-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Aπό τα οχήματα που αναφέρεις το GOLF VI. Λές όχι στα υποκατάστατα (SEAT).Το golf 6 δεν θα είναι ακόμα πιο ακριβό? (από το ήδη τωρινό υπερεκτιμημένο)
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Aπό τα οχήματα που αναφέρεις το GOLF VI. Λές όχι στα υποκατάστατα (SEAT).
Το golf 6 δεν θα είναι ακόμα πιο ακριβό? (από το ήδη τωρινό υπερεκτιμημένο)
Αν πεις το Golf υπερεκτιμημένο, το A3 τι το λές δηλαδή;
Στο θέμα μας, τη MiTo τη βρίσκεις περίπου στα 20κ αρκεί να μην τη φορτώσεις extra, είναι ομολογουμένως όμορφη (ανάλογα με τα γούστα...) και από οτι φαίνεται ο T-Jet δεν θα σε απασχολήσει ιδιαίτερα.
Από την 'άλλη το Leon θα έχει λογικά μεγαλύτερο πορτ μπαγκαζ, είναι πιο δυνατό στα ίδια λεφτά και με το τρέχον χρηματοδοτικό μοιάζει ευκαιρία...Όμορφο το πρόβλημα σου πάντως
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Aπό τα οχήματα που αναφέρεις το GOLF VI. Λές όχι στα υποκατάστατα (SEAT).
Το golf 6 δεν θα είναι ακόμα πιο ακριβό? (από το ήδη τωρινό υπερεκτιμημένο)
Το Golf 6 θα έρθει στις ίδιες τιμές, αλλά το πρόβλημά του είναι το χρηματοδοτικό... Και το Leon θα κάνει facelift μέσα στο 2009, αν και απ' ό,τι φαίνεται, θα είναι συγκρατημένο (και το ταμπλό θα παραμείνει το ίδιο, οπότε...μην ελπίζεις! ).
Αν πάρεις το Golf 5, μπορείς να υπολογίζεις σε μια έκπτωση ίσως και 2Κ προς το τέλος της χρονιάς, όταν θα έχουν έρθει τα πρώτα δείγματα του 6... Αλλά το επιτόκιο θα παραμείνει υψηλό!Άλλη ευκαιρία είναι το Grande Punto, αφού έχει νομίζω και καλά επιτόκια και πολύ καλή τιμή, επιπλέον γενικά σηκώνει και παζάρι το πράγμα... Νομίζω πως με κάνα 16Κ, παίρνεις μια χαρά και σε εξοπλισμό αυτοκίνητο... Αλλιώς, βάζεις άλλα 4Κ και πας για το Leon. Με κάτι λιγότερο , το Leon 1.4 TSI.
To Rallye, γιατί δεν το σκέφτεσαι; Είναι πολύ καλά εξοπλισμένο, είναι γρήγορο και από χώρους είναι μια χαρά. Το κακό είναι πως βγαίνει μόνον 3θυρο. Έχει και κάποια χρόνια στην αγορά και προβλήματα αξιοπιστίας, μάλλον τα έχει λύσει...
Η Mito βγαίνει πιο ακριβή, καλή είναι, αλλά νομίζω πως το Rallye είναι καλύτερο value for money... Αν έχεις μαζέψει κιόλας το μεγαλύτερο ποσό μέσα στον επόμενο χρόνο, το χρηματοδοτικό της Peugeot είναι καλή περίπτωση...
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Aπο τη στιγμη που δεν εχεις υποχρεωσεις γιατι να πας σε μικρομεσαια κατηγορια?
Εγω προτεινω να κοιταξεις μονο supermini κατηγορια , αλλωστε οι χωροι τους ειναι υπεραρκετοι πιστευω.Απλά δεν πολυσυμπαθώ τα πολύ μικρά αυτοκίνητα. Θέλεις να βάλεις 2-3 άτομα να πάτε κάπου και δεν χωράνε καλά, τους λες να μην πάρουν πολλά πράγματα, κλπ.
1.Grande Punto Abarth
2.Mito
3.207 Rallye ,GT
4.Corsa GSIΚανενα απο αυτα δεν ξεπερναει τα 20 χιλιαρικα και αν εξαιρεσεις την opel ολα τα αλλα εχουν πολυ καλα επιτοκια και διακανονισμους με ατοκες δοσεις.Εγω σου προτεινω το Abarth.Ειναι μαλλον το πιο καλοστημενο απο ολα, μαζι με την mito και το 207 ,ειναι ξεχωριστο και ειναι σε λογικη τιμη.Μονο η Mito ξεφευγει σε τιμη , αν βαλεις τον ιδιο εξοπλισμο με τα αλλα και παει γυρω στα 21600.Διαφορετικα μπορεις να την παρεις και με 19800 αλλα δεν εχεις χειριστιρια στο τιμονι,προβαλεις ομιχλης, αεροτομη ,σπορ πισω προφυλακτηρα ,17'' ζαντες και ηχοσυτημα με subwoofer και ενισχυτη(μονο το Abarth εχει στανταρ).Επισης τα ιταλικα εχουν τα καλυτερα φρενα μαζι με το GSI που εχει του OPC.
Το punto το είχα δει (όχι το Abarth) και μου φάνηκε χάλια μέσα. Πλαστικούρα και άσχημη μάλιστα.
Η mito μου φαίνεται κάπως περίεργη στο μάτι. Θα την δω από κοντά κάποια στιγμή για να έχω και πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Το 207 δεν ξέρω, κάτι με χαλάει ρε γμτ. Θα το δω και αυτό από κοντά. Αλλά και πάλι δεν είναι πιο αργο πχ από το λεον?
Το corsa δεν είναι υπερβολικά ακριβό για αυτά που προσφέρει?
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Αν πεις το Golf υπερεκτιμημένο, το A3 τι το λές δηλαδή;
Εγώ το λέω ληστεία, άλλοι prestige...
Από την 'άλλη το Leon θα έχει λογικά μεγαλύτερο πορτ μπαγκαζ, είναι πιο δυνατό στα ίδια λεφτά και με το τρέχον χρηματοδοτικό μοιάζει ευκαιρία...
Όμορφο το πρόβλημα σου πάντως
To χρηματοδοτικό πρέπει να ρωτήσω μέχρι πότε ισχύει...
Όμορφο το πρόβλημα σου πάντως
Ε, νομίζω ότι αξίζω να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου (και ας το πληρώσω τόσο)
-
Τα σημερινά μικρά, είναι όσο ήταν κάποτε τα μικρομεσαία. Το 207 και το GPunto είναι πάνω από 4 μέτρα και οι χώροι μέσα είναι πολύ καλοί, 4 άτομα πάνε ταξίδι με λίγη...ψυχραιμία στις αποσκευές (δηλαδή 4 γυναίκες ΔΕΝ πάνε, 2 ζευγάρια όμως πάνε, αρκεί οι άντρες να πάρουν μαζί τους μόνον ένα ...νεσεσέρ! ).
Η Μito είναι πιο στριμόκωλη από το GPunto και το 207 πάντως...
Το 207 δεν είναι πιο αργό από το Leon, είναι περίπου στα ίδια. Το βασικό πρόβλημα του 207 είναι το 5άρι σασμάν για μένα.
Αν το εσωτερικό του GPunto σε ενόχλησε με την πλαστικούρα του (κι εμένα με ενοχλεί, μην νομίζεις! ), το Leon πώς το...σκέφτεσαι;
Προσωπική άποψη, το Leon δείχνει πιο άσχημο, αν και τα μισά του υλικά είναι ποιοτικά (τα υπόλοιπα είναι λίγο για τον φούτσο! ).Έχεις ωραίο πρόβλημα αγαπητέ, αλλά να ξέρεις: στα 20Κ θα πρέπει να κάνεις κάμποσους συμβιβασμούς, δυστυχώς... Το έχω ψάξει κι εγώ πολλάκις, πραγματικά πλήρες αυτοκίνητο ΔΕΝ υπάρχει, κάπου θα χρειαστεί να συμβιβαστείς και μάλιστα άσχημα...
Εύχομαι καλή δύναμη και καλά μυαλά, δεν θα είναι εύκολο!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το Golf 6 θα έρθει στις ίδιες τιμές, αλλά το πρόβλημά του είναι το χρηματοδοτικό... Και το Leon θα κάνει facelift μέσα στο 2009, αν και απ' ό,τι φαίνεται, θα είναι συγκρατημένο (και το ταμπλό θα παραμείνει το ίδιο, οπότε...μην ελπίζεις! ).
Το fl τι θα περιλαμβάνει γνωρίζουμε?
Αν πάρεις το Golf 5, μπορείς να υπολογίζεις σε μια έκπτωση ίσως και 2Κ προς το τέλος της χρονιάς, όταν θα έχουν έρθει τα πρώτα δείγματα του 6... Αλλά το επιτόκιο θα παραμείνει υψηλό!
Ο πωλητής μου είπε ότι δεν παίζει να πέσει άλλο! Ήδη λέει είναι -1000 ευρώ κάτω και δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα.
Τι επιτόκιο πάλι ==>
Άλλη ευκαιρία είναι το Grande Punto, αφού έχει νομίζω και καλά επιτόκια και πολύ καλή τιμή, επιπλέον γενικά σηκώνει και παζάρι το πράγμα... Νομίζω πως με κάνα 16Κ, παίρνεις μια χαρά και σε εξοπλισμό αυτοκίνητο... Αλλιώς, βάζεις άλλα 4Κ και πας για το Leon. Με κάτι λιγότερο , το Leon 1.4 TSI.
Το punto με χαλάει λίγο ρε γμτ. Είναι και πολύ μικρό...
To Rallye, γιατί δεν το σκέφτεσαι; Είναι πολύ καλά εξοπλισμένο, είναι γρήγορο και από χώρους είναι μια χαρά. Το κακό είναι πως βγαίνει μόνον 3θυρο. Έχει και κάποια χρόνια στην αγορά και προβλήματα αξιοπιστίας, μάλλον τα έχει λύσει...
Η Mito βγαίνει πιο ακριβή, καλή είναι, αλλά νομίζω πως το Rallye είναι καλύτερο value for money... Αν έχεις μαζέψει κιόλας το μεγαλύτερο ποσό μέσα στον επόμενο χρόνο, το χρηματοδοτικό της Peugeot είναι καλή περίπτωση...
Δεν είπα ότι δεν το σκέφτομαι, απλά δεν μου κάνει και πολύ εντύπωση σαν αμάξι. Πως να σου το πω, δεν μου κάνει καθόλου 'κλικ' (τώρα είμαι σίγουρος ότι κατάλαβες ). Θα το δω πάντως.
-
Τα σημερινά μικρά, είναι όσο ήταν κάποτε τα μικρομεσαία. Το 207 και το GPunto είναι πάνω από 4 μέτρα και οι χώροι μέσα είναι πολύ καλοί, 4 άτομα πάνε ταξίδι με λίγη...ψυχραιμία στις αποσκευές (δηλαδή 4 γυναίκες ΔΕΝ πάνε, 2 ζευγάρια όμως πάνε, αρκεί οι άντρες να πάρουν μαζί τους μόνον ένα ...νεσεσέρ! ).Το 207 δεν είναι πιο αργό από το Leon, είναι περίπου στα ίδια. Το βασικό πρόβλημα του 207 είναι το 5άρι σασμάν για μένα.
Σωστό και αυτό (για το σασμάν). το λεόν με 1000 ευρώ (αν μετά πεις ότι είναι αργό - το βαρέθηκα) το πας στα 210, όπως το παλιό, καλό 1.8Τ. Το πεζώ τολμάς?
Αν το εσωτερικό του GPunto σε ενόχλησε με την πλαστικούρα του (κι εμένα με ενοχλεί, μην νομίζεις! ), το Leon πώς το...σκέφτεσαι;
Προσωπική άποψη, το Leon δείχνει πιο άσχημο, αν και τα μισά του υλικά είναι ποιοτικά (τα υπόλοιπα είναι λίγο για τον φούτσο! ).Έχεις τα δίκια σου!
Αλλά είπαμε θα κάνω και κάποιον συμβιβασμό. Και ένα 147 μου αρέσει πολύ, να το πάρω? (μην απαντήσει κανένας και γίνει χαμός!)Έχεις ωραίο πρόβλημα αγαπητέ, αλλά να ξέρεις: στα 20Κ θα πρέπει να κάνεις κάμποσους συμβιβασμούς, δυστυχώς... Το έχω ψάξει κι εγώ πολλάκις, πραγματικά πλήρες αυτοκίνητο ΔΕΝ υπάρχει, κάπου θα χρειαστεί να συμβιβαστείς και μάλιστα άσχημα...
Το γνωρίζω ήδη. Αν έχεις πολλά € και δεν σε νοιάζει είναι όλα εύκολα, αλλά όταν πρέπει να βάλεις όρια στον οικονομικό τομέα θα βάλεις και σε άλλους ταυτόχρονα.
Εύχομαι καλή δύναμη και καλά μυαλά, δεν θα είναι εύκολο!
thanks!
-
Bάλε αλλα 230κ και πάρε μια F430!!!!!!
-
-edit-
-
Nα περιμένεις μέχρι τον Δεκέμβρη. Έτσι που πάνε οι πωλήσεις ΌΛΟΙ θα έχουν κάτι να προσφέρουν.
-
Απ'αυτα που εχουν αναφερθει, το μονο που θα σε κανει να χαμογελας ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που θα βρισκεσαι πισω απ'το τιμονι του ειναι το MX-5. Κρινοντας απο τις συνθηκες (δεν εχεις οικογενειακες υποχρεωσεις κλπ), θα ελεγα να επιλεξεις αυτο που θα σε ευχαριστει περισσοτερο. Δηλαδη εγω αυτο θα εκανα (και δεν μιλαω εκ του ασφαλους, το εχω κανει..). Τα πρακτικα αυτοκινητα τα παιρνουν αυτοι που τα εχουν αναγκη..
Αν ομως δεν το σηκωνεις οικονομικα (χωρις a/c mx-5 ΟΥΤΕ να το σκεφτεσαι γιατι δεν επιβιωνεις το καλοκαιρι κατω απο την κουκουλα!) φυσικα αλλαζει το πραγμα..
απο τα υπολοιπα, μερικα σχολια δικα μου:-
το LEON καλο, χρυσο, αλλα το εσωτερικο του ειναι πανασχημο.. η κονσολα ειναι μονο για να κοπανας το κεφαλι σου εκει (που σιγουρα θα το κοπανας αν εισαι στραβωμενος και τρως και στη μαπα αυτην την κονσολα, ειναι λογικη αντιδραση...) -> για μενα απορριπτεται
-
το BRAVO παιζει σε μια κατηγορια που για μενα δεν μπορει να κοιταξει στα ισια τον ανταγωνισμο. επισης bravo εχει και ο πασχαλης -> απορριπτεται
-
η MITO. για μενα ειναι υπερτιμημενη (και επισης δεν μου πολυαρεσει ουτε εμφανισιακα ουτε το εσωτερικο της με τρελαινει για alfa romeo standards..). να εχεις υπ'οψιν οτι θα ξεπερασεις τα 20 χιλιαρικα για να την αποκτησεις.. παιζει εκει περα ανταγωνισμος απο 800 κατηγοριες.. πρωτον αν τα ξεπερασεις, κοιτας και το mx5 που γουσταρεις... και ετσι κ αλλιως, εγω θα προτιμουσα ενα cooper, ακομα και αν ειναι το 1.6 και οχι το s...
-
το GOLF.. μου τη δινει (εξαιρειται το GTi). ειναι το πιο αχρωμο αυτοκινητο. οπου κ να πας με ενα golf, κανεις δεν θα δωσει σημασια. μπορεις να πας μ'αυτο σε πορεια της ΚΝΕ αλλα και σε συναντηση με τον προεδρο της δημοκρατιας. κανεις δεν θα ενδιαφερθει. για καποιους ειναι πλεονεκτημα αυτο. για μενα, μειονεκτημα. ειναι τοσο ξενερωτο που ξενερωσα .επισης ενα golf μπορεις να παρεις σε οποια φαση της ζωης σου. αυτο το κανει πολυ εκνευριστικο οχημα. το οδηγουν συνταξιουχοι, δημοσιοι υπαλληλοι, μικροαστοι, πρωτοετεις φοιτητες, λαντζιερηδες, μηχανικοι αεροσκαφων. θα μπορουσε να ειναι και οπελ, αλλα ακομα χειροτερα: ειναι γκολφ.
σκηνικο γνωριμο: μπαινεις το πρωι στο γκολφ να πας στη δουλεια. ο χειμωνιατικος, σκοτεινος ουρανος σε δειχνει ακομα πιο γκριζο μεσα στη γκριζα πραγματικοτητα που συνοδευει τη ζωη σου σ'αυτο το αυτοκινητο. το ποιοτικο αχρωμο εσωτερικο θα σε συνοδευει σε λυπες και χαρες. δεν θα καταφερεις ποτε να σπασεις τη μονοτονια με αυτο το αυτοκινητο, ακομα και αν τρακαρεις! -
Alfa Romeo 147. ειναι κουκλα η ατιμη, ευχαριστη στο δρομο, πολυ ωραιο εσωτερικο (αν και το προ face lift μ'αρεσε ΜΑΚΡΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ). ομως δυστυχως ειναι παλιο μοντελο....
-
GP (abarth?). μου φαινεται καλουλα επιλογη, απλα εγω δεν θα το επαιρνα γιατι ειναι μονο αυτο: μια καλουλα επιλογη και τιποτα παραπανω.
-
το καγκουρεμενο απ'τη μανα του corsa. εεεε, οχι και ετσι!
-
207 GT/rallye. αμφιλεγομενη οδηγικη συμπεριφορα, ενδιαφερον πακετο εξοπλισμου στο GT. θα σε παει παντου γρηγορα αλλα η συμπεριφορα του... προβληματιζει τους παντες
υπαρχει βεβαια και η λυση να παρεις μια CBR 600 RR και με τα ρεστα ενα panda και να'σαι comple (αμα φας τα μουτρα σου βεβαια μη μου ζητησεις τα ρεστα )
εγω στη θεση σου, αν δεν ανεβαινα κατηγορια σε χρηματα και πηγαινα αποκλειστικα για καινουργιο, ισως κοιταγα το cooper 1.6. (βεβαια ξεχνας ταξιδι της προκοπης αλλα τεσπα )
αλλιως παρε το mx-5. τωρα, που μπορεις! -
-
Leon
Bravo...και μετά τα άλλα, αν και προσωπικά θα έψαχνα φρεσκομεταχειρισμένο ΜΧ5!
-
**Opel Corsa GSi **γύρω στα 20k (19580 ευρώ τιμή καταλόγου) από μένα. Ποιότητα κατασκευής, φρεσκάδα σχεδίασης μέσα έξω κι επιδόσεις αξιοπρεπέστατες με οδική συμπεριφορά υπεράνω κριτικής. Αξίζει να του ρίξεις μια ματιά.
-
corsa gsi ->
leon ->
bravo ->
-
-
Octavia 5 1.8, πολύ γρήγορο & ποιοτικό, θα το κρατήσεις & για αργότερα, που θα χρειάζεσαι επιπλέον χώρους. Τώρα παίζει & με καλή έκπτωση, ίσως & άτοκο. Αν & σε σε κάνα 2 μήνες θα πάρεις το f/l (μάλλον αξίζει να το περιμένεις). Το καλύτερο πακέτο σε κάθε τομέα (& στα έξοδα service, φθηνότερο από όλα τα υπόλοιπα VAG Group...), εάν δε σε ενοχλεί το αυξημένο του μέγεθος & το όνομα Skoda...
-
Leon 1.8 ή ακόμη & 1.4 125PS (οικονομικό & γρήγορο). Αν & σε κάμποσους μήνες θα γίνει f/l...
-
Bravo 150.
-
Delta (τσιμπημένη, αλλά κούκλα).
-
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
- Octavia 5 1.8, πολύ γρήγορο & ποιοτικό, θα το κρατήσεις & για αργότερα, που θα χρειάζεσαι επιπλέον χώρους. Τώρα παίζει & με καλή έκπτωση, ίσως & άτοκο. Αν & σε σε κάνα 2 μήνες θα πάρεις το f/l (μάλλον αξίζει να το περιμένεις). Το καλύτερο πακέτο.
Nα υπενθυμίσω πως ο φίλος μας είναι 27 χρονών, μικρούλης, αγνός, άσπιλος, άγαμος, πιθανόν ακόμη παρθένος και σίγουρα όχι αρκετά τρελός για να πάρει ένα Octavia, μηντρελαθουμεκιολαςδηλαδη!
Ήηηηημαρτον!
Εϊναι και το καλύτερο πακέτο κιόλας! -
καλως ή κακώς αν δεν αρχίσεις τα test drive ΔΕΝ μπορείς να πείς τπτ...
και γω τρελαινόμουν για το bravo και μπήκα στο εσωτερικό του Leon και πήγα να βγώ έξω απο την ασχήμια! αλλά μόλις τα οδήγησα και τα 2 το bravo το ξέγραψα τελείως και σκέφτομαι πια μόνο το Leon..
α... μπορώ να σου πω και μια 3η επιλογή που ίσως σε κουφάνει λίγο.. Dodge Caliber.. 1.8,150 άλογα, εμφάνιση 'θηρίο' , πουλ μούρ (ειδικά σε μαυρο) και εμένα το εσωτερικό που αρκετοί γκρινιάζουν μου φάνηκε μια χαρα.. στα μείον το ακριβό κόστος συντήρησης αν και νομίζω πως τρέχει μια προσφορά με 7 χρόνια δωρεάν σερβίς ή εγγύηση (δεν θυμάμαι).. δες το απο κοντά και ίσως σου αρέσει, ειδικά αν θες κάτι λίγο πιο 'ξεχωριστό'.
Υ.Γ. για να μη το ξεχάσω, το άτοκο της σεατ είναι για τον φούτσο άτοκο.. σου κάνουν άτοκες αφου σου φορτώσουν μια επιβαρυνση 1500€!
http://www.seat.gr/price/programata.htm -
Nα υπενθυμίσω πως ο φίλος μας είναι 27 χρονών, μικρούλης, αγνός, άσπιλος, άγαμος, πιθανόν ακόμη παρθένος και σίγουρα όχι αρκετά τρελός για να πάρει ένα Octavia, μηντρελαθουμεκιολαςδηλαδη!
Ήηηηημαρτον!
Εϊναι και το καλύτερο πακέτο κιόλας!Ok, ψυχραιμία.
Απλώς το ανέφερα, μήπως & δεν το είχε σκεφτεί & δε θα τον πείραζε ένα μεγαλυτέρου μεγέθους. Γούστα είναι αυτά, no offence.
Το θεώρησα καλύτερο πακέτο συνολικά, κατά τη δική μου άποψη πάντοτε, με την τρέχουσα έκπτωση & για αυτά που προσφέρει.
Φιλικά. -
Leon ή golf ή και mx5 αν δεν έχεις πρόβλημα με τους χώρους.
Καλό το bravo αλλά να υπολογίζεις +2lt περίπου ανά 100km. Δεν έχουν όλοι fsi...Με το καινούριο 1800άρη που ετοιμάζουν (οι Ιταλοί) τα ξαναλέμε. Σε αυτή τη φάση όμως δεν θα επέλεγα ιταλικό turbo, όχι φυσικά λόγο αξιοπιστίας, αλλά λόγω ξεπερασμένης τεχνολογίας που οδηγεί σε υψηλότερες καταναλώσεις.
Α τα στοιχεία που αναφέρω για τις καταναλώσεις προέρχονται από φίλους αυτοκινητιστικούς συντάκτες οι οποίοι ψιλομισούν το VAG.
Επιλογή αυτοκινήτου - Η μεγάλη στιγμή...