-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΥΓ: Νομίζω πάντως ότι δεν το κάνουν για διασκέδαση αλλά για πρακτικούς λόγους, καθώς ζωντανό το ζώο προφανώς γδέρνεται πιο εύκολα και μάλλον δεν καταστρέφεται η γούνα του.. δεν είμαι 'ειδικός', μαντεύω.
Δεν υπάρχει τετοια περιπτωση,μην φανταζεσαι τους λόγους και τους ονομαζεις και 'προφανεις'.
Το οτι δεν καταστρεφουν τη γούνα με καποιο αιχμηρο αντικειμενο που θα σκοτωνε το ζωο ειναι το ζητούμενο,παρ'όλα αυτα,υπάρχουν μεθοδοι θανατωσης αναίμακτοι,οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται μεχρις θανατωσης.Αυτοι οι τυποι,τα χτυπάνε μονο για να μην κινδυνεψουν οι ίδιοι απο τα δαγκωματα τους.Θα μπορούσαν να συνεχισουν ή να χτυπήσουν δυνατοτερα για να το τελειωσουν πριν αρχισουν το γδαρσιμοΟΚ. Λάθος διατύπωση. Είσαι σίγουρος πάντως πως ζωντανό (και άρα ζεστό) δε γδέρνεται πιο εύκολα?
Σίγουρα πάντως είναι βάρβαρο και καταδικαστέο, απλά αυτό που λέω είναι ότι υπάρχουν και σοβαρότερα εγκλήματα να ασχοληθούμε. Στη δική τους κουλτούρα δεν είναι βάρβαρο μάλλον, όπως και για μας να τρώμε αγελάδες ενώ στην Ινδία είναι ιερές. -
Ισα-ισα που κρυο (οχι παγωμενο που να εχει πάθει αγκύλωση*) γδερνεται και ευκολότερα.Δεν υπάρχει τιποτα το λογικο ή πρακτικο σε αυτη εδω την πραξη.Ακομα και ζεστο να το ηθελε,το σωμα του ζωου μενει ζεστο για ωρα μετα τη θανατωσή του.
*ούτε καν η αγκύλωση ενος τοσο μικρου ζωου ειναι ανασταλτικος παραγοντας.Ευκολα λυγιζεις τα αγκυλωμενα μελη του,που χρειαζονται ελαχιστες κινησεις για να πάρεις τη γουνα.
-
Για να τα φάνε τα γδέρνουν ; Νόμιζα μόνο για τη γούνα....
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αστακό τρώτε όλοι εσείς που ντρέπεστε για την ανθρωπότητα έναντι τέτοιων εικόνων, που μιλάτε για κτιρινιάριδες και σχιστομάτηδες;Γιατί τελευταία φορά που θυμάμαι κι εμείς οι Έλληνες, οι κήνσωρες του παγκόσμιου πολιτισμού, το λίκνο του ανθρωπισμού κλπ κλπ ζωντανούς τους σιγοβράζουμε στα σικ εστιατόριά μας για να φαίνεται πόσο φρέσκοι είναι. Αλλά αυτοί δεν φωνάζουνε και δεν είναι γλυκούλικα ζωάκια που θα μπορούσαμε να φανταστούμε στο σαλόνι μας, οπότε 'δεν είναι το ίδιο'... ε;
Αν κρίνουμε δε από την κατανάλωση σικ αστακού στην Ελλάδα, περιμένω τα σχόλιά σας και τη δική μας Μεγάλη Φυλή.
Όταν είδα ( πιτσιρικάς ) πως ετοιμάζουν τον αστακό , καβούρια , γαρίδες κτλ δεν ξαναέφαγα. Δεν έχω καταλάβει επίσης τον λόγο που τα βάζουν μέσα ζωντανά. Νομίζω χαλάνε εάν τα σκοτώσεις πρώτα και τα αφήσεις πχ 2 ώρες. Το αυτό και με τα λοιπά όστρακα και από τότε τρώω μόνο αυτά που μπορείς με λίγο λεμόνι να τα φας μόλις τα έβγαλες από την θάλασσα.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Σίγουρα πάντως είναι βάρβαρο και καταδικαστέο, απλά αυτό που λέω είναι ότι υπάρχουν και σοβαρότερα εγκλήματα να ασχοληθούμε. Στη δική τους κουλτούρα δεν είναι βάρβαρο μάλλον, όπως και για μας να τρώμε αγελάδες ενώ στην Ινδία είναι ιερές.
Θά λεγα είναι θέμα έλλειψης οποιασδήποτε κουλτούρας ο βασανισμός ενος ζώου με τον τρόπο που περιγράφετε.Το βίντεο δεν τόχω δει(και ούτε πρόκειται δλδ).
-
Καθε ζωο που αποτελει συντροφο του ανθρωπου εχει δικαιωμα διαρκειας ζωης αναλογης με τη φυσικη του μακροβιοτητα .Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΕΝΟς ΖΩΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ Κ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ .
Κοιταξτε τα χαλια μας κ αφηστε τους Ασιατες -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Καθε ζωο που αποτελει συντροφο του ανθρωπου εχει δικαιωμα διαρκειας ζωης αναλογης με τη φυσικη του μακροβιοτητα .Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΕΝΟς ΖΩΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ Κ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ .Επίσεις,η θανατωση κατσαριδων με τοξικα σπρέυ.Και η θανατωση των μικροβίων με τη χρηση χλωρινης στο σπίτι.
Κοινως,μπερδευουμε τις βούρτσες.
Υπάρχουν διαβαθμίσεις στα εγκλήματα φιλε Γιώργο.Δεν ειναι όλα το ίδιο.Αλλα ειναι πταίσματα,αλλα κακουργηματα.Κοιταξτε τα χαλια μας κ αφηστε τους Ασιατες
Αυτη την τακτικη,που γινομαστε δικηγόροι του διαβόλου,απαιτωντας να μην συζητιέται το χαλι που ειδαμε,επειδη ο γειτονάς μας 'δερνει κι'αυτος το σκυλο του' δεν την καταλαβαινω.Ισως να μην μπορεσατε να αντιληφθειτε το τι ειδατε στο βίντεο.
-
Καθε ζωο που αποτελει συντροφο του ανθρωπου εχει δικαιωμα διαρκειας ζωης αναλογης με τη φυσικη του μακροβιοτητα .Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΕΝΟς ΖΩΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ Κ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ .
Κοιταξτε τα χαλια μας κ αφηστε τους ΑσιατεςΗ εγκατάλειψη ενός ζώου που τα ένστικτά του ούτως ή άλλως το οδηγούν σε αγέλες με άλλα όμοιά του ; Νομίζω ότι περισσότερη καταπίεση για ένα σκύλο ή μία γάτα είναι ο εγκλεισμός σε ένα διαμέρισμα και δεν βλέπω την σχέση με το θέμα.
-
Κοιταξτε τα χαλια μας κ αφηστε τους Ασιατες :xΔεν απαιτούμε να μη συζητηθεί το χάλι που είδαμε.* Αλλά οι εκφράσεις του στυλ 'κιτρινιάριδες, δεν πατάω το πόδι μου εκεί' κλπ κλπ υπονοούν ότι εδώ είμαστε τόσο καλύτεροι... το στυλ ότι εκφραζόμαστε λες και πέφτουμε από τα σύννεφα που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά (μακρια μακριά από εμάς) ενώ συμβαίνουν και στον ίδιο μας τον τόπο είναι υποκριτικό.
btw, όσο ο αστακός καλύπτει διατροφικές ανάγκες άλλο τόσο οι γούνες των ζώων καλύπτουν ανάγκες προστασίας από το περιβάλλον... Και τα δύο προϊόντα πολυτελείας είναι που δεν απευθύνονται με κανέναν τρόπο σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη...
Πιο πιθανό δε, είναι να χρησιμποιηθεί μια γούνα ζώου στην Κίνα από κάποιον που κρυώνει παρά ο αστακός στην Ελλάδα από κάποιον που δεν έχει να φάει.*[edit] τουλάχιστον εγώ έτσι εξέλαβα τα posts του Γιώργου και πάνω κάτω αυτό ήταν και το νόημα των δικών μου. Ιδιαίτερα δε, αν το δούμε υπό το πρίσμα αυτού που έγραψε ο kovathe και το οποίο έχει πραγματικά πολύ νόημα, νομίζω πως και είναι κατά πολύ δυσμενέστερη η δική μας (μας=δυτικοί) θέση αλλά και πολύ λάθος ο τρόπος αντιμετώπισης του θέματος... Κ
Κοινώς, όταν έχουμε (πολύ) χεσμένη τη φωλιά μας, ας μετριάσουμε λίγο τις εκφράσεις μας !
-
To τσουβαλιασμα ήταν,ειναι και θα ειναι παντου και πάντα άδικο.Παρ'όλα αυτα,το συγκεκριμενο βιντεο παρουσίασε μια φρικη η οποία απέχει παρασαγγας απο το τσουβαλιασμα.Το να συζητησουμε 'πειρατικα' για το τσουβαλιασμα σε αυτο το θεμα μου μοιάζει εντελώς άκυρο.
-
Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αν και για πολύ βάρβαρο θέμα με ορισμένες ευαισθησίες να είναι υπερβολικές κατα τη δική μου γνώμη (όπως για τους αστακούς και τα καβούρια, συγχωρέστε με...).
Εγώ θα σας πω και κάτι άλλο. Ξέρετε γιατί ορισμένοι λαοί δεν τρώνε γουρούνι? Γιατί έχει πολύ υψηλή νοημοσύνη (υψηλότερη του σκύλου) και γιατί το κρέας του είναι πολύ παρόμοιο με το ανθρώπινο...
Έχετε δει πως θανατώνουν τα γουρούνια? Με τη σφυριά στο κεφάλι? Με το γουρούνι να τρέμει γιατί καταλαβαίνει τι πρόκειται να γίνει και πριν υποχωρήσει τρεμάμενο να έρχεται στα πόδια του μέχρι πρότινος 'συντρόφου' και τροφέα του σχεδόν εκλιπαρώντας?
΄΄Οπως και να το κάνουμε, κάποιες πράξεις δικαιολογούνται για την επιβίωση ανά τον λαό που τις εφαρμόζει.
-
Αποκρουστικότατο θέαμα τουλάχιστον...
Αυτές οι γούνες προορίζονται για να μοστράρουν οι δικές μας γυναίκες όμως!!!
Οι γυναίκες λοιπόν είναι αυτές που πρέπει να μποικοτάρουν αυτά τα εγκλήματα...
-
Άλλο να τρέμει και να κλαίει το ζώο από το φόβο του που θα πεθάνει και άλλο να ουρλιάζει ενώ το γδέρνεις ζωντανό και μετά το πετάς γδαρμένο σε μια στοίβα με άλλα γδαρμένα ζώα να ψοφήσει από τους πόνους.
Στη Κίνα γδέρνουν σκυλιά έξω από τα εστιατόρια - ζωντανά.
Η Κίνα έστειλε πέρσι μόνο στην Ιαπωνία 30 τόνους κρέας σκύλου για τους Κορεάτες που ζουν εκεί.
Στη Κίνα κάνουν πειράματα με σκύλους που τους καίνε μέχρι θανάτου βλέποντας τι παθαίνουν τα όργανά τους - δεν αναφέρεται πουθενά η χρήση αναισθητικού. -
Αλλο ο βασανισμος του ζωου και αλλο η θανατωση του ακομα και για τοσο ευτελες πραγμα οπως η γουνα του.Γιατι το να το γδερνεις ζωντανο ειναι βασανισμος,το βιντεο δεν το ειδα και ουτε προκειται να το δω.
-
Παιδιά τι συζητάμε τώρα. Εδω καθημερινά δολοφονούνται, βιάζονται, ακρωτηριάζονται, βασανίζονται μικρά παιδιά ακόμα και νεογνά. Ποιός θα δώσει σημασία στα ζώα? Υπάρχουν πολλά αρρωστημένα μυαλά γύρω μας. Και όσο πάει η κατάσταση θα χειροτερεύει.
-
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στη Κίνα κάνουν πειράματα με σκύλους που τους καίνε μέχρι θανάτου βλέποντας τι παθαίνουν τα όργανά τους - δεν αναφέρεται πουθενά η χρήση αναισθητικού.πολύ urban legend μου φαίνεται αυτό
-
Από όλα τα στραβά που κάνουμε στη φύση αυτό μας πείραξε...
Όταν κατάστρέφουμε μακροπρόθεσμα, εγώ και εσύ φίλε φορουμίτη, με τις εκπομπές ρύπων που βγάζει το κουβαδάκι μας ολόκληρα οικοσυστήματα μέσω της άυξησης της θερμοκρασίας δεν μας καίγεται καρφί γιατί αυτό γίνεται κάπου μακρυά και δεν το βλέπουμε. Όταν δηλητηριάζουμε πρόστυχα τη φύση με βαρειά μέταλλα για να φτιάξουμε τα λαπτόπ που γράφουμε στο φόρουμ επίσης δεν μας πειράζει...
Κάτι οργανώσεις σάν την πέτα είναι χρήσιμες μόνο και μόνο για να βλέπουμε εικόνες σαν και αυτήν
και για τα παιδάκια κάτω των 10.Ναι το βίντεο είναι απίστευτης σκληρότητας αλλά επειδή το οικολόγικό κόστος αυτής της πράξης είναι μηδαμινό μπροστά στο κόστος που ο καθένας μας προκαλεί με τον καταναλωτικό τρόπο ζωής του δεν με συγκινεί. Όσον αφορά την ηθική του θέματος ο άνθρωπος γενικά και οι κινέζοι πιο συγκεκριμένα έκαναν, κάνουν και θα κάνουν αίσχη σε ανθρώπους και ζώα δεν με εντυπωσιάζει
Με λίγα λόγια αφήστε το γ@μήδι το αυτοκίνητο και πάρτε τα πόδια/ΜΜΜ/το αμάξι των φίλων σας, κλείστε το γ@μοκλιματιστικό, σταματήστε να αγοράζετε όλες τις ανούσιες μ@λ@κιες που σας πλασάρει το χαζοκούτι και να είστε βέβαιοι πως θα κάνετε ότι καλύτερο για το περιβάλλον μπορείτε...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Στη Κίνα κάνουν πειράματα με σκύλους που τους καίνε μέχρι θανάτου βλέποντας τι παθαίνουν τα όργανά τους - δεν αναφέρεται πουθενά η χρήση αναισθητικού.
πολύ urban legend μου φαίνεται αυτό
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
http://www.navs.org.uk/campaigns/64/0/0/' target='_blank -
Σχετικά με τα καβούρια και τους αστακούς... Τα αρθρόποδα γενικώς δεν έχουν την αίσθηση του πόνου. Είτε πεθάνουν από αποκεφαλισμό, είτε από βρασμό είτε από βαρεμάρα είναι ένα και το αυτό, οπότε μη στεναχωριέστε οταν βλέπετε μία ζωντανή καραβίδα να μπαίνει σε μια κατσαρόλα
εδιτ/διόρθωση: στις περισσότερες των περιπτώσεων ακόμα και ο αποκεφαλισμός δεν είναι αιτία άμεσου θανάτου, αλλά επειδή στη συνέχεια το αρθρόποδο δεν μπορεί να τραφεί πεθαίνει από ασιτία. Και όχι, δεν υποφέρει ούτε τότε.
ΝΙΩΘΩ ΝΤΡΟΠΗ ....