-
Ο χρήστης strangezero έγραψε:
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας...!!!!!Θα προχωρήσω αύριο στην παραγγελία της (σκέφτομαι για μαύρο μιας και είμαι του 'σκούρου' χρώματος). Λίγο βέβαια με προβλημάτισε το γεγονός ότι σε έντονη βροχή μπορεί να βραχεί το εσωτερικό. Αυτό με το hard top λύνεται?
Εννοείται πως αναμένω εμπειρίες/γνώμες και από άλλους.... αν έχετε τον χρόνο και την διάθεση.
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.... πραγματικά με βοηθήσατε
To 2000-1 που ήμουν στην Γερμανία είχα γείτονα που είχε μια κίτρινη με χαρντ τοπ για καθημερινό του αυτοκίνητο. Την παρκάριζε έξω και δεν είχε κανένα πρόβλημα ούτε με βροχές ούτε με υγρασίες.
Τώρα δεν ξέρω αν ήταν τυχερός ή αυτός που σου είπε για βρεγμένο εσωτερικό ήταν άτυχος, απλά το αναφέρω...
Όσο για το ύψος σου, καλό θα ήταν να το έψαχνες, μιας και μόνο κοντός δεν είσαι!!
Προσωπικά στο 206 CC που μπήκα μια φορά για πλάκα σε έκθεση που το είχαν ανοιχτό, όταν είδα που τελείωνε το παρ μπριζ και που βρισκόταν το μέτωπό μου φοβήθηκα, και είμαι μόλις 175-177... -
α... επίσης τελευταία ερώτηση (μπορεί να σας φανεί αστεία) η οποία με προβληματίζει....έχω ύψος 1.87 - 1.88......... και επειδή δεν υπάρχει μοντέλο να μπω να δω αναρωτιέμαι αν το αμάξι με 'χωράει' όσον αφορά την οροφή και το ύψος 'θέασης' από το παμπρίζ....
Ωχ!
Αυτό δεν μας το είπες από την αρχή!
Λοιπόν, αυτό που θα σου πω είναι ότι σε όποιο Barchetta μπήκα χωράω ίσα ίσα και είμαι λίγο πάνω από 1.80... Παίζει ρόλο και η σωματοδομή βέβαια. Τόσο στο Fiat όσο και στο Mazda είναι σαν να 'φοράω' το αυτοκίνητο, πράγμα θετικό αλλά όχι και άνετο.
Οπωσδήποτε μπες και κάθισε για ώρα μέσα σε ένα και δοκίμασε να κάνεις διάφορες τυπικές κινήσεις (αλλαγές ταχυτήτων, χειρισμός διακοπτών, κλπ).
Ελπίζω ειλικρινά να σου ταιριάζει γάντι!
-
Με hard-top δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα.Ανεφερα οτι υπαρχει προβλημα με την κουκουλα σε ακραια βροχοπτωση.Την εχω 7 χρονια και εχει βαλει νερο μεσα 4 φορες ολες κι ολες.Μιλω για σταγονες...
Οσον αφορα το υψος,ειμαι 1,86 και δεν εχω προβλημα.Βεβαια,πηγαινω τελειως πισω το καθισμα και καθομαι ξαπλωμενος,ετσι οπως πρεπει να οδηγουμε ολοι!
-
Ένα καλό σπορτίφ προσθιοκίνητο διθέσιο αυτοκίνητο με ενδιαφέρουσα εμφάνιση και συμπεριφορά. Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Μόνο πρόσεχε σε ποιο συνεργείο θα το πας. Ένας πολύ μεγάλος παράγοντας που επηρεάζει την αξιοπιστία των Fiat είναι τα συνεργεία. Μακριά από άσχετους.
-
Καλοτάξιδο!
Είναι εξαιρετικό αμάξι!Α, και για το νερό... Τα περισσότερα αμάξια με μαλακή κουκούλα βάζουν νερό σε βαριές βροχές.
-
καλοταξιδο και απο μενα!
εγω εχω 'βαλει στο ματι' την καινουργεια fulvia που θα ερθει το
καλοκαιρι και αυτο κυριως γιατι μου αρεσε στις φωτογραφιες.πως νομιζετε οτι θα προκυψει; ποιο σπορ η ποιο 'χαλαρη' απο
την μπαρκετα; ρωταω εδω γιατι εχετε ηδη αναλυσει τη μπαρκετα
και η lancia βασιζεται και αυτη στο ιδιο πατωμα(αυτο του punto I το
οποιο εχει ανεξαρτητη πισω αναρτηση σε αντιθεση με το II) -
Φίλε μου καλορίζικο και καλοτάξιδο το roadsterακι σου!!
Βασικά σαν αγορά καινούργιου roadster είναι σίγουρα η πιό κατάλληλη. Γιατί το ΜΧ5 είναι πανάκριβο,σε σχεση με αυτα που δίνει το 1600 είναι και πιο αργό από τo fiat. Το μόνο που με χαλαεί είναι η εμπρός κίνηση. Για εμένα roadster=πισωκίνητο.
Σχετικά με το ύψος σου δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Εγω (1.86), σε φίλου, χωρούσα, (το φορούσα ) μια χαρά.
περιμένω εντυπώσεις.
-
Καλοτάξιδη η βαρκούλα !!!!!
Γιά μένα έχει διαχρονικό design και στυλ. Αξίζει τα λεφτά της.
Επειδή όμως .....*Για εμένα roadster=πισωκίνητο. * . (kkot) δεν θα απέκλεια ούτε το 1.6 το MX-5. -
Μολις βρηκα τους 4Τ του Ιουλιου 1995 με εξωφυλλο την βαρκουλα.
Σελιδα 4.Ελαστικος κινητηρας,ιδανικη θεση οδηγησης,αξιολογες επιδοσεις.'αλλη' αισθηση.Τελειες διαδρομες και ευτυχια.Οι Ιταλοι παιρνουν (?) πισω τον τιτλο που σφετεριστηκαν οι Ιαπωνες με το Μιατα.
Σελιδα 50.
ΚΑΤΑ.
Αδυναμια......
Θυμωσε το πληκτρολογιο και δεν θελει να γραψει ασχημα λογια
ΥΠΕΡ
ΑΜΑΞΩΜΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.
ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.
ΦΡΕΝΑ.ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ.ΤΙΜΗ.ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. -
Το αγόρασα μεταχειρισμένο εδω και δύο χρόνια, οδηγικά ειναι τρέλλα και έχω δει 200 χλμ με ανοικτη την κουκούλα. Το μοτέρ δεν έχει προβλήματα και το τιμόνι 2,1 στροφές!!!. ελαφρύ, αν θες περισσότερα άλογα υπάρχει μετατροπή με τουρμπο στα 180 άλογα. Οταν το μάθεις!!! θα το διασκεδάζεις πολύ. Αν θες να τσεκάρεις το μέγεθος και ζείς Αθήνα στείλε μήνημα, ζω στη Φιλοθέη και θα βολέψουμε ενα τεστ ντραϊβ!!!!
-
Νομίζω ότι η ευγενική προσφορά του 224.v θα βοηθήσει να λυθούν μάλλον όλες οι απορίες.
Το σχήμα είναι κλασικό και μάλλον όμορφο, είναι αρκετά σπάνιο και από συμπεριφορά όλοι λένε τα καλύτερα λόγια. Ότι είναι GTi, τοποθετείται όπως θέλεις ακόμα και σαν πισωκίνητο κλπ. Ο κινητήρας είναι δοκιμασμένος και καλός σε όλα του. Μαύρο με μπέζ καθίσματα για μένα....
Η ποιότητα κατασκευής υποτίθεται ότι είναι Fiat κλασικού τύπου, άρα στα κακά της αλλά δεν έχω προσωπική άποψη. Γενικά στα ιταλικά αν βρεις καλό συνεργείο και δείχνεις και λίγη στοργή (χωρίς υπερβολές) δεν έχουν πρόβλημα.
Οι ιταλοί γενικά έχουν παράδοση σε μαλακές κουκούλες και δεν τα πάνε καθόλου κακά στον τομέα αυτό. Είναι και χειροκίνητη άρα αξιόπιστη.
Για μένα το μοναδικό του μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορεί να κάνει οχτάρια (πρακτικά εννοώ ότι δεν μπορεί να γυρίζει επιτόπου γύρω από νησίδα για αναστροφή). Αλλά το MX5 που μπορεί εκτός από ακριβότερο είναι και κακάσχημο.... -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Αν θες να τσεκάρεις το μέγεθος και ζείς Αθήνα στείλε μήνημα, ζω στη Φιλοθέη και θα βολέψουμε ενα τεστ ντραϊβ!!!!Σε ευχαριστώ πολύ!!! Στείλε mail στο strangezero@hotmail.com ένα τηλ.επικοινωνίας να τα πούμε!! THANX!!!
Σήμερα έδωσα τα χαρτιά στη φίατ για έγκριση χρηματοδότησης και από δευτέρα το κλείνω....!!!!
-
Σε παρόμοια θέση με εσένα strangezero βρέθηκα τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν αποφάσισα να δώσω το δικό μου fiat sporting για ένα roadster.
Κάνωντας έρευνα αγοράς είχα καταλήξει σε fiat barchetta, mx-5 και 206cc. Το ποσό που είχα να διαθέσω ήταν περίπου 20000-22000ευρώ. Τελικά κατέληξα στην αγορά μτχ mx-5 1800 του 2001 για τους παρακάτω λόγους με σειρά προτεραιότητας:- Μεταπωλητική αξία - ευκολία μεταπώλησης , η συμβίωση με ένα roadster δεν είναι και το ότι ευκολότερο εάν είναι το μόνο σου αμάξι και δεν ξέρεις εκ των προτέρων πόσο θα το κρατήσεις...
- Μου έδωσε ο αντιπρόσωπος (mazda) 2 χρονια εγγύηση.
- Πίσω κίνηση με 146 άλογα και καλύτερες επιδόσεις.
- Λίγο πιο ευρύχωρο από το Fiat.
- Η ποιότητα συναρμολόγησης του fiat που δοκίμασα ήταν κακή.
- Φήμη για καλύτερη αξιοπιστία.
- Γυάλινο πίσω τζάμι και όχι πλαστικό.
Πριν το παραγείλεις να το δεις από κοντά και να ελέγξεις τους χώρους γιατί μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων(αναφέρομαι και στα τρία αυτοκίνητα).
Εάν δεν ενδιαφέρεσαι για μτχ πάντως και θέλεις επιδόσεις σε αυτά τα λεφτά το fiat είναι μονόδρομος.
Όσον αφορά την στεγανότητα (τουλάχιστον στο mx-5) δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ούτε στις έντονες βροχές ούτε στα χιόνια!!
Στην διάθεσή σου για οποιαδήποτε διευκρίνηση.
-
Σήμερα έδωσα τα χαρτιά στη φίατ για έγκριση χρηματοδότησης και από δευτέρα το κλείνω....!!!!
Μη ξεχασεις ενα πραγμα.Τη βολτα που υποσχεθηκες.
Καλα καλα ,ξερω οτι δεν το ειπες αλλα οτι το ειχες στο νου σου ,σιγουρα.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
U R all welcome εννοείτε....
Εκτιμώ ιδιαίτερα όλους σας λόγω των άμεσων απαντήσεων και της καλοπροαίρετης διάθεση σας.
-
εισαι τυχερος!!!μακαρι να χωρουσα στη μπαρκετα ανετα!καλοταξιδο!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
εισαι τυχερος!!!μακαρι να χωρουσα στη μπαρκετα ανετα!καλοταξιδο!Σε ευχαριστώ πολύ.... βέβαια ούτε εγώ ξέρω ακόμα αν θα χωράω άνετα... ίσως να βρεθούμε με τον φίλο του forum που προσφέρθηκε και να κάτσω έστω στη θέση του οδηγού για να δω....
Εσύ (αν επιτρέπετε) γιατί δεν χώραγες άνετα? Λόγω ύψους?
-
U R all welcome εννοείτε....
Εκτιμώ ιδιαίτερα όλους σας λόγω των άμεσων απαντήσεων και της καλοπροαίρετης διάθεση σας.
Ευχαριστούμε, και προσωπικά θα κάνω χρήση του... ευεργετήματος!!
Αν είναι Ιταλίδα πάρε και κανέναν 'φουσκωτό' να με πείσει να βγω, γιατί δε με βλέπω να βγαίνω οικιοθελώς in this lifetime!!
-
Μεγάλε μην το σκέφταισε....τρέχα πάρτο
Στο προτείνω για τους εξής λόγους:
1ον είναι Fiat
2ον έχει καταπληκτικό σχεδιασμό
3ον έχει πολύ καλή τιμή
4ον είναι cabrio -
Σας ευχαριστώ όλους....
Τελικά το αμάξι το 'έκλεισα' και πραγματικά αν δεν με βοηθάγατε με γνώμες , εμπειρίες και απόψεις μπορεί και να έκανα κάτι που θα μετάνιωνα....!!
Το έκλεισα μαύρο, με air condition.
Απλά τώρα θα πρέπει να περιμένω ΜΑΧ 60 μέρες...!!!
Κουράγιο και όνειρα για μένα έως τον απρίλιο......!!!!
Υ.Γ. Ξέρει κανείς διάφορα links με φώτο ή και βίντεο ακόμα για το μπαρκέτα?
Και πάλι σας ευχαριστώ....
Fiat Barchetta