-
Καλώς ήλθες, και καλοτάξιδο βέβαια!
Από ξεκούραστο το 3008 άλλο τίποτα, και για τον οδηγό, και για τους επιβάτες (μου το έχουν δηλώσει αρκετοί, με πρώτη και καλύτερη τη σύζυγο)
Πώς σου φαίνεται το αυτόματο; (που από ότι καταλαβαίνω έχεις οδηγήσει κι άλλα αυτόματα)[/quote]
Φιλε μου το αυτοματο ειναι αλλο πραγμα. Να σου πω οτι και το golf plus που οδηγει πλεον η συζυγος ειναι με το dsg οποτε μπορω να σου κανω και μινι συγκριτικο . Το dsg λοιπον το οποιο το χρεωνει η vw περιπου €2000 ειναι ενα αξιολογοτατο κιβωτιο αμεσο, με γλυκες αλλαγες, με το οποιο μπορεις να οδηγεις το αυτοκινητο σου αναλογα με την διαθεση σου (επιθετικα, νωχελικα, κ.ο.κ.). Βεβαια τωρα πια ετσι ειναι σχεδον ολα τα συγχρονα αυτοματα και ειναι στο χερι μας να μην φαμε την πατατα (διαφημιση) για το 'υπερ εξελιγμενο 36αρι ημι-υπεραυτοματο, σουπερ εξτρα' κιβωτιο του καθενος. Το 6αρι του 3008 ειναι εξισου γλυκο στις αλλαγες, αμεσοτατο και χωρις την βιασυνη του dsg να ανεβασει ταχυτητα μολις αφησεις στιγμιαια το γκαζι. Φυσικα οντας κατι μη γερμανικο διατιθεται εναντι μολις €1000, πραγμα που σημαινει εξ ορισμου οτι ειναι σημαντικα υποδεεστερο σε απευθειας αντιπαραθεση με το γερμανικο προΪον. Δηλαδη οι αλλαγες του ειναι κατα 3milisecond πιο αργες (πιθανον και λιγοτερο), δεν εχει 2ο συμπλεκτη να ελεγχει τις μονοζυγες σχεσεις, και οπως καταλαβαινεις η αισθηση του στη γρηγορη οδηγηση και η συνεργασια του με τον κινητηρα στις χαμηλο-υψηλες στροφες ειναι μετρια, γεγονος που ενδιαφερει αμεσα τον οδηγο ενος τετοιου οχηματος . Οπως καταλαβαινεις εχω ξενερωσει εντελως απο τις βαρετες και ανευ πρακτικου για τον αγοραστη, δοκιμες μεριδας του τυπου (δεν εχω καταλαβει π.χ. τι ειναι αυτη η 'απτη' ποιοτητα κατασκευης - ειναι ποιοτικα τα πλαστικα αλλα εχω γινει συνεταιρος του συνεργειου και πρεπει να ειμαι ευτυχισμενος? ή μηπως θα με αφησει το esp να ανακαλυψω τη συμπεριφορα του αυτοκινητου μου στο οριο με συζυγο, 3χρονο και 3μηνο για συνεπιβατες????? τρελαθηκαμε εντελως μηπως?????)
Ξεφυγα, αλλα ξεθυμανα κιολας. Το αυτοματο στο 3008 ειναι παρα πολυ καλο και αξιζει το καθε ευρω του, και το συνιστω με κλειστα ματια. Αν καποιος θελει παραπανω πληροφοριες ευχαριστως οσο μπορω. -
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Προχθές πήγα για το ενδιάμεσο service (αλλαγή λαδιών ουσιαστικά) των 30000χλμ (btw, χθες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την αγορά του με ακριβώς 30000χλμ!).Το ενδιαφέρον είναι ότι τώρα ο δείκτης για το επόμενο service στον πίνακα οργάνων λέει για επόμενο service σε 30000χλμ ή 24 μήνες Βέβαια εμένα μου είπαν το κλασικό, σε 10000χλμ ή 1 χρόνο.
Τι στο καλό, πώς τις βγάζει αυτές τις τιμές ο δείκτης, τις παίρνει από καμιά σύνδεση με τα κεντρικά της πεζό; Και το διάστημα που δείχνει δεν είναι το ίδιο πάντα. Όταν το αγόρασα έλεγε για service στα 20000χλμ ή 1 χρόνο, στη συνέχεια, μετά το service των 20000χλμ. το 'γύρισε' για service στα επόμενα 10000χλμ ή 1 χρόνο (αυτό που έκανα τώρα), και τώρα μου λέει για επόμενο service σε 30000χλμ ή 24 μήνες. Μπάχαλο τελείως.
Και αν αυτός ο δείκτης έχει κάποια σημασία, γιατί να κάνω 3 ακόμη services στα επόμενα 30000 όπως μου λέει η αντιπροσωπεία, και όχι 1 όπως μου λέει ο δείκτης
Αγορασα το golf τον 4/2008. Ενα χρονο μετα (4/2009) ηρθε γραμμα απο το φιλοσιδη (απ'οπου και το αγορασα) να το παω για σερβις. Λογω κατοικιας και εργασιας με βολευει ενα συνεργειο στον αλιμο. Η απαντηση του??? ''Αν θελετε να μου δωσετε €130 τσαμπα, ελατε. Αν πατησετε ομως το ταδε κουμπι (το οποιο και πατησα αμεσως μετα), θα σας βγαλει το αυτοκινητο ποτε χρειαζεται σερβις. Τελικα το εκανα στον αλιμο τον 10/2009. Να σημειωσω εδω οτι δεν βγαινει απο την εγγυηση ουτε αν προσθεσεισ ενδιαμεσα λιγο λαδι ακομα. Αντιστοιχο συστημα εχει και η mercedes, με την αντιπροσωπεια να παραπεμπει κατευθειαν σε αυτο κανοντας ενα εμπειρικο χοντρικο υπολογισμο για το ποτε θα γινονται τα σερβις. Επιπλεον απο γνωστους εχω μαθει οτι παρομοια προβληματα ειχαν και κατοχοι honda ειδικα civic 1,4, οπου ενω το jazz ειχε υπολογιστη, το civic το ζηταγε η αντιπροσωπεια καθε 6 μηνες. Στο βιβλιο του 3008 (οδηγιες χρησης) αναφερει οτι ο υπολογισμος των διαστηματων σερβις γινονται απο τον εγκεφαλο του αυτοκινητου με γνωμονα τα χιλιομετρα που εχει κανει απο το τελευταιο σερβις και το χρονο που εχει μεσολαβησει εκτοτε. Πιστευω οτι το 3008 ειναι αντιστοιχη περιπτωση με τις προηγουμενες, απλα η αντιπροσωπεια θελει να μας βλεπει πιο συχνα μαλλον. Αληθεια η τρεχουσα 316 που εχει τον ιδιο ατμοσφαιρικο με την peugeot, γιατι αφηνει την συντηρηση της στα χερια του υπολογιστη του αυτοκινητου???
-
H 316 δεν έχει ίδιο μοτέρ με τα Peugeot. Τα PSA έχουν ίδιο μοτέρ με τα Mini.
-
Φίλε μου lion(t)aris o υπολογιστής σε στέλνει για αλλαγές λαδιών κλπ όταν η κατάσταση είναι οριακή
Δεν είναι κακό να πηγαίνεις την ώρα που λέει ο κατασκευαστής ή και λίγο νωρίτερα
Δεν κάνεις κακό στον αμάξι σου.Καλό του κάνεις
@alexandr Σου λέει 30000 γιατί το μηδένισαν.Αν ο κατασκευαστής λέει κάθε 10000 ή 20000 ή 30000 πήγαινε το όποτε λέει το εργοστάσιο κι ασε τους να λένε στην αντιπροσωπία.Βέβαια μπορεί να είσαι σαν εμένα που λέει 30000 και πηγαίνω κάθε 15000 καθώς δεν εμπιστεύομαι να αφήσω τα ίδια λάδια 30000 μέσα στο μοτέρ.Και στο κάτω κάτω δεν είναι κακό να έχει φρέσκο λαδάκι μέσα τ' αμάξι -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
H 316 δεν έχει ίδιο μοτέρ με τα Peugeot. Τα PSA έχουν ίδιο μοτέρ με τα Mini.Εχεις δικιο. Αν και βρηκα site που να λεει οτι η 316 εχει τον prince, τα site των psa & bmw αναφερουν μονο το μινι.
Φίλε μου lion(t)aris o υπολογιστής σε στέλνει για αλλαγές λαδιών κλπ όταν η κατάσταση είναι οριακή
Δεν είναι κακό να πηγαίνεις την ώρα που λέει ο κατασκευαστής ή και λίγο νωρίτερα
Δεν κάνεις κακό στον αμάξι σου.Καλό του κάνειςΣυμφωνω μαζι σου, ισως μονο για το 'οριακο' να σηκωνει λιγο κουβεντα με το σκεπτικο οτι κανεις κατασκευαστης δεν θα αφηνε στο χερι του καθενος αμελους οδηγου την φημη περι αξιοπιστιας του. Κατα τα αλλα εχεις απολυτο δικιο στο να πηγαινεις και πιο νωρις αν ειναι δυνατον για αλλαγη λαδιων. Ας υποθεσουμε ομως οτι στο χρονο πανω δεν δω ενδειξη για σερβις απο το αμαξι (κατασκευαστης), τι θα πρεπει να κανω τοτε. Ενδεικτικα σου λεω οτι στο golf οπως εγραφα πιο πριν, πηγα για πρωτο σερβις στους 17μηνες με 13500km.
-
Αγαπητά μέλη καλησπέρα. Χρειάσθηκε να αντικαταστήσω το μπεκ στον μπροστινό προφυλακτήρα για τους καθαριστήρες του φαναριού (το οποίο κάποιος στην προσπάθεια του να βγάλει την τάπα, το απέκοψε). Προς μεγάλη μου έκπληξη έμαθα ότι, παρόλο ότι το ανταλλακτικό στοιχίζει μόλις 15 ευρά, εντούτοις η συνολική δαπάνη ανήλθε στα 170 . Η αιτιολογία που μού δόθηκε ήταν ότι θα έπρεπε να αφαιρεθεί ο προφυλακτήρας για να εγκατασταθεί το νέο μπεκ!!!!! Όπως καταλάβατε προτίμησα την απενεργοποίηση του συστήματος, βάζοντας μια τάπα (5 ευρώ) για να καλύψει την τρύπα.
Επι τη ευκαιρία,
να σας παραθέσω μια σειρά προσφορών για φαρνατζοδουλειά (δύο ελαφρές επιφανειακές λακούβες στην πίσω πόρτα του port baggage, και μια επίσης ελαφρά στην πίσω πλαϊνή πόρτα (χωρίς εκδορές ή βγάλσιμο χρώματος).- pAint Bull - 250 ευρώ (με επαναβαφή)
- Συνεργείο που χρησιμοποιεί μαγνήτη για την επαναφορά της λαμαρίνας (με βάψιμο) χωρίς ξήλωμα της ταπετσαρίας - 400 ευρώ
- Αντιπροσωπεία Lion - 1000 ευρώ . Είπατε τίποτε?
-
Ο χρήστης gmaniac έγραψε:
Η αιτιολογία που μού δόθηκε ήταν ότι θα έπρεπε να αφαιρεθεί ο προφυλακτήρας για να εγκατασταθεί το νέο μπεκ!!!!!Καταρχας, καλο χειμωνα πλεον να εχουμε, αφου οι πιο πολλοι επεστρεψαν/επιστρεφουν απο τις διακοπες τους... Ο χειμωνας προβλεπεται βαρυς , αλλα αυτο αφορα αλλο forum και οχι αυτο εδω...
Gmaniac, εχουν απολυτο δικιο σε αυτο που σου ειπαν οτι πρεπει να βγει ο προφυλακτηρας...η ταπα (καλυμμα) που αναφερεις , ειναι συνδεδεμενη με τα μπεκ (πιτσιλιστιρια) ουτως ωστε οταν ο οδηγος κανει την κινηση να πεταξει νερο στα τζαμια/φωτα, η ταπα αυτοματα σηκωνεται / παραμεριζεται και ερχεται το μπεκ που ειναι συνδεδεμενο επανω της , για να πεταξει το νερο στα φωτα. Δεν θα μπορουσε να γινει αλλοιως , αμα σου ειχε σπασει στο σημειο συνδεσης με τα μπεκ η ταπα αυτη , αναγκαστικα θα επρεπε να βγει ο προφυλακτηρας και να αλλαχτει και η ταπα και το πιτσιλιστιρι...
Δεν σχολιαζω καθολου την τιμολογιακη πολιτικη της Lion και των κατα τοπους αντιπροσωπειων...παντως και εγω γυρω στα 150 euro ειχα δωσει για ακριβως ιδια δουλεια...
Σαφως και το καπακι κοστιζει 15 - 20 euro αλλα προφανως θα επρεπε να αλλαξουν οχι μονο το καπακι και γι'αυτο σου ειπαν 170.
-
6.100 χλμ σε ένα μήνα Τόσα έκανα τις τελευταίες 30 μέρες. Το ξεφτίλισα ελαφρώς, και το ευχαριστήθηκα βεβαίως (η τσέπη μου όχι και τόσο, όμως!).
Ο υπολογιστής ταξιδίου μου έδειξε μέση κατανάλωση 7,4lt/100km (που σημαίνει κάπου 8 πραγματικά), με μέση ταχύτητα 60km/h. Τα χιλιόμετρα αυτά ήταν αυτοκινητόδρομοι, πολλές επαρχιακές ορεινές και μη, λίγη πόλη, και λίγοι χωματο/κατσικόδρομοι.
Και μερικές φωτογραφίες:
Η τελευταία είναι από τη Βάλια Κάλντα, όπου ο 'κεντρικός' που βγάζει από την αρχή του εθνικού δρυμού στο 'κάτω' μέρος της κοιλάδας ήταν πολύ χειρότερος από ότι περίμενα (πολύ κοτρώνι, φυτευτό και σπασμένο, μεγάλο και μικρό) σε σημείο που το σκέφτηκα (λόγω της οικογενείας που είχα μέσα) να τον κατέβω. Αποζημιωθήκαμε από το πανέμορφο δάσος, αλλά το πιο ωραίο ήταν ότι στο κάτω μέρος της κοιλάδας έπαθα ένα σοκ όταν είδα ένα Toyota Celica (το πάει σε μένα, για τον τύπο που το κατέβασε εκεί ). Ούτε μπορώ να φανταστώ πώς το έκανε αυτό (μόνο τα χαμηλοπρόφιλα ελαστικά να βλέπατε). Αφού σε κάποια στιγμή σκέφτηκα 'τι στο καλό, μήπως τον έριξε κανένα ελικόπτερο'
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Δεν κάνεις κακό στον αμάξι σου.Καλό του κάνεις
@alexandr Σου λέει 30000 γιατί το μηδένισαν.Αν ο κατασκευαστής λέει κάθε 10000 ή 20000 ή 30000 πήγαινε το όποτε λέει το εργοστάσιο κι ασε τους να λένε στην αντιπροσωπία.Βέβαια μπορεί να είσαι σαν εμένα που λέει 30000 και πηγαίνω κάθε 15000 καθώς δεν εμπιστεύομαι να αφήσω τα ίδια λάδια 30000 μέσα στο μοτέρ.Και στο κάτω κάτω δεν είναι κακό να έχει φρέσκο λαδάκι μέσα τ' αμάξιΌπως το λες Ορέστη, το είχαν μηδενίσει, αλλά την προηγούμενη φορά που το μηδένισαν έδειχνε επόμενο σέρβις στα 10.000 και την προ-προηγούμενη στα 20.000. Χάος δηλαδή.
Κάθησα να διαβάσω λίγο πιο προσεκτικά το βιβλίο συντήρησης μήπως και βγάλω άκρη, και είδα τα εξής. Το βιβλίο λέει ότι για ειδικές συνθήκες η συντήρηση πρέπει να γίνεται κάθε 20000χλμ ή 1 χρόνο, αλλιώς κάθε 30000χλμ ή 2 χρόνια. Ειδικές ορίζει τις συνθήκες όταν μεταξύ άλλων η θερμοκρασία υπερβαίνει συχνά τους 30 βαθμούς, και όταν το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται πολύ στην πόλη με πολλά σταμάτα-ξεκίνα. Άρα είμαι στις ειδικές συνθήκες.
Για τα λάδια δεν λέει τίποτα, πέρα του ότι πρέπει να αλλάζουν στις συντηρήσεις. ΟΜΩΣ, αναφέρει ότι θα πρέπει να ελέγχονται κάθε 3-5000 χλμ για τη στάθμη τους, και αν χρειαστεί να συμπληρώνονται. Και μάλιστα αναφέρει ότι είναι φυσιολογικό αν χρειαστεί να συμπληρωθεί λάδι στο διάστημα ανάμεσα στις συντηρήσεις! (άρα σύμφωνα με την πεζώ, το αυτοκίνητό μας είναι φυσιολογικό να καίει και λίγο λαδάκι).
Με αυτά τα δεδομένα, δεν είναι και τόσο κακό το 'ενδιάμεσο' σερβις που προτείνουν τα εξουσιοδοτημένα στα 10.000χλμ, μια που ο πολύς ο κόσμος (στον οποίο μέχρι στιγμής ήμουνα κι εγώ!), δεν πρόκειται ποτέ να κάνει αυτόν τον ανά 3-5000χλμ έλεγχο της στάθμης. Για την ποιότητα λαδιού δεν θέτει θέμα (αν και πολλοί εδώ λένε ότι καλό είναι να μην μένουν τα λάδια πάνω από 15000χλμ). Και τα συνεργεία λεφτά βεβαίως θέλουν να βγάλουν.
Στο δικό μου, στον έλεγχο που έκανα με τη βέργα περίπου 10.000χλμ μετά την αλλαγή λαδιών, η στάθμη ήταν περίπου στα 2/3 μεταξύ ανώτερης και κατώτερης στάθμης.
-
Μια που έχει επέλθει πολύ ησυχία στο θρεντ, ας ασχοληθώ με το αγαπημένο μου θέμα, μια 'off-paved-road' κατάσταση, ή αλλιώς τι μπορεί να κάνει ένα βαρύ δικίνητο αμάξι με καλά όμως ηλεκτρονικά και λάστιχα, ή αλλιώς τι μπορείτε να κάνετε σε περιπτώσεις μειωμένης πρόσφυσης αν έχετε τη γνωστή αυτοκινητάρα με το γνωστό ηλεκτρονικό πακέτο
Στις ακόλουθες φωτογραφίες δεν φαίνεται, αλλά το συκγεκριμένο 'δρομάκι' είχε μεγάλη κλίση, κοντά στις 20 μοίρες (μετρημένο με τη φοβερή φωτογραφική μου!), με σαθρό θρυματισμένο ξερό χώμα για επιφάνεια. Κατάλληλο κανονικά μόνο για 4χ4. Για να δώσω μια ιδέα τι σημαίνει αυτό, κατεβαίνοντας, στη 2η φώτο, αφού πολύ σιγά το ακινητοποίησα και το έσβησα (γιατί με το που πάταγες το φρένο τσούλαγε), με το που άνοιξα την πόρτα (για να κατέβω και να βγάλω φωτό - μη χάσω), το αμάξι έφυγε μόνο του γλυστρώντας καμιά 20αριά πόντους Επικίνδυνο αυτό που έκανα! Επίσης, όταν πήγα μετά να ξεκινήσω, το χειρόφρενο δεν έβγαινε μόνο του (προφανώς γιατί οι μπροστινοί τροχοί πήγαιναν σχεδόν τσουλώντας), και το αμάξι άρχησε να τσουλάει με μπλοκαρισμένους τους πίσω τροχούς, και να φεύγει ο κ@λος του αριστερά Αναγκάστηκα και έβγαλα το χειρόφρενο με το χέρι.
Ε, λοιπόν, προσπαθώντας να ανέβω εκεί με το ESP στο normal mode, τζίφος, μου έμεινε στα πρώτα μέτρα, δεν πήγαινε παραπάνω, το antispin έκοβε τη δύναμη του κινητήρα. Sand mode, το αγαπημένο μου για ποικίλες καταστάσεις ανηφορικής χαμηλής πρόσφυσης, και με ελαφρά σπιναρισματάκια ανέβηκε μέχρι πάνω. Καταλάβαινες πότε ο ένας και πότε ο άλλος τροχός να το τραβούν επάνω. Και μάλιστα δοκίμασα σταμάτησα στη μέση της ανηφόρας, και κατάφερε να ξαναξεκινήσει και να συνεχίσει. Και ευτυχώς που δεν βρήκε από κάτω όταν βγήκα στο επάνω δρόμο, όπου η γωνία ήταν μεγάλη.
Αυτά.
ΥΓ. Άσχετο με το παραπάνω, αλλά άλλαξα μπροστινά τακάκια στα 51000χλμ. Τα φρένα σφύριζαν εδώ και καιρό, και με την αλλαγή το σφύριγμα εξαφανίστηκε.
-
alex απολαυσα την περιγραφη σου , ειστε μαχιμοι (οδηγος κι αυτοκινητο) ευγε!!!
κι ετσι πρεπει να ανακαλυπτουμε τις δυνατοτητες του αυτοκινητου που εχουμε , πραγματικα μ ενθουσιασε η διαχειρηση των ηλεκτρονικων συστηματων -που να σου πω την αληθεια δε με πολυεπειθαν για την αποτελεσματικοτητα τους- ευγε και παλι!!!
ειναι λιγο ρισκο βεβαια γιατι αν κολησεις την εκατσες αλλα το προτιμω χιλιες φορες απο το να τρεχεις με υπερβολικη ταχυτητα για να ανακαλυψεις ''το οριο'' που ειναι και πολυ πιο επικινδυνο και δε το βρισκω καθολου ουσιαστικο. -
Απόρώ πάντως με τέτοια μεταχειριση πως έχει αντέξει τόσο καιρό ο συμπλέκτης.
-
@nikbib
Δεν μπορώ να μη συμφωνήσω μαζί σου (αν και όπως τη βρίσκει κανείς, αρκεί να μην γίνεται επικίνδυνος για τους άλλους!). Βέβαια στο συγκεκριμένο δεν είχε θέμα κολλήματος, συνεχής ανηφόρα ήταν, οπότε αν δεν με έβγαζε απλώς θα πήγαινα όπισθεν στη κατηφόρα. Με πολύ προσοχή βέβαια, γιατί 'τσούλαγε' πολύ. Για κάτι τέτοια τα 4χ4 έχουν τα hill descend control συστήματα, ή και τις κοντές σχέσεις, ώστε στην κάθοδο να μη μπλοκάρουν οι τροχοί.@famas
Δεν τίθεται κανένα θέμα με τον συμπλέκτη, γιατί δεν χρειάζεται πατινάρισμα καθόλου. Πατάς τέρμα (ή τελος πάντων πολύ) γκάζι, και αναλαμβάνουν τα ηλεκτρονικά να σπινάρουν οι τροχοί λίγο, όσο χρειάζεται. Υποθέτω ίσως τα μπροστινά τακάκια να κρατούσαν λίγο περισσότερο (τα άλλαξα πριν λίγες μέρες στα 51000χλμ, αν και νομίζω καλά κράτησαν) αν δεν χρησιμοποιήσα το grip control (το οποίο χρησιμοποιεί τα φρένα βέβαια για να κατανείμει σωστά τη ροπή). -
Καλησπέρα σας,σκεφτομαι να κάνω αγορα αυτοκινήτου και θα ήθελα την βοήθειά σας μιας και το βασικό μου μοντέλο επιλογής είναι το 3008 premiun pack 1.6 diesel (vs ASX 1.8 diesel).Οι τιμή του είναι περ'ιπου ίδια με της βενζίνης γι αυτο και θα ήθελα την άποψή σας αν κάποιος ξέρει κάτι για τον diesel κινητήρα και γενικότερα αν είστε ευχαριστημένοι από το 3008 στις μετακινήσεις σας. Αυτα για αρχή.....ευχαριστώ
-
Καλύτερα να πάς σε νέο thread με ένα ' vs '
Το ASX έχει ίσως τον καλύτερο κινητήρα στα 1,8 D. Αν το παραγγείλεις έχει και 4κίνηση .
Το 3008 είναι 2κίνητο αλλά έχει πολλά και διαφορετικά προτερήματα .
Κυριότερο για εμένα το καταπληκτικό εσωτερικό του. -
sprsk ευχαριστω για την απαντηση έκανα και αλλο thread (viewtopic.php?f=15&t=48843)όπως πρότεινες,συμφωνω και με το εσωτερικό του 3008 αλλα μήπως ξέρεις κάτι για το diesel?
-
κι εγω ψηφιζω asx αν μιλαμε για diesel , βεβαια δεν εχω οδηγησει το peugeot σε diesel. Παίζει ρολο και τι απαιτησεις εχεις , απλα νομιζω οτι παρολο την αφθονη ροπη τα 110 άλογα είναι οριακά για τέτοια αυτοκίνητα, κι απο ότι βλέπω το asx έχει σχεδόν την ίδια κατανάλωση.
Επίσης αν επιμένεις στο peugeot επιβάλεται να το οδηγήσεις για να ακούσεις κατα πόσο ''περνάει'' θόρυβος μέσα στην καμπίνα.
Κι εγώ είχα το ίδιο δίλημα για τον αντίστοιχο 1.6 d του c-max αλλα δεν υπηρχε test drive οπότε πήγα σε βενζίνη δυστυχώς -
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ.... 1293ΚΜ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 10,7lt. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΑ, ΤΟ ΠΟΡΤ-ΜΠΑΓΚΑΖ ΦΟΥΛΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΕΥΕ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΜΕΣΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΔΗΓΗΣΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΩ ΕΝΤΕΛΕΙ ΒΑΡΥ ΠΟΔΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ. ΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ- Η ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.
- ΗΣΥΧΙΑ.....ΜΕ 130 ΣΤΑΘΕΡΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΟΥΤΕ Ο ΑΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΑ. ΟΧΙ ΨΕΜΑΤΑ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ Η ΜΟΥΣΙΚΗ
ΣΤΟ 1. - ΑΝΕΣΗ. ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ - ΑΘΗΝΑ - ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΗΜΟΥΝ ΣΑΝ
ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΥΓΑ ΚΑΝ. - ΧΩΡΟΙ. ΑΝ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΤΑΝ Η C5 TOURER, ΑΛΛΑ ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ, ΚΑΙ ΜΕ
ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΣΠΙΤΙΚΟ, ΧΩΡΕΣΑΜΕ ΟΛΟΙ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ
ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ. - ΕΛΠΙΖΩ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕ Η ΟΡΕΞΗ.
@alexandr
ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΑΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΟΥ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ -
Εγώ πλέον εχω 59000 ΚΜ και το μονο πρόβλημα ήταν η αλλαγη της αντλίας νερού που ήταν στην εγγύηση. Μεχρι τωρα τα top θετικα του αμαξιου ειναι η φοβερή άνεση (μετα απο τριωρο ταξιδι δε νοιωθεις κουραση), η ηχομόνωση (με 150 μιλας ψιθυριστα και σε ακουν), ο κινητήρας - ρεπριζ (σε ανηφορες με 5 ατομα οι προσπερασεις γινονται με χαρακτηριστικη άνεση), οι χώροι παντου (πισω δυο καρεκλακια και η συζυγος στη μεση με ανεση, το πορτπαγκαζ το μεγαλυτερο σε αμαξι τετοιου μηκους), τα φρένα φοβερά, μηδενικές βλαβες.
Με λίγα λόγια σχεδον όλα ειναι θετικα.
Με την ευκαιρια να σημειωσω την παραπληροφορηση ενος περιοδικου εβδομαδιαιου που ανεκαθεν παρουσιαζει το μηκος της πισως θεσης σε 1300 εκ. ενω ο κατασκευαστης (και εγω που το μετρησα) το δινει 1410. Αν ειναι δυνατον.......1300.
Το 14,9 επισης της αποστασης απο το εδαφος το εβγαλαν μετρωντας τα δυο μικρα προστατευτικα που υπαρχουν μπροστα δεξια και πισω (το μετρησα κι αυτο). Αν ειναι παλι δυνατον ενω τα 170 ισχυουν για το 95% του εμβαδου.Οσο για τις εκτος δρομου διαδρομες του alexandr, καλα κάνει γιατι αυτος ειναι ο χαρακτηρας του αυτοκινητου. Εγω δεν εχω
grip αλλα εχω παει εκτος σε χωματοδρομους καλης και κακης βατοτητας χωρις προβλημα και με 5 ατομα. Πλεον θα αρχισω να ανεβαζω και εγω φωτογραφιες. -
Ο χρήστης loin(t)aris έγραψε:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥΚαλοκαίρι, τι είναι αυτό; Πάει αυτό πέρασε!
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΑ, ΤΟ ΠΟΡΤ-ΜΠΑΓΚΑΖ ΦΟΥΛΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΕΥΕ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΜΕΣΑ
Καλά, γεμίσατε το πορτ-μπαγκαζ και την μπαγκαζιέρα, και βάλατε και μέσα πράγματα; Εσείς δεν κουβαλάτε το μισό σπίτι, αλλά ολόκληρο! Εγώ έχω πάψει να βάζω πράγματα στο σαλόνι, χωράνε όλα πίσω. Κάποια φορά αφού τα έβαλα όλα είχε μείνει και αρκετός χώρος, και λέω στη σύζυγο 'είσαι σίγουρη ότι τα πήραμε όλα τα πράγματα, μήπως ξεχάσαμε κάποια;'
Πάντως, θα ήθελα το πορτμπαγκαζ να είναι λίγο πιο φαρδύ στο πλάτος, γιατί μια ομπρέλα θαλάσσης και το καροτσάκι πρέπει να μπουν διαγώνια και μου χαλάνε την άριστη (και ακόμη καλύτερη) εκμετάλλευση του χώρου.
@alexandr
ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΑΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΟΥ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙΕγώ πάω ανάποδα, ζωηρεύω όσο μεγαλώνω, όσο ήμουν πιο μικρός δεν έκανα τέτοια (δεν είχα και κατάλληλο αυτοκίνητο βέβαια!)
Peugeot 3008 '08