-
Ευχαριστούμε Βασίλη!! Πολύ καλό review.
-
Ford KUGA 4x4 1.5 Ecoboost, Automatic
To αυτοκίνητο το οδήγησα για 20-25' με τον πωλητή παρέα και σε ός το δυνατόν διαφορετικές συνθήκες (κίνηση, Λ. Ηρακλείου και πατήσαμε και λίγο χώμα) και ο πωλητής ήταν πολύ άνετος στο πως θα το οδηγήσω. Μάλιστα με παρότρυνε να δοκιμάσω τόσο το σύστημα ευστάθειας σε συνδυασμό με την 4κίνης όσο και την συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις χωμάτινες λακκούβες με ταχύτητα (χαρακτηριστικά μου είπε «πηγαίνετε πιο γρήγορα, μην το φοβάστε!»). Το αυτοκίνητο είχε 10.000 χλμ και φόραγε τις στάνταρ ζάντες των 17.Θετικά σημεία
- Άνετο εσωτερικό και πολύ καλοί χώροι, ίσως ένα κλικ πιο άνετο από το Tiguan. Η πλάτη του πίσω καθίσματος ρυθμίζεται ως προς την κλίση.
- Το εσωτερικό δείχνει ποιοτικό και αρκετά μοντέρνο σε σχεδίαση με καλή εργονομία. Highlight η οθόνη 8”για το Navi και τον χειρισμό αρκετών λειτουργιών, με μόνο μειονέκτημα ότι είναι touch και άρα απαιτεί να πάρεις τα μάτια σου από τον δρόμο (το iDrive τελικά είναι πολύ βολικό σε αυτό το σημείο).
- Ο κινητήρας είναι πρόθυμος και αθόρυβος με καλή ροπή.
- Αρκετά καλές ρεπρίζ και το κιβώτιο κατεβάζει εύκολα 2 ή και 3 σχέσεις.
- Οι αλλαγές του κιβωτίου γίνονται αρκετά ομαλά και γρήγορα (είναι κλασσικό αυτόματο με μετατροπέα ροπής). Στην χειροκίνητη λειτουργία υπάρχει μια ελάιστη καθυστέρηση στις αλλαγές, ειδικά στο κατέβασμα.
- Αίσθηση στιβαρότητας.
- Αρκετά καλά φρένα (χωρίς φυσικά να δοκιμάσω την αντοχή τους).
- Πολύ καλή 4κίνηση. Δεν κάνει αισθητή την παρουσία της με θορύβους, χαζοσπιναρίσματα και άλλα τέτοια. Δουλεύει αποτελεσματικά και αθόρυβα και σε «κακό» και «λάθος» χειρισμό (επίτηδες) διόρθωσε άμεσα τις όποιες τάσεις (υποστροφής και υπερστροφής) χωρίς κανένα πρόβλημα. Μιλάω πάντα για μικρές ταχύτητες και δοκιμή σε απότομη στροφή ή u-turn.
- Άνεση στο ταξίδι, δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να καλύψει ξεκούραστα πολλά χιλιόμετρα.
- Πολύ καλή συμπεριφορά στον δρόμο, δεν γλιστράει, δεν έχει κλίσεις και η ανάρτηση ελέγχει πολύ καλά το αμάξωμα. Στο χώμα (όσο πήγα) ήταν αποκάλυψη τόσο ως προς την άνεση και την απορροφητικότητα των ανωμαλιών όσο και ως προς την δυνατότητα να κινείται χωρίς να βρίσκει. Περάσαμε λακκούβες ων 20-25 εκ. και το αυτοκίνητο δεν βρήκε ποτέ και πουθενά και μάλιστα χωρίς ναπροσέχω ιδιαίτερα. Επίσης στο πατημένο χώμα «ντριφτάρει» ελεγχόμενα και διασκεδαστικά!
- Καλή ορατότητα, δεν με προβλημάτισε, εκτός ίσως από το πίσω τζάμι που το βρήκα λίγο μικρό.
- Η κάμερα οπισθοπορείας είναι πολύ βολική.
Αρνητικά σημεία:
- Δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορο (τουλάχιστον σε αίσθηση) για την ονομαστική ιπποδύναμη. Λογικό εάν σκεφτούμε το βάρος, την 4κίνηση και το αυτόματο κιβώτιο.
- Το κιβώτιο ενώ είναι ομαλό, είναι λίγο «τεμπέλικο» (κακό πράγμα η συνήθεια του κιβωτίου της bmw).
- Συντηρητική εξωτερική εμφάνιση, για το δικό μου γούστο.
- Κατανάλωση. Μόλις το πατήσεις λίγο, καίει αρκετά (λογικό βέβαια). Δεν ξέρω με οικονομική οδήγηση εάν μπορεί να κρατηθεί κάτω από τα 10-11λτ/100 μέσα στην πόλη.
Μου άρεσε αρκετά, αλλά δυστυχώς δεν έχω βρει κάποιο διαθέσιμο (όσα είχαν εισαχθεί έχουν πουληθεί, τουλάχιστον σύμφωνα με τον πωλητή στην Βελμάρ). Συνδυάζει αρκετά πράγματα, τα κάνει όλα πάρα πολύ καλά και στην θεωρητική τιμή των €30.000 με πολύ πλούσιο εξοπλισμό είναι ίσως και ευκαιρία. Ακόμα και το 2λιτρο Diesel (2 υπάρχουν) με το αυτόματο 2πλου συμπλέκτη στις €36.000 με υπερ πλούσιο εξοπλισμό θα το έλεγα ευκαιρία!
-
Το θετικό #4 δεν ισχύει σε οτι αφορά το downshift, τα κατεβάσματα είναι σχετικά αργά!
Επίσης στο αρνητικό #4 να προσθέσω ότι το 10 είναι για βραβείο οικονομίας αν το πετύχεις.
Κατα τα άλλα, σε 20' καταφερες να περιγράψεις πλήρως το αυτοκινητο!!! Ή εχεις φοβερη εμπειρία, ή το αυτοκιπνητο περνάει ξεκάθαρα μυνήματα και γρήγορα! Σε κάθε περίπτωση ενα μεγάλο μπράβο!!!
Στα αρνητικά να προσθέσω το όχι οσο μεγαλο περιμένει κανεις πορτ μπαγκάζ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Επομένως σοφή η επιλογή της Ford να μην συνδυάζει τον κινητήρα 1.5diesel με τετρακίνηση.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Το θετικό #4 δεν ισχύει σε οτι αφορά το downshift, τα κατεβάσματα είναι σχετικά αργά!Ναι είναι σχετικά αργό, εννοούσα ότι δεν διστάζει να κατεβάσει σχέσεις (απλά υστερεί ελάχιστα χρονικά).
Επίσης στο αρνητικό #4 να προσθέσω ότι το 10 είναι για βραβείο οικονομίας αν το πετύχεις.
Σε πιστεύω! Δεν είχα στόχο την οικονομία όπότε μια εικασία έκανα.
Κατα τα άλλα, σε 20' καταφερες να περιγράψεις πλήρως το αυτοκινητο!!! Ή εχεις φοβερη εμπειρία, ή το αυτοκιπνητο περνάει ξεκάθαρα μυνήματα και γρήγορα! Σε κάθε περίπτωση ενα μεγάλο μπράβο!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!!! Συνδυασμός και των 2 (είμαι και λίγο ψωνάρα!! ) , με μεγαλύτερο βάρος στο 2ο (το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό και πιστεύω ότι αμέσως καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται). Απλά έχω οδηγήσει αρκετά SUV και πλέον έχω μια ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό μου του τι να προσέξω και τι να 'ελέγξω'.
Στα αρνητικά να προσθέσω το όχι οσο μεγαλο περιμένει κανεις πορτ μπαγκάζ.
Η αλήθεια είναι ότι φαίνεται μεγαλύτερο από ότι είναι στην πραγματικότητα.
ΥΓ: Το είχες το αυτοκίνητο (γιατί διαβάζω ότι έχει Golf)? Εάν ναι, γιατί το έδωσες?
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
ΥΓ: Το είχες το αυτοκίνητο (γιατί διαβάζω ότι έχει Golf)? Εάν ναι, γιατί το έδωσες?
Δεν έχω και ποτέ δεν πρόκειται να πάρω Golf!!!
Έχω το kuga (αυτό που είδες αλλά με το παλίο SYNC) περίπου10 μήνες
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Δεν έχω και ποτέ δεν πρόκειται να πάρω Golf!!!
Έχω το kuga (αυτό που είδες αλλά με το παλίο SYNC) περίπου10 μήνες
Συγνώμη, έχεις δίκιο....μπέρδεψα τα ποστ!!
Έχεις το 1.5λ ή το 1.6λ? Ευχαριστημένος είσαι?
Έχω βρεί ένα πινακιδομένο 1.6λ (Οκτώβριος 2015) με 0 χιλιόμετρα και αναμένω προσφορά για ανταλλαγή με την 116i. Απλά δεν ξέρω εάν ο 1.6 πηγαίνει αντίστοιχα με τον 1.5 ή είναι 'χειρότερος' και επίσης δεν ξέρω πόσο καίει.
-
To 1.5
Νομίζω τα ιδια θα πηγαίνουν, αλλά το 1.6 αν και πινακιδομεπνο τότε λογικά θα είναι εισαγμένο αρκετά νωρίτερα (Ιούλιο 2015 έφερναν 1.5 ήδη)Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Φάνη δεν ξέρω αν σε έχω καταλάβει...αλλά έχω την εντύπωση ότι αν πάρεις το Kuga...μετά από ένα διάστημα θα σκέφτεσαι το...επόμενο αμάξι σου! Όχι γιατί δεν είναι καλό...αλλά γιατί θα θέλεις...περισσότερα...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Φάνη δεν ξέρω αν σε έχω καταλάβει...αλλά έχω την εντύπωση ότι αν πάρεις το Kuga...μετά από ένα διάστημα θα σκέφτεσαι το...επόμενο αμάξι σου! Όχι γιατί δεν είναι καλό...αλλά γιατί θα θέλεις...περισσότερα...Μάλλον έχεις δίκιο....!! Απλά κάνω διάφορες σκέψεις, συνδυασμούς και υπολογισμούς. Η αλήθεια είναι ότι μόνο με μια Χ1 (ή Χ3) θα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος....απλά αυτό το σχέδιο προς το παρόν δεν είναι εφικτό. Οπότε έχω 2 λύσεις:
-
Παίρνω κάτι άλλο για τώρα, μέχρι να μπορέσω να πάρω την Χ1 (δλδ. μέχρι να βγούν τα μεταχειρισμένα ή να κάνει 'σωστούς' υπολογισμού η Bmw Ελλάς και να μειωθούν οι τιμές) σε κάνα χρόνο.
-
Δεν κάνω τίποτα (αλλά τσιτσιρίζομαι!!) και σε κάνα χρόνο προχωράω όπως στο παραπάνω πλάνο, δλδ. μια Χ1 μεταχειρισμένη (ή καινούργια).
-
-
Αυτοκράτορα? Από τα σαλόνια στα αλώνια? Well done... Δηλώνω φαν κλούμπερ των ρηβιού σου... Οσο για'παγουρόπολη', έρχομαι συχνά μεν, αυθημερόν δε... Πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια ήρθα tourist. Εχω περάσει αρκετούς μήνες, κυνηγώντας 'τραγανή ύπαρξη' στην καλούτσιανη στα 80's (ενώ ο μπαμπάς νόμιζε ότι ήμουν στον πολυτεχνείο στη πάτρα...). Η 'τραγανή' δεν έκατσε, αλλά έκατσα εγώ...
Φάνη, διδασκάλους Κ.Κ. και Π.Φ. βλέπω....
Πάντως το Kuga που είχα ψιλοδοκιμάσει, είναι αυτό ακριβώς που λέει ο αυτοκράτορ: Το ενδιάμεσο αυτοκίνητο, εξαιρετικό σε όλα και βαρετό, σαν τον Ιερόθεο μητροπολίτη Ναυπάκτου ένα πράγμα... -
Επίτρεψέ μου να θεωρήσω πιο σώφρονα επιλογή τη δεύτερη...
Αλλαγή αυτοκινήτου μέσα σε ένα χρόνο και...ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή της ανακοίνωσης του νέου καθεστώτος των τελών κυκλοφορίας...θα είναι βιαστική κίνηση, την οποία θα κινδυνεύεις να μετανιώσεις... -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Αυτοκράτορα? Από τα σαλόνια στα αλώνια? Well done... Δηλώνω φαν κλούμπερ των ρηβιού σου... Οσο για'παγουρόπολη', έρχομαι συχνά μεν, αυθημερόν δε... Πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια ήρθα tourist. Εχω περάσει αρκετούς μήνες, κυνηγώντας 'τραγανή ύπαρξη' στην καλούτσιανη στα 80's (ενώ ο μπαμπάς νόμιζε ότι ήμουν στον πολυτεχνείο στη πάτρα...). Η 'τραγανή' δεν έκατσε, αλλά έκατσα εγώ...Φάνη, διδασκάλους Κ.Κ. και Π.Φ. βλέπω....
Πάντως το Kuga που είχα ψιλοδοκιμάσει, είναι αυτό ακριβώς που λέει ο αυτοκράτορ: Το ενδιάμεσο αυτοκίνητο, εξαιρετικό σε όλα και βαρετό, σαν τον Ιερόθεο μητροπολίτη Ναυπάκτου ένα πράγμα...Φίλε gatoz δεν είμαι 'καλομαθημένος' ούτε γόνος πλούσιας οικογένειας!
10 χρόνια οδηγούσα nissan micra και μετά άλλα τόσα toyota corolla! Η Χ1 αποτελεί το πρώτο 'ακριβό' αμάξι που έχω και το διάλεξα με βάση τα χαρακτηριστικά του αποκλειστικά και καθόλου το prestige, το οποίο μου είναι εντελώς αδιάφορο! Θα σου μεταφέρω τη φράση της γυναίκας μου, όταν πέταξα για πρώτη φορά την ιδέα : Είχες και στο χωριό σου bmw;; χαχα!
Δεν θα με πείραζε να ήταν Suzuki, huyndai, Kia ή κάποια άλλη μάρκα αρκεί να έκανε αυτά που θέλω!Το SX4, όπως έγραψα, μου φάνηκε τίμιο αμάξι με τα πολλά θετικά και τα λίγα αρνητικά του, όπως άλλωστε τα περισσότερα αμάξια! Για μένα το πιο σημαντικό είναι το ότι το αμάξι έχει αποδοτικό, αξιόπιστο και ζωντανό κινητήρα και πατάει ωραία στον δρόμο! Όποιος το πήρε πιστεύω ότι θα είναι χαρούμενος και ήσυχος για πολλάαααα χρόνια!
Για το Kuga πιστεύω ότι οι γερμανοί θα βελτιώσουν τις λίγες ατέλειές του στο επόμενο μοντέλο, το οποίο θα αποτελέσει μεγάλο ανταγωνιστή στην κατηγορία Χ1, Tiguan και Σία! Μονάχα το άργησαν λίγο...και δεν ξέρω αν θα προλάβουν να έχουν ικανό μερίδιο μετά και την κυκλοφορία του tiguan και των 'αδερφών' του (βλ. Skoda, Seat, κτλ) αλλά και το πανέμορφο Tucson. Ως προς τα τελευταία η ford θεωρώ ότι είναι ήδη ένα βήμα μπροστά, χρειάζεται μόνο πιο αποδοτικούς κινητήρες (αυτό μπορεί να το πετύχει...) και...λιγότερο βάρος!
ΥΓ : Την επόμενη φορά που θα έρθεις στην 'Παγουρούπολη', αν έχεις λίγο χρόνο στείλε pm, αν και φαντάζομαι ότι θα έρχεσαι καθημερινές και για δουλειά ή έρχεσαι και ΣΚ;
-
Φανη Tiguan 2λιτρο πετρελαιο με 190 αλογα-τετρακινηση-dsg-εξοπλισμο υπερπληρης στα 35.000 και τελος οι σκεψεις
-
Εγώ πάντως θεωρώ το kuga no. 2 στην κατηγορία του, με το νο.1 απλωπς να μην δικιολογεί την διαφορά στα λεφτά του.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε tiguan και kuga με παρόμοιες επιδόσεις...ασυζητητί το δεύτερο!
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Φανη Tiguan 2λιτρο πετρελαιο με 190 αλογα-τετρακινηση-dsg-εξοπλισμο υπερπληρης στα 35.000 και τελος οι σκεψειςΝίκο, δυστυχώς είναι αρκετά παραπάνω. Ο υπερπλήρης εξοπλισμός είναι σχετικός...π.χ. εγώ αυτοκίνητο χωρίς LED/Xenon δεν θεωρώ ότι έχει υπερπλήρη εξοπλισμό. Το Tiguan μου βγαίνει €38.000 και σε σχέση με τα €36.000 του αντίστοιχου Kuga, υπολείπεται σε εξοπλισμό (ελάχιστα βέβαια). Προς το παρόν αυτό το ποσό είναι απαγορευτικό, γιατί είχαμε κάτι απρόοπτα στην οικογένεια και προέκυψαν άλλες οικονομικές προτεραιότητες. Όπότε όπως είπα μάλλον θα περιμένω μερικούς μήνες ακόμα (αλλιώς η επιλογή κάτι τώρα και αλλαγή σε 1 χρόνο όπως είπε και ο Βασίλης δεν είναι και η καλύτερη, άσχετα εάν θα μου άρεσε).
-
Νομιζω πως ο afex το πηρε 36.000 με led φωτα.
Το οικονομικο ειναι το πιο βασικο για μενα και σ αυτη τη περιπτωση το αυτοκινητο ερχεται τελευταιο ιδιως αν υπαρχουν αλλες υποχρεωσεις.
Επειδη ομως αναφερεις το οικονομικο τοτε οσον αφορα μεταπωληση δεν εχει σχεση ενα tiguan με ενα kuga
Το ενα θα φυγει αμεσως ενω το αλλο θα το ριξεις σε τιμη και παλι δυσκολα.
Βεβαια και η λυση μιας bmw που κανει 45.000 να τη παρεις 35.000 λαθος τη θεωρω προσωπικα.
Εσυ ομως εχεις και μια παραπανω εκτιμηση στο αμαξι bmw και σε καταλαβαινω -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Νομιζω πως ο afex το πηρε 36.000 με led φωτα.Εάν θυμάμαι σωστά του έκαναν κάποια έκπτωση, οπότε κάπου εκεί βγαίνει. Με τα έξτρα που έβαλα εγώ (navi, led, easy open & close, καθρέπτες ηλεκτρικά ανδιπλούμενοι), έβγαινε 38κ.
Το οικονομικο ειναι το πιο βασικο για μενα και σ αυτη τη περιπτωση το αυτοκινητο ερχεται τελευταιο ιδιως αν υπαρχουν αλλες υποχρεωσεις.
Συμφωνώ...αναγκαστικά!
Επειδη ομως αναφερεις το οικονομικο τοτε οσον αφορα μεταπωληση δεν εχει σχεση ενα tiguan με ενα kuga
Το ενα θα φυγει αμεσως ενω το αλλο θα το ριξεις σε τιμη και παλι δυσκολα.Αλήθεια είναι....απλά είναι μια παράμετρος που μετράει για εμένα, αλλά όχι πάρα πολύ. Το βασικό είναι να μου αρέσει και να με καλύπτει το αυτοκίνητο που θα επιλέξω.
Βεβαια και η λυση μιας bmw που κανει 45.000 να τη παρεις 35.000 λαθος τη θεωρω προσωπικα.
Εσυ ομως εχεις και μια παραπανω εκτιμηση στο αμαξι bmw και σε καταλαβαινωΤι εννοείς λάθος? Μάλλον δεν κατάλαβα τι θες να πείς.
Όσο για την εκτίμηση, είναι αλήθεια ότι την έχω. Αλλά είναι και πρακτικοί λόγοι...πλέον μετά από τόσα χρόνια, έχω βρεί την ησυχία μου με τα συνεργεία και το service, κάτι βασικό για εμένα. -
Εννοω πως για μεταχειρισμενο ειναι πολλα τα 35 και ας γλυτωνεις 10 οταν παιρνεις καινουριο αλλης εταιριας στα ιδια χρηματα.
Επαναλαμβανω δικια μου γνωμη
Οδήγησα....