-
Ο χρήστης iomag έγραψε:
Οκ, ευχαριστώ!
Κατι τελευταίο, γνωρίζεις αν στο συγκεκριμένο αμάξι γίνετε ρύθμισμα βαλβίδων-ωστηρίων;Αν είναι υδραυλικά τα ωστήρια χωρίς αποστάτες ρυθμίζονται, αν δεν είναι ρυθμίζονται με αποστάτες, αν είναι υδραυλικά και χτυπάνε με το motorkote σε 10-15 ημέρες θα σταματήσουν να χτυπάνε.
-
Παναγιωτη μονο θετικα σχολια διαβασω για μοτορκοτε, τα όποια θετικα αποτελεσματα για να γινονται ορατα στον μεσο οδηγο που δεν εχει και πολυ αντιληψη πανω το αμαξι σημαινει οτι ειναι πολυ εντονα!
Στην επομενη αλλαγη λαδιων θα βαλω και γω λοιπον στο γερικο favorit να δω τι θα δω. Θα αγορασω απο trade-wind να ειμαι σιγουρος για το γνησιο γιατι κυκλοφορουν πολλες μαιμουδες. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Παναγιωτη μονο θετικα σχολια διαβασω για μοτορκοτε, τα όποια θετικα αποτελεσματα για να γινονται ορατα στον μεσο οδηγο που δεν εχει και πολυ αντιληψη πανω το αμαξι σημαινει οτι ειναι πολυ εντονα!
Στην επομενη αλλαγη λαδιων θα βαλω και γω λοιπον στο γερικο favorit να δω τι θα δω. Θα αγορασω απο trade-wind να ειμαι σιγουρος για το γνησιο γιατι κυκλοφορουν πολλες μαιμουδες. -
Ο χρήστης iomag έγραψε:
Οκ, ευχαριστώ!
Κατι τελευταίο, γνωρίζεις αν στο συγκεκριμένο αμάξι γίνετε ρύθμισμα βαλβίδων-ωστηρίων;οι βαλβιδες ρυθμιζονται στο αυτοκινητο σου, αλλα νομιζω οτι ειπες οτι στις εχουν ρυθμισει.
-
Ευχαριστώ πολυ που ασχολείστε με τις απορίες που εχω.
Ναι, βαλβίδες μου τις ρύθμισαν. Λέω για τα ωστήρια. Η πάνε πακέτο;Ποιες είναι οι αιτίες που κάνουν τις βαλβίδες να χτυπάνε;
Πέρασα μια βόλτα απο το συνεργείο και τους είπα να μου προσθέσουν 240ml motorkote και μου είπαν θα το κάνουμε με δικιά σου ευθύνη διότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα στον κινητήρα απο μεγαλύτερη ποσότητα λάδι κτλ... Τι να κάνω; Η αλήθεια είναι με φόβησαν απο αυτά που είπαν!
-
Ο χρήστης iomag έγραψε:
Ναι, βαλβίδες μου τις ρύθμισαν. Λέω για τα ωστήρια. Η πάνε πακέτο;Ποιες είναι οι αιτίες που κάνουν τις βαλβίδες να χτυπάνε;
Πέρασα μια βόλτα απο το συνεργείο και τους είπα να μου προσθέσουν 240ml motorkote και μου είπαν θα το κάνουμε με δικιά σου ευθύνη διότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα στον κινητήρα απο μεγαλύτερη ποσότητα λάδι κτλ... Τι να κάνω; Η αλήθεια είναι με φόβησαν απο αυτά που είπαν!
Mε τα μηχανικά μακρυά και αγαπημένοι ε;
-
Ο χρήστης iomag έγραψε:
κακη ρυθμιση.
γενικα αλλαξε τεχνικο.
-
Θα το πάω να το κοιτάξουν σε αλλο συνεργείο. Πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα με 240ml επιπλέον σίγουρα έτσι;
adensa δεν γνωρίζουν ολοι απο μηχανικά
-
Ο χρήστης iomag έγραψε:
adensa δεν γνωρίζουν ολοι απο μηχανικά
Δεν αντιλέγω,μπορείς όμως να το ψάξεις λίγο,να μάθεις μερικά βασικά πράγματα για να μην σε πιάνουν κορόιδα οι μηχανικοί.
Τόσες σελίδες υπάρχουν στο ιντερνετ. -
Συμφωνώ, γι'αυτό εξάλλου ρωτάω εδω πέρα;)
Αυτό που μου είπαν για το λάδι οτι με 240ml παραπάνω μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον κινητήρα ισχύει;
-
Οχι δεν δημιουργει προβλημα. Αλλα προτιμοτερο να το βαλεις με φρεσκα λαδια οταν τα αλλαξεις.
-
Τι γίνεται , το βάζει κανείς αυτό το μαγικό ζουμί ακόμη ?
-
Ναί.
-
Ναί.
Που το βάζεις ? Εντυπωσεις?
-
Κώστας-Χανιά wrote:
Ναί.
Που το βάζεις ? Εντυπωσεις?
**«χειροπιαστό» αποτέλεσμα όχι δεν μπορώ να σου πω ότι έχω. Το βάνω σε ένα πετρελαιοκίνητο, σε ένα βενζινοκίνητο και στο σκούτερ που οδηγώ καθημερινά το οποίο ενώ λέει ο κατασκευαστής να το ζεσταίνω, το ξεκινάω επιτόπου χειμώνα καλοκαίρι στις 6,000 σαλ. Αλλά έχει μόνο 20,000χλμ. Off topic: Παλαιότερα σε καρμπυρατεράτο αυτοκίνητο είχα βάλει το Slick50. Αυτό που παρατήρησα σίγουρα ήταν ότι ενώ ο δείκτης της θερμοκρασίας σταματούσε ακριβώς στη μέση μετά από αυτό το ζουμί ήταν κανένα χιλιοστό παρακάτω. Τώρα να ήταν τυχαίο; Δε ξέρω. Παρόλο που δεν έχει άμεση σχέση η θερμοκρασία του ψυκτικού με του λιπαντικού μου φάνηκε παράξενο αλλά είμαι απόλυτος για αυτό που είδα. **
-
Κι εγώ έχω παρατηρήσει πιο ομαλή λειτουργία του κινητήρα σε 2 διαφορετικά μοτέρ βενζίνης που το έχω προσθέσει, με >=150.000 χλμ, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Ο μόνος μου ενδοιασμος είναι το ότι λέγεται πως περιέχει χλώριο, κάτι που ενδεχομένως προξενήσει διάβρωση (;).
-
Κι εγώ έχω παρατηρήσει πιο ομαλή λειτουργία του κινητήρα σε 2 διαφορετικά μοτέρ βενζίνης που το έχω προσθέσει, με >=150.000 χλμ, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Ο μόνος μου ενδοιασμος είναι το ότι λέγεται πως περιέχει χλώριο, κάτι που ενδεχομένως προξενήσει διάβρωση (;).
Το χλώριο είναι διαβρωτικό αλλά σε πρωτογενή μορφή απευθείας επάνω στο σίδερο και όχι αναμεμιγμένο με άλλα χημικά που περιέχει το motorkote αλλά και μέσα στο λάδι του κινητήρα που το αποπαθητικοποιούν, άλλωστε αν περιέχει θα είναι ελάχιστα γραμμάρια ή μικρογραμμάρια ανά λίτρο λαδιού, εγώ που άνοιξα μοτέρ στα 350.000 για άλλη αιτία δεν είδα σημάδια διάβρωσης στον στρόφαλο και στα χιτώνια, ας μην ακούμε τους αστικούς μύθους του κάθε πικραμένου.
Τώρα γιατί δεν απαντάει η motorkote όταν την ρωτάνε αν περιέχει χλώριο είναι το ίδιο όταν ρωτάνε την Coca Cola τι περιέχει, είναι δυνατόν να δίνει η κάθε εταιρία τις συνταγές της ? Δεν είναι συνταγές για γαλακτομπούρεκο ούτα για πίττες της γιαγιάς.
-
Κύριε Παναγιώτη, σας ευχαριστώ για την απάντηση!
-
Δεν έχει βρεθεί κάποιος να το στείλει για χημικη αναλυση? Σκέφτομαι να το ρίξω στο σασμάν που πρόσφατα άλλαξα ρουλεμάν πρωτεύοντα λόγο φθοράς στα 250.000. Δεν πιστεύω να επηρεαζει τα μπρούτζινα συγχρονιζε μιας και απαιτείται προδιαγραφή gl-4 για αυτό το λόγο.
-
GL4 αποκλειστικά; Suzuki?
MotorKote αξιζει?