Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Απλή περιέργεια... και για να συγκρίνω την 'αυστηρότητα' στην τήρηση του ορίου σε σχέση με την Ελλάδα. Με ραντάρ χειρός σε έγραψαν, ή σταθερή κάμερα;
Κανένα από τα δύο. Κινούμενο περιπολικό μέσα στο δρόμο. Βράδυ ήταν, δε φαινόταν με τίποτα, γιατί κυκλοφορούν με σβηστά τα flashing blue lights. Η παράβαση καταγράφεται στην Onboard camera και τον υπολογιστή που έχει ΚΑΘΕ περιπολικό, στον οποίο και ελέγχει τα στοιχεία του αμαξιού πριν βγει να σου μιλήσει και αφού του δώσεις άδεια/δίπλωμα ξανά κι ενώ έχεις στα μούτρα σου ένα πολύ δυνατό προβολέα που ανάβει από το πλάι στοχεύοντας στον πλαινό καθρέφτη σου.. Γενικά, όπως στις ταινίες.
Οπότε γενικά δε χωράει αμφισβήτηση η παράβαση και όλα σε τάξη. Καθώς μου λένε Αμερικάνοι φίλοι, αν είσαι 5-10 mph πάνω από το όριο δεν ασχολούνται μαζί σου.
Η πλάκα είναι ότι δε σταμάτησα αμέσως, γιατί δεν ήξερα αν έπρεπε. Είχε απλά έρθει πίσω μου με αναμμένα τα flashing lights, αλλά χωρίς σειρήνες ή σινιάλο. Πήγαμε καροτσάκι για 1-2 μίλια, αλλά δε μου είπε τίποτα, ειδικά επειδή δεν είχαμε περιθώριο να κάνουμε στο πλάι κι επειδή δεν επιτάχυνα κιόλας.