-
και αυτο που πιεζω τον πιτσιρικα μου και τον εχω στρωμενο να διαβαζει ηδη για την εξεταστικη στη φαρμακευτικη, ειναι να σκιστει να εχει εξαιρετικη επιδοση γιατι θα τον βοηθησει σε υποτροφιες και επιλογες αργοτερα βγαινοντας εξω. ετσι ξαναδινει σεπτεμβριο οτι μαθημα ειχε κατω απο 8.5. και ειναι αυτο που λεω και στους αλλους μικρομεσαιους γονεις: εχει πολυ αγωνα και πριν και μετα.
Καταρχάς συγχαρητήρια για την επιτυχία και επιλογή της σχολής. H φαρμακευτική όπως ήδη θα γνωρίζει ο γιος είναι λίγο παράξενη σχολή. Εξηγούμαι τι εννοώ: από τα 120-150 άτομα που μπαίνουν κάθε χρόνο ( αναφέρομαι στην Αθήνα που γνωρίζω, φαντάζομαι ανάλογα ποσοστά παίζουν Θεσ/κη και Πάτρα) το 80-85% είναι παιδιά φαρμακοποιών που έχουν ήδη φαρμακείο και μπαίνουν με αποκλειστικό σκοπό να συνεχίσουν την επιχείρηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτοί που απομένουν να έχουν πολύ καλή επαγγελματική προοπτική αποκατάστασης. Βασικά δεν γνωρίζω και δεν έχω ακούσει να υπάρχει άνεργος φαρμακοποιός.
Οι δυνατότητες και οι προοπτικές είναι πολλές για αυτούς που δεν έχουν να κληρονομήσουν ένα φαρμακείο - υπάρχει η βιομηχανία (παραγωγή, έρευνα, ποιοτικός έλεγχος), υπάρχουν οι πωλήσεις/marketing φαρμακευτικών/medical devices εταιρειών που αν έχεις πτυχίο φαρμακοποιού έχεις τεράστιο advantage να προσληφθείς χωρίς προυπηρεσία άμεσα, να προχωρήσεις γρήγορα και να ανελιχθείς αν είσαι καλός, υπάρχει το Commercial QA, Regulatory, Pharmacovigilance πολύ εξειδικευμένες θέσεις σε όποια φαρμακευτική εταιρεία δραστηριοποιείται σε οποιαδηποτε χώρα του κόσμου που οι φαρμακοποιοί λόγω σπουδών προτιμούνται από πχ Χημικούς, Βιολόγους κλπ, υπάρχουν τα δημόσια/ιδιωτικά νοσοκομεία και οι ιδιωτικές κλινικές με φαρμακείο που χρειάζονται φαρμακοποιό, υπάρχουν οι φαρμακαποθήκες που χρειάζονται φαρμακοποιό, υπάρχουν οι εταιρείες κλινικών μελετών και CRO, ακόμα εν τέλη και αν όλα πάνε στραβά να εργαστεί ένας φαρμακοποιός σε φαρμακείο άλλου ( οκ χειρότερη περίπτωση οικονομικά). Και στην τελική υπάρχει πάντα η επιλογή (είτε αν υπάρχει η υποστήριξη απο την οικογένεια είτε όχι) να ανοίξει κάποιος το δικό του φαρμακείο και να πέσει στην 'αρένα'....
Ο λόγος που έκανα το quote αγαπητέ γάτε είναι ότι ο βαθμός πτυχίου στην φαρμακευτική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο μόνο στην περίπτωση σοβαρού μεταπτυχιακού στην έρευνα ή η ακαδημαϊκή καριέρα. Αν ο στόχος του παιδιού είναι αυτός εννοείται ότι πρέπει να πιεστεί. Όμως για οποιαδήποτε σκέψη επαγγελματικής αποκατάστασης εκτός αυτών (όπως οι περιπτώσεις που αναφέρω παραπάνω) πιστεψέ με από προσωπική εμπειρία και αναζήτησης δουλειάς και συνεντεύξεων στο παρελθόν και ως έμμεσος εργοδότης και αναζήτησης νέου φαρμακοποιού αργότερα για το τμήμα μου ο βαθμός πτυχίου δεν παίζει και τόσο σημαντικό ρόλο.
PS - Και κάτι τελευταίο λυπηρό- έχει ελάχιστη διασύνδεση το πρόγραμμα σπουδών της φαρμακευτικής με το τι θα αντιμετωπίσει κάποιος στην αγορά εργασίας αν βγει να δουλέψει μετά από 5 χρόνια σπουδών σε εταιρεία, νοσοκομείο, φαρμακαποθήκη, κλινικές μελέτες. Δυστυχώς είναι τέτοιο το κενό που θα ήθελα πραγματικά να μπορούσα να κάνω μάθημα στα παιδιά και να τους μιλήσω για το ποια skills (soft & hard) ανά είδος εξειδικευμένης θέσης θα χρειαστούν. Έπεσα στα πολύ βαθειά στην πρώτη μου δουλειά την οποία αγάπησα και συνέχισα να αναπτύσομαι απο την πρωτη μέρα, ωστόσο ακόμα και σήμερα μετά απο σχεδόν 20 χρόνια πιστεύω ότι το πτυχίο του φαρμακοποιού είναι ένα πολύ ισχυρό πτυχίο που δεν έχει σχέση όμως με το τι θα χρειαστεί να κάνεις σαν επάγγελμα εκτός φαρμακείου. Ηταν ένα σοκ το τι θα έκανα αργότερα και το τι έκανα στο πανεπιστήμιο για 5 χρόνια.
-
Ασχετο, ρε σεις υπαρχει πτυχιο οπως τα αγγλικα σε ανωτατα μαυηματικα....σε φροντηστηριο και μετα εξετασεις;
-
κριου, στην εποχη μας δεν υπηρχε η εντατικοποιηση των σπουδων και οι εταιρειες μας περιμεναν στις ορκωμοσιες να μας τσιμπησουν, οποτε αλλα τα περιθωρια. α, και δουλευα τοτε, στο χωρο, ειχα βγαλει πολυ μάνευ και ηταν και η μαγια για την εταιρεια καθως δεν γεννηθηκα σε πλουσια φωλια και μαλιστα αργοτερα πεινασα. επισης, στο επαγγελμα γατου και φιβερ τζ, οι αποφοιτοι που πραγματι ασχοληθηκαν με ντιβελοπμεντ, βγαζουν πολυ πιο χοντρα με την αποφοιτηση. αν ξερεις καποιον που δεν εχει φτασει ακομη το 1000ρικο, να μου τον στειλεις να τον προσλαβω να το φτασει. οσο περι αυστηροτητας, σε αυτες τις ηλικιες δεν παιζει. απο πιτσιρικια ομως τα εχωνα με στοχο να μην ειναι φιλακολουθοι αλλα μπροσταρηδες. οποτε ο συγκεκριμενος ηταν ενα εξαιρετο σεντερ μπακ, μαλιστα με προταση απο οσφπ!, εξαιρετος μαθητης και ιναφ αλητομαγκακος την ιδια ωρα που εδιαβαζε περι κεφαλαιου και καπιταλισμου. οκ, καπιταλας βγηκε. το συνεχισε στον πανεπιστημιο, αθηνα ειναι, αλλαζοντας μονο τη μπαλα με μποντυ μπιλντινγκ και μποξινγκ, εχοντας γνωστους - αυτος με βαζει μεσα - σε ολες σχεδον τις πορτες της παραλιας. οταν ομως προκειται για εργαστηριο στη σχολη, κυριος και ψαγμενος μεχρι λεπτομερειας, οταν εχει εξεταστικη κοψιμο οι μαλακιες. και ετσι μονος του επιδιωκει το βαθμο. νοιωθω πραγματικα τυχερος που εχει μπει στο ανταπτιβ κρουζ αν και κυρια αιτια ειναι η γατα που τα ειχε απο πανω απο τη ντέυ ουάν.
σερα σε ευχαριστω πολυ για τη παραθεση των ευκαιριων... μονο το ποσοστο που αναφερεις εχει ανεβει, πλεον πανω απο 90% ειναι τεκνα φαρμακοποιων, βλεπεις η κριση εχει στερησει ευκαιριες απο μη προνομιουχους και αντιθετα εχει βοηθησει οσους μικρομεσαιους, οπως οι φαρμακοποιοι, αντεξαν παρ'ολες τις απωλειες.
στοχος λοιπον του γιου μου ειναι η απασχοληση σε φαρμακοβιομηχανια σε RnD ή σε product management. Που σημαινει πραγματι βαρυ και ψαγμενο μεταπτυχιακο. Και δεν ειναι και τοσο ζορι να βγαλεις τον βαθμο αν εχεις τον ελεγχο, απο οτι μου εχει πει 5-6 μαθηματα ειναι τα εξαιρετικα δυσκολα να παρεις βαθμο με τα περισσοτερα μαλιστα στο 3ο ετος. Εχει τη καθοδηγηση του κουνιαδου μου, αφου εισαι του χωρου γνωριζεις για το humira και το ρολο 'καποιου ελληνα' στο να παρει νωριτερα fda πριν 20 χρονια. Ενα λοιπον παραδειγμα ειναι αυτος, αν και οχι φαρμακοποιος - κλινικος χημικος σπουδαγμενος εξ ολοκληρου σττο νιου γιορκ και στο μάουντ σινάι εργαζομενος γκαρσονι. αφου περασε τελη του 90 απο ρος ογκολογικα και μετα γιανσεν ερυθροποιητινες ηρθε η μεταγραφη για σικαγο στα 30του και πηγε χωρις να κωλωσει. και αφου φραγκωθηκε, εφυγε και ειναι φρηλανσερ ζωντας υπερβολικα ανετα με την μεγαλη - 3 παιδια - οικογενεια του, δουλευοντας μετρημενα σε ενα τεραστιο σπιτι, με ενα σκασμο ονειρεμενα αυτοκινητα, με ενα σκασμο πλεον επενδυσεις σε διαφορα θεματα και κανωντας 3-4 μηνες διακοπες τον χρονο στην ελλαδα, το μαιάμι ή τη καραιβικη. φαρμακειο δεν παιζει σαν ιδεα, δεν υπαρχει οικογενειακο ιστορικο αν και ως γατος ας πουμε οτι σχετιζομαι με καποιους των εδω παραρτηματων πολυεθνικων στο φαρμακο και με καποιους των εταιρειων medical devices διεθνως οντας η εταιρεια μου επισημος συνεργατης.
Γενικοτερα ομως ας πουμε και κατι βασικο. Ο κλαδος της υγειας ειναι, παραμενει, ο κλαδος με τις περισσοτερες ευκαιριες, Απο ιατρους, οδοντιατρους, φαρμακοποιους, βιολογους, χημικους εως νοσηλευτες δευτεροβαθμιας. Οι βασεις στο θεο ειναι αποτελεσμα ακριβως των περισσοτερων ευκαιριων. οχι οτι δεν υπαρχουν αλλου, εδω ειναι περισσοτερες οι πιθανοτητες. ο κλαδος απελπισια ειναι των ανθρωπιστικων σπουδων, σχεδον απιθανη η επιτυχια. δυσκολα βλεπω να περνανε και οι κλαδοι των 'τεχνικων΄επιστημων, εχει μετασχηματιστει η αγορα και θα οδηγηθει να κυριευτει απο τις πολυθνικες οποτε κατασκευαι γιοκ, τρατζικ τα πραγματα και στις οικονομικες, ειναι πιο πολλοι απο τα περιπτερα. Αλλα και η εννοια της ευκαιριας εχει αλλαξει, πλεον δεν υπαρχει ευκαιρεια να δημιουργησεις πλουτο αλλα να ζεις λιγο πιο ανετα απο τους αλλους. πλεον ειναι επικαιροτερο απο ποτες, τα λεφτα ή τα κληρονομεις ή τα παντρευεσαι.
-
Criu, κι εγώ που πέρασα τα δεύτερα άντα και οδεύω προς τα ήντα, και οι περισσότεροι έλληνες που τέλειωσαν πρόσφατα σπουδες ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 40, αν μπορούσαμε να έχουμε μια σίγουρη δουλειά που να εξασφαλίζει στα σίγουρα τα έξοδα διαβίωσης, το χιλιάρικο που λες, που μας γίνονται ~2000€ για ένα ζευγάρι (π.χ. Ξύστες) θα προτιμούσαμε να ζούμε στην Ελλάδα, παρά οπουδήποτε αλλού. Κι αυτό γιατί ακόμη στην Ελλάδα, ακόμη και στο άσχημο μπουδ€λο που λέγεται 'Αθήνα', υπάρχει ομορφιά γύρω και ΔΕΝ είσαι η δουλειά σου και μπορείς να λιαστείς, να βρέξεις τα ποδάρια σου στο νερό, 'να πιεις ένα καφέ' σαν άνθρωπος και να χαρείς που είσαι ζωντανός. Απλά επειδή είναι το πιο 'μεσογειακό' απ' όλα τα Μεσογειακά κράτη.
Το θέμα όμως είναι πως ΔΕΝ τίθεται θέμα ΕΠΙΛΟΓΗΣ !!1!!
Δηλαδή, είναι θέμα επιβίωσης η φυγή απ' την Ελλάδα, όπως ήταν το '50, '60, '70 (κοίτα να δείς σύμπτωση, τότε που η Δεξιά έχτιζε τη μεταπολεμική Ελλάδα που κατέστρεψε στη συνέχεια ο Ανδρέας, όταν σταμάτησαν να φεύγουν μετανάστες) κι όχι προτίμησης. Αν δεν ορθοποδήσει γρήγορα ο τουρισμός, η μοναδική 'βιομηχανία' που μας απέμεινε και μας ξυνίζει κιόλας, δεν θα φεύγουν μόνο οι πτυχιούχοι, θα φεύγουν κι οι ντελιβεράδες και οι μπουφετζήδες να πάνε να μοιράσουν πίτσες & καφέδες στο Όσλο και τη Φρανκφούρτη, βάζοντας την προϋπηρεσία (και τυχόν άχρηστα πτυχία τους) στο Linkedin...
Ακόμη κι αν ο 'Μωυσής' καταφέρει μετά τον Κορωνοϊό να αντιστρέψει το κλίμα, ακόμη κι αν αρχίσει να σταθεροποιείται η οικονομία και η αγορά εργασίας, και να μειώνεται η ανεργία με υπεραισιόδοξους ρυθμούς βελτίωσης 2-3% ετησίως, ακόμη και για τα παιδιά που είναι τώρα στο Γυμνάσιο είναι πολύ αμφίβολο αν θα προλάβουν να γευτούν μια ζωή όπως τους αξίζει και όπως την επιθυμούν τα ίδια και οι γονείς τους.
-
Criu, κι εγώ που πέρασα τα δεύτερα άντα και οδεύω προς τα ήντα, και οι περισσότεροι έλληνες που τέλειωσαν πρόσφατα σπουδες ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 40, αν μπορούσαμε να έχουμε μια σίγουρη δουλειά που να εξασφαλίζει στα σίγουρα τα έξοδα διαβίωσης, το χιλιάρικο που λες, που μας γίνονται ~2000€ για ένα ζευγάρι (π.χ. Ξύστες) θα προτιμούσαμε να ζούμε στην Ελλάδα, παρά οπουδήποτε αλλού. Κι αυτό γιατί ακόμη στην Ελλάδα, ακόμη και στο άσχημο μπουδ€λο που λέγεται 'Αθήνα', υπάρχει ομορφιά γύρω και ΔΕΝ είσαι η δουλειά σου και μπορείς να λιαστείς, να βρέξεις τα ποδάρια σου στο νερό, 'να πιεις ένα καφέ' σαν άνθρωπος και να χαρείς που είσαι ζωντανός. Απλά επειδή είναι το πιο 'μεσογειακό' απ' όλα τα Μεσογειακά κράτη.
Το θέμα όμως είναι πως ΔΕΝ τίθεται θέμα ΕΠΙΛΟΓΗΣ !!1!!
Δηλαδή, είναι θέμα επιβίωσης η φυγή απ' την Ελλάδα, όπως ήταν το '50, '60, '70 (κοίτα να δείς σύμπτωση, τότε που η Δεξιά έχτιζε τη μεταπολεμική Ελλάδα που κατέστρεψε στη συνέχεια ο Ανδρέας, όταν σταμάτησαν να φεύγουν μετανάστες) κι όχι προτίμησης. Αν δεν ορθοποδήσει γρήγορα ο τουρισμός, η μοναδική 'βιομηχανία' που μας απέμεινε και μας ξυνίζει κιόλας, δεν θα φεύγουν μόνο οι πτυχιούχοι, θα φεύγουν κι οι ντελιβεράδες και οι μπουφετζήδες να πάνε να μοιράσουν πίτσες & καφέδες στο Όσλο και τη Φρανκφούρτη, βάζοντας την προϋπηρεσία (και τυχόν άχρηστα πτυχία τους) στο Linkedin...
Ακόμη κι αν ο 'Μωυσής' καταφέρει μετά τον Κορωνοϊό να αντιστρέψει το κλίμα, ακόμη κι αν αρχίσει να σταθεροποιείται η οικονομία και η αγορά εργασίας, και να μειώνεται η ανεργία με υπεραισιόδοξους ρυθμούς βελτίωσης 2-3% ετησίως, ακόμη και για τα παιδιά που είναι τώρα στο Γυμνάσιο είναι πολύ αμφίβολο αν θα προλάβουν να γευτούν μια ζωή όπως τους αξίζει και όπως την επιθυμούν τα ίδια και οι γονείς τους.
-
...
Αυτοί που έχουν πάει έξω πως ζουν εκεί ? Καλύτερα από εδώ ? Μιλάω πάντα για άτομα με προσόντα και διάθεση για δουλειά .
Μήπως και εκεί για το μεροκαματάκι παλεύουν γιατί καλό το μεροκάματο , αλλά ζόρι και τα πάγια έξοδα ? ...
Ναι. Όχι.
-
Ακριβως, υπαρχουν άπειροι δρομοι...ασε που στα 30 φευγα μπορει να βρει κατι που τον γεμιζει και δεν το σκεφτηκε ποτε του.
Οταν ενα παιδι ειναι σπουδαγμενο βρισεκι διεξοδους, ιδιαιτερα αν οι σπουδες περιλαμβανουν ανωτερα μαθηματικα.
Εγω δεν εκανα ανωτατα μαθηματικα, δεν ειχε η σχολη τετοια αναγκη, και νιωθω μειονεκτικά.
Οσο για την διαφορα μισθων υπαρχει, το βλεπω και εγω....αυτοι που οδευουν σε συνταξεις και εχουν ειτε συλλογικες συμβασεις ειτε λογω εμπειριας διαπραγματευονται τετοιους μισθους σε ατομικες ειναι η μια πλευρα της εργασιακης αγορας.
Θα τελειωσει ομως και αυτο και θα ισορροπήσει το συστημα.
Η αλλοι οπως λες παιδευονται στο 1000ρικο.
Θεωρω πως ολα εχουν να κανουν με τον τζιρο που πολλαπλασιαζεται στην οικονομια μας. Αν αυξηθει αυτο θα διοχετευτει σε ολα τα καναλια, ακομα και η μαυρη οικονομια βοηθα ταμαλα.
Οποτε βλεπω μια σταδιακη αυξηση του τζιρου των συναλλαγων στην αγορα τα επομενα 10 ετη αν δεν εχουμε τιποτα ακραιο. ( Για αυτο φωναζω αν παρατηρσεις γενικως σε καθε πολιτικο θεμα)
Δηλαδη οι μισθοι μεχρι τα παιδια σας να καταλαβουν οτι ειναι αντρες για οικογενεια και παιδια και οχι χαβαλε μυκονος, γκομενες κτλ θα εχουν βελτιωθει αισθητα.
Το ιδιο εγινε και με την Ρουμανια που τρελαινει τον dublin.
-
criuser wrote:
...
Αυτοί που έχουν πάει έξω πως ζουν εκεί ? Καλύτερα από εδώ ? Μιλάω πάντα για άτομα με προσόντα και διάθεση για δουλειά .
Μήπως και εκεί για το μεροκαματάκι παλεύουν γιατί καλό το μεροκάματο , αλλά ζόρι και τα πάγια έξοδα ? ...
Ναι. Όχι.
Εξαρτάται από τον κλάδο και το που ζεις. Λονδίνο πχ αν δεν είσαι κομπιουτερας η οικονομολόγος στο Σίτυ να βγάζεις 70 minimum δεν περνάς καλά. Και με τα 70 που λέω το να ζεις μόνος σε αξιοπρεπές σπίτι (25K τον χρόνο κατ' ελαχιστο) καθίσταται πολύ δύσκολο. Αλλιώς welcome στην συμβίωση με άλλους 2-3 νοματαιους και να λες 'μια χαρά περναω' 35 χρόνων μεσήλικας (γιατρος, δικηγορος...) να ζεις σαν φοιτηταριο ες αει.
Τώρα αν κάνουμε σύγκριση στο να φύγει ένα νέο παιδί από την Αθήνα και να ζει στο Αγρίνιο της Γερμανίας και να λέμε ότι περνάει καλά, εκει πάω πάσο.
Υπάρχει βέβαια και η σύγκριση με το πως ζεις εδώ. Αν εδώ είσαι στο τίποτα το οποιοδήποτε εκει είναι καλύτερο. Αλλά ας μην εξειδανικευουμε καταστάσεις.
-
Καλά.
-
Αντί για μονολεκτικές 'απαντήσεις' που απαιτούν επίσκεψη στους Δελφούς , δεν μας λές πιο αναλυτικά την εμπειρία σου ?
Για τα φαρμακεία που λέτε , εγώ έχω λίγο διαφορετικά ακούσματα . Οσοι δεν είναι ισχυροί οικονομικά κυρίως από μεγάλες κονόμες του παρελθόντος ή από άλλα έσοδα , περνάνε δύσκολα , έως πολύ δύσκολα .
Εχω και κάτι τέτοια ακούσματα από τραπεζικό κουτσομπολιό ...
Γάτε όπως πολύ καλά ξέρεις ο γιος θέλει 'να σκοτώσει' τον πατέρα , ώστε μέσω της αμφισβήτησης του να γίνει και αυτός πατέρας στο μέλλον . Οπότε μην θεωρείς δεδομένα τα όσα συμβαίνουν τώρα . Ιδιαίτερα όσο μεγαλώνει και αισθάνεται ότι ξέρει και από την ζωή και από την επιστήμη του , θα σου πουλάει και αυτός αυθεντία .
Ως προς τις ευκαιρίες στον κλάδο υγείας , πάλι σε θεωρώ λίγο υπερβολικό . Οι βιολόγοι για παράδειγμα τι προοπτικές έχουν στην Ελλάδα ? Να κάνουν την μουτζούρα στα μικροβιολογικά , πάντα κάτω από τον μικροβιολόγο ? Νοσηλευτές που είναι πολλοί , τι μισθούς έχουν για δουλειά δύσκολη και με βάρδιες ? Για χημικούς υπάρχουν πολλές μεταβλητές και δεν μπορούμε να τους βάλουμε σε καλούπια .
Οσο για τους οδοντιάτρους και τους γιατρούς , εδώ έχουμε τεράστιες διαστρωματώσεις . Υπάρχει κάποιος που έχει μόνο κοπέλες ηλικίας 25-35 άντε 40 ως βοηθούς . Αυτές όταν περάσουν το όριο ηλικίας του συγκεκριμένου μαγαζιού τι θα κάνουν ? Ξέρω αρκετούς που έχουν θέματα . Μεγάλο ιδιωτικό μαγαζί έχει 1000+ συνεργαζόμενους γιατρούς , αλλά μόνο 150-200 δουλεύουν πραγματικά . Αλλος μου είπε ότι έπαιρνε για τον υπέρηχο 3-4 € από το μαγαζί . Ηταν μέσα μαζί μου συγγενής μου , συνταξιούχος γιατρός και είχαν πιάσει κουβέντα για δουλειές και αμοιβές .
Ξέρεις πολλές φορές για λόγους πρεστίζ , κάποιοι φουσκώνουν λίγο τα πράγματα .
Υπάρχουν πάντα και αυτοί που βγάζουν τρελά λεφτά και συνήθως είναι ειδικότητες που δεν τις έχει ο πολύς κόσμος και σε μεγάλη εκτίμηση σε σχέση με άλλες . Γενικά 5-10 ευρώ για συνταγές είναι πολλοί που το κάνουν . Αλλά έτσι πάμε για μεροκάματο και με έναρξη εργασίας σχεδόν στα 35 μετά την ειδικότητα είναι ζόρι .
Στο εξωτερικό είναι αλλιώς τα πράγματα , αλλά εκεί μαθαίνω από φίλους στην ηλικία μας , ότι για αμέρικα παράδειγμα , σύνταξη δεν παίζει . Δουλεύεις όσο ζείς , αλλά λεφτά καλά παίρνεις στην ηλικία 45-55 . Πριν από αυτά ανεβαίνεις και μετά πλέον οι αμοιβές πέφτουν . Αρα πρέπει να σου πάνε όλα καλά για να πετύχεις να κονομήσεις στην συγκεκριμένη δεκαετία .
Για τις άλλες σπουδές που αναφέρεις έχεις δίκιο . Αυτό όμως που βλέπω είναι ότι πλέον η υπαλληλοποίηση θα είναι το μέλλον σχεδόν όλων . Οπότε τα προσόντα πρέπει να στρέφονται προς αυτό το κομμάτι .
-
κριου εσυ ακουσες καποιον να μιλαει, χαλανδρι, μεγαλο μαγαζι = σε πελατη μου, ας πουμε 'τυχερουλη' κυριως στο ρηαλ εστέιτ. και οι αντινοδιαγνωστες παιρνουν λιγα μεν στον υπερηχο, που επισης πληρωνεται λιγα απο τον εοπυυ, αλλα ποσοι ειναι οι υπερηχοι σε ενα μονο παρεπεμπτικο που γινονται διαγνωση με ενα περασμα και ποσο χρονο κανει για τη διαγνωση δεν σου ειπε... γενικα βγαζουν καλα λεφτα. αν φυσικα εχουν ασχοληθει με αξονικο ή με μαγνητη, εκει να δεις, αλλα ξερεις θελει προσπαθεια. το 1000 που λες κατι αλλο ειναι, ακομη και το 150 ειναι λαθος. τα φαρμακεια τωρα βγαζουν οσα για να ζει καποιος με αξιοπρεπεια και βεβαια οχι τους πακτωλους του παρελθοντος. οπως και οι βιολογοι βρισκουν δουλεια, οχι συνηθως σε μικροβιολογικα, και οι νοσηλευτες επισης. οι γιατροι μην συζηταμε, ευκολα φτανουν σε καλα επιπεδα αμοιβων, δυσκολα σε πακτωλο. το αυτο οι οδοντιατροι, ενα 3 χιλιαρο ερχεται μαλλον ευκολα καπου στα 35. αυτο που εχει αλλαξει πλεον ειναι ο στοχος, παλια στην υγεια περιμενες να πλουτισεις, πλεον περιμενεις να επιζησεις. και τις περισσοτερες ευκαιριες τις εχεις στην υγεια, ολα τα αλλα βγαζουν πτυχιουχους μπαριστες (sic για το καφετζηδες). να συμφωνησουμε στην υπαλληλοποιησις. αλλα και στη γαλερα αν εισαι στην υγεια, κρατας μικροτερο κουπι.
ΑρΕς
το κομματι της αμφισβητισης δεν το καταλαβα, ουτε την αυθεντιας...
-
Υπαρχουν και αλλα επαγγελματα που εχουν πολυ καλυτερη αποδοση απο τον ιατρικο κλαδο, πολυυυυυ καλυτερη απλα ο γατος δεν εχει επαφη. Οχι οτι ο κλαδος υγειας δεν εχει πολυ φαϊ αλλα υπαρχουν και αλλοι. Εχω κανει τις συστασεις μου στον dstou.
Γενικα μια απλη σκεψη ειναι το τι εχει απλετη και απειρη ζητηση στο σημερινο κοσμο. Το ενα ειναι φυσικα η υγεια, η τεχνικη υποστηριξη του συγχρονου ψηφιακου κοσμου, δηλαδη IT ....το αλλο μα φυσικα ειναι η υποστηριξη του εμποριου.
Αμαν βρε γατε, σφου εισαι τσακαλι των τσακαλιων τι δεν καταλαβες....Στο αλλο σου λεει πως το παιδι φαινεται οντως εξαιρετικο, αλλα ακομα ειναι στο σταδιο της γονικης αγκαλιας, οταν αγριεψει ως αρσενικο μπορει να περασει δευτερη εφηβια για αυτο σου προτεινει πιο χαμηλα τη μπαλα οχι μεγαλη πιεση.
Αν και αυτο ειναι θεμα χαρακτηρα πιστευω
Σωστα ταξιδευτη;
-
παντως στη κορακλα που βαριεται γενικως, οπως της ειπα καιρος να αρχισει να πηγαινει μυκονοσαντορινες, ψηλη ειναι, λεπτη ειναι, ωραια ειναι, που να καθεται τωρα πανω απο στοματα με πενσες και τρυπανια... επιδοτω και ταξιδακι στην νικαια. οχι αυτη, την αλλη.
-
παντως στη κορακλα που βαριεται γενικως, οπως της ειπα καιρος να αρχισει να πηγαινει μυκονοσαντορινες, ψηλη ειναι, λεπτη ειναι, ωραια ειναι, που να καθεται τωρα πανω απο στοματα με πενσες και τρυπανια... επιδοτω και ταξιδακι στην νικαια. οχι αυτη, την αλλη.
Πάντως το συγκεκριμένο κορίτσι που ξαναντύθηκε νυφούλα, ξέρει και ψωνίζει γαμπρούς! Κι όπως έλεγε και το παλιό ανέκδοτο, όλο γλέντια και χαρές η οικογένεια (αν και μάλλον τους τα χάλασε ο ιός αυτή τη φορά.)
-
Αμ ο γαμπρός,απο μοντέλα σε μοντέλα το πάει. Είχε παντρευτεί τη μανία τη ντελλου,έκανε και 2 παιδιά,βρήκε άλλη τώρα. Γουστάρω να διαβάσω και καμία ατάκα σε στυλ μου αρέσει το χιούμορ του και το ώριμο πνεύμα του. Πες το ρε νταφλου να κάνουμε καινούργια αντερια απο το γέλωτα.
-
Γάτε 15-20 ακτινοδιαγνώσεις έκανε στην βάρδια του ... 60 ευρώ μεροκάματο .. Ο μάστορας παίρνει πολύ περισσότερα . Ενας καλός βοηθός χτυπάει το 50άρι ...
Το 1000 και το 150 μου το έλεγαν γιατροί που δούλευαν στο συγκεκριμένο μεγάλο μαγαζί ...
Για τα φαρμακεία το αξιοπρεπώς παίρνει πολύ νερό ...
Για τους βιολόγους διαφωνώ κάθετα . Αρκεί να δεις πως υποστηρίζουν την δουλειά τους ως φροντιστές και τι προπαγάνδα κάνουν στα παιδιά , να καταλάβεις . Γενικά για μένα όπως έχω ξαναπεί , επάγγελμα που δεν έχει υπογραφή και λιανική δεν αξίζει.
Το να επιζήσεις πάλι παίρνει νερό , αλλά τέτοια επίπεδα υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα . Και στα τεχνικά ,ακόμα και στα θεωρητικά , ενώ αυτή την εποχή οι λογιστές βγάζουν πολλά φράγκα από την λιανική .
Προσωπικά θεωρώ ότι οι νέοι που έχουν ανοικτά μυαλά και δεν περιμένουν να πάνε απ΄ ευθείας διευθυντές , θα πάνε καλά ...
Αμα πάσχουν από κλαψομνιαση θα έχουν θέμα...
Ακόμα και ως υπάλληλοι .
Για την αυθεντία και την αμφισβήτηση , αυτό που σου λέει ο Λαπ . Ανδρας είναι και θα τσαντίζεται όταν έχεις δίκιο .
Για την κόρη ενδιαφέρον , παλιά θα παίζαμε κάνα προξενιό...
-
Στο θέμα μας τώρα. Στα χρόνια μου ήξερα ότι οι βιολόγοι είναι στα αζήτητα και οι νοσοκόμες στο χιλιάρικο. Άλλαξε κατι
-
Απλά έγιναν περισσότεροι και οι δύο , οπότε καταλαβαίνεις ότι χειροτέρεψε η κατάσταση...
-
Στη 'χρυσή' τριάδα των γιατροί,οδοντίατροι και φαρμακοποιοί να προσθέσουμε και τους κτηνίατροι και να γίνει τετράδα. Είναι ίσως το νέο Ελ Δοράδο, γνωστός με τεράστια θέση και γνώση του χώρου υγείας μου έλεγε τις προάλλες ότι αυτή τη στιγμή παίζει (οι κτηνίατροι) να έχουν καλύτερες απολαβές από όλους τους υπόλοιπους. Από εκεί και πέρα το χάος.
-
Απλά οι κτηνίατροι είναι λίγοι . Μόλις 6000 είναι στο ΓΕΩΤΕΕ οι αριθμοί μητρώου των καινούργιων . Αλλά είναι δύσκολη δουλειά και δύσκολες σπουδές .
Ξέρεις όλες τις ειδικότητες της ιατρικής , οι ασθενείς έχουν διαφορετικούς σωματότυπους και το κυριότερο δεν μπορούν να σου πουν που πονάνε ή τι άλλο έχουν ...
Περί Σπουδών