-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Πολυ καλυτερα,τσεκαρισμενο πολλακις με φιλο μου,χειροκινητα και τα δυο,εχουμε ανταλλαξει και αμαξια.
έχω 'ανοίξει' με golf 160ari και του έφευγα σχετικά εύκολα...
Με σιρόκο δεν έχω βρεθεί ποτέ σε μεγάλο δρόμο να δούμε διαφορές.
Νομίζω θα είμασε μαζί , ίσως ένα τσακ πιο γρήγορο το σιρόκοΟυτε εγω εχω ανοιξει,ενας στο σιροκκοκλαμπ εγραψε οτι ανοιξε και ηταν μπροστα αρκετα http://www.sciroccoclub.gr/forum/viewto ... 610#p16546 ,τωρα αν δεν δω ο ιδιος δεν ξερω.Με γκολφ Gt ειχα χαοτικη διαφορα!
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Νομιζω οτι κανεις δεν εστιαζει τοσο στους αριθμους,αλλα στο αλλαλουμ που προκυπτει με τα διαφορετικα νουμερα καθε μετρησηςέλα μου ντε! αυτοί οι Έλληνες οδηγοί περιοδικών πάσχουν από μια μικρή καθυστέρηση πάντως...
με εξαίρεση κάποιους ενός πολύ συγκεκριμένου περιοδικού που πετάνε
εγώ πια δεν ασχολούμαι με ελληνικές μετρήσεις... άλλ'αντ'άλλων
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Πολυ καλυτερα,τσεκαρισμενο πολλακις με φιλο μου,χειροκινητα και τα δυο,εχουμε ανταλλαξει και αμαξια.
Νομίζω θα είμασε μαζί , ίσως ένα τσακ πιο γρήγορο το σιρόκοΟυτε εγω εχω ανοιξει,ενας στο σιροκκοκλαμπ εγραψε οτι ανοιξε και ηταν μπροστα αρκετα http://www.sciroccoclub.gr/forum/viewto ... 610#p16546 ,τωρα αν δεν δω ο ιδιος δεν ξερω.Με γκολφ Gt ειχα χαοτικη διαφορα!
Για φιδέμπορα τον κόβω ...
Γενικά στα εξειδικευμένα club λένε ιστορίες με αγρίους...διάβασα προχθές μια ωραία από το fiat performance club...
Αμα δοκιμάσω θα ποστάρω... -
Ναι μωρε και εγω δεν δινω πολλη βαση...μην αγχεσαι
-
Νομίζω θα είμασε μαζί , ίσως ένα τσακ πιο γρήγορο το σιρόκοMα, για αυτο παραθετουμε και μερικες μετρησεις απο δοκιμες για να δουμε περιπου τι παιζει με διαφορετικα αυτοκινητα, (αν και με το cupra πχ δεν βγαζουμε ακρη... ),
μιας και σε ατυπες...φαναρομαχιες δυσκολα πετυχαινει κανεις εφαμιλλες
συνθηκες, (σωστη εκκινηση-γρηγορες αλλαγες ταχυτητων και στους δυο αντιπαλους, ιδια ποσοτητα-ποιοτητα βενζινης, βαρος οδηγου, κ.α), ωστε να βγουν καποια ασφαλη συμπερασματα...Y.Γ Το λεω, γιατι πχ το Golf 160 εχει το ιδιο 0-100km/h με το rocco 160,
αλλα, οπως ειπες, του 'εφυγες'. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Νομίζω θα είμασε μαζί , ίσως ένα τσακ πιο γρήγορο το σιρόκοMα, για αυτο παραθετουμε και μερικες μετρησεις απο δοκιμες για να δουμε περιπου τι παιζει με διαφορετικα αυτοκινητα, (αν και με το cupra πχ δεν βγαζουμε ακρη... ),
μιας και σε ατυπες...φαναρομαχιες δυσκολα πετυχαινει κανεις εφαμιλλες
συνθηκες, (σωστη εκκινηση-γρηγορες αλλαγες ταχυτητων και στους δυο αντιπαλους, ιδια ποσοτητα-ποιοτητα βενζινης, βαρος οδηγου, κ.α), ωστε να βγουν καποια ασφαλη συμπερασματα...Y.Γ Το λεω, γιατι πχ το Golf 160 εχει το ιδιο 0-100km/h με το rocco 160,
αλλα, οπως ειπες, του 'εφυγες'.έχω μεγάλη απορία να οδηγήσω το cupra... να δω τουλάχιστον το feeling που σου βγάζει και την λειτουργία του ηλεκτρονικού διαφορικού σε σχέση με το μίτο...
Στο δρόμο δεν μπορείς να έχεις όμοιες συνθήκες, αλλά μπορείς να καταλαβεις, αν δεν είσαι κολλημένος, τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σου σε σχέση με τον ανταγωνισμό -
Στο δρόμο δεν μπορείς να έχεις όμοιες συνθήκες αλλά μπορείς να καταλάβαινεις αν δεν είσαι κολλημένος τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σου σε σχέση με τον ανταγωνισμό
τι θες να πεις στη παραπανω προταση, δεν σε καταλαβαινω
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Στο δρόμο δεν μπορείς να έχεις όμοιες συνθήκες αλλά μπορείς να καταλάβαινεις αν δεν είσαι κολλημένος τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σου σε σχέση με τον ανταγωνισμό
τι θες να πεις στη παραπανω προταση, δεν σε καταλαβαινω
+1
(Aν ειναι αρκετα κοντα σε επιδοσεις, δεν ισχυει κατι τετοιο. Μπορει καλλιστα να ειναι
ενα απο τα δυο μπροστα για διαφορετικους λογους που ανεφερα πιο πριν...) -
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Νομιζω οτι κανεις δεν εστιαζει τοσο στους αριθμους,αλλα στο αλλαλουμ που προκυπτει με τα διαφορετικα νουμερα καθε μετρησηςκακώς γενικότερα κοιτάμε αυτά τα νούμερα.Είπα απλώς την άποψή μου.
Κατάλαβα ότι κανείς δεν εστίασε απλώς στο ότι το αμάξι κάνει Χ 0-100km/h.Απλά νομίζω ότι και μου ασχοληθήκατε με το ότι το Χ περιοδικό το έγραψε λάθος και το αναλύσατε, δείχνει ότι υπάρχει μία ενασχόληση με το 'άθλημα' 'πόσο έχει 0-100km/h'.Τίποτα περισσότερο.
Κατά τα άλλα, συμφωνώ με το vellerefonti...
Τα περισσότερα ελληνικά περιοδικά είναι γτπ, πολλά άρθρα τους είναι απλώς μεταφρασμένα κτλ...και το χειρότερο είναι ότι αν αγοράζεις ή παρατηρείς τα περιοδικά βλέπεις ακόμα και το ίδιο άρθρο (με μικρο παραλλαγές του) να περιφέρεται από περιοδικό σε περιοδικό (μέχρι όλοι να έχουν δοκιμάσει το Χ αμάξι ).end of offtopic.
Πέτυχα ένα ibiza Cupra (καινούριο προφανώς) με ένα 'παλιό' (ακριβώς προηγούμενης γενειάς) ibiza cupra σε άνοιγμα στο φανάρι της παραλλιακής ακριβώς πριν το φανάρι με τη 'χούφτα' (το συγκεκριμένο φανάρι έχει 2 λωρίδες που στρίβεις για Βάρης-Κορωπίου για όσους δεν κατάλαβαν).
Πήγαιναν πολύ κοντά, αν και μάλλον ο 'παλιός' πρέπει να ήταν ελαφρώς βελτιωμένος (φόραγε σίγουρα τελικό καζανάκι και το αμάξι έκανε αρκετό θόρυβο σε σχέση με το πώς έκανε 'μαμά').
Υποθέτω ότι ο παλιός δε φορούσε κάποιο πρόγραμμα και τώρα άρχισε το καγκούρεμα, αλλιώς μόνο με REVO2 και αλλαγή εισαγωγής και full εξάτμιση (χωρίς 'χταπόδι'), το 1.8Τ cupra φλερτάρει άνετα τα 250+ άλογαΕξωτερικά πάντως ρε γαμώτο, συνεχίζει να μου φαίνεται πιο ωραίο και πιο...'κακό' το παλιό Cupra
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Εξωτερικά πάντως ρε γαμώτο, συνεχίζει να μου φαίνεται πιο ωραίο και πιο...'κακό' το παλιό Cupra
+100
Από όταν είχε πρωτοβγει μου άρεσε ...καθαρές γραμμές ,όμορφο εσωτερικό,και ένα μοτερ ...
Το καινούργιο είναι ...πιο φλώρικο -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Δεν έχω δει ποτέ μετρήσεις για Scirocco 1.4 DSG, μόνο για το δίλιτρο.
βάλε κι εμένα σε αυτό...(ούτε εγώ έχω δει μέτρηση του 1.4ΤSI με DSG7 σε 0-100km/h)
υπάρχει μέτρηση σε συνταγή tsi+dsg7 στο Drive για το golf6 160 με 8sec και κάτι απίστευτα ρεπρίζ 80-110 με 3η και 3.3sec (αν θυμάμαι καλά)...
προσωπικά πιστεύω ότι το 8.3 του cupra είναι μια περίεργη μέτρηση, όπως και η δυναμομέτρηση του μοτέρ του (δε γίνεται να βγάζει τα ίδια άλογα τροχό με scirocco των 160 εργοστασιακών)... να κάνανε πατάτα οι Ισπανοί με το μοτέρ χλωμό το βλέπω πάντως, εκτός και αν πια δεν το πείραξαν καθόλου και πουλάνε φύκια (160ps) για μεταξωτές κορδέλες(180ps)...όσο για την ενασχόληση με το 0-100 είναι ευτυχώς ή δυστυχώς μια μεταβλητή της πραγματικής δύναμης ενός αυτοκινήτου... δεν είναι μόνο θέμα μετάδοσης, οδηγού κτλ όπως λένε πολλοί... απόδειξη ότι κατά ένα περίεργο τρόπο διαιρώντας τα κιλά με την ιπποδύναμη προκύπτει πολλές φορές το εργοστασιακό 0-100 (πχ scirocco 160, 1271/160=7.95sec) !!!
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
υπάρχει μέτρηση σε συνταγή tsi+dsg7 στο Drive για το golf6 160 με 8sec και κάτι απίστευτα ρεπρίζ 80-110 με 3η και 3.3sec (αν θυμάμαι καλά)...
προσωπικά πιστεύω ότι το 8.3 του cupra είναι μια περίεργη μέτρηση, όπως και η δυναμομέτρηση του μοτέρ του (δε γίνεται να βγάζει τα ίδια άλογα τροχό με scirocco των 160 εργοστασιακών)... να κάνανε πατάτα οι Ισπανοί με το μοτέρ χλωμό το βλέπω πάντως, εκτός και αν πια δεν το πείραξαν καθόλου και πουλάνε φύκια (160ps) για μεταξωτές κορδέλες(180ps)...όσο για την ενασχόληση με το 0-100 είναι ευτυχώς ή δυστυχώς μια μεταβλητή της πραγματικής δύναμης ενός αυτοκινήτου... δεν είναι μόνο θέμα μετάδοσης, οδηγού κτλ όπως λένε πολλοί... απόδειξη ότι κατά ένα περίεργο τρόπο διαιρώντας τα κιλά με την ιπποδύναμη προκύπτει πολλές φορές το εργοστασιακό 0-100 (πχ scirocco 160, 1271/160=7.95sec) !!!
Εγώ πάντως πιστεύω ότι τα 8' για τα 100 του golf δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Θα σου πω το εξής. Μια μέρα πέτυχα ένα 207rc. Ήμουν περίεργος γιατί έχει και 15 άλογα παραπάνω. Εν κινήσει ενώ ήμουν μπροστά του και πατάγαμε δε με έφτανε, ενώ αντίθετα άνοιγα τη διαφορά λίγο. Τέλος πάντων έτυχε και βρεθήκαμε μαζί σε φανάρι, και λέω τώρα θα δούμε. Ξεκινάμε, και από το άγχος μου πατάω πολύ το γκάζι και μπαίνει το ASR και με κόβει. Το peugeot έχει βγει 1 αμάξι μπροστά. Ωχ λέω καλά έιναι πολύ γρήγορο άστα να πάνε. Όμως σε κάθε αλλαγή (και εκεί φαίνεται η διαφορά που κάνουν οι αλλαγές του DSG) πλησίαζα, και στα μέσα της 4ης τον είχα περάσει ελαφρώς. Μετά έκοψα γιατί ήταν μεγάλη η ταχύτητα και πλησίαζε και το άλλο φανάρι. Επίσης είχα δοκιμάσει και με CooperS το παλιό με τα 163 που θεωρητικά είναι κοντά με μένα αν όχι πιο γρήγορο, και σε εκκίνηση τον άφηνα άνετα 2-3 αυτοκίνητα πίσω.
Τώρα για το άλλο που λες, έχεις δίκιο το έχω προσέξει κι εγώ. Για πολλά αμάξια η αναλογία κιλών/ίππο τείνει να είναι κοντά στο πραγματικό '0-100' + - μερικά δέκατα... -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Εγώ πάντως πιστεύω ότι τα 8' για τα 100 του golf δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Θα σου πω το εξής. Μια μέρα πέτυχα ένα 207rc. Ήμουν περίεργος γιατί έχει και 15 άλογα παραπάνω. Εν κινήσει ενώ ήμουν μπροστά του και πατάγαμε δε με έφτανε, ενώ αντίθετα άνοιγα τη διαφορά λίγο. Τέλος πάντων έτυχε και βρεθήκαμε μαζί σε φανάρι, και λέω τώρα θα δούμε. Ξεκινάμε, και από το άγχος μου πατάω πολύ το γκάζι και μπαίνει το ASR και με κόβει. Το peugeot έχει βγει 1 αμάξι μπροστά. Ωχ λέω καλά έιναι πολύ γρήγορο άστα να πάνε. Όμως σε κάθε αλλαγή (και εκεί φαίνεται η διαφορά που κάνουν οι αλλαγές του DSG) πλησίαζα, και στα μέσα της 4ης τον είχα περάσει ελαφρώς. Μετά έκοψα γιατί ήταν μεγάλη η ταχύτητα και πλησίαζε και το άλλο φανάρι. Επίσης είχα δοκιμάσει και με CooperS το παλιό με τα 163 που θεωρητικά είναι κοντά με μένα αν όχι πιο γρήγορο, και σε εκκίνηση τον άφηνα άνετα 2-3 αυτοκίνητα πίσω.
Τώρα για το άλλο που λες, έχεις δίκιο το έχω προσέξει κι εγώ. Για πολλά αμάξια η αναλογία κιλών/ίππο τείνει να είναι κοντά στο πραγματικό '0-100' + - μερικά δέκατα...Η δεν άνοιγε κανονικά ή είχε άστρωτο μοτέρ ή είχε κάποιο πρόβλημα...
-
H βγάζει τα ίδια άλογα στρόφαλο με το Golf
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
H βγάζει τα ίδια άλογα στρόφαλο με το Golf163 δινει το rc τροχο , 135 το 207 gt και 145 το μοτερ της μιτο (απο 4Τ )
το 160αρι του ροκο δεν ξερω τι κανει..αν εχει καποιος δυμαμομετρηση απο το ιδιο δυναμομετρο ας μας πει
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Δεν έχω δει ποτέ μετρήσεις για Scirocco 1.4 DSG, μόνο για το δίλιτρο.
βάλε κι εμένα σε αυτό...(ούτε εγώ έχω δει μέτρηση του 1.4ΤSI με DSG7 σε 0-100km/h)
Οντως τα κιλα/ιππο εχουν μια βαση για να ξερεις περιπου τι παιζει αλλα οχι ακριβως...
Στην συγκεκριμενη περιπτωση, τουλαχιστον στην ζυγαρια των 4τροχων το manual 160αρι
rocco εδειξε 1317κιλα/157ιππους στους τροχους που εχει μετρηθει,(εφοσον ετσι ειναι το σωστο(?) και οχι δια τους ιππους σε στροφαλο) μας κανει 8,38sec.
Οι 4τροχοι το εκαναν 8,1sec και καποια αλλα το βγαζουν γυρω στα 7,9sec, (το Ελληνικο Top Gear 8,7sec... ) και γενικα καπου εκει βρισκεται ουσιαστικα στα 8,0Sec...
Για το μοτερ, ειχα εκφρασει την αποψη μου και νωριτερα, οτι ισως και να ειναι θεμα marketing. Μπορει καλλιστα να βαλανε ακριβως αυτο με τα ιδια αλογα, (οι δυναμομετρησεις των 4τροχων σε Rocco 160 και Cupra 180 βγαζουν ιδια αποτελεσματα παντως) και να πεταξανε το νουμερο 180 στο cupra να 'τραβηξει' πιο πολυ πιτσιρικαρια (σου λεει βγαινει μονο dsg7 και αρα βελτιωμενες ρεπριζ ετσι και αλλιως) και να διαχωριστει καλυτερα και απο το Fr αφενος, αλλα και απο την VW, με το Golf και το rocco στα 160 αλογα... -
το fr ομως που λεει 150 αλογα ποσα θα εχει? 122 δεν υπαρχει περιπτωση να εκτεθουν ετσι?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το fr ομως που λεει 150 αλογα ποσα θα εχει? 122 δεν υπαρχει περιπτωση να εκτεθουν ετσι?Θα σου πω αμεσως...Εχω διπλα το περιοδικο, και δεν εισαι πολυ εκτος στην προβλεψη σου.
132,1ιππους/6,100σ.α.λ για το fr και ροπη 19,5χλγμ/3400σ.α.λ...
Μηπως ειναι σαν τον Twincharger 140 που ειχε το Golf V?(4τροχοι Σεπτεμβριος 2009)
-
τουλαχιστον υπαρχει η 'λογικη' διαφορα των 30 αλογων...
βασικα και το 160 οπως εχω ξαναπει ειναι λογικοτατο νουμερο για το cupra οπως και ολες οι μετρησεις των 4Τ που βγαζουν τα τουρμπατα vag μεχρι 2 λιτρα συνηθως -20 αλογα απο αυτα που λενε..
(και το 2λιτρο 200αρι και το δικο μου 180 και 245 αντιστοιχα)η μονη 'παραφωνια' ειναι ο κινητηρας του ροκο 160 που δινει ακριβως οσα λεει
αυτο δηλαδη τι εχει το μοτερ του golf gt? στο 160αρι golf συμβαινει το ιδιο? -
μηπως περα απο τα μοτερ ν'αναζητουσαμε ψεγαδια και στις μετρησεις?
Νέο Seat Ibiza Cupra