-
Ο χρήστης espenonza έγραψε:
σχετικά με το πρόβλημα που αναφέρεται λυπών υπαρέχει ένα υλικό που επιστρώνεται στο μπροστινό μέρος του γνωστού σε όλους μας (παρμπρίζ )αλά οι εταιρίες δεν θα το χρησιμοποιούν για τα φωτα ποριας γιατί είναι πολύ ακριβή η διαδικασία της επίστρωσης
αυτό το υλικό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί μια Λεία επιφάνια και έτσι δεν θαμπώνει το τσάμι από την έξω πλευρά .
Δεν υπάρχει σωτήρια σχετικά με το θάμπωμα στα φωτά ποριάς
Εκτός αν μπορείς να τα παρακαλείς με αυτή την ιδική επίστρωση τα φωτα ποριας το θέμα είναι ποσό θα κοστίζει αυτό για περισσότερα ρωτήστε κανένα χημικόΦίλε μου, με τα γραφόμενα σου αφήνεις να εννοηθεί πως ο πολυμερισμός συμβαίνει σε όλα τα φωτιστικά σώματα ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Και δεν μιλάμε για ακριβά αμάξια, αλλά για χαμηλού κόστους, οπότε θεωρώ πως δεν υπάρχει καμιά ακριβή διαδικασία επίστρωσης απλά αβλεψία του κατασκευαστή.
Σε τι είδους επίστρωση αναφέρεσαι τέλος πάντων;
-
Καταρχήν εγώ πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρα το υλικό που παθαίνει τη ζημιά και θα εξηγηθώ εκτενέστερα:
(Προτού βέβαια εξηγηθώ να πω ότι από το πλυντήριο δεν παθαίνουν ζημιά τα φανάρια.Και τα 2 αυτοκίνητα που διαθέτει η family έχουν πλυθεί στα 3,5 χρόνια που είναι περίπου και τα 2 πάνω από 120 φορές σε βούρτσες στο 98% των πλυσιμάτων.Δεν έχουν θαμπώσει τα φανάρια στο παραμικρό και να σημειώσω ότι το Audi είναι μονίμως έξω αφού το μικρό μπαίνει στο γκαράζ.)
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τώρα για αυτό που λέω για το υλικό:Ξάδερφος μου στην Αθήνα έχει ένα Punto του 2000 με 130000 χλμ στο κοντέρ.Το αυτοκίνητο είναι συνέχεια έξω ωστόσο τα φανάρια δεν έχουν το παραμικρό θάμπωμα.
Ξαδέρφη μου στο Ηράκλειο τώρα:Έχει και εκείνη το ίδιο αυτοκίνητο μοντέλο του 2001,με 53000 χλμ και το αυτοκίνητο επίσης έξω.Τα φανάρια έχουν **θαμπώσει τόσο πολύ **που πραγματικά δεν φαίνονται ούτε οι λάμπες από μέσα!
Συνεπώς πιστεύω ότι κάτι δεν ''παίζει''με το υλικό.Δεν έχω να δώσω κάποια άλλη εξήγηση! -
Δεν ξέρω τι έχει γραφτεί έως τώρα, απλά να αναφέρω ότι σε αμάξι φίλου που τα φανάρια είχαν θαμπώσει, έγιναν σαν καινούρια με τη χρήση μιας γυαλιστικής κρέμας.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Δεν ξέρω τι έχει γραφτεί έως τώρα, απλά να αναφέρω ότι σε αμάξι φίλου που τα φανάρια είχαν θαμπώσει, έγιναν σαν καινούρια με τη χρήση μιας γυαλιστικής κρέμας.κάποια συγκεκριμένη;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δεν ξέρω τι έχει γραφτεί έως τώρα, απλά να αναφέρω ότι σε αμάξι φίλου που τα φανάρια είχαν θαμπώσει, έγιναν σαν καινούρια με τη χρήση μιας γυαλιστικής κρέμας.
κάποια συγκεκριμένη;
Ο xenos ομίλησε σωστά.
Αλοιφή άψογη για τέτοια δουλειά ( εννοώ έχω δει το αποτέλεσμα, σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες) είναι της 3Μ Perfect it 3. -
Έχει διάρκεια το αποτέλεσμα;
(welcome back ) -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχει διάρκεια το αποτέλεσμα;
(welcome back )u talking to me που λέει και ο Μπιλ;
-
Ε ναι...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ε ναι...Καλά ντε..
Λοιπόν για διάρκεια δεν μπορώ να σου πω, διότι στο Yaris που έγινε η δουλειά πουλήθηκε επαρχία.
Για το αποτέλεσμα όμως... πραγματικά σαν καινούριο.
Αξίζει πάντως, αν θαμπώσει το φανάρι ξανά μετά την αλοιφή -έστω σε ένα χρόνο περίπου- να αφιερώσει κάποιος λίγο παραπάνω χρόνο σε ένα πλύσιμο του αυτοκινήτου του και να περάσει άλλο ένα χέρι.ΥΓ
Welcome back...
Nα 'σαι καλά. Ευχαριστώ πολύ -
Θενξ παίδες!
Πρέπει να τη δοκιμάσω οπωσδήποτε γιατί τα καημένα τα φωτάκια μου είναι χάλια
ΔρΔίνε, αν τη βρεις πουθενά, σφύρα
-
Θόλωσαν τα δικά σου ;
Λογικά πρέπει να κάνει οποιαδήποτε ψιλή αλοιφή.
Στα ιντερνετς πάντως υπάρχουν οδηγοί για DIY ξεθάμπωμα με γυαλοχάρτισμα...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θόλωσαν τα δικά σου ;Λογικά πρέπει να κάνει οποιαδήποτε ψιλή αλοιφή.
Στα ιντερνετς πάντως υπάρχουν οδηγοί για DIY ξεθάμπωμα με γυαλοχάρτισμα...
Έχουν θολώσει αρκετά, ειδικά σε ορισμένα σημεία.
Τα χω δει, αλλά δεν μου κάθεται καθόλου καλά να γυαλοχαρτίσω τα φανάρια. Εδώ με κάτι ξύλα και λούστρα δεν τα πολυκαταφέρνω. -
Τα γυαλόχαρτα δεν είναι όλα ίδια.
Αυτά που γυαλίζεις πλαστικά μοιάζουν σαν χαρτί, τόσο λεπτό κόκκο έχουν.
Αν προσπαθήσεις να τα γυαλίσεις με 100άρι ή 200άρι γυαλόχαρτο, τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά. -
Κοιτάξτε και εδώ:
http://crystal-clear.gr/ -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα γυαλόχαρτα δεν είναι όλα ίδια.Αυτά που γυαλίζεις πλαστικά μοιάζουν σαν χαρτί, τόσο λεπτό κόκκο έχουν.
Αν προσπαθήσεις να τα γυαλίσεις με 100άρι ή 200άρι γυαλόχαρτο, τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά.Mα ναι, μιλάμε για τετραψήφια grades...
-
Εγώ πάντως την συγκεκριμένη 3Μ αλοιφή την είχα αγοράσει έναντι 30 ευρώ για αυτόν ακριβώς το λόγο(θαμπωμένα φανάρια) στο κλιό που είχα. Έτριβα για πάνω από μισή ώρα ένα φανάρι, χωρίς αποτέλεσμα. Το καθαρό πλαστικό είχε αστράψει, αλλά το πολυμερισμένο παρέμενε ίδιο. Τελικά έδωσα 90 ευρώ και πήρα δύο ιμιτασιόν. Προφανώς θα υπάρχει πολύ συγκεκριμένη διαδικασία για να πα΄ρεις καλά αποτελέσματα.
-
από εδώ
Ο χρήστης lathreos έγραψε:
Ανοίγω αυτο το τοπικ επιδη εχω δει αρκετα mx5 με αυτο το πρόβλημα και ομως η λύση ειναι τοσο απλη
Συχνό φαινόμενο στην δευτερη γενιά του mx5 ειναι η θαμπωμένη επιφάνεια των φαναριων απο τον ηλιο και την πολυκαιρία.
Η λύση ειναι πολυ απλη.
Παίρνουμε αλοιφή γυαλίσματος για νίκελ επιφάνειες και μια απαλη βουρτσα γυαλίσματος για τρυπανιΠερνάμε το φαναρι με αλοιφή και ξεκινάμε το τρίψιμο
πριν
μετα
Το τρίψιμο μπορει να γινει και με το χερι επισης.
Η διαδικασία οπως ξαναέγραψα ειναι απλη και αλλαζει ολη την εικονα του μπροστα μερους -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα γυαλόχαρτα δεν είναι όλα ίδια.
Αυτά που γυαλίζεις πλαστικά μοιάζουν σαν χαρτί, τόσο λεπτό κόκκο έχουν.
Αν προσπαθήσεις να τα γυαλίσεις με 100άρι ή 200άρι γυαλόχαρτο, τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά.Mα ναι, μιλάμε για τετραψήφια grades...
Και θέλει και βρέξιμο (και το χαρτί και το πλαστικό) όταν το τρίβεις
-
επειδή δεν αναφέρθηκε, οι επιφάνειες στις οποιες αναφέρεστε, αφορούν ολόκληρο το φανάρι?
Γιατι με ενδιαφέρει το κομάτι του φλας μόνο, έχει ξεθωριάσει το πορτοκαλί χρώμα,και την ημέρα φαίνεται με δυσκολία το φως του φλας.
Μπορώ να το καθαρίσω με τον ίδιο τρόπο, με την αλοιφή?
Επίσης στα καινούρια αυτοκίνητα βάζουν πορτοκαλί λάμπες! Αν αναζητήσω και βάλω μια τέτοια? -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Εγώ πάντως την συγκεκριμένη 3Μ αλοιφή την είχα αγοράσει έναντι 30 ευρώ για αυτόν ακριβώς το λόγο(θαμπωμένα φανάρια) στο κλιό που είχα. Έτριβα για πάνω από μισή ώρα ένα φανάρι, χωρίς αποτέλεσμα. Το καθαρό πλαστικό είχε αστράψει, αλλά το πολυμερισμένο παρέμενε ίδιο. Τελικά έδωσα 90 ευρώ και πήρα δύο ιμιτασιόν. Προφανώς θα υπάρχει πολύ συγκεκριμένη διαδικασία για να πα΄ρεις καλά αποτελέσματα.Φίλος είχε πρόβλημα. Είχαν θολώσει εντελώς. Πήγε με 50 ευρώ σε τεχνίτη και μετά μία ώρα τρίψιμο με μηχάνημα και αλοιφές έγιναν σαν καινούργια.
Πολυμερισμός - θάμπωμα φαναριών