-
smart είναι τρόπος ζωής όλα τα άλλα απλώς αυτοκίνητα πόλης
αν θέλεις να μάθεις περισσότερα http://www.smartmania.gr θεωρείται ένα από τα καλύτερα αυτοκινητιστικά forum με θέμα την συγκεκριμένη μάρκα -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
smart 451 VS IQτο IQ ειναι 30 εκ πιο μακρυ και νομιζω 15 πιο φαρδυ
έχει την σημασία αυτό φίλε
ειναι ομως πιο ευελικτο απο αποψη του ποσο κοβει καθως εχει μικροτερη ακτινα στροφης
δεν είχαμε εμείς πρόβλημα με το τιμονι του smart, πάμε και μπένουμε παντού!
πανω κατω στα ιδια χρηματα (καθως ακομα και οι απλες εκδοσεις ειναι πολυ καλα εξοπλισμενες -σαν τις ενδιαμεσες του smart)
όχι φίλε, το ξυπνοπούλι ξεκινάει με καλό εξοπλισμό στα 14 ενώ το έξυπνο μόνο 12500
τελη κυκλοφοριας τα ιδια 1000cc to ena 1000cc και το αλλο
σαφως πιο ποιοτικο απο αποψη συναρμολογισης το IQ
αυτό πως το έβγαλες συμπέρασμα? είσαι ικανός να το αποσυναρμολογίσεις ή έχεις ζήσει λύσιμο και των δυο σε συνεργείο?
καταναλωση στα ιδια επιπεδα
δεν γίνεται αυτό, το smart είναι πιο ελαφρύ και συγκριτικά πιο δυνατό, στην πράξη θα είναι οικονομικότερο
επιδοσεις και νευρο ξεκαθαρα καλυτερο το smart
...μαλιστα, εγώ έχω δει ότι το κιβότιο του άλλου είναι άχρηστο σε νευρική οδήγηση
οδικη συμπεριφορα και ενεργητικη -παθητικη ασφαλεια καλυτερο το IQ
αυτό μάλιστα! αλλά δεν συμφωνώ, γιατί στο ένα είσαι σαν επιβάτης σαφώς πιο πάνω από οτι στο άλλο οπότε δίνει την εντύπωση ότι σε ένα αστικό τρακάρισμα θα σε προστατέψει καλύτερα
το IQ περνει ανετα 3 ατομαάνετα? ποιούς τρεις? εμένα και φίλους μου δεν τους παιρνει με τίποτα πάντως!
-
Για κανενα λογο δεν ειναι φτηνοτερο το σμαρτ απο το iq. Oπως λεει κ το τεστ που παρεθεσα για τον εξοπλισμο του iq στο smart χρειαζεσαι 2500 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ !!!!!!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
καλα ενα 1200αρι 500 δεν καιει τιποτα, μην τρελαθουμεκαι ειναι και φθηνοτερο
όχι όσο το smart...
όσο κουβάς και να είναι το σμάρτ μέσα στην πόλη είναι όαση...
και μόνο που παρκάρεις ΠΟΛΥ πιο εύκολα και καίες πολύ λιγότερο είναι αρκετό για να το αγοράσεις...προσωπικά δεν θα το αγόραζα γιατί είμαι μηχανάκιας και μηδενίζω χρόνους και αποστάσεις, αλλά σε κάθε αλλη περίπτωση θα ήταν πρώτη επιλογή για 2τερο αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Για κανενα λογο δεν ειναι φτηνοτερο το σμαρτ απο το iq. Oπως λεει κ το τεστ που παρεθεσα για τον εξοπλισμο του iq στο smart χρειαζεσαι 2500 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ !!!!!!Εδώ πάντως μάλλον το ανάποδο φαίνεται να ισχύει .
-
Oχι φιλε μου , στην 2η σελιδα φαινεται πως ειναι αδειο το σμαρτ σε σχεση με το iq
-
Άδειο; Επειδή δεν έχει 9 αερόσακους (που πιθανώς το iq χρειάζεται περισσότερο) είναι άδειο; Τι του λείπει (εκτός από το a/c, αν πράγματι δεν περιλαμβάνεται στην τιμή);
-
παρτε ολοι iq και 500αρακια αφού σας αρέσουν και αφήστε μας ήσυχους εμας να παρκάρουμε ....↲↲↲↲
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Σωστό. Απλά δεν υπάρχει καμία σύγκριση στο θέμα παρκάρισμα.αστους ρε συ scotch .... Αστους να τρολλαρουν
-
Ο χρήστης chrismarine έγραψε:
smart είναι τρόπος ζωής όλα τα άλλα απλώς αυτοκίνητα πόλης
αν θέλεις να μάθεις περισσότερα http://www.smartmania.gr θεωρείται ένα από τα καλύτερα αυτοκινητιστικά forum με θέμα την συγκεκριμένη μάρκα+1000
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Άδειο; Επειδή δεν έχει 9 αερόσακους (που πιθανώς το iq χρειάζεται περισσότερο) είναι άδειο; Τι του λείπει (εκτός από το a/c, αν πράγματι δεν περιλαμβάνεται στην τιμή);και δεκαεννέα αερόσακους να είχε δεν θα προστάτευε τους επιβάτες τόσο αποτελεσματικά αφού ο χώρος επιβίωσης για τρία άτομα είναι ανύπαρκτος... με την προϋπόθεση ότι θα χωρέσουν κιόλας!
-
Eπισης το iq σ αυτην την τιμη περιλαμβανει ζαντες , mp3 ,υπολογιστη ταξιδιου, ηλεκτρικους καθρεφτες κλπ που αν τα ειχε το σμαρτακι θα μας ειχατε πρηξει τον ερωτα....
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Eπισης το iq σ αυτην την τιμη περιλαμβανει ζαντεςελπίζω να έχει και το smart ζάντες για να τσουλάει στον δρόμο! , mp3ουαααουυυ! ,υπολογιστη ταξιδιουαυτό κι αν χρειάζεται... ποολλά ταξίδια θα κανω, ηλεκτρικους καθρεφτεςφτάνω... απλά απλώνω το χέρι μου και τον ρυθμίζω κλπ που αν τα ειχε το σμαρτακι θα μας ειχατε πρηξει τον ερωτα....και, εννοείται, θα σας είχαμε πρήξει τον έρωτα γιατί είναι και πολύ πρώτο
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
smart 451 VS IQ
το IQ ειναι 30 εκ πιο μακρυ και νομιζω 15 πιο φαρδυ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑΚΟΙΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑειναι ομως πιο ευελικτο απο αποψη του ποσο κοβει καθως εχει μικροτερη ακτινα στροφης
ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ iq EXEI ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΚΤΙΝΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟ ΣΤΡΟΦΗς ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΚΟΒΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙς ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙπανω κατω στα ιδια χρηματα (καθως ακομα και οι απλες εκδοσεις ειναι πολυ καλα εξοπλισμενες -σαν τις ενδιαμεσες του smart)
όχι φίλε, το ξυπνοπούλι ξεκινάει με καλό εξοπλισμό στα 14 ενώ το έξυπνο μόνο 12500 ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ...ΟΣΟ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ SMART ΧΩΡΙς AC ΚΑΙ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑτελη κυκλοφοριας τα ιδια 1000cc to ena 1000cc και το αλλο
αυτό πως το έβγαλες συμπέρασμα? είσαι ικανός να το αποσυναρμολογίσεις ή έχεις ζήσει λύσιμο και των δυο σε συνεργείο?ΕΧΩ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΤΟΣΟ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ 10+Κ ΚΜ ΤΟ ΣΜΑΡΤ ΤΡΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ, ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΑΝΟΙΚΤΟΜΥΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΤΟ ΜΚ1 700 ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΚ2 1000cc ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ (ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ) ΟΣΟ ΠΕΡΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ iq ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΝΟΗΜΑκαταναλωση στα ιδια επιπεδα
δεν γίνεται αυτό, το smart είναι πιο ελαφρύ και συγκριτικά πιο δυνατό, στην πράξη θα είναι οικονομικότεροΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ...ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΧΤΥΠΙΕΣΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕς ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ...ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ....επιδοσεις και νευρο ξεκαθαρα καλυτερο το smart
...μαλιστα, εγώ έχω δει ότι το κιβότιο του άλλου είναι άχρηστο σε νευρική οδήγησηΓΙΑ ΠΙΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΜΙΛΑΣ? ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΟΥ ΣΜΑΡΤ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΤΟ 451 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 450 ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΙΒΩΤΙΑ EVER!οδικη συμπεριφορα και ενεργητικη -παθητικη ασφαλεια καλυτερο το IQ
αυτό μάλιστα! αλλά δεν συμφωνώ, γιατί στο ένα είσαι σαν επιβάτης σαφώς πιο πάνω από οτι στο άλλο οπότε δίνει την εντύπωση ότι σε ένα αστικό τρακάρισμα θα σε προστατέψει καλύτερα
GIA NA MILAME ME APODEIJEIW KAI OXI AEROLOGA...TO ΙQ ΕΙΝΑΙ 5ΑΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΜΑΡΤ 4ΑΣΤΕΡΟ .-το IQ περνει ανετα 3 ατομα
άνετα? ποιούς τρεις? εμένα και φίλους μου δεν τους παιρνει με τίποτα πάντως!
ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΤΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 190 ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΚΑΤΣΕ ΑΤΟΜΟ 185 ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΜΕ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΑ AYGO...AN ESEIS DEN XVRATE TOTE 2 PRAGMATA SYMBAINOYN...EITE NA PARETE TO LEOFOREIO GIA NA EISTE ANETA KAI NA TENTVNESTE EITE NA KANETE KAMIA EGGRAFH ST GILLY DIET
ΜΙΛΑΩ ΣΑΝ ΚΑΤΟΧΟΣ ΣΜΑΡΤ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΔΙΑΝΥΣΕΙ 100.000ΚΜ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΑ ΤΥΧΑΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ ΣΜΑΡΤ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
-
smart 451 VS IQ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑΚΟΙΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑεννοούσα για την ευκινησία του και την ευκολία του μέσα σε μια πόλη και στο παρκάρισμα
ειναι ομως πιο ευελικτο απο αποψη του ποσο κοβει καθως εχει μικροτερη ακτινα στροφης
ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ iq EXEI ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΚΤΙΝΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟ ΣΤΡΟΦΗς ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΚΟΒΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙς ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙδεν αμφισβητείται αλλά το μέγεθος μετράει... όσο κι αν κόβει το τιμόνι δεν είναι τόσο μικρό...
πανω κατω στα ιδια χρηματα (καθως ακομα και οι απλες εκδοσεις ειναι πολυ καλα εξοπλισμενες -σαν τις ενδιαμεσες του smart)
όχι φίλε, το ξυπνοπούλι ξεκινάει με καλό εξοπλισμό στα 14 ενώ το έξυπνο μόνο 12500 ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ...ΟΣΟ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ SMART ΧΩΡΙς AC ΚΑΙ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑεμένα έχει a/c και έκανε 12.4κάτι
αυτό πως το έβγαλες συμπέρασμα? είσαι ικανός να το αποσυναρμολογίσεις ή έχεις ζήσει λύσιμο και των δυο σε συνεργείο?ΕΧΩ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΤΟΣΟ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ 10+Κ ΚΜ ΤΟ ΣΜΑΡΤ ΤΡΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ, ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΑΝΟΙΚΤΟΜΥΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΤΟ ΜΚ1 700 ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΚ2 1000cc ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ (ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ) ΟΣΟ ΠΕΡΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ iq ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΝΟΗΜΑναι, έπεσες πάνω σε υποκειμενικό κριτή αφού έχω δυο μάλιστα... και τεχνικές γνώσεις για να καταλαβαίνω που η ψευτιά στην αντιληπτή ποιότητα και που η αλήθεια. Το τρίξιμο δεν είναι στα δικά μου standard ποιότητας... εξάλλου απλά ακουμπάνε ένα δυο πάνελ από σκληρό πλαστικό στο πίσω μέρος του για αυτό τρίζει... έχω βρει ακριβώς που...
καταναλωση στα ιδια επιπεδα
δεν γίνεται αυτό, το smart είναι πιο ελαφρύ και συγκριτικά πιο δυνατό, στην πράξη θα είναι οικονομικότεροΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ...ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΧΤΥΠΙΕΣΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕς ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ...ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ....τι να κάνουμε, αυτά λέει η φυσική του σχολείου μου φίλε... πολύ λογική την βρίσκω εγώ... πιστεύω ακόμη στην επιστήμη
...μαλιστα, εγώ έχω δει ότι το κιβότιο του άλλου είναι άχρηστο σε νευρική οδήγησηΓΙΑ ΠΙΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΜΙΛΑΣ? ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΟΥ ΣΜΑΡΤ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΤΟ 451 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 450 ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΙΒΩΤΙΑ EVER!προς ενημέρωσή σου, έχει αλλάξει όχι μια αλλά δυο φορές πρόγραμμα(να το ζητήσεις) κιβωτίου και είναι σαφώς βελτιωμένο και ακόμη επιμένω ότι δουλεύει καλύτερα από το CVT καλύτερα υπό πίεση
οδικη συμπεριφορα και ενεργητικη -παθητικη ασφαλεια καλυτερο το IQ
GIA NA MILAME ME APODEIJEIW KAI OXI AEROLOGA...TO ΙQ ΕΙΝΑΙ 5ΑΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΜΑΡΤ 4ΑΣΤΕΡΟ .-αερολογία δεν είναι... λογική σκέψη είναι και τα αστέρια σου τα γράφω κανονικά όταν βγάζουν Renault πιο ασφαλή από MB...
το IQ περνει ανετα 3 ατομα
ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΤΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 190 ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΚΑΤΣΕ ΑΤΟΜΟ 185 ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΜΕ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΑ AYGO...AN ESEIS DEN XVRATE TOTE 2 PRAGMATA SYMBAINOYN...EITE NA PARETE TO LEOFOREIO GIA NA EISTE ANETA KAI NA TENTVNESTE EITE NA KANETE KAMIA EGGRAFH ST GILLY DIET
ευχαριστώ για την ειρωνεία και πάλι... όταν πιεστείτε εδώ μέσα μερικοί αρχίζετε την ειρωνεία και τον σαρκασμό.... απόλυτα κακή συνήθεια
ΜΙΛΑΩ ΣΑΝ ΚΑΤΟΧΟΣ ΣΜΑΡΤ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΔΙΑΝΥΣΕΙ 100.000ΚΜ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΑ ΤΥΧΑΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ ΣΜΑΡΤ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
δεν λέω ότι διαβάζω στα περιοδικά... συμφωνώ σε μερικά μαζί σου αλλά διαφωνώ σε άλλα... το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό. Έχω κι εγώ εμπειρία.
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
smart 451 VS IQ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑΚΟΙΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑεννοούσα για την ευκινησία του και την ευκολία του μέσα σε μια πόλη και στο παρκάρισμα
ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ iq EXEI ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΚΤΙΝΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟ ΣΤΡΟΦΗς ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΚΟΒΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙς ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙδεν αμφισβητείται αλλά το μέγεθος μετράει... όσο κι αν κόβει το τιμόνι δεν είναι τόσο μικρό...
όχι φίλε, το ξυπνοπούλι ξεκινάει με καλό εξοπλισμό στα 14 ενώ το έξυπνο μόνο 12500 ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ...ΟΣΟ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ SMART ΧΩΡΙς AC ΚΑΙ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑεμένα έχει a/c και έκανε 12.4κάτι
αυτό πως το έβγαλες συμπέρασμα? είσαι ικανός να το αποσυναρμολογίσεις ή έχεις ζήσει λύσιμο και των δυο σε συνεργείο?ΕΧΩ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΤΟΣΟ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ 10+Κ ΚΜ ΤΟ ΣΜΑΡΤ ΤΡΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ, ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΑΝΟΙΚΤΟΜΥΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΤΟ ΜΚ1 700 ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΚ2 1000cc ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ (ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ) ΟΣΟ ΠΕΡΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ iq ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΝΟΗΜΑναι, έπεσες πάνω σε υποκειμενικό κριτή αφού έχω δυο μάλιστα... και τεχνικές γνώσεις για να καταλαβαίνω που η ψευτιά στην αντιληπτή ποιότητα και που η αλήθεια. Το τρίξιμο δεν είναι στα δικά μου standard ποιότητας... εξάλλου απλά ακουμπάνε ένα δυο πάνελ από σκληρό πλαστικό στο πίσω μέρος του για αυτό τρίζει... έχω βρει ακριβώς που...
ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΤΡΙΞΙΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΟΥ ΣΤΑΝΤΑΡ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΗΣ ΤΟ ΤΡΙΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ...ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΝΑ ΤΡΙΖΕΙΣΕ 1-2 ΣΗΜΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΣΤΑ 3 ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΤΡΙΖΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ 450 ΜΕ 100.000ΚΜκαταναλωση στα ιδια επιπεδα
δεν γίνεται αυτό, το smart είναι πιο ελαφρύ και συγκριτικά πιο δυνατό, στην πράξη θα είναι οικονομικότεροΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ...ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΧΤΥΠΙΕΣΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕς ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ...ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ....τι να κάνουμε, αυτά λέει η φυσική του σχολείου μου φίλε... πολύ λογική την βρίσκω εγώ... πιστεύω ακόμη στην επιστήμηΜΙΛΑ ΕΣΥ ΜΕ ΘΕΩΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΤΕ ΛΑΒΕ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΕΛΕΓΧΟΘΜΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΟΝΟ 1-2
...μαλιστα, εγώ έχω δει ότι το κιβότιο του άλλου είναι άχρηστο σε νευρική οδήγησηΓΙΑ ΠΙΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΜΙΛΑΣ? ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΟΥ ΣΜΑΡΤ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΤΟ 451 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 450 ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΙΒΩΤΙΑ EVER!προς ενημέρωσή σου, έχει αλλάξει όχι μια αλλά δυο φορές πρόγραμμα(να το ζητήσεις) κιβωτίου και είναι σαφώς βελτιωμένο και ακόμη επιμένω ότι δουλεύει καλύτερα από το CVT καλύτερα υπό πίεση
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ (ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΣΜΑΡΤ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Β'ΕΧΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2006 ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΝΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑοδικη συμπεριφορα και ενεργητικη -παθητικη ασφαλεια καλυτερο το IQ
GIA NA MILAME ME APODEIJEIW KAI OXI AEROLOGA...TO ΙQ ΕΙΝΑΙ 5ΑΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΜΑΡΤ 4ΑΣΤΕΡΟ .-αερολογία δεν είναι... λογική σκέψη είναι και τα αστέρια σου τα γράφω κανονικά όταν βγάζουν Renault πιο ασφαλή από MB...ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ Η ΠΡΑΚΤΙΚΑ? ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΣΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΧΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΝΟΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΜΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΛΟΚΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΠΕΙΣ ΣΤΟ 90%)
το IQ περνει ανετα 3 ατομα
ευχαριστώ για την ειρωνεία και πάλι... όταν πιεστείτε εδώ μέσα μερικοί αρχίζετε την ειρωνεία και τον σαρκασμό.... απόλυτα κακή συνήθεια
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΟΥ ...
ΕΣΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΑΡΚΑΣΜΟΣ
ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ , ΑΣΤΗΡΙΧΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ (ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΠΟΥ) ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ...
ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕΜΙΛΑΩ ΣΑΝ ΚΑΤΟΧΟΣ ΣΜΑΡΤ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΔΙΑΝΥΣΕΙ 100.000ΚΜ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΑ ΤΥΧΑΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ ΣΜΑΡΤ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
δεν λέω ότι διαβάζω στα περιοδικά... συμφωνώ σε μερικά μαζί σου αλλά διαφωνώ σε άλλα... το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό. Έχω κι εγώ εμπειρία.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Eπισης το iq σ αυτην την τιμη περιλαμβανει ζαντες , mp3 ,υπολογιστη ταξιδιου, ηλεκτρικους καθρεφτες κλπ που αν τα ειχε το σμαρτακι θα μας ειχατε πρηξει τον ερωτα....Τα οποία όλα μαζί δεν πρέπει να στοιχίζουν πάνω από 600 ευρώ. Εντάξει, δεν έχουν 2,5 χιλιάρικα διαφορά, έχουν 2, If that makes you happy
-
Βρε παιδιά, τα ματάκια μας.... μην κάνετε τόσο μεγάλες παραθέσεις...
Είναι πολύ κουραστικό.... Αμφιβάλλω αν και ο ίδιος που σχολιάζεται κάθεται να το διαβάσει... Από την άλλη αν δεν το διάβαζε δεν θα δινόταν η συνέχεια για να φτάνει το πράμα σε τέτοιο μέγεθος... μάλιστα παρδαλό μέγεθος!Ανακεφαλαίωση. (ελπίζω να φτάσουμε σε έναν αποδεκτό συμβιβασμό και να σταματήσουν οι διαφωνίες.... μπορεί βέβαια και να μην λειτουργήσει...)
Το Smart είναι μικρότερο και χωράει σε μικρότερες θέσεις. Αντίπαλος επί αυτού δεν υπάρχει (κάτι Aixam δεν είναι αυτοκίνητα).
Το iQ είναι λιγότερο άνετο για 2 (μπορεί όμως να χωρέσει κι άλλους).
Άνεση ανάρτησης το Smart υστερεί.
Τιμόνι το Smart υστερεί, πολλές στροφές και δεν κόβει.
Κιβώτιο εξαρτάται.... είδος κιβωτίου κλπ
Κατανάλωση επίσης εξαρτάται.... μοντέλο, τρόπος οδήγησης (που μπορεί να επηρεάζει διαφορετικά το κάθε αυτοκίνητο) Δεν θα έλεγα ότι τυχόν διαφορά είναι άξια λόγου!
Οδική συμπεριφορά το Smart υστερεί.
Τιμή εξοπλισμό δεν ξέρω, ό,τι πληρώσεις παίρνεις.
Ασφάλεια ενεργητική iQ μπροστά.
Ασφάλεια παθητική θεωρώ ότι και τα δύο είναι επαρκώς καλά για αυτοκίνητα πόλης και φυσικά για τις διαστάσεις τους.**Συνολικά **το iQ είναι καλύτερο αυτοκίνητο και έχει τη δυνατότητα να το έχεις σαν μοναδικό αυτοκίνητο... αλλά το Smart είναι μάλλον ομορφότερο και σίγουρα παρκάρει καλύτερα (30 πόντοι σε κάτω από 3 μέτρα είναι μεγάλη διαφορά).
-
....είσαι MAD MAX τελικά...
όσο για την λογική μου και τα ανυπόστατα επιχειρήματά μου συγγνώμη... είμαι ένας ξεφτίλας με άποψη και μόνο με ειρωνεία θα έπρεπε να απαντάω κι εγώ γιατί προσωπική εκτίμηση(κάτι που ένας άνθρωπος που συγκεντρώνει εμπειρίες αλλά και διαβάσει τις δικές σου έγκυρες πηγές) δικαιούται να έχει ο καθένας μας... βέβαια δεν είναι απαραίτητο να ειρωνεύεσαι τον καθένα που εσύ πιστεύεις ότι δεν έχει επιχειρήματα γιατί έτσι χάνουν και τα δικά σου το δίκιο τους... (τα λέω φιλικά κι αντικειμενικά όλα αυτά)
Όσο για το κιβώτιο δεν έχεις μάλλον αλλάξει για να έχεις την άποψη αυτή όσο κι αν νομίζεις ότι έχεις δικό σου άνθρωπο... είναι σημαντική η βελτίωση που επιφέρει το τελευταίο πρόγραμμα. Πίστεψέ με!
η εξίσωσή μου είναι μια χαρά... και αποδεικνύεται σε περιβάλλον ευρύτερης συζήτησης σε forum, παρέες και δουλειά(αντιπροσωπίες) κι όχι μετρήσεων μόνο ενός ή του άλλου περιοδικού όταν με το ένα κάνουν πολλοί 4.6λ/110χλμ ενώ με το άλλο δεν γίνεται με τίποτα αυτό... μιλάω πάντα για το 71hp MHD Fully automatic Smart
Το δε τούρμπο κάνει με οικονομική οδήγηση και γεμάτο ντεπόζιτο 425χλμ!!!
τέλος πάντων... ξεφύγαμε, εσύ αγρίεψες, εγώ αλάλιασα και λέω να το κόψουμε εδώ...
-
μπορουμε οντως να το κοψουμε εδω (και ας εχεις εσυ τον τελευταιο λογο ) δεν με πειραζει
δεν εχω κανενα προσωπικο οφελοςυγ. 1 εχω την τελευταια εκδοση προγραμματισμου κιβωτιου εκτος και αν μεσα στο 2010 βγηκε και αλλη οποτε και θα τα 'ψαλω' στον μηχανικο μου (που εμεσα με ευσχημοτροπο τον αμφισβητεις...)
υγ. 2 8,3λ/100κμ με οικονομικη οδηγηση δεν τα λες λιγα για αμαξι 1000cc ακομα και αν εχει 84 αλογα
υγ. 3 το 450 700cc με οικονομικη οδηγηση στην πολη ειναι under 5,5 λ/100κμ ενω αν μιλησουμε για οικονομικη οδηγηση εκτος πολης κτυπησε και 3,746λ/100κμ για συνολικη αποσταση 300 περιπου κμ
Smart Fortwo - να το παρω?