-
Ρε παιδιά, έτσι από περιέργεια, δεν υπάρχει αυτοκίνητο μέχρι 30-35000 ευρώ που να συγκεντρώνει τα... προσόντα του τίτλου; Δηλαδή: γρήγορο, με κρατήματα, σχετικούς χώρους και κυρίως... πισωκίνητο! Δε σκέφτομαι για αγορά (άμεσα τουλάχιστον) γι' αυτό ανοίγω το θέμα πιο πολύ για τη συζήτηση. Απ' το λίγο ψάξιμο που έκανα παρατηρώ ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής τα πισωκίνητα μοντέλα πρέπει να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Π.χ. Mazda MX5, RX-8... τίποτε άλλο; Πραγματικά μου κάνει εντύπωση γιατί δε μιλάμε και για την πιο οικονομική κατηγορία... Βέβαια υπάρχουν πολλά γρήγορα μοντέλα σ' αυτά τα χρήματα (βλέπε Type-R, Focus, Golf GTi κτλ.) αλλά δεν είναι πισωκίνητα. Από την άλλη δεν τα έχω οδηγήσει κιόλας και για να τα κατασκευάζουν χωρίς πισωκίνηση κάποιος λόγος θα υπάρχει. Απλά υποψιάζομαι πως περισσότερο έχει να κάνει με την ασφάλεια και την αδυναμία να κατασκευαστεί ένα σωστά στημένο πισωκίνητο στα χρήματα αυτά (???) παρά με την αίσθηση στο δρόμο. Και βέβαια δε λέω ότι η ασφάλεια είναι αμελητέο θέμα (το αντίθετο!) αλλά δεν είμαστε και 30 χρόνια πριν... η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και πλέον υπάρχουν τόσα βοηθήματα που θα μπορούσαν να εξαλείψουν τα όποια προβλήματα και ταυτόχρονα να μην αφαιρούν οδηγική απόλαυση. Άσε που αν ήταν τόσο προβληματικά τα πισωκίνητα δε νομίζω π.χ. να μην το είχε καταλάβει η BMW και να συνέχιζε να παράγει αυτοκίνητα με κίνηση πίσω... Τι να πω, την ευχαρίστηση που σου δίνει η πισωκίνηση (άντε και η τετρακίνηση, αλλά με κύρια κατανομή πίσω) δε νομίζω να την παίρνεις από κανένα όχημα με κίνηση στους εμπρός τροχούς.
Ποια η άποψή σας; Σε γρήγορο αυτοκίνητο τι θα προτιμούσατε, εμπρός ή πίσω κίνηση; Στην κατηγορία μέχρι 35000 ευρώ βλέπετε κανένα πισωκίνητο που δεν το έχω πάρει χαμπάρι; Έτσι από περιέργεια... Γιατί κι αυτά που ανέφερα μπορεί να μην είναι (καθόλου) άσχημες επιλογές, αλλά είναι αρκετά περιοριστικές. Θέλω να πω δεν υπάρχει κάποια επιλογή π.χ. με περισσότερους χώρους, κάποιο hatchback κτλ. Ενώ από 40k και πάνω βλέπουμε Mercedes, BMW (sedan, coupe και cabrio) και όσο ανεβαίνουμε τόσο πληθαίνουν οι επιλογές...
-
Ρε παιδιά, έτσι από περιέργεια, δεν υπάρχει αυτοκίνητο μέχρι 30-35000 ευρώ που να συγκεντρώνει τα... προσόντα του τίτλου; Δηλαδή: γρήγορο, με κρατήματα, σχετικούς χώρους και κυρίως... πισωκίνητο! Δε σκέφτομαι για αγορά (άμεσα τουλάχιστον) γι' αυτό ανοίγω το θέμα πιο πολύ για τη συζήτηση. Απ' το λίγο ψάξιμο που έκανα παρατηρώ ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής τα πισωκίνητα μοντέλα πρέπει να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Π.χ. Mazda MX5, RX-8... τίποτε άλλο; Πραγματικά μου κάνει εντύπωση γιατί δε μιλάμε και για την πιο οικονομική κατηγορία... Βέβαια υπάρχουν πολλά γρήγορα μοντέλα σ' αυτά τα χρήματα (βλέπε Type-R, Focus, Golf GTi κτλ.) αλλά δεν είναι πισωκίνητα. Από την άλλη δεν τα έχω οδηγήσει κιόλας και για να τα κατασκευάζουν χωρίς πισωκίνηση κάποιος λόγος θα υπάρχει. Απλά υποψιάζομαι πως περισσότερο έχει να κάνει με την ασφάλεια και την αδυναμία να κατασκευαστεί ένα σωστά στημένο πισωκίνητο στα χρήματα αυτά (???) παρά με την αίσθηση στο δρόμο. Και βέβαια δε λέω ότι η ασφάλεια είναι αμελητέο θέμα (το αντίθετο!) αλλά δεν είμαστε και 30 χρόνια πριν... η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και πλέον υπάρχουν τόσα βοηθήματα που θα μπορούσαν να εξαλείψουν τα όποια προβλήματα και ταυτόχρονα να μην αφαιρούν οδηγική απόλαυση. Άσε που αν ήταν τόσο προβληματικά τα πισωκίνητα δε νομίζω π.χ. να μην το είχε καταλάβει η BMW και να συνέχιζε να παράγει αυτοκίνητα με κίνηση πίσω... Τι να πω, την ευχαρίστηση που σου δίνει η πισωκίνηση (άντε και η τετρακίνηση, αλλά με κύρια κατανομή πίσω) δε νομίζω να την παίρνεις από κανένα όχημα με κίνηση στους εμπρός τροχούς.
Ποια η άποψή σας; Σε γρήγορο αυτοκίνητο τι θα προτιμούσατε, εμπρός ή πίσω κίνηση; Στην κατηγορία μέχρι 35000 ευρώ βλέπετε κανένα πισωκίνητο που δεν το έχω πάρει χαμπάρι; Έτσι από περιέργεια... Γιατί κι αυτά που ανέφερα μπορεί να μην είναι (καθόλου) άσχημες επιλογές, αλλά είναι αρκετά περιοριστικές. Θέλω να πω δεν υπάρχει κάποια επιλογή π.χ. με περισσότερους χώρους, κάποιο hatchback κτλ. Ενώ από 40k και πάνω βλέπουμε Mercedes, BMW (sedan, coupe και cabrio) και όσο ανεβαίνουμε τόσο πληθαίνουν οι επιλογές...
-
-
C-class Blue
-
bmw 120diesel
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
C-class BlueΣπορ kai fun to drive πανε περιπατο με την blue
-
Σύμφωνοι, βάζουμε μέσα και τις 'μικρές' Merc... και πάλι όμως για εξαιρέσεις μιλάμε...
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
C-class Blue
Σπορ kai fun to drive πανε περιπατο με την blue
Δεν θα το λεγα. Σύμφωνοι, Mx-5 δεν είναι.
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
bmw 120dieselΣυμφωνώ απόλυτα, ό,τι καλύτερο για τα δικά μου γούστα τοθλαχιστον..
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
C-class Blue
Σπορ kai fun to drive πανε περιπατο με την blue
Δεν θα το λεγα. Σύμφωνοι, Mx-5 δεν είναι.
Με energy saver , μη απενεργοποιουμενο esp και χωρις πακετο AMG θα το ελεγα...
-
Mια χαρά πάει και με τα saver. Μην ανησυχείς, θα σε περιλάβει ο ποπ εσένα σε λίγο...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Mια χαρά πάει και με τα saver. Μην ανησυχείς, θα σε περιλάβει ο ποπ εσένα σε λίγο...Aν αυτη η συμπεριφορα ειναι fun οκ παω πασο
-
Ok ορισμένες επιλογές υπάρχουν, φαντάζομαι συμφωνούμε όμως ότι και πάλι είναι περιορισμένες. Ποιος ο λόγος πιστεύετε γι' αυτό; Επίσης αν θέλατε κάτι αυτής της κατηγορίας (εννοώ γρήγορο, fun to drive κτλ.) θα σας χάλαγαν οι αυτοκίνητα με κίνηση εμπρός (όσο καλοστημένα και να είναι); Π.χ. αν πηγαίναμε σε ένα Type R (παράδειγμα είναι, βάλτε στη θέση του ό,τι σας αρέσει) δε θα νιώθατε ότι κάτι λείπει;
-
ΜΧ5 και «σχετικούς χώρους» ;;;;;;;;;;;;;;;;
-
Γιατί να μην πάρεις RX8?
-
Κυρίως λόγω κατανάλωσης... Κατά τ' άλλα είναι πολύ καλή επιλογή. Θα τη χαρακτήριζα ακόμα και 'value for money' δεδομένου του τι προσφέρει στην τιμή του...
-
Εφόσον μιλάει για 35.000 ευρώ, τα 10.000 λιγότερο που κοστίζει το RX8 εκμηδενίζουν το μειονέκτημα της κατανάλωσης για ΠΟΛΛΑ χρόνια. Δες το σαν προπληρωμένη βενζίνη.
-
Μονο το RX-8 υπαρχει στα 35000 ευρω που να εχει και χωρους και επιδοσεις και μπλοκε διαφορικο.Μονο προβλημα ο κινητηρας του που καει τα κερατα του και σε βενζινη και σε λαδια.
-
ΜΧ-5 και δεν θα σου λείψουν ποτέ οι χώροι. Εκτός αν πάς ταξίδι και θες να πάρεις και τη θεία μαζί.
-
Αυτό βλέπω κι εγώ εν τέλει... ιδανικά θα προτιμούσα μια BMW 325 coupe αλλά πολλά τα λεφτά ρε παιδιά για αυτοκίνητο, όπως το βλέπω εγώ δηλαδή.
Εντάξει η άλλη επιλογή είναι ένα Kia Sorento χεχεχεχε... Πισωκίνητο και με χώρους... Βέβαια κάτι μου λέει ότι υπολείπεται στα υπόλοιπα
Sport, fun to drive, πισωκίνητο, με χώρους...