-
Τους δρόμους τους έχεις πληρώσει μια φορά με τους φόρους που πληρώνεις.
Πληρώνεις την συντήρηση τους κάθε χρόνο με τα τέλη κυκλοφορίας και δημοτικά τέλη μέσω ΔΕΗ.
Τα διόδια είναι εξτραδάκι.
Μπράβο στους Κρητικούς που το κατάφεραν και δεν θα έχει Διόδια ο ΒΟΑΚSent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Τους δρόμους τους έχεις πληρώσει μια φορά με τους φόρους που πληρώνεις.
Πληρώνεις την συντήρηση τους κάθε χρόνο με τα τέλη κυκλοφορίας και δημοτικά τέλη μέσω ΔΕΗ.
Τα διόδια είναι εξτραδάκι.
Μπράβο στους Κρητικούς που το κατάφεραν και δεν θα έχει Διόδια ο ΒΟΑΚSent from my Mi A1 using Tapatalk
Βασικά τους δρόμους τους έχω πληρώσει με τους φόρους και με τα ευρωπαϊκά κονδύλια.
Η αλήθεια είναι ότι ένα ελάχιστο μειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής στο κόστος είχαν και κατασκευαστικές,
με τη διαφορά πως δε γίνεται να λαμβάνουν ως ανταμοιβή δυσανάλογο (πολλαπλάσιο και σχεδόν ολοκληρωτικά πλειψηφικό) ποσοστό από τα κέρδη.Όσο για τους Κρητικούς το θέμα δεν είναι να τους πεις το μπράβο,
αλλά να διαπιστώσεις το σκάνδαλο
πως στην υπόλοιπη Ελλάδα ισχύουν άλλοι νόμοι και άλλες πολιτικές από ό,τι στην Κρήτη.
Θα έλεγα μπράβο στους Κρητικοιύς αν είχαν παλέψει για όλους και όχι για την πάρτη τους,
γιατί βλέπεις τώρα με τη μαγκιά που πέτυχαν
οι - κατά ΑΕΠ πλούσιοι - Κρητικοί κατάφεραν να πληρώνει τα δικά τους διόδια η κάθε πάμπτωχη περιφέρεια της Ελλάδας
και εκείνοι από τη μεριά τους να μην συμμετέχουν στα διόδια των άλλων.
Μαγκιά αν είναι έτσι και μπράβο... -
Η αλήθεια είναι ότι δεν το ήξερα το θέμα και αν όντως θα ισχύει κάτι τέτοιο μιλάμε για σκάνδαλο μεγάλο. Ούτε το πρώτο βέβαια ούτε το τελευταίο. Δε ξέρω κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί όμως (το χωρίς διόδια, όχι το έργο)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Και τα κοινοτικά κονδύλια, εσύ τα έχεις πληρώσει. Ένα καλό κομμάτι του προϋπολογισμού πάει για αυτά.
Το σκάνδαλο είναι αυτό που είπες:
Με ένα πολύ μικρό ποσοστό συμμετοχής οι κατασκευαστές κρατάνε την διαχείριση για 30-40 χρόνια.
Το ότι οι Κρητικοί κατάφεραν να δρομολογηθεί ένα τέτοιο οδικό έργο που δεν θα έχει διόδια, δείχνει μαγκιά. Ας την είχαν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Όχι επειδή πληρώνουμε οι υπόλοιποι να πληρώνουν και αυτοί. Να μην πληρώνει κανείς διόδια είναι το καλύτερο.
Τον δρόμο τον έχουμε πληρώσει για να φτιαχτεί και τον πληρώνουμε για να συντηρηθεί. Δωράκι σε μεγαλοεργολάβο δεν θέλω να κάνω.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Λέω παραπάνω
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Βασικά τους δρόμους τους έχω πληρώσει με τους φόρους και με τα ευρωπαϊκά κονδύλια.ότι ακριβώς στο μεγάλο μέρος του έργου, το κόστος έχει εξοφληθεί από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.
(Στο κομμάτι των κοινοτικών πόρων ασφαλώς πρόκειται για χρήματα των εθνικών προϋπολογισμών,
με την υποσημείωση πως η Ελλάδα συμμετέχει εισφέροντας λιγότερα στον κοινοτικό προϋπολογισμό από όσα εισπράττει.)Εγώ θα ήμουν αναφανδόν υπέρ της άποψης να χρηματοδοτούνται έργα από ιδιωτικούς πόρους και να εξοφλούνται τα κόστη σε όσους τα κατέβαλαν,
απλά εδώ έχουμε να κάνουμε με κατασκευαστικές που βάζουν ελάχιστα
(γιατί τα πολλά τα βάζει το κράτος, η ΕΕ και οι επενδυτικές τράπεζες)
και εισπράττουν μερίδια δυσανάλογα περισσότερα από όσα τους αναλογούν περιλαμβανομένης της νόμιμης αμοιβής που καλώς θα όφειλε να υπάρχει.Για να μην αναφερθώ στους διαγωνισμούς με στημένους όρους, στα κατασκευαστικά καρτέλ, στις υπερκοστολογήσεις, στις μεθοδεύσεις για να εγείρουν αποζημιώσεις-απαλλαγές ή ακόμα και στα πριμ που λαμβάνουν στο στάδιο ακόμα της κατασκευής,
σε συμφωνία με το εγχώριο και ξένο πολιτικό, διοικητικό, δικαιικό σύστημα.Η αλήθεια είναι ότι δεν το ήξερα το θέμα και αν όντως θα ισχύει κάτι τέτοιο μιλάμε για σκάνδαλο μεγάλο. Ούτε το πρώτο βέβαια ούτε το τελευταίο. Δε ξέρω κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί όμως (το χωρίς διόδια, όχι το έργο)
Δυστυχώς όπως κατάλαβες έχει ακριβώς το θέμα και δεν έχει ανοίξει μύτη και ομονοούν άπαντες καθώς φαίνεται.
Και μάλιστα ο διαγωνισμός επίκειται να ξεκινήσει εσπευσμένα και άμεσα.Το ότι οι Κρητικοί κατάφεραν να δρομολογηθεί ένα τέτοιο οδικό έργο που δεν θα έχει διόδια, δείχνει μαγκιά. Ας την είχαν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Όχι επειδή πληρώνουμε οι υπόλοιποι να πληρώνουν και αυτοί. Να μην πληρώνει κανείς διόδια είναι το καλύτερο.
Τον δρόμο τον έχουμε πληρώσει για να φτιαχτεί και τον πληρώνουμε για να συντηρηθεί. Δωράκι σε μεγαλοεργολάβο δεν θέλω να κάνω.Έχει μια διαφορά.
Τη λογική των ρετιρέ στην Ελλάδα την έχουμε γευτεί επί χρόνια, και την έχουμε πληρώσει.
Πάντα το περιτύλιγμα ήταν η δικαιολογία των καλών προθέσεων, μόνο που επρόκειτο για καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.Δε γίνεται να μην είναι όλοι ίσοι απέναντι σε δικαιώματα και υποχρεώσεις,
και δε γίνεται πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα να αλλάζουν επιλεκτικά σε προνομιούχα ακροατήρια.
Οι αυτοκινητόδρομοι σε μεγάλο μέρος της υπόλοιπης χώρας επανεκκινήθηκαν πριν 1-2-3 χρόνια
και υπήρχαν όλα τα περιθώρια να τύχουν επαναδιαπραγματευσης με τους αναδόχους.
Αυτό όχι μόνο δεν έγινε, αλλά η ίδια πολιτική ηγεσία αποφασίζει να ασκήσει επιλεκτικές πολιτικές
σε μια πλούσια περιφέρεια επιβαρύνοντας τις κατά τεκμήρια φτωχότερες.Όταν μάλιστα έχει γίνει γνωστό πως το μεγαλύτερο κόστος του ΒΟΑΚ θα απορροφηθεί σε απαλλοτριώσεις,
δηλαδή θα επιστρέψει αυτούσιο στις τοπικές κοινωνίες και θα εξοφληθεί από την υπόλοιπη χώρα.
Διπλοτριπλό κέρδος για την Κρήτη,
γιατί επιπλέον το κατασκευαστικό και το λειτουργικό κόστος επίσης δε θα εξοφληθεί από τους χρήστες
(όπως είναι η πολιτική του ελληνικού κράτους ανά την επικράτεια),
αλλά τα διόδια της Κρήτης θα εξοφλούνται τακτικά κάθε χρόνο από τους μη χρήστες της υπόλοιπης χώρας.Πολίτες δύο ταχυτήτων λέγεται αυτό,
αφού στην υπόλοιπη χώρα θα πληρώνουμε μια φορά τα κατά τόπους διόδια και άλλη μια τα διόδια της Κρήτης που δε θα τα χρησιμοποιούμε.Μαγκιά δεν είναι λοιπόν τα ρετιρέ,
μαγκιά είναι να υπάρχει ενιαίο μοντέλο διαχείρισης των διοδίων σε όλη τη χώρα.
Όπου κάποιος φορτώνει τα δικά του διόδια στον κρατικό προϋπολογισμό,
κάποιος άλλος τα εξοφλεί διπλά και τριπλά.ΥΓ: Οι μάγκες φίλοι Κρητικοί δε ζήτησαν να κατασκευαστεί έργο χωρίς διόδια,
ούτε ζήτησαν να καταργηθούν τα διόδια ανά την Ελλάδα για να πληρώνουν κι εκείνοι μερίδιο των διοδίων των άλλων,
ζήτησαν να κατασκευαστεί μόνο το δικό τους έργο με διόδια που θα εξοφλούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. -
Θα απαντήσω με ανάλογο σεντόνι που θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα, γιατί μπερδευτήκαμε, παρεξηγθήκαμε λίγο. Λόγο αποστολής από το κινητό δεν είναι δυνατόν να γίνει λεπτομερής ανάλυση.
Γενικά δεν διαφωνώ, κάποιους παράγοντες βάζω.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Και τα κοινοτικά κονδύλια, εσύ τα έχεις πληρώσει. Ένα καλό κομμάτι του προϋπολογισμού πάει για αυτά.
Το σκάνδαλο είναι αυτό που είπες:
Με ένα πολύ μικρό ποσοστό συμμετοχής οι κατασκευαστές κρατάνε την διαχείριση για 30-40 χρόνια.
Το ότι οι Κρητικοί κατάφεραν να δρομολογηθεί ένα τέτοιο οδικό έργο που δεν θα έχει διόδια, δείχνει μαγκιά. Ας την είχαν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Τον δρόμο τον έχουμε πληρώσει για να φτιαχτεί και τον πληρώνουμε για να συντηρηθεί. Δωράκι σε μεγαλοεργολάβο δεν θέλω να κάνω.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Συμφωνώ σε όλα
-
Inertia, προσυπογράφω το ποστ σου. Μαγκιά για τον θλιβερό νεοέλληνα θεωρείται να φορτώνει τις υποχρεώσεις του σε κάποιον άλλο, έστω και στη μάνα του.
Οι Κρητικοί είχαν πάντα ιδιαίτερη αντιμετώπιση λόγω του ειδικού βάρους τους για το πολιτικό σύστημα της χώρας (οικονομικά εύρωστοι, πολυπληθείς, αγελαία προσήλωση σε κομματάρχες κλπ) οπότε για το σκανδαλώδες τσάμπα του βοακ νομίζω δεν θα ανοίξει ρουθούνι.
Ας είναι καλά τα κορόιδα οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι που τον πλήρωσαν και οι υπόλοιποι Έλληνες που θα τον συντηρήσουν. -
Ωωω πως μου ξέφυγε εμένα αυτό?
Καταρχήν πριν γράψετε τέτοιες μαλακιες, καλό θα ήταν να μας λέτε κι εσείς από που είσαστε. Να είστε σίγουροι ότι θα έχω να πω πολλά για τον τόπο καταγωγής σας.
Επίσης, Ανεξάρτητα από το τόπο καταγωγής σας, μπορώ να πω συγκεκριμένο για το αεροδρόμιο Ηρακλείου το οποίο είναι ένα άκρως επικερδες αεροδρόμιο. Το ξέρετε ότι κάποια κέρδη από το αεροδρόμιο αυτό τα παίρνει το κράτος και τα χρησιμοποιεί για άλλες, ανάγκες εκτός Κρήτης? Για ποιο λόγο να πληρώνουν από τη Κρήτη δηλαδή ανάγκες και έξοδα /χρέη εκτός Κρήτης? Νομίζετε ότι είναι το μόνο αυτό το παράδειγμα? Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα παρόμοια που θα θιξουν Έλληνες από όλη τη χώρα.
Επίσης, πρέπει να πω ότι έχω εντυπωσιαστει όταν διάβασα ότι έχουμε λέει ειδική αντιμετώπιση και πιπες μπλε. Με άλλα λόγια έχουμε την καλύτερες υποδομές σε οδικό δίκτυο? Αυτό εννοεί ο ποιητής? Ας γελάσω κλεφτικα.
Νιώθω άσχημα που γράφω αυτονόητα πράγματα αλλά θα τα γράψω αφού μπορεί ο κάθε μαλακας /troll να γράφει ότι του καπνίσει επειδή δε γουστάρει κάποιους ή απλά επειδή αγόρασε πληκτρολόγιο και νομίζει ότι γουστάρει γράφει. Η Κρήτη λοιπόν είναι μια περιοχή στην Ελλάδα η οποία είναι σε γενικές γραμμές, ακόμα και σε αυτή τη κρίση, αρκετά πλούσια. Αντέχει ακόμα κυρίως λόγω του εφορου εδάφους και φυσικά στο ότι παρατηρείται ακόμα έντονα το 'φαινόμενο' του να βοηθάει η οικογένεια η μία την άλλη.
Προφανώς δεν είναι κάτι που το βλέπουμε μόνο στη Κρήτη. Παντού γίνεται αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο.
Το ίδιο ακριβώς, μα ακριβώς όμως γίνεται και σε πολιτικό επίπεδο. Μπορεί να έχει κάποιες υποδομές, κάποια έργα, γενικά να έχουν πέσει χρήματα περισσότερα από ότι σε κάποια άλλη περιφέρεια. Δεν έχει υπάρξει ποτέ ιδιαίτερη αντιμετώπιση συστηματικά και εσκεμενα και με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδειχθεί αυτή και μόνο αυτή επειδή οι κάτοικοι του νησιού είναι μάγκες.
Τέλος, θα αφήσω και μια πισινη, που λέμε. Αφήστε να γίνει αυτός ο ΒΟΑΚ που λένε και μετά θα δούμε αν θα έχει διόδια και για πόσο καιρό δεν θα έχει διόδια. -
Υπαρχει καποιο epass που να παιζει αθηνα-λαμια-καρδιτσα (νεο κομματι) και αθηνα-νεστανη?
Κανουν και καμια εκπτωση? -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Υπαρχει καποιο epass που να παιζει αθηνα-λαμια-καρδιτσα (νεο κομματι) και αθηνα-νεστανη?
Κανουν και καμια εκπτωση?Από αυτό που ξέρω, το e-pass της Αττικής παίζει μέχρι Καλαμάτα (Ολυμπία Οδό και Μoρέα), άρα και μέχρι Νεστάνη. Άλλα e-pass και όλα προς τα βόρεια, δεν γνωρίζω.
-
Το Νεα Οδος Pass,που αντικατεστησε το TEO Pass....
-
Αλήθεια, υπάρχει σταθμός διοδίων που να μπορείς να περάσεις με δύο e-pass; Αν ναι και αν έχει κανείς και τα δύο, τι γίνεται, κατεβάζεις το ένα όταν περνάς από εκεί;
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Αλήθεια, υπάρχει σταθμός διοδίων που να μπορείς να περάσεις με δύο e-pass; Αν ναι και αν έχει κανείς και τα δύο, τι γίνεται, κατεβάζεις το ένα όταν περνάς από εκεί;Υπάρχει. Στην Ολυμπία οδό μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το pass της γέφυρας Ρίου οπότε αν έχεις αυτά τα δύο κατεβάζεις το ένα.
-
...ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για την απαλλαγή από τα διόδια των μονίμων κατοίκων Ωρωπού, Διονύσου, Κηφισιάς και Αχαρνών...
http://www.kathimerini.gr/958939/articl ... gia-diodia -
*Aπό την 1η Ιανουαρίου 2019 (και αφότου προηγουμένως η νέα τιμολογιακή πολιτική εγκριθεί από την DG Move) τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου θα αυξηθούν από 0,03 ευρώ (με ΦΠΑ) σε 0,05 ευρώ (με ΦΠΑ), ανά χιλιόμετρο, για την κατηγορία των οχημάτων 2 (με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος μέχρι 2,70 μ. - Ι.Χ.).
Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και τη θέση σε ισχύ της σύμβασης παραχώρησης, η τιμή χιλιομετρικής χρέωσης θα διαμορφώνεται με βάση τις σχετικές ρυθμίσεις της σύμβασης.
Ουσιαστικά τα διόδια τέλη για τα Ι.Χ. υπερδιπλασιάζονται, καθώς, για παράδειγμα, σήμερα στο σταθμό Παμβώτιδας ανέρχονται σε 1,20 ευρώ και θα εκτοξευθούν σε 1,98 ευρώ από την πρώτη ημέρα του νέου έτους.
Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρεται πως δωρεάν διελεύσεις θα δικαιούνται μόνο οι άνεργοι με την επίδειξη κάρτας ανεργίας.
«Κάθε απαλλαγή ή εξαίρεση καταβολής διοδίων τελών στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους άξονες αυτής, πλην των αναφερομένων στην παράγραφο 1 καταργείται και παύει να ισχύει από την 01-01-2019», σημειώνεται.*
Λεπτομέρειες και οι σχετικοί πίνακες εδώ .
-
Αυτά τα εκτρώματα δεν έκαναν το κίνημα δεν πληρωνω;;;;; αυτοί δεν σήκωναν τις μπάρες;;;;;
-
Δεν την έχεις ακούσει τη δικαιολογία;
Καλά σας λέγαμε τότε να μην πληρώνετε, αλλά τώρα πρέπει να πληρώνετε, γιατί τα λεφτά πάνε εκεί που πρέπει!
Στη σοφή διακυβέρνηση της χώρας, εξηγώ εγώ. -
Εγώ πάλι βλέπω πως, όπως και στην Αθήνα, το μεγάλο ποσό είναι στον πρώτο σταθμό (3 περίπου στα Μάλγαρα έναντι 3,25 στην Αθήνα). Δηλαδή να πιάσουμε τους πάντες. Θα γίνει χαμός στα Μάλγαρα από παράπλευρη, αν και είμαι σίγουρος ότι θα βάλουν πλευρικά. Και το χειρότερο είναι ότι σε μικρή απόσταση έχει τα διόδια στο Κλειδί που δεν μπορείς να τα παρακάμψεις με λογικό τρόπο. Δηλαδή για να πας π.χ. Λιτόχωρο θα θέλεις 5+ ευρώ. Άντε σε λίγο διόδια και Χαλκιδική...
Να μη χαρακτηρίσω το οδόστρωμα στην ΠΑΘΕ... σε αρκετά χιλιόμετρα είναι άθλιο. Αφού πληρώνουμε χρυσάφι, τουλάχιστον ας επισκεύαζαν το οδόστρωμα πριν φθαρεί εντελώς... -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Δεν την έχεις ακούσει τη δικαιολογία;
Καλά σας λέγαμε τότε να μην πληρώνετε, αλλά τώρα πρέπει να πληρώνετε, γιατί τα λεφτά πάνε εκεί που πρέπει!
Στη σοφή διακυβέρνηση της χώρας, εξηγώ εγώ.Ω' ναι, η τσιπροσυμμορία ξέρει πολύ καλά πως να μοιράζει πόνο απλόχερα, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη
Διόδια