-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
έχοντας οδηγήσει αρκετά peugeot, 106/206/306/307 ... την χειρότερη αίσθηση, μου έδωσε το 307, ok δεν ξέρω πόσο χειρότερο, μπορεί να είναι το Astra.Επειδή το 306 το οδηγούσα και εγώ για πάνω από 1 μήνα (αμάξι 'αντικατάστασης' μέχρι να έρθει αυτό που είχα παραγγείλει...) δεν έχω και τις θετικότερες εντυπώσεις ούτε από κινητήρα, ούτε τιμόνι, ούτε κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ και η ανάρτηση ήταν 'πλοίο', άνετη μεν, 'βάρκα πανιά' δε...Από χώρους μου είχε φανεί καλό για την κατηγορία του, ενώ σχετικά καλή μου είχε φανεί και η ηχομόνωση...
-
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
:yahoo:
!!!!!
Που βρήκες sm σε τέτοια κατάσταση και ποιός σε άφησε να την οδηγήσεις?
Ζηλεύω... -
Νταξ! Εμπειρία να είσαι μέσα σε ένα τέτοιο κόσμημα!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
:yahoo:
Πόσο όμορφο και προσεγμένο εσωτερικό
και να σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για αυτοκίνητο του '70 .
Ποιός να μιλήσει εύκολα για κάτι ανάλογο με ηλικία τόσων χρόνων σε μοντέλο παραγωγής ;Ξεπερνά αισθητικά και ποιοτικά πλήθος μέχρι και σύγχρονων οχημάτων μισόν αιώνα μετά.
(Η ιστορία της Citroen με την εξαγορά της Maserati είναι μεν γνωστή
αλλά μάλλον στο σαλόνι της SM οι καταβολές ήταν Citroen.)
Η σχεδιαστική του δε γραμμή συμβαδίζει με αρκετά μοντέλα της Citroen εκείνης της περιόδου και μετέπειτα.
Και ανάθεμα αν κανείς σήμερα έχει αποδώσει τα εύσημα στον συγκεκριμένο αρχισχεδιαστή. -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Που βρήκες sm σε τέτοια κατάσταση και ποιός σε άφησε να την οδηγήσεις?
Ζηλεύω...Λογω αγαπης για τις κλασσικες citroen και συναναστροφης στο χωρο του κλασσικου ,εχω γνωρισει πολλους κατοχους ιστορικων οποτε και βαζω χερι στ αμαξια τους Η συγκεκριμενη ανηκει και σε καλο φιλαρακι πλεον
Και επειδη καψωσατε, να σας αποτελειωσω 3 διπλα καθετα 42αρια
https://vid.me/WC7UInertia καποτε ειχα κανει ολοκληρο αρθρο για την Sm, στο θεμα με τις κλασσικες citroen, στα 'κλασσικα και ιστορικα μοντελα'. Η ποιοτητα κατασκευης ειναι απιστευτη πραγματικα.
-
To βιντεακι ειναι απο Πάτρα?
-
Μόλις επέστρεψα από το Generation X Tour της BMW. Καταρχήν συγχαρητήρια για την οργάνωση και την όλη συμπεριφορά όσων συμμετέχουν. Ευγενέστατοι όλοι και εξυπηρετικότατοι!
Στα του αυτοκινήτου τώρα : Οδήγησα το Χ6 xDrive30d.
Τι σημαίνει αυτό ; 3000 κυβικά, τετρακίνηση και diesel, 258 άλογα και 560 κιλά ροπής στο sport suv της bmw.Καταρχήν το αμάξι είναι πανέμορφο. Είναι - κατά την προσωπική μου άποψη - μέσα στα 2-3 ομορφότερα suv που έχω δει ποτέ μου, αν όχι το ομορφότερο. Από χώρους το αμάξι είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Το πορτ παγκάζ με 570 λίτρα δεν με εντυπωσίασε γενικά (για τόσο μεγάλο αμάξι), αλλά για sport suv φαντάζομαι ότι θεωρείται ικανοποιητικό. Είναι επίμηκες και χωράει αρκετά πράγματα όχι μόνο όρθια.
Στις μπροστινές θέσεις δεν θα έλεγα ότι το αμάξι μου φάνηκε τεράστιο. Πίσω όμως ανοίγει σε πλάτος και είναι πολύ άνετο, αν και το συγκεκριμένο είχε και ηλιοροφή για την οποία ο ίδιος ο υπάλληλος μου είπε ότι περιορίζει σημαντικά το ύψος. Πάντως δεν δοκίμασα να κάτσω πίσω για να το τεστάρω, αν και θα ήμουν ένα καλό μέτρο σύγκρισης καθώς είμαι κοντά στα 2 μέτρα. Το μυαλό μου όμως ήταν αλλού και δεν το τσέκαρα...
Η καμπίνα και γενικά το αμάξι είχε πάνω τα πάντα από εξοπλισμό...Η ποιότητα είναι υπεράνω κάθε κριτικής. Το αμάξι αν δεν κάνω λάθος πρέπει να φτάνει το 150άρι με όσα έχει πάνω, άρα δεν νομίζω ότι έχει νόημα να σχολιάσω κάτι ιδιαίτερο...Από τις πόρτες που κλείνουν μόνες τους ακόμη και να μην τις κλείσεις εντελώς, μέχρι την τεράστια οθόνη, τα απίστευτα καθίσματα, το τιμόνι που με το που βάζεις μπρος προσαρμόζεται αυτόματα στη θέση που του έχεις προεπιλέξει και τόσα άλλα...Ηχομόνωση εξαιρετική.
Πηγαίνω σε αυτά που με ενδιέφεραν περισσότερο, δηλαδή στο πώς πάει το αμάξι. Καταρχήν το Χ6 είναι μεγάλο. Περισσότερο το κατάλαβα όχι όταν μπήκα μέσα, όσο όταν μπήκα ξανά στο δικό μου Χ1. Τότε ένιωσα ότι μπήκα σε σαφώς μικρότερο αμάξι και συνειδητοποίησα πόσο μεγαλύτερο ήταν το Χ6. Επίσης το αμάξι είναι βαρύ: πάνω από 2 τόνους (2.140 κιλά). Επίσης, αυτό το συνειδητοποίησα ξεκάθαρα επιστρέφοντας στην Χ1 η οποία μου φάνηκε πραγματικά πολύ πιο ελαφριά, αν και ζυγίζει τουλάχιστον 1600 κιλά.
Εξοικειωμένος με το περιβάλλον της ΒΜW λόγω και του δικού επίσης αυτόματου Χ, έβαλα μπρος και χωρίς να νιώθω καθόλου ψαρωμένος άρχισα να δοκιμάζω το αμάξι, χωρίς να το λυπάμαι.
Η ποιότητα κύλισης είναι υποδειγματική. Το αμάξι πατάει στον δρόμο σαν βεντούζα και σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι σε ράγες και δεν πρόκειται να πάει πουθενά ό,τι και να του κάνεις.
Κινητήρας : έχει 4 προγράμματα : eco, comfort, sport, sport+. Δοκίμασα και τα 4 για να δω πώς ανταποκρίνεται και να συγκρίνω και με το δικό μου. Στο eco διαπίστωσα ότι το αμάξι λόγω και του μεγάλου βάρους πηγαίνει σαφώς πιο 'ήπια'. Με το 'ήπια' βέβαια μην φανταστείτε ούτε κατά διάνοια ότι το αμάξι δεν τραβάει. Το αντίθετο, πηγαίνει και με αυτό το πρόγραμμα καλύτερα από τα περισσότερα συμβατικά αυτοκίνητα. Στο comfort αισθάνεσαι ότι είσαι σε αμάξι που τραβάει γερά, ενώ στο sport οι επιταχύνσεις γίνονται απολαυστικές και στο sport+ αισθάνεσαι ότι είσαι σε sport coupe. Αρκετές φορές πάτησα το γκάζι γερά μέχρι το πάτωμα - μπήκαμε και στην Εγνατία για τη δοκιμή... - για να δω τι επιταχύνσεις δίνει και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο κινητήρας είναι παραπάνω από ικανοποιητικός για το αμάξωμα. Να γράψω και κάτι που έχω παρατηρήσει και στο δικό μου αμάξι. Το τιμόνι ανάλογα με το πρόγραμμα που έχεις ξεκινά από πιο ελαφρύ και γίνεται όλο και πιο βαρύ όσο ανεβαίνεις.
Η διαδρομή που έκανα δεν είχε πολλές στροφές, αλλά σε λίγες που το δοκίμασα το αμάξι έχει υποδειγματικό κράτημα. Βέβαια ενδιαφέρον θα έχει να το δει κάποιος και σε συνεχόμενες στροφές, για να δει πόσο ο όγκος και το βάρος του το ταλαιπωρούν.
Συμπέρασμα : Το Χ6 είναι ένα κορυφαίο για το είδος του αυτοκίνητο, είναι πανέμορφο, έχει καλούς χώρους για την κατηγορία, προσφέρει μοναδική άνεση, εξαιρετική τεχνολογία, ένα κορυφαίο αυτόματο κιβώτιο και έναν κινητήρα diesel, ο οποίος προφανώς από όσους έχουν τα χρήματα για το αυτοκίνητο δεν θα νοιάζονται για το φόρο για τα 3000 κυβικά.Και φτάνω στο ΑΛΛΑ, όπου προφανώς θα με βρίσετε - και μάλλον θα έχετε δίκιο - αλλά δεν μπορώ να μην γράψω αυτό που νιώθω : Για αμάξι που ξεκινά από τα 89.100 ευρώ (το συγκεκριμένο βέβαια με τον εξοπλισμό που έχει όπως σας είπα πρέπει να έφτανε τα 150k...) έμεινα εντυπωσιασμένος σχεδόν από όλα, αλλά όχι από τις επιδόσεις του. Προτού με κράξετε, με ξεφωνίσετε, με κάνετε ban κτλ επιτρέψτε μου να δικαιολογηθώ : Πηγαίνοντας να οδηγήσω ένα τέτοιο αμάξι, ομολογώ ότι οι προσδοκίες μου ήταν απίστευτα υψηλές και, όπως έγραψα και πιο πάνω, σχεδόν όλες ικανοποιήθηκαν. Αλλά για αμάξι υπερδιπλάσιας τιμής από το δικό μου Χ1 (να σημειώσω εδώ ότι π.χ. το 0-100 του συγκεκριμένου μοντέλου είναι στα 6,7'', ενώ στο δικό μου 20d στα 7,6'') δεν ένιωσα τέτοια διαφορά στις επιταχύνσεις ώστε να πω 'κόλλησα στο κάθισμα' ή ένιωσα τα 'ρίγη συγκίνησης' που έχω νιώσει οδηγώντας sport αμάξια, βέβαια τελείως διαφορετικά από ένα suv. Προφανώς αυτή τη στιγμή ξεκινώ από λάθος αφετηρία συγκρίνοντας αμάξια τελείως διαφορετικά π.χ. έχω οδηγήσει ή βρεθεί μέσα σε impreza με 370 άλογα, σε golf με 300 άλογα και μερικά ακόμη τέτοια...τα οποία πραγματικά με έκαναν να 'χάσω την μπάλα'.
Μήπως το επόμενο αμάξι μου πρέπει να είναι κανένα evo;; -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Μήπως το επόμενο αμάξι μου πρέπει να είναι κανένα evo;;Φυσικά και ΟΧΙ!! Απλά το 30d είναι 'λίγο' για το Χ6 (έχω πάρει Test Drive ΣΚ το προηγούμενο Χ6 35i)....οπότε το επόμενο σου θα είναι Χ6 40d ή ακόμα καλύτερα M50d.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μήπως το επόμενο αμάξι μου πρέπει να είναι κανένα evo;;
Φυσικά και ΟΧΙ!! Απλά το 30d είναι 'λίγο' για το Χ6 (έχω πάρει Test Drive ΣΚ το προηγούμενο Χ6 35i)....οπότε το επόμενο σου θα είναι Χ6 40d ή ακόμα καλύτερα M50d.
χαχα! Γιατί όχι βρε;; Δεν είναι αμαξάρες τα impreza και evo;;
πέρα από την πλάκα...καλά να είμαστε και να μείνουμε με αυτό το αμάξι για πολλά χρόνια και χωρίς προβλήματα...αλλά γνωρίζοντας την μόνιμη τάση μου για αλλαγή...το βλέπω απίθανο να θέλω να μείνω σε suv μετά! Πιο πιθανό είναι να γλυκοκοιτάζω καμιά http://www.bmw.gr/el/all-models/2-serie ... lance.html ή καμιά http://www.bmw.gr/el/all-models/z-serie ... d=bmw%20z4
παρά να μείνω σε αμάξι ίδιου στυλ -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
To βιντεακι ειναι απο Πάτρα?Ναι παραλιακη Πατρας.
-
Αλλά για αμάξι υπερδιπλάσιας τιμής από το δικό μου Χ1 (να σημειώσω εδώ ότι π.χ. το 0-100 του συγκεκριμένου μοντέλου είναι στα 6,7'', ενώ στο δικό μου 20d στα 7,6'') δεν ένιωσα τέτοια διαφορά στις επιταχύνσεις ώστε να πω 'κόλλησα στο κάθισμα' ή ένιωσα τα 'ρίγη συγκίνησης' που έχω νιώσει οδηγώντας sport αμάξια, βέβαια τελείως διαφορετικά από ένα suv.Το παράξενο θα ήταν να ένιωθες διαφορά...
Το δικό σου (με 190 άλογα αν δεν κάνω λάθος), έχει 8.42 κιλά/ ίππο, ενώ η X6 που δοκίμασες 8.3 κιλά/ ίππο, διαφορά που δεν την λες και μεγάλη σε καμιά περίπτωση. Πετάει η Χ1
-
Μήπως το επόμενο αμάξι μου πρέπει να είναι κανένα evo;;
Φυσικά και ΟΧΙ!! Απλά το 30d είναι 'λίγο' για το Χ6 (έχω πάρει Test Drive ΣΚ το προηγούμενο Χ6 35i)....οπότε το επόμενο σου θα είναι Χ6 40d ή ακόμα καλύτερα M50d.
χαχα! Γιατί όχι βρε;; Δεν είναι αμαξάρες τα impreza και evo;;
πέρα από την πλάκα...καλά να είμαστε και να μείνουμε με αυτό το αμάξι για πολλά χρόνια και χωρίς προβλήματα...αλλά γνωρίζοντας την μόνιμη τάση μου για αλλαγή...το βλέπω απίθανο να θέλω να μείνω σε suv μετά! Πιο πιθανό είναι να γλυκοκοιτάζω καμιά http://www.bmw.gr/el/all-models/2-serie ... lance.html ή καμιά http://www.bmw.gr/el/all-models/z-serie ... d=bmw%20z4
παρά να μείνω σε αμάξι ίδιου στυλΚαλά... όμως πέρα από αυτό - που και στις επιταχύνσεις καταλαβαίνεις μια διαφορά - δεν υπάρχει άλλη επαφή ανάμεσα στα 2 αμάξια καλέ μου φίλε axel12p! Το Χ6 είναι πολλές κατηγορίες πάνω αμάξι. Είναι σαν να οδηγείς άρμα μάχης με τρομερή ποιότητα, μοναδική κύλιση και κρατηματα και επιδόσεις σχεδόν gti...
-
Παντως το Χ5 που οδηγησα προσφατα σε 25δ φορτωμενο με ολα τα εξτρα ηταν απογοητευση. Το μονο θετικο οτι εχει παρουσια στον δρομο αρα ειναι καλο για εφοπλιστες κλπ για νορμαλ κοινο δεν ειναι, Χ1 20δ υπεραρκετο.
-
Καλά... όμως πέρα από αυτό - που και στις επιταχύνσεις καταλαβαίνεις μια διαφορά - δεν υπάρχει άλλη επαφή ανάμεσα στα 2 αμάξια καλέ μου φίλε axel12p! Το Χ6 είναι πολλές κατηγορίες πάνω αμάξι. Είναι σαν να οδηγείς άρμα μάχης με τρομερή ποιότητα, μοναδική κύλιση και κρατηματα και επιδόσεις σχεδόν gti...
Απλά απάντησα στο
...έμεινα εντυπωσιασμένος σχεδόν από όλα, αλλά όχι από τις επιδόσεις του
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Καλά... όμως πέρα από αυτό - που και στις επιταχύνσεις καταλαβαίνεις μια διαφορά - δεν υπάρχει άλλη επαφή ανάμεσα στα 2 αμάξια καλέ μου φίλε axel12p! Το Χ6 είναι πολλές κατηγορίες πάνω αμάξι. Είναι σαν να οδηγείς άρμα μάχης με τρομερή ποιότητα, μοναδική κύλιση και κρατηματα και επιδόσεις σχεδόν gti...
Απλά απάντησα στο
...έμεινα εντυπωσιασμένος σχεδόν από όλα, αλλά όχι από τις επιδόσεις του
και μάλιστα απάντησες εμπεριστατωμένα, με αριθμητικά δεδομένα, όπως το συνηθίζεις
-
Με την ευκαιρία μια ωραία και αναλυτική δοκιμή της X6 30d
http://www.bmwblog.com/2016/03/09/2016-bmw-x6-xdrive30d-test-drive/Και η αντίστοιχη της X1 20d
http://www.bmwblog.com/2015/12/03/2016-bmw-x1-xdrive20d-review/ΥΓ. Ωραίο site, για τους οπαδούς της BMW!
-
...αντικειμενικές και οι 2 κριτικές πιστεύω...
Πανέμορφη η Χ6...δεν χορταίνεις να την κοιτάζεις τόσο μέσα όσο και έξω... -
Μονο πανεμορφη δε μου φαινεται η x6, ποσω δε μαλλον και η x4.. και δε τρολλαρω, ουτε εχω σκοπο να δημιουργησω καποιο κλιμα... Πραγματικα δε μου λεει τιποτα. Σε αντιθεση π.χ. με την 6 gran coupe
-
η νεα Χ6,κατα την προσωπικη μου αποψη ειναι ενα βημα πισω σχεδιαστηκα απο το πρωτο τανκερ Χ6,που δεν την χορταινει το ματι σου
Οδήγησα....