-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
μπορουμε οντως να το κοψουμε εδω (και ας εχεις εσυ τον τελευταιο λογο ) δεν με πειραζει
δεν εχω κανενα προσωπικο οφελοςυγ. εχω την τελευταια εκδοση προγραμματισμου κιβωτιου εκτος και αν μεσα στο 2010 βγηκε και αλλη οποτε και θα τα 'ψαλω' στον μηχανικο μου (που εμεσα με ευσχημοτροπο τον αμφισβητεις...)
ευχαριστώ για τον τελευταίο επίλογο...
όχι δεν τον αμφισβητώ αλλά δεν πιστεύω σε γνωστούς και γνώστες όταν επανειλημμένα έχω πετύχει άσχετους... είναι κάτι που οι Έλληνες γουστάρουν να έχουν... σαν το μέσο στον Στρατό που όλοι νόμιζαν ότι είχαν...
πάντως εμένα το φόρεσαν το τελευταίο upgrade μέσα στο '10 κι ενώ με είχαν καλέσει πάλι το '09... για τον ίδιο λόγο, recall για remap... στο τούρμπο φάνηκε η διαφορά...
και κάτι ακόμη μιας που μου μιλάς ακόμη.... το νέο smart είναι κατά την δική μου άποψη πολύ καλύτερα φτιαγμένο από το προηγούμενο...
-
για ποιο λογο να μην σου μιλαω?
δεν εχω να χωρισω κατι μαζι σου...δηλαδη μεσα στον 2010 βγηκε οδηγια για upgrade προγραμματος κιβωτιου για σμαρτ 450 700cc? Αν ναι μπορεις σε παρακαλω να μου πεις ποια ειναι αυτη για να την ψαξω και να την ζητησω απο τον μηχανικο μου?
τοσο το νεο οσο και το παλιο σμαρτ εχουν τα + και τα - τους
αλλα μιας και εισαι μελος στο σμαρτμανια (ετσι καταλαβα sorry αν κανω λαθος) τοτε εκει θα εχετε εξηγησει αναλυτικοτατα ποια ειναι αυτα τα + και - του εκαστοτε μοντελου αρα δεν υπαρχει λογος να τα αναφερουμε και εδω μονο και μονο γιατι θα χρειαστουν πολλες σελιδες για να γινει η συγκεκριμενη αντιπαραθεση -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
για ποιο λογο να μην σου μιλαω?
δεν εχω να χωρισω κατι μαζι σου...δηλαδη μεσα στον 2010 βγηκε οδηγια για upgrade προγραμματος κιβωτιου για σμαρτ 450 700cc? Αν ναι μπορεις σε παρακαλω να μου πεις ποια ειναι αυτη για να την ψαξω και να την ζητησω απο τον μηχανικο μου?
δεν ξέρω πότε βγήκε η πιο πρόσφατη οδηγία... το αυτοκίνητο είναι εταιρικό... οπότε πήγα στο συμβεβλημένο συνεργείο για άλλο λόγο και μου το έκαναν από μόνοι τους... την πρώτη φορά είχα πάει για κιβώτιο... για τα κολλήματα που έτρωγε και μου άλλαξαν όλο το σετ προληπτικά και μου έβαλαν νέο πρόγραμμα το οποίο έκανε διαφορά και για να σου είμαι απόλυτα ειλικρινής προτιμούσα από το τελευταίο που μπήκε πάνω... Παράξενο ε?
-
αγόρασα ένα νέο σμαρτ πάλι... για να συνοδεύει την κυρία φολκσβάγκεν στις σύντομες βόλτες μου... όποιος γουστάρει συζήτηση γράφει εδώ....
-
Καλοτάξιδο!
Καινούριο το πήρες; Με τα 71 άλογα όπως γράφει η υπογραφη;
-
Ως κάτοχος σμαρτ του παλιού θα σας πω ότι έχει άθλια ανάρτηση (ειδικά αν έχεις θέμα μέσης) τέλεια χρηστικότητα στην πόλη (αν δεν έχεις μηχανάκι ή πόδια για ποδήλατο) και μπορεί με σύνεση να κινηθεί στο επαρχιακό δίκτυο αν δεν έχει πλάγιους ανέμους. Όσον αφορά το κιβώτιο δεν είναι θέμα προγράμματος αλλά ρύθμισης του δίσκου για το που θα αμπραγιάρει ανάλογα με το φάγωμα του γιατί το κιβώτιο είναι αυτοματοποιημένο χειροκίνητο όπως αυτό που είχε το τουίγκο κτλ. Σε κατανάλωση δεν θα το έλεγα οικονομικό εγώ ακολουθόντας τα βελάκια καίω 7-9 λίτρα εντός πόλης! μάλλον πολλά για 700κεκ ακόμη και τούρμπο (και έχω το μικρό με τα 54 άλογα). Το Ιq έχει την τρίτη θέση αλλά χάνει σε παρκάρισμα σε αυτό το μέγεθος πιστεύω οτι είναι οικονομικότερο και καλύτερη επιλογή κάτι απο 107/σ1/άιγκο που βέβαια δεν είναι τόσο χλυδάτο ή το κουόρε της νταιχάτσου.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Σε κατανάλωση δεν θα το έλεγα οικονομικό εγώ ακολουθόντας τα βελάκια καίω 7-9 λίτρα εντός πόλης! μάλλον πολλά για 700κεκ ακόμη και τούρμπο (και έχω το μικρό με τα 54 άλογα).7-9λτ/100km;; Εγώ δεν έχω δει ποτέ πάνω από 7lt/100 (ακόμα και με το πρόγραμμα )
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Σε κατανάλωση δεν θα το έλεγα οικονομικό εγώ ακολουθόντας τα βελάκια καίω 7-9 λίτρα εντός πόλης! μάλλον πολλά για 700κεκ ακόμη και τούρμπο (και έχω το μικρό με τα 54 άλογα).
7-9λτ/100km;; Εγώ δεν έχω δει ποτέ πάνω από 7lt/100 (ακόμα και με το πρόγραμμα )
Kαι σε φίλου μαξ 6.0.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλοτάξιδο!Καινούριο το πήρες; Με τα 71 άλογα όπως γράφει η υπογραφη;
όχι, εταιρικό, στο τελευταίο έτος αποπληρωμής του... δεν είχε λεφτά η εταιρία να το αγοράσει και το επέστρεψε στην τράπεζα από την οποία το τσίμπησα εγώ!
με 2800σια κάτι ευρώ παρακαλώ, για ενα smart 3ων ετών και βάλε, με λίγα χλμ...
δεν είναι το 71 αλλά το 84... είχα κάνει λάθος γιατί άλλα μου έλεγαν στην αρχή άλλα όταν υπέγραψα....
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Ως κάτοχος σμαρτ του παλιού θα σας πω ότι έχει άθλια ανάρτηση (ειδικά αν έχεις θέμα μέσης) τέλεια χρηστικότητα στην πόλη (αν δεν έχεις μηχανάκι ή πόδια για ποδήλατο) και μπορεί με σύνεση να κινηθεί στο επαρχιακό δίκτυο αν δεν έχει πλάγιους ανέμους. Όσον αφορά το κιβώτιο δεν είναι θέμα προγράμματος αλλά ρύθμισης του δίσκου για το που θα αμπραγιάρει ανάλογα με το φάγωμα του γιατί το κιβώτιο είναι αυτοματοποιημένο χειροκίνητο όπως αυτό που είχε το τουίγκο κτλ. Σε κατανάλωση δεν θα το έλεγα οικονομικό εγώ ακολουθόντας τα βελάκια καίω 7-9 λίτρα εντός πόλης! μάλλον πολλά για 700κεκ ακόμη και τούρμπο (και έχω το μικρό με τα 54 άλογα). Το Ιq έχει την τρίτη θέση αλλά χάνει σε παρκάρισμα σε αυτό το μέγεθος πιστεύω οτι είναι οικονομικότερο και καλύτερη επιλογή κάτι απο 107/σ1/άιγκο που βέβαια δεν είναι τόσο χλυδάτο ή το κουόρε της νταιχάτσου.πάνω από επτά!?!?!?!?
τι κάνεις παιδί μου, σούζα πρώτη το πας παντού? προσωπικά ούτε με το τούρμπο δεν έχω δει τετοιες καταναλώσεις... μέχρι εκεί ναι, με πολύ γκάζι αλλά το δε 71 αλόγων δεν καίει ποτέ πάνω από 4,8 μετρημένα....
-
καλησπερα.δηλαδη vellerefonti αγορασες smart 3 ετων 2800 ευρω;ξερεις αν εχουν αλλο στοκ απο τετοια ;ψαχνω για το συγκεκριμενο αυτοκινητο μεταχειρισμενο και η τιμη που λες ειναι super.
-
αυτά γίνονται στο μιλητό.
αντίστοιχα φίλος κ συνάδελφος είχε πάρει 2 σμαρτ 700 με 1000 ευρώ έκαστο αλλά με 50Κ χλμ.
το ένα το πούλησε 7Κ και το άλλο το κράτησε.είναι να έχεις τα κονέ και το timing.
-
Kαι επειδή δεν έχουμε τα κονέ πάντα μένουμε με το τάιμινγκ στο χέρι!
-
καταλαβα.....
-
Ναι και εγώ είμαι σε αναζήτηση νέου μικρού αυτοκινήτου και μάλλον μέσα στο καλοκαίρι (άντε στο τέλος) θα πάρω ένα.
Έχω καταλήξει σε 3 που είναι τα εξής:
-
Chevrolet Spark LT ESC 1.206cc 81hp 111Nm 1.058kg = 13.06kg/hp 12.790€ best value for money στα supermini
-
Suzuki Swift GLX 3D 1.242cc 94hp 118Nm 1.005kg = 10.69kg/hp 14.500€ best value for money στα mini
-
Smart ForTwo Passion 999cc 71hp 92Nm 750kg = 10.56kg/hp 14.157€ απλά ποθητό αμάξι και πουλ μουρ. Όπου και να σκάσεις μύτη δεν θα σε κοροϊδέψει κανείς πιστεύω, ακόμα και σε κυριλέ μέρη. (μάλλον επειδή ξέρουν ότι λανσάρετε στην Ευρώπη από την Mercedes).
Euroncap crash test:
-Chevrolet Spark 4* Adult occupant 29 points
-Suzuki Swift 5* Adult occupant 34 points
-Smart ForTwo 4* Adult occupant 28 points
(δεν αναφέρω όλες τις κατηγορίες γιατί το Smart υστερεί, επειδή δεν παίρνει παιδικό κάθισμα)Υ.Γ. Smart ForTwo Passion 999cc 84hp 120Nm 770kg = 9.16kg/hp 14.447€, αλλά δεν θέλω τούρμπο ρε γαμώτο.
Εδώ να αναφέρω ότι είμαι μόλις 24 και δεν με ενδιαφέρουν οι χώροι και όσο για τους φίλους που θα αναφέρουν πιο μεγάλοι (μάλλον θα θυμούνται τα νιάτα τους που λίγοι είχαν αυτοκίνητα) αυτοί οι καιροί έχουν περάσει πλέον, αφού όλοι πλέον διαθέτουν κάποιο μεταφορικό μέσο, όταν πρόκειται για μετακίνηση της παρέας κάπου για ποτό ή φαγητό.
Είμαι σε δίλημμα ! ! !
-
-
... μεταξύ των δύο σμαρτ!
Έλα παραδέξουSent from my dying iPhone with a cool way
-
Κοίτα τώρα που το ξανασκέφτομαι το Suzuki το ξεγράφω επειδή είναι στα ίδια λεφτά με το Smart, οπότε ή πάω για το φτηνό Chevrolet (μπορεί και τη φτωχή έκδοση με 8.5-9 χιλιάρικα απλώς για να κάνω τη δουλειά μου, αλλά ξεχνάω τις βόλτες μπροστά από τις καφετέριες) ή μου δίνουν κάτι και οι δικοί μου, βάζω και γραμμάτια πουλάω και κανένα χωράφι (που λέει ο λόγος) και με 15 χιλιάρικα παίρνω το Smart και γίνομαι ευτυχισμένος...
-
Γιατι δε ψαχνεις ενα καλο μεταχειρισμενο???Δηλαδη τωρα θα πας να ακουμπησεις τοσα λεφτα για κουβαδες χωρις λογο ενω μεταχειρισμενα υπαρχουν παμπολα καλα αυτοκινητα σε αυτη τη τιμη.Εγω παντος δε βλεπω καποιον λογο να δωσω 14 χιλιαρικα για ενα σμαρτ.
Μερικα παραδειγματα
VW Golf
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/858359/
Seat Ibiza FR
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1414277/
Ford Focus
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1383787/
Ford Fiesta
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1323999/
VW Polo
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1406131/
Fiat Bravo
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1406891/
Και υπαρχουν και αλλα πολλα που δε μου ερχονται τωρα..Ακομα προτιμας το smart???
-
Όπως τα λες, είναι απλώς αυτοκίνητα που δεν προκαλούν εντύπωση και δεν τραβούν τα βλέμματα, ούτε τον θαυμασμό, ούτε την σκέψη 'να 'χα και εγώ ένα'. Τώρα από ομορφιά κάτι λέει το Ibiza αλλά όπως είπα δεν θέλω turbo και το ατμοσφαιρικό θα σέρνεται.
-
Ο χρήστης dimi13r έγραψε:
Όπως τα λες, είναι απλώς αυτοκίνητα που δεν προκαλούν εντύπωση και δεν τραβούν τα βλέμματα, ούτε τον θαυμασμό, ούτε την σκέψη 'να 'χα και εγώ ένα'. Τώρα από ομορφιά κάτι λέει το Ibiza αλλά όπως είπα δεν θέλω turbo.Και όλα αυτα τα κάνει το Smart;
Smart Fortwo - να το παρω?