-
H απλά θα αγνοούν τον περιορισμό και θα κατηγορούν την μαμά όταν θα ακούγεται το κράου.
-
ε οχι τοσο ανεγκεφαλοι δεν μπορει υπαρχουν(μα τι λεω,ε?)
εκτος κι αν τους παρασυρει ο μαστρο-Κωστας της γειτονιας
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
απο την αλλοι το dsg θα αποκλεισει τους 'φαστ εντ φουριους' που αναβαθμιζαν το παλιο,θετοντας περιορισμο στην ροπηοσο για τον κινητηρα του ας ερθει πρωτα και μετα βλεπουμε αν χαζοστριβει κι αυτο η οχι
Στην πυρά (οι 'φαστ εντ φιούριους') ή έστω στην Τασμανία (νοτίως της Αυστραλίας) για να κάνουν παρέα με τους ελάχιστους εναπομείναντες 'διαβόλους'!
Τι εννοείς 'αν χαζοστρίβει κι αυτό';
-
εννοω για το αν ο κινητηρας θα εχει 'ξεσπασματα' προκαλωντας torgue steering
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
απο την αλλοι το dsg θα αποκλεισει τους 'φαστ εντ φουριους' που αναβαθμιζαν το παλιο,θετοντας περιορισμο στην ροπηοσο για τον κινητηρα του ας ερθει πρωτα και μετα βλεπουμε αν χαζοστριβει κι αυτο η οχι
Έτσι κι αλλιώς τα περιθώρια αύξησης της ιπποδύναμης είναι περιορισμένα καθώς ο κινητήρας αυτός πολύ δύσκολα θα βγάλει αξιόπιστα πάνω από 220 άλογα. Οπότε δεν νομίζω πως θα προβληματίσει το κιβώτιο
-
to scirocco me ta 160hp dinamometrimeno einai sta 176hp
apo to periodiko ~EVO~ -
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Αν εννοείς μηχανολογικά, ο 1.4 TSI με τούρμπο+κομπρέσορα είναι παντού ίδιος. Η πίεση όμως αναμφίβολα μεταβάλλεται και έτσι προκύπτουν οι εξής αποδόσεις και οι αντίστοιχες δυναμομετρήσεις που έχω δει σε διάφορα περιοδικά:- 140 (157)
- 150 (169)
- 160 (?)
- 170 (185)
- 180 (?)
Οπότε του Scirocco το κόβω γύρω στα 175-180 και του ibiza τουλάχιστον 190. Ο 'μονό τούρμπο' 1.4TSI 125 έχει μετρηθεί γύρω στα 132-135 στα Leon/Golf/A3 και 140 στο Passat.
Πάντως αυτό το, κατά τα άλλα, άσχημο νέο Cupra αξίζει να το πάρει κανείς μόνο για τον εκπληκτικό κινητήρα και κιβώτιο... αλλά και για τη σίγουρα προσιτή τιμή.
TO SCIROCCO me ta 160hp dinamometrimeno apo to periodiko EVO exei 176hp kai pistevo einai engiro giati kai to golf GT me ta 170hp to to exei kanei dinamometrisi kai to egrafe 185hp opos grafis kai esy!!!
-
dimitris_14 καλώς ήρθες, γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες σε παρακαλώ.
-
έχουμε καμιά πληροφορία για τιμή και ημερομηνία έναρξης πωλήσεων?
στο seat.gr υπάρχουν ήδη φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες -
Ο χρήστης dimitris_14 έγραψε:
Αν εννοείς μηχανολογικά, ο 1.4 TSI με τούρμπο+κομπρέσορα είναι παντού ίδιος. Η πίεση όμως αναμφίβολα μεταβάλλεται και έτσι προκύπτουν οι εξής αποδόσεις και οι αντίστοιχες δυναμομετρήσεις που έχω δει σε διάφορα περιοδικά:
- 140 (157)
- 150 (169)
- 160 (?)
- 170 (185)
- 180 (?)
Οπότε του Scirocco το κόβω γύρω στα 175-180 και του ibiza τουλάχιστον 190. Ο 'μονό τούρμπο' 1.4TSI 125 έχει μετρηθεί γύρω στα 132-135 στα Leon/Golf/A3 και 140 στο Passat.
Πάντως αυτό το, κατά τα άλλα, άσχημο νέο Cupra αξίζει να το πάρει κανείς μόνο για τον εκπληκτικό κινητήρα και κιβώτιο... αλλά και για τη σίγουρα προσιτή τιμή.
Καλο ειναι ρε φιλε το cupra αλλα για μενα και για πολλους που εχω μιλισει μαζι τους ειναι πολυ ασχημο ρε συ,και εξωτερικα και πολι αδειο εσωτερικα...ΚΡΙΜΑ!!!
TO SCIROCCO me ta 160hp dinamometrimeno apo to periodiko EVO exei 176hp kai pistevo einai engiro giati kai to golf GT me ta 170hp to to exei kanei dinamometrisi kai to egrafe 185hp opos grafis kai esy!!!
-
στο seatcupra.net διάβασα για πληροφορία από το intranet της seat ότι μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης πωλήσεων από μάρτη σε σεπτέμβρη ένεκα και οικονομικής κρίσης... δεν είναι φυσικά επιβεβαιωμένο επίσημα από τη seat..
-
Υπαρχουν ετοιμοπαραδοτα στο τελωνειο. Τιμη 20350 μετα απο το 10% που κανει η seat τελικη με πινακιδες. Εχω τεστ drive την Τεταρτη. Θα σας πω εντυπωσεις.
-
Το auto bild έχει ένα σύντομο τεστάκι σε σύγκριση με το opc
-
Εχοντας διαβάσει μόνο τα περί κινητήρα θα πω το εξής.
Συμφωνώ με τον Οσις ότι αδικήται το μοντέλο αυτό από τα κυβικά .Προσωπικα πιστεύω ότι θα έχει την ίδια τύχη με τα πρώτα gt που είχαν προβλήματα λόγο υπερβολικης καταπόνησης του κινητήρα.Αν πάλι με ένα προγραμμα φτάσει οριακά τα 230 άλλογα τότε άιντε και καλά ξεμπερδέματα σε όποιον το κάνει.
Κρατήστέ το αυτό αν θέλετε για υπενθύμηση αργότερα! -
Πάντως στο opc ρίχνει να είχε και τα καθήσματά του
-
περιέργως το cupra αποστασιοποιείται από τους υπόλοιπους tsi/tfsi αποδίδοντας τροχό μόνο(?) 160.6 άλογα (4Τροχοί Σεπ 2009), τη στιγμή που ο tsi 160 βγάζει τα ίδια άλογα τροχό... τι να συμβαίνει?
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
περιέργως το cupra αποστασιοποιείται από τους υπόλοιπους tsi/tfsi αποδίδοντας τροχό μόνο(?) 160.6 άλογα (4Τροχοί Σεπ 2009), τη στιγμή που ο tsi 160 βγάζει τα ίδια άλογα τροχό... τι να συμβαίνει?ότι μάλλον κάποια π@π@ριά κάνανε στη μέτρηση...δεν εξηγείται αλλιώς...
Έχω πετύχει καινούριο Cupra στο δρόμο (από τα πρώτα μάλλον που ήρθαν Ελλάδα) και ο τύπος το έλιωνεκαι δεν μπορούσα να τον φτάσω με τίποτα στις επιταχύνσεις.Ήταν αισθητά πιο γρήγορος.
Αν λάβουμε υπόψη ότι το δικό μου το έχουν μετρήσει οι 4Τ 170+ άλογα και δεν μπορούσα με τίποτα να τον φτάσω (πάταγε γκάζι και από κει που τον έφτανα, η απόσταση μεγάλωνε σχεδόν ακαριαία)...ε μάλλον κάτι δε μας λένε καλά.ΥΓ:Το scirocco (από όσα μου λένε) μάλλον το 'πατάω' ή έστω πάμε μαζί (σύμφωνα με τα επίσημα και μετρημένα νούμερα) που έχει 160 άλογα στον τροχό.
-
Aπο προσωπικη πειρα το cupra στην αρχη ειναι λιγο πνιγμενο,αλλα μετα απο καποια χλμ απελευθερωνεται
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Aπο προσωπικη πειρα το cupra στην αρχη ειναι λιγο πνιγμενο,αλλα μετα απο καποια χλμ απελευθερωνεται+1. Λόγω του DSG7...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
περιέργως το cupra αποστασιοποιείται από τους υπόλοιπους tsi/tfsi αποδίδοντας τροχό μόνο(?) 160.6 άλογα (4Τροχοί Σεπ 2009), τη στιγμή που ο tsi 160 βγάζει τα ίδια άλογα τροχό... τι να συμβαίνει?
ότι μάλλον κάποια π@π@ριά κάνανε στη μέτρηση...δεν εξηγείται αλλιώς...
Έχω πετύχει καινούριο Cupra στο δρόμο (από τα πρώτα μάλλον που ήρθαν Ελλάδα) και ο τύπος το έλιωνεκαι δεν μπορούσα να τον φτάσω με τίποτα στις επιταχύνσεις.Ήταν αισθητά πιο γρήγορος.
Αν λάβουμε υπόψη ότι το δικό μου το έχουν μετρήσει οι 4Τ 170+ άλογα και δεν μπορούσα με τίποτα να τον φτάσω (πάταγε γκάζι και από κει που τον έφτανα, η απόσταση μεγάλωνε σχεδόν ακαριαία)...ε μάλλον κάτι δε μας λένε καλά.ΥΓ:Το scirocco (από όσα μου λένε) μάλλον το 'πατάω' ή έστω πάμε μαζί (σύμφωνα με τα επίσημα και μετρημένα νούμερα) που έχει 160 άλογα στον τροχό.
παιδια το δυναμομετρο των 4Τ δε χαριζει καστανα τα 160 στο τροχο ειναι πολυ καλα
ο 2λιτρος tfsi (με τα 200) για να καταλαβετε δινει 179 αλογα τροχο, δηλαδη 20 παραπανω απο το tsi του cupra , αρα η μετρηση ειναι λογικη
δειτε κι αλλα αυτοκινητα ποσο πολυ τα τσεκουρωνουν
(εκτος απο το δικο μου που δειχνει 245 ,αρα ειναι το καλυτερο δυναμομετρο και παλι ομως η διαφορα σε σχεση με το 200αρι ειναι 65 αλογα αλλα ισως θα πρεπε να ειναι μικροτερη λογω 4κινησης )τεσπα ας καταληξουμε στο συμπερασμα οτι τα vag ειναι 20 αλογα κατω στο τροχο σε σχεση με αυτο που δηλωνουν..
τα υπολοιπα αυτοκινητα (και ειδικα τα ατμοσφαιρικα) συνηθως ειναι ακομα πιο κατωτο δυναμομετρο τους ομως δε λεει βλακειες και ειναι το πιο 'αυστηρο' σε σχεση με κατι αλλα που δειχνουν ο,τι να ναι και χαιρεται τσαμπα ο κοσμος..
και να πουμε επισης οτι η μετρηση στο τροχο ειναι που μετραει
χεστηκα εγω ποσα αλογα δινει το αυτοκινητο πανω σε ενα παγκο ή μεσα σε ενα εργαστηριο..το θεμα ειναι τι φτανει στην ασφαλτοφταιει η μεταδοση? φταιει ο καιρος? φταιει η θεση των πλανητων? δε μας νοιαζει, σημασια εχει το βγαινει στο δρομο
Νέο Seat Ibiza Cupra