-
Ουαου Φάνη , σε πόσα φόρα είσαι ενεργός?
-
Ουαου Φάνη , σε πόσα φόρα είσαι ενεργός?
Πλέον μόνο εδώ!
Κάποτε ήμουν διαχειριστής (και ιδιοκτήτης) στο παραπάνω με τα φουσκωτά και διαχειριστής στο www.bmwforum.gr και μέλος στο www-bmw-motorsport.gr, πέρα από τους 4Τ εννοώ. Και σε μερικά άλλα πιο αραιά και που (www.minifans.gr, fordclub.gr, timezone.com κλπ.). Πλέον έχω πολύ λίγο χρόνο και δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ ιδιαίτερα.
-
Μπράβο Φάνη χαράς το κουράγιο σου , όλα τα Forum ωραία ειδικά το http://www.fouskoto1.gr ! Μόνο το timezone δεν είναι στα νερά μου , ο κουνιάδος μου έχει τρέλλα με ρολόγια και μου τα αναλύει αλλά εγώ zzzzZZZZZzzzzzz δεν το έχω καθόλου !
-
PANOSSSS wrote:
Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε προσωπική εμπειρία ή έστω από κάποιον δικό σας που έκανε ανακατασκευή στο φουσκωτό του και έμεινε ευχαριστημένος και να μου προτείνει τον τεχνίτη.
Θέλεις για μπαλόνια ή πολυεστέρα? ή για άλλα πράγματα (ηλεκτρικά, ανοξείδωτα κλπ.)? Επίσης τι μάρκα φουσκωτό?
Μπορώ να σου προτείνω κάποιους και επίσης μπορείς να ρωτήσεις και εδώ www.fouskoto1.gr (το είχα φτιάξει πριν πολλά χρόνια, πλέον είμαι τιμητικά διαχειριστής).
Marshall 1987 5.30...70hp Yamaha 2stroke
Μπαλόνια καινούργια θα ήθελα σίγουρα. Απο κει και πέρα αναλογως κόστους, καθίσματα, ηλεκτρικο εργάτη αγκυρας. Θεω ενα τιμιο μαστορα γνωστη αλλα και λογικό στις τιμές.
Σκέφτηκα επίσης αγορα νεου φουσκωτου χωρίς μηχανή 5 ετιας το πολυ αλλά μαλλον βγαινει αρκετά παραπάνω καθως περα απ την αγορά του φουσκωτου (μπορεί να βρεις γυρω στα 8 χιλ) είναι κ ολη η εγκατάσταση ηλεκτρολογικη γα να μπει η μηχανη κλπ
-
Κάποτε ψιλοήμουν μέλος στο φουσκωτό . Αλλά χάζευα δεν έγραφα ιδιαίτερα .
Ο συνεταίρος μου έχει ιστιοπλοΙκό , ένας κολλητός είναι φουσκωτάκιας . Τους άφηνα να τσακώνονται . Εγώ ήθελα να πάρω ψαράδικο , τύπου Κρέτα Μάρε ή αντίστοιχο Γαλλικό αξονικό .
Τελικά δεν προέκυψε , οπότε έπαψα να το διαβάζω .
-
Marshall 1987 5.30...70hp Yamaha 2stroke
Μπαλόνια καινούργια θα ήθελα σίγουρα. Απο κει και πέρα αναλογως κόστους, καθίσματα, ηλεκτρικο εργάτη αγκυρας. Θεω ενα τιμιο μαστορα γνωστη αλλα και λογικό στις τιμές.
Σκέφτηκα επίσης αγορα νεου φουσκωτου χωρίς μηχανή 5 ετιας το πολυ αλλά μαλλον βγαινει αρκετά παραπάνω καθως περα απ την αγορά του φουσκωτου (μπορεί να βρεις γυρω στα 8 χιλ) είναι κ ολη η εγκατάσταση ηλεκτρολογικη γα να μπει η μηχανη κλπ
Καλός μπαλωνάς είναι ο Ζότος και η Μαρία. Αλλά επειδή εσύ θες αρκετά πράγματα σε συμφέρει να πάς σε κάποιον που φτιάχνει (ή έφτιαχνε φουσκωτά) και να αναλάβει όλες τις δουλειές. Ρώτα στο φόρουμ που σου είπα.
Επίσης μπορείς να μιλήσεις με τον Γιώργο Μερίκο, από τους πιο παλιούς στον χώρο. Έχει κλείσει το ναυπηγείο του αλλά ξέρει την δουλειά και εαν έχει χρόνο μπορέι να ασχοληθεί να στο φτιάξει. Αλλά δεν ξέρω τι άλλες δουλειές έχει, εαν σε ενδιαφέρει μπορώ να τον ρωτήσω. Επίσης και ο Καρυοφύλλης είναι καλός και τίμιος.
-
Αν τον ξέρεις προσωπικά και ξέρεις ότι είναι σωστός μάστορας και εφόσον ασχολείται, ζητά σε παρακαλώ μια εκτίμηση κόστους για μπαλονια κ ρωτα κ ξεχωριστα αν αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.
Ευχαριστώ
Υγ: Ζοτος και Μαρια ; Πως τους βρισκεις; Επώνυμο;
-
Καραντωνης στον Αλιμο.
-
Αν τον ξέρεις προσωπικά και ξέρεις ότι είναι σωστός μάστορας και εφόσον ασχολείται, ζητά σε παρακαλώ μια εκτίμηση κόστους για μπαλονια κ ρωτα κ ξεχωριστα αν αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.
Ευχαριστώ
Υγ: Ζοτος και Μαρια ; Πως τους βρισκεις; Επώνυμο;
Θα τον ρωτήσω και θα σε ενημερώσω. Ο Ζώτος είναι παλιός μαπλωνάς που έφτιαξε την diverib (https://diverib.gr/). Η Μαρία ειναι παλιά 'ράφτρα' σε πολλές εταιρείες, αλλά δεν ξέρω επώνυμο, στο φουσκωτό φόρουμ όμως λογικά θα βρεις τηλέφωνο. Και ρώτα και εκεί να σου προτείνουν, γιατί είμαι έξω από τον χώρο πάνω από 5 χρόνια και δεν ξέρω τι έχει αλλάξει, ποιοι υπάρχουν ακόμα κλπ.
Για παράδειγμα εξαιρετικός είναι και ο Πέτρος Καπλερής (topline), αλλά είναι ακριβός.
-
Καλησπέρα σας,
Σκέφτομαι την αγορά ενός φουσκωτού πιο πολύ για πλάκα και ψάρεμα με καθετή κοντά στις ακτές.
Έχω καταλήξει σε βάρκα 3,5m και συγκεκριμένα την Aqua-Marina U-DELUXE 350 5 Aτόμων και για ηλεκτρική εξωλέμβια αυτή Haswing Osapian Ηλεκτρική 55lbs
Θα ήθελα σας παρακαλώ την γνώμη σας για αυτό το combo. Η μηχανή αυτή κάνει για την συγκεκριμένη βάρκα που θέλει κοντό λαιμό; Θα έχει επαρκή ισχύ για 2 άτομα + συμπράγκαλα για ψάρεμα (πχ 5μίλια/hour); Τι αυτονομία θα έχει στο περίπου με μία 100ah μπαταρία;
Eπίσης, ξέρω οτι η άδεια αλιείας έχει καταργηθεί (και ήταν ασύμφορη όταν πας για ψάρεμα για τον χαβαλέ). Λεμβολόγηση χρειάζεται κανονικά για το βαρκάκι και την μηχανή; Σε περίπτωση που δεν έχει κάποιος, τι πρόστημο επιβάλεται;
Ευχαριστώ πολύ
-
Στην θέση σου θα έψαχνα μετά το καλοκαίρι κάτι σε μεταχειρισμένο σετάκι , θα τα βρείς σε πολύ καλή τιμή .
Είχα ένα quicksilver heavy duty και ήταν πάρα πολύ εύχρηστο , απο την σχάρα του αυτοκινήτου στην θάλασσα και πάλι πίσω , αν έχεις και το σπίτι κοντά μπορείς να βιδώσεις ειδικά ροδάκια πίσω στον καθρέπτη και να το μετατρέψεις σε τρέιλερ .
Δυστυχώς σε μοτέρ θα εμπιστευόμουν μόνο σε τετράχρονο αλλά πάνε ακριβά και είναι και βαριά για τον καθρέπτη της βάρκας που βλέπεις.
Αυτό το μοτέρ με τί μπαταρία θα το δουλεύεις ?
-
@yem said in Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).:
Στην θέση σου θα έψαχνα μετά το καλοκαίρι κάτι σε μεταχειρισμένο σετάκι , θα τα βρείς σε πολύ καλή τιμή .
Είχα ένα quicksilver heavy duty και ήταν πάρα πολύ εύχρηστο , απο την σχάρα του αυτοκινήτου στην θάλασσα και πάλι πίσω , αν έχεις και το σπίτι κοντά μπορείς να βιδώσεις ειδικά ροδάκια πίσω στον καθρέπτη και να το μετατρέψεις σε τρέιλερ .
Δυστυχώς σε μοτέρ θα εμπιστευόμουν μόνο σε τετράχρονο αλλά πάνε ακριβά και είναι και βαριά για τον καθρέπτη της βάρκας που βλέπεις.
Αυτό το μοτέρ με τί μπαταρία θα το δουλεύεις ?
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια ειναι οτι θα το ηθελα μέσα στον Αυγουστο για να το συνδυάσω με τις διακοπές μου.
Το μοτεράκι το έχω δει σε βάρκα 3m με 2 άτομα και ήταν πολύ τίμιο. Για μπαταρία σκαφτόμουν μια βαθειάς εκφόρτισης 100 Ah της sunlight.
Όσον αφορά τα διαδικαστικά με την δήλωση της βάρκας, τι θα χρειαστεί; Χρειάζεται λεμβολόγηση και η μηχανή;
-
Τα διαδικαστικά δεν τα θυμάμαι γιατί δεν είχα βγάλει κανένα χαρτί , είχα την απόδειξη σε φωτοτυπία σε μια αδιάβροχη θήκη και τίποτα άλλο.
Βλέπεις πάντως πως μαζεύεις κιλά , κάνα 30-35 κιλά θα είναι μόνο η μπαταρία .
Δες και για τέντα αν βρεις κάποια που να μαζεύει και να μεταφέρεται εύκολα αλλιώς θα σε κάψει ο ήλιος
-
Yπάρχει ακόμα αυτός ο γελοίος νόμος, που ακόμα και σε ερασιτεχνική βάρκα, οι επιβαίνοντες αν ψαρεύανε, χρειαζόντουσαν άδεια από το λιμεναρχείο; (παράβολα κλπ)
-
@bassstarlet said in Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).:
Yπάρχει ακόμα αυτός ο γελοίος νόμος, που ακόμα και σε ερασιτεχνική βάρκα, οι επιβαίνοντες αν ψαρεύανε, χρειαζόντουσαν άδεια από το λιμεναρχείο; (παράβολα κλπ)
Ναι και σωστά υπάρχει. Η άδεια αλιείας είναι υποχρεωτική.
-
@fanis75 said in Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).:
@bassstarlet said in Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).:
Αδεια αλιειας ακομα και με απλη πετονια?
-
@ntinaras said in Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).:
@fanis75 said in Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).:
Αδεια αλιειας ακομα και με απλη πετονια?
Και με απλή πετονιά βγάζεις ψάρια
-
Τα "πλεούμενα" όπως λέει ο τίτλος έχουν πάρει την ανηφόρα τρελά τα τελευταία 1-2 χρόνια. Μιλάμε ότι φουσκωτάκια 4.5μ του 94-96 (με μπαλόνια που δεν τα λες και στα καλά τους) με μηχανές 25-60 της ίδιας χρονολογίας πωλούνται στα 4000-6000ε. Λίγο πιο επώνυμα ή με καλύτερη μηχανή για πλάκα 8000-9000ε.
Για πάνω από 15άρα (φουσκ.) ή 25άρα (πολυεστ.) θέλει δίπλωμα και για να κυκλοφορείς στη θάλασσα θέλει άδεια πλόων, σωστικά, κλπ κλπ κλπ.Υπάρχει και η λύση μικρό (3.40 - 3.90) φουσκωτό χωρίς καρίνα (πχ quicksilver και όμοια) με μια 15άρα και για κοντινό ψαρεματάκι και πίσω, αλλά είναι να μην έχει καθόλου καιρό, κλπ. Αυτό νομίζω βγαίνει με κανά 2000αρο.
Το είχα και εγώ σε ένα long term πλάνο, αλλά όσο πάει και απομακρύνεται...
-
Χαζεύοντας -κυριολεκτικά χωρίς να ψάχνω κάτι συγκεκριμένο - βλέπω ότι τα πλαστικά ταχύπλοα του λαού μέχρι 5.5μ με τα μοτέρ που λες είναι σε πολύ καλές τιμές , τόσο καλές τιμές που σκέφτομαι να τσιμπήσω κανένα ahellas καμπινάτο αρχαίο με 4κ και να πω στην γυναίκα ότι δεν έχουμε μπατζετ για δεύτερο αμάξι .
Στα φουσκωτά έχεις το ρίσκο του μπαλονιού , είναι σαν να αγοράζεις αυτόματο αμάξι 20ετίας , αργά η γρήγορα θα θέλει αλλαγή και αυτό κοστίζει πολλά .
Τα μικρά φουσκωτά είναι μια καλή οικονομική λύση είτε με πλαστική καρίνα είτε φουσκωτή μόνο και μόνο γιατί πάνε και με μικρό μοτέρ δηλαδή με μικρή κατανάλωση βενζίνης !
-
@yem said in Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).:
Χαζεύοντας -κυριολεκτικά χωρίς να ψάχνω κάτι συγκεκριμένο - βλέπω ότι τα πλαστικά ταχύπλοα του λαού μέχρι 5.5μ με τα μοτέρ που λες είναι σε πολύ καλές τιμές , τόσο καλές τιμές που σκέφτομαι να τσιμπήσω κανένα ahellas καμπινάτο αρχαίο με 4κ και να πω στην γυναίκα ότι δεν έχουμε μπατζετ για δεύτερο αμάξι .
Στα φουσκωτά έχεις το ρίσκο του μπαλονιού , είναι σαν να αγοράζεις αυτόματο αμάξι 20ετίας , αργά η γρήγορα θα θέλει αλλαγή και αυτό κοστίζει πολλά .
Τα μικρά φουσκωτά είναι μια καλή οικονομική λύση είτε με πλαστική καρίνα είτε φουσκωτή μόνο και μόνο γιατί πάνε και με μικρό μοτέρ δηλαδή με μικρή κατανάλωση βενζίνης !
Τα πλαστικά έχουν το πολύ καλό της μειωμένης συντήρησης αλλά το κακό της πλεύσης, όπως και της ασφάλειας. Επίσης λόγω βάρους, θέλεις μεγάλη μηχανή. Αν έχει καμία 20άρα, διαβάζεις ένα άρλεκιν μέχρι να φτάσεις κάπου.
Ομοίως με τα μικρά φουσκωτά, πας μόνο τριγύρω κούτσα κούτσα, αλλά σίγουρα με λίγα $ και μεγάλη ευκολία στην αποθήκευση/μεταφορά.
Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).