-
Προφανώς εν όψει της εξόδου της χώρας στις αγορές πολύ σύντομα με έκδοση ομολόγου τις τελευταίες μέρες υπάρχει ραλλυ μεταφοράς κεφαλαίων δημοσίων οργανισμών στην ΤτΕ υποσχόμενη υψηλές αποδόσεις σε επενδυτικά προιοντα και εγγυημένη ασφάλεια( θυμίζω 53% το προηγούμενο κούρεμα). Το θέμα είναι ότι τραβάει το χαλί από τις εμπορικές τράπεζες οι οποίες μπροστά στο επερχόμενο stress test, το οποίο έρχεται νωρίτερα, βλέπουν τις θέσεις του διαρκώς μειούμενες.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλά τώρα που θα έρθει φιλελεύθερος υπουργός οικονομικών εις τας Γερμανίας, να δείτε σφιχτοκολαρέισιον που θα πέσει
-
Μολων δωσέ... εχουμε δωσει τοσο κ@λο που συνηθίσαμε... ας ερθει και αυτος μωρε!
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μήπως γνωρίζει κανείς ή έχει κάνει πρόσφατα μεταφορά από Ελλάδα σε Καναδά; Προς μεγάλη μου έκπληξη οι Καναδοί δεν έχουν ΙΒΑΝ, κάτι που είναι εξαιρετικά αδύνατο να το κατανοήσει η τράπεζα πειραιώς στη χώρα μας και μου λέιε ότι χωρίς ΙΒΑΝ δεν μπορεί να προχωρήσει σε συναλλαγή.
-
Χωρίς να είμαι του τραπεζικού χώρου, δες το εξής
https://www.hba.gr/UplFiles/iban/IBAN-gr.pdf
Σε παραπέμπει στο www.swift.com στο τέλος. Αν κάποιος ξέρει κάτι περισσότερο, ας βοηθήσει. -
Το ΙΒΑΝ είναι εφεύρεση των τελευταίων 10? ετών. Πριν, όταν δεν υπήρχε, πως μεταφέρονταν τα χρήματα στο εξωτερικό?
-
Μηπως ξερει κανεις,ποιος ειναι ο μεγαλομετοχος της Εθνικης;Γιατι οσο και να εψαξα δεν βρηκα κατι...
-
Ευχαριστώ polo2002.
Ελπίζω ο @wantone να το δει. -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Μήπως γνωρίζει κανείς ή έχει κάνει πρόσφατα μεταφορά από Ελλάδα σε Καναδά; Προς μεγάλη μου έκπληξη οι Καναδοί δεν έχουν ΙΒΑΝ, κάτι που είναι εξαιρετικά αδύνατο να το κατανοήσει η τράπεζα πειραιώς στη χώρα μας και μου λέιε ότι χωρίς ΙΒΑΝ δεν μπορεί να προχωρήσει σε συναλλαγή.Μεγάλη εντύπωση μου κάνει, γιατί το ΙΒΑΝ είναι παγκόσμιο. Μόνο πολύ μικρές τράπεζες των ΗΠΑ δεν έχουν ΙΒΑΝ.
Χωρίς ΙΒΑΝ, γίνεται με την παλιά καλή διαδικασία του SWIFT Message και τεράστιες χρεώσεις.
Μηπως ξερει κανεις,ποιος ειναι ο μεγαλομετοχος της Εθνικης;Γιατι οσο και να εψαξα δεν βρηκα κατι...
Το ΤΧΣ. Γιατί σε ενδιαφέρει να αγοράσεις την τράπεζα!?!
-
Πραγματι...
Canadian financial institutions have not adopted IBAN and use routing numbers issued by Payments Canada for domestic transfers, and SWIFT for international transfers. There is no formal governmental or private sector regulatory requirement in Canada for the major banks to use IBAN.
Australia and New Zealand do not use IBAN. They use Bank State Branch codes for domestic transfers and SWIFT for international transfers.[30]
Θα πρεπει να ζητησεις πληροφοριες απο την Καναδικη τραπεζα,στην Πειραιως το μονο που ξερουν να κανουν ειναι να πανικοβαλλονται και να αρνουνται συναλλαγες
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μήπως γνωρίζει κανείς ή έχει κάνει πρόσφατα μεταφορά από Ελλάδα σε Καναδά; Προς μεγάλη μου έκπληξη οι Καναδοί δεν έχουν ΙΒΑΝ, κάτι που είναι εξαιρετικά αδύνατο να το κατανοήσει η τράπεζα πειραιώς στη χώρα μας και μου λέιε ότι χωρίς ΙΒΑΝ δεν μπορεί να προχωρήσει σε συναλλαγή.
Μεγάλη εντύπωση μου κάνει, γιατί το ΙΒΑΝ είναι παγκόσμιο. Μόνο πολύ μικρές τράπεζες των ΗΠΑ δεν έχουν ΙΒΑΝ.
Χωρίς ΙΒΑΝ, γίνεται με την παλιά καλή διαδικασία του SWIFT Message και τεράστιες χρεώσεις.
Το ΤΧΣ. Γιατί σε ενδιαφέρει να αγοράσεις την τράπεζα!?!
Εγω παλι ξερω οτι το ΙΒΑΝ ειναι στην Ευρωπη μονο. Ουτε η Αμερικη εχει ΙΒΑΝ.
-
Τα έχω τα παραπάνω, μου τα είπαν οι άνθρωποι, τα μεταφέρω στη Πειραιώς κι η Πειραιώς μου λέει IBAN.
Στάλθηκε από το Redmi Note 6 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλά η Πειραιώς είναι για κλωτσιές χρόνια τώρα!!!
-
Αλήθεια αυτό, μόνο να δεις πόσο δύσκολα βγάζουν εκτύπωση για βεβαίωση για πόθεν έσχες σε σχέση με την Εθνική, που την περίμενα πιο δύσκαμπτη.
Στάλθηκε από το Redmi Note 6 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Μηπως ξερει κανεις,ποιος ειναι ο μεγαλομετοχος της Εθνικης;Γιατι οσο και να εψαξα δεν βρηκα κατι...Το ΤΧΣ. Γιατί σε ενδιαφέρει να αγοράσεις την τράπεζα!?! [/quote]
Οχι,αλλα που κολλαει αυτο; -
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Οχι,αλλα που κολλαει αυτο;Απόπειρα χιούμορ ήταν...μάλλον όχι πολύ πετυχημένο εαν κρίνω από την αντίδρασή σου.
Μου έκανε εντύπωση που σε ενδιαφέρει ο μεγαλύτερος μέτοχος μιας τράπεζας, αφού πλέον (εκτός Eurobank) εδώ και χρόνια τον έλεγχο τον έχει το ΤΧΣ στις Ελληνικές τράπεζες. Και δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία (πλέον) ο μέτοχος κατά την ταπεινή μου άποψη και έχοντας εργαστεί σε πολλές Ελληνικές τράπεζες τα τελευταία 15 χρόνια.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Οχι,αλλα που κολλαει αυτο;
Απόπειρα χιούμορ ήταν...μάλλον όχι πολύ πετυχημένο εαν κρίνω από την αντίδρασή σου.
Μου έκανε εντύπωση που σε ενδιαφέρει ο μεγαλύτερος μέτοχος μιας τράπεζας, αφού πλέον (εκτός Eurobank) εδώ και χρόνια τον έλεγχο τον έχει το ΤΧΣ στις Ελληνικές τράπεζες. Και δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία (πλέον) ο μέτοχος κατά την ταπεινή μου άποψη και έχοντας εργαστεί σε πολλές Ελληνικές τράπεζες τα τελευταία 15 χρόνια.
Φιλολογικη ηταν ηταν η ερωτηση μου,και το οποιο ενδιαφερον μου,και φυσιολογικη η αντιδραση μου...
Αν γνωριζει καποιος απανταει.
Το αν θελω να αγορασω την τραπεζα,το αν και γιατι με ενδιαφερει ο μεγαλομετοχος μιας τραπεζας,και το ποσα χρονια εχεις εργαστει σε τραπεζες,κατα την δικη μου ταπεινη αποψη(μετα απο την δικη σου)ειλικρινα δεν βγαζουν νοημα... -
Μάλλον δεν καταλαβαίνεις το χιούμορ και παρεξηγείσαι χωρίς λόγο...τέσπα καλή συνέχεια.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Τα έχω τα παραπάνω, μου τα είπαν οι άνθρωποι, τα μεταφέρω στη Πειραιώς κι η Πειραιώς μου λέει IBAN.Στάλθηκε από το Redmi Note 6 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Παρε τηλεφωνο στο τμημα εξυπηρετησης και πες τους οτι στο καταστημα αρνουνται να αντιμετωπισουν την πραγματικοτητα
Αν εχεις τα στοιχεια (που πρεπει να παρεις απο την καναδικη τραπεζα,να σου δωσουν δηλαδη τα νουμερα για συναλλαγες με ευρωπη οχι απλως τον λογαριασμο) θα μπορεσεις ισως να κανεις συναλλαγη και απο το τηλεφωνο -
Παίδες ερώτηση. Έχω ένα δάνειο καταναλωτικό 240 δόσεις μου έχουν μείνει 84 αν εγώ πάω να το αποπληρωσω θα μου γίνει κάποια αφαίρεση από το κεφάλαιο γιατί για 13 χρόνια προπληρωνα τόκους?
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα