-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Ρε παιδιά @@ είναι, εγώ 4 χρόνια είχα pin που διαβαζόταν το ίδο απο αριστερά και απο δεξιά, και ακόμα έξω είμαιΌτι είσαι έξω το λες εσύ Εμείς αν δεν δούμε IP range δεν πιστεύουμε τπτ
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εμμονη ιδεα σου εχει γινει ε;βασικά ψιλο-αμφέβαλα εξαρχής αλλά μετά μου είπαν ότι 'το είπε και η τηλεόραση', οπότε λέω 'κάτσε ρε...μπορεί όντως να μην είναι π@π@ριά'.
(ωχ...σαν τη γιαγιά μου ακούγομαι...'αφού το είπε η τηλεόραση!!!' )Δε θα ήταν κακή ιδέα όμως να λειτουργεί, να σηκώνεις λεφτά και να τα δηλώνεις κάθε φορά ότι σε ανάγκασαν να τα σηκώσεις...
Ότι είσαι έξω το λες εσύ Εμείς αν δεν δούμε IP range δεν πιστεύουμε τπτ
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ρε παιδιά @@ είναι, εγώ 4 χρόνια είχα pin που διαβαζόταν το ίδο απο αριστερά και απο δεξιά, και ακόμα έξω είμαι
Ότι είσαι έξω το λες εσύ Εμείς αν δεν δούμε IP range δεν πιστεύουμε τπτ
Χαχαχαχα..
όχι ρε το korydalos.gov.gr δεν είναι αυτό που νομίζειςbtw έκανα σήμερα δήλωση μη αποδοχής συναλλαγών και μου ζήτησαν και το διαβατήριο... Για να δούμε...
Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι δεν μου δίνουν καμία απάντηση για το τι είανι πιο πιθανό να γίνει... έλπίζω διότι δεσμεύονται από την τράπεζα ώστε να μην μιλάνε...btw εάν δεν έχει ευτυχή κατάληξη κάποιο τέτοιο θέμα τι μπορεί να κάνει κανείς;
-
Εμένα στην Proton Bank με πήραν για μία χρέωση, τους είπα ότι δεν την έχω κάνει εγώ (τηλεφωνικά, χωρίς τίποτα παραπάνω) και μου είπαν 'οκ, θα ακυρώσουμε την κάρτα για να βγει άλλος αριθμός, θα σας στείλουμε την καινούρια και η χρέωση θα αφαιρεθεί κανονικά'.
-
ΙΒΑΝ:
η EUROBANΚ είδα ότι παρέχει δυνατότητα για άμεση on line μετατροπή του παλαιού τύπου αριθμού λογαριασμών σε νέου τύπου μορφής IBAN. Η Εθνική Τράπεζα έχει κάτι ανάλογο; -
Δεν χρειάζεται μετατροπή, ενημέρωση χρειάζεται.... απλά ενημερώνεσαι για το ΙΒΑΝ σου. Ο παλιός σου αριθμός αποτελεί πλέον το τελευταίο μέρος του 27ψήφιου IBAN. Τα προηγούμενα ψηφία έχουν σχέση με την χώρα, την τράπεζά σου και το υποκατάστημα.
-
Απλώς μου έχουν δώσει λογαριασμό της Εθνικής (με αριθμό παλαιού τύπου) για να καταθέσω ένα ποσό, αλλά μέσω web banking ζητάνε υποχρεωτικά ΙΒΑΝ. Μάλλον θα τρέχω σε υποκατάστημα.
-
Όταν αγόρασα ένα προιόν μέσω τραπέζης μου έβγαλε η εταιρία μια καρτούλα Eurobank visa να πληρώνω τις δώσεις. Πλήρωνα εγώ κανονικά - για την ακρίβια έχω βάλει αρκετά περισότερα στη κάρτα και θα την ξεπληρώσω νωρίτερα. Έρχεται ο λογαριασμός προχθες και βλέπω χρέωση 30 ευρω συνδρομή κάρτας.
Πήρα πριν λίγο τηλέφωνο και τους λέω 'Καλά δεν σας φτάνουν οι τόκοι θέλετε και συνδρομή'
'Έτσι είναι πρέπει να πληρώσετε και τη συνδρομή'
'Ναι αλλά εγώ αυτο το πράγμα ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΩ' απαντάω
'Μισό λεπτό να σας συνδέσω με ένα άλλο τμήμα'ματά απο λίγο μου ακούγεται μια ωραία γυναικεία φωνούλα και αφού της είπα τα στοιχεία μου ξανα χωρίς πολλά πολλά μου είπε ότι η χρεωση αυτη θα ακυρωθει!!!!!
καλά μιλάμε ότι αυτοι οι 'άνθρωποι' δεν έχουν μπέσα.
Το σκεπτικό τους είναι μάλλον απλό'ΟΠΟΥ ΚΑΤΣΕΙ. ΑΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤ ΑΥΤΙΑ'
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Όταν αγόρασα ένα προιόν μέσω τραπέζης μου έβγαλε η εταιρία μια καρτούλα Eurobank visa να πληρώνω τις δώσεις. Πλήρωνα εγώ κανονικά - για την ακρίβια έχω βάλει αρκετά περισότερα στη κάρτα και θα την ξεπληρώσω νωρίτερα. Έρχεται ο λογαριασμός προχθες και βλέπω χρέωση 30 ευρω συνδρομή κάρτας.Πήρα πριν λίγο τηλέφωνο και τους λέω 'Καλά δεν σας φτάνουν οι τόκοι θέλετε και συνδρομή'
'Έτσι είναι πρέπει να πληρώσετε και τη συνδρομή'
'Ναι αλλά εγώ αυτο το πράγμα ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΩ' απαντάω
'Μισό λεπτό να σας συνδέσω με ένα άλλο τμήμα'ματά απο λίγο μου ακούγεται μια ωραία γυναικεία φωνούλα και αφού της είπα τα στοιχεία μου ξανα χωρίς πολλά πολλά μου είπε ότι η χρεωση αυτη θα ακυρωθει!!!!!
καλά μιλάμε ότι αυτοι οι 'άνθρωποι' δεν έχουν μπέσα.
Το σκεπτικό τους είναι μάλλον απλό'ΟΠΟΥ ΚΑΤΣΕΙ. ΑΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤ ΑΥΤΙΑ'
Οχι ότι οι άλλες τράπεζες είναι πανάκεια αλλά η eurobank είναι σε άλλο πλανήτη.
Και ναι γ@@@μη μου όσο ήθελα να την αποφύγω η μισθοδοσία μου καταθέτεται εκεί. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
...
βασικά ψιλο-αμφέβαλα εξαρχής αλλά μετά μου είπαν ότι 'το είπε και η τηλεόραση', οπότε λέω 'κάτσε ρε...μπορεί όντως να μην είναι π@π@ριά'.
(ωχ...σαν τη γιαγιά μου ακούγομαι...'αφού το είπε η τηλεόραση!!!' )Ποτε να μην παιρνεις στα σοβαρα οτι ακους στην τηλεοραση ή απο μπατσο. 9/10 λενε μλκιες.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Όταν αγόρασα ένα προιόν μέσω τραπέζης μου έβγαλε η εταιρία μια καρτούλα Eurobank visa να πληρώνω τις δώσεις. Πλήρωνα εγώ κανονικά - για την ακρίβια έχω βάλει αρκετά περισότερα στη κάρτα και θα την ξεπληρώσω νωρίτερα. ..........Εχεις βαλει περισσοτερα λεφτα σε πιστωτικη καρτα;Γιατι;
Δεν τα βαζεις σε λογαριασμο ταμιευτηριου και να κανεις να εξοφλείται ολο το ποσο της καρτας αυτοματα καθε μηνα;Θα παιρνεις και τοκους
-
Μου τηλεφώνησαν (και καλά) από την τράπεζα στην οποία διατηρώ το λογαριασμό μισθοδοσίας μου για να μου εκδόσουν πιστωτική κάρτα. Μού είπαν ότι, σε περίπτωση που δεχτώ, θα μου στείλουν τα χαρτιά προς συμπλήρωση σπίτι μου με courier για να τα υπογράψω επί τόπου. Αποτελεί αυτό όντως τακτική των τραπεζών ή είναι απάτη; Υπάρχει τρόπος να ξέρω ότι τα χαρτιά είναι πραγματικά και ότι ο courier είναι απεσταλμένος της τράπεζας (ή έστω κάποιας συνεργαζόμενης με αυτήν εταιρείας);
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Μου τηλεφώνησαν (και καλά) από την τράπεζα στην οποία διατηρώ το λογαριασμό μισθοδοσίας μου για να μου εκδόσουν πιστωτική κάρτα. Μού είπαν ότι, σε περίπτωση που δεχτώ, θα μου στείλουν τα χαρτιά προς συμπλήρωση σπίτι μου με courier για να τα υπογράψω επί τόπου. Αποτελεί αυτό όντως τακτική των τραπεζών ή είναι απάτη; Υπάρχει τρόπος να ξέρω ότι τα χαρτιά είναι πραγματικά και ότι ο courier είναι απεσταλμένος της τράπεζας (ή έστω κάποιας συνεργαζόμενης με αυτήν εταιρείας);Κι εμένα πριν από καιρό με πήραν δήθεν από την τράπεζα κλπ για να μου προσφέρουν κάρτα. Άντε λέω ας πάρω άλλη μία να έχω καβάτζα (έτσι κι αλλιώς τις ξεπληρώνω με πάγια εντολή στην ώρα τους)... Όταν όμως άρχισαν να με ρωτάνε στοιχεία που έπρεπε να ξέρουν αφού τα έχει η τράπεζα (διεύθυνση, τηλέφωνα κλπ) ψυλλιάστηκα. Έτσι όταν ήρθαν με courrier τα χαρτιά τα μελέτησα προσεκτικά. Μάλιστα είπα στον τύπο ότι δεν θα τα πάρει πίσω άμεσα αλλά θα του τα πάω στο γραφείο τους μετά τη δουλειά (στο δρόμο μου ήταν) αφού τα μελετήσω. Έτσι λοιπόν είδα ότι δεν επρόκειτο για την τράπεζα αλλά για μια άλλη άσχετη εταιρεία. Επίσης είδα ότι δεν μου δίναν μία αλλά δύο κάρτες χωρίς να είναι εντελώς σαφές τι είναι η κάθε μία και αν τελικά χρεώνομαι ή όχι. Σε τηλεφωνική συζήτηση δεν αισθάνθηκα καλυμένος και εξασφαλισμένος. Έτσι αποφάσισα ότι δεν θέλω συνεργασία μαζί τους και απλά τους έδωσα πίσω τα χαρτιά χωρίς να υπογράψω.
-
Ρε παιδιά... κάτι περίεργο...
Έχω κάνει χαρτιά για να βγάλω κάποιες δόσεις...
με παίρνει η τράπεζα για επιβεβαίωση των στοιχίων μου και για το που θα έρθουν τα χαρτιά και μετά απο 2 ώρες με παίρνει τηλέφωνο το κατάστημα που τα είχα κάνει και μου λάει οτι έφαγε πόρτα απο την τράπεζα.Πως μπορεί να γίνει αυτό;
-
@onyx! : Μάλλον έπεσα στην ίδια περίπτωση με εσένα αφού κι εμένα μου μίλησαν για δύο κάρτες. Εγώ νόμισα ότι διαλέγω μια από τις δύο αλλά έτσι που τα λες ... Θα ζητήσω κι εγώ να κρατήσω τα χαρτιά, να δω και με ποιον είναι να γίνει η συναλλαγή και βλέπουμε.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Που μπορω να καταγγειλω μια τραπεζα για μια πρακτικη της που θεωρω ΚΑΡΑπαρανομη?
Συγκεκριμενα, με χρεωνουν για να δεχονται καταθεσεις σε κερματα. Καθοτι οι πελατες μου ειναι περιπτερα & ψιλικατζηδες, μια φορα την εβδομαδα κανω καταθεση σε κερματα 10+ χιλιαρικα. Θεωρω οτι ειναι καραπαρανομο να χρεωνεις λεφτα για να ΔΕΧΤΕΙΣ χρηματα του ελληνικου κρατους.
Το ίδιο πρόβλημα είχε και γνωστός μου που συνεργάζεται όπως εσύ με περίπτερα τη πρώτη φορά που του το είπαν αυτό για τα ψιλά γέλασε. Τη δεύτερη είπε πολύ απλά ότι αλλάζει υποκατάστημα και μετά έτρεχαν να τον φέρουν πίσω. Με μεγάλο εξαψήφιο παραλίγο επταψήφιο αριθμό ποσού καταθέσεων μάλλον είχε γερό χαρτί.
Δοκίμασε κι εσύ το ίδιο.Το ιδιο ειπα κ εγω. Κ τελικα εκανα. Με αυτη τους την πρακτικη εχασαν πελατη που ειχαν εδω κ 20 χρονια κ κινουσε 6ψηφια νουμερα καθε εβδομαδα...
Τι να κανουμε. Η καινουρια μου τραπεζα κ πιο κοντα ειναι κ μου κανει κ ολα τα χατηρια.
-
συμβαίνει κάτι με την Alpha αυτές τις μέρες? μου βάλανε το δώρο χθες και δεν έχει εμφανιστεί ακόμα, ενώ πάντα την επόμενη εμφανίζεται, κι επίσης δεν έχει πληρωθεί η δόση του αυτοκινήτου (πάγια εντολή)
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
συμβαίνει κάτι με την Alpha αυτές τις μέρες? μου βάλανε το δώρο χθες και δεν έχει εμφανιστεί ακόμα, ενώ πάντα την επόμενη εμφανίζεται, κι επίσης δεν έχει πληρωθεί η δόση του αυτοκινήτου (πάγια εντολή)Είχε βγάλει το παρακάτω μήνυμα μέσω web banking:
Λόγω του καθορισμού της Παρασκευής 10 Απριλίου και της Δευτέρας 13 Απριλίου ως ειδικής αργίας των Ευρωπαϊκών τραπεζικών συστημάτων:
- Δεν είναι δυνατή η καταχώρηση εντολών μεταφοράς και πληρωμών για τις
ημερομηνίες αυτές. - Από την 10 έως και την 13 Απριλίου, οι συναλλαγές θα καταχωρούνται με
ημερομηνία κινήσεως την 14/4/2009.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
συμβαίνει κάτι με την Alpha αυτές τις μέρες? μου βάλανε το δώρο χθες και δεν έχει εμφανιστεί ακόμα, ενώ πάντα την επόμενη εμφανίζεται, κι επίσης δεν έχει πληρωθεί η δόση του αυτοκινήτου (πάγια εντολή)
Είχε βγάλει το παρακάτω μήνυμα μέσω web banking:
Λόγω του καθορισμού της Παρασκευής 10 Απριλίου και της Δευτέρας 13 Απριλίου ως ειδικής αργίας των Ευρωπαϊκών τραπεζικών συστημάτων:
ημερομηνίες αυτές. - Από την 10 έως και την 13 Απριλίου, οι συναλλαγές θα καταχωρούνται με
ημερομηνία κινήσεως την 14/4/2009.
αυτό το είδα κι εγώ, δεν έχει φανεί κάτι όμως ακόμα
-
Εμενα μου βαλανε το δωρο την Παρασκευη 10/4 αλλα με ημερομηνια κινησης 14/04 στην αρχη παραξενευτηκα γιατι συνηθως μας το δινουν Μεγαλη Τριτη, και δεν με χαλασε καθολου που τα πηρα την Παρασκευη
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα