Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Κοιταξτε τα χαλια μας κ αφηστε τους Ασιατες :x
Δεν απαιτούμε να μη συζητηθεί το χάλι που είδαμε.* Αλλά οι εκφράσεις του στυλ 'κιτρινιάριδες, δεν πατάω το πόδι μου εκεί' κλπ κλπ υπονοούν ότι εδώ είμαστε τόσο καλύτεροι... το στυλ ότι εκφραζόμαστε λες και πέφτουμε από τα σύννεφα που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά (μακρια μακριά από εμάς) ενώ συμβαίνουν και στον ίδιο μας τον τόπο είναι υποκριτικό.
btw, όσο ο αστακός καλύπτει διατροφικές ανάγκες άλλο τόσο οι γούνες των ζώων καλύπτουν ανάγκες προστασίας από το περιβάλλον... Και τα δύο προϊόντα πολυτελείας είναι που δεν απευθύνονται με κανέναν τρόπο σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη...
Πιο πιθανό δε, είναι να χρησιμποιηθεί μια γούνα ζώου στην Κίνα από κάποιον που κρυώνει παρά ο αστακός στην Ελλάδα από κάποιον που δεν έχει να φάει.
*[edit] τουλάχιστον εγώ έτσι εξέλαβα τα posts του Γιώργου και πάνω κάτω αυτό ήταν και το νόημα των δικών μου. Ιδιαίτερα δε, αν το δούμε υπό το πρίσμα αυτού που έγραψε ο kovathe και το οποίο έχει πραγματικά πολύ νόημα, νομίζω πως και είναι κατά πολύ δυσμενέστερη η δική μας (μας=δυτικοί) θέση αλλά και πολύ λάθος ο τρόπος αντιμετώπισης του θέματος... Κ
Κοινώς, όταν έχουμε (πολύ) χεσμένη τη φωλιά μας, ας μετριάσουμε λίγο τις εκφράσεις μας !