-
Στο 'έχω αρκετή τύχη' που σου λέει η αντιπροσωπία θα έπρεπε να σου απαντήσει με μεγαλύτερη σιγουριά.
Σαν ελευθερος επαγγελματίας πιθανότερο να συνεργάζεσαι με κάποια συγκεκριμένη τράπεζα η οποία ξέρει την οικονομική σου κατάσταση και αυτή μπορεί να σου δώσει πιο σίγουρη απάντηση.
Γενικά πάντως από ότι γνωρίζω δάνειο ποσού μεγαλύτερου του εκκαθαριστικού μάλλον θα το έλεγα έως και αδύνατο να εγκριθεί. Τουλάχιστον στις σημερινές συνθήκες.
-
test 2
-
Δεν θα εχεις θεμα αν εχεις εγγυητη. Σιγουρο αυτο. Εδω πλυντηριο πηραμε με δωσεις και ζηταγαν εγγυητη αν και με χαμηλοτερο εισοδημα.
-
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αιτηθείς και να δεις αν θα εγκριθεί. Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να μπλέξεις με τέτοια εν μέσω κρίσης;
-
test 3
-
Ειναι μαλλον απιθανο να εγκριθει το δανειο με αυτα τα οικονομικα δεδομενα
Στην Nissan δεν εγκρινουν δανεια αλλα πουλανε αυτοκινητα,οποτε οτι και να ειπαν μαλακια ειναι
Επισης λογω φορτου εργασιας στις τραπεζες παιζει να αργησουν και να σου απαντησουν,αυτο δεν ειναι στανταρτΘα ελεγα να ψαξεις Κασκαι μεταχειρο,χαμενος δεν θα βγεις
-
Εδώ και αρκετά χρόνια έχω πάρει μια master debit από Eurobank. Μου έχει λύσει τα χέρια, τη χρησιμοποιώ παντού. Τη χρησιμοποιώ φυσικά και στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα 'επιστροφή'. Κυρίως στα βενζινάδικα μπορώ να πω. Τον τελευταίο καιρό, είχα μαζέψει 75 ευρώ στη κάρτα. Πήγα σε ένα βενζινάδικο τις μέρες που είχε αποφασιστεί τι δημοψήφισμα με σκοπό να βάλω καύσιμα. Ρώτησα τον υπάλληλο αν μπορώ να βάλω 30 ευρώ. Μου είπε ότι ήδη έχουν πάει κι άλλοι αυτές τις μέρες και έχουν βάλει και δεν έχει πρόβλημα να μου βάλει παρόλο που δεν ξέρει από ότι μου είπε αν 'θα τα πάρει τα λεφτά του'. Λόγω τις κρίσης? Σκέφτομαι εγώ.
Σήμερα πήγα πάλι και ρώτησα αν μπορώ να βάλω άλλα 30. Οι 2 υπάλληλοι κοιτάχτηκαν για 1-2 δευτερόλεπτα.
'Δεχόμαστε ακόμα από την 'επιστροφή' ή την έχουμε σταματήσει' ?
'Όχι, όχι δεχόμαστε' είπε ο άλλος.Δηλαδή πως λειτουργεί αυτό το σύστημα? Βάζοντάς μου εμένα 30 ευρώ από την επιστροφή ο βενζινάς, δεν τα παίρνει αυτομάτως από την τράπεζα?
-
Εγω ξερω πως τα μηχανακια ειναι συνδεδεμενα με λογαριασμους, περνανε την καρτα σου, τα χρηματα μπαινουν στον λογαριασμο τους και ειναι διαθεσιμα μετα απο λιγο καιρο.
-
τωρα ετσι οπως ειναι μπερδεμενη η ιστορια με τις τραπεζες μηπως υπαρχει κανενα προβλημα.
-
Δεν ξέρω αν μπορούν να πάρουν άμεσα τα λεφτά τους στο λογαριασμό τους ή αν μεσολαβεί κάποιο διάστημα. Ίσως για αυτό να μην θέλουν ουσιαστικά να δέχονται τις κάρτες, πέρα από το γεγονός πως όλα τα λεφτά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ελέγχονται από το capital control, οπότε ουσιαστικά έχεις λεφτά στη τράπεζα αλλά ταυτόχρονα δεν έχεις... Όπως και να έχει αν ισχύει το συγκεκριμένο άρθρο http://www.newsbeast.gr/society/arthro/ ... tiki-karta δεν πιστεύω να τολμήσει κάποιος να μην δεχτεί κάρτα.
-
προχθες για ρουχα και παπουτσια που αγορασα δεν ειχα προβλημα με τα καταστηματα. δεχθηκαν καρτα.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Περισσότερο , αλλά όσο γκρέμισαν αυθαίρετα τόσα χρόνια, άλλο τόσο θα βγάλουν κόσμο από το σπίτι τους.Τα κόκκινα δάνεια περνάνε πλέον στα χέρια όχι ελληνικών τραπεζών, αλλά ξένων funds, που πληρώνουν και τα αγοράζουν, για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω και να βγάλουν και κέρδος! Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα το ρίξουν στη φιλανθρωπία; Θα γίνει της κατάσχεσης το κάγκελο! Εδώ θα είμαστε και θα τα ξαναπούμε πολύ σύντομα!
Άλλωστε πλέον ΚΑΙ ο Έλληνας είναι ΤΟΣΟ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΣ και σε λήθαργο που δεν αντιδρά σε τίποτα...Και στην Ισπανία δεν άνοιξε μύτη... -
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Τα ίδια γίνονται και σε πολλές άλλες χώρες, λόγω νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Τουλάχιστον εδώ δεν είδαμε ΜΑΤ να μπαίνουν μέσα στα σπίτια και να πετάνε στον δρόμο τους ανθρώπους, όπως έγινε στην Ισπανία με τον δεξιό Ραχόι...
ΑΚΟΜΗ
Αλλά δυστυχώς Αλέξανδρέ μου δεν ΘΑ το δούμε σε πολύ καιρό, αλλά πολύ σύντομα και ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ γι' αυτό. Άλλωστε εντάσσεται και αυτό τα μέτρα που προσφάτως ψήφισε η κυβέρνηση και θα εφαρμοστούνΛίγο αλλά ο emperor έχει απόλυτο δίκιο
Συμφωνω μαζι σας. Απλα κατεδειξα οτι δεν ειναι ιδιον μονον της Ελλαδας και των ψηφοφορων της. Αλλωστε οτι και να ψηφισεις, αλλοι κανουν κουμαντο.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα ίδια γίνονται και σε πολλές άλλες χώρες, λόγω νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Τουλάχιστον εδώ δεν είδαμε ΜΑΤ να μπαίνουν μέσα στα σπίτια και να πετάνε στον δρόμο τους ανθρώπους, όπως έγινε στην Ισπανία με τον δεξιό Ραχόι...
ΑΚΟΜΗ
Αλλά δυστυχώς Αλέξανδρέ μου δεν ΘΑ το δούμε σε πολύ καιρό, αλλά πολύ σύντομα και ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ γι' αυτό. Άλλωστε εντάσσεται και αυτό τα μέτρα που προσφάτως ψήφισε η κυβέρνηση και θα εφαρμοστούνΛίγο αλλά ο emperor έχει απόλυτο δίκιο
Συμφωνω μαζι σας. Απλα κατεδειξα οτι δεν ειναι ιδιον μονον της Ελλαδας και των ψηφοφορων της. Αλλωστε οτι και να ψηφισεις, αλλοι κανουν κουμαντο.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
Καλά ναι, τα έχουμε πει αυτά. Στον Καπιταλισμό ζούμε (a.k.a. Δικτατορία του Κεφαλαίου)
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Περισσότερο , αλλά όσο γκρέμισαν αυθαίρετα τόσα χρόνια, άλλο τόσο θα βγάλουν κόσμο από το σπίτι τους.
Τα κόκκινα δάνεια περνάνε πλέον στα χέρια όχι ελληνικών τραπεζών, αλλά ξένων funds, που πληρώνουν και τα αγοράζουν, για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω και να βγάλουν και κέρδος! Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα το ρίξουν στη φιλανθρωπία; Θα γίνει της κατάσχεσης το κάγκελο! Εδώ θα είμαστε και θα τα ξαναπούμε πολύ σύντομα!
Άλλωστε πλέον ΚΑΙ ο Έλληνας είναι ΤΟΣΟ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΣ και σε λήθαργο που δεν αντιδρά σε τίποτα...Και στην Ισπανία δεν άνοιξε μύτη...Κοιμισμένος είναι αυτός που τόσα χρόνια παιδευόταν για να αγοράσει ένα οικόπεδο και πλήρωνε για να έχει άδεια το σπίτι του, την ίδια στιγμή που ο γείτονας του έχτιζε παράνομα και απολάμβανε το εξοχικό του καταπατώντας δημόσια περιουσία.
Κοιμισμένος είναι αυτός που ζορίστηκε για να αγοράσει ένα διαμέρισμα των 70.000€ την ίδια στιγμή που ο γείτονας του (που βγάζει τα ίδια λεφτά) πήρε δάνειο και αγόρασε μεζονέτα των 250.000€ το οποίο τώρα δεν μπορεί να αποπληρώσει.
Και στην Ισπανία τι μύτη να ανοίξει, που η φούσκα με τα ακίνητα είχε φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη; Που έπαιρναν δάνεια για να αγοράσουν σπίτια η αξία των οποίων θα διπλασιαζόταν μέσα σε λίγα χρόνια;
Σε όλους αρέσει η Dolce Vita χωρίς να χρειαστεί να δουλέψουμε και να ζοριστούμε και δυστυχώς απογοητευόμαστε όταν διαπιστώνουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
-
Οι τράπεζες έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης (για αυτό δικαιώνονται οι δανειολήπτες στα Δικαστήρια). Όταν δίνεις δάνεια χωρίς να πληρούνται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις, αναλαμβάνεις και το επιχειρηματικό ρίσκο. Η δικιά τους φιλαργυρία οδηγεί τις αγορές σε καταστάσεις φούσκας. Αλλά αντί να τα λουστούν οι ίδιες, τις ξελασπώνει το Κράτος (= οι φορολογούμενοι). Καπιταλισμός στα καλύτερά του!
Σταματάω εδώ το off topic όμως.
-
Οι τράπεζες έχουν ευθύνη, αλλά ταυτόχρονα δεν απευθύνονταν σε ανηλίκους. Και εμάς μας 'ζάλιζαν' για διακοποδάνεια, καταναλωτικά κλπ, αλλά αποφασίσαμε να ζήσουμε με τα λίγα και σίγουρα.
Καταλαβαίνω ότι οι συνθήκες άλλαξαν πάρα πολύ για όλους μας τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν θα λυπηθώ αυτόν που πήρε ένα δάνειο για να αγοράσει την μεζονέτα των 250.000€ και σήμερα κατηγορεί το ανάλγητο κράτος, τις εισπρακτικές εταιρείες ή τις τράπεζες που θέλουν να του το πάρουν. Αν δεν μπορεί να έχει αυτό το σπίτι, ας το αφήσει και ας μετακομίσει σε ένα μικρότερο με το 1/3 της αξίας αυτού που έμενε.
Όσο για τις τράπεζες, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, γιατί αν το κράτος τις αφήσει στην μοίρα τους, μαζί με τις τράπεζες θα χαθούν και οι καταθέσεις που υπάρχουν σε αυτές. Οπότε, πάλι οι πολίτες θα πληρώσουν το μάρμαρο. Και αυτή την φορά πολύ πιο ακριβά! Βέβαια η λύση αυτή είναι ιδανική για τον 'απατεώνα' που πήρε δάνειο πολύ πάνω από τα μέτρα του, δεν το ξόφλησε, βάρεσε κανόνι η τράπεζα, του έμεινε το σπίτι και δεν έχασε και τίποτα γιατί δεν έχει και καταθέσεις
ΥΓ. Μήπως θα μπορούσε ο moderator να μεταφέρει τις τελευταίες απαντήσεις σε κάποιο σχετικό topic;
-
Η τράπεζα είναι επιχείρηση, όχι ίδρυμα. Αν δώσει λάθος δάνειο είναι δικό της πρόβλημα. Ας πάει στα δικαστήρια να τα βρει. Όχι όμως με τις δικές πλάτες!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η τράπεζα είναι επιχείρηση, όχι ίδρυμα. Αν δώσει λάθος δάνειο είναι δικό της πρόβλημα. Ας πάει στα δικαστήρια να τα βρει. Όχι όμως με τις δικές πλάτες!!!Προφανώς το ίδιο ισχύει και για τον ενήλικα-πολίτη που έκανε ένα επενδυτικό λάθος και δανείστηκε πέρα από τις δυνατότητες του. Αν πήρε λάθος δάνειο είναι δικό του πρόβλημα. Ας πάει στα δικαστήρια να τα βρει. Όχι όμως με τις δικές μας πλάτες!!! Ας του το κατασχέσουν!
Θέλω να πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα προστατέψει αυτόν που έχει πραγματική ανάγκη και τους υπόλοιπους από αυτόν που θέλει να έχει μεζονέτα και να μην πληρώνει
-
Είναι τουλάχιστον αστείο και το λιγότερο αφελές να μιλάμε για δικαιοσύνη όταν ένα από τα εμπλεκόμενα μέρη είναι η τράπεζα... Επίσης είναι πολύ αστείο να πρέπει να προστατευτεί καποιος που έχει μικρό ακίνητο και αντιμετώπισε προβλήματα στην αποπληρωμή του δανείου του ενώ κάποιος με μεζονέτα να συγκεντρώνει τα πυρά όλων λόγω κατηγορίας του ακινήτου του και ας οδηγήθηκε σε αδυναμία εξυπηρέτησης δανειου για τους ίδιους λόγους με τον πρώτο. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή και να μην εξαρτάται από αυθαίρετες διακρίσεις που σκοπό έχουν να διχάζουν τους πολίτες. Κάπως έτσι έγινε και με τα αυτοκίνητα όσον αφορά θέματα κυβισμού και τελών και τεκμηρίων με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν οικονομικά εγκλήματα σε βάρος τόσων πολιτών. Σε θέματα πολυσύνθετα αφοριστικές εκφράσεις - απόψεις, αποτελούν βούτυρο στο ψωμί εκείνων που διαχειρίζονται τις τύχες μας και με πολύ άδικο - φασιστικό τρόπο όπως φάνηκε τα τελευταία χρόνια.
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα