-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
VW TIGUAN 1.4 TDI 150 PS ACT DSG
Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα 9,5 δλ.
Ρεπρίζ 60-100 χλμ./ώρα 6,4 δλ.
Ρεπρίζ 80-120 χλμ./ώρα 9,3 δλ.NISSAN QASHQAI 4X2 1,6D
Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα 9,9 δλ.
Ρεπρίζ 60-100 χλμ./ώρα 5,8 δλ.
Ρέπριζ 80-120 χλμ./ώρα 7,8 δλ.NISSAN QASHQAI 4X4 1,6D
Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα 10,5 δλ.
Ρεπρίζ 60-100 χλμ./ώρα 6,4 δλ.
Ρέπριζ 80-120 χλμ./ώρα 8,7 δλ.Τα κασκαι ειναι με αυτοματο κιβωτιο Βασιλη? Αν οχι δε βγαινει σωστη συγκριση στις επιδοσεις και θα επρεπε να μπει μη αυτοματο tiguan
-
NISSAN QASHQAI 4X2 1,6D xtronic
Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα 10,4 δλ.
Ρεπρίζ 60-100 χλμ./ώρα 6 δλ.
Ρέπριζ 80-120 χλμ./ώρα 8,4 δλ. -
Κάπου είχα γράψει παλιότερα για το Celerio. Σήμερα είχα τη χαρά να το οδηγήσω για πολύ ώρα στην εθνική - βλέπε ΒΟΑΚ Η διαδρομή ήταν Ηράκλειο- Αγ. Νικόλαος - Ηράκλειο.
Οι εντυπώσεις που μου άφησε είναι παραπάνω από θετικές. Εξ αρχής να πω ότι είναι προφανές ότι όποιος θέλει ένα αυτοκίνητο σε αυτή τη κατηγορία να β άζει φωτιά στην άσφαλτο, ας κοιτάξει αλλού. Προσωπικά, όταν το κοίταζα εξωτερικά δεν μου γέμιζε το μάτι ότι θα στρίβει. Βασικά το φοβόμουνα πολύ. Κι όμως το αμαξάκι αυτό είναι καλοστημένο. Οδηγούσαμε ταχύτητες 130-150 και είχα μείνει άναυδος. Πατάει πάρα πολύ καλά στο δρόμο, αποροφάει πολύ καλά τις ανωμαλίες - του δρόμου , δεν έχει μεγάλες κλίσεις όταν στρίβει. Το τιμόνι του δε, είναι πολύ σταθερό και μου έδινε αίσθηση σταθερότητας. Θεωρώ ότι μπορεί να μεταφέρει 2 άτομα με τις αποσκευές τους, σε γρήγορους ρυθμούς χωρία πρόβλημα. Για παραπάνω άτομα, 3 ή 4, θα πρέπει η ταχύτητες να είναι κατά πολύ μικρότερες. Τουλάχιστον αυτή την αίσθηση έχω. Δεν είναι για παραπάνω.
Τα αρνητικά του είναι προφανή νομίζω. Στις χαμηλές στροφές το αμάξι σέρνεται. Έχω οδηγήσει χιλιάδες αυτοκίνητα στη ζωή μου και είναι το μοναδικό που του βάζω πρώτη, αφήνω το γκάζι σε πολύ μικρή ανηφόρα και το αμάξι προχωράει, τρέμει ολόκληρο και νομίζω ότι θα σβήσει.
Τέλος νομίζω έχει ένα θέμα με την απόκριση του γκαζιού. Σε απότομη επιτάχυνση, προλαβαίνεις να φτιάξεις ένα φραπεδάκι πρωτού πάει η εντολή στους τροχούς.
Αυτά για την εθνική. Για την πόλη είναι νομίζω ένα άριστο αυτοκίνητο. Δεν θα κουράσει. Στα πολύ συν είναι και οι 2 θήκες για καφέ στη μέση μπροστά στο λεβιέ καθώς και ένα χώρος για κινητό ή κάποιο άλλο μικρό αντικείμενο. -
Σήμερα το πρωί οδήγησα τις GLC 250d Coupé & GLE 350d Coupé στο promotion event τις Εκκα Mercedes, στο γέρακα. Είναι μια εμπειρία να σου δίνεται η δυνατότητα να οδηγήσεις τέτοια αυτοκίνητα. Η πρώτη γερμανίδα απο την στουτγάρδη που ήρθε στα χέρια μου ήταν η GLC 250d Coupé.
Mercedes-Benz GLC 250d Coupé
Το αυτοκίνητο φορούσε το πακέτο amg με την sport ανάρτηση και με 19αρες ζάντες, μια κούκλα σε άσπρο χρώμα. Το test drive ήταν μικρής διάρκειας και με προκαθορισμένη διαδρομή αλλά γεμάτο με κίνηση και μπόλικες κακοτεχνίες στο οδόστρωμα, που η ανάρτηση δεν ήταν σε θέση να τις αντιμετωπίσει με αποτέλεσμα την κακή ποιότητα κύλισης, ενώ και το τιμόνι δεν ήταν και πολύ άμεσο. Το εσωτερικό του αυτοκίνητου ήταν το τυπικό για μια mercedes αλλά έδειχνε γνώριμο με την ταμπλέτα στην μέση της κονσόλας.Η θέση οδήγησης με δυσκόλεψε για να την φέρω στα μέτρα μου και οι εσωτερικοί χώροι είναι περιορισμένοι σε σχέση με την GLC SUV. Αρνητικό σημείο όχι μόνο του εν λόγω αυτοκινήτου είναι ο θορυβώδης κινητήρας που εισέρχεται μέσα στην καμπίνα. Θετικό σημείο το άμεσο αυτόματο 9άρι κιβώτιο.Mercedes-Benz GLE 350d Coupé
Η δεύτερη γερμανίδα της παρέας,φορούσε και αυτή amg πακέτο και 19άρες ζάντες αλλά σε ασημί χρώμα αυτήν την φορά. Η θέση οδήγησης εύκολα ρυθμίσιμη και οι εσωτερικοί χώροι λίγο καλύτεροι απο την GLC, Η διαδρομή η ίδια αλλά προς έκπληξή μου, το αυτοκίνητο κατάπινε τις ανωμαλίες του οδοστρώματος με ευκολία και ο κινητήρας ήταν αγρίμι στην επιλογή sport+. Και εδώ το κιβώτιο ήταν καταπληκτικό και το τιμόνι αμεσότατατο στις εντολές του οδηγού. Η ηχομόνωση του αυτοκινήτου ήταν σε άλλο επίπεδο ,δεν άκουγα τίποτα απο έξω.
Σαν επίλογο θα ήθελα να ευχαριστήσω την συγκεκριμένη αντιπροσωπεία για το event που διοργάνωσε με την σειρά G.
-
BMW 430i GranCoupé
Event
Καταρχήν συγχαρητήρια και στην BMW και στον τοπικό αντιπρόσωπο που διοργάνωσε αριστοτεχνικά την εκδήλωση μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια! Όλα ήταν άρτια και απόλυτα οργανωμένα, από την ενημέρωση, την επικοινωνία, τα ραντεβού, την εξυπηρέτηση...Όλοι για μια ακόμη φορά πολύ εξυπηρετικοί, χαμογελαστοί, ευγενικοί και πρόθυμοι να απαντήσουν σε κάθε απορία!**Εμφάνιση **
Το αμάξι είναι πανέμορφο...Οι φωτογραφίες δεν ξέρω αν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Τα παιδιά μου εκμυστηρεύτηκαν ότι μαζί με την Χ6 η GranCoupé αποτέλεσε την πιο δημοφιλή επιλογή για test drive! Τράβηξα μερικές φωτογραφίες από το test drive...Το αμάξι είναι μεγάλο. Με διαστάσεις : 4638 mm - 1825 mm - 1404 mm μιλάμε για σχεδόν λιμουζίνα...Εσωτερικό
Τι να σχολιάσω τώρα; Τη σχεδίαση της καμπίνας; Την κορυφαία ποιότητα όλων των υλικών; Την εντυπωσιακή οθόνη πολυμέσων; Τα απίστευτα sport καθίσματα που σε έκαναν να νιώθεις λες και είχαν φτιαχτεί ακριβώς για τον δικό σου σωματότυπο και 'έδεναν' το σώμα σου με απόλυτη ασφάλεια; Τον 480 λίτρα χώρο αποσκευών παρά τον τύπο του αυτοκινήτου; Τους άνετους χώρους και για τους πίσω επιβάτες;Οδήγηση
Με 252 άλογα σε 5200 rpm, τελική στα 250 χλμ/ώρα και έναν απίστευτο ήχο στον βενζινοκινητήρα η 4άρα προσφέρει στον οδηγό οδηγική απόλαυση που σε λίγα αμάξια βρίσκεις σήμερα. Η κύλιση είναι ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ! Η επιτάχυνση σε κολλάει σχεδόν στο κάθισμα (το 'σχεδόν' έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχω μπει και σε αμάξια 300,400 και 500 ίππων...), το αμάξι είναι απολαυστικό όταν βυθίζεις το πόδι στο γκάζι. Με 0-100 κάτω από 6 δευτερόλεπτα καταλαβαίνετε για τι μιλάμε...Το κιβώτιο ταχυτήτων ακριβώς όπως τα έγραψα και στην Χ1, απόλυτα ακριβές και όσο πιο ψηλά φτάνεις, τόσο πιο άμεσο γίνεται. Η δύναμη του κινητήρα επιτρέπει ακόμη και...παιχνίδια με το...πίσω μέρος
Το τιμόνι ενώ έχει μια μικρή χαλαρότητα σε χαμηλές ταχύτητες. Σε υψηλές ταχύτητες και με το sport mode γίνεται ακριβώς αυτό που θέλεις, σφιχτό και απόλυτα ακριβές. Η δύναμη του αυτοκινήτου μοιάζει να μην τελειώνει μέχρι οι στροφές να πιάσουν κόκκινο. Ενδεικτικά πηγαίναμε με 140 στην Εγνατία, πατάω τέρμα το γκάζι και το αμάξι έφτασε τα 200 σε ελάχιστο χρόνο και ανέβαζε ακόμη...Λες και δεν τελείωνε ποτέ η δύναμη...! Οι στροφές ήταν λίγες αλλά λίγο που το ζόρισα σε μερικές μου έδωσε την εντύπωση ότι το αμάξι είναι τρένο. Απόλυτη σταθερότητα, απόλυτη ακρίβεια, απόλυτη ασφάλεια.Κατανάλωση
Πλάκα κάνετε; Ούτε που κοίταξα!Συμπέρασμα
Αμάξι από τα λίγα, για όσους θέλουν να χαίρονται την οδήγηση, την έντονη συγκίνηση, την οδηγική εμπειρία, την απόλαυση που βιώνει το σώμα σου, τα μάτια σου αλλά και τα αυτιά σου καθώς ρουφάς το αμάξι γουλιά γουλιά! Να πω την καταραμένη σκέψη μου; Σκέφτομαι την 440i! Σε τέτοια αμάξια η ιπποδύναμη δεν πρέπει να περιορίζεται...δεν πρέπει να έχει όρια...Όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα...ΥΓ: Την επόμενη φορά...Μ!!!
-
Η 4αρα grand coupe ειναι πραγματικα πανεμορφο αυτοκινητο
-
-
Πολύ ωραίο και καλό αυτοκίνητο! Θα προτιμούσα την αντίστοιχα Giulia ή εναλλακτική την ΧΕ, αλλά και 4άρα είναι φοβερή.
Βασίλη μήπως αναθεώρησες τώρα σε σχέση με τα χαμηλά;
-
Αλεξανδρε μου δεν αμφέβαλλα ποτέ ότι ένα χαμηλό αυτοκίνητο υπερτερεί στον δρόμο σε σχέση με ένα suv ίδιας αξίας! Από την άλλη για την Ελλάδα, τους δρόμους που έχουμε, τα βουνά κ τους χωματόδρομους της που οδηγούν σε παραλίες κ χωριά ίσως ένα ψηλότερο αυτοκίνητο με τετρακίνηση να αποτελεί πιο ταιριαστή επιλογή... Πού να πας την 4αρα στο Πραπα Μαλι που πήγα τον Αυγουστο... Αυτό είναι αμάξι για δρόμο χαλί!
Σίγουρα εντυπωσιαστηκα αρκετά... αλλά όχι όσο με το impreza με τα 370 άλογα. Αλήθεια impreza sti έχεις οδηγήσει Αλεξανδρε κ τι θα έλεγες σε σύγκριση με την 330 σου; -
Πιο άγριο το Impresa, αλλά μου αρέσει η γραμμικότητα του ατμοσφαιρικού μοτέρ και η ανόθευτη αίσθηση της πίσω κίνησης της 330 Βασίλη μου.
-
Opel Corsa 1.3 DTE
Το οδήγησα για περίπου 100 χλμ σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Εντυπώσεις:
Εμφάνιση:
Βρίσκω πολύ πετυχημένο το facelift που έκανε η Opel. Κατά τη γνώμη μου, από τα ομορφότερα supermini.Εσωτερικό:
Όμορφη σχεδίαση, ικανοποιητικοί χώροι και πορτμπαγκάζ, καλή απτή ποιότητα.Οδική συμπεριφορά:
Στις σχετικά κλειστές στροφές παρατήρησα μια νευρικότητα του πίσω μέρους στο άφημα του γκαζιού που προκαλούσε ανασφάλεια. Δεν ήταν ιδέα μου, γιατί το πρόσεξε και ο συνοδηγός.Άνεση:
Καλή άνεση, κάπως αυξημένος ο θόρυβος από τον κινητήρα, ο οποίος σε μεγάλες αποστάσεις νομίζω ότι θα γίνεται κουραστικός.Επιδόσεις:
Απολύτως επαρκές, εξεπλάγην ευχάριστα από τις ρεπρίζ.Κατανάλωση:
Το trip computer έδειξε μέση κατανάλωση για όλη τη διαδρομή 3,8 lit/100km, με κανονικό ρυθμό (όχι ιδαίτερα γρήγορο ούτε αργό).Συμπέρασμα:
Γρήγορο, οικονομικό, άνετο, ευρύχωρο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Μπορεί να είναι το μοναδικό αυτοκίνητο ακόμη και μιας τετραμελούς οικογένειας.
Προσωπικά, ωστόσο, θεωρώ αρκετά σημαντικά τα δύο μειονεκτήματα -όπως τουλάχιστον τα εκτίμησα εγώ- της οδικής συμπεριφοράς και του θορύβου, που θα με έκαναν να κοιτάξω και κάτι άλλο. -
Υπαρχουν πολυ καλυτερα μικρα στο τομεα της οδικης συμπεριφορας. Προσωπικα το βρισκω και απο μετριοπαθες εως ασχημο εξωτερικα. Τα υπολοιπα πανω κατω τα ιδια τα κανουν και τα υπολοιπα.
Δια οδηγησα ενα συντηρημενο xedos πριν κανα 10ημερο αλλα δεν εγραψα μη σου χαλασω τ ονειρο
-
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
Στις σχετικά κλειστές στροφές παρατήρησα μια νευρικότητα του πίσω μέρους στο άφημα του γκαζιούΥπερστροφή... το λες και καλό!
δεν εγραψα μη σου χαλασω τ ονειρο
Τότε δεν ήταν καλοσυντηρημένο.
-
Corsa και..... υπερστροφή . Μάλλον θα ήταν λάθος οι πιέσεις στα λάστιχα. Ή λάθος αντίληψη του οδηγού. Άσε που το esp των opel είναι πιο αυστηρό από τον Σόιμπλε
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
δεν εγραψα μη σου χαλασω τ ονειρο
Τότε δεν ήταν καλοσυντηρημένο.
184.000km απο καινουργιο με νεα αμορτισερ.. Φυσικα εχει πολλα στοιχεια που μ αρεσουν αλλα μαντεψε πoιο προτιμω
-
Τα Corsa είναι πιο υποστροφικά και από τα παλιά VTEC ή τη C5 ...υπερστροφή μόνο με χειρόφρενο....
Συμφωνώ γενικώς με τον φίλο, ωραίο, άνετο και ευρύχωρο μέσα, καλό infotainment, ΑΛΛΑ κουλός εξοπλισμός (standard cruise control αλλά clima μόνο παραγγελία και ανυπαρξία πίσω ηλεκτρικών παράθυρων ), 'γυναικεία' υποβοήθηση ηλ.τιμονιού (που γίνεται 'υποβοήθηση-για-παράλυτους' στο city-mode ) και θορυβώδης+μέτριος diesel. Το μικρό βενζινάτο turbάκι είναι καλούτσικο
-
BMW M2
Tα λογια καποιες φορες ειναι πολυ φτωχα για να περιγραψουν, πως αντιλαμβανεται καποιος το -δικο του- τελειο σπορ αυτοκινητο.
Περα απο την εμφανιση, που και για αρκετους ανησυχους οδηγους αποτελει καθοριστικο παραγοντα ως προς την ιδανικη επιλογη, εξισου μεγαλη σημασια εχει αφενως η οδικη συμπεριφορα του, αλλα και πως αυτη μεταφερεται στα χερια και στα...μαλακα του μορια. Σε συνδυασμο με την ακουστικη που εκπεμπει ο κινητηρας του αυτοκινητου, ολα αυτα μαζι φτιαχνουν ενα συνολο αισθησεων το οποιο με την σειρα του θα δημιουργησει -ή οχι- ενα συναισθηματικο δεσιμο με την 4τροχη αψυχη(?) μαζα...Η Μ2 εμφανισιακα τουλαχιστον αγγιζει την υπερβολη, εχοντας παραφουσκωμενα φτερα και προφυλακτηρες ωστε να χωρεσουν κατω απο αυτα, τα αλουμινενια ψαλιδια, που φορανε οι μεγαλυτερες Μ3/Μ4.
Αυτη η επιθετικη εμφανιση στο μικρο κουπε της σειρας 2 οπου και βασιζεται η M2, συνηθως ειτε αρεσει πολυ, ειτε δεν αρεσει καθολου.
Στο λευκο της συντομης οδηγικης γνωριμιας, ηταν οσο πιο προκλητικη θα μπορουσε να ειναι!
Μπαινοντας στο εσωτερικο, ευπροσδεκτη ειναι η σχετικα χαμηλη θεση οδηγησης, κατι που ισχυει γενικοτερα για το μικρο κουπε ακομα και στην πλεον βασικη του εκδοση.Η εικονα του εσωτερικου αδικειται απο τις φωτο και παροτι σε σχεση με τις m-pack εκδοσεις, οι διαφοροποιησεις εστιαζονται στα μαυρα δερματινα καθισματα με μπλε ραφες και σε καποια carbon(?) φιλετακια στο ταμπλω και περιφερειακα, εντουτοις αισθανθηκα μια συνολικη πολυτελεια, αντιστοιχη για το υψηλο κοστος του συγκεκριμενου μοντελου, διαφωνοντας ξεκαθαρα με αυτους που θεωρουν 'φτωχο' το εσωτερικο του σε σχεση με την τιμη του.
Πατωντας το κουμπι εκκινησης, αμεσως αντιλαμβανεσαι οτι προκειται για ενα πολυ ξεχωριστο 6κυλινδρο σε σειρα συνολο, σημα κατατεθεν της Bmw.
Aφου κατεβηκα μια μικρη ραμπα, πηρα μια ιδεα απο τις μαζεμενες διαστασεις αυτου του κουπε, με τους ακροβολισμενους βεβαια τροχους, να υπενθυμιζουν οτι προκειται για κατι διαφορετικο.
Το 7αρι διπλοσυμπλεκτο ηταν παραδοξως προοδευτικο στις μανουβρες μπρος-πισω και η διαφορα του σε σχεση με αλλων κατασκευαστων, ηταν οτι δεν εφευγε ουτε στο ελαχιστο μπρος ή πισω, αν αφηνες το φρενο.
Αφησα το προγραμμα επιλογης οδηγησης στην -By default- θεση Comfort, ισα-ισα για ενα χλμ περιπου μεχρι
να αλλαξει μερικες ταχυτητες μονο του, να υπαρχει μια ιδεα στο πως ειναι η πλεον χαλαρη ρυθμιση αισθησης τιμονιου, αποκρισης γκαζιου αλλα και λειτουργια του κιβωτιου.Αγχολυτικη ειναι η απαντηση, με τις αλλαγες να γινονται ανεπαισθητα, χωρις κραδασμους, λιγο κατω ή λιγο πανω απο τις 2,000σαλ, με τον βαρυ κλασσικο μπασσο 'εξαρι' ηχο να γλυκαινει την καμπινα...
Δεν περασε βεβαια oυτε λεπτο, καθοτι το χερι τρωγοταν να πατησει το κουμπακι που θα αλλαζε την ρυθμιση στην sport επιλογη, ωστε να διαπιστωθει η διαφορετικοτητα του προγραμματος.
Το τιμονι βαρυνε ακομη κατα τι, αλλα με ευχαριστη, σχεδον υδραυλικη αισθηση, οχι συνθετικη και το κυριοτερο μου φανηκε πολυ γρηγορο αλλα και ιδιαιτερα πληροφοριακο.
Ο ηχος απο τις 4 αποληξεις, εγινε λιγο πιο εντονος χωρις παραλληλα να κουραζει ή να δημιουργει μικροσυντονισμους στο εωτερικο. Οι αλλαγες πλεον περασαν στην χειροκινητη λειτουργια, με δυνατοτητα επιλογης ειτε απο το κεντρικο μικρο -με στρογγυλεμενη λαβη- λεβιεδακι, ειτε απο τα αλουμινενια(?) υπεροχα σε αφη και αισθηση 'αυτακια' , κολλημμενα στο τιμονι.Παροτι το συγκεκριμενο αυτοκινητο δεν ειχε παρα μολις 116χλμ στο οδομετρο και η διαδρομη ηταν σχετικα περιορισμενη (αλλα τουλαχιστον με συνοδο που επεδειξε ικανοποιητικα επιπεδα...ανοχης) , ειχα την δυνατοτητα να κανω καποια ανοιγματα μεχρι τις 4,000σαλ περιπου, κατι που σε πρωτη αναγνωση φανταζει ως...τιποτα για τις δυνατοτητες του κινητηρα, εντουτοις, με το 7αρι ταχυτατο DCT, ουσιαστικα να παιρνει 'ρουφηχτα' τις αλλαγες, σε καθε τραβηγμα του 'αυτιου' χωρις καν να το καταλαβεις, βρισκεσαι να πιανεις τριψηφια χλμ σε χρονο dt και τα γυρω αυτοκινητα να δειχνουν απλως ανεπιθυμητα εμποδια.
Στα κατεβασματα υπηρξε μια πολυ μικρη καθυστερηση απο την στιγμη της εντολης, -σε σχεση με τα ακαριαια ανεβασματα- , αλλα τουλαχιστον η αυτοματοποιημενη λειτουργια 'μυτη-τακουνι' εκανε το μοτερ να βγαζει ενα απιστευτο μπασο βρυχηθμο, φερνοντας σε αμηχανια το οποιο διπλανο αυτοκινητο.Το μοτερ συγκεκριμενα ηταν μια ευχαριστη εκπληξη, -μετα και απο τις γενικοτερες γκρινιες καποιων για την προσθηκη Turbo- ακομα και σε αυτο το περιορισμο στο οριο στροφων.
Η αποκριση μου φανηκε εκπληκτικη για υπερτροφοδοτουμενο συνολο, σχεδον ακαριαια, μεχρι τις σχεδον 1,500σαλ περιπου εμφανιζει ενα απειροελαχιστο δισταγμο και επειτα 'ξυπναει' καπου λιγο πριν τις 2κ και σπρωχνει βιαια το αμαξωμα χωρις ιχνος κενου.
Ειχε μια εξαιρετικη γραμμικοτητα αλλα και ενα κλιμακουμενο...βαθος, με το turbo να προσθετει ποντους οχι μονο σε αποτελεσματικοτητα αλλα και με ηχο που δεν μειωνε την ενταση του 6κυλινδρου συνολου.
Χαρακτηριστικα θυμαμαι οτι το αντιστοιχης ιπποδυναμης συνολο του RS3 (5κυλινδρο 367ps) , που ειχα κανει μια βολτα, περα απο τον καταπληκτικο και ιδιαιτερο ηχο του, μου φανηκε πιο αδυναμο και ολα αυτα θυμιζω, με την συγκεκριμενη Μ2 να μην εχει γραψει ουτε 1,000χλμ στο οδομετρο!Η αναρτηση ηταν αλλη μια αποκαλυψη και ουσιαστικα το τελειωτικο 'χτυπημα' σε οτι αφορα τουλαχιστον την
ιδανικη -για εμενα- λυση ενος κουπε-GT αυτοκινητου με επιδοσεις supercar, που να χρησιμοποιειται ομως χωρις συμβιβασμους και κουραση, σε καθημερινο επιπεδο.
Αρκετα σφιχτη, οχι ξερη ομως, με ικανοποιητικες διαδρομες, σε συνδυασμο με το...μονομπλοκ αμαξωμα, εδινε μια απιστευτη αισθηση αγωνιστικου πιστας, στο οποιο ομως δεν ταρακουνιεσαι!
Σιγουρα παιζουν εδω τον ρολο τους, τα δερματινα καθισματα, παροτι ιδια σε σχεδιαση με τα υφασματινα-αλκανταρα στα m-pack, ειναι συγκριτικα πιο αφρατα, απορροφωντας ετσι σημαντικο ποσοστο κραδασμων απο το σφιχτο και αμεσοτατο rebound της αναρτησης σε κακοτεχνιες.Σε σχεδον σβελτο στριψιμο, το αμεσο μπροστινο αλλα και αθλητικο πατημα του συνολου, εκρυβαν αψογα τον 1,5 τονο βαρους του, με το πισω μερος να δειχνει προθυμο σε παιχνιδι, οσο το πατημα στο δεξι πενταλ γινοταν πιο εντονο και σε βαθος. Στην σπορ ρυθμιση φυσικα το DSC καραδοκει, ιδανικα ομως αφου αφηνει ενα περιθωριο γλυστρηματος του πισω μερους, βοηθοντας σε ιδανικη χαραξη τροχιας σε στροφη, χωρις ιχνος υποστροφης, ενω παραλληλα προσφερει διχτυ προστασιας, σε τυχον υπερβολη στο γκαζι, ωστε να αποφευχθει καποιο τετακε.
Η βολτα ομως εφτανε στο τελος της. Αφου επιστρεψαμε στο γκαραζ, μια περιφερειακη ματια απο εξω και κατω απο το καπω δεν εφτανε για να χορτασω αυτα -τα εστω περιορισμενα- που εισεπραξα πισω απο το τιμονι της.
Αφησα με μιση καρδια τα κλειδια της, αλλα πριν φυγω, γυρισα αλλη μια φορα για να την κοιταξω...
Ελπιζω καποτε, καποια στιγμη, μια σαν και αυτη να την κανω δικη μου... -
Δεν μπορώ να περιγράψω ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΖΗΛΕΎΩ!!! χα χαχα!!!!
-
ΤΟΥΜΠΑΝΟ
-
Γρηγόρη, γνωστού σου το αυτοκίνητο; Δεν φαντάζομαι να έφερε κανένας Σπανός test drive.
Οδήγησα....