-
Μετά από 500-1000 χλμ. Εμένα ένα ρουλεμάν σε σασμαν που γοργουριζε λίγο σταμάτησε μετά από 7000 χλμ.
Ότικάνει δουλειά είναι το μόνο σίγουρο. Απλά ανάλογα τη κατάσταση του κάθε κινητήρα η σασμάν, άλλοτε γίνεται αντιληπτή και άλλοτε όχι τόσο.
-
Στα ρουλεμάν αργεί να δείξει, και εμένα σε σαζμάν έκανε μήνες να σταματήσουν οι θόρυβοι, αλλά σταμάτησαν.
-
Βρηκα αυτο https://thebestsyntheticoil.com/pdf/TSB MO-2010-04-01_chlorine_oil_treatments.pdf
Αναφερει ξεκαθαρα οτι περιεχει χλωριο, το οποιο σκετο με το λαδι δεν προκαλει καποιο θεμα. Ομως αν αναμυχθει με υγρασια καταλοιπα καυσης και καυσιμου και νερο μπορει να δημηιουργησει το επιβλαβες υδροχλωρικο οξυ. Αρα υπο συνθηκες μπορει να κανει διαβρωση στο μοτερ. Θεωρητικα λοιπον σε σασμαν και αλλα κυκλωματα περα του μοτερ δεν προκαλει διαβρωση.
Δεν ξερω σε ποσο καιρο δημιουργειται η διαβρωση καθως και γω που το χρησιμοποιω χρονια δεν εχω καποιο θεμα.
-
Αν λάβουμε υπόψιν το 'αποθεμα ' βασικοτητας του λαδιού δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα ακόμα και έτσι.Εγω το είχα χρησιμοποιήσει μια φορά στις 200-250.000 , και τώρα ξανά στις 500.000+ ,αν ήταν επιβλαβές θα τα χε λιώσει όλα.
-
Λέμε χλώριο, γνωρίζουμε αν είναι - ζωντανό - η παθητικοποιημενο; Μήπως όταν βρίσκεται μέσα σε λάδι αλλάζει το ph του και δεν είναι διαβρωτικό ; Υπάρχει εδώ κάποιος χημικός μηχανικός να μας δώσει τα φώτα του; Πόσο σίγουροι είμαστε όταν λέμε κάτι χωρίς να το γνωρίζουμε σε βάθος ;
Γιατι τουλάχιστον όσοι το χρησιμοποιούμε χρόνια δεν έχουμε παρατηρήσει προβλήματα, άρα τι ισχύει ; Τα λόγια του καφενείου και οι φήμες η τα αποτελέσματα από τη μακροχρόνια χρήση αρκετών χρηστών ;
-
Σε ροτορα θα κανει δουλεια? Το εχει δοκιμασει κανεις?
-
Tη μόνη σωστή και υπεύθυνη απάντηση θα την πάρεις μόνο αν ρωτήσεις με mail τους ίδιους τους Αμερικάνους.
-
Πάντως ακόμη έχει μεγάλη έλλειψη το προϊόν από την Ελλάδα. Από μήνα σε μήνα το πάνε(από το φθινώπορο) σύμφωνα με τα λεγόμενα του εισαγωγέα λαμπριανιδη. Είναι λίγο απαράδεκτο να μη γνωρίζει.
-
Yπάρχει στο Google η λέξη motorkote.gr, πατώντας την σε βγάζει εδώ
Αυτό δεν είναι παράνομο ?
-
Καλά που πρόλαβα , το είχα παραλάβει μέσα στην πρώτη καραντίνα την μεγάλη συσκευασία του λίτρου . Τώρα υπάρχει στο μοτέρ και το σασμάν του iQ. Επίσης το έβαλα και στο ντιζελομοτερ του yaris , έχει πρόγραμμα και τραβάει γερά και στις 4500 σαλ να σώσουμε κανα στρόφαλο ... έχει μείνει αρκετό να βάλω και στο σασμάν όταν κάνω αλλαγή βαλβολίνες σε 10000 χλμ .
-
Yπ οψιν δεν μπαινει σε καθε αλλαγη λαδιου .
-
Σήμερα ξανά έβαλα motorkote μιας και ήταν η τέταρτη αλλαγή λαδιού από την τελευταία φορά που πρώτο έβαλα. Το αμάξι έχει τώρα 275.000 και δουλεύει Ραπτομηχανή έχω βάλει και σε σασμάν πριν 10.000 με την αλλαγή βαλβολινης.
το αμάξι είναι 25ετιας Audi Α4 Β5 δεν ξέρω αν είναι όπως το λένε παντός ζημιά δεν μου έκανε μέχρι στηγμης. Κάνω τον τελευταίο καιρό λόγο δουλειάς αρκετά χιλιόμετρα περίπου 50 με 60 χιλιάδες τον χρόνο και πολύ σύντομα θα δείξει αν πραγματικά αφηνει τον κινητήρα αδιάφορο από φθορές.
-
Yπ οψιν δεν μπαινει σε καθε αλλαγη λαδιου .
Στο ερώτημα αυτό η ίδια η εταιρία στην Αμερική μου απάντησε ότι παλιά λόγω των συχνών αλλαγών λαδιών χρειάζονταν να μπαίνει κάθε 4 αλλαγές όντως. Σήμερα όμως με τα νέα δεδομένα και τα long life λάδια που μένουν μέσα στο κινητήρα πολλές χιλιάδες χλμ προτείνουν να μπαίνει σε κάθε αλλαγή. Οπότε ανάλογα το αμάξι και τα διαστηματα σέρβις είναι.
-
Καλησπέρα θα κάνω ένα ερώτημα που μάλλον έχει ξαναγίνει οπότε συγχωρέστε με εάν επαναλαμβάνομαι. Όπως είναι γνωστό το MOTORKOTE απαγορεύεται να μπει σε αυτόματα σασμάν τύπου CVT αλλά σε DSG μπορεί να μπει χωρίς κανένα πρόβλημα.
Το ερώτημα είναι εάν μπορεί να μπει σε αυτόματα σασμάν s tronic ;
-
Αν μπαίνει σε DSG μπαίνει και σε S-Tronic. Τα ίδια κιβώτια είναι, κατασκευασμένα από την ίδια εταιρία, αλλά με διαφορετικές εμπορικές ονομασίες.
-
-
Τι είναι αυτό το μοτορκοτε ρε παιδιά;;;
Βλέπω στο τοπικο μεγάλες μορφές του φόρουμ από παλιά να το εμπιστεύονται!
Που το βρίσκουμε σήμερα και πόσο;
Είδα πως υπάρχει το καλό και τα ιμιτασιον,
Πως τα ξεχωρίζουμε; -
@vagkirk said in MotorKote αξιζει?:
Τι είναι αυτό το μοτορκοτε ρε παιδιά;;;
Βλέπω στο τοπικο μεγάλες μορφές του φόρουμ από παλιά να το εμπιστεύονται!
Που το βρίσκουμε σήμερα και πόσο;
Είδα πως υπάρχει το καλό και τα ιμιτασιον,
Πως τα ξεχωρίζουμε;Σιγά- σιγά, ξεκινάς από το καθαρό ασετον της Carmyco πρώτα, το οποίο βάζουμε στο τεπόζιτο και μετά προχωράς στο Motor Kote από τον Λαμπριανίδη( Trade-wind)
-
Παλιά στις μέρες μου που είχαμε οχήματα του 95-05 και τρέχαμε στις Σέρρες το Μοτορκοτε ήταν σωτήριο ειδικά για τα Β18Α που είχαν τα μπεκ λαδιού για τους πίρους των πιστονιών.
Όλα τα μοτέρ δούλευαν πολύ καλύτερα με τη χρήση του , ποιο ήσυχα υδραυλικά Ωστήρια μικρότερη κατανάλωση λαδιού στα Group Vag 20V.
Good Times
MotorKote αξιζει?