-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εταιρεία που να δίνει 30 άλογα με 700 Ευρώ! Δώσε κι εμένα μπάρμπα!!!Πάντως και η **Audi **κάπου εκεί χρεώνει για τα δικά της 30 άλογα στο ίδιο μοτέρ...
Και ξαναλέω ότι δεν είμαι σίγουρος ότι είναι θέμα προγραμματισμού και μόνο.
volvo εννοείς?
αλλη διαφορα δεν εχουν, μη το ψαχνεις.
αν θυμαμαι καλα στο σε μαξ δινει κ 2 κιλα παραπανω ροπη οπως ειχαν μετρησει οι 4 τροχοι (αλλα δεν ειχαν δημοσιευσει διαγραμματα...ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ) -
Στον 180-211 της Audi αναφερόμουν. Αλλά και η Volvo κάπου εκεί θα είναι σε χρηματική διαφορά...
-
Το γνωρίζεις στα σίγουρα ότι αυτή είναι μόνο η διαφορά; Και στο κάτω κάτω πόσο τα τιμολογείς εσύ τα 30 παραπάνω άλογα;Αυτή είναι μόνο, θεωρητικά.
Στα του συγκριτικού τώρα. Krus, δεν ξέρω ποιος το έγραψε (ανυπόγραφο γαρ) αλλά η αναφορά στην οδική συμπεριφορά ήταν τουλάχιστον επιφανειακή.
Δεν έχει σημασία ποιος πληκτρολογεί το κείμενο. Οι δοκιμές των 4Τ 'γράφονται' από όλο το τιμ, αφού οδηγήσουν όλοι τα αυτοκίνητα και συζητηθεί το συμπέρασμα. Η αναφορά στην οδική συμπεριφορά δε μπορεί να απευθύνεται μόνο στον 'άρρωστο' (όπως είμαστε οι περισσότεροι εδώ μέσα), αλλά οφείλουμε να δίνουμε βάρος εξίσου στα σημεία των αυτοκινήτων που ενδιαφέρουν τον απλό αγοραστή που δε θα βγάλει το φόκους του νύχτα στο Μερκούρη για να στρίψει
Εγώ πάντως από την ανάγνωση δεν κατάλαβα αν στρίβει καλύτερα ή όχι από το παλιό, ή έστω από το Golf.
Τι σημαίνει 'στρίβει καλύτερα'; Στα είπα και σε άλλο ποστ. Αν σημαίνει 'στρίβει με περισσότερα', η απάντηση είναι -γενικά- ναι. Για πιο ειδικευμένες απαντήσεις θέλει δοκιμή σε πίστα, που δεν ήταν στο πνεύμα του συγκριτικού που θέλαμε να γράψουμε.
Ποιό έχει πιο συμμετοχική ουρά;
Το Φόκους.
Προτοποθέτηση με φλικ σηκώνει;
Όχι, ελέω ESP.
Είναι σφιχτό ή υπό πίεση πλέει;
Δεν πλέει πουθενά και για κανένα λόγο.
Γυρίζει η ουρά με φρένα (όσο μπορεί να γυρίσει με μη απανεργοποιούμενο ESP)
Και με 'άσε' γυρίζει ελαφρά και προβλέψιμα, μέχρι να σε μαζέψει ο η-εσ-πής. Ο οποίος δεν παρεμβαίνει με άσχημο τρόπο πουθενά, ωστόσο. Αντίθετα, αν τον εμπιστευτείς, στρίβεις πολύ σβέλτα.
Υποστρέφει υπό πίεση (στο πάτα);
Αν τσαρουχώσεις το γκάζι μέσα στη στροφή, φυσικά. Τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί δηλαδή;
Πάλι, μέχρι το όριο του ESP.Έχει το κοφτερό μπροστινό των προηγούμενων;
Αν εννοείς των προηγούμενων Φόκους, όχι.
Έχει το πιο κοφτερό μπροστινό της κατηγορίας, όμως.Φαντάζομαι ότι δεν δοκιμάσατε την έκδοση sport.... θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον! Ειδικά σε σύγκριση με Giulietta και Leon για το πιο οδηγοκεντρικό μικρομεσαίο. (Η σειρά 1 μάλλον αλλού απευθύνεται, ειδικά με τα παρόντα μοτέρ).
Επιφυλασσόμαστε
Τέλος, η αναφορά περί 27.5 κιλών ροπής μάλλον είναι λανθασμένη. Και στους πίνακες στο τέλος του περιοδικού καμία άκρη δεν βγαίνει. Εκεί παρουσιάζεται το 150άρη με 27.5 κιλά και το 18άρη με 24.5 κιλά.
Η μέγιστη ροπή και των δύο εκδόσεων είναι 27,5 χλγμ. με overboost. Τα 24,5 του 180αριού στους πίνακες τεχνικών στο τέλος του περιοδικού είναι το λάθος.
ΥΓ: Τελικά το Golf (όπως αναφέρεται στο κείμενο) ή το Astra (όπως αναφέρεται στον πίνακα τεχνικών χαρακτηριστικών) φορούσε τα 050;
Και τα 2, στη συγκριτική μας διαδρομή.
-
Σπύρο σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Κατατοπιστικότατος!
Μια διευκρίνιση μόνο. Όταν ρώτησα περί υποστροφής στο 'πάτα', αναφερόμουν κυρίως στη λειτουργία του 'ηλεκτρομπλοκέ'. Κατά πόσο είναι αποτελεσματικό δηλαδή.
ΥΓ: Κοφτερότερο μπροστινό από την Giulietta? Το δικό μου πάντως (Mk1 Trend, άρα με την πιο σφιχτή ανάρτηση), δεν θεωρώ ότι είναι πιο κοφτερό από την G που οδήγησα στην ίδια στροφοδιαδρομή.
-
Σπύρο σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Κατατοπιστικότατος!Μια διευκρίνιση μόνο. Όταν ρώτησα περί υποστροφής στο 'πάτα', αναφερόμουν κυρίως στη λειτουργία του 'ηλεκτρομπλοκέ'. Κατά πόσο είναι αποτελεσματικό δηλαδή.
Θα είχα ξεκάθαρη απάντηση, αν μπορούσα να πετάξω όλα τα ηλεκτρονικά OFF και να κρατήσω το ψευδομπλοκέ, όπως γίνεται πχ. στις μεγάλες Alfa Romeo, όπου λειτουργεί όντως εντυπωσιακά. Στο Φόκους είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις σε ποιον από τους 4 τροχούς επιβάλλεται φρένο. Αν είναι μπροστινός, το λέμε ψευδομπλοκέ... αν είναι πίσω, το λέμε ESP... βγάλε άκρη
Το αποτέλεσμα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, ωστόσο, το επαναλαμβάνω. Πραγματικά μπορείς να στρίψεις ακουμπώντας στο ESP, έστω κι αν δεν προτείνεται
ΥΓ: Κοφτερότερο μπροστινό από την Giulietta? Το δικό μου πάντως (Mk1 Trend, άρα με την πιο σφιχτή ανάρτηση), δεν θεωρώ ότι είναι πιο κοφτερό από την G που οδήγησα στην ίδια στροφοδιαδρομή.
Όταν με ρώτησες για κοφτερό μπροστινό, απάντησα σχετικά με τη συμπεριφορά στο turn in γενικότερα. Το κοφτερό ΤΙΜΟΝΙ είναι ένα πράγμα και το πόσο ακολουθεί το αυτοκίνητο στην τιμονιά είναι ένα άλλο. Και σε αυτό το τελευταίο, το Φόκους δεν παίζεται
-
δεν εχει χειροτερη 'αισθηση' τωρα που δεν ειναι υδραυλικο?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δεν εχει χειροτερη 'αισθηση' τωρα που δεν ειναι υδραυλικο?Αν δεν είσαι (ΠΟΛΥ) ψυλλιασμένος, δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Όταν με ρώτησες για κοφτερό μπροστινό, απάντησα σχετικά με τη συμπεριφορά στο turn in γενικότερα. Το κοφτερό ΤΙΜΟΝΙ είναι ένα πράγμα και το πόσο ακολουθεί το αυτοκίνητο στην τιμονιά είναι ένα άλλο. Και σε αυτό το τελευταίο, το Φόκους δεν παίζεταιΣωστή παρατήρηση. Πάντως το initian turn in της Giulietta ήταν αμεσότερο, ελέω τιμονιού. Κανένα από τα δύο δεν δυσκολεύονταν να κρατήσει την αρχική του τροχιά, ενώ τα όρια της πρόσφυσης του παλαιότερου μοντέλου (Focus Mk1) ήταν σαφώς χαμηλότερο όπως είναι λογικό άλλωστε. Από εκείνο το σημείο και μετά αν θα υπέστρεφε ή θα υπερέστρεφε ήταν καθαρά θέμα απόφασης του πηδαλιούχου. Οι ίδιες εντυπώσεις πάνω-κάτω και από Focus Mk2 με την διαφορά ότι εκείνο είχε συνολικά υψηλότερα όρια από το Mk1 αλλά λίγο μικρότερη διάθεση για παιχνίδια στο άσε, με άλλα λόγια σταθερότερη ουρά που όμως είναι πλεονέκτημα στα πατημένα κομμάτια. Πάντως μεταξύ μας... η 147 πιο ωραία από όλα έστριβε!
Αν δεν είσαι (ΠΟΛΥ) ψυλλιασμένος, δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά.
Μόλις σταματήσουν οι βροχές θα το πάω μια βόλτα για να δω τις διαφορές σε σχέση με το αρχέτυπο Focus.
-
φιλε κρους γιατί δεν δυναμομετρείτε ολα τα αυτοκινητα που δοκιμαζει το περιοδικο κ γιατί, ακομα οταν δυναμομετρειτε, δεν βαζετε παντα τα πινακακια της δυναμομετρησης?
-
Μόλις σταματήσουν οι βροχές θα το πάω μια βόλτα για να δω τις διαφορές σε σχέση με το αρχέτυπο Focus.
Βρέχει πάνω?? Ελπίζω μέχρι αύριο βράδυ να μην έχουμε τέτοια γιατί υπολογίζω Σαββάτο πρωί να πάω και μια βόλτα από Χανιώτη να λιάσω την κορμάρα μου!!
-
Μας μούλιασε Στέφανε! Μιλάμε για μπόρες επικών διαστάσεων με αυτοκίνητα να σταματάνε στην Εθνική γιατί δεν υπήρχε ορατότητα. Έβρεχε συνεχόμενα από χθες το βράδυ μέχρι πριν από λίγο. Δε νομίζω ότι θα κάνεις πολύ ηλιοθεραπεία πάντως...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Υποστρέφει υπό πίεση (στο πάτα);
Αν τσαρουχώσεις το γκάζι μέσα στη στροφή, φυσικά. Τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί δηλαδή;
Πάλι, μέχρι το όριο του ESP.Να περνάει τα άλογα στο δρόμο όπως το Scirocco...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Βρέχει πάνω?? Ελπίζω μέχρι αύριο βράδυ να μην έχουμε τέτοια γιατί υπολογίζω Σαββάτο πρωί να πάω και μια βόλτα από Χανιώτη να λιάσω την κορμάρα μου!!
Με το κακόγουστο θα πας;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Με το κακόγουστο θα πας;
Βεβαίως! Πρέπει να στρώσω τα Pirelli και να πουλήσω μούρη στα Θεσσαλονικιώτικα γκομενάκια!!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Με το κακόγουστο θα πας;
Βεβαίως! Πρέπει να στρώσω τα Pirelli και να πουλήσω μούρη στα Θεσσαλονικιώτικα γκομενάκια!!
Ολο το θάβεις αλλά το vag σε βγάζει ασπροπρόσωπο
-
Έτερον εκάτερον...
-
δεν εισαι σιγουρος, αλλα το εχεις πει 2 φορες...
99% λοιπον ειναι θεμα προγραμματισμου και μονο, περισσοτερα δε μπορω να πω τωρα, υπαρχει λογος
Άρα ούτε εσύ είσαι σίγουρος ότι είναι μόνο προγραμματισμός.
Δεν μπορείς να πεις; Τηρούνται στο 2ο Επ. Γρ. αυτά τα απόρρητα ε;
Aμμα δεν δωσουν αναλυτικες πληροφοριες για τα τεχνικα χαρακτηριστικα των δυο κινητηρων, τιποτα αλλο παρα εικασιες μπορουμε να κανουμε...
...και ο Volvozeus που ασχολειται, 'αναγκαστικα' αφου τα μοτερ αυτα φοριουνται και στα S60/V60, δεν εχει βρει
μεχρι στιγμης κατι...Πιθανολογει παντως καλυτερα 'εντοσθια' λογω αυξημενης ιπποδυναμης...
Δεν ξερω αν γραφτηκε, αλλα ο Σ.Χ ανεφερε καποιες εντυπωσεις για το 150αρι εδω:
http://www.autoblogger.gr/blog/?p=556 -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν εισαι σιγουρος, αλλα το εχεις πει 2 φορες...
99% λοιπον ειναι θεμα προγραμματισμου και μονο, περισσοτερα δε μπορω να πω τωρα, υπαρχει λογος
Πάντως οι 1.6 THP του PSA που είναι αντίστοιχων υποδυνάμεων και κυβικών με της ford (εκτός του 1.6 200 hp), δηλαδή οι 1,6 150 hp και 1,6 175 hp δε διαφέρουν μόνο στο πρόγραμμα. Το 175άρι έχει και μεγαλύτερη τουρμπίνα και μια επιπλέον προστατευτική επίστρωση στα πιστόνια. Οπότε φαντάζομαι όλο και κάποιες διαφορές θα έχουν και οι ecoboost εκτός από το πρόγραμμα..
-
Πηγα το ειδα σημερα στην εκθεση. Το χε σ ενα γκρι ανοιχτο χρωμα. Ασχημο δεν το λες και ειναι πολυ καλυτερο απ οτι φαινοταν στις φωτογραφιες. Το σουλουπι του στο προφιλ με λιγη φαντασια φερνει στο Bravo. Μπροστα ειναι εξελιξη του υπαρχοντος μοντελου. Σε γενικες γραμμες τελικα το λες ενδιαφερον οχι ασχημο, δυσκολα θα το πεις ομως καλλιγραμμο και ομορφο.
Το αυτοκινητο ηταν εκδοσης Titanium οποτε εσωτερικα ειχε ολα τα καλουδια του. Απο σχεδιασμο ξεφευγει απο τα συνηθισμενα παταει στα προτυπα του Fiesta αλλα σε πιο εντυπωσιακη του εκδοχη. Τα κουμπακια ηταν εκει που επρεπε με μονη παραφωνια ο διακοπτης που ελεγχει τους πισω υαλοκαθαριστηρες και ακομα μεγαλυτερη παραφωνια το χειροφρενο. Οταν ειναι σηκωμενο ειναι εντελως τραγικο, στην πορεια που θα ειναι κατεβασμενο καμουφλαρετε ευκολα αλλα γενικα εντελως ακυρη η θεση που το τοποθετησανε. Για το φιλο μας τον Storm να πω οτι διαθετει καλο υποβραχιονιο, με καλο αποθηκευτικο χωρο και ωραια θεση να ξεκουραζεις το χερι. Απο ποιοτητα μια χαρα μου φανηκε, και αυτο στη κορυφη της κατηγοριας (γενικα ολα τα καινουρια με τη σειρα που εμφανιζονται πιανουν κορυφη). Εξυπνες οι θυρες για μπουκαλι στους θολους των πισω ροδων για τους πισω επιβατες, καλο πορτ μπαγκαζ. Γενικοτερα καλο αν και η διαφορετικη του αισθητικη με ξενισει (το τιμονι ισως ειναι λιγο ασχημουλη) αλλα με συμβιωση το συνηθιζεις. Μερικοι σιγουρα μπορει να το πουν κιτς μας και παιζει στα ορια.
Γενικα ενα ολοκληρωμενο αυτοκινητο οσο συμπερασμα μπορεις να βγαλεις εν σταση. Απο Δευτερα μου ειπε να παω να το κανω βολτα αλλα σιγουρα ενδιαφερον θα μου φανει οδηγικα σε σχεση με τα ταπεινο Cliο μου...
Η τιμουλα και αυτη τσιμπημενη, στα 24000 το αυτοκινητο της εκθεσης με τον 1.6Τ 150ps...Σιγουρα ομως σ αυτην τιμη προσφερει πολυ περισσοτερα απ οτι τα Golf και Giulietta (μεχρι και Xenon εχει)
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
...καλο πορτ μπαγκαζ.Το πορτ μπαγκάζ είναι απαράδεκτο για τέτοιου μεγέθους/κατηγορίας αυτοκίνητο.Πραγματική παραφωνία σε σχέση με το πολύ καλό σύνολο,και σοβαρά αποτρεπτικός παράγοντας για αγορά.Κατά τ΄άλλα λίγο-πολύ συμφωνώ.Αλλά να δώσω 22000-24000 και μην καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας μου....
Ford Focus 2011