-
Θα απαντήσω με ανάλογο σεντόνι που θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα, γιατί μπερδευτήκαμε, παρεξηγθήκαμε λίγο. Λόγο αποστολής από το κινητό δεν είναι δυνατόν να γίνει λεπτομερής ανάλυση.
Γενικά δεν διαφωνώ, κάποιους παράγοντες βάζω.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Και τα κοινοτικά κονδύλια, εσύ τα έχεις πληρώσει. Ένα καλό κομμάτι του προϋπολογισμού πάει για αυτά.
Το σκάνδαλο είναι αυτό που είπες:
Με ένα πολύ μικρό ποσοστό συμμετοχής οι κατασκευαστές κρατάνε την διαχείριση για 30-40 χρόνια.
Το ότι οι Κρητικοί κατάφεραν να δρομολογηθεί ένα τέτοιο οδικό έργο που δεν θα έχει διόδια, δείχνει μαγκιά. Ας την είχαν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Όχι επειδή πληρώνουμε οι υπόλοιποι να πληρώνουν και αυτοί. Να μην πληρώνει κανείς διόδια είναι το καλύτερο.
Τον δρόμο τον έχουμε πληρώσει για να φτιαχτεί και τον πληρώνουμε για να συντηρηθεί. Δωράκι σε μεγαλοεργολάβο δεν θέλω να κάνω.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Συμφωνώ σε όλα
-
Inertia, προσυπογράφω το ποστ σου. Μαγκιά για τον θλιβερό νεοέλληνα θεωρείται να φορτώνει τις υποχρεώσεις του σε κάποιον άλλο, έστω και στη μάνα του.
Οι Κρητικοί είχαν πάντα ιδιαίτερη αντιμετώπιση λόγω του ειδικού βάρους τους για το πολιτικό σύστημα της χώρας (οικονομικά εύρωστοι, πολυπληθείς, αγελαία προσήλωση σε κομματάρχες κλπ) οπότε για το σκανδαλώδες τσάμπα του βοακ νομίζω δεν θα ανοίξει ρουθούνι.
Ας είναι καλά τα κορόιδα οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι που τον πλήρωσαν και οι υπόλοιποι Έλληνες που θα τον συντηρήσουν. -
Ωωω πως μου ξέφυγε εμένα αυτό?
Καταρχήν πριν γράψετε τέτοιες μαλακιες, καλό θα ήταν να μας λέτε κι εσείς από που είσαστε. Να είστε σίγουροι ότι θα έχω να πω πολλά για τον τόπο καταγωγής σας.
Επίσης, Ανεξάρτητα από το τόπο καταγωγής σας, μπορώ να πω συγκεκριμένο για το αεροδρόμιο Ηρακλείου το οποίο είναι ένα άκρως επικερδες αεροδρόμιο. Το ξέρετε ότι κάποια κέρδη από το αεροδρόμιο αυτό τα παίρνει το κράτος και τα χρησιμοποιεί για άλλες, ανάγκες εκτός Κρήτης? Για ποιο λόγο να πληρώνουν από τη Κρήτη δηλαδή ανάγκες και έξοδα /χρέη εκτός Κρήτης? Νομίζετε ότι είναι το μόνο αυτό το παράδειγμα? Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα παρόμοια που θα θιξουν Έλληνες από όλη τη χώρα.
Επίσης, πρέπει να πω ότι έχω εντυπωσιαστει όταν διάβασα ότι έχουμε λέει ειδική αντιμετώπιση και πιπες μπλε. Με άλλα λόγια έχουμε την καλύτερες υποδομές σε οδικό δίκτυο? Αυτό εννοεί ο ποιητής? Ας γελάσω κλεφτικα.
Νιώθω άσχημα που γράφω αυτονόητα πράγματα αλλά θα τα γράψω αφού μπορεί ο κάθε μαλακας /troll να γράφει ότι του καπνίσει επειδή δε γουστάρει κάποιους ή απλά επειδή αγόρασε πληκτρολόγιο και νομίζει ότι γουστάρει γράφει. Η Κρήτη λοιπόν είναι μια περιοχή στην Ελλάδα η οποία είναι σε γενικές γραμμές, ακόμα και σε αυτή τη κρίση, αρκετά πλούσια. Αντέχει ακόμα κυρίως λόγω του εφορου εδάφους και φυσικά στο ότι παρατηρείται ακόμα έντονα το 'φαινόμενο' του να βοηθάει η οικογένεια η μία την άλλη.
Προφανώς δεν είναι κάτι που το βλέπουμε μόνο στη Κρήτη. Παντού γίνεται αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο.
Το ίδιο ακριβώς, μα ακριβώς όμως γίνεται και σε πολιτικό επίπεδο. Μπορεί να έχει κάποιες υποδομές, κάποια έργα, γενικά να έχουν πέσει χρήματα περισσότερα από ότι σε κάποια άλλη περιφέρεια. Δεν έχει υπάρξει ποτέ ιδιαίτερη αντιμετώπιση συστηματικά και εσκεμενα και με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδειχθεί αυτή και μόνο αυτή επειδή οι κάτοικοι του νησιού είναι μάγκες.
Τέλος, θα αφήσω και μια πισινη, που λέμε. Αφήστε να γίνει αυτός ο ΒΟΑΚ που λένε και μετά θα δούμε αν θα έχει διόδια και για πόσο καιρό δεν θα έχει διόδια. -
Υπαρχει καποιο epass που να παιζει αθηνα-λαμια-καρδιτσα (νεο κομματι) και αθηνα-νεστανη?
Κανουν και καμια εκπτωση? -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Υπαρχει καποιο epass που να παιζει αθηνα-λαμια-καρδιτσα (νεο κομματι) και αθηνα-νεστανη?
Κανουν και καμια εκπτωση?Από αυτό που ξέρω, το e-pass της Αττικής παίζει μέχρι Καλαμάτα (Ολυμπία Οδό και Μoρέα), άρα και μέχρι Νεστάνη. Άλλα e-pass και όλα προς τα βόρεια, δεν γνωρίζω.
-
Το Νεα Οδος Pass,που αντικατεστησε το TEO Pass....
-
Αλήθεια, υπάρχει σταθμός διοδίων που να μπορείς να περάσεις με δύο e-pass; Αν ναι και αν έχει κανείς και τα δύο, τι γίνεται, κατεβάζεις το ένα όταν περνάς από εκεί;
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Αλήθεια, υπάρχει σταθμός διοδίων που να μπορείς να περάσεις με δύο e-pass; Αν ναι και αν έχει κανείς και τα δύο, τι γίνεται, κατεβάζεις το ένα όταν περνάς από εκεί;Υπάρχει. Στην Ολυμπία οδό μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το pass της γέφυρας Ρίου οπότε αν έχεις αυτά τα δύο κατεβάζεις το ένα.
-
...ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για την απαλλαγή από τα διόδια των μονίμων κατοίκων Ωρωπού, Διονύσου, Κηφισιάς και Αχαρνών...
http://www.kathimerini.gr/958939/articl ... gia-diodia -
*Aπό την 1η Ιανουαρίου 2019 (και αφότου προηγουμένως η νέα τιμολογιακή πολιτική εγκριθεί από την DG Move) τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου θα αυξηθούν από 0,03 ευρώ (με ΦΠΑ) σε 0,05 ευρώ (με ΦΠΑ), ανά χιλιόμετρο, για την κατηγορία των οχημάτων 2 (με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος μέχρι 2,70 μ. - Ι.Χ.).
Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και τη θέση σε ισχύ της σύμβασης παραχώρησης, η τιμή χιλιομετρικής χρέωσης θα διαμορφώνεται με βάση τις σχετικές ρυθμίσεις της σύμβασης.
Ουσιαστικά τα διόδια τέλη για τα Ι.Χ. υπερδιπλασιάζονται, καθώς, για παράδειγμα, σήμερα στο σταθμό Παμβώτιδας ανέρχονται σε 1,20 ευρώ και θα εκτοξευθούν σε 1,98 ευρώ από την πρώτη ημέρα του νέου έτους.
Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρεται πως δωρεάν διελεύσεις θα δικαιούνται μόνο οι άνεργοι με την επίδειξη κάρτας ανεργίας.
«Κάθε απαλλαγή ή εξαίρεση καταβολής διοδίων τελών στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους άξονες αυτής, πλην των αναφερομένων στην παράγραφο 1 καταργείται και παύει να ισχύει από την 01-01-2019», σημειώνεται.*
Λεπτομέρειες και οι σχετικοί πίνακες εδώ .
-
Αυτά τα εκτρώματα δεν έκαναν το κίνημα δεν πληρωνω;;;;; αυτοί δεν σήκωναν τις μπάρες;;;;;
-
Δεν την έχεις ακούσει τη δικαιολογία;
Καλά σας λέγαμε τότε να μην πληρώνετε, αλλά τώρα πρέπει να πληρώνετε, γιατί τα λεφτά πάνε εκεί που πρέπει!
Στη σοφή διακυβέρνηση της χώρας, εξηγώ εγώ. -
Εγώ πάλι βλέπω πως, όπως και στην Αθήνα, το μεγάλο ποσό είναι στον πρώτο σταθμό (3 περίπου στα Μάλγαρα έναντι 3,25 στην Αθήνα). Δηλαδή να πιάσουμε τους πάντες. Θα γίνει χαμός στα Μάλγαρα από παράπλευρη, αν και είμαι σίγουρος ότι θα βάλουν πλευρικά. Και το χειρότερο είναι ότι σε μικρή απόσταση έχει τα διόδια στο Κλειδί που δεν μπορείς να τα παρακάμψεις με λογικό τρόπο. Δηλαδή για να πας π.χ. Λιτόχωρο θα θέλεις 5+ ευρώ. Άντε σε λίγο διόδια και Χαλκιδική...
Να μη χαρακτηρίσω το οδόστρωμα στην ΠΑΘΕ... σε αρκετά χιλιόμετρα είναι άθλιο. Αφού πληρώνουμε χρυσάφι, τουλάχιστον ας επισκεύαζαν το οδόστρωμα πριν φθαρεί εντελώς... -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Δεν την έχεις ακούσει τη δικαιολογία;
Καλά σας λέγαμε τότε να μην πληρώνετε, αλλά τώρα πρέπει να πληρώνετε, γιατί τα λεφτά πάνε εκεί που πρέπει!
Στη σοφή διακυβέρνηση της χώρας, εξηγώ εγώ.Ω' ναι, η τσιπροσυμμορία ξέρει πολύ καλά πως να μοιράζει πόνο απλόχερα, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη
-
[quote='polo2002'] Δηλαδή για να πας π.χ. Λιτόχωρο θα θέλεις 5+ ευρώ.
Εκτός αν πας από το Κλειδί ,βγεις στο Νησέλλι και μετά από Αιγίνιο. Μαζί με την παράκαμψη μέσα από Μάλγαρα δεν είναι πάνω από 30χλμ.
-
Αν είναι για αυτή την απόσταση να κάνω +30 χλμ ...
Ειδικά στο Κλειδί είναι σκάνδαλο γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή, και οι μάγκες έπιασαν τη μοναδική γέφυρα για πολλά χλμ.
Αλήθεια, ξέρει κανείς γιατί στη γέφυρα κοντά στα διόδια στο Κλειδί έκλεισαν μόνιμα το ένα ρεύμα ; Μήπως είχε πρόβλημα και αντί να την φτιάξουν είπαν να μειώσουν τα φορτία ; Κάτι τέτοιο μυρίζομαι... -
Μιλάς για τη σιδερένια λίγο μετά την καντίνα προς κλειδί; Αν ναι τότε τόσο η είσοδος όσο και η έξοδός της έχουν βουλιάξει αρκετά. Πρέπει να πας σημειωτών με 1η για να μη βρεις. Αν μπει φορτηγό εκεί θα φάει πολύ δυνατό κούνημα και αν δεν ξέρει το σημείο ....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αυτά τα εκτρώματα δεν έκαναν το κίνημα δεν πληρωνω;;;;; αυτοί δεν σήκωναν τις μπάρες;;;;;ξέρετε ο συριζα δεν εκφράζει όλη την αριστερά. Το οτι ήταν αριστεροί αυτοί που οργάνωσαν το κίνημα δεν πληρώνω,δε σημαίνει οτι είναι και συριζαίοι.
Τώρα αν προεκλογικά κάποιοι(όσοι το έκαναν βέβαια έχουν φύγει από τον συριζα) το σιγοντάριζαν είναι άλλο πράγμα, δεν το 'έκαναν' πάντως αυτοί το κίνημα -
Ο χρήστης Tubarao3 έγραψε:
Αυτά τα εκτρώματα δεν έκαναν το κίνημα δεν πληρωνω;;;;; αυτοί δεν σήκωναν τις μπάρες;;;;;
ξέρετε ο συριζα δεν εκφράζει όλη την αριστερά. Το οτι ήταν αριστεροί αυτοί που οργάνωσαν το κίνημα δεν πληρώνω,δε σημαίνει οτι είναι και συριζαίοι.
Τώρα αν προεκλογικά κάποιοι(όσοι το έκαναν βέβαια έχουν φύγει από τον συριζα) το σιγοντάριζαν είναι άλλο πράγμα, δεν το 'έκαναν' πάντως αυτοί το κίνημαΕκφράζει από άκρα αριστερά ως κέντρο........ κυβερνώντας σαν γνήσια δεξιά
Διόδια