-
εγώ είμαι κάθετα αντίθετος με την κατάληψη και τον βανδαλισμών πανεπιστημιακών χώρων...το θέμα είναι οτι στην ελλάδα δεν υπάρχει ιδιωτική ασφάλεια ή αστυνομία να στείλει -τα κατά κανόνα ανάρχια- στον διάολο, και έτσι τέτοια φαινόμενα είναι μάλλον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση
-
Νομίζω βούληση δεν υπάρχει , από τους διοικούντες τα Ελληνικά πανεπιστήμια..
Είναι θέμα 5 λεπτών να λυθεί η εν λόγω κατάληψη..Ποιος έχει τα κάκαλα να καλέσει τον εισαγγελέα κ την Αστυνομία όμως? -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πόσο στοίχησε αυτή η αίθουσα στον φορολογούμενο και με τι σκοπό φτιάχτηκε;Ποτέ θα σταματήσεις να χρησιμοποιείς αυτό το ανόητο και απέραντα λαϊκίστικο επιχείρημα; Μια χαρά μπορούσες να στηρίξεις ότι και να έλεγες χωρίς αυτή την κλάψα
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
εγώ είμαι κάθετα αντίθετος με την κατάληψη και τον βανδαλισμών πανεπιστημιακών χώρων...το θέμα είναι οτι στην ελλάδα δεν υπάρχει ιδιωτική ασφάλεια ή αστυνομία να στείλει -τα κατά κανόνα ανάρχια- στον διάολο, και έτσι τέτοια φαινόμενα είναι μάλλον ο κανόνας και όχι η εξαίρεσηΤο γαματο ειναι πως το πραγμα συνεβη, το εγραψαν εφημεριδες και το συζηταμε... μια φυσιολογικη τροπη των πραγματων θα επρεπε να ειναι καπως ετσι (σε διαστημα ωρων):
Καθηγητες: Παιδια τι γινεται εδω?
Αναρχικοι: Καντε τη, βρειτε αλλη αιθουσα, εδω θα κανουμε καφενειο.
Κοσμητορας: Σας παρακαλω, η αιθουσα ανηκει στο Πανεπιστημιο, πρεπει να αποχωρησετε, αμεσα.
Αναρχικοι: Οχι, ζμπότσα μας, αμα θες τσάι, πληρωσε
Κοσμητορας: ΟΚ
Κοσμητορας: Ναι, μπατσοι εκει? Εχουμε μια καταληψη χωρου απο αγνωστα ατομα
Μπατσοι: Ντου απο παντου και ξυλο και κλυσμα με τσάι και καφε. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Κοσμητορας: Σας παρακαλω, η αιθουσα ανηκει στο Πανεπιστημιο, πρεπει να αποχωρησετε, αμεσα.
Αναρχικοι: Οχι, ζμπότσα μας, αμα θες τσάι, πληρωσε -
Μετά από μερικές εκκωφαντικές χυλόπιτες, από τα LSE-University of Texas (PhD) - Yale ( εντάξει έκανα μια ταρζανιά )- Warwick - Bocconi ήρθε το πρώτο ναι.
Stockholm School of Economics, 2 ετες μάστερ (αυτό μου τη δίνει λίγο, αν και το 3ο εξάμηνο σου δίνουν την δυνατότητα να πας σε top business schools της Αμερικής ) με zero δίδακτρα, είτε στα applied Economics είτε στα International Economics (αυτό ήταν το bachelor μου στην ΑΣΟΕΕ) . Περιμένω ακόμα το Rotterdam, ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στο LSE αλλά ψιλοάσχετο με αυτό που θέλω, και από το Humboldt στο Βερολίνο (στο οποίο όμως έχω συγγενείς).Μακροπρόθεσμος σκοπός είναι/ήταν το PhD ( σε κάποιο καλό Αμερικάνικο , αλλά και οι Σουηδοί ξέρω ότι πληρώνουν **πολύ **καλά )
Θέλουν yes or no μέσα στην επόμενη βδομάδα, και σίγουρα δεν θα έχω καμία άλλη απάντηση μέχρι τότε. Η αλήθεια είναι ότι είναι καλύτερο πανεπιστήμιο από τα άλλα 2- βγάζω το LSE έξω- που περιμένω (30αδα παγκοσμίως στα Οικονομικά), και η Στοκχόλμη είναι πανέμορφη. Δεν ξέρω τι penalty υπάρχει αν τους πω ναι και μετά το πάρω πίσω.
Το ενδεχόμενο να κάνω PhD εδώ είναι μάλλον αστείο, καθώς τον Ιούλη γίνομαι 26 και δεν προβλέπω αυτό να έχει γίνει μέχρι τα 35 μου με τα Ελληνικά δεδομένα.
Την παίρνεις την απόφαση ότι σηκώνεσαι και φεύγεις για 2+n χρόνια; (note: επίσης δεν έχω πάει φαντάρος)
Η μόνη σοβαρή εναλλακτική του να κάτσεις εδώ, και να πείς ότι θα βγάλεις λεφτά κάποια στιγμή μετά από ένα ατέλειωτο μαμήσι είναι να πας να γίνεις ορκωτός λογιστής, αλλά μόνο που το σκέφτομαι βγάζω σπυριά. -
Και ορκωτος θα αργήσεις να βγάλεις φράγκα και αν ποτέ βγάλεις θα σου έχει γίνει πρώτα ο κωλος να
-
Το θεμα σου ειναι καθαρά ποτε θα βγάλεις σοβαρά λεφτα ;
Την προοπτική να μην το αξιοποίησης στην ελλαδα σε ενοχλει ;Ο στρατός κατ'εμε ειναι ενα θεμα αν θες να δραστηριοποιηθείς και στην ελλαδα...
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
Την παίρνεις την απόφαση ότι σηκώνεσαι και φεύγεις για 2+n χρόνια; (note: επίσης δεν έχω πάει φαντάρος)
Η μόνη σοβαρή εναλλακτική του να κάτσεις εδώ, και να πείς ότι θα βγάλεις λεφτά κάποια στιγμή μετά από ένα ατέλειωτο μαμήσι είναι να πας να γίνεις ορκωτός λογιστής, αλλά μόνο που το σκέφτομαι βγάζω σπυριά.Παλια το φανταριλικι ηταν τεραστιο θεμα,φιλος μου φερει βαρεως οτι εθαψε τον πατερα του απο το τηλεφωνο,τωρα ειναι σαφως πιο ελαστικα τα πραγματα.Αυτο βεβαια δεν αποκλειει να χειροτερεψουν καποια αλλη στιγμη.
-
Το θέμα μου είναι να μπορώ να ζώ αξιοπρεπώς, χωρίς να είμαι για πολύ καιρό ακόμα βάρος στους δικούς μου, και εδώ δεν το βλέπω πως μπορεί να γίνει αυτό. Άλλωστε καθαρά από την ακαδημαϊκή καριέρα (που θα ήθελα έστω και λίγο να κυνηγήσω) , δεν νομίζω ότι μπορείς να βγάλεις και πολλά χρήματα
Ειδικά αν γυρίσω στην Ελλάδα, ξέρω ότι ακαδημαϊκός δεν γίνομαι ακόμα και να έχω δημοσίευση στο American Economic Review. Για άλλους λόγους θα γυρίσω (ακόμα δεν έφυγα ) όταν το κάνω. Το PhD αν γίνει τελικά, θα γίνει καθαρά για δικιά μου κ@υλα. Αλλά ας γίνει το MSc πρώτα και βλέπουμε.
@qsis
Έχω δεί πως δουλεύει το πράγμα, γιατί έχω περάσει ένα 6μηνο σε λογιστήριο μεγάλης κατασκευαστικής και 'ημουν στο γραφείο μαζί με τους ορκωτούς...
Δεν με προβληματίζει τόσο, απλά το έβαλα σαν παράμετρο. Αν χρειαστεί να το κάνω θα γίνει. Άλλωστε η αναβολή για PhD φτάνει ως τα 31. Μέχρι τότε βλέπουμε.
-
ΙΜΟ φυγε χτες.... εγω το σκυλομετανιωσα που δεν εφυγα οταν μπορουσα (για UCLA ).
-
Σε είχε πάρει το UCLA, και δεν πήγες; Early 20s στο LA και είπες όχι; Απαράδεκτος
Update:
Έχουμε ναι και από το Erasmus στο Rotterdam.
Ξεκίνησα να μιλάω με τους καθηγητές, μου είπαν ότι από τη Στοκχόλμη μπορώ να κάνω παπάδες αν πάει καλά το μεταπτυχιακό.
Να απαντήσω ναι, και αν έρθει θετική απάντηση από το LSE για το Real estate economics and finance, το ξανασκέφτομαι τότε. Απλά εκεί ξεχνάω την ακαδημαϊκή καριέρα και βγαίνω στην αγορά με τους καρχαρίες. Κατά την εκτίμηση τους, θα βρώ άμεσα δουλειά έξω γιατί έχει μεγάλη ζήτηση, κάτι που δεν το αποκλείουν και για την Ελλάδα μελλοντικά, καθώς δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να έχουν ασχοληθεί με αυτό.Σιγά σιγά ωριμάζει μέσα μου ότι πρέπει να τα μαζεύω
Είχα μια ευκαιρία όταν πήγαινα ακόμα σχολείο να μείνω στην Αμερική, τώρα μου δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία. Τρίτη νομίζω δεν θα έχω. -
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
πρώτα και βλέπουμε.
@qsis
Έχω δεί πως δουλεύει το πράγμα, γιατί έχω περάσει ένα 6μηνο σε λογιστήριο μεγάλης κατασκευαστικής και 'ημουν στο γραφείο μαζί με τους ορκωτούς...Για πες, για πες. Τι είδες;
Sent from Samsung Mobile
-
Μαστίγωμα με τελείως αδιάφορο περιεχόμενο εργασίας για τα δικά μου δεδομένα και ανυπαρξία ωραρίου, για ψίχουλα (αλλά αυτό το έχω δεί και από φίλους που έχουν περάσει από όλα τα μεγάλα ονόματα του κλάδου, price-ernst&young-grant thorton). Προσωπικά κοιτάω στο παρελθόν, και ευχαριστώ την κοσμική δύναμη που με πέταξε σε καθαρά οικονομικό τμήμα , και όχι στο λογιστικής και χρηματοοικονομικής, γιατί δεν θα τελείωνα ποτέ .
Η λογιστική είναι ότι πιο βαρετό έχει να προσφέρει ο ευρύτερος τομέας, κατά την ταπεινή μου άποψη . Περί ορέξεως είπε ο βάτραχος και έφαγε το σαπούνι. -
Φύγε έξω, μην το σκέπτεσαι.
Δέξου αν σου βάζουν deadline κι αν βρεις καλύτερα άλλαξε, μέσα στο παιχνίδι είναι όλα. Δεν πρόκειται αν χάσουν 1 άνθρωπο να τους ανατρέψεις το πρόγραμμα!Να ρωτήσω, σε όλες τις χώρες στα Αγγλικά γίνονται τα μαθήματα?
Και κάτι γενικώτερο. Έχει νόημα μαθητής που περνάει όπου θέλει να σπουδάσει οικονομικά στην Ελλάδα? -
προφανώς και έχει... η ελλάδα αρκετά καλά προπτυχιακά προγράμματα σε μπολικους κλάδους...
βαθμό πτυχίου για ΟΚ από ροτερνταμ?
-
Στις χώρες που έχω κινηθεί εγώ, είτε είναι εξ'ολοκλήρου στα Αγγλικά (όπως στη Στοκχόλμη, και στο Ρότερνταμ) , είτε είναι ο κορμός στα Αγγλικά και κάποια επιλογής στην ντόπια γλώσσα (όπως στο Humboldt στο Βερολίνο). Στην Γαλλία ξέρω για την Τουλούζη και την Λυών ότι είναι επίσης στα Αγγλικά. Αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας απαραίτητα. Εξαρτάται από το πανεπιστήμιο.
Πχ στην Ελβετία στο St Gallen , τα μισά προγράμματα είναι στα Αγγλικά , τα άλλα μισά στα Γερμανικά, το ίδο και στο Bocconi στο Μιλάνο.
Τώρα το αν έχει νόημα... σίγουρα το ΕΜΠ και η ΑΣΟΕΕ είναι τα πιο αναγνωρίσιμα ιδρύματα στο εξωτερικό, οπότε από αυτή τη σκοπιά είναι μια καλή κίνηση για να έχεις την πόρτα ανοιχτή. Αν το γουστάρει το ''πράγμα'' ο υποψήφιος, δεν βλέπω γιατί όχι. Προφανώς αυτή τη περίοδο στην αγορά εργασίας είναι σκούρα τα πράγματα αλλά για ποιον κλάδο δεν είναι; Επίσης θα πρέπει να γίνεται διαχωρισμός στο αν μιλάμε για την καθαρή επιστήμη των οικονομικών, ή τα manageromarketing που είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Υπάρχει μια τάση να τα συγχέουμε .
Πάντως, γενικεύοντας -μέχρι αηδίας- , ένας μηχανικός με master/PhD σε οικονομικά στις περισσότερες περιπτώσεις θα φάει τη δουλειά από κάποιον σαν και εμένα που από το bachelor θα είναι στον ίδιο τομέα.
Αρκετοί καθηγητές στην ΑΣΟΕΕ, είναι μηχανικοί.@Red
Στο Economics School με ένα 7αρι είσαι εκτός απροόπτου μέσα. Στο School of Management, που είναι καλύτερο, φίλη μου με 7.6 δεν έγινε δεκτή αλλά είχε σχετικά χαμηλό GMAT (που στο economics δεν θέλουν). Σε αντίστοιχο ποιοτικώς πανεπιστήμιο, όπως αυτό του Tilburg (επίσης στην Ολλανδία), έχουν γίνει δεκτοί συμφοιτητές μου και με 6.7 , οπότε και στο Rotterdam για οικονομικά μπορεί και με λίγο κάτω απο το 7 να μην έχεις θέμα.
Στη Στοκχόλμη είμαι σίγουρος ότι έπαιξε πολύ μεγαλύτερο ρόλο το GRE που έγραψα 164/170 , παρά ο βαθμός πτυχίου. -
η γενίκευση σου είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι νέοι μηχανικοί που ξέρω στρέφονται σε μαστερ φαινασιαλ, τρειντινγκ κλπ κλπ
μην σου κάνει εντύπωση αυτό, στους μηχανολόγους πχ υπάρχει τομέας που σχετίζεται με την επιχειρηματικότητα
θέλω σίγουρα να εμβαθύνω, απλά όχι τόσο άμεσα... στις δικές μου λίστες (και άσχετα με ρανκινγκ κλπ κλπ) πρώτο είναι το τουμ και έπειτα το ετεχα της Ζυρίχης
-
Δε συγκρίνεται το πανεπιστήμιο του Tilburg με το Εrasmus (όχι ότι είναι κακό βεβαια)
Στο θέμα πόλης δεν το συζητώ κάν -
^δες πως θα καταντήσεις αν πας ολλανδία.
Περί Σπουδών