-
Και να που έρχομαι επιτέλους να γράψω και εγώ τους προβληματισμούς μου σε αυτή την ενότητα, κάτι που με χαροποιεί πολύ αλλά με προβληματίζει περισσότερο. Γι'αυτό θα ήθελα τη γνώμη σας...
Έχουμε και λέμε: 27χρονος, χωρίς υποχρεώσεις προς το παρόν (εννοώ παιδιά κλπ) με εργασία (η οποία θα καλύψει το δάνειο) επιθυμεί να έλθει εις γάμου κοινωνία (ή διαζύγιο, αλλά μετά απο μια 5ετία τουλάχιστον) με 4τροχη σύντροφο, η οποία ιδανικά να έχει τα παρακάτω προσόντα:
-να ειναι γρήγορη (να μας ικανοποιεί βρε αδερφέ)
-να έχει σπορτιφ συμπεριφορά
-να είναι μεσαίου μεγέθους
-κυβισμού μέχρι 1.8 (λόγω συντήρησης)
-να μην μας ξεσκίζει στη συντήρηση
-να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη
-τιμή: ~20κ (pls μην ξεκινήσει κανένας: 'βάλε αλλα 230κ πάρε μια F430' )
-η πληρωμή θα γίνει με χρηματοδότηση κατά ένα μεγάλο μέρος, οπότε και επιτόκια 99% θα πρέπει να αποφεύγονταιΚαταλαβαίνω ότι όλα μαζί ίσως δεν γίνονται και σκοπεύω να κάνω παραχωρήσεις εφόν βρεθεί η χρυσή τομή.
Έχω δει έως τώρα:
-mazda mx5 1.8: το ξέρω λίγο περίεργο, αλλα τι να κάνουμε, βίτσια είναι αυτά. Δυστυχώς η έκδοση με a/c (έλεος ρε παιδί μου) κάνει τελική τιμή 25.500, οπότε βγαίνει πολύ ακριβό.
-vw golf 1.4 tsi: ψιλοακριβό, δλδ 21.800 (έχει -1000 ευρώ έκπτωση και βγαίνει τόσο) και με μεγάλο επιτόκιο (~7,0). Αρνητικό είναι το γεγονός ότι βγαίνει καινούριο μοντέλο (αν και αναρωτιέμαι πόσο περισσότερο να κάνει). Το gt (με τα 170) μου είπε οτι καταργήθηκε.
-seat leon 1.8 tsi: εξωτερικά πολύ ωραίο, βγαίνει ~20κ (έκδοση stylance) και έχει πολλά πάνω (εκτός esp,...), έχει πολύ καλό μοτέρ με 160 άλογα και με πρόγραμμα revo (+1000 euro) πάει στα 210. .Με χαλάει μόνο λίγο το εσωτερικό του (όπως κ του γκολφ βέβαια). Κερασάκι στην τούρτα ότι έχει προσφορα και με 7500 ευρώ προκαταβολή, το δίνει Α-Τ-Ο-Κ-Α! (ενώ πχ στο golf βγαίνουν και πολλοί οι τόκοι). Ένα άλλο που με προβληματίζει είναι η μεταπώληση. Πόσο θα μπορέσω να το δώσω σε μια 5τία?
Το ξέρω ότι τα θέλω όλα, αλλά έτσι έχουν εως τώρα τα γεγονότα...
Please help...
-
Και να που έρχομαι επιτέλους να γράψω και εγώ τους προβληματισμούς μου σε αυτή την ενότητα, κάτι που με χαροποιεί πολύ αλλά με προβληματίζει περισσότερο. Γι'αυτό θα ήθελα τη γνώμη σας...
Έχουμε και λέμε: 27χρονος, χωρίς υποχρεώσεις προς το παρόν (εννοώ παιδιά κλπ) με εργασία (η οποία θα καλύψει το δάνειο) επιθυμεί να έλθει εις γάμου κοινωνία (ή διαζύγιο, αλλά μετά απο μια 5ετία τουλάχιστον) με 4τροχη σύντροφο, η οποία ιδανικά να έχει τα παρακάτω προσόντα:
-η πληρωμή θα γίνει με χρηματοδότηση κατά ένα μεγάλο μέρος, οπότε και επιτόκια 99% θα πρέπει να αποφεύγονταιΚαταλαβαίνω ότι όλα μαζί ίσως δεν γίνονται και σκοπεύω να κάνω παραχωρήσεις εφόν βρεθεί η χρυσή τομή.
Έχω δει έως τώρα:
-mazda mx5 1.8: το ξέρω λίγο περίεργο, αλλα τι να κάνουμε, βίτσια είναι αυτά. Δυστυχώς η έκδοση με a/c (έλεος ρε παιδί μου) κάνει τελική τιμή 25.500, οπότε βγαίνει πολύ ακριβό.
-vw golf 1.4 tsi: ψιλοακριβό, δλδ 21.800 (έχει -1000 ευρώ έκπτωση και βγαίνει τόσο) και με μεγάλο επιτόκιο (~7,0). Αρνητικό είναι το γεγονός ότι βγαίνει καινούριο μοντέλο (αν και αναρωτιέμαι πόσο περισσότερο να κάνει). Το gt (με τα 170) μου είπε οτι καταργήθηκε.
-seat leon 1.8 tsi: εξωτερικά πολύ ωραίο, βγαίνει ~20κ (έκδοση stylance) και έχει πολλά πάνω (εκτός esp,...), έχει πολύ καλό μοτέρ με 160 άλογα και με πρόγραμμα revo (+1000 euro) πάει στα 210. .Με χαλάει μόνο λίγο το εσωτερικό του (όπως κ του γκολφ βέβαια). Κερασάκι στην τούρτα ότι έχει προσφορα και με 7500 ευρώ προκαταβολή, το δίνει Α-Τ-Ο-Κ-Α! (ενώ πχ στο golf βγαίνουν και πολλοί οι τόκοι). Ένα άλλο που με προβληματίζει είναι η μεταπώληση. Πόσο θα μπορέσω να το δώσω σε μια 5τία?
Please help...
-
Έχω δει έως τώρα:
Please help...
-
Leon φυσικα...
Μεταπωληση??Τι ειναι καλε το αυτοκινητο??Μετοχες της Εθνικης??
Παιρνεις αυτοκινητο για να το πουλησεις?? -
αν σου αρεσει εμφανισιακα leon 1,8T χωρις δευτερη σκεψη
-
Αν σου είναι απωθημένο το MX-5 (που για να το έβαλες πρώτο πρέπει να είναι λιγάκι), δες αν μπορείς να ζοριστείς λίγο να το πάρεις τώρα που δεν έχεις άλλες υποχρεώσεις.
Αλλιώς οτι άλλο και να πάρεις, θα βλέπεις τα miatakia στο δρόμο και θα βράζεις από μέσα σου.
(παθών... )Για τη MiTo πως το βλέπεις;
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Leon φυσικα...
Μεταπωληση??Τι ειναι καλε το αυτοκινητο??Μετοχες της Εθνικης??
Παιρνεις αυτοκινητο για να το πουλησεις??Πρώτα απ'όλα σας ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις, καθώς και τους επόμενους που θα απαντήσουν σε αυτό το θέμα.
Καταλαβαίνω τι λες και δεν περιμένω να βγάλω κέρδος από το αυτοκίνητο. Δεν το βλέπω σαν επένδυση, αλλά όσο να ναι δεν έχω την άνεση να το πουλήσω μετά πό λίγα χρόνια σε εξευτελιστική τιμή (και μετά να πάρω κανένα πιο μικρο!? ). πχ.σήμερα πόσο μπορείς να πουλήσεις leon 1.8 20v 5ετίας?
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Αν σου είναι απωθημένο το MX-5 (που για να το έβαλες πρώτο πρέπει να είναι λιγάκι), δες αν μπορείς να ζοριστείς λίγο να το πάρεις τώρα που δεν έχεις άλλες υποχρεώσεις.
Αλλιώς οτι άλλο και να πάρεις, θα βλέπεις τα miatakia στο δρόμο και θα βράζεις από μέσα σου.
(παθών... )Μου αρέσει γενικά σίγουρα, αλλά μέσα με ψιλοχάλασε και αυτό σε συνδυασμό με το ελάχιστο πορτμπαγκάζ και τη μεγάλη τιμή με απομάκρυνε λίγο. Να πω την αλήθεια μου δεν είναι οτι έχω πάθει την πλάκα μου και από το ανοιχτώ τόσο πολύ προτιμώ να με χαλιναγωγήσω.
Για τη MiTo πως το βλέπεις;
Δεν την έχω δει από κοντά. Απ'ότι βλέπω πάει κάπου στα 19κ (τελική? μπα...). Θα την κοιτάξω πάντως για να έχω και μια κοντινή άποψη.
-
Fiat Bravo 1.4 150ps sport?
-
@stavrosG συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου. Το θέμα της 'ψυχολογίας' και του 'θέλω' για μένα πρέπει να προηγείται πάντα!
Να προσθέσω ακόμη μια επιλογή αν δεν βιάζεσαι. Το νέο Ibiza Cupra έρχεται σε λίγο καιρό με τον πουσαρισμενο 1400αρη στα 180 άλογα. Λογικά θα παίζει στα 22-23Κ με σχετικά καλό εξοπλισμό και γενικά η Σεατ κάνει πολύ καλά ντιλς ανέκαθεν. Είναι λίγο πιο κραυγαλέο από αυτά που ανάφερες και αν επιζητάς διακριτικότητα μάλλον πρέπει να πας αβλεπεί στο Λεόν. Αν θέλεις και λίγο 'φιγούρα' τότε, ΜΧ5, Μιτο (όπως αναφέρθηκε), Κούπρα με αυτη τη σειρά.
Τέλος στα 20+- υπάρχουν και πολλές άλλες εναλλακτικές προς Γαλλία μεριά (Rallye π.χ.) για τα οποία θα σε ενημερώσουν αρμοδιότεροι γαλλόφιλοι !!
-
Είτε Bravo 150 είτε Leon 160, δεν θα βρεις πιο ολοκληρωμένο αμάξι σε αυτά τα χρήματα (αφού όπως καταλαβαίνω δεν σε απασχολεί το θέμα 'μάρκα'). Ειδικά το Leon για 20Κ ευρώ είναι υπερβολικά καλό κι αφού σε βολεύει το χρηματοδοτικό κι όλας...
-
-edit-
-
'Ετσι όπως τα λέτε. Το Bravo είναι στα ίδια επίπεδα με το Golf στο εσωτερικό. Για να μην σας πω πως από π(χχχ)ιότητα είναι ανώτερο.
Αλλά είπαμε του Golf τα μοτέρ είναι κινητές βόμβες έτοιμα να εκραγούν ανά πάσα στιγμή, στο Bravo η τουρμπίνα (αυτή που μαθεύτηκε τουλάχιστον ) ήταν 'τυχαίο' γεγονός και πως 'αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες'. Επίσης είπαμε πως το εσωτερικό στο Bravo είναι ανώτερο από του Golf, αλλά περί τριγμών ή άλλων θορύβων, εντάξει αυτά 'συμβιβάζεσαι επειδή εν γνώση σου αγόρασες Fiat' και δεν τα πολυλές προς τα έξω.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Να προσθέσω ακόμη μια επιλογή αν δεν βιάζεσαι. Το νέο Ibiza Cupra έρχεται σε λίγο καιρό με τον πουσαρισμενο 1400αρη στα 180 άλογα. Λογικά θα παίζει στα 22-23Κ με σχετικά καλό εξοπλισμό και γενικά η Σεατ κάνει πολύ καλά ντιλς ανέκαθεν. Είναι λίγο πιο κραυγαλέο από αυτά που ανάφερες και αν επιζητάς διακριτικότητα μάλλον πρέπει να πας αβλεπεί στο Λεόν. Αν θέλεις και λίγο 'φιγούρα' τότε, ΜΧ5, Μιτο (όπως αναφέρθηκε), Κούπρα με αυτη τη σειρά.
To νέο ibiza δεν μου πολυαρέσει να πω την αλήθεια.
Τέλος στα 20+- υπάρχουν και πολλές άλλες εναλλακτικές προς Γαλλία μεριά (Rallye π.χ.) για τα οποία θα σε ενημερώσουν αρμοδιότεροι γαλλόφιλοι !!
Να τους ακούσω και αυτούς...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Είτε Bravo 150 είτε Leon 160, δεν θα βρεις πιο ολοκληρωμένο αμάξι σε αυτά τα χρήματα (αφού όπως καταλαβαίνω δεν σε απασχολεί το θέμα 'μάρκα'). Ειδικά το Leon για 20Κ ευρώ είναι υπερβολικά καλό κι αφού σε βολεύει το χρηματοδοτικό κι όλας...Το bravo το θεωρώ (προσωπική υποκειμενική άποψη - μην πέσετε να με φάτε) άσχημο!
-
Αφού σου αρέσει το Leon , έχει και άτοκο, νομίζω αυτή πρέπει να είναι η επιλογή σου. Βέβαια, ό,τι κερδίσεις από το άτοκο, θα το χάσεις από την μεταπώληση, αλλά σε 5 χρόνια, δεν θα σε τσούξει τόσο, ενώ τώρα ...τσούζει παραπάνω!
Υπολόγισε πως ένα Seat 5ετίας, θα πουληθεί περίπου στο 50% της τιμής αγοράς, άντε λίγο πιο πάνω αν βρεις κάποιον να το θέλει... Αυτό είναι λογικό, γιατί αυτός που το αγόρασε, συνήθως είχε...άτοκο πρόγραμμα και αν πας να πάρεις καινούριο, έχεις πάλι άτοκο...
Αλλά νομίζω πως δεν αλλάζει κάτι, αν μετά από 5 χρόνια χάσεις 2-3 χιλιάρικα, καλύτερα τότε, παρά να τα πληρώσεις σε τόκους τώρα! Επιπλέον, αν πάρεις τώρα ένα Golf, μάλλον θα χάσεις περισσότερα σε 5 χρόνια...
Κοινώς η σοφότερη επιλογή από αυτά που αναφέρεις είναι το Leon... Το Bravo έχει αντίστοιχη τιμή μεταπώλησης αν όχι και χειρότερη, καλύτερο εσωτερικό μακράν, αλλά έρχεται με ...στάνταρ ημιάκαμπτο!
Μια χαρά αυτοκίνητο είναι, αλλά κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις σε σχέση με το Leon... Το βασικό μειονέκτημα του Seat είναι το εσωτερικό του. Αυτό είναι που πρέπει να σκεφτείς ξανά και ξανά, γιατί σ'αυτό θα κάθεσαι ΚΑΘΕ φορά.Έχε υπόψη σου πάντως πως ο 1.8ΤSI καίει λίγο παραπάνω, οπότε αν σε νοιάζει η οικονομία, ρίξε μια ματιά και στον 1.4ΤSI... H μέση κατανάλωση θα είναι λογικά 2 λίτρα/100 χλμ μικρότερη... Καθόλου αστείο νούμερο στις μέρες μας...
Ερώτηση: χρειάζεσαι όντως τόσο μεγάλο αυτοκίνητο; Μήπως να κοιτούσες κάτι μικρότερο και πιο οικονομικό; Πχ GPunto T-Jet ή 207 Rallye;
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Γιατί όχι Bravo που είπαν και οι προηγούμενοι ? Σε 'χαλάει' η φίρμα ?
Δίνει 5 χρόνια εγγύηση, και είναι ένα πλήρως ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.
Άσε που το design του εσωτερικου δεν εχει καμμία σχέση με το Golf (μπες και θα με θυμηθείς).Θα περάσω πάντως απί μία φιατ, να μην πω ότι δεν πήγα.
-
Aπό τα οχήματα που αναφέρεις το GOLF VI. Λές όχι στα υποκατάστατα (SEAT).
Τώρα αν θέλεις κάτι που δεν θα αλλάξει σε 4 χρόνια ακριβώς περιμένεις για το νέο MX-5.
-
Aπο τη στιγμη που δεν εχεις υποχρεωσεις γιατι να πας σε μικρομεσαια κατηγορια?
Εγω προτεινω να κοιταξεις μονο supermini κατηγορια , αλλωστε οι χωροι τους ειναι υπεραρκετοι πιστευω.1.Grande Punto Abarth
2.Mito
3.207 Rallye ,GT
4.Corsa GSIΚανενα απο αυτα δεν ξεπερναει τα 20 χιλιαρικα και αν εξαιρεσεις την opel ολα τα αλλα εχουν πολυ καλα επιτοκια και διακανονισμους με ατοκες δοσεις.Εγω σου προτεινω το Abarth.Ειναι μαλλον το πιο καλοστημενο απο ολα, μαζι με την mito και το 207 ,ειναι ξεχωριστο και ειναι σε λογικη τιμη.Μονο η Mito ξεφευγει σε τιμη , αν βαλεις τον ιδιο εξοπλισμο με τα αλλα και παει γυρω στα 21600.Διαφορετικα μπορεις να την παρεις και με 19800 αλλα δεν εχεις χειριστιρια στο τιμονι,προβαλεις ομιχλης, αεροτομη ,σπορ πισω προφυλακτηρα ,17'' ζαντες και ηχοσυτημα με subwoofer και ενισχυτη(μονο το Abarth εχει στανταρ).Επισης τα ιταλικα εχουν τα καλυτερα φρενα μαζι με το GSI που εχει του OPC.
ΥΓ.Αν εχεις 20350 + 550 τα εξοδα , αγοραζεις το Abarth με κλιματισμο , subwoofer+ενισχυτη , υποβραχιονιο , ηλιοροφη, δερματινα καθισματα και φυσικα τα αυτοκολλητα Abarth.Πιστευω ειναι η καλυτερη επιλογη.Ασε που εχει πολυ καλα φρενα και στησιμο.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αφού σου αρέσει το Leon , έχει και άτοκο, νομίζω αυτή πρέπει να είναι η επιλογή σου. Βέβαια, ό,τι κερδίσεις από το άτοκο, θα το χάσεις από την μεταπώληση, αλλά σε 5 χρόνια, δεν θα σε τσούξει τόσο, ενώ τώρα ...τσούζει παραπάνω!Υπολόγισε πως ένα Seat 5ετίας, θα πουληθεί περίπου στο 50% της τιμής αγοράς, άντε λίγο πιο πάνω αν βρεις κάποιον να το θέλει... Αυτό είναι λογικό, γιατί αυτός που το αγόρασε, συνήθως είχε...άτοκο πρόγραμμα και αν πας να πάρεις καινούριο, έχεις πάλι άτοκο...
Αλλά νομίζω πως δεν αλλάζει κάτι, αν μετά από 5 χρόνια χάσεις 2-3 χιλιάρικα, καλύτερα τότε, παρά να τα πληρώσεις σε τόκους τώρα! Επιπλέον, αν πάρεις τώρα ένα Golf, μάλλον θα χάσεις περισσότερα σε 5 χρόνια...
Άτοκο δίνει με συγκεκριμένη προκαταβολή, όχι με οτιδήποτε. Το ξέρω ότι θα χάσω σε μεταπώληση, αλλά δεδομένου ότι σε σχέση με το γκολφ (που είναι πιο αργό και με μικρότερο εξοπλισμό): ι) κερδίζω 1800 ευρω από την αγορά, ιι) κερδίζω κανά 1600άρι ευρώ από τους τόκους ==>ήδη είμαστε -3400!
Ακόμα, υπάρχει καμμιά περίπτωση για καμμιά έκπτωση τα Χριστούγεννα?
Κοινώς η σοφότερη επιλογή από αυτά που αναφέρεις είναι το Leon... Το Bravo έχει αντίστοιχη τιμή μεταπώλησης αν όχι και χειρότερη, καλύτερο εσωτερικό μακράν, αλλά έρχεται με ...στάνταρ ημιάκαμπτο!
Το bravo δεν μου αρέσει καθόλου εξωτερικά ρε γμτ.
Το leon υπόψιν απ'ότι βλέπω και στα χαρτιά έχει: πολύ καλό μοτέρ, αναρτήσεις, φρένα (ίδια με του cupra) και καλό εξοπλισμό, σωστά?Μια χαρά αυτοκίνητο είναι, αλλά κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις σε σχέση με το Leon... Το βασικό μειονέκτημα του Seat είναι το εσωτερικό του. Αυτό είναι που πρέπει να σκεφτείς ξανά και ξανά, γιατί σ'αυτό θα κάθεσαι ΚΑΘΕ φορά.
Το ξέρω και είναι ένα από τα 2 που με χαλάει λίγο σε αυτό το αυτοκίνητο. (το άλλο είναι η μεταπώληση), αλλά όπως είπα θα κάνω και κάποιες υποχωρήσεις.
Έχε υπόψη σου πάντως πως ο 1.8ΤSI καίει λίγο παραπάνω, οπότε αν σε νοιάζει η οικονομία, ρίξε μια ματιά και στον 1.4ΤSI... H μέση κατανάλωση θα είναι λογικά 2 λίτρα/100 χλμ μικρότερη... Καθόλου αστείο νούμερο στις μέρες μας...
Στη δουλειά μου πηγαίνω με μηχανάκι. Λόγω της τοποθεσίας θα συνεχίσω να πηγαίνω με το μηχανάκι εκτός των περιπτώσεων που βρέχει ή που κάνει πολύ κρύο. Οπότε σε γενικές γραμμές το αυτοκίνητο θα το χρησιμοποιώ σαν μέσο ευχαρίστησης, παρά σαν γαιδούρι.
Ερώτηση: χρειάζεσαι όντως τόσο μεγάλο αυτοκίνητο; Μήπως να κοιτούσες κάτι μικρότερο και πιο οικονομικό; Πχ GPunto T-Jet ή 207 Rallye;
Θά θελα να πάρω κάτι αρκούντως γρήγορο. Για το rallye δεν έχω ακούσει τα καλύτερα, αλλά δεν φοράω παρωπίδες, γι'αυτο και έθεσα το θέμα στο φόρουμ. Όλες οι προτάσεις θα μελετηθούν!
Επιλογή αυτοκινήτου - Η μεγάλη στιγμή...