-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Εχετε ακουσει/διαβασει κατι περι ηλεκτρομαγνιτικου πεδιου και εκθεση σε ακτινοβολια,λογω των μπαταριων στα υβριδικα/ηλεκτρικα οχηματα;;;;
Σίγουρα κάτι τέτοιο ισχύει, σε τι βαθμό και πόσο επικίνδυνη είναι, δεν ξέρω.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εχετε ακουσει/διαβασει κατι περι ηλεκτρομαγνιτικου πεδιου και εκθεση σε ακτινοβολια,λογω των μπαταριων στα υβριδικα/ηλεκτρικα οχηματα;;;;
Όχι, αλλά λογικά θα υπάρχει. Απλά δεν ξέρω σε τι επίπεδα και εάν υπάρχει κάποια 'μόνωση' για να μην εισέρχονται στην καμπίνα ή όχι.
Θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να υπάρχει οποιασδήποτε μορφής ηλεκτρομαγνητικό πεδίο στο εξωτερικό μια μπαταρίας, τουλάχιστον όχι σε μέγεθος, ένταση και απόσταση που να προσμετράται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι κάποιες γραμμές του ηλεκτρικού πεδίου που δημιουργούνται μεταξύ των πλακών μπορεί να καμπυλώνουν στις άκρες (όπως συμβαίνει σε έναν πυκνωτή), αυτή η καμπύλωση είναι της τάξης των μερικών microns (μικρόμετρων) και δεν φτάνει ούτε καν μέχρι το κέλυφος της μπαταρίας, πόσο μάλλον να εισέλθει στο χώρο επιβατών.
Πιο πολύ θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει η μόνωση και διαδρομή των καλωδιώσεων του υβριδικού συστήματος, καθώς λόγω υψηλής τάσης λειτουργίας (π.χ. στο Prius είναι στα 270-290V) δημιουργείται ηλεκτρομαγνητικό πεδίο σε όλη τη διαδρομή τους.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Όχι, αλλά λογικά θα υπάρχει. Απλά δεν ξέρω σε τι επίπεδα και εάν υπάρχει κάποια 'μόνωση' για να μην εισέρχονται στην καμπίνα ή όχι.
Θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να υπάρχει οποιασδήποτε μορφής ηλεκτρομαγνητικό πεδίο στο εξωτερικό μια μπαταρίας, τουλάχιστον όχι σε μέγεθος, ένταση και απόσταση που να προσμετράται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι κάποιες γραμμές του ηλεκτρικού πεδίου που δημιουργούνται μεταξύ των πλακών μπορεί να καμπυλώνουν στις άκρες (όπως συμβαίνει σε έναν πυκνωτή), αυτή η καμπύλωση είναι της τάξης των μερικών microns (μικρόμετρων) και δεν φτάνει ούτε καν μέχρι το κέλυφος της μπαταρίας, πόσο μάλλον να εισέλθει στο χώρο επιβατών.
Πιο πολύ θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει η μόνωση και διαδρομή των καλωδιώσεων του υβριδικού συστήματος, καθώς λόγω υψηλής τάσης λειτουργίας (π.χ. στο Prius είναι στα 270-290V) δημιουργείται ηλεκτρομαγνητικό πεδίο σε όλη τη διαδρομή τους.
Σωστά
-
Επειδή δεν το κατέχω: Από την μπαταρία δεν έχουμε θέμα. Έχουμε όμως από τα καλώδια ενδεχομένως (σωστά?) και έχουμε και από το μοτέρ ή όχι?
-
Επειδή δεν το κατέχω: Από την μπαταρία δεν έχουμε θέμα. Έχουμε όμως από τα καλώδια ενδεχομένως (σωστά?) και έχουμε και από το μοτέρ ή όχι?Από όπου περνάει ρεύμα υπάρχει η/μ ακτινοβολία, και όχι μόνο, το θέμα είναι το μήκος κύματος και η ένταση.
Η καλωδίωση στάνταρ είναι θέμα αφού περνάει ρεύμα μεγάλης έντασης, το μοτέρ επίσης.
Ο μόνος τρόπος για να δεις αν πραγματικά υπάρχει θέμα είναι σε ένα test drive σε πραγματικές συνθήκες με ένα ανιχνευτή η/μ ακτινοβολίας. -
Ευχαριστώ!!
Άρα πρέπει να πάρουμε ένα τέτοιο μηχάνημα και ένα i3 / Prius κλπ και να τα μετρήσουμε.
-
Ευχαριστώ!!Άρα πρέπει να πάρουμε ένα τέτοιο μηχάνημα και ένα i3 / Prius κλπ και να τα μετρήσουμε.
Καλό θα ήταν. Πιστεύω ότι οι εταιρίες πρέπει να είναι αναγκασμένες να δημοσιεύουν και δείκτες SAR σε κάθε θέση του αυτοκινήτου. Και όχι μόνο στα υβριδικά/ηλεκτρικά, αλλά σε όλα τα αυτοκίνητα με μπλε δόντια wifi κλπ
-
Μιας και μιλάμε για υβριδικά/ηλεκτρικα κλπ, ανυπομονώ να οδηγήσω το τελευταίο Prius. Μετά το ΄Παρίσι όπου εντυπωσιάστηκα με τον ταξιτζή που το οδήγαγε να μου ΄λέει τα καλύτερα, την ίδια ακριβώς εντύπωση αποκόμισα και στη Βαλένθια. Το αμάξι άψογο με τον ταξιτζή να μου λέει ακριβώς το ίδιο: ντίζελ τέλος για ταξί εφόσον οι μπαταρίες αντέξουν, και περιμένουν τη Μερσεντές και τους άλλους να βγάλουν καλά υβριδικά σύντομα.
Επίσης αυτός στη Βαλένθια μου είπε ότι τα Τέσλα σε ζεστά κλίματα με συνεχή χρήση κλιματισμού έχουν πολύ μεγάλη μείωση της αυτονομίας και ότι δεν κάνουν για ταξί (ενώ πχ στη Νορβηγία δεν έχουν θέματα).Το Prius και εγώ θα ήθελα, γιατί το Auris που οδήγησα (τον Αύγουστο) με απογοήτευσε. Το Prius είναι μια κατηγορία επάνω και ο πωλητής μου είπε ότι είναι πολύ καλύτερο από το Auris.
Όχι, το Auris hybrid μέσα έξω και σε συμπεριφορά στο δρόμο δεν μου αρέσει και εμένα καθόλου.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Ευχαριστώ!!
Άρα πρέπει να πάρουμε ένα τέτοιο μηχάνημα και ένα i3 / Prius κλπ και να τα μετρήσουμε.
Καλό θα ήταν. Πιστεύω ότι οι εταιρίες πρέπει να είναι αναγκασμένες να δημοσιεύουν και δείκτες SAR σε κάθε θέση του αυτοκινήτου. Και όχι μόνο στα υβριδικά/ηλεκτρικά, αλλά σε όλα τα αυτοκίνητα με μπλε δόντια wifi κλπ
Ρωτησα,καθως χθες ειχα μια συζητηση σχετικη και ο τυπος μου ειπε οτι κρατανε το μυστικο οσο μπορουν πριν σκασει η ειδηση μπομπιτσα!!! Τι να πω.....θα δειξει
-
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Εντάξει όχι και έτσι αλλά ένα θεματάκι σίγουρα υπάρχει
nickthetrib from tapatalk
-
Ολες οι ερευνες απο αξιοπιστους ανεξαρτητους οργανισμους ειναι καθησυχαστικες.
No Danger from Magnetic Fields in Electric Cars
(http://www.sintef.com/home/news-from-ge ... tric-cars/)
Magnetic Field Exposure and Cancer
(http://www.cancer.gov/about-cancer/caus ... fact-sheet)
Electric and Magnetic Fields Associated with the Use of Electric Power
(http://www.niehs.nih.gov/health/materia ... sh_508.pdf)
Increasing incidence of childhood leukaemia: a controversy re-examined
(http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2360402/) -
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Ολες οι ερευνες απο αξιοπιστους ανεξαρτητους οργανισμους ειναι καθησυχαστικες.No Danger from Magnetic Fields in Electric Cars
(http://www.sintef.com/home/news-from-ge ... tric-cars/)
Magnetic Field Exposure and Cancer
(http://www.cancer.gov/about-cancer/caus ... fact-sheet)
Electric and Magnetic Fields Associated with the Use of Electric Power
(http://www.niehs.nih.gov/health/materia ... sh_508.pdf)
Increasing incidence of childhood leukaemia: a controversy re-examined
(http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2360402/)OK τότε, πάω πάσο.
-
VW Tiguan 2.0 TDI 4MOTION DSG 150ps
Δεύτερη φορά που πάω να γράψω κριτική, την πρώτη πάτησα κάτι που δεν έπρεπε και χάθηκαν όλα!
Λοιπόν , πρώτη γνωριμία με το αμάξι από κοντά χθες, θα έχω την ευκαιρία για περισσότερο και τις επόμενες μέρες, όσο θα είναι εδώ φίλος που το έφερε από βόρεια Ελλάδα!
Για την εμφάνιση τη γνώμη μου την έχω ξαναγράψει. Σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο, αλλά αρκετά συντηρητικό από την άλλη. Φαντάζομαι ότι είναι κάτι που οι φίλοι της εταιρίας αποδέχονται όμως και δεν είναι απαραίτητα αρνητικό για πολλούς
Από χώρους το αμάξι είναι ιδανικό για οικογένεια! Όχι μόνο είναι ευρύχωρο, αλλά και δείχνει τέτοιο! Η καμπίνα γεμάτη με αποθηκευτικούς χώρους που βολεύουν για ένα σωρό μικρά και μεγαλύτερα αντικείμενα! Η εργονομία χτυπάει κορυφή! Ο χώρος αποσκευών επίσης πολύ άνετος για πολλά μπαγκάζια. Στα θετικά και ο πίνακας οργάνων μπροστά στον οδηγό, πιο όμορφος - για τα δικά μου γούστα - από τον αντίστοιχο της Χ1 μου! Η ηχομόνωση επίσης εξαιρετική, αν και ο κινητήρας όταν ζορίζεται ακούγεται...
Αναφορικά με τα υλικά στην καμπίνα η ποιότητα είναι καλή μεν, αλλά τα σκληρά πλαστικά σαφώς περισσότερα από ό,τι περίμενα. Εάν η VW θέλει να συγκαταλέγεται στις premium εταιρίες ασφαλώς θα πρέπει να ανέβει επίπεδο στον τομέα αυτόν, χωρίς να υπονοώ ότι το επίπεδο είναι κακό ή μέτριο. Δεν είναι δηλαδή ,ανάλογο π.χ. εταιριών που έχουν πιο φτηνά μοντέλα και θεωρούνται κατώτερές της. Αυτές τις ξεπερνά ξεκάθαρα το Tiguan, αλλά π.χ. σε σχέση με το εσωτερικό mercedes, bmw και audi που έχω μπει, είναι σίγουρα ένα κλικ πιο κάτω.Στα της οδήγησης, το τιμόνι είναι καλό αλλά κάπως ελαφρύ και όχι τόσο πληροφοριακό όσο θα ήθελα. Το αυτόματο κιβώτιο είναι γενικά καλό, αλλά πολύ αργό στο ξεκίνημα και διστακτικό σε ορισμένα κατεβάσματα. Δεν προβληματίζει τον μέσο οδηγό αλλά και σε καμία περίπτωση δεν εντυπωσιάζει.
Η ποιότητα κύλισης και στον ανοιχτό δρόμο και μέσα στην πόλη μεν καλή, αλλά νομίζω ότι υστερεί ξεκάθαρα έναντι των 'χαμηλότερων' μοντέλων της εταιρίας αλλά και των premium μοντέλων που 'κυνηγά'. Η ανάρτηση δεν είναι ιδιαίτερα άνετη και το αμάξι όταν ζορίζεται σε στροφές νιώθει αρκετά 'άβολα'. Ένιωθα τις ανωμαλίες του δρόμου, αν και γι αυτό ίσως έφταιγαν οι μεγάλοι τροχοί.
Ο όγκος του είναι μεγάλος και η φυσική του θέση σε δρόμους όπως η Εγνατία και όχι σε έντονα στροφιλίκια επαρχιακών δρόμων που επίσης το πήγαμε. Από το κράτημα ομολογώ ότι περίμενα περισσότερα...
Ο κινητήρας καλύπτει τον μέσο οδηγό και ίσως με το παραπάνω αυτόν που 'θέλει να πάει στη δουλειά του', αλλά υπάρχει σίγουρα lag και η δύναμη που θα ζητούσε ένα λίγο ανήσυχος οδηγός δεν εμφανίζεται στον βαθμό που τη θέλει.
Εγώ θα πήγαινα σίγουρα για τα 190 άλογα...Η κατανάλωση μέσα στην πόλη παίζει μεταξύ 8-10, ενώ σε ανοιχτό δρόμο τα 6άρια είναι πολύ εφικτά. Έχει γίνει καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα.
Συνολικά το αμάξι έχει ξεκάθαρα συν και θετικό πρόσημο για τον μέσο οδηγό, ακόμη και για αυτόν που θέλει λίγα παραπάνω. Η τιμή του βέβαια είναι αλμυρή και ίσως πρέπει κάποιος προτού αποφασίσει να δει και άλλες επιλογές - όπως π.χ. το CRV με τα 160 άλογα (τώρα θα βγάλει και με 190 http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 138258.asp)
-
Έλεγα και εγώ , πόσο καλύτερο να είναι από το Τιγκουάν του 2014 που οδήγησα....
-
δεν έχω οδηγήσει το προηγούμενο, αν και έχω μπει μέσα και έχω υπάρξει συνοδηγός...
Το καινούριο είναι καλύτερο. -
Αν εκανες τη δοκιμή με το 2λιτρο ντιζελ dsg 4motion της έκθεσης, το συγκεκριμένο είτε έχει πολύ ψόφιο μοτερ είτε η μακριά τελική σχέση δεν το βοηθάει, αυτό τουλάχιστον έλεγαν άλλοι που το οδηγησαν. Υπαρχουν και οι εκδοχές με το τι κανουν τα προγραμματα drive select και το τι detuning εχει κανει η VW για να μη βγαλει ρυπους .
Εγω οδηγησα το 1.4 ACT (ωραιο μοτερακι αν και ψηλά σα να υποφερει λιγο) οπως ήταν, το εσωτερικό του είναι πολύ ποιοτικό εκτος των πλαστικων της μεσαιας κονσολας που χαραζονται σχετικα ευκολα. Στην οδήγηση μου έκανε ασχημη εντύπωση ποσο αποκομμενη-ελαφριά αίσθηση είχε το τιμονι αλλά και οι κλισεις που επαιρνε.
Το αντιστοιχο Ateca με το 2λιτρο ντιζελ μοτερ-χειροκινητο κιβώτιο ήταν πιο μεστο σε αισθηση (στο τιμόνι τουλαχιστον) αλλά και περισσότερο θορυβώδες.Το συγκεκριμένο 2λιτρο μοτερ οπως το ειδα στο Ateca σκάβει στις 1800-3800 αλλά μετα ψοφαει εντελώς (το θελει το προγραμματάκι του μάλλον ). Πιο πολυ μου αρεσε ο 1.6/130 του Qashqai απο το 2λιτρο VW.
-
Οδήγησες το qq στην έκθεση; Με τους 130;
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Αν εκανες τη δοκιμή με το 2λιτρο ντιζελ dsg 4motion της έκθεσης, το συγκεκριμένο είτε έχει πολύ ψόφιο μοτερ είτε η μακριά τελική σχέση δεν το βοηθάει, αυτό τουλάχιστον έλεγαν άλλοι που το οδηγησαν. Υπαρχουν και οι εκδοχές με το τι κανουν τα προγραμματα drive select και το τι detuning εχει κανει η VW για να μη βγαλει ρυπους .Εγω οδηγησα το 1.4 ACT (ωραιο μοτερακι αν και ψηλά σα να υποφερει λιγο) οπως ήταν, το εσωτερικό του είναι πολύ ποιοτικό εκτος των πλαστικων της μεσαιας κονσολας που χαραζονται σχετικα ευκολα. Στην οδήγηση μου έκανε ασχημη εντύπωση ποσο αποκομμενη-ελαφριά αίσθηση είχε το τιμονι αλλά και οι κλισεις που επαιρνε.
Το αντιστοιχο Ateca με το 2λιτρο ντιζελ μοτερ-χειροκινητο κιβώτιο ήταν πιο μεστο σε αισθηση (στο τιμόνι τουλαχιστον) αλλά και περισσότερο θορυβώδες.Το συγκεκριμένο 2λιτρο μοτερ οπως το ειδα στο Ateca σκάβει στις 1800-3800 αλλά μετα ψοφαει εντελώς (το θελει το προγραμματάκι του μάλλον ). Πιο πολυ μου αρεσε ο 1.6/130 του Qashqai απο το 2λιτρο VW.
Φυσικά, το μοτέρ της Ρενώ είναι καλύτερο σε ποιότητα λειτουργίας και απόδοση και υστερεί μόνο σε ιπποδύναμη,
-
VW TIGUAN 1.4 TDI 150 PS ACT DSG
Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα 9,5 δλ.
Ρεπρίζ 60-100 χλμ./ώρα 6,4 δλ.
Ρεπρίζ 80-120 χλμ./ώρα 9,3 δλ.NISSAN QASHQAI 4X2 1,6D
Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα 9,9 δλ.
Ρεπρίζ 60-100 χλμ./ώρα 5,8 δλ.
Ρέπριζ 80-120 χλμ./ώρα 7,8 δλ.NISSAN QASHQAI 4X4 1,6D
Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα 10,5 δλ.
Ρεπρίζ 60-100 χλμ./ώρα 6,4 δλ.
Ρέπριζ 80-120 χλμ./ώρα 8,7 δλ.
Οδήγησα....