-
RWD, τυπογραφικό λάθος [emoji1]
-
Skoda Fabia 1000 cc 75 άλογα λοιπόν.
Το οδηγούσα μέσα στη πόλη αρκετό καιρό. Σήμερα το έβγαλα λίγο και στο ΒΟΑΚ. Οι εντυπώσεις που μου άφησε είναι άριστες.
Τα αρνητικά του είναι προφανή και γνωστά. Δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο σε καμμία περίπτωση, προφανές. Έχει και μια καθυστέρηση στην απότομη επιτάχυνση, προφανές σε όλα αυτά τα VAG.
Το εσωτερικό του είναι από πολύ καλό έως άριστο. Ψηφιακές ενδείξεις στο ταμπλό, ρύθμιση του καθίσματος σε ύψος, ρύθμιση της πλάτης, ρύθμιση του τιμονιού. Ευχάριστο το σχετικά μεγάλο κυκλικό που ρυθμίζει την ένταση της φωνής του ραδιοφώνουν το οποίο είναι παράλλα και οθόνη που αναγράφει ποιό σταθμό ακούς. Σε ψηφιακή μορφή φυσικά.
Θήκες για μικροαντικείμενα, άνετο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Πίσω θα χωρέσει 3 ενήλικες με ότι αυτό συνεπάγεται με τις επιπτώσεις στις μέτριες επιδόσεις με ένα άτομο.
Το αστέρι της υπόθεσης ήταν για μένα το τιμόνι. Για τα δικά μου τα γούστα είναι ιδανικό για την πολή. Στρίβει εύκολα και με ακρίβια, ενώ το ίδιο σταθερό είναι και στα πολλά χλμ όπου με 160 δεν έδειχνε σημάδια αστάθειας και απορωφούσε εύκολα τις ατελείωτες ανωμαλίες του οδοστρώματος. Ίσως δεν φτάνει την ποιότητα των τιμονιών από ένα γαλλικό. Είναι όμως άριστο.
Σαν γενικό συμπέρασμα, το αυτοκίνητο αυτό είναι πολύ καλή επιλογή τόσο σαν πόλεως, όσο και για ταξίδια 1-2 άτομα, ή έστω και για το παιδάκι τους. Κι αυτό το λέω για όσους θέλουν ρεπρίζ και επιταχύνσεις επιπέδου μεγαλύτερων μοτερ και κατηγοριών. Όποιος δεν έχει τέτοια θέματα, μπορεί να βάλει και μεγαλύτερη παρέα και να πάει την εκδρομή του.Πολλά λοιπόν!!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Skoda Fabia 1000 cc 75 άλογα λοιπόν.Τι έτους είναι αυτό; Το σύγχρονο;
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Skoda Fabia 1000 cc 75 άλογα λοιπόν.
Τι έτους είναι αυτό; Το σύγχρονο;
Ναι, το τελευταίο.
-
Επεσε στα χερια μου ένα civic 1.4 mk7 ,εκεινο γυρω στο 2003.. Αδιαφορια σκετη οδηγικα, σκληρο χωρις λογο και απελπιστικα βαρετο εσωτερικο. Κιβωτιαρα βεβαια. απίστευτα ησυχο ρελαντί και 'ραφιναρισμενο' μοτερακι.
-
Αυτό σε 1600 ήταν πολύ καλό Χρήστο. Υπέροχο μοτέρ!!!
-
Βρε Δια σα καρο ηταν πανω στο δρομο.. πολύ κακη αισθηση ιδιως από κυλιση με εργοστασιακούς τροχους.. σα μικρότερης κατηγοριας αμαξι σ αυτό το τομεα.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Βρε Δια σα καρο ηταν πανω στο δρομο.. πολύ κακη αισθηση ιδιως από κυλιση με εργοστασιακούς τροχους.. σα μικρότερης κατηγοριας αμαξι σ αυτό το τομεα.Καλά δεν ξέρεις και σε τι κατάσταση ήταν το συγκεκριμένο (μιλάμε για 14 χρονών αμάξι, έτσι;). Έτσι την έχω πατήσει με νοικιάρικη Τζουλιέτα σαν πρώτη επαφή με το μοντέλο. Λέω αμάν, τι χάλι είν' τούτο; Αργότερα οδήγησα κάποια άλλη όμως...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Βρε Δια σα καρο ηταν πανω στο δρομο.. πολύ κακη αισθηση ιδιως από κυλιση με εργοστασιακούς τροχους.. σα μικρότερης κατηγοριας αμαξι σ αυτό το τομεα.Μήπως είχε και τα εργοστασιακά λάστιχα , πάντως χωρίς πλάκα η κύλιση βελτιώνεται εντυπωσιακά με ένα σετ καινούργιων ελαστικών ειδικά αν προέρχεται από 'μαλακούς' κατασκευαστές (Michelin κλπ)
-
Πολλά μπορεί να παίζουν, από τελειωμένα αμορτισέρ, μέχρι παραφουσκωμένα λάστιχα. Πάντως σε συναδέλφου που το είχε από καινούριο δεν παρατήρησα τίποτα άσχημο στην κύλιση.
-
Ναι ναι...μπορει να ηταν και χωρις πορτες και να μπαινε και αερας μεσα... Ο αλλος ταχα μου δε καταλαβε τι εννοω με τους εργοστασιακους τροχους οταν μιλαμε για κυλιση-ανεση
Για οποιο αμαξι γραφω παντα ειναι καλοσυντηρημενο ακριβως γιατι δεν εχει κανενα νοημα να γραψω για αμαξι παραποιημενο-ασυντηρητο. Θα μπορουσα να γεμισω σελιδες για τετοια που εχουν πεσει στα χερια μου. -
Ωραίο μοτέρ και κιβώτιο. Κατά τα άλλα, κάτω του μετρίου. Φαντάζομαι ήταν και αξιόπιστο.
-
Οδήγησα στη Γερμανία για 2 μέρες μια AMG GLE 63s Coupé , με το γνωστό V8 biturbo κινητήρα των 5,5l και ιπποδύναμη 585PS. Αυτό που ήταν το πιο εντυπωσιακό ήταν ο θόρυβος και τα σκασίματα από την εξάτμιση. Η δύναμη είναι φυσικά τεράστια, όπως όμως και το βάρος του αυτοκινήτου. Στην Αutobahn κινείσαι άνετα με 220+km/h (μέχρι τα 255 που επεμβαίνει ο κόφτης) και το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά σταθερό. Σε σύγκριση με το δικό μου Α6 biturbo diesel με τα 313 άλογα, μπορώ να πώ ότι αν και ροπές των δυο κινητήρων δεν απέχουν πολύ (650Nm για το Audi και 750Nm για τη Mercedes) η μεγάλη διαφορά στην ιπποδύναμη φαίνεται κυρίως πάνω από τα 180-200km/h.
Αν και κάτοχος Audi πρέπει να πω ότι η Mercedes φτιάχνει σήμερα τα πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα, τόσο σχεδιαστικά όσο και μηχανολογικά. -
-
Σχεδιαστικά όλα τα σύγχρονα μερσεντες μοιάζουν με κορεάτικα.....
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Σχεδιαστικά όλα τα σύγχρονα μερσεντες μοιάζουν με κορεάτικα.....και τα σύγχρονα κορεάτικα με μερσέντες!!!
πάντως στο δρόμο που είδα μια gle σχεδιαστικά ήταν όντως κάπως .......ιδιαίτερα το πίω μέρος. -
Ένα δικιο το έχεις
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Σχεδιαστικά όλα τα σύγχρονα μερσεντες μοιάζουν με κορεάτικα.....Εεε;;; Σε έχασα λίγο εδώ. Ειρωνικά το λες ή εννοείς κάτι που δεν πιάνω;
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Σχεδιαστικά όλα τα σύγχρονα μερσεντες μοιάζουν με κορεάτικα.....
Εεε;;; Σε έχασα λίγο εδώ. Ειρωνικά το λες ή εννοείς κάτι που δεν πιάνω;
Εννοώ ότι η εμφάνισή τους μοιάζει με κινέζικα/κορεάτικα προηγούμενων δεκαετιών κιόλας.
Καμία σχέση με το γνωστό γερμανικό σχεδιασμό! -
Κοίτα, δεν ξέρω για αυτό που λες, πάντως τις προάλλες πρώτη φορά μπέρδεψα μια E class και νόμιζα πως ήταν c class. Παλαιότερα αυτό δε μπορούσε να συμβεί με τις Μερσεντες.
Οδήγησα....