-
Α! Όλη η διαδικασία περιλαμβάνει και ξεκόλλημα και ξανακόλλημα του τζαμιού. Ευχαριστώ!
-
Παιδιά προφανώς και δεν έχει να κάνει αυτό το ζήτημα με ορισμένα και μεμονομένα μοντέλα αυτοκινήτων.
Έχω δει από Νισάν Πικ-απ το προηγούμενο,μέχρι όποιο μοντέλο μπορείτε να φανταστείτε (εννοείται με πλαστικά καλύμματα φαναριών),που έχουν κιτρινίσει τα φανάρια τους.
Μέχρι και Swift ...3 Μηνών σε κυκλοφορία έχω παρατηρήσει μια ελαφρά κιτρινωπή απόχρωση,σε αντίθεση με το δικό μου,που παρόλα τα 2 χρόνια και 2 μήνες κυκλοφορίας του ,τα φανάρια του είναι πεντακάθαρα.
Οπότε είτε η αυξημένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβοία (το δικό μου στεθμεύεται σε κλειστό χώρο) ή ,όπως είπε ο Μίλτος πιο πάνω, τα χημικά πλυσίματος των βενζινάδικων και οι βούρτσες τους δημιουργούν αυτό το αντιαισθητικό θέμα...
-
Η διαδικασία καθαρίσματος των φαναριών σε καμιά περίπτωση δε περιλαμβάνει ξεκόλλημα και ξανακόλλημα του φαναριού!!! Άπλα κάποιοι για να επιτύχουν το τέλειο αφαιρούν όλο το σώμα του φαναριού ώστε να μπορέσουν να τρίψουν όσο το δυνατών πιο ομοιόμορφα το φανάρι. Στην περίπτωση μου το θεώρησα τελείως περιττό. Απλά έβαλα κάποια κομμάτια εύκαμπτό πλαστικό και μονωτική ταινία γύρω από το φανάρι ώστε να μην τρίψω κατά λάθος τις επιφάνεις γύρω από το φανάρι. Κόλλημα και ξεκόλλημα θα ήθελε μόνο στην περίπτωση που είχε π.χ. υγρασία εσωτερικά το φανάρι. Το θάμπωμα το οποίο συζητάμε είναι σε κάθε πρίπτωση εξωτερικό.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Η διαδικασία καθαρίσματος των φαναριών σε καμιά περίπτωση δε περιλαμβάνει ξεκόλλημα και ξανακόλλημα του φαναριού!!! Άπλα κάποιοι για να επιτύχουν το τέλειο αφαιρούν όλο το σώμα του φαναριού ώστε να μπορέσουν να τρίψουν όσο το δυνατών πιο ομοιόμορφα το φανάρι. Στην περίπτωση μου το θεώρησα τελείως περιττό. Απλά έβαλα κάποια κομμάτια εύκαμπτό πλαστικό και μονωτική ταινία γύρω από το φανάρι ώστε να μην τρίψω κατά λάθος τις επιφάνεις γύρω από το φανάρι. Κόλλημα και ξεκόλλημα θα ήθελε μόνο στην περίπτωση που είχε π.χ. υγρασία εσωτερικά το φανάρι. Το θάμπωμα το οποίο συζητάμε είναι σε κάθε πρίπτωση εξωτερικό.Μία 'παιδική' ερώτηση. Στα φώτα τα 'πλαστικά' τζάμια ξεχωρίζουν απο το πίσω σώμα που είναι οι λάμπες? Εννοώ, μπορείς να βγάλεις το τζάμι και να το καθαρίσεις εσωτερικά (όπως λέτε)? Δεν είναι κολλημένα προς αποφυγή υγρασίας κλπ, για στεγανότητα?
Για εσωτερικο καθαρισμα ρωτησε .Πως μπορεις να το κανεις αυτο σωστα χωρις να ανοιξεις το φαναρι;
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μία 'παιδική' ερώτηση. Στα φώτα τα 'πλαστικά' τζάμια ξεχωρίζουν απο το πίσω σώμα που είναι οι λάμπες? Εννοώ, μπορείς να βγάλεις το τζάμι και να το καθαρίσεις εσωτερικά (όπως λέτε)? Δεν είναι κολλημένα προς αποφυγή υγρασίας κλπ, για στεγανότητα?Θεώρησα πως ο cosneo κατανόησε λάθος πως τα φανάρια πρέπει να καθαρίζονται εσωτερικά για να φύγει η θαμπάδα και η κιτρινίλα. Δε μπορώ να μιλήσω για τους υπόλοιπους, εγώ πάντως τα φανάρια τα καθάρισα εξωτερικά χωρίς να χρειαστεί να αφαιρέσω το παραμικρό, αυτός ήταν και ο λόγος που έδωσα την παραπάνω απάντηση
-
Στα αυτοκίνητα που εμφανίζουν αυτό το πρόβλημα προσθέστε και τα VW Bora.Επιβεβαιώνω από το δικό μου (ίδιο χρώμα το έχουμε ). Εγώ -τεμπέλης γαρ- σκέφτομαι από το να κάτσω να παιδεύομαι, απλά να αλλάξω τους προβολείς και να τελειώνει η δουλειά.
-
Μία 'παιδική' ερώτηση. Στα φώτα τα 'πλαστικά' τζάμια ξεχωρίζουν απο το πίσω σώμα που είναι οι λάμπες? Εννοώ, μπορείς να βγάλεις το τζάμι και να το καθαρίσεις εσωτερικά (όπως λέτε)? Δεν είναι κολλημένα προς αποφυγή υγρασίας κλπ, για στεγανότητα?
Θεώρησα πως ο cosneo κατανόησε λάθος πως τα φανάρια πρέπει να καθαρίζονται εσωτερικά για να φύγει η θαμπάδα και η κιτρινίλα. Δε μπορώ να μιλήσω για τους υπόλοιπους, εγώ πάντως τα φανάρια τα καθάρισα εξωτερικά χωρίς να χρειαστεί να αφαιρέσω το παραμικρό, αυτός ήταν και ο λόγος που έδωσα την παραπάνω απάντηση
Σωστά θεώρησες γιατί εγώ κατάλαβα λάθος.
Στο 406 που είχα, το ένα το φανάρι είχε θαμπώσει σχεδόν όλο. Πιστευοντας ότι ήταν απο μέσα και ξέροντας ότι είναι κολλημένο με το πίσω σώμα αναγκάστηκα και το άλλαξα με άλλο μτχ σε καλύτερη κατάσταση. Δεν είχα καταλάβει ότι μπορεί, ίσως να ήταν στην εξωτερική πλευρά το θάμπωμα ...
Στο 2 ετών Micra πάντως δεν έχει εμφανίσει τίποτα παρά τα τακτικότατα πλυσίματα σε πλυντήρια. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Στα αυτοκίνητα που εμφανίζουν αυτό το πρόβλημα προσθέστε και τα VW Bora.
Επιβεβαιώνω από το δικό μου (ίδιο χρώμα το έχουμε ). Εγώ -τεμπέλης γαρ- σκέφτομαι από το να κάτσω να παιδεύομαι, απλά να αλλάξω τους προβολείς και να τελειώνει η δουλειά.
Καμιά δεκαριά πρέπει να κυκλοφορούμε με αυτό το αμάξι και αυτό το χρώμα στην Ελλάδα! Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις υπολόγιζε γύρω στα 110 για imitation από Γ.Β. Γεωργακόπουλο (χάνοντας όμως παράλληλα την ρύθμιση ύψους προβολέων), γύρω στα 150 για μεταχειρισμένα (τα οποία είναι δυσεύρετα γιατί όλοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα) και γύρω στα 260 για καινούργια γνήσια. Ειλικρινά πιστεύω πάντως πως αξίζει χίλιες φορές να δοκιμάσεις να ασχοληθείς μόνος σου. Πέρα από τα λεφτά που γλιτώνεις, είναι πολύ καλή φάση αν σ'αρέσει να ασχολείσαι λίγο με αυτά.
Cosneo, στο Micra το πρόβλημα είναι κυρίως αισθητικό και όχι λειτουργικό, καθώς εμφανίζεται ψηλά στο 'καρούμπαλο' του φλας και δε περιορίζει την ορατότητα σου λόγω του ότι τα φώτα σου συνεχίζουν να αποδίδουν σωστά. -
είναι πολύ καλή φάση αν σ'αρέσει να ασχολείσαι λίγο με αυτά.ΔΕΝ μου αρέσει να ασχολούμαι με αυτά.
-
...
Cosneo, στο Micra το πρόβλημα είναι κυρίως αισθητικό και όχι λειτουργικό, καθώς εμφανίζεται ψηλά στο 'καρούμπαλο' του φλας και δε περιορίζει την ορατότητα σου λόγω του ότι τα φώτα σου συνεχίζουν να αποδίδουν σωστά.Ναι, το έχω προσέξει και εγώ σε κάποια, στο καρούμπαλο μόνο θαμπώνουν, τα κυρίως φώτα δεν έχουν προβλημα.
-
Σιγα σιγα αρχιζουν να θολονουν τα μπροστα πλαστικα φαναρια μου μολις σε 3 χρονων αυτοκινητο.
Φτιαχνεται αυτο ή παω για νεα φαναρια?? -
yaris ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
yaris ?tucson. Εχουν αρχισει απο πανω πανω αλλα σιγουρα θα εξαπλωθει....
-
Τώρα μπορεί να είναι κοτσάνα αυτό, αλλά αν πέσει βερνίκι δεν θα προστατεύει το πλαστικό;
Θα το δοκιμάσω στα πίσω στο δικό μου, γιατί τα μπροστά είναι κρύσταλο.. -
Μπορούν να καθαρίσουν με προϊόντα του εμπορίου και τα κατάλληλα εργαλεία.
Δείτε τα παρακάτω δείγματα:
http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=71518&highlight=headlight+reconditioning
http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=64916&highlight=headlight+reconditioning -
Ενας άλλος λόγος του θαμπώματος είναι η αλλαγή λάμπας. Οι λάμπες που χρησιμοπειεί ο κατασκευαστης σε πλαστικά φανάρια δεν έκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία που θαμπώνει το πλαστικό. Πρέπει λοιπόν στην αλλαγή να βάζουμε ίδια.
-
Ο χρήστης jkarlos έγραψε:
Ενας άλλος λόγος του θαμπώματος είναι η αλλαγή λάμπας. Οι λάμπες που χρησιμοπειεί ο κατασκευαστης σε πλαστικά φανάρια δεν έκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία που θαμπώνει το πλαστικό. Πρέπει λοιπόν στην αλλαγή να βάζουμε ίδια.Aν εφτεγε η λαμπα δεν θα θαμπωνε απο μεσα? Εγω ολα οσα εχω δει μονο απο εξω ειναι θαμπα.
-
Ο χρήστης jkarlos έγραψε:
Ενας άλλος λόγος του θαμπώματος είναι η αλλαγή λάμπας. Οι λάμπες που χρησιμοπειεί ο κατασκευαστης σε πλαστικά φανάρια δεν έκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία που θαμπώνει το πλαστικό. Πρέπει λοιπόν στην αλλαγή να βάζουμε ίδια.όλες οι λάμπες έχουν φίλτρο προστασίας uv
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
όλες οι λάμπες έχουν φίλτρο προστασίας uvΟι γνωστές μάρκες λένε αλήθεια για το UV φίλτρο που έχουν οι λάμπες τους,
στην αγορά όμως υπάρχουν πολλές λάμπες και όλες γράφουν ότι έχουν UV φίλτρο. -
σχετικά με το πρόβλημα που αναφέρεται λυπών υπαρέχει ένα υλικό που επιστρώνεται στο μπροστινό μέρος του γνωστού σε όλους μας (παρμπρίζ )αλά οι εταιρίες δεν θα το χρησιμοποιούν για τα φωτα ποριας γιατί είναι πολύ ακριβή η διαδικασία της επίστρωσης
αυτό το υλικό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί μια Λεία επιφάνια και έτσι δεν θαμπώνει το τσάμι από την έξω πλευρά .
Δεν υπάρχει σωτήρια σχετικά με το θάμπωμα στα φωτά ποριάς
Εκτός αν μπορείς να τα παρακαλείς με αυτή την ιδική επίστρωση τα φωτα ποριας το θέμα είναι ποσό θα κοστίζει αυτό για περισσότερα ρωτήστε κανένα χημικό
Πολυμερισμός - θάμπωμα φαναριών