-
Κρίμα που ήταν άστρωτο. Προσωπικά προτιμώ αυτό το χρωματάκι από το λευκό https://www.car.gr/9259128-bmw-m2-f87-coupe-1400
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Κρίμα που ήταν άστρωτο. Προσωπικά προτιμώ αυτό το χρωματάκι από το λευκό https://www.car.gr/9259128-bmw-m2-f87-coupe-1400+1 για το χρωμα, το mineral grey νομιζω του παει πολυ, παροτι δεν το εχω δει απο κοντα σε κανενα αλλο χρωμα. Και σε μαυρο δεν νομιζω οτι θα με χαλαγε καθολου, παντως η επιλογη μου θα ηταν σιγουρα με χειροκινητο κιβωτιο.
-
Μ'αρεσει η Μ2. Και μ'αρεσει που εξωτερικά είναι κραυγαλεα και τούμπανο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γρηγόρη, γνωστού σου το αυτοκίνητο; Δεν φαντάζομαι να έφερε κανένας Σπανός test drive.Σφακιανάκης.
-
Γρηγορη κανε μια προσπαθει αλλη φορα να μη γραφεις σα δημοσιογραφος του ειδικου τυπου, ουτε εισαι ουτε σου παει. Προσωπικα αυτο το υφος γραφης μ εκνευριζει απεριοριστα
Γραφτα χυμα και τσουβαλατα σα να μιλας σε φιλους εν ολιγοις
Ωραια εμπειρια και καλο αμαξι -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
καλο αμαξιΑυτή είναι μια από τις περιπτώσεις που το 'καλό' λειτουργεί αποπροσανατολιστικά, αλλά ...προς την 'αντίθετη' κατεύθυνση!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Γρηγορη κανε μια προσπαθει αλλη φορα να μη γραφεις σα δημοσιογραφος του ειδικου τυπου, ουτε εισαι ουτε σου παει. Προσωπικα αυτο το υφος γραφης μ εκνευριζει απεριοριστα
Γραφτα χυμα και τσουβαλατα σα να μιλας σε φιλους εν ολιγοις
Ωραια εμπειρια και καλο αμαξιΑυτο που διαβασες δεν το προσπαθησα παντως, ετσι μου βγηκε...Ουτε θελω να δειξω κατι διαφορετικο...
Ισως εχει να κανει με το οτι προφανως ενημερωνομαι καμμια 20αρια χρονια απο ξενο αλλα και εγχωριο τυπο και μοιραια καποιες φρασεις 'κουμπωνουν' πιο ευκολα.
Απο την αλλη βεβαια, δεν ειναι και στο στυλ μου για να ειμαι ειλικρινης, οι πεζοδρομιακες ατακες, τυπου 'μπισταει', 'μουρωνει' , 'ψαρευει' , 'ηθελα να το ξεκ@λιασω αλλα δεν μπορουσα' και αλλα τετοια...
Σιγουρα καποια κλισε υπαρχουν, ειτε γραφει κανεις 'δημοσιογραφιστικα' ειτε πεζοδρομιακα, σε καποιους δεν αρεσουν τα μεν σε καποιους αλλους τα δε...
Θα το εχω υποψιν μου παντως, ισως επαιξε και το ρολο του που ηταν ουσιαστικα μια συντομη γνωριμια, παρα ενα ανετο και ελευθερο td...P.S Το αυτοκινητο δεν ειναι απλα καλο...Ειναι ενα πραγματικο M car, οπως ακριβως ηταν και η πρωτη Μ3, αλλα με την δυναμη που της αξιζει και πιθανοτατα το πιο ευχαριστο και πορωτικο αυτοκινητο σημερα του Μ-division, σιγουρα για τους στενοτερους και πιο σφιχτους δρομους σε χαραξη που διαθετει η χωρα μας...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μ'αρεσει η Μ2. Και μ'αρεσει που εξωτερικά είναι κραυγαλεα και τούμπανο.+1....
Με 75κ ομως θα αγόραζα κάτι άλλο!
-
Peugeot 3008 1.2 Puretech Active Grip
Συντομη βολτα, κυριως επι της Λ. Κηφησιας, στα Βορεια προαστεια.
Απο κοντα, στατικα και ειδικα στο λευκο του td, εδειχνε στα ματια μου λιγο μεγαλυτερο απ' οτι φανταζομουν.
Ειναι αρκετα επιβλητικο το μπροστινο του και δειχνει φουτουριστικο στο προφιλ, αλλα κυριως στο πισω μερος, σε συνδυασμο με τα ιδιαιτερης σχεδιασης φωτα, σαν τρεις φαρδιες καθετες λωριδες, ανα πλευρα, οταν ειναι αναμμενα.Μπαινοντας στο εσωτερικο, το συναισθημα του εντυπωσιασμου, ειναι τουλαχιστον στα ιδια επιπεδα, οπως οταν το πρωτοαντικρυσα απ' εξω...για την ακριβεια μαλλον σε υψηλοτερα επιπεδα.
Παρομοια αισθηση, αυτη δηλαδη καποιου που να παιζει σε ταινια...επιστημονικης φαντασιας, ειχα να νιωσω απο την στιγμη που βρεθηκα για λιγο πισω απο το τιμονι μιας Bmw i3!Σχεδιαστικα προκειται για το πλεον εντυπωσιακο εσωτερικο που εχω δει στην κατηγορια τιμης και οχι μονο.
Τα υλικα ειναι αρκετα καλα, το φινιρισμα αρκετα προσεγμενο και ο συνδυασμος υλικων-χρωματων-σχεδιασης δημιουργει μια πολυ ευχαριστη αισθηση. Δυστυχως δεν εστιασα σε λειτουργειες και διακοπτες στην κεντρικη κονσολα για να εχω μια αποψη σε επιπεδο εργονομιας, μονο καποιες μικρορυθμισεις απο τον κλιματισμο εγιναν, απο την κεντρικη οθονη αφης, κατι αρκετα ευκολο, γρηγορο και χαρις στο σημειο που βρισκεται, χωρις ουσιαστικα να χρειαστει να παιρνει κανεις την προσοχη του απο τον δρομο.Δεν δυσκολευτηκα να βρω την ιδανικη θεση οδηγησης, (1,90μ υψος, 90κιλα) παρα την σκαλωτη ρυθμιση πλατης και το λιγο χαμηλοτερα τοποθετημενο μικροσκοπικο τιμονι, σε σχεση με τα οργανα του ταμπλω.
Αρκετα ανετα λοιπον στην θεση του οδηγου και γενικοτερα ενα ευρυχωρο εσωτερικο, οχι μονο για τους μπροστινους, αλλα και για τους πισω επιβατες, τουλαχιστον ετσι ηταν για εμενα, οταν μετα την βολτα, καθισα δοκιμαστικα πισω ακριβως απο την θεση του οδηγου, με τις δικες μου προηγουμενες ρυθμισεις.
Οπως διαπιστωσα απο το εσωτερικο του, θεωρω οτι 4 ενηλικα ατομα (συν ενα ανηλικο ισως στο κεντρο πισω...) με τις αποσκευες τους, μπορουν να κινηθουν ιδιαιτερα ανετα, ακομα και σε μεγαλα ταξιδια.Ξεκινωντας, ο 3κυλινδρος εδειχνε αρκετα προθυμος και αμεσος στο παραμικρο πατημα του γκαζιου. Μαλιστα αξουγοταν ελαχιστα, μονο μετα το μεσαιο ευρος στροφων γινεται αντιληπτο οτι προκειται για 3cyl κινητηρα και αυτο με κατεβασμενο τζαμι. Το σημαντικοτερο ομως ηταν οτι απουσιαζε παντελως καθε ειδους κραδασμος στο εσωτερικο, αλλα και τυχον σκορτσαρισμα με 2η σχεση ρολλαριστος, κατι που στις χαμηλες στροφες δεν ειναι σπανιο σε πολλες τετοιες υλοποιησεις.
Χαρις την σχεδον ευθεια τοποθετηση του καπω, αλλα και τους μεγαλους εξωτερικους καθρεπτες δεν χρειαζεται πολυς χρονος για να συνηθισει κανεις το μεγεθος του.
Το τιμονι εχει μεταβαλλομενη αισθηση βαρους, αναλογα με την ταχυτητα, σχετικα ελαφρυ στην αρχη και βαραινει σταδιακα. Συνδυαστικα παντως και με την μικρη του διαμετρο η συνολικη αισθηση και πληροφορηση μου φανηκε πολυ καλη για την κατηγορια.
Στα ιδια καλα επιπεδα ενιωσα να λειτουργει και η αναρτηση, παρολη την αποσταση απο το εδαφος το αμαξωμα δεν εγερνε σχεδον καθολου κατα το στριψιμο, δινοντας περισσοτερο την εντυπωση οτι οδηγω ενα καλορυθμισμενο station και οχι ενα Crossover/Suv.
Moνο σε μια-δυο εντονες εγκαρσιες κακοτεχνιες η πισω αναρτηση αντιδρουσε καπως ξερα, κατι που νομιζω οφειλεται σε ενα βαθμο και στα χειμερινα (στανταρ στην μεσαια εξοπλιστικα Active Grip εκδοση) ελαστικα.Οδηγωντας στην ελαφρια κινηση -στην καθοδο, γιατι στην ανοδο ηταν διαφορετικα...- επι της Λ. Κηφησιας, σε καποια μικροκενα πιεσα οσο μπορουσα τον μικρο βενζινοκινητηρα, ωστε να εχω μια καλυτερη εικονα για τις δυνατοτητες του, εχοντας παραλληλα και μια ευγενεστατη και προσχαρη πωλητρια στο δεξι καθισμα.
Με δυο ατομα τουλαχιστον, μπορω να πω οτι το βρηκα αρκετα πιο σβελτο απ' οτι φανταζομουν, για την χωρητικοτητα του κινητηρα αλλα και τον ογκο του αυτοκινητου.
Συγκεκριμενα μεχρι και την 3η σχεση, το τραβηγμα του ηδη απο τις 1,500σαλ περιπου, ηταν απροσμενα δυνατο για την ονομαστικη ροπη των 23χλγ, αν δεν γνωριζα την τιμη θα πιστευα οτι ειναι γυρω στα 30χλγμ, οπως σε αρκετα diesel 1,600αρια, με την διαφορα οτι εδω ο βενζινοκινητηρας δεν ψοφαει πχ στις 3,500σαλ, αλλα εχει να δωσει ακομα τουλαχιστον μεχρι τις 5,000σαλ και επειτα ξεφουσκωνει μεν αλλα σταδιακα και οχι αποτομα.
Ηδη ομως με στροφαρισμα στο στυλ των diesel (μεχρι τις 3,500σαλ και μετα επομενη αλλαγη...) στην προκειμενη
βρισκεσαι να περνας σχεδον...τα παντα γυρω σου, χωρις ιδιαιτερη δυσκολια, χαρις και το ακριβες μεν 6αρι χειροκινητο, παροτι το κουμπωμα για καθε σχεση χρειαζεται λιγο περισσοτερη δυναμη απο το αναμενομενο.Η ηχομονωση επισης μου φανηκε σε αρκετα υψηλα επιπεδα, ακομα και ο θορυβος κυλισης απο τα χειμερινα ελαστικα σχεδον δεν ηταν αντιληπτος, τουλαχιστον σε ταχυτητες των 110km/h.
Δυστυχως δεν υπηρχε η δυνατοτητα να δοκιμασω σε καποια γλυστερη/χωματινη επιφανεια, τις οποιες δυνατοτητες με τα χειμερινα ελαστικα μαζι με καποιο απο τα εναλλακτικα προγραμματα λειτουργιας, που ουσιαστικα προσομειωνει την λειτουργια ενος μπλοκε διαφορικου, οποτε αυτο ειναι κατι για το οποιο δεν εχω αποψη.
Συνολικα παντως μου αφησε πολυ θετικες εντυπωσεις, τουλαχιστον σε συνθηκες απλης, καθημερινης μετακινησης.
Σε οτι αφορα την κατηγορια, εχοντας παρει μια γευση οδηγικα απο qashqai 1.2, Tiguan 1.4/125, X1 1.5 βενζινη και Κadjar 1.5 diesel, θεωρω οτι το 3008 ειναι πολυ κοντα στην Χ1 , σε αισθηση ευχαριστησης, (feel good factor?) αλλα και οδηγησης και ανταποκρινεται σχεδον στα ιδια επιπεδα, οπως ακριβως ειναι και η διαφορα τιμης που τα χωριζει, στις αντιστοιχες εκδοσεις και εξοπλισμους. -
Άλλη μία εξαιρετική κριτική από τον Γρηγόρη! Να είσαι καλά που μας προσφέρεις τόση χρήσιμη πληροφορία!
-
Γρήγορη, θα χαρακτήριζες τον κινητήρα για τον ρόλο του αυτοκινήτου ως επαρκή ή οριακό;
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Γρήγορη, θα χαρακτήριζες τον κινητήρα για τον ρόλο του αυτοκινήτου ως επαρκή ή οριακό;Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εμενα μου φανηκε επαρκεστατος...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Peugeot 3008 1.2 Puretech Active GripΣυντομη βολτα, κυριως επι της Λ. Κηφησιας, στα Βορεια προαστεια.
...
Συνολικα παντως μου αφησε πολυ θετικες εντυπωσεις, τουλαχιστον σε συνθηκες απλης, καθημερινης μετακινησης.Ωραία, περιεκτική παρουσίαση ενός μοντέλου που θα αρέσει σε παρα πολύ κόσμο που λοξοκοιτά λάγνα την ανανεωμένη γκάμα της Πεζό!
Τώρα πρέπει να χωνέψουμε πως πλέον ανεβάζοντας αρκετά τον πήχυ ΚΑΙ τα Πεζό ξέφυγαν λίιιιγο σε τιμή. Ακόμα και στη βασική έκδοση του 3008, το μεσαίο FWD SUV της έχει αλμυρή τιμή, κάνοντάς το να μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις. Ισως να μας πείσει τελικά η καλή πορεία του 3008, ώστε να το πάρουμε απόφαση με το... 3009!
-
@The_Emperor
Eυχαριστω!@theoM5
Nα σαι καλα Τεο! Welcome Back! -
Να'σαι καλά Γρήγορη! [emoji106][emoji106][emoji106]
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Seat Ateca 1.0 Tsi Style
Δεν εχει περασει πολυς καιρος οπου δημιουργηθηκαν αρκετα υψηλες προσδοκιες για το νεο crossover της Seat, μετα και απο τις θετικες εντυπωσεις που εχουν καταγραφει σε Ελληνικο και ξενο τυπο.
Απο κοντα δειχνει αρκουντως επιβλητικο, με σχημα που φερει περισσοτερες γωνιες αντι καμπυλες, εντουτοις με σχεδιαστικες γραμμες που δεν 'φλυαρουν' δεν κουραζουν στο ματι, παραπεμποντας περισσοτερο σε ενα πρωτιστως λειτουργικο -οχι φαντεζι- αλλα και συγχρονο crossover με μινιμαλιστικες τασεις ως προς τον σχεδιασμο, ο οποιος σαν να 'φωναζει' στα ματια μου σε στυλ, 'ηρθα εδω για να μεινω, διακριτικα μεν αλλα και διαχρονικα, σε αντιθεση με αλλα (σχεδια) που γινονται βαρετα/δειχνουν την ηλικια τους μετα απο 4-5 χρονια'.
Το αυτοκινητο του td ηταν στην ενδιαμεση εξοπλιστικη εκδοση style σε οτι αφορα την γκαμα του Ateca, -συγκεκριμενα η πλουσιοτερη για την περιπτωση του 3κυλινδρου βενζινοκινητου- , με αρκετα τεχνολογικα γκατζετ ενεργητικης ασφαλειας να δινουν το παρων, ηδη απο την βασικη εκδοση (reference) οπως, Hill hold assist, XDS (ηλεκτρομπλοκε), Front Assist & περιοριστη ταχυτητας, αινιχνευση κοπωσης οδηγου.
Στην εκδοση (style) του td, υπαρχουν επιπλεον, διζωνικος κλιματισμος, cruise control, αισθητηρες παρκαρισματος πισω, δερματινο τιμονι/λεβιες ταχυτητων, κεντρικη κονσολα με υποβραχιονιο αλλα και αεραγωγους για τους πισω επιβατες, οπως και πισω υποβραχιονιο, με συστημα αναδιπλωσης και φορτωσης για μεγαλα σε μηκος αντικειμενα, αλλα και εγχρωμη οθονη αφης 5ιντσων.
Τελος στανταρ ειναι και οι 17αρες ζαντες αλουμινιου, μαζι με μαυρες ραγες οροφης.Περνωντας στο εσωτερικο, η προσπαθεια που εχει γινει απο την Seat για μια πολυ ποιοτικη εικονα, ειναι εμφανης, αν και σχεδιαστικα δεν φαινεται να διαφερει απο αυτο του Leon, χωρις να σημαινει οτι αυτο ειναι κατι κακο.
Η εργονομια και το φινιρισμα βρισκονται σε υψηλα επιπεδα για το μικρομεσαιο crossover που κοστιζει σχεδον 22κ ευρω, κατι που σε συνδυασμο με την γενικοτερη ευρυχωρια, αλλα και καλη ορατοτητα, αφηνουν εν τελη μια αρκετα ευχαριστη αισθηση.Η θεση οδηγησης ειναι οσο ψηλη χρειαζεται για την καλυτερη -συγκριτικα με τα κοινα επιβατικα- περιφερειακη ορατοτητα που απολαμβανει η συγκεκριμενη κατηγορια, αλλα ταυτοχρονα, σωστη, με τις αποστασεις των χειριστηριων να ειναι οπως ακριβως πρεπει, αλλα και ετσι ωστε να νιωθεις οτι καθεσαι 'μεσα' στην καμπινα και οχι 'απο πανω' οπως συμβαινει με καποια αλλα αυτοκινητα, δημιουργωντας ετσι ολες τις προυποθεσεις για μια ξεκουραστη και αγχολυτικη μετακινηση.
Ξεκινοντας, το πρωτο πραγμα που εκτιμας ειναι η ευκολια ολων των χειριστηριων, απο το ελαφρυ αλλα ακριβες -και με καλη αισθηση στην συνεχεια οταν ανεβουν τα χλμ- τιμονι, μεχρι και το εξαιρετικο σε ακριβεια και ευκολοχρηστο στην καθε αλλαγη, επιλογεα ταχυτητων.
Ο 3κυλινδρος κινητηρας εχει ιδιαιτερα διακριτικη χροια, ειναι ακομα πιο ησυχος απο τον ηδη εξαιρετικο σε ποιοτικα χαρακτηριστικα, 1,200αρη της Peugeot που ειχα γνωρισει οδηγικα στο 3008.
Τραβαει και αυτος αρκετα ζωηρα απο χαμηλες στροφες, -αν και οχι τοσο εντονα οσο του Peugeot- και απλωνει την δυναμη/ροπη του πολυ γραμμικα αλλα και αρκουντως ικανοποιητικα, για το χαμηλο βαρος του, -για την κατηγορια-
που χαρις και την νεα πλατφορμα MQB της VAG, δεν ξεπερνα τα 1,300κιλα με τον συγκεκριμενο κινητηρα.Τις εντυπωσεις βεβαια εκλεψε το συνολικο στησιμο του αυτοκινητου. Ο συνδυασμος ενος πολυ στιβαρου σε αισθηση πλασιου, με περιορισμενο βαρος, αλλα και καλορυθμισμενη αναρτηση με σπορτιφ διαθεσεις, χωρις ομως να κοπαναει ξερα και να κουραζει, ειναι ανικητος πραγματικα, για την κατηγορια και κοστος του συγκεκριμενου.
Και εδω ακριβως ειναι που θα πρεπει να ειπωθει οτι χαρις και στο σωστα ρυθμισμενο σε αισθηση τιμονι, αλλα και σαφεστατο-ευχαριστο επιλογεα, η οδηγικη αισθηση του 3κυλινδρου Ateca ειναι οτι πιο κοντινο, μαλιστα ειναι απειλητικα κοντα, στην αισθηση που αποκομμιζει κανεις πισω απο το τιμονι μιας 3κυλινδρης βενζινοκινητης Χ1...!!!Χαρις σε αυτο ακριβως το ολοκληρωμενο πακετο 'οδηγικης αισθησης', που σε εμπνεει και σου δινει αυτοπεποιθηση για πραγματικα γρηγορη οδηγηση, ο κινητηρας των 1,000κ.εκ ενω ειναι απολυτως αξιοπρεπης για να κινησει με ανεση και ασφαλεια τα μολις 1280κιλα του, δειχνει -μετα απο αρκετα επιθετικη οδηγηση η αληθεια...- λιγος για τις δυνατοτητες του αμαξωματος.
Κατι που λιγο-πολυ θυμιζει τα συναισθηματα που προκαλει και η οδηγηση μιας 3κυλινδρης βενζινοκινητης -χειροκινητη- Χ1, απλως εδω ισως λιγοτερο συγκριτικα -τουλαχιστον σε αισθηση αφου στο Ateca υπηρξε και συνοδηγος στην βολτα- , κατι που σε συνδυασμο και με την σημαντικη διαφορα τιμης και εφοσον δεν προκειται για μια premium προταση, δεν φαινεται να ενοχλει/στενοχωρει σε τελικη αναλυση.Παντως το ελαφρυ της κατασκευης, βοηθησε ωστε ο μικρος βενζινοκινητηρας να μην καταναλωσει υπερβολικες ποσοστητες, παρολο το βαρυ ποδι που ειχα συνηθως, για τους ευχαριστους λογους (οδηγοκεντρικης αισθησης) που ανεφερα και πριν.
Συγκεκριμενα σε μια διαδρομη 30χλμ περιπου, με ενα μικρο ελευθερο απο κινηση κομματι, να ακολουθει σε ενα αλλο με αρκετα σταματα-ξεκινα λογω φαναριων, η καταναλωση εφτασε στα 8,3l/100km, μια αρκετα προσεγμενη μεση τιμη νομιζω για κυριως σβελτη μετακινηση, χωρις σχεδον ιχνος προσπαθειας για οικονομικοτερη οδηγηση -δηλαδη με αλλαγες σε βελτιστο χαμηλο-μεσαιο ευρος στροφων-, αλλα κυριως με στροφαρισμα μεχρι τις 5,000σαλ...Οπερ και τιμες κατω των 8l/100km θεωρω οτι ειναι απολυτως εφικτες, χωρις παραλληλα ο ρυθμος μετακινησης να θεωρειται αργος, ή πιο αργος σε σχεση με τα γυρω αυτοκινητα.
Συμπερασματικα και εχοντας μονο μια μικρη επιφυλαξη για τις δυνατοτητες του νεου Kuga, -καθοτι αφενως δεν υπαρχει αντιστοιχη οδηγικη γνωριμια (οπως πχ με Qashqai, Kadjar, 3008, 500Χ) και αφετερου, επειδη διαβαζω/ακουω ιδιαιτερα θετικα σχολια για την οδηγικη του αισθηση και συμπεριφορα-, πιστευω οτι προκειται για την καλυτερη ισως προταση αυτη την στιγμη στα δικινητα μικρομεσαια crossover, κατω απο τα 30κ ευρω.
-
Για το Kuga που αναφερεις Γρηγορη, η δικια μου αποψη (εχοντας οδηγησει και τα 2) ειναι οτι το Kuga εχει καλυτερη ποιοτητα κυλισης και ανεση, αντιστοιχο κρατημα (επι της ουςιας), αλλα λιγοτερο σπορτιφ συμπεριφορα (αν και το st line πλησιαζει αρκετα) και φυσικα πολυ καλυτερο εξοπλισμο. Οποτε ειναι θεμα αναγκων στο τελος της ημερας.
ΥΓ: και το S Cross μου ειχε φανει αντιστοιχα καλο σε οδικη συμπεριφορα και σπορτιφ αισθηση.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Για το Kiga που αναφερεις Γρηγορη, η δικια μου αποψη (εχοντας οδηγησει και τα 2) ειναι οτι το Kuga εχει καλυτερη ποιοτητα κυλισης και ανεση, αντιστοιχο κρατημα (επι της ουςιας), αλλα λιγοτερο σπορτιφ συμπεριφορα (αν και το st line πλησιαζει αρκετα) και φυσικα πολυ καλυτερο εξοπλισμο. Οποτε ειναι θεμα αναγκων στο τελος της ημερας.ΥΓ: και το S Cross μου ειχε φανει αντιστοιχα καλο σε οδικη συμπεριφορα και σπορτιφ αισθηση.
Νομιζω οτι οι διαφορες εντοπιζονται κυριως απο την οποια οικονομικη διαφορα και αντιστοιχη εξοπλιστικη εκδοση.
Δηλαδη εαν καποιος δεν εχει πολυ συγκεκριμενες απαιτησεις σε εξοπλισμο, (πχ τoυς Led προβολεις ή δερμα/αλκανταρα, ηλιοροφη κτλ) αλλα θελει ενα καλοφτιαγμενο και οδηγοκεντρικο crossover, το Ateca στην εκδοση Style, στα 22,5κ ευρω που κοστιζει, δειχνει πολυ καλο value for money.Για το S-cross δεν εχω προσωπικη οδηγικη αποψη, απλως το εχω δει απο κοντα και εχω διαβασει οντως θετικα σχολια για το οδηγικο του προφιλ. Αισθητικα παντως, μεσα εξω προσωπικα θεωρω οτι ειναι υποδυεστερο του Ateca.
To Κuga στην St-line εκδοση η οποια και ειναι -για τα δικα μου γουστα τουλαχιστον- υπερπληρης, στα 25κ ευρω, πιθανολογω οτι περαν των εντυπωσεων σου, που επιβεβαιωνονται και απο ξενα/Ελληνικα αρθρα, μαλλον θα ειναι και εξισου ενδιαφερον οδηγικα με το Ateca.
Απλως το συγκεκριμενο ξεφευγει λιγο σε εξωτερικες διαστασεις (νομιζω 4,52μετρα μηκος), μαζι και με το 3008, σε σχεση με τα περισσοτερα μικρομεσαια crossover που κινουνται στα 4,35μετρα περιπου.Συμφωνω βεβαια οτι στην τελικη εξισωση, μπαινουν οι αναγκες και τα γουστα, σε οτι αφορα το οδηγικο προφιλ αλλα και εμφανιση, εντος και εκτος...
-
Nομιζω η διαφορα του βαρους μεταξυ Ατεκα και Κουγκα ειναι πολυ μεγαλη. Αν κανει 22.5 τωρα σε 1-2 χρονια η τιμη θα πεσει κατω απο τα 20 και εκει θα ειναι καλη αγορα για οικονομικη λυση καινουριο αυτοκινητο. Γρηγορη, ημιακαμπτο αξονα δεν εχει πισω το 1.0? Τα καθισματα πως ηταν (στα φθηνα μοντελλα του γκρουπ τα καθισματα δεν ειναι καλα). Ποσα χρονια εγγυηση εχει?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Nομιζω η διαφορα του βαρους μεταξυ Ατεκα και Κουγκα ειναι πολυ μεγαλη. Αν κανει 22.5 τωρα σε 1-2 χρονια η τιμη θα πεσει κατω απο τα 20 και εκει θα ειναι καλη αγορα για οικονομικη λυση καινουριο αυτοκινητο. Γρηγορη, ημιακαμπτο αξονα δεν εχει πισω το 1.0? Τα καθισματα πως ηταν (στα φθηνα μοντελλα του γκρουπ τα καθισματα δεν ειναι καλα). Ποσα χρονια εγγυηση εχει?Το 1,000αρι Ateca, συμφωνα με τα τεχνικα χαρακτηριστικα του φυλλαδιου που μου εδωσαν ζυγιζει 1,280κιλα.
To βενζινοκινητο χειροκινητο Κuga 150ιππων, συμφωνα με το ηλεκτρονικο φυλλαδιο της επισημης ιστοσελιδας ζυγιζει 1,503κιλα με την αντιστοιχη μεθοδολογια καταμετρησης (εδω αφαιρωντας τα καταγεγραμμενα 75κιλα για οδηγο)Απ' οσο γνωριζω ημιακαμπτο εχει το Ateca μεχρι ΚΑΙ την προσθιοκινητη εκδοση με 150ps.
Στην 4κινητη με 150ps (και πανω) εχει ανεξαρτητη. Παντως για την ιστορια η συνολικη αισθηση απο την αναρτηση και την αποσβεση ηταν σε αριστα επιπεδα, μισο κλικ πιο σπορτιφ απο την εξαιρετικη αναρτηση του 3008 που επισης φερει ημιακαμπτο πισω αξονα. Οποτε η υλοποιηση της πισω αναρτησης, δεν αποτελει -σε αυτες τις δυο περιπτωσεις τουλαχιστον- αποτρεπτικο παραγοντα.Για τα καθισματα θα συμφωνησω οτι στην style εκδοση, η στηριξη δεν ειναι στα καλυτερα δυνατα επιπεδα, κυριως ομως για οσους εχουν ευαισθησιες με την μεση τους για παραδειγμα.
Συγκεκριμενα, για να εχει κανεις δυνατοτητα σφιχτοτερης στηριξης στην πλατη του καθισματος, στο υψος της μεσης, θα πρεπει να επιλεξει τα -εξτρα- σπορτιφ καθισματα με υφασμα αλκανταρα, τα οποια κοστιζουν 500ευρω, αντιτιμο που θεωρω οτι αξιζει για την απολυτως ανατομικη στηριξη που προσφερουν αλλα και για την αναβαθμισμενη εικονα του εσωτερικου που δινουν χαρις την επενδυση απο αλκανταρα.Απλως το προβλημα με τις προσφατες αλλαγες στην ταξινομηση και την κλιμακωτη φορολογηση σε σχεση με την λιανικη προ φορων, ειναι οτι στην συγκεκριμενη εκδοση, εαν προστεθει οτιδηποτε αλλο μετα το μεταλλικο χρωμα, ξεφευγει απο το φορολογικο σκαλοπατι που αντιστοιχει στα 17κ ευρω (προ φορων) και διπλασιαζεται(!!!) ο φορος ταξινομησης, με αποτελεσμα η τελικη τιμη πχ με τα εξτρα καθισματα να ειναι γυρω στα 1,500ευρω παραπανω, αντι 500ευρω.
Βεβαια ειναι καποια πακετα προσφορων που αφενως αξιζουν με το παραπανω (οπως Led προβολεις μαζι με πιο εντυπωσιακες διχρωμες ζαντες 17'' στα 800ευρω ή πακετο media plus με οθονη 8'' και 10 ηχεια συν cd player στο ντουλαπακι συνοδηγου, με 450ευρω) και αφετερου η αντιπ/σωπεια κανει καποια επιπλεον εκπτωση, εαν παρεις πχ αυτα τα τρια εξτρα, -οπως εβαλα στην διαμορφωση, δηλαδη σπορ καθισματα συν πακετο led-ζαντων συν media plus- με τελικη τιμη μετα την εκπτωση, στα 25κ ευρω (αντι 25,600ευρω) ετσι ωστε να εξομειωθει σχεδον η υψηλοτερη φορολογηση...Απλως εκει πλεον στα 25κ ευρω, αγγιζεις την St-Line εκδοση του -βαρυτερου βεβαια και μεγαλυτερου σε διαστασεις- Kuga, αυτοκινητο για το οποιο διαβαζω-βλεπω εξαιρετικα σχολια γενικοτερα...
Για αυτο και ξεκαθαρισα οτι το θεωρω ισως την καλυτερη επιλογη, ΑΛΛΑ στην συγκεκριμενη εξοπλιστικη εκδοση και εφοσον ο υποψηφιος αγοραστης δεν εχει ιδιαιτερες απαιτησεις σε εξοπλισμο, περαν αυτων που προσφερονται εδω, στο συνολικο κοστος των 22κ ευρω για την αντιστοιχη κατηγορια.Η εγγυηση ειναι 4χρονια (μονοκομματη) εργοστασιακη, οχι πχ 2+2...
Οδήγησα....