-
Όχι , hyundai tucson.
-
Δούκας. wrote:
Κι εγώ έχω παρατηρήσει πιο ομαλή λειτουργία του κινητήρα σε 2 διαφορετικά μοτέρ βενζίνης που το έχω προσθέσει, με >=150.000 χλμ, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Ο μόνος μου ενδοιασμος είναι το ότι λέγεται πως περιέχει χλώριο, κάτι που ενδεχομένως προξενήσει διάβρωση (;).
Το χλώριο είναι διαβρωτικό αλλά σε πρωτογενή μορφή απευθείας επάνω στο σίδερο και όχι αναμεμιγμένο με άλλα χημικά που περιέχει το motorkote αλλά και μέσα στο λάδι του κινητήρα που το αποπαθητικοποιούν, άλλωστε αν περιέχει θα είναι ελάχιστα γραμμάρια ή μικρογραμμάρια ανά λίτρο λαδιού, εγώ που άνοιξα μοτέρ στα 350.000 για άλλη αιτία δεν είδα σημάδια διάβρωσης στον στρόφαλο και στα χιτώνια, ας μην ακούμε τους αστικούς μύθους του κάθε πικραμένου.
Τώρα γιατί δεν απαντάει η motorkote όταν την ρωτάνε αν περιέχει χλώριο είναι το ίδιο όταν ρωτάνε την Coca Cola τι περιέχει, είναι δυνατόν να δίνει η κάθε εταιρία τις συνταγές της ? Δεν είναι συνταγές για γαλακτομπούρεκο ούτα για πίττες της γιαγιάς.
Πανο στο κυκλωμα υδραυλικου τιμονιου που θα βοηθησει το ΜΚ? Να φανταστω στο ρουλεμαν της αντλιας ? Αγορασα 1 λιτρο και εχω αρχισει και βαζω στα οχηματα. Εχω βαλει στο μοτερ για την ωρα, εχω κανει 200χλμ, εχει εμφανως πιο smooth λειτουργια και καλυτερη αποκριση στο πατα του γκαζιου. Δεν ειναι placebo. Απο την αλλη ενα κτυπημα απο τα ωστηρια που εχω για 3 λεπτα στην κρυα εκκινηση δεν εξαληφθηκε , ομως μειωθηκε χρονικα.
-
Για το χτύπημα στα ωστήρια περίμενε 1-2 εβδομάδες, θα φύγει και δεν θα το ξανακούσεις, σε εμένα χτύπαγαν και τα 16 σαν από ντίζελ, μετά από 15 ημέρες δεν τα ξανάκουσα για 200.000 χλμ μέχρι που έδωσα το αυτοκίνητο για απόσυρση.
Στην αντλία του τιμονιού δεν είναι μόνο το ρουλεμάν, νομίζω ότι αυτές οι αντλίες δεν έχουν ρουλεμάν, έχουν όμως κουζινέτα μέταλλο / μέταλλο που χρειάζονται προστασία, παρακολούθα και την κατανάλωση, πρέπει να κατέβει 0.5 λίτρο στα 100 λόγω των μειωμένων τριβών, δεν θα δεις άμεσα διαφορές, πρέπει να περάσουν πολλά χλμ, μερικές χιλιάδες για να πιάσει στρώμα επάνω στα μέταλλα, το υλικό αυτό δεν είναι βελτιωτικό λαδιού αλλά βελτιωτικό μετάλλων που επιστρώνεται σταδιακά και σταδιακά φθείρεται, γιαυτό οι οδηγίες λένε να βάζεις κάθε 4 αλλαγές λαδιών.
-
Για το χτύπημα στα ωστήρια περίμενε 1-2 εβδομάδες, θα φύγει και δεν θα το ξανακούσεις, σε εμένα χτύπαγαν και τα 16 σαν από ντίζελ, μετά από 15 ημέρες δεν τα ξανάκουσα για 200.000 χλμ μέχρι που έδωσα το αυτοκίνητο για απόσυρση.
Στην αντλία του τιμονιού δεν είναι μόνο το ρουλεμάν, νομίζω ότι αυτές οι αντλίες δεν έχουν ρουλεμάν, έχουν όμως κουζινέτα μέταλλο / μέταλλο που χρειάζονται προστασία, παρακολούθα και την κατανάλωση, πρέπει να κατέβει 0.5 λίτρο στα 100 λόγω των μειωμένων τριβών, δεν θα δεις άμεσα διαφορές, πρέπει να περάσουν πολλά χλμ, μερικές χιλιάδες για να πιάσει στρώμα επάνω στα μέταλλα, το υλικό αυτό δεν είναι βελτιωτικό λαδιού αλλά βελτιωτικό μετάλλων που επιστρώνεται σταδιακά και σταδιακά φθείρεται, γιαυτό οι οδηγίες λένε να βάζεις κάθε 4 αλλαγές λαδιών.
Είχα τα λάδια μέσα 2500χλμ και το πρόσθεσα έξτρα. Θα τα αλλαξω στις 10.000 περίπου ,πιστεύω να έχει προλάβει να απλωθεί στα μέταλλα. Είμαι σε δίλλημα αν πρεπει να βάλω στην επόμενη αλλαγή πάλι.
-
Να μη βάλεις στην επόμενη αλλαγή, τα χλμ που απομένουν μέχρι την 1η σου αλλαγή είναι ΟΚ, θα ξαναβάλεις στην 4η αλλαγή ή αν θέλεις το πολύ στην 3η, όχι νωρίτερα.
-
Απορια:
Σε μοτερ που ειχε μπει Motorkote, και μετα απο 4000 χλμ εγινε επισκευη φλαντζας και μπηκε λαδι χωρις Motorkote, τωρα που εχει κανει 8000 χλμ και θα πρεπει να ξαναλλαχθει το λαδι, μπορει να μπει παλι motorkote (δλδ μετα απο 12000 χλμ συνολικα, αν κ το μοτερ ανοιχτηκε λογω καμμενης φλαντζας);
Ευχαριστω!
-
Χωρίς να είμαι σίγουρος, στα 4.000 χλμ ίσως να μην έχει λειτουργήσει πλήρως, αν ξαναβάλεις τώρα με τη νέα αλλαγή λαδιών κακό δεν θα του κάνεις, είναι οικονομικό το θέμα.
-
Καλή σας μέρα, κε Παναγιώτη.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.
Ο ενδοιασμός μου απλώς αφορούσε στο έαν εξαιτίας του ότι λύθηκε ο κινητήρας για επισκευή φλάντζας, το Motorkote που προϋπήρχε μέσα τελικά απομακρύνθηκε ('ξεπλύθηκε') εντελώς (;), ώστε να θεωρηθεί ότι πλέον δεν υπάρχει Motorkote προσκολλημένο στα μέταλλα του κινητήρα.
Στην περίπτωση αυτή, με καλύπτει η απάντησή σας ότι δε βλάπτει να το ξαναπροσθέσω στη νέα αλλαγή λαδιού (έχω ήδη περίσσεια Motorkote).
-
Εχθές έβαλα motorkote στο Α4 Β5 με 236.000. Μετά από 200χλμ ταξίδι διαπίστωσα 100 στροφές/λ λιγότερο με στάνταρ σταθερό οδηγιση 100χλμ/ω το ίδιο ταξίδι το κάνω κάθε μέρα με στάνταρ σταθερη οδιγιση και τα 100χλμ το στροφόμετρο έδειχνε 2850 , εχθές μετά από 200χλμ πορεία σε εθνική έδειχνε 2750 στρεπ. Με 100χλμ/ω.. Θα δείξει στον επόμενο μήνα αν δω και διάφορα στην κατανάλωση καθώς κάνω στάνταρ χιλιόμετρα τον μήνα λόγο δουλειάς , και στον ηχο διαπίστωσα μια καλητερευση ακουγόταν περισσότερο τα σωτηρία εκτός αν είναι η ιδέα μου
-
... διαπίστωσα 100 στροφές/λ λιγότερο με στάνταρ σταθερό οδηγιση 100χλμ/ω το ίδιο ταξίδι το κάνω κάθε μέρα με στάνταρ σταθερη οδιγιση και τα 100χλμ το στροφόμετρο έδειχνε 2850 , εχθές μετά από 200χλμ πορεία σε εθνική έδειχνε 2750 στρεπ. Με 100χλμ/ω.. ...
Ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί δεν γίνεται να έχουν αλλάξει οι στροφές για την ίδια ταχύτητα, με την ίδια σχέση στο κιβώτιο.
-
Ο ορισμός της αυτοεπιβολης!
Δεν γίνεται φίλε μου να αλλάξουν οι σχέσεις στα γρανάζια απο ένα αντιτριβικο....
-
Γειά σας παίδες.
Μήπως γνωρίζει κανείς αν μπορεί να μπεί σε αυτόματο σασμάν τύπου CVT?
-
Απαγορευεται σε αυτοματα cvt .
https://motorkote.com/collections/transmission . To διαβαζεις και μονος σου απο την ιδια την εταιρια.
-
Σκεφτομαι να βαλω στο w202(530k+ km) και στο golf mk4 1,4(230k km ).Βλεπω οτι πρεπει να παρω τη συσκευασια 946ml.Το γνωστο μαγαζι ειναι αξιοπιστο οσον αφορα το motorkote?Διαφορικο και χειροκινητο σασμαν βαζω αφοβα?Λεω να το βαλω με φρεσκα λαδια για να παραμεινει μεγαλο χρονικο διαστημα ειδικα στο μερκ που οι αλλαγες λαδιου ειναι αραιες.
-
Σκεφτομαι να βαλω στο w202(530k+ km) και στο golf mk4 1,4(230k km ).Βλεπω οτι πρεπει να παρω τη συσκευασια 946ml.Το γνωστο μαγαζι ειναι αξιοπιστο οσον αφορα το motorkote?Διαφορικο και χειροκινητο σασμαν βαζω αφοβα?Λεω να το βαλω με φρεσκα λαδια για να παραμεινει μεγαλο χρονικο διαστημα ειδικα στο μερκ που οι αλλαγες λαδιου ειναι αραιες.
Ναί! το γνωστό μαγαζί είναι αξιόπιστο, δεν γνωρίζω να φέρνει άλλος.
Στο χειροκίνητο σαζμάν βάλε άφοβα, και εγώ έχω βάλει, και στο υδραυλικό τιμόνι έβαλα εδώ και πολύ καιρό, και στο πίσω διαφορικό έχω βάλει, όλα μια χαρά.
-
W202 AMG wrote:
Ναί! το γνωστό μαγαζί είναι αξιόπιστο, δεν γνωρίζω να φέρνει άλλος.
Στο χειροκίνητο σαζμάν βάλε άφοβα, και εγώ έχω βάλει, και στο υδραυλικό τιμόνι έβαλα εδώ και πολύ καιρό, και στο πίσω διαφορικό έχω βάλει, όλα μια χαρά.
Ευχαριστω Quadra21!
-
Πολύ καλά σκέφτηκες για τα 946 ml. Δεν συμφέρουν καθόλου οι μικρότερες συσκευασίες.
-
W202 AMG wrote:
Πολύ καλά σκέφτηκες για τα 946 ml. Δεν συμφέρουν καθόλου οι μικρότερες συσκευασίες.
Αυτο ειδα και ψιλοψαρωσα μηπως ειναι μαιμου η μεγαλη συσκευασια.Αρχικα θα βαλω στο διαφορικο του μερκ και στο γκολφ στο σασμαν αυτη τη βδομαδα μολις ερθει.
Καποτε δεν υπηρχε και λαδι 10-40 motorkote?
-
Quadra21 παρελαβα σημερα το motorkote.Εχω 946ml,δεν εχω θεμα να το χαλασω ολο,δεν βγαζω ακρη με τις αναλογιες.Αλλο γραφει η ετικετα απο το μπουκαλι και αλλο ο Ελληνας σε φυλλαδια και μετεπειτα κολλημενες ετικετες.Ξερεις τι ισχυει τελικα γιατι αυριο θα βαλω στο σασμαν του γκολφ.
-
• Can be added at anytime not just at oil changes
• 2 oz per qt of oil in engines/crankcases
• 1 oz per qt of fluid for transmissions (except CVTs), differentials and power steering
• 1 oz per qt of fluid in motorcyclesΑυτό;
1 oz ~ 30 ml.
MotorKote αξιζει?