-
Πετυχα συμφοιτητη προχθες με 206 1.6 16v xs.. 270.000κm περιπου σε λιγοτερο απο μια 10ετια και το ατιμο δεν εχει βγαλει τιποτα!! Λογω χρησης-χιλιομετρων μονο ψαλιδια, ζαμφορ και συμπλεκτη μια φορα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχεις ζητήσει άδεια για να χρησιμοποιήσεις αυτές τις αναφορές;- το περιεχόμενο που έχω συλλέξει και ταξινομήσει από το topic δεν το χρησιμοποιώ για εμπορική χρήση μιας και το blog μου είναι ερασιτεχνικό
- έχω λεπτομερή αναφορά της πηγής από όπου εξέλαβα τα στοιχεία που δημοσιεύω
αυτοί είναι γενικά οι κανόνες δημοσίευσης περιεχομένου όπως έχω υπ'όψη μου στο internet
αν παρόλα αυτά η χρήση υλικού από το παρόν topic που έχω συλλέξει επεξεργαστεί και δημοσιεύσει στο
http://carbloggergr.blogspot.com/2011/10/blog-post.html
αντίκειται τεκμηριωμένα σε κάποιους ειδικούς κανόνες του, εγώ διαγράφω το άρθρο από το blog μου. Παρακαλώ κάποιον moderator να ενημερώσει
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Σε 9.000 χλμ θα τα πουμε με το καλό, για να μπώ και εγώ στο club των 200K !!!
Accent 2001, 1500cc..δεν χρειάζεται να περιμένεις φίλε trident1971, ενημερώνω και με στοιχεία με αυτοκίνητα κοντά στα 200000 χλμ! Γράψε για το αν είχε προβλήματα το αυτοκίνητο σου, (εύχομαι κανένα) και αν το κινείς πιο πολύ εντός ή εκτός πόλης και αν είσαι ευχαριστημένος
Ενημερώθηκε ο πίνακας με τα μοντέλα που αναφέρονται με διανυθέντα πάνω από 200000 χλμ
http://carbloggergr.blogspot.com/2011/10/blog-post.html
140 αναφορές (μέχρι την 24η σελίδα του forum)! Ενημερώθηκαν τα στατιστικά για τις μάρκες και αναφέρονται (στο τέλος του άρθρου) όλα τα μοντέλα για τα οποία υπάρχουν πάνω από 2 αναφορές
LOL,
αφου δεν χρειάζεται να περιμένω έχουμε και λεμε (όπως μου έρχονται στο μυαλο):
το αυτοκινητο εχει περάσει στα χερια μου τα πανδεινα, τις πρώτες γρατσουνιές τις έχει απο τοτε που το σφήνωσα αναμεσα σε βατα για να φτάσω σε παραλία, και τελικα βρηκα χωραφι με ελιές και μια μπουλντόζα, το μόνο όχημα που πήγαινε εκει.... δρομος φυσικα δεν υπήρχε.
Φετος στην Ανδρο απο λαθος αναγνωση στο χάρτη μπήκαμε σε μονοπάτι και όχι δρομο 4 ατομα φορτωμενο, τα καταφερε.
Στη Κέρκυρα ο ντόπιος έιπε 'μην πατε, μονο αγροτικα πανε απο αυτο το δρόμο' και φυσικα παλι 4 ατομα πηγαμε μια χαρα...
Παλιότερα παραμελημενο καργα, πηγα 2-3 φάσεις για αλλαγη λαδιών και εβγαλε 1 λιτρο μαυριλα το πολύ....,
τυπος σε πλυντηριο αυτοκινητων μολις το ειδε είπε 'φιλε, σε ποτάμι έχει πεσει?' και τέτοια.
Από τα 80-90 χιλ χλμ μεχρι περιπου τα 150 χιλ χλμ ήταν στο έλεος του Παντοδύναμου, αν δεν ακουγονταν τα ωστηρια σα ραπτομηχανη, λαδι δεν αλλαζα. Δε μιλαμε για φιλτρα, μπουζί, αυτα ήταν αγνωστη λεξη, απλα μπουζι κράταγα για 30 χιλιαδες χιλιόμετρα...Τωρα το προσεχω αρκετά περισσότερο για όλα, μπας και αντεξει παραπανω...
Δεν υπερβάλλω για τα παραπάνω, αν εχω ξεχάσει κατι χοντρο θα το συμπληρώσω.Χρήση πόλης 80%, εχουν αλλαχτεί 2 φορες συμπλεκτης (φταιω εγω φυσικά), δισκοι εμπρος (τους έκανα γραμμοφωνο ειχα να αλλαξω τακακια ο Θεός ξερει απο πότε), τσιμουχακια βαλβιδων εκαιγε λαδια καργα τωρα φαινεται να ηρέμησε λιγο , ρουλεμαν μπροστά (μαλλον δεν τα χρειαζόταν εκαναν Μ@λ@κια στο σερβις, μεγάλη ιστορία), αμορτισερ 2 φορες (1 μετα απο χοντρό τράκο και 1 αφου τα ψόφησα στα κατσάβραχα), 2 γρυλλοι δεξιου παραθυρου και εχω βάλει και ελατηρια χαμηλώματος τρομαρα μου.....
Ιμάντα εκκεντροφόρων αντι καθε 45 εγω αλλαξα στα 60-120-180.
Εχει αναψει λαμπακι καταλύτη αλλα μπορει να ειναι απο περιφερειακο συστημα θα δουμε.... και θελω και ακρομπαρο παιζει η μια ροδα λιγο.Αν μιλαμε για αξιοπιστια θα ξαναπαιρνα το ίδιο, τέλος... οτι εχει παθει ουσιαστικα εκτος απο το γρύλλο παραθυρου, φταιω εγώ. Υποπτέυομαι οτι άν εκανα σωστη συντηρηση και δεν του ....τη μάνα με καθε ευκαιρια, θα ήμουν και εγώ σαν καποιους πιο πανω που λενε '350.000 και απλα καιει λιγο λαδάκι'.
Είσαι υπερήφανος φαντάζομαι για όλα αυτά;
-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Δεν υπάρχει 'υπερηφάνεια' ή 'ντροπή' ή γενικότερα κάτι που χρειάζεται να ερμηνεύσεις 'μεταξύ των γραμμών' του post μου. Απλή παράθεση γεγονότων που σχετίζονται με το αυτοκίνητο.
To δικό σου post τί ακριβώς αφορά? -
Δεν υπάρχει 'υπερηφάνεια' ή 'ντροπή' ή γενικότερα κάτι που χρειάζεται να ερμηνεύσεις 'μεταξύ των γραμμών' του post μου. Απλή παράθεση γεγονότων που σχετίζονται με το αυτοκίνητο.
To δικό σου post τί ακριβώς αφορά?Άναψε λαμπάκι καταλύτη, θα δουυυυύμε τι είναι και αν θα κάνουμε κάτι, δε πάει να μολύνει; Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.
Εδώ κυκλοφορούσες χωρίς φρένα. Και καλά να καταλήξεις σε κανένα χαντάκι, οι υπόλοιποι τι φταίμε, πεζοί και εποχούμενοι;
Μάλλον πολύ προχωρημένα αυτά που λέω. Αφού προχώραγε το αμάξι...
-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Άναψε λαμπάκι καταλύτη, θα δουυυυύμε τι είναι και αν θα κάνουμε κάτι, δε πάει να μολύνει; Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.
Εδώ κυκλοφορούσες χωρίς φρένα. Και καλά να καταλήξεις σε κανένα χαντάκι, οι υπόλοιποι τι φταίμε, πεζοί και εποχούμενοι;
Αντε φερτα παλι να τα αρμεξουμε...
Μάλλον είσαι πολύ προχωρημένος φαίνεται, και για αυτό λες προχωρημένα πράγματα... για πες μας λοιπόν απο εκει απο το μέλλον, τελικα θα χρεωκοπήσουμε ή όχι???'Κυκλοφορουσες χωρίς φρένα'
Το οτι ειχα να αλλάξω τακάκια 'καιρό' και με τα κερατάκια που έχουν μέσα (μαλλον δεικτες φθοράς) γρατσουνισα τελικα τους δίσκους, δεν σημαινει οτι δεν ειχα φρένα, το σκηνικό συνεβηκε μεσα σε 200 περιπου χιλιόμετρα... μεγάλη ιστορία.Παμε τώρα να δούμε και το 'δε παει να μολύνει'...
Άκου μάστορα λοιπόν τι έκανα, εγω ο ταπεινός:
Τσέκαρα το 'λαμπακι καταλυτη' (κωδικος λάθους PO 422) οτι εχει να κανει με τον 2ο αισθητήρα λ, όταν βγάζει περιπου ίδια readings με τον 1ο αρα συμπερασματικά ο καταλυτης που παρεμβάλλεται δεν δουλευει.... Εψαξα βρηκα διάβασα οτι μερικες φορές, ακουσον ακουσον, δεν φταιει ο καταλύτης, αλλα διαφορα περιφερειακα πραγματα.... όπως παλιά μπουζι, ή απλα ψόφιος αιθητήρας, ή τρυπιτσα στην εξατμιση μεταξύ 1ου και 2ου λ. Πολύ πράγμα για έρευνα...
Μπουζί ειχα πρόσφατα αλλαγμένα, πηγα λοιπον σήμερις που έιχα χρόνο, με αναμμενο λαμπάκι, μετρησα καυσαέρια, ήταν φυσιαλογικα, αρα ο καταλυτης δουλευει καλα, και μετά έσβησα το λαμπάκι...., ο μαστορης εκει επιβεβαιωσε οτι πιθανα απο καπου παιρνει αέρα..... Εναλλακτικά, αν πιστευα τον εξουσιοδοτημενο που το εβαλε σε διαγνωστικο και ειπε με σιγουριά 'καταλύτης, δώσε 6+ κατοστάρικα', θα τον άλλαζα, δεν θα ειχα να πληρώσω το ρεύμα, αρα ουτε και υπολογιστη για να σου γράφω να δεις τι κανουμε εμεις εδω οι οπισθοδρομικοί...
Ξανά, δεν υπάρχει κρυμμένο νόημα και λογική 'between the lines' σε αυτά που γράφω... ότι διαβάζεις είναι.
-
Γράψτε ότι είναι να γράψετε, γιατί σε λίγα χρόνια αυτό το νήμα θα βρίθει από αναφορές σε πετρελαιοκινητήρες. Και εκεί τα χλμ. θα είναι και επταψήφια.
-
καλος μου φιλος ειχε παλαιοτερα μια Mercedes 200d ( μοντελο 1980, ηταν αυτη με τα οριζοντια μπροστα φαναρια που βγηκε μετα απο εκεινη με τα καθετα)
To αυτοκινητο το εφερε ο πατερας του απο τη γερμανια και για πολλα χρονια δουλευε σαν ταξι.
Το 1996 ή 97 πηρε primera, οποτε ο φιλος μου το ρετουσαρισε, το εβαψε, το αποχαρακτηρισε και το κυκλοφορουσε.
ειχε μηδενισει το κοντερ (ειχε 6 ψηφια, αρα περασε το μυριο), και το πουλησε με πανω απο 1.500.000 χιλιομετρα
ειχε κανει μια επισκευη στον κινητηρα περιπου στις 600000Ποτε ποτε το βλεπουμε ακομα στο δρομο
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχεις ζητήσει άδεια για να χρησιμοποιήσεις αυτές τις αναφορές;έχουν γραφτεί δημόσια και μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση στο forum ακόμα κι αν δεν είναι γραμμένος. Επίσης μπορείς να βρεις το θέμα του forum και μέσω google, Οπότε...υπάρχει νόημα να πάρει κάποιος άδεια?
ΥΓ: Ίσως (για μένα) να είναι άστοχο να γράφει κάποιος και το όνομα του χρήστη δίπλα, μιας και επειδή όλα είναι ψευδώνυμα, δεν προσδίδουν κάποια αξία στα λεγόμενα-γραφόμενα.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
καλος μου φιλος ειχε παλαιοτερα μια Mercedes 200d ( μοντελο 1980, ηταν αυτη με τα οριζοντια μπροστα φαναρια που βγηκε μετα απο εκεινη με τα καθετα)
To αυτοκινητο το εφερε ο πατερας του απο τη γερμανια και για πολλα χρονια δουλευε σαν ταξι.
Το 1996 ή 97 πηρε primera, οποτε ο φιλος μου το ρετουσαρισε, το εβαψε, το αποχαρακτηρισε και το κυκλοφορουσε.
ειχε μηδενισει το κοντερ (ειχε 6 ψηφια, αρα περασε το μυριο), και το πουλησε με πανω απο 1.500.000 χιλιομετρα
ειχε κανει μια επισκευη στον κινητηρα περιπου στις 600000Ποτε ποτε το βλεπουμε ακομα στο δρομο
W123 Αθάνατα αυτοκίνητα
-
Άναψε λαμπάκι καταλύτη, θα δουυυυύμε τι είναι και αν θα κάνουμε κάτι, δε πάει να μολύνει; Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.
Αντε φερτα παλι να τα αρμεξουμε...
Μάλλον είσαι πολύ προχωρημένος φαίνεται, και για αυτό λες προχωρημένα πράγματα... για πες μας λοιπόν απο εκει απο το μέλλον, τελικα θα χρεωκοπήσουμε ή όχι???'Κυκλοφορουσες χωρίς φρένα'
Το οτι ειχα να αλλάξω τακάκια 'καιρό' και με τα κερατάκια που έχουν μέσα (μαλλον δεικτες φθοράς) γρατσουνισα τελικα τους δίσκους, δεν σημαινει οτι δεν ειχα φρένα, το σκηνικό συνεβηκε μεσα σε 200 περιπου χιλιόμετρα... μεγάλη ιστορία.Παμε τώρα να δούμε και το 'δε παει να μολύνει'...
Άκου μάστορα λοιπόν τι έκανα, εγω ο ταπεινός:
Τσέκαρα το 'λαμπακι καταλυτη' (κωδικος λάθους PO 422) οτι εχει να κανει με τον 2ο αισθητήρα λ, όταν βγάζει περιπου ίδια readings με τον 1ο αρα συμπερασματικά ο καταλυτης που παρεμβάλλεται δεν δουλευει.... Εψαξα βρηκα διάβασα οτι μερικες φορές, ακουσον ακουσον, δεν φταιει ο καταλύτης, αλλα διαφορα περιφερειακα πραγματα.... όπως παλιά μπουζι, ή απλα ψόφιος αιθητήρας, ή τρυπιτσα στην εξατμιση μεταξύ 1ου και 2ου λ. Πολύ πράγμα για έρευνα...
Μπουζί ειχα πρόσφατα αλλαγμένα, πηγα λοιπον σήμερις που έιχα χρόνο, με αναμμενο λαμπάκι, μετρησα καυσαέρια, ήταν φυσιαλογικα, αρα ο καταλυτης δουλευει καλα, και μετά έσβησα το λαμπάκι...., ο μαστορης εκει επιβεβαιωσε οτι πιθανα απο καπου παιρνει αέρα..... Εναλλακτικά, αν πιστευα τον εξουσιοδοτημενο που το εβαλε σε διαγνωστικο και ειπε με σιγουριά 'καταλύτης, δώσε 6+ κατοστάρικα', θα τον άλλαζα, δεν θα ειχα να πληρώσω το ρεύμα, αρα ουτε και υπολογιστη για να σου γράφω να δεις τι κανουμε εμεις εδω οι οπισθοδρομικοί...
Ξανά, δεν υπάρχει κρυμμένο νόημα και λογική 'between the lines' σε αυτά που γράφω... ότι διαβάζεις είναι.
Είχες να αλλάξεις ένας Θεός ξέρει από πότε τακάκια (είναι κι ακριβά τα ρημάδια, που να πληρώσεις το νοίκι) και οι αισθητήρες (υποτίθεται) γρατσούνισαν τους δίσκους.
Congrats.
-
Thanks.
-
Τα λαμάκια σφυρίζουν ελαφρά όταν φτάσουν να ακουμπάνε τον δίσκο. Δεν τον γρατζουνάνε ούτε όμως ακούγονται δυνατά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα λαμάκια σφυρίζουν ελαφρά όταν φτάσουν να ακουμπάνε τον δίσκο. Δεν τον γρατζουνάνε ούτε όμως ακούγονται δυνατά.Μα είναι φτιαγμένα για να σου πουν να αλλάξεις τακάκια για να μη χαλάσεις το δίσκο (και για μη κινδεινεύει η ζωή σου και των άλλων, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δoes not apply). Θα σε προειδοποιούσαν για να μην καταστρέψεις το δίσκο καταστρέφοντάς τον;
-
Τα τακάκια σφυρίζουν όταν είναι στο τέλος της ζωής των. Όταν αρχίσει να κοσκινίζει το τιμόνι και να 'γρατζουνάνε' οι δίσκοι είναι ήδη αργά...
-
Τσιρίγματα σφυρίγματα δεν έγιναν, ακόμα και να έγιναν δεν τα άκουσα. Ενα απο τα δύο. Μιλάμε πάντα για γνησια τακακια Hyundai. Ηταν ακόμα στην 3ετή εγγύηση και το πήγαινα στην αντιπροσωπεία που το πήρα. Το σκηνικο συνέβη σε ταξιδι πηγαινε-ελα Πάτρα, 3 ατομα, μεγαλύτερο φορτίο στην επιστροφή. Καπου στην επιστροφή αρχισε το γρατσούνισμα, κοσκίνισμα τιμονιού ουδέποτε συνεβη, για αυτό τουλάχιστον ειμαι σίγουρος οτι θα το καταλάβαινα. Φρένα είχα, με την ίδια απόδοση, αλλά τα γρατσουνισματα ακούγονταν για περιπου 100 χλμ μεχρι να επιστρέψω. Ξηγημένο παιδί καλή του ώρα ο τεχνικός υπευθυνος της αντιπροσωπείας, μου έβαλε μεταχειρισμενους δίσκους που ειχε σε καλη κατάσταση, δωρεάν. Κράτησαν για αρκετες δεκαδες χλμ, εχουν αλλαχτεί εδω και 3-4 χρόνια περιπου.
Σημειωτέον, ΔΕΝ μου έχουν τσιρίξει τακάκια ΠΟΤΕ. Δεν ξερω τι εβαζαν τότε στην αντιπροσωπεια ή μετέπειτα σε διάφορα συνεργεία που βαζω, αλλα δεν εχω ακουσει ποτέ τσίριγμα στο δικό μου αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Έχεις ζητήσει άδεια για να χρησιμοποιήσεις αυτές τις αναφορές;
έχουν γραφτεί δημόσια και μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση στο forum ακόμα κι αν δεν είναι γραμμένος. Επίσης μπορείς να βρεις το θέμα του forum και μέσω google, Οπότε...υπάρχει νόημα να πάρει κάποιος άδεια?
ΥΓ: Ίσως (για μένα) να είναι άστοχο να γράφει κάποιος και το όνομα του χρήστη δίπλα, μιας και επειδή όλα είναι ψευδώνυμα, δεν προσδίδουν κάποια αξία στα λεγόμενα-γραφόμενα.
Συμφωνώ με τη άποψη σου Κάβουρα στο α΄σκέλος γι' αυτό και δεν έκρινα κι εγώ σκόπιμο να ζητήσω άδεια συν τους λόγους που ανέφερα σε προηγούμενο post..όσο για το β' σκέλος το όνομα χρήστη που γράφω στον εν λόγω http://carbloggergr.blogspot.com/2011/10/blog-post.html συγκεντρωτικό πίνακα όλων των αναφορών του ποστ, το γράφω
- για να μπορεί να δει ο καθένας τα στοιχεία για το αυτοκίνητο του και αν θέλει να ποστάρει επιπλέον στοιχεία
- με αναφορά μόνο μοντέλου χρονολογίας και προβλημάτων, χάνει κανείς τον μπούσουλα για το ποιός έχει γράψει για ποιό αυτοκίντο..Υπάρχουν συμφορουμίτες που έχουν ποστάρει δυο και παραπάνω φορές στοιχεία για το αμάξι τους. Δεν θα υπήρχε τρόπος να τους έβρισκα, μόνο αν ανέφερα και το nick τους.
Αν παρόλα αυτά κάποιος επιθυμεί να διαγραφεί το nick του από την εν λόγω λίστα, ας ενημερώσει
-
Να αποδώσω τα εύσημα στον πιο κοιμισμένο από άποψη επιδόσεων δίλιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα της πιάτσας που φοράει το ST μου. Το καλό του κοιμισμένου μάλλον είναι η αξιοπιστία του. Κλασσικός redneck τεχνολογικά κινητήρας, 180αρίζω σε κανα 10ήμερο και δε μου έχει βγάλει κιχ. Άλλοτε (από τα 120 - 150) μου έκαιγε λίγο λαδάκι (500 ml είχα συμπληρώσει πριν το σέρβις), πράμα που ...διορθώθηκε από μόνο του. Από κατανάλωση αν κινηθώ νόμιμα σε επαρχιακό δίκτυο πιάνω εύκολα 6.5 το καλοκαίρι και μαξ 7.5 το χειμώνα λτ / 100χμ με την τακτική του δε φρενάρω, κρατώ τη φόρα του αυτοκινήτου (έτσι έβγαλα 135.000 χμ με ενα σετ τακάκια φερόντο και είχαν ακόμα ψωμί).
180 δεν είναι πολλά, αλλά πρέπει να αναλογιστεί κανείς ότι όλα σχεδόν έγιναν από το μακρυνό Ιανουάριο του 2008. Και έχει πατήσει χωματόδρομο και χωματόδρομο (έπικ το εδώ κομμάτι που αναγκάστηκα να αφήσω πίσω για 1 χμ 3 μπαγκάζια στην άκρη του δρόμου και μετά να ξαναπερπατήσω πίσω και να τα ξαναβάλω μέσα για να κερδίσω 1 εκατοστό ωφέλιμου ύψους. Και μιλάω για κροκαλόδρομο, το κομμάτι μου πήρε 45 λεπτά και πέρασα και μετά από βροχές με νεροφαγώματα κλείνει η παρένθεση). Έχει λειτουργήσει σε μεγάλη γκάμα θερμοκρασιών, έχει κάνει 15άωρα ταξίδια δουλεύοντας με μικρά διαλλείματα για μερικές φωτογραφίες. Έχει γράψει 1130 χμ σε μια μέρα από Αντίκυρα -Ναύπακτο - Πάτρα - Αθήνα - πέριξ - Λάρισα - Τρίκαλα - Λάρισα Θεσσαλονίκη.
Έτσι όπως έχουν τα μέτρα 'σφάξτε τα δίλιτρα' καμμιά φορά λέω τι καλά που θα ήταν να παραδώσει μια μέρα το πνεύμα για να το γυρίσω στον αγύριστο αφού δε θα με συμφέρει να το επισκευάσω. Και μετά να γράφω διαδρομές του στυλ 'Τούμπα Ρετζίκι μέσω Επταπυργίου' και όχι αυτά που γράφω τώρα.
Θέλω διακαώς να 200σαρίσω, έτσι για το μαμώτο και μετά βλέπουμε. Να πω τον καημό μου θα ήθελα να το δω και ντυμένο νυφούλα, ίσως και με παιδικό κάθισμα πίσω με πιτσιρίκι, αλλά πήγα πολύ μπροστά. Τα λέμε τέτοια μέρα του χρόνου, στο ίδιο τόπικ με ειλημμένη την απόφαση αν θα παροπλιστεί ή θα έχω βρει κάποια δουλειά να μας συντηρούμε.
-
Τουοτα λαντ κρουισερ του 99 με 205000 χλμ. Κινητηρας αστερι, αλλαγη ιμαντα χρονισμου και δυναμο στα 200000. Σερβις επισημα στα 10000 και λαδια στα 5000. Ολα δουλευουν αψογα. κατετεθησαν πινακιδες λογω τεκμηριου. Δεν ζηταει τιποτα. Τα τελευταια 30000 χλμ εκαιγε υγρ-αεριο.
-
VW 1600cc 8v AKL: περίπου 435.000 χλμ.
_
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;