκληροπυρηνικο...χωρις να εννοω οτι αυτο ειναι κακο απλα ειναι και τι ψαχνει ο καθενας...για ποιοτητα κατασκευης και εσωτερικο δν μιλαω...Αν και εχω ξεκαθαρη προτιμηση στο scirocco για λογους που ειχα πει σε προηγουμενη αναφορα αυτου του topic, δυστυχως ή ευτυχως για καποιους, εχουν διαφορετικο χαρακτηρα τα δυο αυτοκινητα σε επιπεδο αισθησης τουλαχιστον απ' οτι γραφουν τα περισσοτερα περιοδικα. Εξαλλου τo λες και εσυ οτι το clio ειναι πιο σκληροπυρηνικο.
Πολλες φορες σε αυτη την κατηγορια δεν μετραει το τι μπορει να κανει ενα αυτοκινητο αλλα το 'πως', και εδω το clio υπερεχει οντας πιο συμμετοχικο...
Συμφωνω βεβαια οτι ειναι τι ψαχνει ο καθενας. -
πως μπαινετε στην λογικη να συγκρινετε 2 αυτοκινητα που το μονο κοινο που εχουν ειναι οι 2 πορτες?
το ενα ειναι κουπε και το αλλο ενα 3θυρο super mini... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν δεν είχα άλλο αμάξι, σιρόκο. Αν είχα κανένα δεύτερο για ταξίδια κλπ, κλειούμπα.+++
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
πως μπαινετε στην λογικη να συγκρινετε 2 αυτοκινητα που το μονο κοινο που εχουν ειναι οι 2 πορτες?
το ενα ειναι κουπε και το αλλο ενα 3θυρο super mini...Η συγκριση εχει να κανει με το γεγονος οτι ειναι μπρστοκινητα, με εμφαση στη σπορ οδηγηση και ξεχωριστη εμφανιση (γιατι και το Clio RS εχει κατα τη γνωμη ξεχωριστη εμφανιση). Επισης αν και εχει γραφτει και αλλου δεν πιστευω πως το Scirocco ειναι κουπε, ειναι ενα καλοσχεδιασμενο μυωδες χατσμπακ με ξεχωριστη εμφανιση...
-
το scirocco δεν ειναι κουπε.Το λες μαλλον shooting brake(με την πιο συγχρονη εννοια του ορου)
αντικειμενικα η συγκρουση ειναι ατοπη.
-
Υποκειμενικα η συγκριση ειναι οτι θελει οπως επισης ειναι υποκειμενικα αντικειμενικο για σενα οτι η συγκριση ειναι ατοπη. Απλα πιστευω οτι υπαρχει μεριδα ανρθωπων που σκεφτονται να παρουν Scirocco ενω την ιδια στιγμη σκεφτονται και το Clio, οχι γιατι ειναι κοντα σε φιλοσοφια αλλα γιατι μεσω μιας διαφορετικης φιλοσοφιας εστιαζουν στον ιδιο στοχο, δηλαδη στην οδηγικη απολαυση και στην ξεχωριστη εμφανιση. Δεν θα ειναι πολλοι αυτοι αλλα σιγουρα θα υπαρχουν. Αν δεν σου αρεσει η συγκριση δεν σε υποχρεωσε κανεις να συμμετεχεις.
-
H συγκριση δεν ειναι ατοπη και ο Yugo_para_siempre εκανε μια σωστη τοποθετηση
μιλωντας για οδηγικη απολαυση και ξεχωριστη εμφανιση.
Εξαλλου και με οικονομικα κριτηρια ειναι πολυ κοντα τα δυο αυτοκινητα, και ειναι
λογικο καποιος να εχει το παραπανω διλλημα. -
Πάντως μια χαρά 'καθημερινό' είναι το Clio αν μιλάμε για μετακινήσεις μέσα στην πόλη με ταχύτητες μέχρι 130-140 που ο θόρυβος του κινητήρα είναι ανεκτός. Στα υπέρ του όσον αφορά την 'καθημερινότητα' είναι και η σαφώς καλύτερη ορατότητα από τη θέση του οδηγού σε σχέση με την αντίστοιχη του Scirocco. Τώρα, αν έχουν προτεραιότητα τα ξεκούραστα ταξίδια και οι μεγάλες αποστάσεις με υψηλές μ.ω.τ., ΟΚ, εκεί το Γερμανικό σίγουρα παίζει μόνο του.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Πάντως μια χαρά 'καθημερινό' είναι το Clio αν μιλάμε για μετακινήσεις μέσα στην πόλη με ταχύτητες μέχρι 130-140 που ο θόρυβος του κινητήρα είναι ανεκτός. Στα υπέρ του όσον αφορά την 'καθημερινότητα' είναι και η σαφώς καλύτερη ορατότητα από τη θέση του οδηγού σε σχέση με την αντίστοιχη του Scirocco. Τώρα, αν έχουν προτεραιότητα τα ξεκούραστα ταξίδια και οι μεγάλες αποστάσεις με υψηλές μ.ω.τ., ΟΚ, εκεί το Γερμανικό σίγουρα παίζει μόνο του.+1 και απο εμένα
-
Ποιο Clio και scirocco???
Mazda 3 MPS και δεν θα σε πιανουν ουτε στα ονειρα τους!!! -
οποιος αμφιταλαντευεται αναμεσα στα δυο θελω να μου κανει παρεα γιατι εχει ενδιαφερον να συζηταω με εναν τυπο πιο αναποφασιστο απο μενα, στο τι θελει απο ενα αυτοκινητο.
Renault Clio RS η VW Scirocco 2.0 ;