-
φιλε strangezero καλη υπομονη μεχρι τον Μαρτιο!!!ειμαι κατοχος της βαρκούλας από τον Οκτωβριο (μεταχειρισμενη του 1996) και ειμαι φυσικα ερωτευμένος μαζι της. Συγκριτικό τεστ με άλλα roadster δεν καταφερα να βρω ούτε και εγω πριν την παρω αλλα μπες στο autotriti.gr στα νεα μοντελα στα τεστ και θα βρεις το τεστ της νεας βαρκούλας!
μολις παω σπιτι θα κανω post ολα τα ξενα site που εχω βρει για τεχνικα και οχι μονο ζητηματα της barchetta!!!Μακαρι να υπηρχε και ενα club barchetta στην ελλαδα...
-
Θα ψάξω και θα προσπαθήσω να σου το στείλω! Κάτι θυμάμαι ότι έχω!
-
Από αναζήτηση στους 4Τ
Τα άρθρα μάλλον μπορείς να τα διαβάσεις στο library295 - Απρίλιος1995 FIAT BARCHETTA
298 - Ιούλιος1995 TEXNIKA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: FIAT BARCHETTA
300 - Σεπτέμβριος1995 Fiat Barchetta (55K) (αυτό είναι άσχετο)
310 - Ιούλιος1996 MGF 1.8i-FIAT BARCHETTA 1.7
332 - Μάιος1998 FIAT BARCHETTA, MAZDA MX-5 1.6, ROVER MGFi -
Ο χρήστης balo έγραψε:
Μακαρι να υπηρχε και ενα club barchetta στην ελλαδα...
Δυστυχώς νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο... όχι όμως ακατόρθωτο!
Για κάποιους η Barchetta είναι ένα cult όχημα, για μερικούς άλλους είναι απλώς μια γκομενοπαγίδα (στην ίδια κατηγορία ανήκουν και πολλοί κάτοχοι MX-5, κάποιοι θα πουν οι περισσότεροι...)
Λίγοι είναι αυτοί που την αγόρασαν για να τη χαίρονται και να την οδηγούν όπως αξίζει. Ο καλύτερος χαρακτηρισμός που διάβασα ήταν 'ανοιχτό Gti' (λόγω του στησίματος αλλά και της προσθιοκίνητης σχεδίασης).
-
@balo
Ευχαριστώ φίλε μου, έκανα μια βόλτα στο autotriti και είδα το review...@onyx!
Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση... Ομολογώ πως ψάχνωντας στο site δεν είχα δει το Library...
Τα διάβασα φυσικά όλα... ! Και πάλι ευχαριστώ.@Vasilios
Το πρώτο πράγμα που θα κάνω με αυτό το αυτοκίνητο θα είναι να μπω και να γυρίζω μέχρι ....όπου φτάσω. Αλήθεια σου λέω το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι (προς το παρόν τουλάχιστον για να μην είμαι και υπερβολικός) είναι οι γκόμενες.
Αυτές για μένα έρχονται δεύτερες.... πρώτο έρχεται το να ευχαριστηθώ τις βόλτες μου και να την καταβρίσκω... Δεν πληρώνω 20.000€ για να εντυπωσιάζω γκόμενες..@funkyreverend
Φίλε σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρονΑ και by the way το Mail μου είναι steliosfan@hotmail.com
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης strangezero έγραψε:
@Vasilios
Το πρώτο πράγμα που θα κάνω με αυτό το αυτοκίνητο θα είναι να μπω και να γυρίζω μέχρι ....όπου φτάσω. Αλήθεια σου λέω το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι (προς το παρόν τουλάχιστον για να μην είμαι και υπερβολικός) είναι οι γκόμενες.
Αυτές για μένα έρχονται δεύτερες.... πρώτο έρχεται το να ευχαριστηθώ τις βόλτες μου και να την καταβρίσκω... Δεν πληρώνω 20.000€ για να εντυπωσιάζω γκόμενες..Έχω καταλάβει νομίζω πως βλέπεις την αυτοκίνηση γενικότερα και τη βαρκούλα ειδικότερα. Τα σχόλια μου είχαν να κάνουν με μια (μειοψηφία? δεν ξέρω...) μερίδα κατόχων roadster που το αυτοκίνητο το έχουν πράγματι για να βρίσκουν γυναίκες (χαμηλή αυτοπεποίθηση? απελπιστική εμφάνιση? ανεπαρκής 'εξοπλισμός'? θέμα για ψυχίατρο )
Σου εύχομαι να τη χαρείς τη Βαρκούλα σου και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνεις με τον καλύτερο τρόπο!
Περιμένουμε εντυπώσεις!!!
-
To DRIVE, έχει κάνει συγκριτικό barchetta με ΜΧ5 1800 πριν από ενα - δύο χρόνια.
Η προσωπική μου εμπειρία πάντως είναι η εξής : πριν αγοράσω το MX5 (1998), δανείστηκα μία barchetta φίλου μου για δέκα περίπου μέρες. Συνολικά θα έλεγα ένα αξιόλογο σπορτίφ αυτοκίνητο με χαμηλού επιπέδου όμως ποιότητα κατασκευής. Σημειωτέον, ότι τότε, ήταν δεν ήταν ενός χρόνου.
Σήμερα, το ΜΧ5 μου είναι 5 ετών και μοιάζει μέσα και έξω όπως την πρώτη μέρα. Δεν τρίζει τίποτα δεν έχει χαλάσει ποτέ τίποτα. Η ίδια barchetta που έιναι τώρα 6 ετών, πραγματικά έχει παραμορφωθεί, χρώμα, κουκούλα, πλαστικά, καθίσματα, τριγμοί. Και τα δύο αυτοκίνητα είναι δεύτερα (μόνο για βόλτες και φυλλάσονται σε γκαράζ) το ΜΧ έχει 44.000Κμ, η barchetta 55.000Κμ
Αν η Fiat έχει βελτιώσει του μηχανισμούς ελέγχου ποιότητας, τότε θα κάνεις πολλά διασκεδαστικά χιλιόμετρα.
Πάνος
-
@Vasilios
Σε ευχαριστώ πολύ!@prozakis
Επειδή με το αυτοκίνητο δεν έχω εμπειρία και επειδή πολύ απλά το ερωτεύτηκα όταν το πρωτοείδα πριν χρόνια (και τώρα εις διπλούν με το καινούριο) δεν έχω βάσιμες απόψεις πάνω στη 'γενική' ποιότητα κατασκευής.
Ομολογώ όμως ότι ο χαρακτηρισμός 'πραγματικά έχει παραμορφωθεί' με τρόμαξε και με έβαλε σε σκέψεις αντίστοιχα.
Το καταλαβαίνω για ένα αυτοκίνητο το οποίο έχει κάνει πολλά χλμ , δεν συντηρείται σωστά και δεν φυλλάσεται σε γκαράζ. Εσύ όμως είπες ότι όλα αυτά τα έκανε ο φίλος σου. Και γκαράζ και λίγα χλμ....Οπότε να ανυσηχώ? Να θεωρήσω τον χαρακτηρισμό 'υπερβολή'? ή να κάνω το σταβρό μου η fiat αυτή τη φορά να έχει κάνει καλύτερη δουλειά?
Ευχαριστώ και πάλι
-
σταυρό μου εννοούσα
-
Όταν θέλεις να διορθώσεις κάτι μπορείς να πατήσεις το Edit.
Πάντως αυτά περι παραμόρφωσης μου φαίνονται υπερβολικά.
Το πολύ πολύ να χαλάσει η κουκούλα σε 5-10 χρόνια και να την αλλάξεις.
Τριγμούς βέβαια θα έχει πολλούς αφού τα Fiat φημίζονται.
Είχα Punto HGT 2 χρόνων και σε συνδυασμό με σκληρή ανάρτηση που είχα βάλει είχε γίνει κουδουνίστρα.
Κατα τ'αλλα όμως δε νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα. -
Strangezero, check your mail! Έφτασε το πρώτο εκ των δυο άρθρων για το υπέροχο αυτοκινητάκι που θα πάρεις!
-
@PG220
Έχεις δίκιο για το edit... το ήξερα αλλά το ξέχναγα
To punto HGT2 που είχες για πιό λόγο το πούλησες αν επιτρέπετε?@funkyreverend
Δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω.... σου απάντησα και στο mail. -
Καλά, η παραμόρφωση... ποιητική αδεία.
Πάντως τα δύο αυτοκίνητα δίπλα-δίπλα φαίνεται να έχουν μία πενταετία διαφορά.Σε ότι αφορά όμως το στήσιμο στο δρόμο, οφείλω να ομολογήσω ότι το Fiat είναι πραγματικά καλοστημένο
Πάνος
-
Εάν μπείς σε ξένο search engine (yahoo, lykos etc.) με τους όρους Barchetta Fiat, θα βρείς και τα φορουμ του εξωτερικου και οτι αλλο θέλεις. Μηχανικά το νέο δεν διαφέρει σε τίποτα απο το παλιό, κατασκευάζεται δε απο το εργοστάσιο της MAGIORRA στην Ιταλία. Για αυτό και η ποιότητα δεν είναι ακριβώς FIAT. Προσωπικά διασκεδάζω να το οδηγώ. Καλορίζικο!!!!
-
@PG220
Έχεις δίκιο για το edit... το ήξερα αλλά το ξέχναγα
To punto HGT2 που είχες για πιό λόγο το πούλησες αν επιτρέπετε?Οι λόγοι ήταν πολλοί.
Κατ'αρχάς έχω και Rallye 1.6 οπότε έπρεπε να κρατήσω ένα απο τα δύο.
Κυρίως δε μου άρεσε η σχέση του οδηγού με το δρόμο.
Δηλαδή μπορεί να έχει καλά κρατήματα ,δυνατό κινητήρα κτλ αλλά ο οδηγός δεν έχει καλή επαφή με το δρόμο.
Το τιμόνι είναι πολύ ελαφρύ και με κακή αίσθηση,τα φρένα πολύ μαλακά όπως και ο συμπλέκτης.
Επίσης το αυτοκίνητο μισούσε το γλύστρημα.Είτε υποστροφή είτε υπερστροφή(κυρίως).Ήταν σαν αυτοκίνητο πίστας.
Σε αυτό έφταιγα και εγώ βέβαια γιατί του έβαλα πολύ σκληρή ανάρτηση.
Τέλος είχε πολλούς τριγμούς που επίσης βοήθησε η ανάρτηση.
Στην μνήμη μου πάντως το Punto 75SX Mk1 που είχα παλιότερα είναι σε ψηλότερη θέση και ας είχε μόνο 75 άλογα. -
Καλησπέρα σε όλους/ες,
Πριν ξεκινήσω να γράφω για τις εντυπώσεις μου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που με βοηθήσατε στην επιλογή μου.
Σήμερα το πρωί παρέλαβα (πιο νωρίς απ'ότι περίμενα) το αυτροκίνητο.
Δόξα το Θεό χωράω (ύψος) και δεν υπάρχει πρόβλημα στη θέση οδήγησης. Το αυτοκίνητο έχει φοβερό νεύρο και καμία κλίση στις στροφές. Η ποιότητα των υλικών μέσα δεν με ενθουσίασε αλλά δεν είναι και ότι χειρότερο.... κάπως έτσι την περίμενα.
Η κουκούλα ανοίγει εύκολα και πραγματικά το αμάξι μεταμορφώνεται ανοιχτό.
Υπάρχουν κάποια μικροπράγματα που με στεναχώρησαν αλλά είπε η fiat ότι θα τα τακτοποιήσει... όπως :- Λείπει το πλαστικό κάτω αριστερά που σκεπάζει την ασφαλειοθήκη.
- Λείπει ο αναπτήρας
- Δεν κουμπώνει το ντουλαπάκι
- Αντί ηχεία έχει τρύπες διότι το cd δεν είναι συμβατό..και παραγγείλαν άλλο.
- Στο πίσω πλαστικό τζαμάκι έχει ένα μικρόγρατζούνισμα σαν τσάκιση.
Όλα τα ανωτέρω θα διορθωθούν την άλλη εβδομάδα και πραγματικά το αυτοκίνητο είναι έρωτας!!!!!
Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές σας.
-
Καλορίζικο και πολλά, ευτυχισμένα χιλιόμετρα!
Τα προβλήματα πιστεύω ότι θα διορθωθούν σύντομα, μάλλον βιάστηκαν να στο παραδόσουν!
Τώρα στρώσιμο, έτσι? Σε καταλαβαίνω απόλυτα, κι'εγώ σ'αυτή τη φάση βρίσκομαι (αλλά όχι για πολύ! )
-
Σε ευχαριστώ πολύ...
Τι αμάξι 'στρώνεις' εσύ τώρα αν επιτρέπετε?
και αν μπορείς να μου πεις διότι δεν πολυξέρω όταν λέμε 'στρώσιμο' πως ακριβώς ακολουθείτε ο όρος?
Να το πηγαίνω μέχρι κάποιες στροφές?
Να μην πατάω έντονα γκάζι?
και μέχρι πόσα χλμ όλα αυτά?Τέλος παρατήρησα ότι η βελόνα της θερμοκρασίας παίζει στη μέση και ελάααααααααααααααααααχιστα λίγο πιο πάνω όταν είμαι σταματημένος πολύ ώρα σε κίνηση.
Να υποθέσω ότι είναι λογικό επειδή το αμάξι είναι καινούριο και έχει μόνο 100 χλμ ή να το κοιτάξω?
-
Τι αμάξι 'στρώνεις' εσύ τώρα αν επιτρέπετε?
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=6188
και αν μπορείς να μου πεις διότι δεν πολυξέρω όταν λέμε 'στρώσιμο' πως ακριβώς ακολουθείτε ο όρος?
Να το πηγαίνω μέχρι κάποιες στροφές?
Να μην πατάω έντονα γκάζι?
και μέχρι πόσα χλμ όλα αυτά?Καταρχάς κάνε μια αναζήτηση σε παλιότερα θέματα γιατί έχει ξανασυζητηθεί αν θυμάμαι καλά.
Σε πολύ γενικές γραμμές, καλό θα ήταν να μην το πηγαίνεις πάνω από κάποιες στροφές (στη δική σου περίπτωση, ας πούμε 4500), όχι απότομες επιταγχύνσεις, όχι απότομα φρεναρίσματα, κλπ. Επίσης, μην το ζορίζεις σε ανηφόρες με φορτίο, ή για πολύ ώρα μέσα στην πόλη.
Για πόσα χιλιόμετρα θα το κάνεις είναι θέμα διχογνωμιών, εγώ πιστεύω ότι για τα σημερινά αυτοκίνητα δεν χρειάζεται πάνω από 1500-1800 χιλιόμετρα.
Προσοχή: δεν είναι ο κινητήρας που χρειάζεται να 'ανοίξει' είναι και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη που πρέπει να 'μάθουν' να δουλεύουν μαζί. Ακόμα και τα λάστιχα θέλουν το 'στρώσιμό' τους.
Μετά τα πρώτα 1500 άρχισε να ανεβάζεις ρυθμό σιγά σιγά (π.χ. 500 στροφές κάθε 300 χιλιόμετρα) και μετά τα 2000 και κάτι κάνε και ένα italian tune-up. Σ'αυτό το σημείο καλό είναι να κοιτάξεις και για πιθανή ανάγκη συμπλήρωσης λαδιού ή άλλων υγρών.
Από την αντιπροσωπία τι σου είπαν? Μερικοί προληπτικά αλλάζουν λάδι μετά το στρώσιμο, άλλοι το αφήνουν για το πρώτο σέρβις.
Πιστεύω ότι και άλλοι θα έχουν παρόμοιες ή διαφορετικές απόψεις και περιμένω να τις διαβάσω κι'αυτές.
Τέλος παρατήρησα ότι η βελόνα της θερμοκρασίας παίζει στη μέση και ελάααααααααααααααααααχιστα λίγο πιο πάνω όταν είμαι σταματημένος πολύ ώρα σε κίνηση.
Να υποθέσω ότι είναι λογικό επειδή το αμάξι είναι καινούριο και έχει μόνο 100 χλμ ή να το κοιτάξω?
'Στη μέση' δε λέει τίποτα, φαντάζομαι ότι η νορμάλ θερμοκρασία θα πρέπει να είναι κάπου στους 90 ή λίγο πιο πάνω. Αν το βλέπεις να ανεβοκατεβαίνει με ανώμαλο ρυθμό πήγαινε να το κοιτάξουν. Ούτως ή άλλως σύντομα θα πας για τα προβληματάκια που είχες.
-
Σε ευχαριστώ πολύ που ασχολείσαι με τους 'προβληματισμούς' μου ακόμα και αν σε κάποιες περιπτώσεις αυτοί είναι ολίγον 'χαζοί...'.
Καλοτάξιδο και το τουτού σου και θα κάνω search για θέματα 'στρωσίματος'
Και πάλι ευχαριστώ
Fiat Barchetta